Nieuws
19-07-2019
Vorige week was er een technische storing in ons betaalsysteem, waardoor de verzamelbetalingen di...
lees verder
19-07-2019
Vandaag op Vastgoedjournaal.nl  (19-7-2019) Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de b...
lees verder
15-07-2019
Gaat u op vakantie of op reis of is er een andere reden waardoor u het betalingsverzoek van uw inv...
lees verder
12-07-2019
... en u kunt hem lezen via deze link. ...
lees verder
11-07-2019
Hoe verloopt het incassotraject van Geldvoorelkaar.nl? Hans Flanderijn en Jules Bhaggoe van Fland...
lees verder
Zonnepanelen & duurzaamheid
Greenaccess (deel 2)
Project:
19276 Zakelijk
Leendoel:
Zonnepanelen & duurzaamheid
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
1,56
Creditsafe score:
41
Zekerheden:
HA
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 60.000
Geinvesteerd:
€ 60.000
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche: Duurzaamheid - zonnepanelen
Producten en/of diensten: Lease en verkoop van zonnepanelen
Social media: Facebook  LinkedIn
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 19276.pdf
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Vooraf
Dit project is gesplitst in twee delen: deel 1 betreft de lening zoals beschreven in de pitch van project 18615, met een hoofdsom van € 60.000,-, een looptijd van 60 maanden en een rente van 8,0%. Deel 2 is eveneens een annuïtaire lening ter hoogte van € 60.000,- met een looptijd van 60 maanden en een rente van 8,0%, echter zonder aanvullende zekerheden. Deel 2 staat beschreven in onderstaande pitch. De twee leendelen kunnen uitsluitend gezamenlijk tot stand komen. 

De Onderneming
Eind 2017 is Greenaccess B.V. opgericht. De onderneming is gestart om duurzame energie voor iedereen toegankelijk te maken. We merken in onze omgeving dat er veel vraag naar zonnepanelen is, echter zien veel mensen op tegen de kosten die gemoeid zijn met de aanschaf van een installatie. Daarnaast zijn er veel verschillende aanbieders van zonnepanelen, waardoor mensen niet goed weten waar ze terecht kunnen voor eerlijk en transparant advies.

Profiel_18615_2_133936.jpg

Wij zijn met deze vragen aan de slag gegaan en hebben hiervoor een oplossing. We willen zonnepanelen graag op leasebasis aanbieden, waarbij mensen maandelijks voor een klein bedrag investeren in hun eigen installatie. Zo hopen wij dat we heel Nederland aan duurzame energie kunnen helpen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen, voor klanten die over voldoende financiële middelen beschikken om de installatie te betalen.

Naast het aanbieden van een duurzaam product, wil Greenaccess ook op andere manieren maatschappelijk betrokken zijn. Daarom willen wij, waar mogelijk, mensen inzetten die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ook steunen wij maatschappelijke projecten.

Onze werkwijze
Potentiële klanten kunnen bij ons terecht op de website, telefonisch of door bij ons binnen te lopen op het kantoor in Didam. Wij passen de producten die wij aanbieden altijd aan op de specifieke situatie van de klant. Wij houden hier onder andere rekening met de hoek van het dak, de stand van het dak ten opzichte van de zon en mogelijk aanwezige schaduw. Voor deze berekeningen maken wij gebruik van geavanceerde software die ons inzicht geeft in de specifieke situatie.

Bij elke offerte nemen wij contact op met de klant om persoonlijke wensen te bespreken, veelal volgt hierna een afspraak bij de klant thuis. Tijdens deze afspraak geven wij antwoord op vragen van onze klanten, meten wij de installatie in en beoordelen wij of er nog andere relevante factoren zijn om rekening mee te houden.

Profiel_19276_2_144537.jpg Profiel_19276_2_155008.jpg


Marktbenadering
Greenaccess onderscheidt zich van haar concurrenten door eerlijk en transparant advies te geven, dit doen we door écht tijd te nemen voor onze klanten en ze te voorzien van een antwoord op al hun vragen en wensen. Wij zijn onder andere transparant door de terugverdientijd te berekenen op basis van het huidige energietarief van de klant, zonder mogelijke toekomstige prijsverhogingen. Uit de recensies op onze website blijkt dat onze klanten dit ook als onderscheidende factor ervaren.

Met het leaseconcept willen we een uniek concept lanceren met een korte looptijd van slechts 60 maanden, dit maakt het voor bijna iedereen mogelijk om eigen duurzame energie op te wekken tegen een laag investeringsbedrag. Aan het eind van de 60 maanden kunnen klanten kiezen om een nieuwe installatie te leasen of om de bestaande installatie over te nemen, waarbij toekomstige rendementen voor de klant zijn. Door het aanbieden van een speciale kortingsactie bij het aanbrengen voor nieuwe klanten maken we het voor iedereen financieel (nog) aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen. U kunt bij ons als leaseklant net zolang korting krijgen voor het aanbrengen van nieuwe klanten totdat u uw eigen installatie volledig terugverdiend heeft.

Organisatiestructuur

Profiel_18615_2_133016.jpg
 
De organisatie bestaat uit twee aandeelhouders, die ieder 50% van de aandelen in bezit hebben. Op korte termijn worden in de organisatiestructuur twee persoonlijke holdings tussengevoegd, die de aandelen van Greenaccess B.V. zullen houden.

De dagelijkse leiding van de organisatie is in handen van Tim. Tim is verantwoordelijk voor het proces van offerteaanvraag tot daadwerkelijke installatie. Daan is verantwoordelijk voor de administratie en betrokken bij het bepalen van de prijzen en het aangaan van contracten en verplichtingen. Tim is fulltime werkzaam bij Greenaccess, vanuit kostenaspect werkt Daan fulltime elders. Tim en Daan hebben dagelijks overleg over de te maken operationele en strategische keuzes.

Jaarcijfers en prognoses 

Boekjaar
Omzet
Resultaat voor/na belasting
Vrij beschikbare cashflow
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2018 t/m Q3
€   32.000,-
€   3.000,-
€     4.000,-
 
Prognoses
 
 
 
 
2019
€ 270.000,-
€ 34.000,-
€   57.000,-
51%
2020
€ 441.000,-
€ 28.000,-
€   68.000,-
43%
2021
€ 602.000,-
€ 74.000,-
€ 134.000,- 
22%

De prognoses zijn opgesteld in samenwerking met Claassen, Moolenbeek & Partners Arnhem. Meer informatie over ons bedrijf leest u in de bijlage 'Aanvullende informatie bij pitch 18615'. 

Profiel_18615_2_134233.jpg

De Lening
Met deze lening kunnen wij ons leaseconcept lanceren. Voor de beoogde € 120.000,- die wij aan financiering willen aantrekken kunnen wij circa 450 tot 500 zonnepanelen in de markt wegzetten. Deze panelen bieden wij aan voor € 5,- tot € 9,- per paneel voor een periode van 60 maanden, waarbij de prijs afhankelijk is van de grootte van de installatie. Daarbij vraagt Greenaccess € 75,- per paneel aan installatiekosten, die gebruikt wordt om de exploitatiekosten van de organisatie te dekken. Greenaccess maakt momenteel gebruik van ingehuurde elektriciens en dakmonteurs voor het plaatsen van de installaties. Een overschot vanuit deze exploitatiedekking, plus de opbrengsten die Greenaccess behaalt uit verkopen, zullen worden geïnvesteerd in het aantrekken en opleiden van eigen personeel.

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Aanschaf zonnepanelen en materialen
€   85.500,-
Installatiekosten panelen
€   27.000,-
Financieringskosten en depotregeling
€   10.000,-
Marketing
€     2.500,-
Totaal
€ 125.000,-
Af: Eigen middelen
€     5.000,-
Af: Private investeerder (leningnummer 19276)
€   60.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl (leningnummer 18615)
€   60.000,-

Profiel_19276_2_154100.jpg

Greenaccess kiest voor crowdfunding om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het verduurzamen van Nederland. Greenaccess gelooft dat we als Nederlanders elkaar kunnen helpen om duurzame energie voor iedereen beschikbaar te maken.

Terugbetaling van de lening vindt plaats uit de opbrengsten die de leasecontracten, verkoop en installatie genereren. Momenteel heeft Greenaccess, zonder actieve marketing, met drie klanten een overeenkomst gesloten. Deze overeenkomsten genereren een maandelijkse opbrengst (excl. btw) van € 585,-, hetgeen correspondeert met circa 25% van het totaal maandelijks af te lossen bedrag. Hierbij ontvangt Greenaccess € 6.000,- ter compensatie voor de installatiekosten, hetgeen voldoende ruimte geeft om aan de betaalverplichtingen te voldoen.

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De totale financiering van € 120.000,- wordt opgesplitst in twee Annuïtaire leningen: 
  • Lening 1 (leningnummer 18615) heeft een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,0%
  • Lening 2 (leningnummer 19276) heeft een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,0%
Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing (lees meer over uw effectieve rendement). 

Lening 1 en 2 zijn gelijk in looptijd en rente, maar verschillen op gebied van geboden zekerheden. Lening 1 en 2 kunnen uitsluitend gezamenlijk tot stand komen. 

Geldnemer is Greenaccess B.V. (externe creditratings: Graydon 1,56% PD / Creditsafe score 41)

Medegeldnemers zijn:
  • de heer T. Fennema (BKR score C - laag risico), die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé (op dit moment van morele waarde)
  • de heer D.M. Klomp (BKR score G - gemiddeld risico), die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé (op dit moment van morele waarde)
  • de persoonlijke holdings van de heren Fennema en Klomp zullen na oprichting worden toegevoegd als medegeldnemer
De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

#ShareYourAmbition
Incentive
  • Bij een investering vanaf € 500,-, ontvangt u 5 vouchers, waarmee u vijf maal één paneel gratis krijgt bij afname van minimaal 8 panelen. Zo kunt u zelf voordelig genieten van een installatie, maar kunt u ook vier mensen in uw omgeving blij maken met een goedkope installatie. Per installatie kan maximaal één voucher worden gebruikt.
  • Investeert u minder dan € 500,-, maar meer dan € 200,- dan ontvangt u van ons 1 voucher waarmee u één paneel gratis krijgt bij afname van minimaal 8 panelen.
Bovenstaande actie is uniek voor investeerders van Geldvoorelkaar.nl en geldt zowel voor het leasen als kopen van panelen. 

Profiel_18615_2_134807.jpgTerug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 60.000donderdag 20 december 2018