Nieuws
26-03-2019
Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfunding platform van Nederland, blijft een sterke groei doorm...
lees verder
21-03-2019
Waar moet je op letten als je investeert via crowdfunding? En wat is belangrijk voor ondernemers d...
lees verder
20-03-2019
Accountants hebben alle bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis in huis om een prominentere ...
lees verder
19-03-2019
In onderstaande factsheet presenteren wij u de cijfers vanaf de start van Geldvoorelkaar.nl tot 1 ...
lees verder
12-03-2019
Key West draait best Hoe gaat het nu met…. Jos van der Lee? Geldvoorelkaar.nl portretteert onder...
lees verder
Onroerend goed
Den Haag Property 2
Project:
16975 Zakelijk
Leendoel:
Onroerend goed
Classificatie:
n.v.t.
G-PD percentage:
0,72
Creditsafe score:
38
Zekerheden:
HAPN
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 125.000
Geinvesteerd:
€ 125.000
Product:
Aflossingsvrij
Rente per jaar:
6,5%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Onroerend goed
Producten en/of diensten:Verhuur en handel in vastgoed
Aantal medewerkers:1
Oprichtingsdatum:20-07-2016
Leeftijd:33
Gezinssituatie:Alleenstaand
Woonsituatie:Koopwoning
Opleiding:HBO
Hobby's:Sport, lezen, natuur en ondernemen
BKR score:Hoog risico (H)
Social media:LinkedIn  Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Horst Vastgoed Den Haag B.V.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe DWOR Holding B.V.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe NIEUWE ENERGIE I B.V.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming?
DH-Property is een actieve en ervaren bouwonderneming. Ons doel is het herontwikkelen en renoveren van verouderde woningen, om hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de randstad. Met oog voor detail en met aandacht voor de eventuele woonwensen van de eindgebruiker stellen wij een plan van aanpak op om een woning of kantoor de volgende fase in te loodsen. 

Onze deskundigen bewijzen zich dagelijks in de praktijk. Wij werken met een vast team van aannemers, constructeurs, architecten, bouwkundigen en adviseurs. Na renovatie verkopen wij het vastgoed via één van de aan ons kantoor gelieerde makelaars of wij voegen het vastgoed toe aan onze beleggingsportefeuille met huurwoningen. Wij selecteren dan via een van onze verhuurmakelaars een geschikte huurder.

Deze activiteiten hebben wij recent ondergebracht in een nieuwe B.V. (Horst Vastgoed B.V. t.h.o.d.n. DH-Property). Voorheen hebben de transacties in andere B.V.’s of in privé plaatsgevonden. Dit is ook de reden waarom er meerdere B.V.’s mee tekenen voor deze lening. Omdat wij willen groeien in de aankoop en renovatie van onroerend goed, hebben wij besloten deze werkzaamheden onder te brengen in de bovengenoemde B.V. 

Tien jaar geleden kocht ik mijn eerste pand in privé. Vier jaar later ben ik zelfstandig ondernemer geworden en begonnen met beleggen in zakelijk vastgoed en projectontwikkeling.

Financieel Adviesbureau Danny van der Horst is op 1 januari 2013 gestart met de exploitatie van Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld. Sindsdien hebben wij veel ervaring opgebouwd. Niet alleen hebben wij de lokale markt en haar spelers goed leren kennen, maar ook zijn wij intensief betrokken geweest bij het realiseren van vastgoedfinancieringen. Op deze ruime ervaring bouwen wij sinds eind 2016 voort door voor eigen rekening vastgoedtransacties te realiseren. De eerste projecten hiervan zijn in 2017 succesvol afgerond

In juli 2017 is het eerste crowdfundingproject (lening 16635) bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Dit betrof een lening van € 125.000,- met een looptijd van 10 jaar en een rente van 7,0%. Als zekerheid voor het eerste project is een pos/neg-verklaring afgegeven op een drietal panden, te weten: de Lindelaan te Rijswijk, de Badhuisstraat en de Frans Halskade te Den Haag. De opbrengst wordt op dit moment voornamelijk gebruikt voor een grote verbouwing van een mooi herenhuis in Den Haag. Dit pand konden wij erg voordelig inkopen, doordat het flink verouderd was. Het taxatierapport en koopcontract zijn aanwezig bij Geldvoorelkaar.nl. Wij verwachten hier een mooie waardeontwikkeling te kunnen realiseren. 

Profiel_16975_2_210825.jpg
Profiel_16975_2_210916.jpg
Profiel_16975_2_211240.jpg
Profiel_16975_2_211156.jpg

Waar wordt de financiering voor aangewend?
Door ons opgebouwde netwerk hebben wij als een van de eersten zicht op interessante kansen in de markt. Wij zijn daarom wederom op zoek naar extra kapitaal om onze slagkracht verder te vergroten. De financiering wordt aangewend voor het inkopen en renoveren van woningen. Via ons netwerk krijgen wij regelmatig objecten aangeboden, welke wij nu niet altijd kunnen aankopen, maar die zeker waarde aan ons bedrijf kunnen toevoegen. 

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Werkkapitaal
€ 125.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 125.000,-

Waarom kiest u voor crowdfunding?
Wij hebben behoefte aan werkkapitaal om het aanbod van DH-Property te kunnen blijven vernieuwen en om onze portefeuille uit te kunnen breiden. Op dit moment zijn er meerdere projecten waarin DH-Property actief is, waardoor er tijdelijk kapitaal vast zit. Zoals in de vorige pitch aangegeven willen wij vaker gebruik maken van crowdfunding als vast fundingsinstrument. De eerste aanvraag is erg goed bevallen dat wij wederom gebruik willen maken van het platform Geldvoorelkaar.nl.

Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming? 
DH-Property (Horst Vastgoed Den Haag B.V.) is 100% eigendom van DWOR Holding B.V.. DWOR Holding B.V. is de persoonlijke holding van D.Q.A. van der Horst en heeft nog één andere actieve dochteronderneming, NIEUWE ENERGIE I B.V., waarin de activiteiten van Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld vallen, een onderneming die al 7 jaar succesvol en winstgevend bestaat. Horst Belegging B.V. is op dit moment niet actief. 

Profiel_16975_2_211942.jpg

De drie B.V.’s Horst Vastgoed Den Haag, NIEUWE ENERGIE I en DWOR Holding tekenen allen voor deze lening. Daarnaast tekent ook Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V., waarin de activiteiten van De Beleggershypotheek vallen. Deze B.V. is een losse entiteit welke ook vastgoed met overwaarde bezit. Danny van der Horst is eigenaar van Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V. 

Samengevat zijn de activiteiten per B.V.:
  • DWOR Holding B.V. – houdstermaatschappij
  • Horst Belegging B.V. – niet actief
  • Horst Vastgoed Den Haag B.V. (t.h.o.d.n. DH-Property) – handel en renovatie in vastgoed
  • NIEUWE ENERGIE I B.V. – Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld. Deze activiteiten zijn in 2016 naar deze B.V. overgeheveld vanuit Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V. 
  • Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V. – De Beleggershypotheek 
Wat is globaal het omzetniveau en resultaat van de onderneming?
De totale vastgoedportefeuille (zakelijk en privé tezamen) vertegenwoordigt een waarde van meer dan € 1.600.000,-. In het eerste half jaar van 2017 is er geconsolideerd in alle B.V.’s een positief resultaat behaald van € 140.000,-. Naar verwachting zal er in heel 2017 een positief resultaat worden behaald van € 230.000,-. Voor DH-Property is de pijplijn goed gevuld. In privé ben ik sinds 2013 actief in de verhuur van onroerend goed.

De maandelijkse inkomsten uit privé kunnen als volgt worden samengevat:  

 
Inkomsten
Uitgaven
Overschot
Privé
€ 3.529,-
€ 1.714,-
€ 1.815,-

De cijfers zijn getoetst door intermediair Teamcaptains.

Wat zijn de korte- en lange termijn vooruitzichten van de onderneming?
DH-Property werkt nu veel samen met andere ontwikkelaars, waardoor kosten kunnen worden gedeeld. Met extra werkkapitaal kunnen er meer projecten zelfstandig worden gedaan, waardoor de winstmarges omhoog zullen gaan. De vraag naar turn key woningen neemt alleen maar toe, omdat de financieringsmogelijkheden voor eindkopers steeds moeilijker worden. Daarnaast is er een tekort aan huurwoningen in Den Haag, waardoor onroerend goed vrijwel altijd direct verhuurd is.

Profiel_16975_2_092013.jpg
Profiel_16975_2_092031.jpg

   
Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?
Er is circa € 500.000,- overwaarde op het privé vastgoed, op een totale waarde van € 1.600.000,-. 
Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V., voormalig eigenaar van de activiteiten van Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld, heeft per ultimo 2016 een eigen vermogen van € 279.000,- op een balanstotaal van € 573.000,-. De solvabiliteit is daarmee 49%. 

Hoe gaat u aan het einde van de looptijd de lening aflossen?
Er wordt een positief-negatief verklaring afgegeven op 2 panden: de Regentesselaan en de Medemblikstraat in Den Haag. Dit zijn andere panden dan die als zekerheid gesteld zijn in project 1. De huidige overwaarde op deze 2 panden in verhuurde staat is circa € 140.000,-. In de komende vijf jaar wordt er verplicht circa € 60.000,- op de panden afgelost bij de bank. De overwaarde na 5 jaar bedraagt derhalve bij gelijkblijvende marktomstandigheden circa € 200.000,-. Op basis hiervan zal een herfinanciering goed haalbaar zijn. Een aflossing uit eigen middelen of verkoop behoort ook tot de mogelijkheden Uit de huidige huurstroom kunnen de hypotheeklasten en de rente aan Geldvoorelkaar.nl betaald worden. Het overschot zal worden geherinvesteerd wat zich vertaalt in een sterkere positie in box 3. 

Profiel_16975_2_213838.jpg

Heeft u uw bedrijfspand in eigendom of huurt u dit?
Mijn bedrijfspand is eigendom van Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V. en wordt gehuurd door NIEUWE ENERGIE I B.V. t.h.o.d.n. De Hypotheekshop Den Haag – Wateringse Veld.

Welke specifieke zekerheden kunt u inbrengen?  
Naast de hoofdelijke aansprakelijkheid in privé wordt er een positief-negatief verklaring afgegeven op twee vastgoedbezittingen in privé. Het gaat om de Regentesselaan (4 appartementen) met een getaxeerde waarde van € 375.000,- en een restschuld van € 288.000,- en de Medemblikstraat te Den Haag met een getaxeerde waarde, na de geplande verbouwing, van € 200.000,- en een restschuld van € 150.000,-.
De overwaarde op deze twee panden gezamenlijk komt uit op € 137.000,-  en dekt daarmee ruimschoots de hoogte van deze lening. Deze twee panden zijn belast met een eerste hypotheek door de bank en zullen niet verder belast worden. Als ondernemer heb ik geen bezwaar tegen een aanvullende hypotheekinschrijving, maar helaas staat de geldverstrekker dit niet toe.
 
Noot van Geldvoorelkaar.nl
De in de aanhef weergegeven G-PD% en Creditsafe score zijn van Horst Vastgoed Den Haag B.V. t.h.o.d.n. DH-Property. 

Medegeldnemers zijn:
  • DWOR Holding B.V. (G-PD% 0,28% en Creditsafe score 60)
  • NIEUWE ENERGIE I B.V. (G-PD% 0,72% en Creditsafe score 30)
  • Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V. (G-PD% 0,29% en Creditsafe score 60)
  • De heer D.Q.A. van der Horst die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Deze is op dit moment van materiële waarde.  
Er wordt er een positieve-negatieve hypotheekverklaring afgegeven op twee vastgoedbezittingen in privé. Deze bezittingen hebben een getaxeerde waarde van € 575.000,- en een restschuld van € 438.000,-. De taxatierapporten zijn in bezit van Geldvoorelkaar.nl. De totale hypothecaire inschrijving bedraagt € 597.500,-. 

Ten opzichte van de vorige aanvraag is de BKR score verbeterd van I naar H. De score houdt verband met de lease van een motorfiets en de zakelijke auto. De motorfiets is inmiddels verkocht. Er is geen sprake van achterstanden of andere negatieve kredietervaringen.

Dit is een aflossingsvrije lening. Gedurende de looptijd van de lening vindt er derhalve geen aflossing plaats. De eerste rentebetaling vindt plaats 3 maanden na ingang van de lening en vervolgens per kwartaal tot einde looptijd. 

De annuïtaire lening van project 1 (leningnummer 16635) loopt sinds 16 augustus. De nakoming hiervan verloopt volgens afspraak.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 2.000vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 1.500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 700vrijdag 29 september 2017
€ 1.500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 700vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 2.000vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 5.000vrijdag 29 september 2017
€ 2.500vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 400vrijdag 29 september 2017
€ 400vrijdag 29 september 2017
€ 2.000vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 1.200vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 3.000vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 400vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 4.500vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 400vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 10.000vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 2.000vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 25.000vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 800vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 400vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 6.500vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 200vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 800vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017
€ 4.000vrijdag 29 september 2017
€ 300vrijdag 29 september 2017
€ 1.000vrijdag 29 september 2017
€ 500vrijdag 29 september 2017
€ 100vrijdag 29 september 2017