nieuws
Op vakantie of op reis en toch investeren?
29-05-2017
U hoeft geen investering te missen!  Gaat u op vakantie of op reis of is er een andere red...
lees verder
De ondernemers van De Energiefabriek in 'Ondernemend Nederland'op RTL7
22-05-2017
De ondernemers van De Energiefabriek Leeuwarden hadden gisteren de hoofdrol in 'Ondernemend Nede...
lees verder
Persbericht - Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl start samenwerking met Stichting Crowdfundersbelangen
22-05-2017
 'Wij waren op zoek naar verdere professionalisering van het risicobeheer en versterking va...
lees verder
Seminar alternatief en gecombineerd financieren
16-05-2017
Op 31 mei organiseren wij samen met Claassen, Moolenbeek & Partners en Black Whale een seminar...
lees verder
Hangend gekweekt maar ook heel mooi in een pot – Interview met Chris en John van den Heuvel, Hillplant
15-05-2017
'Natuurlijk houden wij mogelijke concurrentie in de gaten, maar we geloven vooral in onze eigen ...
lees verder
Opstart onderneming
Johnny's Burger Almere
Project:
15923 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,59
Creditsafe score:
25
Zekerheden:
Zie pitch
Project is volgeschreven
Kredietbedrag:
€ 148.600
Geinvesteerd:
€ 148.600
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Over mij
Branche: Horeca
Producten en/of diensten: Hamburgers: take away - delivery - eat in
Aantal medewerkers: 6
Oprichtingsdatum: 6-12-2016
Leeftijd: 33 / 26
Gezinssituatie: Gehuwd, 2 kinderen / ongehuwd (niet samenwonend)
Woonsituatie: Eigen woning / huurwoning
Opleiding: MBO+ (beiden)
Hobby's: Voetbal en zwemmen / tennis
BKR score: Gemiddeld risico (G)
BKR score: Onbekend
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe JBC Almere BV.pdf
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe Chatriouli BV.pdf
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe Ozkul BV.pdf
Social media: Facebook
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming (inclusief activiteiten en rechtsvorm) en wat uw onderscheidende kenmerken zijn?
Johnny’s missie op korte termijn is om eind 2017 een totaal van 25 à 30 filialen te hebben. Op lange termijn is dit om ook uitbreiding binnen Europa te bereiken en in Nederland de nummer 1 te worden en te blijven in kwalitatief hoogwaardige hamburgers, die thuisbezorgd worden. 

Johnny’s Burger Almere wordt een halal gecertificeerde vestiging van een snel groeiende franchiseketen in Nederland, die zich onderscheidt door een exclusief assortiment. Uniek aan de burgers van Johnny is de authentieke, à la minuut bereiding. Het vlees komt per portie uit zijn eigen vacuüm verpakking en wordt pas op de bakplaat tot een hamburger gevormd. Dit geeft een sublieme persoonlijke eetbeleving. De kracht van Johnny’s Burger Almere zit hem in het triple service concept: Eat in, Food to Go én Delivery.

Johnny’s Burger is een full franchiseformule die veel ondersteuning biedt aan haar franchisenemers, door gedetailleerd inzicht in de performance op vestigingsniveau en op orderniveau. Het doel is om Johnny’s Burger Almere tot het beste delivery concept in de stad te maken dat een top service kan bieden aan haar klanten.

Het Product
Johnny’s Burger Company maakt hamburgers alleen op bestelling. Na bereiding worden de hamburgers zo snel mogelijk bezorgd bij de klant. Het bezorggebied is bewust niet heel groot, zodat de versheid wordt gegarandeerd.

Vanaf € 9,95 is een burgermenu aan huis te verkrijgen. De bezorging is altijd gratis. Deze prijs is zeer concurrerend ten opzichte van professionele fooddelivery bedrijven als bijvoorbeeld Domino’s Pizza en Sparerib Express.

Er is voor ieder wat wils, met keuze uit meer dan 10 verschillende burgers, wraps, salades en bijgerechten zoals potato wedges en twister fries. Daarnaast wordt er door de productcommissie vanuit de franchise formule elk kwartaal een nieuwe burger ontwikkeld.

Profiel_15923_2_131851.jpg
Klik op de afbeelding voor de video van RTL 4

Waar wordt de financiering voor aangewend?
Aan de Grote Markt 51 in Almere verwachten wij volgende maand een nieuwe vestiging van Johnny’s te openen. Het pand bevindt zich op een A1 locatie in het hart van Almere, tussen het Centraal Station en het Stadhuisplein. De Grote Markt is een druk bezocht plein en wordt gezien als 'het' plein in Almere. Op het plein is een groot aantal horecagelegenheden, winkels en andere dienstverlenende bedrijven gevestigd. 

Profiel_15923_2_181342.jpg
Profiel_15923_2_131541.jpg
Het te huren object aan de Grote Markt 51 (rechts op de hoek)
Impressie van het interieur. Dit is het interieur van Johnny's Burger in Rijswijk.
 
Er bevinden zich een aantal restaurants waar voorbijgangers naar binnen kunnen stappen voor een maaltijd. Johnny’s Burger is het enige burgerrestaurant op de Grote Markt. Daarnaast hanteren wij veel ruimere openingstijden dan de gemiddelde eetgelegenheid. Zondag t/m donderdag zijn wij geopend tot 23:00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 05:00 uur, waardoor wij ook het uitgaanspubliek nog kunnen bedienen. 

De financiering wordt aangewend voor de verbouwing en inrichting van de vestiging (zie onderstaande impressie), aanschaf van apparatuur en vervoersmiddelen, huurgarantie en een lokaal marketingbudget voor het eerste jaar.

Profiel_15923_2_181625.jpg
 Impressie van de vestiging in Almere
 
Investeringsbegroting

Verbouwing en inrichting 
€   68.000,-
Inventaris
€   15.000,-
Installaties en keuken 
€   39.000,-
Computer, vervoer, voorraad 
€   11.000,-
Franchise fee / huurgarantie 
€   15.000,- 
Marketing  
€   12.000,-
Voor te financieren BTW 
€   34.000,-
Werkkapitaal 
€   18.000,-
Totaal investering
€ 212.000,-
Af: Eigen middelen 
€   36.000,- 
Af: Leverancierskrediet (BTW) 
€   26.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 150.000,-  
 
Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming?

Profiel_15923_2_100458.jpg


Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl?
Wij willen graag onze plannen en ambities verwezenlijken. Wij denken dat wij de meeste kans maken op succes bij het grootste platform van Nederland. De kwaliteit van Geldvoorelkaar.nl als organisatie en de wijze waarop ondernemers worden begeleid spreekt ons erg aan.
 
Wat is uw drive om voor u zelf te beginnen?
Onze drive is verantwoordelijk te zijn voor je eigen succes in een succesvolle horeca onderneming. Waarom horeca? Horeca is onze passie en het concept Johnny's Burger is vernieuwend. Dat is wat wij willen uitstralen. Wij hebben altijd al de ambitie gehad om een eigen onderneming te hebben in de horeca. De drive die wij nu hebben om een burgerrestaurant te beginnen is simpel: Johnny’s heeft al bewezen een succesvol concept te zijn op de markt. Er is veel vraag naar hamburgers en daar willen wij in mee gaan groeien. In Almere is het aanbod op dit moment gering. Het is een enorme verantwoordelijkheid, maar tevens wel uitdagend om iets voor ons zelf te beginnen. Het is voor ons een droom geweest en het is nu tijd om die droom te verwezenlijken.
 
Wat is uw ervaring in deze branche?
Profiel_15923_2_161129.jpg

Mehmet: al met al heb ik 5 jaar ervaring in de horeca. Drie jaar werkte ik als allround medewerker in een cafetaria en twee jaar heb ik pizza’s bezorgd voor Al Capone pizza. Mijn horeca werkervaring heb ik opgebouwd in een snackbar van familie. Ik heb af en toe alles zelf moeten doen wanneer de eigenaars afwezig waren, omdat die ook bezig waren met een andere zaak. Mijn aanvullende taken bestonden uit het doen van bestellingen en het openen en afsluiten van de winkel.
Profiel_15923_2_161152.jpg
Youness: mijn werkervaring in de horeca heb ik voornamelijk opgedaan bij Burger King, waar ik twee jaar heb gewerkt als allround medewerker. Mijn voornaamste taken waren het bereiden van diverse menu's, klanten te woord staan achter de kassa, het opmaken van de kassa, inkoop van producten, administratie, schoonmaakwerkzaamheden en afsluiting.

Wat is uw arbeidsverleden?
Mehmet: naast de hierboven genoemde banen heb ik ervaring opgedaan op de klantenservice bij Media Markt. De afgelopen 12 jaar heb ik voor KLM gewerkt, momenteel in de functie van teamleider. In deze functie heb ik de leiding over een team van circa 30 à 40 medewerkers. Mijn verantwoordelijkheden bestaan uit het bagageproces in goede banen leiden, planningen en carrouselindelingen maken en aanspreekpunt zijn van mijn afdeling. Met KLM is afgesproken dat ik minder uren zal gaan maken waardoor ik voldoende tijd heb om samen met Youness de vestiging in Almere te gaan runnen, waar wij overigens hulp krijgen van een assistent bedrijfsleider en een team van medewerkers / bezorgers. Mijn salaris bij KLM dient als extra zekerheid voor de investeerders.

Youness: naast Burger King heb ik gewerkt bij Albert Heijn en 5 jaar bij de KLM, waar ik Mehmet ontmoet heb. Ik ben op dit moment eigenaar van rijschool Drive Company en werk daarnaast parttime bij de KLM Customer Ground Handling. Ik doe mijn werk bij de KLM met plezier en run met veel enthousiasme mijn eigen rijschool. Deze werkzaamheden zal ik binnenkort stoppen om mij volledig op Johnny’s te kunnen focussen.

Wat is uw verwachte omzetniveau?

Prognose 
Omzet
Resultaat
2017 (vanaf 1 maart)
€ 491.000,-
€ 19.000,-
2018
€ 606.000,-
€ 26.000,-
  
In samenwerking met het hoofd Finance van Johnny’s Burger Franchising Nederland B.V. is deze financiële prognose opgesteld voor 2017 en 2018. De prognose is gebaseerd op gegevens van vergelijkbare vestigingen van Johnny’s, marktonderzoek in Almere, de ruimere openingstijden en het triple-service concept. Het getoonde resultaat is na aftrek van alle bedrijfskosten inclusief vergoeding voor franchisenemers en de franchisegever. Samen met de afschrijvingen resulteert dit in een cash flow die ruim voldoende is om aan de aflosverplichting te voldoen.  

Omschrijf hoe u in staat bent uw betaalverplichtingen aan uw investeerders na te komen. 
Op dit moment telt Johnny’s 16 vestigingen, waardoor er een goede inschatting gemaakt kan worden van het potentieel van een nieuwe vestiging. Uit de winstprognose en de geprognosticeerde cashflow blijkt dat deze nieuwe vestiging al in het eerste jaar aan haar verplichtingen kan voldoen. In 2018 zal deze positie naar verwachting nog verder verbeteren.

Profiel_15923_2_103405.jpg

Heeft u uw bedrijfspand in eigendom of huurt u dit?
Het pand aan de Grote Markt wordt gehuurd.
 
Welke specifieke zekerheden kunt u inbrengen?
De eigen inbreng ad € 36.000,- wordt ingebracht als lening. De lening wordt achtergesteld aan de lening van Geldvoorelkaar.nl. Daarnaast wordt er pandrecht gevestigd op de inventaris.Tevens tekenen wij hoofdelijk in privé.

Profiel_15923_2_131248.jpg
De keuken bij Johnny's Burger in Noordwijk

Incentive
Bij een investering van € 1.000,- of meer ontvangt u een kortingskaart voor 10% korting gedurende de looptijd van de lening bij bestellingen in alle vestigingen van Johnny’s Burger Company.
 
Noot van Geldvoorelkaar.nl
Het in de aanhef weergegeven G-PD% en Creditsafe score zijn van geldnemer JBC Almere B.V. 
Medegeldnemers zijn Ozkul B.V. (G-PD% 0,05% en Creditsafe score 49), Chatrioui B.V. (G-PD% 0,05% en Creditsafe score 55) en de heren M.O. Ozkul en Y. Chatrioui, die hiermee tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.
 
De geldnemer zal worden begeleid door de franchisegever Johnny’s Burger Franchising Nederland B.V.
 
Als extra zekerheid wordt de inventaris verpand. Deze zekerheid wordt vastgelegd in een pandakte met als pandhouder namens de investeerders de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl. Uitboeking van de lening zal pas geschieden als de genoemde zekerheden ten behoeve van de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl zijn gevestigd.

Als aanvullende uitboekingsvoorwaarde heeft Geldvoorelkaar.nl gesteld dat de benodigde vergunningen verleend moeten zijn.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 100022371woensdag 25 januari 2017
€ 300020589woensdag 25 januari 2017
€ 100022667woensdag 25 januari 2017
€ 100020146woensdag 25 januari 2017
€ 100020107woensdag 25 januari 2017
€ 100021679woensdag 25 januari 2017
€ 200003538woensdag 25 januari 2017
€ 200025120woensdag 25 januari 2017
€ 200012541woensdag 25 januari 2017
€ 100012102woensdag 25 januari 2017
€ 100017677woensdag 25 januari 2017
€ 200024236woensdag 25 januari 2017
€ 500002107woensdag 25 januari 2017
€ 200013694woensdag 25 januari 2017
€ 500025764woensdag 25 januari 2017
€ 100013969woensdag 25 januari 2017
€ 1.000025947woensdag 25 januari 2017
€ 500011481woensdag 25 januari 2017
€ 100013981woensdag 25 januari 2017
€ 100002716woensdag 25 januari 2017
€ 200001939woensdag 25 januari 2017
€ 200019959woensdag 25 januari 2017
€ 300025885woensdag 25 januari 2017
€ 1.000004812woensdag 25 januari 2017
€ 500012014woensdag 25 januari 2017
€ 100021767woensdag 25 januari 2017
€ 100019301woensdag 25 januari 2017
€ 100016312woensdag 25 januari 2017
€ 1.000024142woensdag 25 januari 2017
€ 100025559woensdag 25 januari 2017
€ 500015065woensdag 25 januari 2017
€ 100023729woensdag 25 januari 2017
€ 200024649woensdag 25 januari 2017
€ 300013671woensdag 25 januari 2017
€ 1.000025882woensdag 25 januari 2017
€ 200025636woensdag 25 januari 2017
€ 100014500woensdag 25 januari 2017
€ 1.000025283woensdag 25 januari 2017
€ 100018228woensdag 25 januari 2017
€ 1.000013794woensdag 25 januari 2017
€ 300010966woensdag 25 januari 2017
€ 200011557woensdag 25 januari 2017
€ 500023824woensdag 25 januari 2017
€ 5.000025949woensdag 25 januari 2017
€ 500018310woensdag 25 januari 2017
€ 100010915woensdag 25 januari 2017
€ 500019930woensdag 25 januari 2017
€ 200025333woensdag 25 januari 2017
€ 500001998woensdag 25 januari 2017
€ 100016733woensdag 25 januari 2017
€ 1.000025291woensdag 25 januari 2017
€ 100025903woensdag 25 januari 2017
€ 100021421woensdag 25 januari 2017
€ 100024429woensdag 25 januari 2017
€ 100022726woensdag 25 januari 2017
€ 100024006woensdag 25 januari 2017
€ 200024735woensdag 25 januari 2017
€ 500016726woensdag 25 januari 2017
€ 100009993woensdag 25 januari 2017
€ 2.000019469woensdag 25 januari 2017
€ 200023395woensdag 25 januari 2017
€ 2.000024622woensdag 25 januari 2017
€ 100025105woensdag 25 januari 2017
€ 100025951woensdag 25 januari 2017
€ 100021106woensdag 25 januari 2017
€ 200012360woensdag 25 januari 2017
€ 100022881woensdag 25 januari 2017
€ 100016550woensdag 25 januari 2017
€ 300022000woensdag 25 januari 2017
€ 1.000016703woensdag 25 januari 2017
€ 100019361woensdag 25 januari 2017
€ 100012564woensdag 25 januari 2017
€ 300014422woensdag 25 januari 2017
€ 100013905woensdag 25 januari 2017
€ 1.000023511woensdag 25 januari 2017
€ 100025883woensdag 25 januari 2017
€ 500001778woensdag 25 januari 2017
€ 500020849woensdag 25 januari 2017
€ 300024753woensdag 25 januari 2017
€ 500019438woensdag 25 januari 2017
€ 400025483woensdag 25 januari 2017
€ 100005707woensdag 25 januari 2017
€ 100012050woensdag 25 januari 2017
€ 300021448woensdag 25 januari 2017
€ 200019461woensdag 25 januari 2017
€ 500013436woensdag 25 januari 2017
€ 200021557woensdag 25 januari 2017
€ 1.000025955woensdag 25 januari 2017
€ 100021735woensdag 25 januari 2017
€ 1.000015885woensdag 25 januari 2017
€ 200017643woensdag 25 januari 2017
€ 100005094woensdag 25 januari 2017
€ 2.500003123woensdag 25 januari 2017
€ 200015446woensdag 25 januari 2017
€ 500021847woensdag 25 januari 2017
€ 200024616woensdag 25 januari 2017
€ 200014812woensdag 25 januari 2017
€ 2.000010747woensdag 25 januari 2017
€ 500025714woensdag 25 januari 2017
€ 500025034woensdag 25 januari 2017
€ 100018138donderdag 26 januari 2017
€ 1.000005425donderdag 26 januari 2017
€ 500020495donderdag 26 januari 2017
€ 200018187donderdag 26 januari 2017
€ 100015092donderdag 26 januari 2017
€ 1.000003963donderdag 26 januari 2017
€ 500025723donderdag 26 januari 2017
€ 100010498donderdag 26 januari 2017
€ 100017811donderdag 26 januari 2017
€ 500024273donderdag 26 januari 2017
€ 200023958donderdag 26 januari 2017
€ 200006679donderdag 26 januari 2017
€ 100022399donderdag 26 januari 2017
€ 5.000004422donderdag 26 januari 2017
€ 500003174donderdag 26 januari 2017