Nieuws
19-07-2019
Update 20-7-2019, 21:50 uur Het herstellen van de database heeft geruime tijd in beslag genomen ...
lees verder
19-07-2019
Vandaag op Vastgoedjournaal.nl  (19-7-2019) Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de b...
lees verder
15-07-2019
Gaat u op vakantie of op reis of is er een andere reden waardoor u het betalingsverzoek van uw inv...
lees verder
12-07-2019
... en u kunt hem lezen via deze link. ...
lees verder
11-07-2019
Hoe verloopt het incassotraject van Geldvoorelkaar.nl? Hans Flanderijn en Jules Bhaggoe van Fland...
lees verder
Cursus helpt doelgericht adviseren voor het mkb
3-7-2018 23:12:09

Cursus helpt doelgerichter te adviseren over Crowdfunding voor het MKB

Bij de 150 deelnemers aan de cursus Doelgericht Adviseren over crowdfunding voor het MKB waren 20 accountants die voor hun deelname PE-punten ontvingen. We stelden enkele vragen aan trainer Alex Tevel, van Finpact Financiële Trainingen:

Wat is uw overall- ervaring bij deze trainingsdagen?

"Vier steekwoorden komen bij me op: enthousiasme, levendige discussies, ondernemerschap en de (positief) kritische houding. Interessant is het ondernemerschap: de adviseurs willen echt een stapje extra zetten voor hun klant. Ze zoeken naar de best mogelijke oplossing voor hun klant. Tegelijkertijd is er soms ook nog wat traditioneel denken, in termen van: "Crowdfunding doen we alleen als de bank geen of maar beperkt krediet wil verlenen".  Tijdens de training hebben we bestaande cases besproken, waaruit blijft dat  crowdfunding een interessante reguliere financieringsoplossing voor het MKB is."

Wat was de belangrijkste eye-opener voor de deelnemers?

"Naast details rond crowdfundingtechniek, dringt het besef door dat we aan de vooravond van een gezonde ontwikkeling staan, met crowdfunding als volwassen instrument voor financiering. En dat het dus ook goed is om crowdfunding als financieringsoplossing in te (gaan) zetten.  En verder was het zinnig voor cursisten om te zien hoe er steeds meer maatwerk mogelijk is. Dat komt door de diversiteit aan leenvormen en combinaties daarvan. Of het nou gaat om werkkapitaalfinanciering of om financiering voor een half jaar bijvoorbeeld. Goed dat de adviseurs dit hebben gezien."

Hoe denken deze cursusdeelnemers over de variëteit in het financieringslandschap?

"De deelnemers zien nadrukkelijk een rol weggelegd voor het financieringsintermediair om zakelijke relaties te helpen de weg te vinden in het steeds verder uitbreidende financieringsaanbod. De deelnemers kennen crowdfunding en Geldvoorelkaar.nl natuurlijk al langer. Door trainingen zoals deze kan de financieringsbemiddelaar zijn klanten nog beter wijzen op de mogelijkheden van crowdfunding, ook in relatie tot andere financieringsvormen. Ik heb in ieder geval ontdekt dat het team van Geldvoorelkaar.nl altijd klaar staat om de financieringsbemiddelaar te ondersteunen bij zijn advisering aan de ondernemer."

Wat zijn de voonaamste kansen en bedreigingen voor crowdfunding die cursusdeelnemers zien?

"Verdere professionalisering in  de sector is een voorwaarde voor het succes van crowdfunding. De afweging om crowdfunding in te zetten wordt soms nog op alleen kostenaspect gemaakt. Het is daarbij dan wel verstandig bij de vergelijking van financieringskosten alle kosten gedurende de hele looptijd mee te nemen. Daarnaast is het  ook goed dat alle betrokkenen zich realiseren hoe de kracht van de crowd ingezet kan worden. En hoe krachtig de crowd is!  Naast verbetering van naamsbekendheid kan de kracht van de crowd zich heel goed vertalen in directe opbrengsten."

Heeft u feedback over deze training?. Wij horen het graag. Mail naar info@geldvoorelkaar.nl

 training groot

Terug naar overzicht