Nieuws
20-05-2018

Geldvoorelkaar.nl is weer bereikbaar.

 

17-05-2018
We verhuizen naar een betere server. Dit weekend (vanaf zaterdag 20:00 uur) is  www.ge...
lees verder
09-05-2018
De eerste crowdfundingscampagne van Bram Ladage op Geldvoorelkaar.nl van begin mei, is succesvol...
lees verder
04-05-2018
Veel accountants en financieel adviseurs hebben zich al aangemeld voor de cursus Doelgerich...
lees verder
03-05-2018
Kort samengevat: het doelvermogen is verlaagd. Dit is volgens de ondernemers een belangrijke wij...
lees verder
Overige bedrijfsmiddelen
Espol Plastics
Project:
17030 Zakelijk
Leendoel:
Overige bedrijfsmiddelen
Classificatie:
3
G-PD percentage:
1,81
Creditsafe score:
42
Zekerheden:
PRDRPN
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 396.900
Geinvesteerd:
€ 396.900
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
6,5%
Looptijd:
60 maanden
100%
Over mij
Branche:Industrie
Producten en/of diensten:Hoogwaardige kunststof componenten
Aantal medewerkers:15
Oprichtingsdatum:28-05-1993 (B.V.) - startdatum onderneming 1-5-1984
Leeftijd:55
Gezinssituatie:Gehuwd
Woonsituatie:Koopwoning
Opleiding:HBO
Hobby's:Zeilen
BKR score borgsteller 1:Gemiddeld risico (E)
BKR score borgsteller 2:Laag risico (C)
Social media:Twitter  Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Espol Plastics B.V.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Stam & Stijger Beheermaatschappij B.V.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Schutter Beheer B.V.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming? 
Espol Plastics BV is een gerenommeerd spuitgietbedrijf dat hoogwaardige kunststof componenten levert tegen zeer scherpe prijzen. Wij profileren ons internationaal met Nederlandse kwaliteit voor Chinese prijzen! 

Espol Plastics is ontstaan uit de vraag voor kunststof componenten vanuit de rondkartonnage-activiteiten (kartonnen kokers). Op dit moment zijn toonaangevende producenten van kokers nog steeds belangrijke klanten. Ons spuitgietbedrijf is gestart in 1984 met drie spuitgietmachines en één medewerker – een ervaren spuitgieter – en heeft hierna een flinke groei door gemaakt. De vraag bleef groeien, waardoor in 1998 werd uitgebreid naar acht spuitgietmachines. Inmiddels werken we met 23 spuitgietmachines en produceren we een grote diversiteit aan producten in diverse maten. Onze producten zijn meestal halffabricaten en worden verkocht aan een brede en loyale klantengroep in Europa.

Onze scherpe prijzen worden gerealiseerd door te produceren in grote aantallen, een hoge mate van automatisering, scherpe personeelskosten en een platte en lean organisatie. Dankzij de jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van spuitgieten en automatisering van het proces kan nu vrijwel ieder spuitgietproduct ontwikkeld en gemaakt worden. Wij leveren het gehele traject, van idee tot product, van het ontwerp tot het uiteindelijke product. Door de kennis binnen de onderneming wordt het meest economische ontwerp in de meest gunstige uitvoering gerealiseerd. De producten worden vervaardigd door een enthousiast en vakkundig team.  

In oktober 2016 hebben wij eveneens via Geldvoorelkaar.nl een lening van € 200.000,- aangetrokken (project 15503). Deze diende eveneens ter financiering van nieuwe spuitmallen, apparatuur en werkkapitaal.
    
Producten
Spuitgieten is een verwerkingstechniek voor kunststof. Deze productiemethode is uitermate geschikt voor het produceren van grotere aantallen. De eisen die men aan maat en vormnauwkeurigheid van deze producten stelt worden steeds strenger. Enkele voorbeelden van door ons vervaardigde producten zijn onder meer: handgrepen, deurbeslagen, spoelen, kunststof hangers en haken, laden, endcaps en kratten. De product-markt combinaties zijn zeer divers. Het grootste segment is dat van de verpakkingen. Verder wordt onder andere geleverd aan klanten in de interieurbouw, waterbeheersing en IT. Wij hebben een klantenbestand opgebouwd met veelal grote en bekende merken, met een brede diversiteit, met een geringe afhankelijkheid van grote klanten en met een grote risicospreiding. 

Profiel_17030_2_103705.jpg

Voorbeelden van producten

Onze strategie is om een hoge kwaliteit en een hoge leveringsbetrouwbaarheid tegen de laagste prijs te leveren. Innovaties zijn dan ook niet zo zeer te vinden in de producten en design, maar meer in de productiemethoden en processen, om alle kosten die niet door de klant worden gewaardeerd te elimineren. Dit wordt rigoureus doorgevoerd. Door de hoge automatiseringsgraad werken wij in slechts twee ploegendiensten toch 24/7 met een bezetting van 85% tot 90%, waar concurrenten in drie of vijf ploegendienst werken met een vergelijkbare bezetting. Bij innovatie kan gedacht worden aan het vergaand toepassen van automatisering met robots om de kwaliteit te verbeteren en kosten te reduceren. Verder wordt gebruik gemaakt van 3D printen voor rapid prototyping. 

De ondernemers
De onderneming bestaat al 33 jaar en heeft een goed en ervaren team van 15 werknemers. Ikzelf, René Veerman, ben directeur en bestuurder van Espol Plastics B.V. Ik heb uitgebreide ervaring als ondernemer en bestuurder in de kunststof en kartonnage branche. Tevens ben ik aandeelhouder van het bedrijf via Schutter Beheer B.V. met een aandeel van 50%. De overige 50% aandelen zijn in bezit van Stam&Stijger Beheersmaatschappij B.V. Roy Stijger is met zijn langdurige ervaring als adviseur nog steeds nauw verbonden aan het bedrijf. 

Door een duidelijke strategie hebben wij een winstgevende groei doorgemaakt en een goede naamsbekendheid gerealiseerd. Nieuwe kansen doen zich nu voor om onze onderneming naar het volgende niveau te tillen. Wij zijn bovenal een familiebedrijf en budgetteren conservatief waarbij niet alleen het resultaat van het volgend jaar, maar zeker en vooral ook de resultaten op lange termijn voorop staan. Wij zijn in ons 33-jarig bestaan dan ook altijd winstgevend geweest. 

Waar wordt de financiering voor aangewend?
De financiering wordt gebruikt om matrijzen te kopen om nieuwe product-markt combinaties uit te kunnen rollen en om de productie verder te automatiseren door middel van robots. Hierbij gaat het om uitbreiding bij bestaande en nieuwe product/markt combinaties.

Bestedingsdoel
Bedrag 
Vervangingsinvesteringen
€ 140.000,-
Nieuwe spuitgietmachine
€ 100.000,-
Robot
€   50.000,-
Matrijzen
€   70.000,-
Diversen / werkkapitaal
€   40.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 400.000,-

Toelichting op de voorgenomen investeringen:
Door de Brexit, de spanningen in Turkije en de steeds verder oplopende loonkosten in China heroverwegen sommige bedrijven hun inkoopstrategie. Dit valt voor ons gunstig uit. Wij zijn benaderd door enkele Nederlandse ondernemingen die op korte termijn grote hoeveelheden clips en lenzen bij ons willen laten produceren. Ondertussen zijn er afspraken gemaakt betreffende het prijspeil en is een start gemaakt met het opstellen van een strak plan voor leveringen. 

Onze sterke positie als leverancier voor papierproducten en papier gerelateerde producten van Hewlett Packard, Ricoh, Canon en diverse andere grote afnemers, biedt ons kansen om de marktparticipatie in dit segment te vergroten.

Profiel_17030_2_104502.jpg

Waarom kiest u voor crowdfunding?
De banken zijn terughoudend en willen alleen spuitgietmachines financieren (indien gangbaar) met een korte looptijd. Dit biedt te weinig mogelijkheden om diepte-investeringen te doen, die moeten renderen over een langere periode. Hiernaast is het marketingeffect van crowdfunding positief om meer exposure te krijgen en gunnen we het rendement liever aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl.

Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming?
Boven de werkmaatschappij Espol Plastics B.V. staan twee holdings die ieder een 50% aandeel hebben in de onderneming. De holdings zijn Schutter Beheer B.V. en Stam&Stijger Beheermaatschappij B.V. René Veerman  voert de directie van Espol Plastics B.V. en is eveneens eigenaar van Schutter Beheer B.V. 

Profiel_17030_2_214226.jpg
Wat is globaal het omzetniveau en resultaat van de onderneming?
De historische omzet beweegt zich rond de € 2,2 miljoen, afhankelijk van de grondstofprijzen. Door de grondstofprijsclausule in de contracten beweegt de omzet mee met de grondstofprijzen maar blijft de brutowinstmarge stabiel boven de € 1,2 miljoen. De omzet zal groeien als gevolg van de genoemde investeringen. De opdrachten zijn al getekend en wij willen dan ook snel starten met de leveringen. Nieuwe kansen hebben zich ondertussen al aangediend, waardoor de hieronder opgenomen prognose als conservatief kan worden beschouwd. 

Boekjaar
Omzet
Bruto marge
2015*
€ 2.110.000,-
€ 1.219.000,-
2016
€ 2.116.000,-
€ 1.234.000,-
2017 (t/m oktober)
€ 1.832.000,-
€ 1.003.000,-
2017 (prognose)
€ 2.310.000,-
€ 1.270.000,-
2018 (prognose)
€ 3.200.000,-
€ 1.700.000,-

* In de vorige pitch is de voorlopige omzet over 2015 vermeld op € 2.067.000,-. De definitieve omzet bedraagt € 2.110.000,- zoals hier vermeld.

Jaarcijfers t/m 2016 zijn opgesteld door Sierat Administratiekantoor B.V. De cijfers van 2017 zijn afkomstig uit de administratie van Espol Plastics B.V.

Wat zijn de korte- en lange termijn vooruitzichten van de onderneming?
De korte en lange termijn vooruitzichten zijn zeer positief. De onderneming heeft een gezonde cashflow. Door de scherpe prijzen doen zich zeer regelmatig nieuwe kansen voor. Espol Plastics is een stabiel en concurrerend spuitgietbedrijf en zal middels de cost leadership strategie verdere gecontroleerde winstgevende groei realiseren. Wij hebben langdurige relaties met een divers aantal klanten (met een goede risicospreiding). Onze klanten zijn loyaal door de zeer scherpe prijzen en hoge kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Verder zijn de overstapkosten voor klanten relatief hoog en bestaat er een toetredingsbarrière door de hoge benodigde investeringen en de benodigde schaalgrootte om concurrerend te kunnen produceren.

Profiel_17030_2_104021.jpg
Profiel_17030_2_104041.jpg
Profiel_17030_2_104100.jpg
 
Productie-apparatuur
 

Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?
De onderneming heeft een gezonde balans en de solvabiliteit van de onderneming bedroeg per ultimo 2016 bijna 38% op een balanstotaal van € 2.214.000,-.

Welk percentage van de vrij beschikbare cashflow zal worden besteed aan de betaalverplichting van deze lening?
De betaalverplichting van deze lening beslaat 27% van de vrij beschikbare cashflow op basis van de prognose voor 2018. Op basis van historische cijfers van 2016 en 2017 t/m oktober zijn de aflossingen en rente 53% van de vrij beschikbare cashflow.

Zijn er nog overige vaste bronnen van inkomsten?
Er zijn geen overige bronnen van inkomsten.

Heeft u uw bedrijfspand in eigendom of huurt u dit? 
Het bedrijfspand aan de Zeilweg 12 te Lelystad is eigendom van Stam&Stijger Beheermaatschappij B.V. Het pand aan de Havenweg 7 te Lelystad wordt gehuurd.

Welke specifieke zekerheden kunt u inbrengen?
De machines en inventaris zijn in november 2015 voor de verzekering getaxeerd op € 1,6 miljoen. De beide holdings die meetekenen voor de lening hebben ook een zeer gezond eigen vermogen. Dhr. Stijger en dhr. Veerman tekenen ieder een borgstelling voor 50% van de lening bij Geldvoorelkaar.nl. Verder wordt er een 2e pandrecht gevestigd op de voorraden, inventaris en debiteuren. Eveneens wordt een positieve-negatieve hypotheekverklaring ondertekend met betrekking tot het pand aan de Zeilweg 12 in Lelystad. Al met al zijn de risico’s beperkt en in balans met het geboden rentepercentage. Tot slot is de depotregeling van toepassing voor het geval wij tijdelijk niet aan onze betaalverplichting kunnen voldoen.

Noot van Geldvoorelkaar.nl
De in de aanhef weergegeven G-PD% en Creditsafe score zijn van geldnemer Espol Plastics B.V. te Lelystad.

Medegeldnemers zijn:
  • Stam&Stijger Beheermaatschappij B.V. (G-PD% 0,84% en Creditsafe score 69)
  • Schutter Beheer B.V. (G-PD% 0,28 en Creditsafe score 61)
De heren R. Veerman en R.R. Stijger tekenen ieder een lineair dalende borgstelling van € 200.000,-. De borgstelling van de heer Veerman is op dit moment van morele waarde; de borgstelling van de heer Stijger is op dit moment van materiële waarde.  

De verpanding van de bedrijfsinventaris, voorraden en debiteuren van Espol Plastics B.V. zal worden vastgelegd in een pandakte met als pandhouder namens de investeerders de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl. Deze verpanding is 2e in rang na de verpanding aan ING Bank N.V.

Tevens wordt een positieve-negatieve hypotheekverklaring getekend betreffende het bedrijfspand gelegen aan de Zeilweg 12 te Lelystad. Dit pand is eigendom van Stam&Stijger Beheermaatschappij B.V. Op dit pand rust een eerste hypothecaire inschrijving ten behoeve van ING Bank N.V.  Dit pand is getaxeerd op een marktwaarde van € 900.000,- (taxatie 6-6-2014). De 1e hypothecaire inschrijving bedraagt € 500.000,-. De pro resto schuld bedroeg per ultimo 2016 € 223.000,-.

Op deze lening is de depotregeling van toepassing (twee maandtermijnen). De Stichting Klantengelden Geldvoorelkaar.nl houdt dit bedrag in Depot voor het geval de Geldnemer kortstondig niet aan zijn verplichting kan voldoen. Bij de Geldnemer rust de verplichting het depot onmiddellijk aan te zuiveren.

De reeds lopende lening 15503 wordt tot op heden volgens afspraak afgelost. Let op: Een maandtermijn van deze nieuwe lening wordt pas uitbetaald aan de investeerders nadat in diezelfde maand de maandtermijn van de reeds lopende lening 15503 is voldaan. Deze vorm van achterstelling zal worden opgenomen in de Overeenkomst Lening. 

Uitboeking van de lening zal pas geschieden als de genoemde zekerheden ten behoeve van de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl zijn gevestigd.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 300014452vrijdag 8 december 2017
€ 100025698vrijdag 8 december 2017
€ 200006969vrijdag 8 december 2017
€ 200028339vrijdag 8 december 2017
€ 100017979vrijdag 8 december 2017
€ 800028041vrijdag 8 december 2017
€ 200015695vrijdag 8 december 2017
€ 500021896vrijdag 8 december 2017
€ 500014474vrijdag 8 december 2017
€ 500023596vrijdag 8 december 2017
€ 500006066vrijdag 8 december 2017
€ 20.000027831vrijdag 8 december 2017
€ 1.000014961vrijdag 8 december 2017
€ 1.500006029vrijdag 8 december 2017
€ 200016884vrijdag 8 december 2017
€ 1.000019087vrijdag 8 december 2017
€ 500008546vrijdag 8 december 2017
€ 2.000026106vrijdag 8 december 2017
€ 100022226vrijdag 8 december 2017
€ 500026880vrijdag 8 december 2017
€ 500028135vrijdag 8 december 2017
€ 100012941vrijdag 8 december 2017
€ 1.000025807vrijdag 8 december 2017
€ 500023749vrijdag 8 december 2017
€ 1.000014951vrijdag 8 december 2017
€ 5.000025572vrijdag 8 december 2017
€ 500004875vrijdag 8 december 2017
€ 5.000024561vrijdag 8 december 2017
€ 500028319vrijdag 8 december 2017
€ 100015565vrijdag 8 december 2017
€ 100021121vrijdag 8 december 2017
€ 500020288vrijdag 8 december 2017
€ 200022371vrijdag 8 december 2017
€ 2.000028137vrijdag 8 december 2017
€ 500020002vrijdag 8 december 2017
€ 500026482vrijdag 8 december 2017
€ 200005086vrijdag 8 december 2017
€ 1.000010748vrijdag 8 december 2017
€ 2.000028077vrijdag 8 december 2017
€ 2.000025955vrijdag 8 december 2017
€ 1.000025741vrijdag 8 december 2017
€ 200028080vrijdag 8 december 2017
€ 1.200007634vrijdag 8 december 2017
€ 300010687vrijdag 8 december 2017
€ 2.000026857vrijdag 8 december 2017
€ 200017839vrijdag 8 december 2017
€ 500006704vrijdag 8 december 2017
€ 500013643vrijdag 8 december 2017
€ 100028146vrijdag 8 december 2017
€ 700028128vrijdag 8 december 2017
€ 1.000010712vrijdag 8 december 2017
€ 300027174vrijdag 8 december 2017
€ 300001939vrijdag 8 december 2017
€ 500028233vrijdag 8 december 2017
€ 500009969vrijdag 8 december 2017
€ 100027473vrijdag 8 december 2017
€ 400001403vrijdag 8 december 2017
€ 200018641vrijdag 8 december 2017
€ 100023768vrijdag 8 december 2017
€ 500003497vrijdag 8 december 2017
€ 100020146vrijdag 8 december 2017
€ 200024006vrijdag 8 december 2017
€ 1.500015279vrijdag 8 december 2017
€ 1.000018566vrijdag 8 december 2017
€ 500022128vrijdag 8 december 2017
€ 1.000012819vrijdag 8 december 2017
€ 300023841vrijdag 8 december 2017
€ 300025436vrijdag 8 december 2017
€ 500019959vrijdag 8 december 2017
€ 900002437vrijdag 8 december 2017
€ 300021106vrijdag 8 december 2017
€ 2.000015685vrijdag 8 december 2017
€ 1.500010009vrijdag 8 december 2017
€ 100021858vrijdag 8 december 2017
€ 500026566vrijdag 8 december 2017
€ 200028246vrijdag 8 december 2017
€ 500012519vrijdag 8 december 2017
€ 300018736vrijdag 8 december 2017
€ 1.000026660vrijdag 8 december 2017
€ 2.000028401vrijdag 8 december 2017
€ 100025559vrijdag 8 december 2017
€ 500028397vrijdag 8 december 2017
€ 300024634vrijdag 8 december 2017
€ 200028158vrijdag 8 december 2017
€ 1.000021760vrijdag 8 december 2017
€ 7.500007505vrijdag 8 december 2017
€ 300028323vrijdag 8 december 2017
€ 1.000010476vrijdag 8 december 2017
€ 200003453vrijdag 8 december 2017
€ 100006026vrijdag 8 december 2017
€ 1.000026810vrijdag 8 december 2017
€ 100003525vrijdag 8 december 2017
€ 400001799vrijdag 8 december 2017
€ 1.000026464vrijdag 8 december 2017
€ 400018367vrijdag 8 december 2017
€ 100012686vrijdag 8 december 2017
€ 200011863vrijdag 8 december 2017
€ 1.000013494vrijdag 8 december 2017
€ 300018869vrijdag 8 december 2017
€ 100022572vrijdag 8 december 2017
€ 300010032vrijdag 8 december 2017
€ 100014303vrijdag 8 december 2017
€ 500005021vrijdag 8 december 2017
€ 100021099vrijdag 8 december 2017
€ 300017775vrijdag 8 december 2017
€ 1.000007622vrijdag 8 december 2017
€ 500009844vrijdag 8 december 2017
€ 100028125vrijdag 8 december 2017
€ 200028379vrijdag 8 december 2017
€ 500025281vrijdag 8 december 2017
€ 300014531vrijdag 8 december 2017
€ 2.500025125vrijdag 8 december 2017
€ 100028402vrijdag 8 december 2017
€ 200026420vrijdag 8 december 2017
€ 500025631vrijdag 8 december 2017
€ 200009571vrijdag 8 december 2017
€ 2.000008562vrijdag 8 december 2017
€ 1.000018476vrijdag 8 december 2017
€ 100017978vrijdag 8 december 2017
€ 500026080vrijdag 8 december 2017
€ 500028079vrijdag 8 december 2017
€ 200026561vrijdag 8 december 2017
€ 100018105vrijdag 8 december 2017
€ 100007205vrijdag 8 december 2017
€ 500027646vrijdag 8 december 2017
€ 500013177vrijdag 8 december 2017
€ 1.000024142vrijdag 8 december 2017
€ 700025496vrijdag 8 december 2017
€ 2.100002590vrijdag 8 december 2017
€ 300011688vrijdag 8 december 2017
€ 200027853vrijdag 8 december 2017
€ 200027964vrijdag 8 december 2017
€ 100006603vrijdag 8 december 2017
€ 1.000008835vrijdag 8 december 2017
€ 2.500007513vrijdag 8 december 2017
€ 100017368vrijdag 8 december 2017
€ 1.000011361vrijdag 8 december 2017
€ 2.000013738vrijdag 8 december 2017
€ 200014263vrijdag 8 december 2017
€ 1.000027582vrijdag 8 december 2017
€ 100017411vrijdag 8 december 2017
€ 2.000027334vrijdag 8 december 2017
€ 1.000026865vrijdag 8 december 2017
€ 500005161vrijdag 8 december 2017
€ 100024236vrijdag 8 december 2017
€ 200027660vrijdag 8 december 2017
€ 200012355vrijdag 8 december 2017
€ 500004987vrijdag 8 december 2017
€ 500016312vrijdag 8 december 2017
€ 200023398vrijdag 8 december 2017
€ 100009551vrijdag 8 december 2017
€ 400009164vrijdag 8 december 2017
€ 100020573vrijdag 8 december 2017
€ 1.000014164vrijdag 8 december 2017
€ 100018187vrijdag 8 december 2017
€ 100019020vrijdag 8 december 2017
€ 1.000025760vrijdag 8 december 2017
€ 100027633vrijdag 8 december 2017
€ 5.000003646vrijdag 8 december 2017
€ 2.000023966vrijdag 8 december 2017
€ 5.000009972vrijdag 8 december 2017
€ 200015028vrijdag 8 december 2017
€ 200010236vrijdag 8 december 2017
€ 200026271vrijdag 8 december 2017
€ 100025592vrijdag 8 december 2017
€ 500025099vrijdag 8 december 2017
€ 100028361vrijdag 8 december 2017
€ 400015595vrijdag 8 december 2017
€ 1.000025341vrijdag 8 december 2017
€ 300012186vrijdag 8 december 2017
€ 5.000012372vrijdag 8 december 2017
€ 1.000013771vrijdag 8 december 2017
€ 100025817vrijdag 8 december 2017
€ 100021518vrijdag 8 december 2017
€ 1.000019147vrijdag 8 december 2017
€ 300013172vrijdag 8 december 2017
€ 300027584vrijdag 8 december 2017
€ 200015965vrijdag 8 december 2017
€ 800010353vrijdag 8 december 2017
€ 500003878vrijdag 8 december 2017
€ 6.000015127vrijdag 8 december 2017
€ 1.000023215vrijdag 8 december 2017
€ 500009678vrijdag 8 december 2017
€ 2.500018136vrijdag 8 december 2017
€ 100014786vrijdag 8 december 2017
€ 200010226vrijdag 8 december 2017
€ 500018471vrijdag 8 december 2017
€ 100012684vrijdag 8 december 2017
€ 200007695vrijdag 8 december 2017
€ 100021900vrijdag 8 december 2017
€ 500003523vrijdag 8 december 2017
€ 100005466vrijdag 8 december 2017
€ 1.000021616vrijdag 8 december 2017
€ 1.500024338vrijdag 8 december 2017
€ 1.000006498vrijdag 8 december 2017
€ 200015721vrijdag 8 december 2017
€ 500028399vrijdag 8 december 2017
€ 600004991vrijdag 8 december 2017
€ 400026910vrijdag 8 december 2017
€ 500003242vrijdag 8 december 2017
€ 500010621vrijdag 8 december 2017
€ 100012076vrijdag 8 december 2017
€ 500027783vrijdag 8 december 2017
€ 100019361vrijdag 8 december 2017
€ 100019048vrijdag 8 december 2017
€ 200028403vrijdag 8 december 2017
€ 100024565vrijdag 8 december 2017
€ 200028166vrijdag 8 december 2017
€ 100025321vrijdag 8 december 2017
€ 500017736vrijdag 8 december 2017
€ 200022397vrijdag 8 december 2017
€ 200002213vrijdag 8 december 2017
€ 200021073vrijdag 8 december 2017
€ 100008757vrijdag 8 december 2017
€ 1.000028143vrijdag 8 december 2017
€ 100027438vrijdag 8 december 2017
€ 100028353vrijdag 8 december 2017
€ 800007945vrijdag 8 december 2017
€ 300027265vrijdag 8 december 2017
€ 1.100027009vrijdag 8 december 2017
€ 2.000023592vrijdag 8 december 2017
€ 300014422vrijdag 8 december 2017
€ 500028184vrijdag 8 december 2017
€ 500021847vrijdag 8 december 2017
€ 1.000008049vrijdag 8 december 2017
€ 500022784vrijdag 8 december 2017
€ 2.000004807vrijdag 8 december 2017
€ 1.000022526vrijdag 8 december 2017
€ 100022399vrijdag 8 december 2017
€ 5.000021262vrijdag 8 december 2017
€ 1.000007509vrijdag 8 december 2017
€ 200011849vrijdag 8 december 2017
€ 200021877vrijdag 8 december 2017
€ 300012101vrijdag 8 december 2017
€ 5.000027656vrijdag 8 december 2017
€ 2.000025291vrijdag 8 december 2017
€ 500027278vrijdag 8 december 2017
€ 500010846vrijdag 8 december 2017
€ 1.800014966vrijdag 8 december 2017
€ 200010011vrijdag 8 december 2017
€ 1.200001386vrijdag 8 december 2017
€ 500023740vrijdag 8 december 2017
€ 300011455vrijdag 8 december 2017
€ 300017359vrijdag 8 december 2017
€ 200012050zaterdag 9 december 2017
€ 500028119zaterdag 9 december 2017
€ 400016700zaterdag 9 december 2017
€ 500015470zaterdag 9 december 2017
€ 100016721zaterdag 9 december 2017
€ 200001983zaterdag 9 december 2017
€ 100027848zaterdag 9 december 2017
€ 1.000025724zaterdag 9 december 2017
€ 200011512zaterdag 9 december 2017
€ 300011477zaterdag 9 december 2017
€ 2.000027549zaterdag 9 december 2017
€ 2.000010747zaterdag 9 december 2017
€ 1.000017463zaterdag 9 december 2017
€ 5.000015093zaterdag 9 december 2017
€ 1.500027060zaterdag 9 december 2017
€ 500015052zaterdag 9 december 2017
€ 1.500023610zaterdag 9 december 2017
€ 400005417zaterdag 9 december 2017
€ 500015979zaterdag 9 december 2017
€ 100023650zaterdag 9 december 2017
€ 1.000009410zaterdag 9 december 2017
€ 100006553zaterdag 9 december 2017
€ 200012728zaterdag 9 december 2017
€ 500018881zaterdag 9 december 2017
€ 100028121zaterdag 9 december 2017
€ 800027789zaterdag 9 december 2017
€ 100012664zaterdag 9 december 2017
€ 1.000009603zaterdag 9 december 2017
€ 200020009zaterdag 9 december 2017
€ 1.700027578zaterdag 9 december 2017
€ 100016561zaterdag 9 december 2017
€ 3.000014216zaterdag 9 december 2017
€ 200012541zaterdag 9 december 2017
€ 300013374zaterdag 9 december 2017
€ 300020497zaterdag 9 december 2017
€ 300004509zaterdag 9 december 2017
€ 500008605zaterdag 9 december 2017
€ 2.000026518zaterdag 9 december 2017
€ 500013088zaterdag 9 december 2017
€ 100014942zaterdag 9 december 2017
€ 100013969zaterdag 9 december 2017
€ 5.000018232zaterdag 9 december 2017
€ 300014380zaterdag 9 december 2017
€ 1.000028372zaterdag 9 december 2017
€ 1.000024111zaterdag 9 december 2017
€ 1.000026083zaterdag 9 december 2017
€ 500018809zaterdag 9 december 2017
€ 100019022zaterdag 9 december 2017
€ 100003999zaterdag 9 december 2017
€ 1.000020449zaterdag 9 december 2017
€ 200028239zaterdag 9 december 2017
€ 400024958zaterdag 9 december 2017
€ 300021387zaterdag 9 december 2017
€ 1.300027151zaterdag 9 december 2017
€ 500018827zaterdag 9 december 2017
€ 500020484zaterdag 9 december 2017
€ 1.000016111zaterdag 9 december 2017
€ 500028325zaterdag 9 december 2017
€ 200026056zaterdag 9 december 2017
€ 500025823zaterdag 9 december 2017
€ 100008972zaterdag 9 december 2017
€ 600006978zaterdag 9 december 2017
€ 800009393zaterdag 9 december 2017
€ 1.000011954zaterdag 9 december 2017
€ 5.000003123zaterdag 9 december 2017
€ 100012564zondag 10 december 2017
€ 200020275zondag 10 december 2017
€ 2.000020257zondag 10 december 2017
€ 1.000020817zondag 10 december 2017
€ 200026877zondag 10 december 2017
€ 500001055zondag 10 december 2017
€ 1.500007762zondag 10 december 2017
€ 100002025zondag 10 december 2017
€ 1.000018759zondag 10 december 2017
€ 500028413zondag 10 december 2017
€ 100023484zondag 10 december 2017
€ 1.000007496zondag 10 december 2017
€ 500005684zondag 10 december 2017
€ 300009815zondag 10 december 2017
€ 200015067zondag 10 december 2017
€ 500022318zondag 10 december 2017
€ 200013901zondag 10 december 2017
€ 100004676zondag 10 december 2017
€ 100010785zondag 10 december 2017
€ 1.000028415zondag 10 december 2017
€ 300003319zondag 10 december 2017
€ 200021336zondag 10 december 2017
€ 1.500026102zondag 10 december 2017
€ 400015049zondag 10 december 2017
€ 200028127zondag 10 december 2017
€ 300028417zondag 10 december 2017
€ 500028187zondag 10 december 2017
€ 1.000019178zondag 10 december 2017
€ 200028419zondag 10 december 2017
€ 200016581zondag 10 december 2017
€ 500019930maandag 11 december 2017
€ 100013785maandag 11 december 2017
€ 500003963maandag 11 december 2017
€ 200014784maandag 11 december 2017
€ 500012445maandag 11 december 2017
€ 200023865maandag 11 december 2017
€ 2.000019907maandag 11 december 2017
€ 300010676maandag 11 december 2017
€ 100023189maandag 11 december 2017
€ 500025296maandag 11 december 2017
€ 200013632maandag 11 december 2017
€ 200004126maandag 11 december 2017
€ 400008778maandag 11 december 2017
€ 300010191maandag 11 december 2017
€ 2.000019276maandag 11 december 2017
€ 500028375maandag 11 december 2017
€ 200024394maandag 11 december 2017
€ 5.000027869maandag 11 december 2017
€ 100026990maandag 11 december 2017
€ 200027788maandag 11 december 2017
€ 200009737maandag 11 december 2017
€ 500011287maandag 11 december 2017
€ 100016879maandag 11 december 2017
€ 100009350maandag 11 december 2017
€ 200003116maandag 11 december 2017
€ 100012490maandag 11 december 2017
€ 400028205maandag 11 december 2017
€ 500026937maandag 11 december 2017
€ 300023819maandag 11 december 2017
€ 2.000016302maandag 11 december 2017
€ 100028430maandag 11 december 2017
€ 200021882maandag 11 december 2017
€ 1.000007184maandag 11 december 2017
€ 100028428maandag 11 december 2017
€ 1.000027037maandag 11 december 2017
€ 200004393maandag 11 december 2017
€ 100024507maandag 11 december 2017
€ 500027572maandag 11 december 2017
€ 600012148maandag 11 december 2017
€ 100028432maandag 11 december 2017
€ 100025827maandag 11 december 2017
€ 1.000026949maandag 11 december 2017
€ 500021266maandag 11 december 2017
€ 1.400004366maandag 11 december 2017
€ 2.500028168maandag 11 december 2017
€ 100023755maandag 11 december 2017
€ 1.000016703maandag 11 december 2017
€ 200008356maandag 11 december 2017
€ 1.000005001maandag 11 december 2017
€ 300013142maandag 11 december 2017
€ 500015135maandag 11 december 2017
€ 1.000001636maandag 11 december 2017
€ 100023559maandag 11 december 2017
€ 1.000013626maandag 11 december 2017
€ 300011413dinsdag 12 december 2017
€ 1.000018421dinsdag 12 december 2017
€ 500001998dinsdag 12 december 2017
€ 500010731dinsdag 12 december 2017
€ 500003283dinsdag 12 december 2017
€ 100013507dinsdag 12 december 2017
€ 1.000013206dinsdag 12 december 2017
€ 100010390dinsdag 12 december 2017
€ 3.000028311dinsdag 12 december 2017
€ 100010667dinsdag 12 december 2017
€ 300024784dinsdag 12 december 2017
€ 200026831dinsdag 12 december 2017
€ 500026239dinsdag 12 december 2017
€ 200025883dinsdag 12 december 2017
€ 100014442dinsdag 12 december 2017
€ 200022495dinsdag 12 december 2017
€ 1.000019453dinsdag 12 december 2017
€ 500028171dinsdag 12 december 2017
€ 1.000008647dinsdag 12 december 2017
€ 1.000028442dinsdag 12 december 2017
€ 1.500022017dinsdag 12 december 2017
€ 1.000013883dinsdag 12 december 2017
€ 500014985woensdag 13 december 2017
€ 1.000024637woensdag 13 december 2017
€ 100015637woensdag 13 december 2017
€ 3.500010943woensdag 13 december 2017
€ 500027837woensdag 13 december 2017
€ 1.000028307woensdag 13 december 2017
€ 500028444woensdag 13 december 2017
€ 200004245woensdag 13 december 2017
€ 1.000020285woensdag 13 december 2017
€ 500028357woensdag 13 december 2017
€ 1.000026166woensdag 13 december 2017
€ 300006451woensdag 13 december 2017
€ 3.000024183woensdag 13 december 2017
€ 2.000006001woensdag 13 december 2017
€ 100022667woensdag 13 december 2017
€ 100027542woensdag 13 december 2017
€ 500004481woensdag 13 december 2017
€ 100015785woensdag 13 december 2017
€ 500023263woensdag 13 december 2017
€ 200008915woensdag 13 december 2017
€ 1.000017218woensdag 13 december 2017
€ 500028451woensdag 13 december 2017
€ 500024412woensdag 13 december 2017
€ 400023844woensdag 13 december 2017
€ 6.000011441woensdag 13 december 2017
€ 1.000028130woensdag 13 december 2017
€ 200025314woensdag 13 december 2017
€ 300005479donderdag 14 december 2017
€ 100008935donderdag 14 december 2017
€ 1.000014722donderdag 14 december 2017
€ 4.000017709donderdag 14 december 2017
€ 2.500025600donderdag 14 december 2017
€ 1.000001419donderdag 14 december 2017
€ 200028347donderdag 14 december 2017
€ 200026947donderdag 14 december 2017
€ 1.000003317donderdag 14 december 2017
€ 1.000015162donderdag 14 december 2017
€ 500002107donderdag 14 december 2017
€ 200028435donderdag 14 december 2017
€ 1.000020500donderdag 14 december 2017
€ 300005599donderdag 14 december 2017
€ 100016915donderdag 14 december 2017
€ 100001592donderdag 14 december 2017
€ 700022126donderdag 14 december 2017
€ 200014340donderdag 14 december 2017
€ 1.000026424donderdag 14 december 2017
€ 1.000023556donderdag 14 december 2017
€ 500022133donderdag 14 december 2017
€ 100027452donderdag 14 december 2017
€ 600018484donderdag 14 december 2017
€ 1.000028465donderdag 14 december 2017
€ 500016729vrijdag 15 december 2017
€ 100015265vrijdag 15 december 2017
€ 100018228vrijdag 15 december 2017
€ 500028467vrijdag 15 december 2017
€ 2.500027939vrijdag 15 december 2017
€ 100011052vrijdag 15 december 2017
€ 200013353vrijdag 15 december 2017
€ 500019458vrijdag 15 december 2017
€ 20.200009530vrijdag 15 december 2017
€ 100028494dinsdag 19 december 2017
€ 100028414dinsdag 19 december 2017
€ 200012912dinsdag 19 december 2017
€ 100014419dinsdag 19 december 2017
€ 100011559dinsdag 19 december 2017
€ 100011351dinsdag 19 december 2017
€ 500014808dinsdag 19 december 2017
€ 500020195dinsdag 19 december 2017
€ 500025306dinsdag 19 december 2017
€ 500015916dinsdag 19 december 2017
€ 400006679woensdag 20 december 2017
€ 2.000027195donderdag 21 december 2017
€ 100027980donderdag 21 december 2017
€ 300017223donderdag 21 december 2017
€ 600018205donderdag 21 december 2017
€ 100021580vrijdag 22 december 2017