Nieuws
Nieuwsbrief investeerders (feb18) verschenen
15-02-2018
Lees de nieuwsbrief over gefunde projecten, over ondernemers die nog funding zoeken, over de netto...
lees verder
Wijzigingen tarieven
14-02-2018
Per 15 februari is de succes-fee voor investeerders aangepast. U vindt de geldende tarieven o...
lees verder
Gezocht: Commercieel talent
02-02-2018
Je bent verantwoordelijk voor het acquireren van nieuwe crowdfundingprojecten voor Geldvoorelkaa...
lees verder
Jaarrendement bijgewerkt tot 1 januari
02-02-2018
Benieuwd naar het rendement van uw portefeuille over het jaar 2017? In MijnGeldvoorelkaar zijn d...
lees verder
Betaalkenmerk veranderd
23-01-2018
Een wijziging bij de ING Bank maakt dat het kenmerk van onze betalingen er anders uit gaat zie...
lees verder
Overbruggingsfinanciering
Seafood Company
Project:
17007 Zakelijk
Leendoel:
Overbruggingsfinanciering
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,37
Creditsafe score:
15
Zekerheden:
HYHA
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 75.000
Geinvesteerd:
€ 75.000
Product:
Aflossingsvrij
Rente per jaar:
7,0%
Looptijd:
8 maanden
100%
Over mij
Branche: Horeca
Producten en/of diensten: Seafood
Aantal medewerkers: 14 waarvan 2 fulltime
Oprichtingsdatum: 13-02-2017
Leeftijd: 43 en 52
Gezinssituatie: Gehuwd, 2 kinderen
Woonsituatie: Koopwoning
Opleiding: HBO / WO
Hobby's: Fitness, hardlopen, hockey, motorijden
BKR score: Laag risico (D)
BKR score: Laag risico (C)
Advies- en begeleidingspakket: Zilver (40 uur)
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe Seafood Company B.V.pdf
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe Stil Holding B.V.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Deze lening wordt aangegaan in combinatie met leningnummer 16868. Het betreft een combinatie van een annuïtaire en aflossingsvrije lening voor een totaal bedrag van € 250.000,-. Deze leningen én de reeds lopende lening 15407 worden gedekt door een 2e hypotheekrecht. 

Wie zijn wij? 
Wij, Ilse Bruijstens en Sten Limburg, zijn horecaondernemers in hart en nieren! In de afgelopen jaren hebben wij verschillende horecaondernemingen succesvol gerund. Tot 2005 waren we actief in Den Pimpelaer in Barendrecht. In de jaren 2006 t/m 2016 hebben wij restaurant de Waal in Heerjansdam geëxploiteerd. De exploitatie van restaurant de Waal is in 2016 verkocht. Deze overname is in samenwerking met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl succesvol tot stand gekomen (project 15407). Het vastgoed in zowel Barendrecht als Heerjansdam is nog in ons bezit en wordt verhuurd aan vaste huurders met langlopende contracten. 

Al lang hebben we de wens en ambitie om in Rotterdam een uniek concept te ontwikkelen en te exploiteren gericht op seafood: Seafood Company.
 
Profiel_17007_2_220903.jpg

Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming?
Seafood Company wordt een fast-casual horecabedrijf gevestigd op de Nieuwe Binnenweg, een A-locatie in het centrum van Rotterdam. Onze corebusiness is de verkoop van visproducten voor directe consumptie. De klanten betalen hun bestelling vooraf af en halen deze vervolgens zelf op bij de counter. Seafood Company speelt in op de vraag naar meer, gezondere, kwalitatieve én betaalbare maaltijden die snel bereid en genuttigd worden. Alle bestellingen worden door ons vers bereid in de open keuken, zodat de consument daar zicht op heeft. Wij maken gebruik van lokale, authentieke streekproducten en duurzaam geproduceerde en gezonde visproducten. Daarnaast zijn alle verpakkingen biologisch afbreekbaar, waardoor deze eveneens bijdragen aan ons duurzame concept. 

Van 11.00 tot 21.00 uur zijn de deuren van Seafood Company geopend en kunnen klanten genieten van heerlijke specialiteiten die ze direct in de zaak kunnen nuttigen of kunnen meenemen als take-away. Door onze transparantie in combinatie met een spraakmakend interieur en uitstraling verwachten wij positief te gaan opvallen in het straatbeeld.

Op onze menukaart staan onder andere de volgende gerechten: kibbeling (de beste van Rotterdam!), tonijnburger, zalmburger, mosselen, diverse soorten oesters, haring, (vis)salades, krabkoekjes, sardientjes, calamaris, gamba’s, kreeft, diverse broodjes, vistaco’s, vissoep, kreeftensoep, vis borrelplank, plat fruits de mer en combinatiegerechten van diverse producten, waaronder: 
 • Vlees: een kwaliteitshamburger van Scottish Angus Beef
 • Vegetarisch: The Dutch Weed Burger
 • Biologisch brood van lokale ondernemers op De Nieuwe Binnenweg
 • Verantwoord geteelde groenten
 • Biologische huisgemaakte frites
 • Smoothies van een lokale ondernemer op De Nieuwe Binnenweg
 • Speciaal bier van lokale brouwers 
Profiel_17007_2_221100.jpg

Personeel
Zelf zijn wij beiden fulltime actief in de onderneming. Daarnaast bestaat het personeelsbestand uit een goede en creatieve chef-kok, een fulltime kok, zes parttime keukenmedewerkers en acht parttime medewerkers voor de counter en bediening.   

Waar wordt de financiering voor aangewend?
De verbouwings- en inrichtingskosten voor Seafood Company zijn begroot op € 295.000,- inclusief BTW. De kosten van reclame en marketing activiteiten zijn geraamd op € 15.000,-. Hierdoor komt het totale  investeringsbedrag op € 310.000,-, waarvan wij zelf € 60.000,- inbrengen. Voor de financiering van het restant doen wij een beroep op de investeerders van Geldvoorelkaar.nl.

Het benodigde bedrag is gesplitst in een annuïtair en aflossingsvrij deel. Het aflossingsvrije gedeelte wilden wij eigenlijk via de bank financieren middels een rekening-courant faciliteit, maar deze instelling wilde alleen maar meewerken als zij de totale financiering mochten verstrekken. Het aflossingsvrije deel voorziet gedeeltelijk in voorfinanciering van de BTW en gedeeltelijk in onvoorziene kosten. Op dit moment kunnen wij niet inschatten of dit bedrag aangesproken moet worden. Om die reden willen wij het kort financieren, zodat wij de flexibiliteit houden dit gedeelte na een korte periode in te lossen dan wel na de aanloopperiode te herfinancieren.

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Verbouwing
€ 100.000,-
Inventaris
€ 195.000,-
Marketing/ reclame
€   15.000,-
Totaal investering 
€ 310.000,-
Af: eigen middelen
€   60.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 250.000,-
Waarvan annuïtair
€ 175.000,-
Waarvan aflossingsvrij
€   75.000,-

Profiel_17007_2_221511.jpg

Waarom kiest u voor crowdfunding?
De financiering van onze ideeën vinden we een zeer belangrijk aspect. Door crowdfunding groeit bovendien het sociale kapitaal van onze onderneming en daarmee de bekendheid van ons concept!  De crowd is positief en geïnteresseerd. Onze samenwerking met Geldvoorelkaar.nl verloopt prettig en professioneel.

Hoe zal de organisatorische structuur van de onderneming worden ingericht? 
Zie hiervoor onderstaand organigram. De aandelen van Stil Holding B.V. zijn en blijven in ons bezit. 
 
Profiel_17007_2_221618.jpg

Wat zijn de korte- en lange termijn vooruitzichten van de onderneming?
Dé locatie voor ons concept is de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, één van de langste winkelstraten van Nederland. Op de Nieuwe Binnenweg is een gezond ondernemersklimaat met een mix van de nieuwste hotspots. Er is een zeer gevarieerd aanbod van horeca en detailhandel met onder andere concept stores, designwinkels, hippe kapsalons en galeries. De aantrekkingskracht van deze straat in Rotterdam is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Het Westerpaviljoen, Koekela, Het Vlaamsch Broodhuys, De Burger Club en Schorem zijn stuk voor stuk goede en unieke ondernemingen die elkaar versterken en gevestigd zijn in de nabije omgeving van ons pand. Er is dan ook de hele dag volop drukte van winkelend publiek, zakenlui, toeristen, studenten en bewoners. 

Daarnaast ontwikkelt de markt zich voor een concept als Seafood gunstig, waardoor de vooruitzichten positief zijn:
 • Seafood Company wordt een fast-casual horecabedrijf gevestigd op een high traffic locatie in het centrum van Rotterdam. 
 • Het concept speelt uitstekend in op de keuze van consumenten voor meerdere eetmomenten per dag. Seafood Company hanteert ruime openingstijden, heeft een snelle service en biedt producten aan die zeer geschikt zijn om te consumeren als tussendoortje. 
 • Seafood Company maakt gebruik van lokale, authentieke streekproducten en gaat werken met een compacte kaart waarvan consumenten de menu-items kunnen customizen. De consument heeft steeds meer aandacht voor gezonde en duurzaam geproduceerde voeding, het grootste deel van ons aanbod bestaat dan ook uit duurzaam geproduceerde en gezonde visproducten.
Profiel_17007_2_221747.jpg

Wat is het verwachte omzetniveau en resultaat van de onderneming?

Boekjaar
Omzet
Resultaat voor Belasting
Jaar 1
€ 670.000,-
€ 103.000,-
Jaar 2
€ 841.000,-
€ 145.000,-
Jaar 3
€ 923.000,-
€ 160.000,-

Op basis van de prognose is de financieringslast van de annuïtaire lening 42% van de vrije cashflow.

Bovenstaande prognoses zijn door ons opgesteld in samenwerking met Credo en DGH Advies. 

Zijn er nog overige vaste bronnen van inkomsten?
Ons vastgoed in Barendrecht en Heerjansdam wordt verhuurd aan vaste huurders met langlopende contracten, waardoor ze een stabiele inkomstenbron zijn. Ons onroerend goed (inclusief eigen woning) is in 2016 getaxeerd op een marktwaarde van € 2.250.000,- en de 1e hypothecaire voorbelasting bedraagt € 1.170.000,-. De opbrengst van de verhuurde panden is € 148.000,- per jaar. 

Heeft u uw bedrijfspand in eigendom of huurt u dit?
Het bedrijfspand aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam wordt gehuurd. 

Profiel_17007_2_222250.jpg

 De Nieuwe Binnenweg in Rotterdam

Welke specifieke zekerheden kunt u inbrengen?
Naast de hoofdelijke aansprakelijkheid in privé gaat de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl een 2e hypotheek vestigen op ons pand aan het Doormanplein te Barendrecht. Het pand heeft een marktwaarde van € 720.000,- en is voorbelast met een 1e hypotheek van € 330.000,-.

Incentive
 • Bij een investering van € 500,- tot € 1.000,-  ontvangt u een gratis fles wijn bij het eerste bezoek aan de Seafood Company.
 • Onder de investeerders van € 1.000,- of meer verloten wij twee hotelarrangementen voor een overnachting van 2 personen in het luxe viersterren Bilderberg Parkhotel midden in bruisend Rotterdam (incl. ontbijt) en een heerlijke, goed verzorgde lunch bij de Seafood Company op de nabij gelegen Nieuwe Binnenweg.
Noot van Geldvoorelkaar.nl
De in de aanhef weergegeven G-PD% en Creditsafe score zijn van Seafood Company BV.
 
Medegeldnemers zijn: 
 • Stil Holding B.V. (G-PD% 0,45% en Creditsafe score 44) 
 • De heer S.H. Limburg die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Deze is op dit moment van materiële waarde.
 • Mevrouw I. Bruijstens die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Deze is op dit moment van materiële waarde.
Dit is een aflossingsvrije lening. Betaling van rente en aflossing aan de investeerders zal aan het einde van de looptijd plaatsvinden. 

Tezamen met leningen 16868 en 15407 wordt een 2e hypotheek van € 350.000,- gevestigd op een woon-/winkelpand te Barendrecht met een marktwaarde van € 720.000,- (taxatie 16-08-2016). De 1e hypotheek bedraagt € 330.000,- verhoogd met een opslag van 55% voor renten en kosten. Deze zekerheid wordt vastgelegd in een hypotheekakte met als hypotheekhouder namens de investeerders de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl. Uitboeking van de lening zal pas geschieden als de genoemde zekerheden ten behoeve van de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl zijn gevestigd.

V.O.F. Limburg en Bruijstens hebben een lening lopen onder nummer 15407. De verplichtingen uit hoofde van deze lening worden correct nagekomen. Als zekerheid voor deze lening is door geldnemer een positieve-/negatieve hypotheekverklaring afgegeven. Nu er een 2e hypotheek wordt gevestigd respecteren wij de belangen van de investeerders in lening 15407 en vestigen een hogere hypotheek. 

Bij deze lening wordt een advies- en begeleidingspakket (Zilver) afgesloten.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 200007325dinsdag 3 oktober 2017
€ 500026820dinsdag 3 oktober 2017
€ 700022335dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.000007148dinsdag 3 oktober 2017
€ 100020146dinsdag 3 oktober 2017
€ 200015925dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.000019486dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.000026887dinsdag 3 oktober 2017
€ 300003497dinsdag 3 oktober 2017
€ 300009618dinsdag 3 oktober 2017
€ 5.000021599dinsdag 3 oktober 2017
€ 300013905dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.500004991dinsdag 3 oktober 2017
€ 300002213dinsdag 3 oktober 2017
€ 200017183dinsdag 3 oktober 2017
€ 800026250dinsdag 3 oktober 2017
€ 500004869dinsdag 3 oktober 2017
€ 200022059dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.000009969dinsdag 3 oktober 2017
€ 100001212dinsdag 3 oktober 2017
€ 300026630dinsdag 3 oktober 2017
€ 200014875dinsdag 3 oktober 2017
€ 500014419dinsdag 3 oktober 2017
€ 300002621dinsdag 3 oktober 2017
€ 10.000015163dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.500005077dinsdag 3 oktober 2017
€ 100012082dinsdag 3 oktober 2017
€ 300024172dinsdag 3 oktober 2017
€ 200027542dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.500025416dinsdag 3 oktober 2017
€ 100025344dinsdag 3 oktober 2017
€ 500008546dinsdag 3 oktober 2017
€ 300009844dinsdag 3 oktober 2017
€ 500025373dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.000019267dinsdag 3 oktober 2017
€ 500014287dinsdag 3 oktober 2017
€ 200003447dinsdag 3 oktober 2017
€ 2.000017205dinsdag 3 oktober 2017
€ 400001983dinsdag 3 oktober 2017
€ 200021708dinsdag 3 oktober 2017
€ 500025572dinsdag 3 oktober 2017
€ 300019537dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.000014158dinsdag 3 oktober 2017
€ 200015148dinsdag 3 oktober 2017
€ 200027892dinsdag 3 oktober 2017
€ 300023650dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.000006704dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.200004683dinsdag 3 oktober 2017
€ 200025120dinsdag 3 oktober 2017
€ 500021460dinsdag 3 oktober 2017
€ 100020061dinsdag 3 oktober 2017
€ 300014452dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.000013091dinsdag 3 oktober 2017
€ 1.000027754dinsdag 3 oktober 2017
€ 500005059dinsdag 3 oktober 2017
€ 200012728dinsdag 3 oktober 2017
€ 100007024dinsdag 3 oktober 2017
€ 30.000024417dinsdag 3 oktober 2017
€ 300022620dinsdag 3 oktober 2017
€ 100003974dinsdag 3 oktober 2017
€ 100012686dinsdag 3 oktober 2017
€ 100021666dinsdag 3 oktober 2017