Nieuws
13-06-2019
En u kunt hem hier lezen.   ...
lees verder
12-06-2019
Mario (52) is investeerder en in het dagelijks leven werkzaam in de goede doelen sector. Met zijn...
lees verder
07-06-2019
In onderstaande factsheet presenteren wij u de cijfers vanaf de start van Geldvoorelkaar.nl tot 1 ...
lees verder
05-06-2019
Investeerder wint e-bike met incentive Jan Terpstra Cycling World Dat is nog eens een sportieve a...
lees verder
04-06-2019
Het project van de maand is RibX! RibX richt zich op de import, verkoop, verhuur en het onderhoud ...
lees verder
Bram's Gourmet Frites Leidsche Rijn smaakt naar meer
9-5-2018 09:17:16

De eerste crowdfundingscampagne van Bram Ladage op Geldvoorelkaar.nl van begin mei, is succesvol verlopen. Voor de start van een nieuwe BRAM`S Gourmet Frites vestiging in Utrecht Leidsche Rijn haalde franchisenemer Barry Herben bij 137 investeerders zijn doelbedrag op.

201805_BramsGourmetFritesLR

"Hier zie je de kracht van de gunfactor," zegt Wim Burger, manager Business Development bij Geldvoorelkaar.nl. "Die gunfactor is groter naar mate meer investeerders het label kennen. En daarom is crowdfunding voor franchiseketens een ideale manier om  hun financiering te regelen. "Het toont je ondernemerschap aan de crowd, het vergroot de zichtbaarheid van de keten. Als franchiseorganisatie creëer je goodwill bij je investeerders door ze een interessante rente en propositie aan te bieden. Al zal de extra incentive van Bram Ladage - krijg friet als je investeert - ook investeerders over de streep getrokken hebben." 

Brambassadeurs

De 137 investeerders zullen ook graag willen dat dit bedrijf lekker gaat lopen. "Niet voor niets is deze ondernemer naar op zoek naar BRAMbassadeurs. Dit is een bewuste en slimme keuze!" Een voorbeeld dat volgens Burger zeker navolging verdient. "We horen vaker dat ondernemers blij worden verrast door het vertrouwen dat crowdfunding investeerders uitspreken als ze in hun project investeren. Wildvreemden die zeggen 'ik geloof in jou', dat geeft een kick. Ondernemers geloven uiteraard zelf in hun bedrijfsplan, maar nu staan er ineens ook vele tientallen investeerders achter ze!" 

Franchiseketens

Geldvoorelkaar.nl bestaat sinds 2011 en is het grootste platform voor zakelijke crowdfunding van Nederland. Al meer dan 130 miljoen euro is in meer dan 1300 projecten geïnvesteerd. Leenaanvragen beginnen bij € 15.000,- en kunnen oplopen tot 1,7 miljoen euro. Door relatief lage drempels, en de expertise die het crowdfundingplatform in huis heeft, maken Geldvoorelkaar.nl interessant voor franchiseketens. Geldvoorelkaar.nl heeft al tientallen franchiseketens bij hun financiering begeleid. 

Geldvoorelkaar.nl verwacht dan ook dat er meer franchiseketens zullen volgen. Burger: "Wij laten graag nog meer projecten tot stand komen: met een boost voor de ondernemer en rendement voor investeerders." 

Meer weten over deze campagne?

Lees de pitch.

En welk project geef jij een boost?

De financiering regel je met crowdfunding.

Terug naar overzicht