Nieuws
15-10-2019
Vorige week was Geldvoorelkaar.nl te zien op RTL Z, met een korte bedrijfsreportage. Een leuk item...
lees verder
11-10-2019
Cowdfunding voor duurzame ondernemingen Van 2016 tot en met 2018 is via crowdfunding 220 miljoen...
lees verder
09-10-2019
In de zoektocht naar financiering voor startende franchisenemers vond franchiseketen OAMKB een g...
lees verder
03-10-2019
Een vastgoedportefeuille uitbreiden, zonder te beleggen in fysiek vastgoed of in een beleggingsfon...
lees verder
Onroerend goed
Den Haag Property 7
Project:
20643 Zakelijk
Leendoel:
Onroerend goed
Classificatie:
1
G-PD percentage:
0,75
Creditsafe score:
55
Zekerheden:
DRHAPN
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 50.000
Geinvesteerd:
€ 50.000
Product:
Flexlening
Rente per jaar:
5,5%
Looptijd:
120 maanden
100%
Algemeen
Branche:Onroerend Goed
Producten en/of diensten:Verhuur en handel in vastgoed
Social media:Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapporten bij pitch 20643.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 20643.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Vooraf
In de afgelopen periode heb ik via Geldvoorelkaar.nl zes projecten kunnen realiseren:
 • In juli 2017 is het eerste project bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Deze annuïtaire lening is voornamelijk gebruikt voor een grote verbouwing van een mooi herenhuis in Den Haag. Dit project is vroegtijdig afgelost bij de totstandkoming van het vijfde project.
 • In september 2017 en in januari 2018 is het tweede project en het derde project bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Deze aflossingsvrije lening is volgens plan geïnvesteerd in diverse vastgoedprojecten.
 • In juli 2018 is het vierde project bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Deze aflossingsvrije en annuïtaire lening zijn volgens plan geïnvesteerd in diverse vastgoedprojecten.
 • In maart 2019 is het vijfde project en in april 2019 is het zesde project bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Deze flexlening is gebruikt om het eerste project te herfinancieren en het werkkapitaal te versterken. 
Graag doe ik wederom een beroep op de investeerders van Geldvoorelkaar.nl voor een zevende project.

Beleggingsportefeuille
DH-Property is een actieve en ervaren bouwonderneming. Ons doel is het herontwikkelen en renoveren van verouderde panden, om hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de randstad. Met oog voor detail en met aandacht voor de eventuele woonwensen van de eindgebruiker, stellen wij een plan van aanpak op om een woning of kantoor naar een hoger niveau te tillen.  

DH-Property werkt met een vast team van aannemers, constructeurs, architecten, bouwkundigen en adviseurs. Na renovatie verkopen wij het vastgoed via een van de aan ons kantoor gelieerde makelaars of wij voegen het vastgoed toe aan onze beleggingsportefeuille met huurwoningen. Wij selecteren dan via een van onze verhuurmakelaars een geschikte huurder.

Profiel_19345_2_162852.jpg

Dertien jaar geleden kocht ik, Danny van der Horst, mijn eerste pand in privé. Vier jaar later ben ik zelfstandig ondernemer geworden en begonnen met beleggen in zakelijk vastgoed en projectontwikkeling. 

Financieel Adviesbureau Danny van der Horst is op 1 januari 2013 gestart met de exploitatie van Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld. Sindsdien heb ik veel ervaring opgebouwd. Niet alleen heb ik de lokale markt en haar spelers goed leren kennen, maar ben ik ook intensief betrokken geweest bij het realiseren van vastgoedfinancieringen. Op deze ruime ervaring bouw ik sinds eind 2016 voort door voor eigen rekening vastgoedtransacties te realiseren. De eerste projecten hiervan zijn in 2017 succesvol afgerond. 

Organisatorische structuur

Profiel_20643_2_095156.jpg

Alle entiteiten tekenen als geldnemer voor deze lening. De verschillende bedrijfsactiviteiten zijn als volgt ondergebracht:
 • Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V.: voorheen waren de activiteiten van De Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld hierin ondergebracht, maar deze zijn in 2017 overgegaan naar NIEUWE ENERGIE I B.V. Op dit moment zit er alleen vastgoed in deze B.V.
 • DWOR Holding B.V.: persoonlijke holding
 • Horst Belegging B.V.: hierin zijn de activiteiten van De Hypotheekshop Den Haag - Scheveningen en De Beleggershypotheek ondergebracht
 • Horst Vastgoed Den Haag B.V.: hierin zijn de activiteiten van DH-Property ondergebracht. 
 • NIEUWE ENERGIE I B.V.: hierin zijn de activiteiten van De Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld ondergebracht.  
 • The Hague Real Estate Development B.V.: hierin worden aanneemactiviteiten uitgevoerd
 • Horst Vastgoed Den Haag bezit B.V.: op dit moment inactief
Overzicht jaarlijkse cashflow

Vrije cashflow van de verhuurde objecten in privé  €   98.000,-
Vrije cashflow van de verhuurde objecten zakelijk   €   54.000,- *
Subtotaal  € 152.000,-
Af: Betaalverplichting van de reeds lopende leningen  €   68.000,-
Vrije cashflow voor deze aanvraag  €   84.000,-
Betaalverplichting van nieuwe aanvraag 20643  €     4.600,-
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow              5%

* De geconsolideerde vrije cashflow van de ondernemingen is in 2018 negatief beïnvloed door de opstart van de Hypotheekshop Scheveningen. De kosten liepen hierbij voor de baten uit. Derhalve is de omzetstroom pas 3-4 maanden later op gang gekomen. De vestiging draait inmiddels cashflow positief.

Bovenstaand overzicht is door mijzelf opgesteld en getoetst door intermediair TeamcaptainsDe vrije cashflow van de ondernemingen is gebaseerd op de geconsolideerde jaarcijfers 2018, die zijn opgesteld en ondertekend door de accountant. Meer financiële informatie van mijn bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 20643’.

De Lening
Het gaat erg goed met DH-Property en het Haagse vastgoed. Om geen kansen mis te lopen en snel te kunnen handelen in de aankoop en renovatie van nieuw vastgoed, vraag ik deze financiering aan. Dit werkkapitaal is nodig om te kunnen blijven vernieuwen en de portefeuille uit te kunnen breiden. Door mijn reeds opgebouwde netwerk heb ik als een van de eersten zicht op interessante kansen in de markt en krijg ik regelmatig objecten aangeboden, die waarde aan het bedrijf kunnen toevoegen. 

Investeringsbegroting 

BestedingsdoelBedrag
Werkkapitaal€   50.000,-
Financieringskosten en depotregeling€     5.000,-
Totaal€   55.000,-
Af: eigen inbreng €     5.000,- 
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl€   50.000,-

Profiel_19345_2_163336.jpg
Profiel_19345_2_163249.jpg
Profiel_20643_2_094837.jpg

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Flexlening, met een looptijd van 120 maanden en een bruto jaarrente van 5,5% (de effectieve rente wordt zichtbaar bij het doen van uw investering). 

Rente en aflossing zullen als volgt worden betaald:
 • €  25.000,- van de leensom zal annuïtair afgelost worden, met een maandelijkse betaling van vast bedrag, bestaande uit een deel rente en een deel aflossing
 • €  25.000,- zal aflossingsvrij worden verstrekt, waarbij de rente maandelijks wordt voldaan en de volledige aflossing aan het einde van de looptijd 
 • Voorwaarden voor vervroegde aflossing: standaard (zie productpagina)
Geldnemer is Horst Vastgoed Den Haag B.V. t.h.o.d.n. dh-property (externe credit ratings: Graydon 0,75% PD / Creditsafe 55).

Medegeldnemers zijn:
 • DWOR Holding B.V. (Graydon 0,24% PD / Creditsafe 63)
 • NIEUWE ENERGIE I B.V. (Graydon 0,25% PD / Creditsafe 71)
 • Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V. t.h.o.d.n. De Hypotheekshop Wateringse Veld (Graydon 1,17% PD / Creditsafe 70) 
 • Horst Belegging B.V. t.h.o.d.n. De Hypotheekshop (Graydon 0,31% PD / Creditsafe 68)
 • The Hague Real Estate Development B.V. (Graydon 0,46% PD / Creditsafe 41)
 • Horst Vastgoed Den Haag Bezit B.V. (Graydon 0,75% PD / Creditsafe 55)
 • D.Q.A. van der Horst (BKR score G - hoog risico) 
De classificatie van dit project is berekend op de geconsolideerde cijfers 2018 van de ondernemingen, tezamen met de vrije cashflow van de verhuurde objecten in privé. De betaalverplichting is op basis van deze resultaten 5% van de vrij beschikbare cashflow, wat een classificatie 1 oplevert. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)Toelichting
1. Hoofdelijke aansprakelijkheid in privéD.Q.A. van der Horst (op dit moment van materiële waarde)
2. Depotregeling2 maandtermijnen
3. Pos-Neg hypotheekverklaringop 2 verhuurde appartementen te Den Haag, met een marktwaarde in verhuurde staat van € 250.000,- (peildatum 9-8-2019). Hierop rust een eerste hypothecaire inschrijving van € 250.000,- en een restschuld van € 200.000,-. Er is op dit moment een overwaarde van € 50.000,-.

Hierin wordt vastgelegd dat de geldnemer (1) op eerste verzoek van Geldvoorelkaar.nl zal meewerken aan het vestigen van een hypotheekrecht, (2) dat er geen additioneel hypotheekrecht aan overige financiers verstrekt wordt naast de bestaande hypothecaire inschrijving, en (3) dat binnen de huidige hypothecaire inschrijving niet aanvullend geleend zal worden. 

#ShareYourAmbition
DH-Property werkt nu veel samen met andere ontwikkelaars, waardoor kosten kunnen worden gedeeld, maar de winst ook verdeeld moet worden. Met extra werkkapitaal kunnen er meer projecten zelfstandig worden gedaan, waardoor de winstmarges omhoog zullen gaan. De vraag naar turn-key woningen neemt alleen maar toe, omdat de financieringsmogelijkheden voor eindkopers steeds moeilijker worden. Daarnaast is er een tekort aan huurwoningen in Den Haag, waardoor onroerend goed vrijwel altijd direct is verhuurd. Via Geldvoorelkaar.nl wil ik samen met u blijven investeren in een gezonde vastgoedportefeuille. 

Profiel_19345_2_163053.jpg
Profiel_19345_2_163111.jpg


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 300vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 300vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 300vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 400vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 300vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 2.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 5.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 5.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 400vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 300vrijdag 4 oktober 2019
€ 300vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 400vrijdag 4 oktober 2019
€ 300vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 300vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.500vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 300vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 400vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 2.500vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 2.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 2.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 400vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 600vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 2.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 500vrijdag 4 oktober 2019
€ 300vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 200vrijdag 4 oktober 2019
€ 100vrijdag 4 oktober 2019
€ 1.000vrijdag 4 oktober 2019
€ 300vrijdag 4 oktober 2019