Marco de Roo

Financieringsspecialist

Mijn naam is Marco de Roo, momenteel 53 jaar en geboren in Haarlem. 

Een paar vragen aan Marco:

Waar kom je vandaan?

Sinds enkele jaren woon ik samen met mijn vriendin in Amstelveen. 

Wat is je werkervaring?

Na mijn studie Medische Biologie in Leiden, waarbij analyse van DNA mijn afstudeerproject was ben ik bij de Rabobank gaan werken. Omdat ik daar reeds vakantiewerk deed dacht ik dat het analyseren van Jaarcijfers, na het afronden van mijn studie, ook wel zou moeten kunnen lukken. Hier ben ik gestart binnen kredietrisicomanagement waarbij ik enkele jaren als Kredietbeoordelaar en Bijzonder Beheer werkzaam ben geweest. Vervolgens heb ik enkele jaren de afdeling aangestuurd. Hierna heb ik enkele jaren een commerciële leidinggevende functie vervuld om daarna in de Financiële crisis vanaf 2009 weer een rol binnen Bijzonder Beheer te vervullen bij zowel Rabobank als ABN AMRO. 

Wat vind je het leukst aan werken bij Geldvoorelkaar.nl?

Ik heb mijn functies altijd vervuld met de gedachte dat ik kon helpen in het realiseren van dromen van klanten. De stap naar crowdfunding is voor mij dan ook heel logisch. Crowdfunding is een aanvullende manier van financieren waarbij de klant en zijn concept centraal staan en waarbij het risico voor de investeerders goed in beeld is gebracht. Ik ben graag onderdeel van dit proces en ik kijk uit naar de financiële vraagstukken die mij voorgelegd gaan worden.

Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets en mountainbike. Dit probeer ik ongeveer vier keer in de week te doen, alleen of in een groep waarmee ik al jaren op verschillende plekken in Europa rijd. De laatste jaren veelal in Spanje maar daarvoor is er ook vrij veel asfalt in Frankrijk en Italië onder mijn wielen doorgegaan.
Verder houd ik van koken waarbij ik altijd probeer om mooie wijn spijs combinaties te maken. De laatste jaren heb ik veel bereid op de Kamado BBQ. Veelal wordt het eten begeleid door Zuid Afrikaanse wijnen, waarmee ik kennis heb gemaakt tijdens mijn reizen door dit prachtige land.