Nieuws
02-12-2019
Gisteren ging Annie de musical in première! Een aantal van onze collega's was aanwezig bij deze fe...
lees verder
02-12-2019
Snelle beoordeling, minder zekerheden, maar ook meer rente voor investeerders. Crowdfundingplatfor...
lees verder
29-11-2019
De nieuwsbrief van november is uit! U vindt hem via deze link. ...
lees verder
27-11-2019
Geslaagde investeerderssessie bij Flanderijn Op vrijdag 1 november organiseerde Geldvoorelkaar.n...
lees verder
11-11-2019
Vastgoedbeheer op kleine schaal: 'Wij staan 24/7 klaar voor onze huurders' Interview met Marijn e...
lees verder
Blog: AO Invest realiseert appartementencomplex met crowdfunding
23-11-2018 10:51:11

Vastgoedondernemers die op zoek zijn naar financiering, stuiten bij de bank vaak op een afwijzing. Crowdfunding kan dan uitkomst bieden. Dat ondervond ook AO Invest, dat begin november door een crowdfundingcampagne bij Geldvoorelkaar.nl een vastgoedproject succesvol financierde. Binnen drie uur was het doelbedrag van €450.000 al behaald. Het geheim van dit succes? Een sterke samenwerking tussen de ondernemer, bemiddelaar en Geldvoorelkaar.nl.

Investeren in markante gebouwen

Medio september ontving Waldy van de Walle, financieel - en crowdfunding adviseur bij Claassen, Moolenbeek & Partners in Hulst, een telefoontje van de heer Oudeman. Oudeman, eigenaar van AO Invest, zocht financiering voor de aankoop en realisatie van een beleggingsproject in Oude-Tonge.

AO Invest investeert in 'markante gebouwen met een verhaal'. In 2016 werd, door middel van crowdfunding, een oude kerk in Kamperland aangekocht. Nu wordt de kerk gebruikt als horecagelegenheid: Oudemans zoon exploiteert er zijn restaurant Amable, dat eveneens gefund werd via Geldvoorelkaar.nl. Het project in Oude-Tonge betreft de aankoop van een oud schoolgebouw, dat omgebouwd gaat worden tot een mooi appartementencomplex.

Goede samenwerking, snel handelen

Bij vastgoedprojecten moet de financiering vaak snel geregeld worden. Daar ligt dan ook het succes van dit project. Crowdfundingbemiddelaar Van de Walle leverde in korte tijd een volledig dossier aan. Door dit grondige voorwerk kon Geldvoorelkaar.nl het project met een korte doorlooptijd behandelen. De aanvraag stuitte nog op de kritische blik van de risk-medewerkers van Geldvoorelkaar.nl, maar door een goed samenspel tussen ondernemer, bemiddelaar en platform was de vertraging minimaal.

De aanvraag kon in een korte tijd worden behandeld. Voor de ondernemer is dit natuurlijk erg prettig. Oudeman vertelt: 'De klant heeft het idee dat er serieus aan zijn probleem wordt gewerkt. En dit leidt dan tot een positief resultaat.' Geldvoorelkaar.nl voert een kritische beoordeling uit, maar denkt ook mee in oplossingen om tot een goed crowdfundingproject te komen.

Succesvolle funding
Op 5 november (zo'n anderhalve maand na aanvraag van de financiering) ging het project live. De aangeboden rente van 7%, de relatief korte looptijd en de hypothecaire zekerheid maakten dit project erg interessant voor investeerders. Binnen drie uur was het project al volgeschreven door 399 investeerders. De geïnvesteerde bedragen lagen ook hoger dan gemiddeld.

Vastgoedlening via crowdfunding
Via traditionele financiering was de school in Oude-Tonge een schoolgebouw gebleven. Maar met de hulp van een enthousiaste crowd en door een goede samenwerking tussen de betrokken partijen, kan AO Invest het karakteristieke pand omtoveren tot een bijzonder appartementencomplex. 

 AO_invest_crowdfunding

Meer weten over vastgoedfinanciering en crowdfunding? Wij helpen u graag verder!
info@geldvoorelkaar.nl | 085-2733 465

 

Terug naar overzicht