Wordt de mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief crowdfundingpartners februari 2020

Geldvoorelkaar.nl is Crowdfunding Marktleider 2019! In januari wonnen we maar liefst twee awards voor ons marktleiderschap. Verder stonden de afgelopen weken in het teken van onze nieuwe website. Heeft u hem al bekeken?

Verder in deze nieuwsbrief: Nieuwsuur maakte een reportage over crowdfunding; een review van Investeerders.nl; een reportage van 1Limburg over Geldvoorelkaar.nl en een interview met retailer Tim Terpstra die zijn bedrijfspand financierde via ons platform.

We hopen u ook de komende weken weer te mogen verwelkomen op Geldvoorelkaar.nl!

Crowdfunding in het nieuws

Crowdfunding als financieringsvorm voor bedrijven zit flink in de lift. Particuliere beleggers zoeken manieren om rendement te maken, gezien de lage rentestand. Tegelijkertijd regelen steeds meer mkb-bedrijven en vastgoedbeleggers hun financiering buiten de bank om. Bij crowdfunding komen ze samen.

Nieuwsuur maakte hier een interessante reportage over. Daarin wordt stilgestaan bij crowdfunding als investeringsmogelijkheid. Bekijk de aflevering (scroll naar beneden).

Wet- en regelgeving

Eind vorig jaar werd bekend dat de EU de regelgeving voor crowdfunding gaat versoepelen, zodat er een Europese markt kan ontstaan. Vanaf 2021 mogen bedrijven € 5 miljoen per jaar aan financiering ophalen via crowdfunding zonder prospectus. Nu ligt die grens op € 2,5 miljoen. Daarnaast worden investeerders beter beschermd door een 4-daagse bedenktijd en stelt de Europese toezichthouder richtlijnen op voor de nationale toezichthouders. (bron: Ronald Kleverlaan)

Retail vastgoed financieren via crowdfunding

Ondernemers in de retail kunnen veel kosten besparen door hun bedrijfspand te kopen in plaats van te huren. Maar bij de bank kunnen zij hiervoor veelal niet terecht. "Onze adviseur wees ons toen op crowdfunding", vertelt ondernemer Tim Terpstra uit Leeuwarden.

Dat bleek een gouden zet; het bedrijfspand van tweewielerspecialist Jan Terpstra Cycling World werd binnen drie dagen gefund via Geldvoorelkaar.nl. In totaal werd € 995.000 gefinancierd door 469 investeerders, voor 7% rente en eerste hypotheekrecht. Het project werd begeleid door Credion-adviseur René van de Graaf.

Terpstra: "Ik had nooit gedacht dat de crowdfunding zo snel zou gaan."

Lees het volledige interview
Direct sparren over een casus?

Wilt u snel weten of wij iets kunnen betekenen voor uw relatie? Maak dan gebruik van ons kosteloos vooroverleg! In een vrijblijvend telefoongesprek spreekt u zowel één van onze Sales-managers, als een Risk-manager. Zo weet u direct welke mogelijkheden wij kunnen bieden voor uw casus.

Neem contact op met Wim Burger en plan een vrijblijvend vooroverleg!

 

Plan direct uw vooroverleg!
Geldvoorelkaar.nl Crowdfunding Marktleider & Erkend MKB Financier

Marktleider Crowdfunding én Marktleider Leningen

Via Geldvoorelkaar.nl werd vorig jaar het meest gefund van alle Nederlandse crowdfundingplatforms: meer dan 51 miljoen euro. Daarom ontvingen wij maar liefst twee Awards: die van Crowdfunding Marktleider én Marktleider Leningen 2019!

Erkend MKB Financier

Naast marktleider is Geldvoorelkaar.nl Erkend MKB Financier. Dit keurmerk werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt door Stichting MKB Financiering. Geldvoorelkaar.nl was één van de eerste elf financiers die het keurmerk ontvingen.

De SMF werd in 2019 opgericht met als doel de mkb-financieringsmarkt verder te professionaliseren en ondernemers en adviseurs te ondersteunen in de zoektocht naar de juiste financiers. Adviseurs kunnen aan het keurmerk zien of een financier voldoet aan de hoogste eisen voor passend en verantwoord financieren. 

Reportage over crowdfundingproject Le Salonard uit Maastricht

Een leuke reportage van 1Limburg: onderneemster Monique Houbiers vertelt over haar crowdfundingproject bij Geldvoorelkaar.nl. Met de financiering maakte ze haar ambitie waar en startte ze een winkel in Maastricht. Haar project werd binnen twee minuten gefund!

Lees het volledige artikel
Investeerders.nl: Geldvoorelkaar.nl heeft zaken goed op orde

Wat onderscheidt Geldvoorelkaar.nl van andere crowdfundingplatforms? Volgens Dirkjan Vis, de oprichter van Investeerders.nl, heeft dat alles te maken met de pionierspositie van het platform: "Geldvoorelkaar.nl was als een van de eersten toch degene die een bepaalde standaard heeft neergezet. Daarnaast is de drive om iets te betekenen voor mensen met een financieringsbehoefte bij Geldvoorelkaar.nl heel sterk aanwezig."

Lees de review van Investeerders.nl
info@geldvoorelkaar.nl
085 - 2733 465
Facebook Twitter LinkedIn
Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dit kunt u zelf uitzetten in uw eigen omgeving bij ‘Mijn gegevens’