Nieuws
11-11-2019
Vastgoedbeheer op kleine schaal: 'Wij staan 24/7 klaar voor onze huurders' Interview met Marijn e...
lees verder
05-11-2019
APOC Aviation, dat onlangs nog 3,8 miljoen euro binnen 24 uur ophaalde bij de investeerders van Ge...
lees verder
04-11-2019
Geldvoorelkaar.nl is ook dit jaar verkozen tot één van de vijf "IEX Beste Keuzes" in de categorie ...
lees verder
01-11-2019
... en u leest hem via deze link! In de nieuwsbrief leest u onder andere over Geldvoorelkaar2...
lees verder
30-10-2019
Gisteren was Geldvoorelkaar.nl aanwezig bij het congres Het beroep financieringsadviseur binnen de...
lees verder
6 praktische tips voor investeerders
5-3-2019 10:35:00

1. Bouw aan een gespreide investeringsportefeuille
U wist waarschijnlijk al dat wij standaard adviseren om niet meer dan 10% van uw vrij belegbare vermogen te investeren en om uw investeringen te spreiden over meerdere projecten. Wist u dat investeerders bij Geldvoorelkaar.nl gemiddeld in 17 projecten investeren? Zo spreiden ze hun risico en behouden ze een positief netto rendement, ook wanneer een ondernemer niet aan zijn betalingsverplichting kan voldoen.201902_berg

Om het risico verder te verlagen kunt u uw investeringen ook spreiden over:

  • Verschillende risicoclassificaties (risicoklasse 1 t/m 5s)
  • Branches
  • Looptijden
  • Geboden zekerheden per project. (wist u dat bij de nieuwe vastgoedlening altijd een eerste hypotheekrecht op onroerend goed van toepassing is?)

2. Lees de aanvullende informatie
Veel investeerders willen een beeld van de betrokken ondernemer(s) krijgen, voordat ze investeren in een crowdfundingproject. Klikt u bij het lezen van een pitch wel eens op de pdf Aanvullende informatie bij de pitch? Hier vindt u uitgebreidere informatie over de achtergrond van de ondernemer én aanvullende financiële informatie over o.a. de solvabiliteit en rentabiliteit van de onderneming.

3. Benut de 48 uurs inzagetermijn
Crowdfundingprojecten op Geldvoorelkaar.nl worden standaard 48 uur ter inzage gepubliceerd. Tijdens de 48 uur bent u in de gelegenheid om het project uitgebreid door te nemen en vragen te stellen aan Geldvoorelkaar.nl, voordat u een investering toezegt. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Wij helpen u graag!

4. Zie direct de geboden zekerheden
Een praktische en handige tip: u kunt eenvoudig de geboden zekerheden zien door de afkortingen (bijvoorbeeld HY, BS, DP, AV) in de header van de pitch met uw cursor aan te klikken. Er verschijnt dan een klein uitlegbalkje onder de afkorting, met daarin de betekenis van de zekerheid. In de pitch vindt u uiteraard een uitgebreide omschrijving.

5. Doe een Google-search
Gehoord van een investeerder: Google altijd even op de naam van een ondernemer en de onderneming. Ook social media-accounts kunnen bijdragen aan het beeld dat u van een ondernemer heeft. De belangrijkste social media accounts worden altijd in de pitch weergegeven.

Overigens behoort de Google-search ook tot de standaard screening van Geldvoorelkaar.nl. Maar voor uw eigen beeldvorming kan het heel waardevol zijn om zelf een Google search te doen en bijvoorbeeld reviews in te zien.

6. Vertrouw op uw eigen intuïtie
De belangrijkste tip die we kunnen geven: vertrouw op uw intuïtie. Spreekt het project of de onderneming u aan? Vindt u het leuk, interessant? En wat zegt uw onderbuikgevoel? Een goed gevoel bij het verhaal is minstens zo belangrijk als de financiële informatie.

Deze tips verschenen in de Geldvoorelkaar.nl investeerdersnieuwsbrief van februari. In de volgende nieuwsbrief gaan we nader in op zekerheden en de betekenis hiervan!

Nog geen lid van de nieuwsbrief? Schrijf u nu in en ontvang hem maandelijks in uw mailbox! Als u al investeerder bent, kunt u de nieuwsbrief eenvoudig 'aanvinken' in Mijn gegevens (in uw Mijn Geldvoorelkaar-omgeving)

Terug naar overzicht