John-Veld

John van der Veld

Manager Risk & intensief beheer

In mijn rol als manager risk & intensief beheer mag ik bij het grootste crowdfunding platform van Nederland met veel plezier iedere dag weer een bijdrage leveren aan het verantwoord helpen van ondernemers én investeerders. In mijn vrije tijd mag ik heel graag barbecueën en met name 'low and slow cooking'. Daarnaast probeer ik te golfen, maar daar komt door tijdgebrek helaas te weinig van.

Een paar vragen aan John


Waar kom je vandaan?
Ik ben gehuwd, en mijn vrouw en ik hebben twee zoons en een dochter, die alle drie het nest inmiddels enige tijd hebben verlaten. Wij wonen in het idyllische Breukelen.

Wat is je achtergrond/werkervaring?
Na een loopbaan van 24 jaar in verschillende directiefuncties bij twee Amerikaanse multinationals, ben ik mij gaan inzetten om ondernemers te helpen op het gebied van strategie, groei en de daarvoor benodigde financiering. Dat deed ik als zelfstandig adviseur o.a. voor klanten van een accountantskantoor. In 2012 ontdekte ik crowdfunding als machtig mooi financierings- en marketinginstrument om ondernemers te helpen. Dit was aanleiding voor mij om mij daarin te verdiepen en daarover in enkele vakbladen te publiceren. In mijn rol als manager risk & intensief beheer mag ik bij het grootste crowdfunding platform van Nederland met veel plezier iedere dag weer een bijdrage leveren aan het verantwoord helpen van ondernemers én investeerders.