Nieuws
19-07-2019
Update 20-7-2019, 21:50 uur Het herstellen van de database heeft geruime tijd in beslag genomen ...
lees verder
19-07-2019
Vandaag op Vastgoedjournaal.nl  (19-7-2019) Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de b...
lees verder
15-07-2019
Gaat u op vakantie of op reis of is er een andere reden waardoor u het betalingsverzoek van uw inv...
lees verder
12-07-2019
... en u kunt hem lezen via deze link. ...
lees verder
11-07-2019
Hoe verloopt het incassotraject van Geldvoorelkaar.nl? Hans Flanderijn en Jules Bhaggoe van Fland...
lees verder
Opstart onderneming
Hotel Fine Seasons, Amsterdam
Project:
7541 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5s
Graydon-rating:
BB
Zekerheden:
Zie pitch
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 236.300
Geinvesteerd:
€ 236.300
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,5%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche: Horeca
Producten en of diensten: Hotel
Aantal medewerkers: 5-10
Oprichtingsdatum: 2014
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
 

Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming?

Hotel Fine Seasons Amsterdam zal een aangename verblijfsmogelijkheid vormen voor toeristen en zakelijke gasten tegen een betaalbare prijs. In december van dit jaar zal ik de deuren openen aan de Prins Hendrikkade, schuin tegenover het Centraal Station van Amsterdam met uitzicht op het Oosterdok. Het huidige oude kantoorpand wordt verbouwd tot een compleet nieuw en duurzaam 3-sterren hotel met 22 moderne en elegante kamers. Het hotel biedt overnachtingen aan met ontbijtmogelijkheden en om een beter dan gemiddelde gastervaring neer te zetten zijn alle kamers standaard voorzien van Wi-Fi, airco en een Nespresso koffiemachine. 

 
Profiel_7541_2_110614.jpg
 
Profiel_7541_2_110815.jpg

 

Profiel_7541_2_110905.jpg

Duurzaamheid staat voorop bij Fine Seasons Amsterdam. Tijdens de verbouwing, maar zeker ook na de opening van het hotel minimaliseren wij de druk op natuur en milieu door te werken met milieubewuste materialen en energie- en waterbesparende maatregelen, o.a. LED-verlichting en waterbesparende kranen. Hiermee wil ik een Green Key keurmerk behalen.

Hotel Fine Seasons levert ook een bijdrage aan de “Amsterdam Experience”. Bezoekers van de stad willen tijdens hun bezoek ervaring opdoen met de omgeving, de cultuur, de sfeer, de mensen maar ook met de toeristische attracties.

 
Profiel_7541_2_112544.jpg
 
Profiel_7541_2_112737.jpg

Het hotel richt zich op zowel toeristen als zakelijke gasten. Het laatste vanwege de goede verbinding met de RAI, het World Trade Centre en de Luchthaven Schiphol vanaf het Centraal Station van Amsterdam. Zakelijke gasten hebben in het hotel ook de beschikking over diverse communicatiemogelijkheden, waaronder WiFi, VOIP, telefoon en fax.

Waar wordt de financiering voor aangewend?

Het huidige kantoorpand wordt op dit moment gebruikt voor de verhuur van flexibele werkplekken, maar zal vanaf nu verbouwd worden. De verbouwing van het pand wordt bekostigd uit eigen vermogen en het plan is al goedgekeurd door de Gemeente Amsterdam en de brandweer. Voor de verdere inrichting van het hotel en de kamers heb ik een aanvullende financiering nodig.

Profiel_7541_2_112645.jpg

Wat is de drive om voor u zelf te beginnen?

Ik heb de mogelijkheid gekregen om een nieuw hotel te exploiteren op een uitstekende locatie in Amsterdam, met de kans om het hotel volledig nieuw in te richten. De nieuwe inrichting, ingespeeld op de huidige behoefte van hotelgasten, tezamen met de locatie maken dit een uniek project. Ik wil dat absoluut niet laten gaan. Met het beschikbaar stellen van een groot deel eigen vermogen en mijn opgedane kennis en ervaring op het gebied van de hotellerie en de financiële dienstverlening ben ik er van overtuigd de juiste bagage te hebben voor deze uitdaging.

Wat is uw ervaring in deze branche? Wat is uw arbeidsverleden?

Na mijn opleidingen economie en rechten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam heb ik binnen diverse organisaties als accountant, business controller en accounting supervisor gewerkt. Hier heb ik ervaring opgedaan met het auditen en controleren van jaarrekeningen, van kleine organisaties tot beursgenoteerde internationale ondernemingen. Tot mijn klantportfolio behoorde onder andere een internationale hotelketen en een onderwijsinstelling gericht op hospitality management. Daarnaast ben ik voor een groot Nederlands architectenbureau betrokken geweest bij het opzetten van een entiteit in Shanghai en Hong Kong.

De affiniteit met de hotelwereld heb ik al van jongs af aan. Mijn ouders runden een succesvol hotel-restaurant, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan in de horeca. Tezamen met mijn ervaring in het auditen van klanten in de hotelbranche, vormt dit een sterke basis voor de start van mijn eigen hotel.

Wat is uw gezinssituatie en woonsituatie?

Ik ben getrouwd en we wonen samen met onze twee kinderen in Rotterdam.

Wat zijn de korte termijn vooruitzichten van de onderneming (wat is het verwachte omzetniveau)?

Ik verwacht in het eerste jaar een omzet van circa € 915.000 te behalen, uitgaande van een bezettingsgraad van 79%. De gemiddelde bezettingsgraad in de branche bedraagt 64%, maar de verwachting is dat de bezettingsgraad voor een Amsterdams hotel in de binnenstad hoger ligt. De verwachting is dat de omzet jaarlijks met circa 1% stijgt.

Tevens zal in het kader van de verwachte opening in december de website al in september gerealiseerd worden, inclusief de connecties naar de diverse boekingssites. Hierdoor is het voor gasten al mogelijk om een reservering te plaatsen en kan het hotel al enige bekendheid opbouwen.

Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming (inclusief rechtsvorm) en wat uw onderscheidende kenmerken zijn?

Het hotel zal gedreven worden in de vorm van een B.V. (KVK 60741708) en ik zal zelf de bedrijfsleiding op mij nemen. Daarnaast zal de bezetting bestaat uit 4 receptiemedewerkers, 2 kamermeisjes en een medewerker voor het ontbijt. De receptiemedewerkers zullen in pools werken zodat de receptie 24/7 bemand is.

De onderscheidende kenmerken van het hotel zijn:

          moderne en elegante hotelkamers, standaard voorzien van Wi-Fi, airco en een Nespresso   koffiemachine. Hierdoor heeft de hotelgast een comfortabele overnachting en kan men zich volledig thuis voelen.

          goede prijs/kwaliteitsverhouding.

          duurzame inrichting, o.a. door waterbesparende kranen en LED-verlichting.

          duurzame bedrijfsvoering, o.a. door het gebruik van Fair Trade linnengoed en koffie.

          op loopafstand van het Centraal Station en het centrum van Amsterdam.

          bijdrage aan de ‘Amsterdam Experience’.

Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl?

Ik ben een groot voorstander van crowdfunding. Door crowdfunding vergaar ik enerzijds het laatste deel van het benodigde kapitaal om mijn hotel te realiseren en anderzijds brengt het Hotel Fine Seaons bij een groot publiek onder de aandacht. Een win-win situatie dus!

Op welke wijze denkt u uw verplichtingen na te komen?

De verbouwing wordt bekostigd uit een eigen vermogen van € 835.000, bestaande uit € 75.000 eigen middelen, € 285.000 via mijn ouders en andere familieleden en € 475.000 voorfinanciering van een verhuurd pand wat ik aan het verkopen ben. Voor de inrichting heb ik investeerders van Geldvoorelkaar.nl nodig.

Op basis van de exploitatiebegroting en meerjarenbegroting, met conservatieve omzetschattingen, is de verwachte cashflow ruim voldoende om de verplichtingen na te komen. Dit wordt versterkt door het volgende:

          de unieke locatie maar ook de vroegtijdige aanmelding bij boekingskanalen en diverse marketingactiviteiten minimaliseren het initiële risico op het niet na kunnen komen van de verplichtingen.

          een significant deel van de kostendruk hangt samen met de omzet, zoals commissie boekingskanalen en toeristenbelasting.

          om flexibiliteit te houden in de kosten en cashflow wordt bepaalde software en apparatuur gehuurd in plaats van aangeschaft.

          voor de komende vijf jaar zal het financiële beleid gericht zijn op het verbeteren van de solvabiliteit door het aflossen van vreemd vermogen met gegenereerde cashflow en verbeteren van naamsbekendheid bij zakelijke kanalen. Rentelasten zullen hiermee geleidelijk dalen en de afhankelijkheid van boekingskanalen (en daarmee commissies) wordt gereduceerd.

Incentive:

U ontvangt een aantrekkelijke korting op de overnachtingsprijs bij uw eerste boeking:

  • 10% korting als u meer dan € 1.000,- investeert;
  • 15% korting als u meer dan € 1.500,-- investeert;
  • 20% korting als u meer dan € 2.000,-- investeert.

 

Noot van Geldvoorelkaar.nl:

De genoemde Graydonrating is die van Chen Wong Holding BV, de personal holding van de heer Wong.
De herkomst van de overige 'eigen inbreng' is door een accountant van de B&P-groep specifiek nagetrokken.
B&P Corporate Finance heeft nog specifiek onderzoek gedaan omtrent de nog te ontvangen exploitatievergunning door de Gemeente Amsterdam.
B&P Corporate Finance verklaarde de heer Wong een bijzonder serieuze, intelligente en zakelijk kundige man te vinden.

 

 Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 400woensdag 3 september 2014
€ 2.000woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 4.000woensdag 3 september 2014
€ 2.400woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 400woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 2.000woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 1.500woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 2.000woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 700woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 2.000woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 400woensdag 3 september 2014
€ 5.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 3.500woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 2.000woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 900woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 2.000woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 2.500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 400woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 1.500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 2.500woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 1.500woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 5.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 200woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 2.000woensdag 3 september 2014
€ 1.100woensdag 3 september 2014
€ 300woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 2.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 1.500woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 600woensdag 3 september 2014
€ 1.000woensdag 3 september 2014
€ 100woensdag 3 september 2014
€ 500woensdag 3 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 400donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 2.000donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 3.000donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 600donderdag 4 september 2014
€ 2.500donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 300donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 1.600donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 2.500donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 2.000donderdag 4 september 2014
€ 300donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 2.500donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 1.500donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 2.500donderdag 4 september 2014
€ 2.100donderdag 4 september 2014
€ 5.000donderdag 4 september 2014
€ 2.000donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 300donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 400donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 300donderdag 4 september 2014
€ 300donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 2.000donderdag 4 september 2014
€ 2.500donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 2.200donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 2.000donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 2.500donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 2.000donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 20.000donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 2.500donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 3.000donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 2.500donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 700donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 500donderdag 4 september 2014
€ 1.100donderdag 4 september 2014
€ 1.500donderdag 4 september 2014
€ 2.000donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 200donderdag 4 september 2014
€ 3.000donderdag 4 september 2014
€ 1.000donderdag 4 september 2014
€ 2.400donderdag 4 september 2014
€ 300donderdag 4 september 2014
€ 2.000donderdag 4 september 2014
€ 2.000donderdag 4 september 2014
€ 300donderdag 4 september 2014
€ 100donderdag 4 september 2014