Nieuws
01-08-2019
Crowdfunder helpt bedrijf verder Jan Kas, Reformatorisch Dagblad, 31-7-2019 - themartikel in de s...
lees verder
29-07-2019
Redactionele opmerking Geldvoorelkaar.nl: In het FD stond deze week een artikel over Rik Breur, de...
lees verder
26-07-2019
Vandaag, vrijdag 26 juli, is Geldvoorelkaar.nl telefonisch bereikbaar tot 16:00 uur. Na die tijd z...
lees verder
19-07-2019
Nais Brands zomercollectie 2020 zeer goed ontvangen Bericht van de ondernemers: Op de vakbeurs '...
lees verder
19-07-2019
Vandaag op Vastgoedjournaal.nl  (19-7-2019) Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de b...
lees verder
Twee praktijkcases: Hoe een groot bedrag voor vastgoedinvesteringen op te halen met crowdfunding
19-7-2019 10:03:55

Vandaag op Vastgoedjournaal.nl  (19-7-2019)

Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de bank? Steeds meer vastgoedondernemers en -beleggers weten via crowdfunding passende financiering te verkrijgen, waar dat bij de bank niet lukt.

En het mes snijdt aan twee kanten: voor crowdfunding investeerders zijn vastgoedprojecten een mooie aanvulling op hun investeringsportefeuille vanwege de hypothecaire zekerheden. Benieuwd hoe vastgoedfinanciering met crowdfunding er in de praktijk uitziet? In dit artikel worden twee vastgoedprojecten besproken die op dit moment openstaan voor investeringen op crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl.

1) Vastgoedportefeuille uitbreiden: herfinanciering met crowdfunding
Het project  Uitbreiding Vastgoedportefeuille  betreft de herfinanciering van onroerend goed voor € 900.000. Bijzonder aan dit project is dat de herfinanciering via crowdfunding wordt gebruikt om vermogen aan te trekken, dat de ondernemer zal gebruiken voor nieuwe vastgoedinvesteringen.

De lening via crowdfunding heeft een looptijd van 84 maanden en een rente van 5,5%. Investeerders krijgen naast die rente ook recht van eerste hypotheek. De gebruikte leenvorm, de Vastgoedlening van Geldvoorelkaar.nl, biedt tevens de mogelijkheid tot boetevrije (deel)aflossing. Dat maakt financiering via crowdfunding zeer geschikt als financieringstool voor het uitbreiden van de onroerend goed portefeuille.

2) Aankoop van beleggingspanden
Door de flexibele condities zijn de crowdfundleningen van Geldvoorelkaar.nl toepasbaar op projecten van zeer uiteenlopende groottes. Dat laat ook het project  Aankoop beleggingspanden  zien. De ondernemers zetten crowdfunding in om vastgoed aan te kopen voor een bedrag van € 94.000.

De ondernemers hebben reeds 14 objecten in hun vastgoedportefeuille, met een mix tussen woningen en recreatiewoningen. Als onderpand op de lening wordt een ander beleggingsobject uit de portefeuille gebruikt. De lening heeft een looptijd van 72 maanden en een rentepercentage van 4,5%.

Investeren in vastgoed via crowdfunding
Via crowdfunding krijgen investeerders de kans om op laagdrempelige wijze rendement te maken. Investeerders kunnen bij  Geldvoorelkaar.nl  al vanaf € 100 investeren in projecten van ondernemers. De rente die zij daarvoor terugkrijgen, ligt bij vastgoed rond de 5%. Zo kunnen crowdfunding investeerders direct (mee)investeren in vastgoed, zonder daar zelf vastgoed voor aan te hoeven kopen.

Bijdrage van Geldvoorelkaar.nl aan Vastgoedjournaal

Terug naar overzicht