Wordt de mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie
Investeerders - april 2020
Investeringskansen op Geldvoorelkaar.nl

In maart en de eerste twee weken van april realiseerden investeerders ruim € 5 miljoen funding via Geldvoorelkaar.nl. Een kleine selectie van de succesvolle projecten:

  • Mts Samar - Aankoop van motorschip, € 280.000
  • Fidesta Zorg - Groeikapitaal, € 175.000
  • Uitbreiding vastgoedportefeuille Vlissingen - Vastgoedfinanciering, € 94.100

Er staan ook weer nieuwe projecten op Geldvoorelkaar.nl! Zo kunt u investeren in:

Ons projectaanbod is afgestemd op de huidige marktomstandigheden. Veel van de openstaande projecten bevatten materiële/hypothecaire zekerheden. Kijk op onze website voor alle investeringsmogelijkheden!

Alle projecten
Oproep aan politiek: zet non-bancaire financiers in voor (nood)krediet

De BMKB-C garantieregeling voor ondernemers, die op 16 maart werd opengesteld, blijkt niet goed te werken. Dat rapporteerde het FD. Een maand na de openstelling van de regeling waren nog geen 1000 financieringen verstrekt; bij lange na niet genoeg voor alle bedrijven in nood. De vertraging komt door de complexe aanvraagprocedure en beperkte capaciteit bij banken.

Oproep
Ronald Kleverlaan, voorzitter van Stichting MKB Financiering, doet daarom een oproep aan de regering om vol in te zetten op non-bancaire financiers (zoals crowdfunding) om het MKB snel aan krediet te helpen. Zo zou de regering fintech platforms kunnen inzetten om snel noodkredieten bij het MKB te krijgen, maar ook voor langetermijnfinanciering kunnen deze platforms de financieringscapaciteit in Nederland versterken.  

Borgstellingsregeling
Het is dan wel noodzakelijk dat er een borgstellingsregeling (zoals BMKB-C) komt die aansluit op de werkwijze van non-bancaire financiers. De huidige BMKB-C regeling is slechts inzetbaar voor een klein deel van deze partijen.

Vanuit Geldvoorelkaar.nl sluiten we ons aan bij deze oproep. Samen met de investeerders en de overheid kunnen we het Nederlandse MKB verder helpen!

Corona - onze werkwijze

Bij Geldvoorelkaar.nl bieden we getroffen ondernemers een maatwerk oplossing. We bekijken iedere casus individueel en zoeken een oplossing die zowel het voortbestaan van de onderneming als de terugbetaling aan investeerders beschermt. 

Depot- en/of uitstel
Bij het zoeken van een passende oplossing, kijken we eerst of er sprake is van een depotregeling. In dat geval wordt het depot kosteloos aangewend om de komende maandtermijn(en) op te vangen. Als er geen sprake is van een depotregeling of deze onvoldoende helpt, dan kunnen geldnemers drie maanden uitstel van aflossing krijgen. Daarbij wordt de looptijd van de lening verlengd en lopen rentebetalingen door.

Updates
We spreken gelukkig ook veel ondernemers die geen of minder last hebben van de crisis. Uiteraard stellen we investeerders direct op de hoogte als er met ondernemers een betaalafspraak is gemaakt. U kunt deze berichten ook terugvinden in Mijn Updates.

De kracht van de crowd

Tot slot willen we u als investeerder bedanken. Via Geldvoorelkaar.nl zijn reeds 1623 projecten succesvol gefinancierd, middels zo'n 247.000 investeringen. In totaal maakten investeerders via ons platform 214 miljoen euro beschikbaar voor onder andere talloze Nederlandse bedrijven

Als crowdfunding investeerder bent u van wezenlijk belang voor de groei van het MKB. Samen ondersteunen we de ondernemers in ons land, ook nu zij het moeilijk hebben. Dát is de kracht van de crowd!

info@geldvoorelkaar.nl
085 - 2733 465
Facebook Twitter LinkedIn
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dit kunt u zelf uitzetten in uw eigen omgeving bij ‘Mijn gegevens’