Nieuws
18-12-2018
De tweede investeerdersnieuwsbrief van december is verstuurd! U kunt hem hier lezen. In...
lees verder
12-12-2018
De dagen tussen kerst en oud & nieuw zijn we geopend op onze reguliere openingstijden....
lees verder
10-12-2018
De economie zit weer in de lift; goed voor ondernemend Nederland. Alleen kampen snelgroeiende MK...
lees verder
04-12-2018
Podcast: Edwin Adams over mijlpaal €150 miljoen Geldvoorelkaar.nl tikte op 3 december 2018 d...
lees verder
29-11-2018
De franchiser Fit20 biedt High-Intensity fitnesstraining aan in steeds meer landen. Oprichter en...
lees verder
Overname
Cruise Travel Nederland
Project:
18368 Zakelijk
Leendoel:
Overname
Classificatie:
1
G-PD percentage:
0,04
Creditsafe score:
45
Zekerheden:
AVNOBG
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 650.000
Geinvesteerd:
€ 650.000
Product:
Aflossingsvrij
Rente per jaar:
6,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Toerisme
Producten en/of diensten:Cruisevakanties
Aantal medewerkers:38
Oprichtingsdatum:1986
Social media:Twitter  LinkedIn  Facebook
Advies en Begeleiding:Goud pakket (60 uur)
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  BMB Beheer B.V..pdf
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  FB Holding B.V..pdf
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  Travel-IT B.V..pdf
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  Cruise Travel Nederland B.V..pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
  
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Deze financiering is opgedeeld in twee delen: annuïtaire lening 18263 en aflossingsvrije lening 18368, die uitsluitend gezamenlijk tot stand kunnen komen. Bij de annuïtaire lening met 10% rente wordt een borgstelling van € 100.000,- en pandrecht op activa geboden; de aflossingsvrije lening met 6% rente wordt volledig gedekt door een bankgarantie ter waarde van € 650.000,- (uitboekingsvoorwaarde). Onder investeerders die in beide projecten investeren wordt een volledig verzorgde cruise verloot.

***

Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming?
Cruise Travel is een vooraanstaand bedrijf in de cruisebranche. Door passie, innovatie en ondernemerschap heeft het bedrijf een flinke ontwikkeling doorgemaakt tot het in 2011 werd verkocht aan ANWB. Nu het wordt terug verkocht aan de oude eigenaar, is een versterking van haar financiële (investering)positie nodig.

Cruise Travel heeft de afgelopen 32 jaar al ruim 400.000 passagiers een zorgeloze en onvergetelijke cruisevakantie bezorgd. Als grootste onafhankelijke cruisespecialist bieden wij meer dan 13.000 verschillende cruisevakanties aan. Wij zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruisevakantie is en gebruiken daarom de slogan: ‘Vertel ons wie u bent en wij hebben de juiste cruise voor u’. Wij leveren maatwerk: in overleg met de klant bepalen we wat de juiste cruise is, welke vliegreis het beste past en of er hotels, transfers, verzekeringen of andere diensten zijn gewenst. En dat heeft ons gemaakt tot een van de grootste cruiseaanbieders van Nederland.

Profiel_18263_2_151826.jpg

De ruim 13.000 cruises verzorgen wij in samenwerking met ruim 20 rederijen. Iedere rederij heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Bij de een zijn kinderen niet welkom, bij de ander zijn ze juist zeer welkom. De ene rederij biedt de meest idyllische havens, de ander heeft op zijn schepen veel vermaak en is daarom meer tijd op zee. Galakleding is meestal niet meer verplicht, maar behoort zeker nog tot de mogelijkheden. Zoveel mensen, zoveel wensen - maar voor iedere cruise geldt: het is de meest comfortabele wijze van rondreizen! Je pakt slechts 1 keer je koffer in en uit ontdekt toch de wereld omdat je hotel met je meereist. Overdag ben je op ontdekkingstocht om vervolgens weer ‘thuis’ te komen. ’s Avonds ga je culinair genieten, naar het theater, casino, lounge, discotheek of je geniet van een goed glas wijn op je eigen balkon met uitzicht over zee.

Het onderscheidend vermogen van Cruise Travel zit niet in de diverse rederijen, want die werken ook samen met onze concurrenten. Nee, het onderscheidend vermogen begint bij onze cruisespecialisten. Zij weten precies waar ze naar moeten vragen en koppelen iedere klant moeiteloos aan de juiste rederij. Dit kan omdat wij onafhankelijk zijn. Ons enige doel is de klant blij maken met goed advies, goede service en daaruit vloeit een zorgeloze en onvergetelijke vakantie.

1 op de 3 Nederlanders geeft aan wel eens een cruisevakantie te willen maken maar toch zien wij dat zij hier niet snel toe beslissen. Zo’n twee jaar geleden heeft manager Chris Mulder daarom het productlabel Cruise&More in het leven geroepen. Zoals de naam al zegt, bieden wij onder dit label cruises aan die  meer omvatten. Momenteel doen we dat vooral op verre bestemmingen. Er zijn fantastische cruises rondom Alaska, maar daarmee ziet de klant het land niet volledig. Wij stellen daarom met lokale aanbieders een landarrangement samen en combineren dit met een cruisevakantie. Te land, ter zee en in de lucht! Wij zien dat onder dit label veel klanten voor het eerst een cruisevakantie maken. Het gaat namelijk niet meer om de cruise. Nee, het gaat om het optimaal zien en beleven van het (ei)land van bestemming. Dat een cruisevakantie daar ‘toevallig’ onderdeel van uit maakt, is van ondergeschikt belang. Met dit label zijn we onderscheidend en dat kunnen we nog veel meer uitbreiden. Behalve op verre bestemmingen willen we dit label graag uitbreiden met bestemmingen in Europa. Cruises kunnen namelijk fantastisch gecombineerd worden met een city trip, een strandvakantie of een verblijf op de camping.

Profiel_18263_2_151424.jpg
Profiel_18263_2_152534.jpg

Onze verdiensten bestaan uit een vooraf afgesproken commissiepercentage per cruise. Door meer cruises te combineren met vliegreizen en andere diensten, kunnen wij zelf een totaalpakket samenstellen inclusief bijbehorende marge. Met name op aanvullende diensten als hotels, transfers, excursies en verzekeringen is de marge goed.

Onze cruises verkopen wij via twee kanalen. Wij hebben onze eigen specialisten, die de klant telefonisch, via e-mail of fysiek bij ons reisbureau in Ermelo adviseren. Daarnaast werken wij samen met de grote, gerenommeerde reisbureaus in Nederland. Denk hierbij aan D-Reizen, VakantieXperts en The Travel Club. Zij brengen hun cruisevakantieboekingen veelal bij Cruise Travel onder en krijgen hiervoor een vooraf afgesproken commissie.

Waar wordt de financiering voor aangewend?
In de zomer van 2017 werd bekendgemaakt dat de ANWB Cruise Travel wilde verkopen. Wij zijn toen begonnen met de terugkoop van dit bedrijf, dat in 1986 opgericht is door de vader van Fleur Broer. Wij zijn erg trots dat Cruise Travel nu weer terug is in de familie!

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Aankoop aandelen Cruise Travel
€ 1.500.000,-
Versterking eigen vermogen Cruise Travel Nederland B.V.
€    750.000,-
Af: eigen middelen
€    200.000,-
Af: Achtergestelde lening ANWB*
€ 1.000.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 1.050.000,-
Waarvan Aflossingsvrij (18368)
€    650.000,-
Waarvan Annuïtair (18263)
€    400.000,-

* Een deel van de koopsom wordt voldaan in de vorm een lening van de ANWB, die wordt achtergesteld ten opzichte van andere financiers en crediteuren. Deze lening zal vanaf 2020 in kwartaaltermijnen worden afgelost, waarbij geldt dat deze alleen mag worden afgelost als de solvabiliteit op Cruise Travel Nederland van minimaal 25% is, en alle verplichtingen naar de investeerders van Geldvoorelkaar.nl volgens afspraak zijn nagekomen. Deze achterstelling illustreert het vertrouwen van de ANWB in de ondernemers. 

Profiel_18263_2_152737.jpg

Chris Mulder (geheel links) en Fleur Broer (links) bij het tekenen van de koopakte op 4 juni jl.

Wat is uw professionele achtergrond?
Fleur Broer: ‘Cruise Travel  is in 1986 opgericht aan de keukentafel van mijn ouders. Mijn vader heeft destijds een try-out gedaan door met een specifieke cruise in de krant te adverteren. Binnen een paar uur waren de beschikbare hutten verkocht en dit was voor mijn vader dé bevestiging om hier meer mee te doen. Vanaf 1991 ben ik zelf bij Cruise Travel in dienst gekomen en in de beginjaren groeiden we 25% per jaar. In 2002 ben ik directeur en eigenaar geworden van Cruise Travel. Vanuit puur ondernemerschap heb ik van Cruise Travel de grootste cruise-aanbieder van Nederland kunnen maken. De klant, investeren in automatisering en de kennis en expertise van personeel hebben bij mij altijd centraal gestaan. In 2011 heb ik besloten om Cruise Travel aan de ANWB te verkopen om op deze wijze gecontroleerd verder te groeien’.

Chris Mulder: ‘In 2006 ben ik op 17-jarige leeftijd bij Cruise Travel komen werken. Fleur had al snel door dat ik steeds de wil had om dingen te begrijpen, te leren en te verbeteren, wat wel eens van toegevoegde waarde kon zijn voor Cruise Travel. Op mijn beurt had ik al snel door dat het cruiseproduct mij fascineerde. 57 landen, 71 cruiseschepen en diverse functies verder heb ik Cruise Travel en de reisbranche tot in detail leren kennen. Ook heb ik vanuit het Management Team helaas ervaren dat het familiebedrijf Cruise Travel nooit de cultuurverschillen met het corporate ANWB heeft kunnen overbruggen. Het ondernemerschap, de korte lijntjes en de investeringen in automatisering werden steeds minder’.

Fleur: ‘Nadat ik Cruise Travel in 2014 als directeur heb verlaten, hebben Chris en ik altijd contact gehouden en gesproken over de toen nog theoretische mogelijkheid om samen eigenaar te worden van Cruise Travel. Wij zagen toen al dat Cruise Travel niet tot haar recht kwam binnen een grote, ietwat logge organisatie. Nu we daadwerkelijk de kans krijgen, grijpen we deze met beide handen aan! De drie pijlers van ondernemersgeest, automatisering en expertise van de medewerkers zijn onverminderd belangrijk. Het is prettig dat Chris tot de dag van vandaag bij Cruise Travel is gebleven zodat hij alle ins & outs kent en voor mij is het prettig om met een frisse blik terug te keren bij het bedrijf dat toch mijn kindje is’.

Waarom kiest u voor crowdfunding?
Wij kiezen voor crowdfunding omdat dit  goed past bij een online georiënteerd bedrijf als Cruise Travel. Crowdfunding is een gelijkwaardig alternatief voor een bancaire financiering, met het grote voordeel dat wij hiermee nieuwe ambassadeurs aan ons bedrijf kunnen verbinden.

Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming? 

Profiel_18263_2_151657.jpg

BMB Beheer B.V. koopt  de aandelen in Cruise Travel Nederland B.V. en verkrijgt van ANWB hiervoor een Vendor Loan ter hoogte van € 1.000.000,-. Nadat wij met BMB Beheer B.V. Cruise Travel Nederland B.V. hebben gekocht zal het  bestaande bedrijf Travel-IT ingebracht worden  in de Cruise Travel organisatie. Deze onderneming genereert per jaar voor circa € 500.000,- omzet. 

Wat is globaal het omzetniveau en resultaat van de onderneming?
Het bedrijf is eind 2011 door de ANWB gekocht. Bij overname was de omzet circa € 40 miljoen op jaarbasis met een EBITDA van circa € 1,1 miljoen. In de jaren daarna heeft men CTN geprobeerd te integreren in ANWB reizen, wat toch lastiger bleek te zijn dan verwacht. CTN was een familiebedrijf en was sterk in het inspelen op kansen in de markt. De snelheid waarmee acties kunnen worden ingezet, is cruciaal bij het aanbieden van cruises. ANWB was door haar bedrijfsstructuur niet goed in staat deze snelheid te handhaven, waardoor investeringen minder rendement opleverden dan bij andere ANWB ondernemingen. Vanuit haar verantwoordelijkheid heeft ANWB gezien dat het beter is om Cruise Travel weer aan ondernemers te verkopen.  

In de omzet vanaf 2017 en verder is nog geen rekening gehouden met cruise-omzet (ca. € 5 miljoen) die waarschijnlijk door ANWB zal worden doorgezet bij CTN. CTN zal in dat geval aangeklede cruisereizen voor ANWB leden via CTN blijven uitvoeren en ontvangt hiervoor een commissie. 

Boekjaar
Omzet
EBITDA
Vermogensmutatie*
2013
€ 40.094.000,-
€ 1.171.000,-
€ 520.000,-
2014
€ 35.076.000,-
€    110.000,-
€ 266.000,- negatief
2015
€ 33.870.000,-
€    171.000,- negatief
€ 421.000,- negatief
2016
€ 30.095.000,-
€        1.000,-
€ 593.000,-
2017
€ 23.139.000,-**
€    557.000,- negatief
€ 231.000,-

Boekjaar
Omzetprognose
EBITDA
Vermogensmutatie*
2018
€ 19.460.000,-
€ 134.000,-
€ 980.000,-
2019
€ 20.830.000,-
€ 305.000,-
€ 112.000,-
2020
€ 22.650.000,- 
€ 515.000,-
€ 255.000,-
2021
€ 23.500.000,-
€ 565.000,-
€ 265.000,-
2022 
€ 24.200.000,-
€ 575.000,-
€ 279.000,-
2023
€ 24.700.000,-
€ 610.000,-
€ 350.000,-

* Vermogensmutaties zijn de resultanten van de nettowinsten minus onttrekkingen, vermeerderd met stortingen door de aandeelhouder (ANWB). 
** Vanaf het moment dat ANWB besloten heeft Cruise Travel te verkopen (2017) is de omzet van ANWB cruisereizen niet meer bij Cruise Travel Nederland geboekt. Dit verklaart het grote omzetverschil tussen 2016 en 2017.

De grootste reden van de daling in omzet tussen 2013 en 2017 is het gebrek aan doorontwikkeling van de website, waardoor CTN achterbleef bij haar directe concurrenten en daarmee de reisbureaus minder goed kon bedienen.

De financiering is gebaseerd op het informatiememorandum dat Rembrandt Fusies en Overnames heeft opgesteld namens ANWB reizen. Wij hebben naar aanleiding van deze informatie samen met Valor Corporate Finance en Credion een eigen investeringsmemorandum en financieringsplan opgesteld. Daarnaast hebben wij de prognoses doorgerekend en hierbij een conservatief scenario gehanteerd. Net als Geldvoorelkaar.nl vinden wij het belangrijk dat de adviseurs van Valor Corporate Finance nauw bij ons bedrijf betrokken zullen blijven in de komende jaren.

Profiel_18263_2_152831.jpg

Wat zijn de korte- en lange termijn vooruitzichten van de onderneming?
Allereerst is het enorm belangrijk om de organisatie weer als MKB-onderneming i.p.v. corporate onderneming in te richten. Dat betekent een platte organisatie met dito kosten, waar beslissingen snel genomen kunnen worden. In alles komt de klant centraal te staan en zal de ondernemersgeest er vanaf spatten. De expertise die het personeel heeft zal verder worden uitgebouwd en de marketing zal actief worden benut. Hiermee krijgt Cruise Travel meer een eigen gezicht en een eigen identiteit. 

De marketing wordt datagericht met de focus op online kanalen, waarmee het doelgerichter en efficiënter wordt. Het personeel zal ondersteund worden met innovatieve en geautomatiseerde systemen. Naast efficiency zorgt dit voor een meer klantgerichte werkwijze. Tot slot komt er in 2018 een nieuwe website. Voor al deze punten zijn de laatste 6 maanden van 2018 gereserveerd. 

2019 staat in het teken van het optimaliseren van de nieuwe website, zowel qua marketing als online conversie. In 2019 zal een groei van +/- 20% gerealiseerd moeten worden. De boekingen die reeds gemaakt zijn voor 2019 zijn in lijn met deze groeidoelstelling.  

De markt is sinds 2017 weer aan het groeien tot zo'n 110.000 cruisereizigers per jaar ten opzicht van de 100.000 reizigers in de jaren daarvoor. Wij hebben hoge verwachtingen voor de komende jaren, mede omdat er een toename is van aantrekkelijke vaarschema's vanuit Nederland. 

Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?
Met CTN hebben we een solvabiliteitseis van 20% voor SGR (Stichting Garantie Reisgelden). Wij nemen de onderneming 'going concern' over per 1-1-2018, waarbij het garantievermogen eind 2017 8% bedraagt. Met de financiering die wij ophalen via Geldvoorelkaar.nl, de inbreng van de onderneming van Fleur en een herwaardering van de activa, is het garantievermogen per einde 2018 naar verwachting circa 23%. Dit is boven de eis van SGR en nog onder het niveau van 25%, waarop de lening van ANWB afgelost mag worden. Overigens is de eerste aflossing daarvan niet eerder gepland dan in 2020. 

Profiel_18263_2_151625.jpg
Profiel_18263_2_152214.jpg

Zijn er nog overige vaste bronnen van inkomsten?
Voor ANWB doen wij dit jaar in ieder geval nog de afhandeling van hun Ledenreizen. Over deze omzet krijgen wij een vooraf afgesproken commissiepercentage. ANWB beslist later dit jaar of zij de afhandeling via ons willen blijven laten lopen. 

Heeft u uw bedrijfspand in eigendom of huurt u dit?
Ons bedrijfspand in Ermelo wordt gehuurd.  

Hoe gaat u aan het einde van de looptijd de lening aflossen?
Aan het einde van de looptijd wordt de aflossing ofwel voldaan uit de vrij beschikbare cashflow, ofwel door het aanspreken van de bankgarantie. De aflossing staat dus in feite al gereserveerd.

Welke specifieke zekerheden kunt u inbrengen voor deze aflossingsvrije lening?
Er wordt een bankgarantie afgegeven voor het volledige bedrag van deze lening. De aandeelhouders van BMB Beheer B.V. tekenen een non-onttrekkingsverklaring, waarin wordt vastgelegd dat er geen dividenden worden uitgekeerd of terugstorting van kapitaal zal plaatsvinden, voordat de lening van Geldvoorelkaar.nl geheel is afgelost. Tevens wordt de lening van de verkoper achtergesteld aan de lening van Geldvoorelkaar.nl. Hierop mag vanaf 2020 per kwartaal worden afgelost, wanneer het eigen vermogen minimaal 25% van de balanstotaal is en de betaalverplichtingen correct worden nagekomen. 

Incentive 
Onder alle investeerders die in zowel project 18263 als 18368 investeren verloten wij één volledig verzorgde 8-daagse cruisevakantie voor twee personen in de Middellandse Zee t.w.v. € 2.500,-. 

Daarnaast profiteert u van de volgende voordelen:

Investering
Korting op uw eigen cruiseboeking*
Cashback bonus bij het aandragen 
van een nieuwe klant**
Vanaf €      500,-
€   75,-
€   50,-
Vanaf €   1.000,-
€ 150,-
€   75,-
Vanaf €   5.000,-
€ 250,-
€ 100,-
Vanaf € 10.000,-***
€ 500,-
€ 150,-

De korting is uitsluitend te verzilveren op nieuw te maken boekingen. U mag de korting op 1 boeking per kalenderjaar claimen gedurende de looptijd van deze lening; deze kan maximaal 10% van de factuurwaarde bedragen.
** Zodra u een nieuwe klant aanbrengt bij Cruise Travel en hij/zij een cruisevakantie boekt, spaart u voor een cashback bonus, die u op uw eigen cruisevakantie kunt verzilveren of aan het einde van het jaar kunt laten uitbetalen.
*** De directie en medewerkers van Cruise Travel nodigen u jaarlijks uit voor een exclusieve VIP-avond!

Profiel_18263_2_151241.jpg

Noot van Geldvoorelkaar.nl
De in de aanhef weergegeven G-PD% en Creditsafe score zijn van geldnemer BMB Beheer B.V.

Medegeldnemers zijn: 
  • FB Holding B.V. (G-PD% 0,04%  en Creditsafe score 47)
  • Travel-IT B.V. (G-PD% 0,31%  en Creditsafe score 56)
  • CMCT B.V. Omdat deze vennootschap zeer recent is opgericht, zijn hiervoor nog geen G-PD% en Creditsafe score beschikbaar.
  • Cruise Travel Nederland B.V. (G-PD% 1,19% en Creditsafe score 67). Deze entiteit wordt met een Addendum na de aandelenoverdracht als medegeldnemer toegevoegd.
  • Bij deze lening is geen sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. 
Deze lening bestaat uit twee delen, zijnde lening 18263 en 18368, die uitsluitend gezamenlijk tot stand kunnen komen. Uitboeking van de gelden zal geschieden wanneer alle zekerheden ten behoeve van Geldvoorelkaar.nl zijn gevestigd naar de derdengeldenrekening van de notaris die de aandelentransactie begeleidt. De zekerheden
die genoemd worden in de pitches wijken echter van elkaar af en gelden alleen voor de lening van de betreffende pitch.  

Dit is een aflossingsvrije lening. Gedurende de looptijd van de lening vindt er derhalve geen aflossing plaats; deze wordt aan het einde van looptijd terugbetaald. De eerste rentebetaling vindt plaats per kwartaal en de aflossing aan het einde van de looptijd.

Als zekerheid voor deze lening zal voor de gehele looptijd van de lening, een conveniërende en onherroepelijk bankgarantie worden afgegeven van € 650.000,-. Geldvoorelkaar.nl dient in bezit te zijn van het garantiedocument vóór uitboeking van de gelden. Een bankgarantie is een contract waarin een bank onvoorwaardelijk garandeert om een bedrag aan de begunstigde te betalen, indien hij daarop aanspraak maakt. De bankgarantie wordt door een Nederlandse grootbank afgegeven, loopt gedurende de volledige looptijd van de lening, en is onvoorwaardelijk en onherroepelijk. De bankgarantie kan niet eenzijdig worden ingetrokken zolang deze begunstigd is aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl en dient tevens voor het aflossen van het totale kredietbedrag op de einddatum van deze lening. In totaal wordt € 750.000,- (waaronder de € 650.000,- van deze lening) aangetrokken om het vermogen op het door SGR minimaal vereiste niveau van 20% te krijgen/houden, en niet om liquiditeit op te halen.

Geldvoorelkaar.nl heeft deze lening een classificatie 1 gegeven op basis van de volledige dekking van de bankgarantie.

De lening van ANWB ten bedrage van € 1.000.000,- wordt achtergesteld ten opzichte van de lening van Geldvoorelkaar.nl. Er mag uitsluitend op deze lening afgelost worden wanneer Cruise Travel Nederland B.V. een minimaal buffervermogen (eigen vermogen + achtergestelde lening) van 25% op de balanstotaal, vast te stellen op basis van definitieve jaarrekeningen, en verplichtingen tegenover Geldvoorelkaar.nl correct worden nagekomen. 

De aandeelhouders van BMB Beheer B.V. tekenen een non-onttrekkingsverklaring, waarin wordt vastgelegd dat er geen dividenden worden uitgekeerd of terugstorting van kapitaal zal plaatsvinden, voordat de lening van Geldvoorelkaar.nl geheel is afgelost.

Bij deze lening wordt een advies- en begeleidingspakket (Goud) met Valor Corporate Finance afgesloten. 


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 1.000028079zondag 10 juni 2018
€ 1.000029690zondag 10 juni 2018
€ 1.600020573zondag 10 juni 2018
€ 800014287zondag 10 juni 2018
€ 500013176zondag 10 juni 2018
€ 20.000029941zondag 10 juni 2018
€ 100028843zondag 10 juni 2018
€ 4.000009969zondag 10 juni 2018
€ 100020146zondag 10 juni 2018
€ 1.000014836zondag 10 juni 2018
€ 500025118zondag 10 juni 2018
€ 500024006zondag 10 juni 2018
€ 100004835zondag 10 juni 2018
€ 200022854zondag 10 juni 2018
€ 300018736zondag 10 juni 2018
€ 3.500012087zondag 10 juni 2018
€ 4.000024561zondag 10 juni 2018
€ 100020030zondag 10 juni 2018
€ 20.000020131zondag 10 juni 2018
€ 100015933zondag 10 juni 2018
€ 1.000012543zondag 10 juni 2018
€ 10.000029415zondag 10 juni 2018
€ 500013177zondag 10 juni 2018
€ 5.000000300zondag 10 juni 2018
€ 400015595zondag 10 juni 2018
€ 1.500006679zondag 10 juni 2018
€ 5.000028085zondag 10 juni 2018
€ 400015470zondag 10 juni 2018
€ 600008824zondag 10 juni 2018
€ 3.000029327zondag 10 juni 2018
€ 100027128zondag 10 juni 2018
€ 500005829zondag 10 juni 2018
€ 200023580zondag 10 juni 2018
€ 100025298zondag 10 juni 2018
€ 100012241zondag 10 juni 2018
€ 1.500029950zondag 10 juni 2018
€ 5.000025955zondag 10 juni 2018
€ 10.000029368zondag 10 juni 2018
€ 800028555zondag 10 juni 2018
€ 4.000009160zondag 10 juni 2018
€ 500025373zondag 10 juni 2018
€ 500014131zondag 10 juni 2018
€ 500026469zondag 10 juni 2018
€ 200027473zondag 10 juni 2018
€ 10.000029951zondag 10 juni 2018
€ 300018641zondag 10 juni 2018
€ 500015197zondag 10 juni 2018
€ 1.300029943zondag 10 juni 2018
€ 100021599zondag 10 juni 2018
€ 100002934zondag 10 juni 2018
€ 15.000023673zondag 10 juni 2018
€ 15.000029953zondag 10 juni 2018
€ 4.000028060zondag 10 juni 2018
€ 100023650zondag 10 juni 2018
€ 4.000025586zondag 10 juni 2018
€ 2.000029876zondag 10 juni 2018
€ 1.000019954zondag 10 juni 2018
€ 1.000028669zondag 10 juni 2018
€ 100029954zondag 10 juni 2018
€ 200016884zondag 10 juni 2018
€ 500016464zondag 10 juni 2018
€ 2.500010347zondag 10 juni 2018
€ 500004875zondag 10 juni 2018
€ 500029955zondag 10 juni 2018
€ 100008800zondag 10 juni 2018
€ 200026708zondag 10 juni 2018
€ 100023394zondag 10 juni 2018
€ 500029581zondag 10 juni 2018
€ 100012389zondag 10 juni 2018
€ 3.000029891zondag 10 juni 2018
€ 400001799zondag 10 juni 2018
€ 2.000022856zondag 10 juni 2018
€ 500015629zondag 10 juni 2018
€ 100028408zondag 10 juni 2018
€ 100005850zondag 10 juni 2018
€ 1.000004155zondag 10 juni 2018
€ 300001939zondag 10 juni 2018
€ 100023437zondag 10 juni 2018
€ 5.000028971zondag 10 juni 2018
€ 100025736zondag 10 juni 2018
€ 1.000029198zondag 10 juni 2018
€ 100028676zondag 10 juni 2018
€ 100014442zondag 10 juni 2018
€ 100026247zondag 10 juni 2018
€ 100021679zondag 10 juni 2018
€ 1.000003878zondag 10 juni 2018
€ 3.000008273zondag 10 juni 2018
€ 200003064zondag 10 juni 2018
€ 100025827zondag 10 juni 2018
€ 500014164zondag 10 juni 2018
€ 300027174zondag 10 juni 2018
€ 500025391zondag 10 juni 2018
€ 100005185zondag 10 juni 2018
€ 500014087zondag 10 juni 2018
€ 100001403zondag 10 juni 2018
€ 500005881zondag 10 juni 2018
€ 200019959zondag 10 juni 2018
€ 100005466zondag 10 juni 2018
€ 500003523zondag 10 juni 2018
€ 1.000004812zondag 10 juni 2018
€ 100007292zondag 10 juni 2018
€ 2.500007452zondag 10 juni 2018
€ 2.000027334zondag 10 juni 2018
€ 500026831zondag 10 juni 2018
€ 100023821zondag 10 juni 2018
€ 500025320zondag 10 juni 2018
€ 100022275zondag 10 juni 2018
€ 700006852zondag 10 juni 2018
€ 100028125zondag 10 juni 2018
€ 100026072zondag 10 juni 2018
€ 300019005zondag 10 juni 2018
€ 1.200014961zondag 10 juni 2018
€ 1.000028183zondag 10 juni 2018
€ 1.000018471zondag 10 juni 2018
€ 100029448zondag 10 juni 2018
€ 1.000013565zondag 10 juni 2018
€ 100023713zondag 10 juni 2018
€ 300016565zondag 10 juni 2018
€ 1.600004333zondag 10 juni 2018
€ 500028119zondag 10 juni 2018
€ 400021054zondag 10 juni 2018
€ 300010905zondag 10 juni 2018
€ 500013374zondag 10 juni 2018
€ 1.000012232zondag 10 juni 2018
€ 500023395zondag 10 juni 2018
€ 100009350zondag 10 juni 2018
€ 100013941zondag 10 juni 2018
€ 3.000027783zondag 10 juni 2018
€ 300021448zondag 10 juni 2018
€ 200023576zondag 10 juni 2018
€ 500029960zondag 10 juni 2018
€ 100018639zondag 10 juni 2018
€ 500023841zondag 10 juni 2018
€ 100005641zondag 10 juni 2018
€ 300013643zondag 10 juni 2018
€ 1.500009571zondag 10 juni 2018
€ 500006969zondag 10 juni 2018
€ 1.000012490zondag 10 juni 2018
€ 1.500010747zondag 10 juni 2018
€ 2.500029094zondag 10 juni 2018
€ 100027633maandag 11 juni 2018
€ 2.000008859maandag 11 juni 2018
€ 700009818maandag 11 juni 2018
€ 2.000006704maandag 11 juni 2018
€ 100012684maandag 11 juni 2018
€ 900004683maandag 11 juni 2018
€ 1.000011455maandag 11 juni 2018
€ 500010935maandag 11 juni 2018
€ 500026845maandag 11 juni 2018
€ 500020016maandag 11 juni 2018
€ 1.000007893maandag 11 juni 2018
€ 1.000011857maandag 11 juni 2018
€ 100023149maandag 11 juni 2018
€ 100012686maandag 11 juni 2018
€ 200022371maandag 11 juni 2018
€ 500005268maandag 11 juni 2018
€ 2.000000122maandag 11 juni 2018
€ 1.000029963maandag 11 juni 2018
€ 100016312maandag 11 juni 2018
€ 200014043maandag 11 juni 2018
€ 500010621maandag 11 juni 2018
€ 1.000026937maandag 11 juni 2018
€ 200026838maandag 11 juni 2018
€ 500024142maandag 11 juni 2018
€ 5.000021224maandag 11 juni 2018
€ 200026674maandag 11 juni 2018
€ 200009134maandag 11 juni 2018
€ 100011052maandag 11 juni 2018
€ 100027542maandag 11 juni 2018
€ 300016278maandag 11 juni 2018
€ 100017253maandag 11 juni 2018
€ 1.000011352maandag 11 juni 2018
€ 100027584maandag 11 juni 2018
€ 500006451maandag 11 juni 2018
€ 1.000007342maandag 11 juni 2018
€ 200014942maandag 11 juni 2018
€ 100016919maandag 11 juni 2018
€ 200010687maandag 11 juni 2018
€ 500004021maandag 11 juni 2018
€ 500019642maandag 11 juni 2018
€ 300021110maandag 11 juni 2018
€ 10.000029743maandag 11 juni 2018
€ 1.000022146maandag 11 juni 2018
€ 1.000015916maandag 11 juni 2018
€ 1.000027703maandag 11 juni 2018
€ 100022059maandag 11 juni 2018
€ 1.800004807maandag 11 juni 2018
€ 500025416maandag 11 juni 2018
€ 100.000018681maandag 11 juni 2018
€ 500022584maandag 11 juni 2018
€ 1.000027572maandag 11 juni 2018
€ 1.000017970maandag 11 juni 2018
€ 10.000009530maandag 11 juni 2018
€ 100017101maandag 11 juni 2018
€ 1.000005970maandag 11 juni 2018
€ 5.000014278maandag 11 juni 2018
€ 500029394maandag 11 juni 2018
€ 200001964maandag 11 juni 2018
€ 4.000004459maandag 11 juni 2018
€ 8.000008211maandag 11 juni 2018
€ 2.500001869maandag 11 juni 2018
€ 2.000002874maandag 11 juni 2018
€ 100005233maandag 11 juni 2018
€ 200019048maandag 11 juni 2018
€ 100012076maandag 11 juni 2018
€ 500019361maandag 11 juni 2018
€ 200024616maandag 11 juni 2018
€ 600004991maandag 11 juni 2018
€ 100015028maandag 11 juni 2018
€ 5.000022017maandag 11 juni 2018
€ 200029017maandag 11 juni 2018
€ 2.500013821maandag 11 juni 2018
€ 100008301maandag 11 juni 2018
€ 4.000024288maandag 11 juni 2018
€ 200028428maandag 11 juni 2018
€ 900011863maandag 11 juni 2018
€ 100028353maandag 11 juni 2018
€ 500020011maandag 11 juni 2018
€ 1.200014876maandag 11 juni 2018
€ 500002598maandag 11 juni 2018
€ 5.000005077maandag 11 juni 2018
€ 100003232maandag 11 juni 2018
€ 100021201maandag 11 juni 2018
€ 500021695maandag 11 juni 2018
€ 1.000025507maandag 11 juni 2018
€ 100026798maandag 11 juni 2018
€ 300026139maandag 11 juni 2018
€ 1.000021387maandag 11 juni 2018
€ 400004393maandag 11 juni 2018
€ 100021900maandag 11 juni 2018
€ 1.500029971maandag 11 juni 2018
€ 500009372maandag 11 juni 2018
€ 3.000025600maandag 11 juni 2018
€ 500025381maandag 11 juni 2018
€ 2.000001419maandag 11 juni 2018
€ 500026926maandag 11 juni 2018
€ 200004906maandag 11 juni 2018
€ 200025547maandag 11 juni 2018
€ 5.000022259maandag 11 juni 2018
€ 1.000023966maandag 11 juni 2018
€ 500006979maandag 11 juni 2018
€ 1.000011369maandag 11 juni 2018
€ 500009844maandag 11 juni 2018
€ 3.000026660maandag 11 juni 2018
€ 100022881maandag 11 juni 2018
€ 100026711maandag 11 juni 2018
€ 20.000004349maandag 11 juni 2018
€ 500029973maandag 11 juni 2018
€ 500006588maandag 11 juni 2018
€ 500018878maandag 11 juni 2018
€ 1.000027126maandag 11 juni 2018
€ 300008433maandag 11 juni 2018
€ 200005880maandag 11 juni 2018
€ 200015801maandag 11 juni 2018
€ 1.000024562maandag 11 juni 2018
€ 10.000014303maandag 11 juni 2018
€ 2.700026810maandag 11 juni 2018
€ 1.000008432maandag 11 juni 2018
€ 100028856maandag 11 juni 2018
€ 800028941maandag 11 juni 2018
€ 10.000012100maandag 11 juni 2018
€ 500025120maandag 11 juni 2018
€ 500005518maandag 11 juni 2018
€ 1.500009690maandag 11 juni 2018
€ 2.500012809maandag 11 juni 2018
€ 500014975dinsdag 12 juni 2018
€ 100004914dinsdag 12 juni 2018
€ 200027660dinsdag 12 juni 2018
€ 300028846dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000021582dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000010107dinsdag 12 juni 2018
€ 100028629dinsdag 12 juni 2018
€ 10.000023221dinsdag 12 juni 2018
€ 100008508dinsdag 12 juni 2018
€ 10.000027939dinsdag 12 juni 2018
€ 100016550dinsdag 12 juni 2018
€ 200018719dinsdag 12 juni 2018
€ 200027980dinsdag 12 juni 2018
€ 700014951dinsdag 12 juni 2018
€ 300015025dinsdag 12 juni 2018
€ 3.000019256dinsdag 12 juni 2018
€ 200024348dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000017236dinsdag 12 juni 2018
€ 2.400004384dinsdag 12 juni 2018
€ 10.000007450dinsdag 12 juni 2018
€ 200017882dinsdag 12 juni 2018
€ 500023538dinsdag 12 juni 2018
€ 2.500023749dinsdag 12 juni 2018
€ 200029976dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000023406dinsdag 12 juni 2018
€ 500017243dinsdag 12 juni 2018
€ 100019392dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000029977dinsdag 12 juni 2018
€ 500007888dinsdag 12 juni 2018
€ 3.000029978dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000018150dinsdag 12 juni 2018
€ 2.500029981dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000028138dinsdag 12 juni 2018
€ 2.000028529dinsdag 12 juni 2018
€ 500023819dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000029982dinsdag 12 juni 2018
€ 100008100dinsdag 12 juni 2018
€ 5.200026755donderdag 14 juni 2018
€ 70.700030018vrijdag 15 juni 2018