Hoe werkt het?

Via Allign Crowdfunding investeert u eenvoudig en gemakkelijk in projecten naar keuze. Hoe het investeren in zijn werk gaat, leest u hieronder.

Stap 1 | Aanmelden als investeerder

Bent u nieuw bij Allign Crowdfunding?

Meldt u dan aan als investeerder via Registreren.

Met uw eigen investeerdersaccount kunt u de projecten bekijken en uw eigen investeerdersportefeuille volgen. Daarnaast vragen we u om ons eenmalig een kopie van uw ID-bewijs te sturen en om een investeringsovereenkomst te ondertekenen. U ontvangt hierover een automatische e-mail nadat u voor het eerst een investering heeft toegezegd.

Stap 2 | Projecten kiezen

Op onze homepage treft u alle projecten waarin u kunt investeren. Voordat een project open gaat voor investeringen, wordt het eerst 48 uur voorgepubliceerd op de site. Er kan tijdens de voorpublicatie nog niet geïnvesteerd worden. Zo heeft u de tijd om het project rustig door te nemen.

Na 48 uur gaat het project open voor investeringen en kunt u een investering toezeggen.

Let op: investeren brengt een risico met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Daarom raden wij aan, conform de richtlijn van de AFM, om maximaal 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding en om uw investeringen te spreiden over verschillende projecten.

Stap 3 | Investering toezeggen

Tijdens de inschrijfperiode van projecten kunt u investeringen toezeggen. U hoeft de gelden nog niet over te maken. Pas wanneer een project is volgeschreven (er zijn voldoende toezeggingen gedaan), gaan we over tot het verzamelen van de gelden. Dat gebeurt als volgt:

3a. Het project is volgeschreven. Wij vragen alle nieuwe investeerders om hun ondertekende investeringsovereenkomsten naar ons te sturen.

3b. Zijn alle investeringsovereenkomsten binnen? Dan maken wij een contract op voor de geldnemer, dat hij of zij ondertekend terugstuurt.

3c. Als het contract door de geldnemer is ondertekend, dan sturen wij de investeerders het ondertekende contract en vragen wij om de toegezegde investeringsbedragen over te maken. De investeringen worden verzameld en in één keer overgemaakt naar de geldnemer.

Stap 4 | Rendement behalen

Als alle investeringsbedragen bij ons binnen zijn, boeken we het totaalbedrag in één keer over naar de geldnemer. Vanaf dan start de looptijd van de lening en krijgt u de lening maandelijks terugbetaald volgens de afgesproken voorwaarden. In Mijn Allign Crowdfunding omgeving kunt u de status van uw betaalschema en het rendement van uw portefeuille volgen.

De beste tip voor investeerders? Spreid uw inleg!
De AFM adviseert om uw inleg te spreiden over minimaal 10 projecten. 

Daarnaast is het raadzaam alleen te investeren met geld dat u kunt missen. De AFM adviseert niet meer dan 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren.