Nieuws
10-04-2019
Ervaren zakenmensen weten dat succes vaak afhangt van bepaalde synergetische voordelen die je kunt...
lees verder
05-04-2019
Op 22, 23 en 24 mei organiseert Geldvoorelkaar.nl de cursus Vastgoed financieren met crowdfunding ...
lees verder
03-04-2019
Geldvoorelkaar.nl deed onlangs mee aan de webinar 'Financing your business in the Netherlands', o....
lees verder
02-04-2019
De bank draait de kraan steeds verder dicht voor mkb-financieringen. Ook in de binnenvaartbranche ...
lees verder

Veelgestelde vragen: Verzamelbetalingen

In 2019 veranderen wij de manier waarop wij uitbetalen naar investeerders: we stappen over op verzamelbetalingen. Hier vindt u de meest gestelde vragen over verzamelbetalingen.

Toon alle antwoorden

Wat is een verzamelbetaling?
Alle betalingen die een investeerder dient te ontvangen, worden door ons verzameld voor een periode van twee weken en vervolgens in één keer uitbetaald. Investeerders ontvangen gelijktijdig met de uitbetaling een e-mail met daarin een overzicht van alle betalingen die in de verzamelbetaling zijn opgenomen.
Hoe vaak ontvang ik een verzamelbetaling?
Wij verzamelen eens per twee weken alle betalingen en zetten ze klaar voor uitbetaling. Zodra dit gereed is, ontvangt u per e-mail een vooraankondiging van de verzamelbetaling. U kunt de betaling naar verwachting op de daaropvolgende dinsdag of woensdag op uw rekening zien verschijnen.
Hoe weet ik dat de verzamelbetaling is uitbetaald?
Nadat wij de verzamelbetaling klaar hebben gezet voor uitbetaling ontvangt u hier per e-mail een vooraankondiging van. In deze vooraankondiging kunt u lezen welke betalingen zijn opgenomen in de verzamelbetaling.
Wat zijn de voordelen van verzamelbetalingen?
Sommige investeerders ontvangen betalingen van tientallen en soms honderden projecten. Voor die investeerders is het bij verzamelbetalingen overzichtelijker en gemakkelijker om te controleren welke betalingen zijn ontvangen. Bij iedere verzamelbetaling ontvangt u namelijk gelijktijdig een e-mail, met daarin een overzicht van alle betalingen die in de verzamelbetaling zijn opgenomen.

Daarnaast zijn verzamelbetalingen voordeliger voor zakelijke investeerders, omdat zij minder vaak boekingskosten aan de bank hoeven te betalen. Ook voor particuliere investeerders geldt dat de verzamelbetalingen de kosten laag zullen houden, doordat de betalingen minder gevoelig zullen zijn voor de eenzijdige verhoging van bankkosten.
Welke betalingen worden niet meegenomen in verzamelbetalingen?
In enkele uitzonderingsgevallen hebben wij de mogelijkheid om tussentijds 'losse' betalingen uit te voeren. Deze betalingen worden niet meegenomen in de verzamelbetaling. Het kan hierbij gaan om:
  • Een vertraagde betaling van de geldnemer
  • Het project heeft de status 'incassobureau ingeschakeld'

    Bij een losse betaling als gevolg van een uitzonderingsgeval ontvangt u altijd een melding van de betaling in uw Mijn Updates.