Nieuws
02-12-2019
Gisteren ging Annie de musical in première! Een aantal van onze collega's was aanwezig bij deze fe...
lees verder
02-12-2019
Snelle beoordeling, minder zekerheden, maar ook meer rente voor investeerders. Crowdfundingplatfor...
lees verder
29-11-2019
De nieuwsbrief van november is uit! U vindt hem via deze link. ...
lees verder
27-11-2019
Geslaagde investeerderssessie bij Flanderijn Op vrijdag 1 november organiseerde Geldvoorelkaar.n...
lees verder
11-11-2019
Vastgoedbeheer op kleine schaal: 'Wij staan 24/7 klaar voor onze huurders' Interview met Marijn e...
lees verder
Investeerder Karolijne: 'Ik zorg dat ik klaarzit als een project open gaat'
5-2-2019 09:32:53

Wat zoeken investeerders in een crowdfundingpitch? Wat willen ze bereiken met hun20190205_Karolijne
investeringen? Investeerder Karolijne Bol (51) reageerde op onze oproep in de nieuwsbrief. "Ik zet mijn wekker: als een project open gaat, zorg ik dat ik klaar zit om te investeren!"

"Ik vind crowdfunding erg leuk. Een neefje van mij - die zei dat hij voor zijn dertigste miljonair wilde worden - wees mij erop en toen ben ik me erin gaan verdiepen. Ik moest goed nadenken over elke honderd euro. Maar inmiddels investeer ik sinds 2016 met veel plezier!"

Spreiding
"Ik ben begonnen met 300 of 400 euro investeren. Iedere keer als ik een extraatje had, zette ik het op een aparte rekening. In totaal zette ik nu 40 keer in, waarvan 27 bij Geldvoorelkaar.nl. Meestal deed ik honderd euro, een paar keer een iets hogere inleg. Als dan een keer een project niet lukt, voel ik het niet zo hard."

Annuïtaire projecten
"In het begin wilde ik dat het project me aansprak of de mensen erachter. Inmiddels let ik ook op andere dingen. Als het rentepercentage rond de 8 procent is en het verhaal klinkt prima, maakt het me nu niet zoveel uit. Meestal investeer ik in projecten onder de ton. Ik kijk wel naar de zekerheden. En ik doe alleen annuïtaire projecten."

"Het komt regelmatig voor dat mensen al iets hebben en willen uitbreiden. Dat geeft mij meestal wat meer vertrouwen."

Doel
"Uiteindelijk gaat het om het geld. Toen ik hiermee begon had ik niet echt het geld om veel opzij te zetten. Dit was een mooie kans om met kleine beetjes steeds iets meer te maken. Daarnaast vind investeren ook leuk om te doen. Weet je wat een voordeel is? Als ik aandelen koop, moet ik maar wachten tot ik die weer verkoop. Hier krijg je elke maand wat terugbetaald. Je kunt daardoor vaker projecten ondersteunen."

WhatsApp service
"Ik heb me aangemeld op de What's App notificatie van Geldvoorelkaar.nl. Als ik een berichtje krijg dat er een nieuw project is voorgepubliceerd, lees ik dat rustig door. Als het interessant is, zet ik mijn wekker op het tijdstip dat het project opengaat. Als ik denk dat het heel hard kan gaan, zorg ik dat ik ook echt klaarzit op het betreffende tijdstip. Gelukkig is dat tegenwoordig heel makkelijk per app.

Ik vind het leuk om iets in de buurt te doen. Ik heb een zwak voor horeca want daar liggen mijn wortels. Maar ik vind het wel een beetje tricky. Ik ga nog wel een keer eten bij een gecrowdfund restaurant in Lelystad, zo ondersteun ik ze nog iets meer. Ik woon in de Flevopolder en probeer projecten voorrang te geven die uit deze omgeving komen, zou leuk zijn als daar meer van kwamen."

Updates
"Ik zou het fijn vinden om meer informatie te krijgen van een ondernemer in de looptijd van een traject. Een nieuwsbrief, of bijvoorbeeld dat bedrijven een bericht kunnen achterlaten op hun dossierpagina met een update. Ik ben echt benieuwd: hoe gaat het nu na een paar maanden of een jaar?"

"Overigens heeft dat neefje het 'miljonair voor zijn dertigste' niet gehaald."

Karolijne Bol investeerde bij Geldvoorelkaar.nl in 27 projecten en haalt daar een rendement van 8,07% en netto (na aftrek fee en achterstand) 6,29%. Sybren Visser interviewt investeerders van Geldvoorelkaar.nl over hun doelen en hun strategie. Lijkt het u leuk om net als Karolijne uw strategie te delen? Stuur een mailtje naar info@geldvoorelkaar.nl!

Wilt u ook direct worden geïnformeerd over de publicatie van projecten? Abonneer u op onze What's App service!

Terug naar overzicht