Wordt de mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie
 
Juni 2019

 
 
42051 

Meer dan 1500 projecten gefund via Geldvoorelkaar.nl!

 

Sinds de oprichting eind 2010 zijn meer dan 1500 projecten succesvol gefund via Geldvoorelkaar.nl. Deze projecten zijn met dank aan zo'n 217.000 investeringen volgeschreven. Sinds de oprichting is Geldvoorelkaar.nl het grootste platform in Nederland (bekijk de top 10).

Nieuwe projecten in juni
De komende weken staan er weer volop nieuwe publicaties op onze agenda, waaronder vastgoedprojecten en projecten in de binnenvaart. Het eerstvolgende project dat live gaat is My Art DNA; een creatieve onderneming die kunst toegankelijk wil maken voor het grote publiek.


  
 
 
42105 

Minder vaak bancair krediet voor Nederlands MKB

 

Recent in het FD: 'Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf ontvangt duidelijk minder vaak bancair krediet dan vergelijkbare bedrijven elders in de eurozone. En de leningen die het krijgt zijn ook nog eens flink duurder.' Dat stelt het CPB.

Het CPB ziet een terugtrekkende beweging van banken als het gaat om mkb-financiering. En dat terwijl 'Nederlandse mkb'ers behoren tot de gezondste van de hele eurozone'.

Wij zien hier een belangrijke rol voor alternatieve financiers, zoals crowdfunding. Samen met de investeerders maken we MKB-financiering mogelijk en bieden we ondernemers de kans om te groeien.


  
 
 
42020 

Statistiekpagina geactualiseerd

 

Onze statistiekpagina is weer geactualiseerd. Hier vindt u onder andere:

 • Het actuele rendement van Geldvoorelkaar (7,14% bruto, 4,31% netto);
 • Het totaalbedrag dat via Geldvoorelkaar.nl is geïnvesteerd;
 • Het effect van defaults op de portefeuille.

  Uit ons klanttevredenheidsonderzoek bleek dat 50% van de deelnemers een hoger rendement realiseert dan hij/zij inschatte. Benieuwd naar uw rendement? U kunt het aflezen in Mijn Statistiek.

  Bij Meer informatie vindt u een korte toelichting op de rendementscijfers in uw persoonlijke statistiek.

 •   
   
   
  42104 

  Betaalschema wordt aangepast

   

  In verband met de recent geïntroduceerde verzamelbetalingen worden binnenkort de betaalschema's in de Mijn-omgeving aangepast.

  De geplande boekingsdatum zal nauwkeuriger worden weergegeven: er wordt dan vermeld in welke verzamelbetaling de betaling wordt opgenomen.

  Voorafgaand aan de overboeking ontvangt u een mail met daarin een specificatie van de betalingen die in de batch worden opgenomen.


    
   
   
  42119 

  Crowdfunding in het nieuws

   

  Vorige week verscheen in Trouw en De Groene Amsterdammer een artikel over crowdfunding, waarin werd gesteld dat sommige crowdfundingplatforms regelmatig te hoge leningen zouden verstrekken en/of te hoge rentes doorbelasten aan ondernemers.Geldvoorelkaar.nl betreurt dat crowdfunding in het stuk negatief belicht wordt. Onze kernwaarden zijn:

  Tranparantie in kosten en rendementen. Wij publiceren crowdfundingprojecten met rentes tussen de 4% en 9%. Op onze Statistiekpagina vindt u onze actuele (netto) rendementen.

  Integer zakendoen Geldvoorelkaar.nl is opgericht als reactie op de bankencrisis. Het is onze missie om een positieve en verantwoorde bijdrage leveren aan de financierbaarheid van MKB-Nederland.

  Sustainable financieren. Geldvoorelkaar.nl heeft een deskundig team van kredietbeoordelaars. Een goede beoordeling is zowel belangrijk voor de kredietnemer als voor de investeerders. Het doel hiervan is om overkreditering te voorkomen en passende financiering te verschaffen.

  Heeft u vragen hierover? U kunt ons bellen 085 2733 465 of e-mailen via info@geldvoorelkaar.nl.


    
   
   
  42113 

  Investeerder Mario: 'Crowdfunding maakt economie persoonlijker'

   

  Mario (52) is investeerder en in het dagelijks leven werkzaam in de goede doelen sector. Met zijn investeringen hoopt hij een prettig rendement te behalen én projecten te steunen waar hij achter staat. "Projecten met een duurzaam karakter hebben mijn voorkeur."

  "Ik vind het heel leuk om crowdfundinginvesteerder te zijn. Zeker als de gelegenheid bestaat om kennis te maken met de ondernemers. Vorige week ging ik naar Vlieland en daar huurde ik een fiets bij een ondernemer in wie ik ook heb geïnvesteerd. Dat maakt de economie wat persoonlijker."

  Via Meer informatie vindt u het gehele interview.


    
   
   
  42103 

  Ook op vakantie op de hoogte blijven?

   

  De vakantieperiode komt er weer aan! Wilt u ook in de zomer op de hoogte blijven van nieuwe investeringsmogelijkheden op Geldvoorelkaar.nl? Meld u dan aan voor onze WhatsApp- of e-mailalert en ontvang ook op uw vakantieadres een melding van iedere (voor)publicatie.

  Wist u dat het mogelijk is om investeringsbedragen al over te maken voordat wij het betalingsverzoek versturen? Zo hoeft u niet te wachten op het betaalverzoek, maar betaalt u wanneer het u uitkomt. Handig voor als u op reis gaat!

  Namens het team van Geldvoorelkaar.nl alvast een fijne vakantie gewenst!


    
   
   
    
  085 - 27 33 465 info@geldvoorelkaar.nlwww.geldvoorelkaar.nlFacebookLinkedInTwitter

  Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dit kunt u zelf instellen in uw Mijn Omgeving