Nieuws
01-08-2019
Crowdfunder helpt bedrijf verder Jan Kas, Reformatorisch Dagblad, 31-7-2019 - themartikel in de s...
lees verder
29-07-2019
Redactionele opmerking Geldvoorelkaar.nl: In het FD stond deze week een artikel over Rik Breur, de...
lees verder
26-07-2019
Vandaag, vrijdag 26 juli, is Geldvoorelkaar.nl telefonisch bereikbaar tot 16:00 uur. Na die tijd z...
lees verder
19-07-2019
Nais Brands zomercollectie 2020 zeer goed ontvangen Bericht van de ondernemers: Op de vakbeurs '...
lees verder
19-07-2019
Vandaag op Vastgoedjournaal.nl  (19-7-2019) Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de b...
lees verder
Enthousiast over sportprestaties
26-2-2018 11:53:18

De Oranje Olympische sporters worden de komende dagen veelvuldig gehuldigd. Na het behalen van hun topprestatie worden ze volop in het zonnetje gezet, en terecht. Ze zullen merken dat hun succes vele vaders heeft. Net als de succesvolle MKB-ondernemers die hun project financierden via crowdfunding.

OlympischKampioenSauerbreijGeldvoorelkaar

Parallellen

Er liggen betekenisvolle parallellen met ondernemers die hun bedrijf een impuls geven door crowdfunding. Beide groepen weten wat het is om je volledig op een prestatie te focussen. Beide groepen kennen de ervaring van nóg net dat ene tandje extra geven om het hoogst haalbare te bereiken. Beide kennen de inspanning die het kost, en de voldoening die het geeft om te slagen.

Nooit alleen

Beide groepen weten ook dat je succes nooit helemaal in je eentje behaalt. Topsporters en hun team weten zich omgeven door enthousiaste fans, hun geliefden, families, vrienden en collega's. Sommige sporters financieren zelfs hun aankopen via crowdfunding.

#ShareYourAmbition

Ook ondernemers werken keihard, omgeven door een netwerk van geliefden, families en collega's. Ze hebben hun droom gedeeld en merken hoe belangrijk dat is om groei door te maken. #ShareYourAmbition is niet voor niets al een paar jaar de lijfspreuk van Geldvoorelkaar.nl.

Geldvoorelkaar.nl

Het is ook geen toeval dat Geldvoorelkaar.nl de Nederlandse Olympiërs een warm hart toedraagt. Edwin Adams, directeur: "Snowboardster Nicolien Sauerbrij heeft bij ons op een evenement gesproken. Haar verhalen en haar drive zijn zeer inspirerend."

Investeerders

En die vele vaders? Die staan te juichen op de tribunes. Ze vertellen trots over hun troetelkindjes die het schoppen tot grote prestaties. Zo worden ook crowdfunding-investeerders vrolijk bij het zien van ondernemingen waaraan zij een bijdrage hebben geleverd.

Giften

Een belangrijk verschil met topsporters is er ook: zij spannen zich tot het uiterste in en zetten soms hun hele verdere leven op een zijspoor voor hun Olympische droom. MKB-ondernemers die kiezen voor crowdfunding, blijven juist 'right on track' en investeren direct in hun financiële toekomst. Het zou om die reden onlogisch zijn om aan hen geld te schenken. Hun ondernemerschap wordt meer gestimuleerd door een afspraak over terugbetalen en rente vergoeden.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding - in de zakelijke vorm - is een moderne vorm van financieren, waarbij geld wordt geleend van investeerders die zich in uw onderneming en plannen hebben verdiept. Vaak gaat het om particulieren die een interessant rendement zoeken voor hun spaargeld en die met hun bezit een bijdrage willen leveren aan specifieke ondernemingen.

Sommige ondernemers zoeken de investeerders voor hun groei-ambities in de directe eigen kring - de zogenaamde friends, families en fools. Geldvoorelkaar.nl verbreedt deze zoektocht door ondernemers in verbinding te brengen met investeerders die ze anders nooit zouden hebben ontmoet.

Inmiddels wordt Geldvoorelkaar.nl gevolgd door circa 12.000 actieve investeerders. Daar kunnen altijd nieuwe enthousiastelingen bij. Is dat wat voor u? Investeerder bent u al vanaf een inleg van € 100,-. Kijk nu welke projecten er open staan.

Terug naar overzicht