Hoe werkt investeren?

Via Geldvoorelkaar.nl investeert u eenvoudig en gemakkelijk in projecten naar keuze. Hoe het investeren precies in zijn werk gaat, leest u hieronder.

 

 

Stap 1 | Aanmelden als investeerder

Bent u nieuw bij Geldvoorelkaar.nl? Meldt u dan aan als investeerder via Registreren. Met uw eigen investeerdersaccount kunt u de projecten bekijken en uw eigen investeerdersportefeuille volgen.

Daarnaast vragen we u om ons eenmalig een kopie van uw ID-bewijs te sturen en om een investeringsovereenkomst te ondertekenen.

Stap 2 | Projecten kiezen

Op onze homepage treft u alle projecten waarin u kunt investeren. Voordat een project open gaat voor investeringen, wordt het eerst 48 uur voorgepubliceerd op de site. Er kan tijdens de voorpublicatie nog niet geïnvesteerd worden. Zo heeft u de tijd om het project rustig door te nemen. Na 48 uur gaat het project open voor investeringen en kunt u een investering toezeggen.

Let op: investeren brengt een risico met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Daarom raden wij aan, conform de richtlijn van de AFM, om maximaal 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding en om uw investeringen te spreiden over verschillende projecten.

Stap 3 | Investeren

Tijdens de inschrijfperiode van projecten kunt u investeren. U verricht meteen uw betaling. Wanneer een project niet wordt volgeschreven dan gaan we over tot het terugstorten van alle betalingen. 

3a. Wanneer het project is volgeschreven. Dan maken wij een contract op voor de geldnemer, dat hij of zij ondertekend terugstuurt.

3b. Als het contract door de geldnemer is ondertekend, dan sturen wij de investeerders het ondertekende contract toe.

Stap 4 | Rendement behalen

Als alle investeringsbedragen bij ons binnen zijn, boeken we het totaalbedrag in één keer over naar de geldnemer. Vanaf dan start de looptijd van de lening en krijgt u de lening maandelijks terugbetaald volgens de afgesproken voorwaarden. In Mijn Geldvoorelkaar.nl kunt u de status van uw betaalschema en het rendement van uw portefeuille volgen.

De beste tip voor investeerders? Spreid uw inleg!
De AFM adviseert om uw inleg te spreiden over minimaal 10 projecten. Gemiddeld investeren mensen bij Geldvoorelkaar.nl in 17 projecten. Investeren kan al vanaf € 100,- per project.

Naast spreiden over het aantal projecten, is het ook raadzaam te spreiden over verschillende risicoclassifaties, branches, looptijden en geboden zekerheden per project. 

Daarnaast is het raadzaam alleen te investeren met geld dat u kunt missen. De AFM adviseert niet meer dan 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren. 

Bekijk hier direct onze actuele investeringskansen.

Of neem contact met ons op. Wij helpen u graag.