Nieuws
25-06-2019
Toen Prema Wersch in Tokyo het gerecht shabushabu leerde kennen, dacht ze meteen: 'dit concept ga ...
lees verder
24-06-2019
Rik Breur, de ondernemer van het project Finsulate, heeft de European Inventor Award gewonnen...
lees verder
20-06-2019
Binnenvaart zoekt financiering bij de crowd   Beleggen in de scheepvaart lijkt weer terug va...
lees verder
13-06-2019
En u kunt hem hier lezen.   ...
lees verder
12-06-2019
Mario (52) is investeerder en in het dagelijks leven werkzaam in de goede doelen sector. Met zijn...
lees verder
Crowdfunding en franchise: ijzersterke combinatie
1-3-2018 20:51:34

Crowdfunding en Franchise: ijzersterke combinatie  


Logos_Franchise_Crowdfunding

Enkele beeldmerken van door Geldvoorelkaar.nl gefinancierde bedrijven

Groeiplannen? Crowdfunding kan franchiseketens helpen bij de uitrol van hun formule.

Dankzij de investeerders van Geldvoorelkaar.nl bijvoorbeeld is aan tientallen landelijke franchiseketens (groei)kapitaal verstrekt. Geldvoorelkaar.nl heeft veel expertise in huis: de directeuren werkten beiden in het verleden zelf ook voor franchise organisaties.

Moderne financiering
Wim Burger, business development Manager van  crowdfunding platform Geldvoorelkaar.nl ziet hoe franchiseketens enthousiast worden van crowdfunding. "We hebben het over een moderne manier van financieren waarbij via een internetplatform, krediet wordt verstrekt door een groep investeerders. Via een pitch van de ondernemer verdiepen ze zich in de plannen en de onderneming, en stellen ze geld beschikbaar tegen een aantrekkelijke rente."

Franchiseketens en Crowdfunding
"De (franchise)ondernemer presenteert zijn plannen overtuigend aan de investeerders", vertelt Burger. "Dat maakt crowdfunding dubbel interessant voor franchise: elke campagne draagt bij aan de naamsbekendheid van de nieuwe vestiging en de keten.

Boost
"De naamsbekendheid van de keten helpt weer bij het vinden van financiers. En een succesvolle funding geeft franchisenemers een  boost  bij hun opstart. Crowdfunding is dus meer dan een financieringsmethode: het is een marketingtool en een motivator. De funders zijn de nieuwe ambassadeurs van je keten: zij geloven in de zaak, hebben er zelfs geld in gestoken, en worden je klanten!"

"Zorg dat franchisenemers zich kunnen focussen op de hoofdzaak!"

"Voor veel ondernemers is het zoeken naar financiers een klus," ziet Burger. "Franchisegevers kunnen hen ondersteunen door ze te verwijzen naar financiering via Geldvoorelkaar.nl. Wij helpen graag met de afhandeling, met vaste aanspreekpunten voor alle nieuwe vestigingen. Daarnaast kunnen we franchiseketens een maatwerkpakket aanbieden met aantrekkelijke tarieven, ondersteuning met vaste contactpersonen en een helder stappenplan bij de aanvraag. Wij investeren graag in duurzame samenwerkingen met grote contractpartijen, omdat dat wederzijds leidt tot efficiencyvoordelen."

Crowdfunding voor uw bedrijf inzetten

Biedt crowdfunding u de kans als franchise onderneming verder te groeien? Moeiteloos somt Burger de voordelen op van crowdfunding via Geldvoorelkaar.nl:

  • De ondernemer bepaalt zelf (in overleg) rentetarief en leenvorm.
  • Het platform werkt op basis van No Cure No Pay.
  • Het is het grootste platform in Nederland met de meeste bezoekers voor uw aanvraag
  • Er is veel expertise van Franchise(formules) in huis
  • AFM vergunning

Uitstekende ervaringen

Veel MKB ondernemers vonden al hun weg naar Geldvoorelkaar.nl te vinden, en legden hun businessplan en kredietaanvraag bij de investeerders neer. "Geldvoorelkaar.nl heeft uitstekende ervaringen met financiering van franchise aanvrage," zegt Burger. Projecten bij Geldvoorelkaar.nl variëren qua kredietbedrag van € 10.000 tot € 2.000.000 en vertegenwoordigen een grote diversiteit aan ondernemingen.

Terug naar overzicht