Nieuws
11-11-2019
Vastgoedbeheer op kleine schaal: 'Wij staan 24/7 klaar voor onze huurders' Interview met Marijn e...
lees verder
05-11-2019
APOC Aviation, dat onlangs nog 3,8 miljoen euro binnen 24 uur ophaalde bij de investeerders van Ge...
lees verder
04-11-2019
Geldvoorelkaar.nl is ook dit jaar verkozen tot één van de vijf "IEX Beste Keuzes" in de categorie ...
lees verder
01-11-2019
... en u leest hem via deze link! In de nieuwsbrief leest u onder andere over Geldvoorelkaar2...
lees verder
30-10-2019
Gisteren was Geldvoorelkaar.nl aanwezig bij het congres Het beroep financieringsadviseur binnen de...
lees verder
Toename crowdfunding voor duurzame ondernemingen
11-10-2019 11:10:57

Cowdfunding voor duurzame ondernemingen


Van 2016 tot en met 2018 is via crowdfunding 220 miljoen euro opgehaald voor duurzame projecten, zo blijkt uit onderzoek van CrowdfundingCijfers.nl in opdracht van ASN Bank. En dat is behoorlijk veel: meer dan een derde van alle zakelijke crowdfund leningen was bestemd voor duurzame projecten.

Download het onderzoeksrapport

201910_groeicf_duurzaam
Bron: Onderzoeksrapport Crowdfunding voor duurzame ondernemingen groeit


Meest opgehaald voor duurzame energie


Crowdfunding wordt ingezet voor verschillende duurzame doeleinden, maar duurzame energieprojecten gaan daarbij aan kop. In 2018 ging 75% van het opgehaalde geld voor duurzame ondernemingen naar projecten voor duurzame energie. De hoofdmoot daarvan bestaat uit de financiering van lokale zonne-en windenergieprojecten. Een voorbeeld van zo'n project is Sportief opgewekt, dat recent € 350.000 ophaalde bij Geldvoorelkaar.nl-investeerders, voor de voorfinanciering van zonnepanelen en led-lampen voor 14 sportclubs in Nederland.

Geldvoorelkaar.nl en duurzaamheid


Het onderzoek van CrowdfundingCijfers laat duidelijk zien: crowdfunding en duurzaamheid passen goed bij elkaar. Ook bij Geldvoorelkaar.nl staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo ontwikkelden we een duurzame variant van onze vastgoedlening, om de aankoop van duurzame panden of de verduurzaming van bestaand onroerend goed te stimuleren. Duurzaam vastgoed krijgt een nog scherper tarief aangeboden.

Zelf zijn we gevestigd in een gerenoveerd en verduurzaamd pand in Veenendaal, dat volledig gasloos is en wordt verwarmd door warmtepompen. Op de parkeerplaats staan speciale zonnepanelen die de elektrische auto's van onze accountmanagers van groene stroom voorzien. En onze kredietbeoordelaars zijn freelancers die werken in hun eigen regio, zodat we brandstof besparen op woon-werkverkeer.

201910
Onze accountmanager Gertjan laadt zijn auto op naast de 'Smartflower'.


Zoals het onderzoek laat zien, passen crowdfunding en duurzaamheid uitstekend bij elkaar. Geldvoorelkaar.nl onderschrijft dit van harte; ook wij leveren graag een bijdrage aan een groener Nederland!

Terug naar overzicht