Nieuws
25-06-2019
Toen Prema Wersch in Tokyo het gerecht shabushabu leerde kennen, dacht ze meteen: 'dit concept ga ...
lees verder
24-06-2019
Rik Breur, de ondernemer van het project Finsulate, heeft de European Inventor Award gewonnen...
lees verder
20-06-2019
Binnenvaart zoekt financiering bij de crowd   Beleggen in de scheepvaart lijkt weer terug va...
lees verder
13-06-2019
En u kunt hem hier lezen.   ...
lees verder
12-06-2019
Mario (52) is investeerder en in het dagelijks leven werkzaam in de goede doelen sector. Met zijn...
lees verder
Overname
Cruise Travel Nederland
Project:
18368 Zakelijk
Leendoel:
Overname
Classificatie:
1
G-PD percentage:
0,04
Creditsafe score:
45
Zekerheden:
AVNOBG
Project is afgehandeld
Kredietbedrag:
€ 650.000
Geinvesteerd:
€ 650.000
Product:
Aflossingsvrij
Rente per jaar:
6,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Toerisme
Producten en/of diensten:Cruisevakanties
Aantal medewerkers:38
Oprichtingsdatum:1986
Social media:Twitter  LinkedIn  Facebook
Advies en Begeleiding:Goud pakket (60 uur)
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  BMB Beheer B.V..pdf
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  FB Holding B.V..pdf
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  Travel-IT B.V..pdf
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  Cruise Travel Nederland B.V..pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
  
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Deze financiering is opgedeeld in twee delen: annuïtaire lening 18263 en aflossingsvrije lening 18368, die uitsluitend gezamenlijk tot stand kunnen komen. Bij de annuïtaire lening met 10% rente wordt een borgstelling van € 100.000,- en pandrecht op activa geboden; de aflossingsvrije lening met 6% rente wordt volledig gedekt door een bankgarantie ter waarde van € 650.000,- (uitboekingsvoorwaarde). Onder investeerders die in beide projecten investeren wordt een volledig verzorgde cruise verloot.

***

Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming?
Cruise Travel is een vooraanstaand bedrijf in de cruisebranche. Door passie, innovatie en ondernemerschap heeft het bedrijf een flinke ontwikkeling doorgemaakt tot het in 2011 werd verkocht aan ANWB. Nu het wordt terug verkocht aan de oude eigenaar, is een versterking van haar financiële (investering)positie nodig.

Cruise Travel heeft de afgelopen 32 jaar al ruim 400.000 passagiers een zorgeloze en onvergetelijke cruisevakantie bezorgd. Als grootste onafhankelijke cruisespecialist bieden wij meer dan 13.000 verschillende cruisevakanties aan. Wij zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruisevakantie is en gebruiken daarom de slogan: ‘Vertel ons wie u bent en wij hebben de juiste cruise voor u’. Wij leveren maatwerk: in overleg met de klant bepalen we wat de juiste cruise is, welke vliegreis het beste past en of er hotels, transfers, verzekeringen of andere diensten zijn gewenst. En dat heeft ons gemaakt tot een van de grootste cruiseaanbieders van Nederland.

Profiel_18263_2_151826.jpg

De ruim 13.000 cruises verzorgen wij in samenwerking met ruim 20 rederijen. Iedere rederij heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Bij de een zijn kinderen niet welkom, bij de ander zijn ze juist zeer welkom. De ene rederij biedt de meest idyllische havens, de ander heeft op zijn schepen veel vermaak en is daarom meer tijd op zee. Galakleding is meestal niet meer verplicht, maar behoort zeker nog tot de mogelijkheden. Zoveel mensen, zoveel wensen - maar voor iedere cruise geldt: het is de meest comfortabele wijze van rondreizen! Je pakt slechts 1 keer je koffer in en uit ontdekt toch de wereld omdat je hotel met je meereist. Overdag ben je op ontdekkingstocht om vervolgens weer ‘thuis’ te komen. ’s Avonds ga je culinair genieten, naar het theater, casino, lounge, discotheek of je geniet van een goed glas wijn op je eigen balkon met uitzicht over zee.

Het onderscheidend vermogen van Cruise Travel zit niet in de diverse rederijen, want die werken ook samen met onze concurrenten. Nee, het onderscheidend vermogen begint bij onze cruisespecialisten. Zij weten precies waar ze naar moeten vragen en koppelen iedere klant moeiteloos aan de juiste rederij. Dit kan omdat wij onafhankelijk zijn. Ons enige doel is de klant blij maken met goed advies, goede service en daaruit vloeit een zorgeloze en onvergetelijke vakantie.

1 op de 3 Nederlanders geeft aan wel eens een cruisevakantie te willen maken maar toch zien wij dat zij hier niet snel toe beslissen. Zo’n twee jaar geleden heeft manager Chris Mulder daarom het productlabel Cruise&More in het leven geroepen. Zoals de naam al zegt, bieden wij onder dit label cruises aan die  meer omvatten. Momenteel doen we dat vooral op verre bestemmingen. Er zijn fantastische cruises rondom Alaska, maar daarmee ziet de klant het land niet volledig. Wij stellen daarom met lokale aanbieders een landarrangement samen en combineren dit met een cruisevakantie. Te land, ter zee en in de lucht! Wij zien dat onder dit label veel klanten voor het eerst een cruisevakantie maken. Het gaat namelijk niet meer om de cruise. Nee, het gaat om het optimaal zien en beleven van het (ei)land van bestemming. Dat een cruisevakantie daar ‘toevallig’ onderdeel van uit maakt, is van ondergeschikt belang. Met dit label zijn we onderscheidend en dat kunnen we nog veel meer uitbreiden. Behalve op verre bestemmingen willen we dit label graag uitbreiden met bestemmingen in Europa. Cruises kunnen namelijk fantastisch gecombineerd worden met een city trip, een strandvakantie of een verblijf op de camping.

Profiel_18263_2_151424.jpg
Profiel_18263_2_152534.jpg

Onze verdiensten bestaan uit een vooraf afgesproken commissiepercentage per cruise. Door meer cruises te combineren met vliegreizen en andere diensten, kunnen wij zelf een totaalpakket samenstellen inclusief bijbehorende marge. Met name op aanvullende diensten als hotels, transfers, excursies en verzekeringen is de marge goed.

Onze cruises verkopen wij via twee kanalen. Wij hebben onze eigen specialisten, die de klant telefonisch, via e-mail of fysiek bij ons reisbureau in Ermelo adviseren. Daarnaast werken wij samen met de grote, gerenommeerde reisbureaus in Nederland. Denk hierbij aan D-Reizen, VakantieXperts en The Travel Club. Zij brengen hun cruisevakantieboekingen veelal bij Cruise Travel onder en krijgen hiervoor een vooraf afgesproken commissie.

Waar wordt de financiering voor aangewend?
In de zomer van 2017 werd bekendgemaakt dat de ANWB Cruise Travel wilde verkopen. Wij zijn toen begonnen met de terugkoop van dit bedrijf, dat in 1986 opgericht is door de vader van Fleur Broer. Wij zijn erg trots dat Cruise Travel nu weer terug is in de familie!

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Aankoop aandelen Cruise Travel
€ 1.500.000,-
Versterking eigen vermogen Cruise Travel Nederland B.V.
€    750.000,-
Af: eigen middelen
€    200.000,-
Af: Achtergestelde lening ANWB*
€ 1.000.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 1.050.000,-
Waarvan Aflossingsvrij (18368)
€    650.000,-
Waarvan Annuïtair (18263)
€    400.000,-

* Een deel van de koopsom wordt voldaan in de vorm een lening van de ANWB, die wordt achtergesteld ten opzichte van andere financiers en crediteuren. Deze lening zal vanaf 2020 in kwartaaltermijnen worden afgelost, waarbij geldt dat deze alleen mag worden afgelost als de solvabiliteit op Cruise Travel Nederland van minimaal 25% is, en alle verplichtingen naar de investeerders van Geldvoorelkaar.nl volgens afspraak zijn nagekomen. Deze achterstelling illustreert het vertrouwen van de ANWB in de ondernemers. 

Profiel_18263_2_152737.jpg

Chris Mulder (geheel links) en Fleur Broer (links) bij het tekenen van de koopakte op 4 juni jl.

Wat is uw professionele achtergrond?
Fleur Broer: ‘Cruise Travel  is in 1986 opgericht aan de keukentafel van mijn ouders. Mijn vader heeft destijds een try-out gedaan door met een specifieke cruise in de krant te adverteren. Binnen een paar uur waren de beschikbare hutten verkocht en dit was voor mijn vader dé bevestiging om hier meer mee te doen. Vanaf 1991 ben ik zelf bij Cruise Travel in dienst gekomen en in de beginjaren groeiden we 25% per jaar. In 2002 ben ik directeur en eigenaar geworden van Cruise Travel. Vanuit puur ondernemerschap heb ik van Cruise Travel de grootste cruise-aanbieder van Nederland kunnen maken. De klant, investeren in automatisering en de kennis en expertise van personeel hebben bij mij altijd centraal gestaan. In 2011 heb ik besloten om Cruise Travel aan de ANWB te verkopen om op deze wijze gecontroleerd verder te groeien’.

Chris Mulder: ‘In 2006 ben ik op 17-jarige leeftijd bij Cruise Travel komen werken. Fleur had al snel door dat ik steeds de wil had om dingen te begrijpen, te leren en te verbeteren, wat wel eens van toegevoegde waarde kon zijn voor Cruise Travel. Op mijn beurt had ik al snel door dat het cruiseproduct mij fascineerde. 57 landen, 71 cruiseschepen en diverse functies verder heb ik Cruise Travel en de reisbranche tot in detail leren kennen. Ook heb ik vanuit het Management Team helaas ervaren dat het familiebedrijf Cruise Travel nooit de cultuurverschillen met het corporate ANWB heeft kunnen overbruggen. Het ondernemerschap, de korte lijntjes en de investeringen in automatisering werden steeds minder’.

Fleur: ‘Nadat ik Cruise Travel in 2014 als directeur heb verlaten, hebben Chris en ik altijd contact gehouden en gesproken over de toen nog theoretische mogelijkheid om samen eigenaar te worden van Cruise Travel. Wij zagen toen al dat Cruise Travel niet tot haar recht kwam binnen een grote, ietwat logge organisatie. Nu we daadwerkelijk de kans krijgen, grijpen we deze met beide handen aan! De drie pijlers van ondernemersgeest, automatisering en expertise van de medewerkers zijn onverminderd belangrijk. Het is prettig dat Chris tot de dag van vandaag bij Cruise Travel is gebleven zodat hij alle ins & outs kent en voor mij is het prettig om met een frisse blik terug te keren bij het bedrijf dat toch mijn kindje is’.

Waarom kiest u voor crowdfunding?
Wij kiezen voor crowdfunding omdat dit  goed past bij een online georiënteerd bedrijf als Cruise Travel. Crowdfunding is een gelijkwaardig alternatief voor een bancaire financiering, met het grote voordeel dat wij hiermee nieuwe ambassadeurs aan ons bedrijf kunnen verbinden.

Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming? 

Profiel_18263_2_151657.jpg

BMB Beheer B.V. koopt  de aandelen in Cruise Travel Nederland B.V. en verkrijgt van ANWB hiervoor een Vendor Loan ter hoogte van € 1.000.000,-. Nadat wij met BMB Beheer B.V. Cruise Travel Nederland B.V. hebben gekocht zal het  bestaande bedrijf Travel-IT ingebracht worden  in de Cruise Travel organisatie. Deze onderneming genereert per jaar voor circa € 500.000,- omzet. 

Wat is globaal het omzetniveau en resultaat van de onderneming?
Het bedrijf is eind 2011 door de ANWB gekocht. Bij overname was de omzet circa € 40 miljoen op jaarbasis met een EBITDA van circa € 1,1 miljoen. In de jaren daarna heeft men CTN geprobeerd te integreren in ANWB reizen, wat toch lastiger bleek te zijn dan verwacht. CTN was een familiebedrijf en was sterk in het inspelen op kansen in de markt. De snelheid waarmee acties kunnen worden ingezet, is cruciaal bij het aanbieden van cruises. ANWB was door haar bedrijfsstructuur niet goed in staat deze snelheid te handhaven, waardoor investeringen minder rendement opleverden dan bij andere ANWB ondernemingen. Vanuit haar verantwoordelijkheid heeft ANWB gezien dat het beter is om Cruise Travel weer aan ondernemers te verkopen.  

In de omzet vanaf 2017 en verder is nog geen rekening gehouden met cruise-omzet (ca. € 5 miljoen) die waarschijnlijk door ANWB zal worden doorgezet bij CTN. CTN zal in dat geval aangeklede cruisereizen voor ANWB leden via CTN blijven uitvoeren en ontvangt hiervoor een commissie. 

Boekjaar
Omzet
EBITDA
Vermogensmutatie*
2013
€ 40.094.000,-
€ 1.171.000,-
€ 520.000,-
2014
€ 35.076.000,-
€    110.000,-
€ 266.000,- negatief
2015
€ 33.870.000,-
€    171.000,- negatief
€ 421.000,- negatief
2016
€ 30.095.000,-
€        1.000,-
€ 593.000,-
2017
€ 23.139.000,-**
€    557.000,- negatief
€ 231.000,-

Boekjaar
Omzetprognose
EBITDA
Vermogensmutatie*
2018
€ 19.460.000,-
€ 134.000,-
€ 980.000,-
2019
€ 20.830.000,-
€ 305.000,-
€ 112.000,-
2020
€ 22.650.000,- 
€ 515.000,-
€ 255.000,-
2021
€ 23.500.000,-
€ 565.000,-
€ 265.000,-
2022 
€ 24.200.000,-
€ 575.000,-
€ 279.000,-
2023
€ 24.700.000,-
€ 610.000,-
€ 350.000,-

* Vermogensmutaties zijn de resultanten van de nettowinsten minus onttrekkingen, vermeerderd met stortingen door de aandeelhouder (ANWB). 
** Vanaf het moment dat ANWB besloten heeft Cruise Travel te verkopen (2017) is de omzet van ANWB cruisereizen niet meer bij Cruise Travel Nederland geboekt. Dit verklaart het grote omzetverschil tussen 2016 en 2017.

De grootste reden van de daling in omzet tussen 2013 en 2017 is het gebrek aan doorontwikkeling van de website, waardoor CTN achterbleef bij haar directe concurrenten en daarmee de reisbureaus minder goed kon bedienen.

De financiering is gebaseerd op het informatiememorandum dat Rembrandt Fusies en Overnames heeft opgesteld namens ANWB reizen. Wij hebben naar aanleiding van deze informatie samen met Valor Corporate Finance en Credion een eigen investeringsmemorandum en financieringsplan opgesteld. Daarnaast hebben wij de prognoses doorgerekend en hierbij een conservatief scenario gehanteerd. Net als Geldvoorelkaar.nl vinden wij het belangrijk dat de adviseurs van Valor Corporate Finance nauw bij ons bedrijf betrokken zullen blijven in de komende jaren.

Profiel_18263_2_152831.jpg

Wat zijn de korte- en lange termijn vooruitzichten van de onderneming?
Allereerst is het enorm belangrijk om de organisatie weer als MKB-onderneming i.p.v. corporate onderneming in te richten. Dat betekent een platte organisatie met dito kosten, waar beslissingen snel genomen kunnen worden. In alles komt de klant centraal te staan en zal de ondernemersgeest er vanaf spatten. De expertise die het personeel heeft zal verder worden uitgebouwd en de marketing zal actief worden benut. Hiermee krijgt Cruise Travel meer een eigen gezicht en een eigen identiteit. 

De marketing wordt datagericht met de focus op online kanalen, waarmee het doelgerichter en efficiënter wordt. Het personeel zal ondersteund worden met innovatieve en geautomatiseerde systemen. Naast efficiency zorgt dit voor een meer klantgerichte werkwijze. Tot slot komt er in 2018 een nieuwe website. Voor al deze punten zijn de laatste 6 maanden van 2018 gereserveerd. 

2019 staat in het teken van het optimaliseren van de nieuwe website, zowel qua marketing als online conversie. In 2019 zal een groei van +/- 20% gerealiseerd moeten worden. De boekingen die reeds gemaakt zijn voor 2019 zijn in lijn met deze groeidoelstelling.  

De markt is sinds 2017 weer aan het groeien tot zo'n 110.000 cruisereizigers per jaar ten opzicht van de 100.000 reizigers in de jaren daarvoor. Wij hebben hoge verwachtingen voor de komende jaren, mede omdat er een toename is van aantrekkelijke vaarschema's vanuit Nederland. 

Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?
Met CTN hebben we een solvabiliteitseis van 20% voor SGR (Stichting Garantie Reisgelden). Wij nemen de onderneming 'going concern' over per 1-1-2018, waarbij het garantievermogen eind 2017 8% bedraagt. Met de financiering die wij ophalen via Geldvoorelkaar.nl, de inbreng van de onderneming van Fleur en een herwaardering van de activa, is het garantievermogen per einde 2018 naar verwachting circa 23%. Dit is boven de eis van SGR en nog onder het niveau van 25%, waarop de lening van ANWB afgelost mag worden. Overigens is de eerste aflossing daarvan niet eerder gepland dan in 2020. 

Profiel_18263_2_151625.jpg
Profiel_18263_2_152214.jpg

Zijn er nog overige vaste bronnen van inkomsten?
Voor ANWB doen wij dit jaar in ieder geval nog de afhandeling van hun Ledenreizen. Over deze omzet krijgen wij een vooraf afgesproken commissiepercentage. ANWB beslist later dit jaar of zij de afhandeling via ons willen blijven laten lopen. 

Heeft u uw bedrijfspand in eigendom of huurt u dit?
Ons bedrijfspand in Ermelo wordt gehuurd.  

Hoe gaat u aan het einde van de looptijd de lening aflossen?
Aan het einde van de looptijd wordt de aflossing ofwel voldaan uit de vrij beschikbare cashflow, ofwel door het aanspreken van de bankgarantie. De aflossing staat dus in feite al gereserveerd.

Welke specifieke zekerheden kunt u inbrengen voor deze aflossingsvrije lening?
Er wordt een bankgarantie afgegeven voor het volledige bedrag van deze lening. De aandeelhouders van BMB Beheer B.V. tekenen een non-onttrekkingsverklaring, waarin wordt vastgelegd dat er geen dividenden worden uitgekeerd of terugstorting van kapitaal zal plaatsvinden, voordat de lening van Geldvoorelkaar.nl geheel is afgelost. Tevens wordt de lening van de verkoper achtergesteld aan de lening van Geldvoorelkaar.nl. Hierop mag vanaf 2020 per kwartaal worden afgelost, wanneer het eigen vermogen minimaal 25% van de balanstotaal is en de betaalverplichtingen correct worden nagekomen. 

Incentive 
Onder alle investeerders die in zowel project 18263 als 18368 investeren verloten wij één volledig verzorgde 8-daagse cruisevakantie voor twee personen in de Middellandse Zee t.w.v. € 2.500,-. 

Daarnaast profiteert u van de volgende voordelen:

Investering
Korting op uw eigen cruiseboeking*
Cashback bonus bij het aandragen 
van een nieuwe klant**
Vanaf €      500,-
€   75,-
€   50,-
Vanaf €   1.000,-
€ 150,-
€   75,-
Vanaf €   5.000,-
€ 250,-
€ 100,-
Vanaf € 10.000,-***
€ 500,-
€ 150,-

De korting is uitsluitend te verzilveren op nieuw te maken boekingen. U mag de korting op 1 boeking per kalenderjaar claimen gedurende de looptijd van deze lening; deze kan maximaal 10% van de factuurwaarde bedragen.
** Zodra u een nieuwe klant aanbrengt bij Cruise Travel en hij/zij een cruisevakantie boekt, spaart u voor een cashback bonus, die u op uw eigen cruisevakantie kunt verzilveren of aan het einde van het jaar kunt laten uitbetalen.
*** De directie en medewerkers van Cruise Travel nodigen u jaarlijks uit voor een exclusieve VIP-avond!

Profiel_18263_2_151241.jpg

Noot van Geldvoorelkaar.nl
De in de aanhef weergegeven G-PD% en Creditsafe score zijn van geldnemer BMB Beheer B.V.

Medegeldnemers zijn: 
  • FB Holding B.V. (G-PD% 0,04%  en Creditsafe score 47)
  • Travel-IT B.V. (G-PD% 0,31%  en Creditsafe score 56)
  • CMCT B.V. Omdat deze vennootschap zeer recent is opgericht, zijn hiervoor nog geen G-PD% en Creditsafe score beschikbaar.
  • Cruise Travel Nederland B.V. (G-PD% 1,19% en Creditsafe score 67). Deze entiteit wordt met een Addendum na de aandelenoverdracht als medegeldnemer toegevoegd.
  • Bij deze lening is geen sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. 
Deze lening bestaat uit twee delen, zijnde lening 18263 en 18368, die uitsluitend gezamenlijk tot stand kunnen komen. Uitboeking van de gelden zal geschieden wanneer alle zekerheden ten behoeve van Geldvoorelkaar.nl zijn gevestigd naar de derdengeldenrekening van de notaris die de aandelentransactie begeleidt. De zekerheden
die genoemd worden in de pitches wijken echter van elkaar af en gelden alleen voor de lening van de betreffende pitch.  

Dit is een aflossingsvrije lening. Gedurende de looptijd van de lening vindt er derhalve geen aflossing plaats; deze wordt aan het einde van looptijd terugbetaald. De eerste rentebetaling vindt plaats per kwartaal en de aflossing aan het einde van de looptijd.

Als zekerheid voor deze lening zal voor de gehele looptijd van de lening, een conveniërende en onherroepelijk bankgarantie worden afgegeven van € 650.000,-. Geldvoorelkaar.nl dient in bezit te zijn van het garantiedocument vóór uitboeking van de gelden. Een bankgarantie is een contract waarin een bank onvoorwaardelijk garandeert om een bedrag aan de begunstigde te betalen, indien hij daarop aanspraak maakt. De bankgarantie wordt door een Nederlandse grootbank afgegeven, loopt gedurende de volledige looptijd van de lening, en is onvoorwaardelijk en onherroepelijk. De bankgarantie kan niet eenzijdig worden ingetrokken zolang deze begunstigd is aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl en dient tevens voor het aflossen van het totale kredietbedrag op de einddatum van deze lening. In totaal wordt € 750.000,- (waaronder de € 650.000,- van deze lening) aangetrokken om het vermogen op het door SGR minimaal vereiste niveau van 20% te krijgen/houden, en niet om liquiditeit op te halen.

Geldvoorelkaar.nl heeft deze lening een classificatie 1 gegeven op basis van de volledige dekking van de bankgarantie.

De lening van ANWB ten bedrage van € 1.000.000,- wordt achtergesteld ten opzichte van de lening van Geldvoorelkaar.nl. Er mag uitsluitend op deze lening afgelost worden wanneer Cruise Travel Nederland B.V. een minimaal buffervermogen (eigen vermogen + achtergestelde lening) van 25% op de balanstotaal, vast te stellen op basis van definitieve jaarrekeningen, en verplichtingen tegenover Geldvoorelkaar.nl correct worden nagekomen. 

De aandeelhouders van BMB Beheer B.V. tekenen een non-onttrekkingsverklaring, waarin wordt vastgelegd dat er geen dividenden worden uitgekeerd of terugstorting van kapitaal zal plaatsvinden, voordat de lening van Geldvoorelkaar.nl geheel is afgelost.

Bij deze lening wordt een advies- en begeleidingspakket (Goud) met Valor Corporate Finance afgesloten. 


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 1.600zondag 10 juni 2018
€ 800zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 20.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 4.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 200zondag 10 juni 2018
€ 300zondag 10 juni 2018
€ 3.500zondag 10 juni 2018
€ 4.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 20.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 10.000zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 5.000zondag 10 juni 2018
€ 400zondag 10 juni 2018
€ 1.500zondag 10 juni 2018
€ 5.000zondag 10 juni 2018
€ 400zondag 10 juni 2018
€ 600zondag 10 juni 2018
€ 3.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 200zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 1.500zondag 10 juni 2018
€ 5.000zondag 10 juni 2018
€ 10.000zondag 10 juni 2018
€ 800zondag 10 juni 2018
€ 4.000zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 200zondag 10 juni 2018
€ 10.000zondag 10 juni 2018
€ 300zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 1.300zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 15.000zondag 10 juni 2018
€ 15.000zondag 10 juni 2018
€ 4.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 4.000zondag 10 juni 2018
€ 2.000zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 200zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 2.500zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 200zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 3.000zondag 10 juni 2018
€ 400zondag 10 juni 2018
€ 2.000zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 300zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 5.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 3.000zondag 10 juni 2018
€ 200zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 300zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 200zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 2.500zondag 10 juni 2018
€ 2.000zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 700zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 300zondag 10 juni 2018
€ 1.200zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 300zondag 10 juni 2018
€ 1.600zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 400zondag 10 juni 2018
€ 300zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 3.000zondag 10 juni 2018
€ 300zondag 10 juni 2018
€ 200zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 100zondag 10 juni 2018
€ 300zondag 10 juni 2018
€ 1.500zondag 10 juni 2018
€ 500zondag 10 juni 2018
€ 1.000zondag 10 juni 2018
€ 1.500zondag 10 juni 2018
€ 2.500zondag 10 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 2.000maandag 11 juni 2018
€ 700maandag 11 juni 2018
€ 2.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 900maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 2.000maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 5.000maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 300maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 300maandag 11 juni 2018
€ 10.000maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 1.800maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 100.000maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 10.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 5.000maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 4.000maandag 11 juni 2018
€ 8.000maandag 11 juni 2018
€ 2.500maandag 11 juni 2018
€ 2.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 600maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 5.000maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 2.500maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 4.000maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 900maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 1.200maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 5.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 300maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 400maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 1.500maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 3.000maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 2.000maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 5.000maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 3.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 20.000maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 300maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 200maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 10.000maandag 11 juni 2018
€ 2.700maandag 11 juni 2018
€ 1.000maandag 11 juni 2018
€ 100maandag 11 juni 2018
€ 800maandag 11 juni 2018
€ 10.000maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 500maandag 11 juni 2018
€ 1.500maandag 11 juni 2018
€ 2.500maandag 11 juni 2018
€ 500dinsdag 12 juni 2018
€ 100dinsdag 12 juni 2018
€ 200dinsdag 12 juni 2018
€ 300dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000dinsdag 12 juni 2018
€ 100dinsdag 12 juni 2018
€ 10.000dinsdag 12 juni 2018
€ 100dinsdag 12 juni 2018
€ 10.000dinsdag 12 juni 2018
€ 100dinsdag 12 juni 2018
€ 200dinsdag 12 juni 2018
€ 200dinsdag 12 juni 2018
€ 700dinsdag 12 juni 2018
€ 300dinsdag 12 juni 2018
€ 3.000dinsdag 12 juni 2018
€ 200dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000dinsdag 12 juni 2018
€ 2.400dinsdag 12 juni 2018
€ 10.000dinsdag 12 juni 2018
€ 200dinsdag 12 juni 2018
€ 500dinsdag 12 juni 2018
€ 2.500dinsdag 12 juni 2018
€ 200dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000dinsdag 12 juni 2018
€ 500dinsdag 12 juni 2018
€ 100dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000dinsdag 12 juni 2018
€ 500dinsdag 12 juni 2018
€ 3.000dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000dinsdag 12 juni 2018
€ 2.500dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000dinsdag 12 juni 2018
€ 2.000dinsdag 12 juni 2018
€ 500dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000dinsdag 12 juni 2018
€ 100dinsdag 12 juni 2018
€ 5.200donderdag 14 juni 2018
€ 70.700vrijdag 15 juni 2018