Introductie
FEBO is sinds jaar en dag een fenomeen in het Nederlandse straatbeeld. Wie denkt aan een verse kroket uit de muur, die denkt aan de FEBO. Dit is een franchise met meer dan 70 filialen in Nederland en staat bekend om de automatiek en de dagverse producten.
Voor Groningers is de FEBO aan de Vismarkt in Groningen de enige echte. Wij hebben de kans gekregen om dit filiaal van FEBO over te nemen en als franchisenemer te exploiteren.
Wij zijn Flavius en Friso, gezamenlijk hebben wij meer dan 15 jaar ervaring in de horeca en bezorgbranche. Naast deze ervaring hebben wij ook allebei een bedrijfskundige opleiding genoten. Vanuit deze ervaringen willen wij het FEBO filiaal in Groningen tot een nog groter succes maken.
Het verhaal achter het FEBO merk
FEBO is ontstaan uit 100% passie voor het ambacht. Met liefde voor het product, de traditie en de mensen achter het merk FEBO weet familie de Borst al sinds 1941 menigeen te verrassen met de smaak en de constante kwaliteit van het product.
In de FEBO-formule draait alles om het product. Het assortiment is tegenwoordig uitgebreider dan voorheen. Toch is het huidige uitgangspunt hetzelfde als toen; een beperkt assortiment hoogwaardige snacks met een hoge omzetsnelheid. De producten worden verkocht in goede, moderne locaties, die allen dezelfde uitstraling hebben en waarbij hygiëne op een hoog peil staat. De bekende loketautomaten zijn het hart van de zaak. De verkoop vindt uitsluitend plaats via het eigen winkelnetwerk. In de horeca, met name de fastfoodsector, heeft FEBO op dit gebied een pioniersrol vervuld en zijn we op dit gebied nog steeds marktleider. Door een uitgebalanceerde opzet komen franchisenemer en franchisegever tot een uniek concept. Alleen zó werkt de FEBO-formule; een heerlijk product, vers geproduceerd, gepresenteerd en bereid door vakmensen.
FEBO start iedere dag ’s ochtends heel vroeg met het maken van een verse bouillon. Verse groenten, kwalitatief rundvlees van runderen uit de buurt van Ouderkerk aan de Amstel en de beste specerijen uit Helmond. Al deze ingrediënten vormen samen de bekende FEBO kroket. Alle snacks worden dagvers gemaakt. Om 12:00 uur liggen de snacks, die ’s ochtends met alle aandacht gemaakt worden, bij alle 80 locaties van FEBO. Verser kan niet! Je treft geen diepvries bij FEBO restaurants aan. Dus die kroket uit de FEBO automatiek is écht dagvers, en dat proef je.
Na een eerder succesvol project (22208) bij Geldvoorelkaar.nl wenden wij ons wederom tot investeerders voor dit project.

Om 12:00 uur liggen de vers gemaakte snacks op alle 80 locaties van FEBO