Nieuws
11-11-2019
Vastgoedbeheer op kleine schaal: 'Wij staan 24/7 klaar voor onze huurders' Interview met Marijn e...
lees verder
05-11-2019
APOC Aviation, dat onlangs nog 3,8 miljoen euro binnen 24 uur ophaalde bij de investeerders van Ge...
lees verder
04-11-2019
Geldvoorelkaar.nl is ook dit jaar verkozen tot één van de vijf "IEX Beste Keuzes" in de categorie ...
lees verder
01-11-2019
... en u leest hem via deze link! In de nieuwsbrief leest u onder andere over Geldvoorelkaar2...
lees verder
30-10-2019
Gisteren was Geldvoorelkaar.nl aanwezig bij het congres Het beroep financieringsadviseur binnen de...
lees verder
Onroerend goed
Den Haag Property 8
Project:
20827 Zakelijk
Leendoel:
Onroerend goed
Classificatie:
1
G-PD percentage:
0,75
Creditsafe score:
55
Zekerheden:
DRHAPN
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 40.000
Geinvesteerd:
€ 40.000
Product:
Flexlening
Rente per jaar:
5,0%
Looptijd:
120 maanden
100%
Algemeen
Branche:Onroerend Goed
Producten en/of diensten:Verhuur en handel in vastgoed
Social media:Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapporten.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 20827.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Vooraf
In de afgelopen periode heb ik, met succes, via Geldvoorelkaar.nl zeven projecten kunnen realiseren:
 • In juli 2017 is het eerste project bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Deze annuïtaire lening is voornamelijk gebruikt voor een grote verbouwing van een mooi herenhuis in Den Haag. Dit project is vroegtijdig afgelost bij de totstandkoming van het vijfde project.
 • In september 2017 en in januari 2018 is het tweede project en het derde project bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Deze aflossingsvrije lening is volgens plan geïnvesteerd in diverse vastgoedprojecten.
 • In juli 2018 is het vierde project in twee delen bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Deze aflossingsvrije en annuïtaire lening zijn volgens plan geïnvesteerd in diverse vastgoedprojecten.
 • In maart, april, oktober 2019 zijn het vijfdezesde en zevende project bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Deze flexleningen zijn gebruikt om het eerste project te herfinancieren en het werkkapitaal te versterken. 
Graag doe ik wederom een beroep op de investeerders van Geldvoorelkaar.nl voor een achtste project.

Beleggingsportefeuille
DH-Property is een actieve en ervaren bouwonderneming. Ons doel is het herontwikkelen en renoveren van verouderde panden, om hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de randstad. Met oog voor detail en met aandacht voor de eventuele woonwensen van de eindgebruiker, stellen wij een plan van aanpak op om een woning of kantoor naar een hoger niveau te tillen.  

DH-Property werkt met een vast team van aannemers, constructeurs, architecten, bouwkundigen en adviseurs. Na renovatie verkopen wij het vastgoed via een van de aan ons kantoor gelieerde makelaars of wij voegen het vastgoed toe aan onze beleggingsportefeuille met huurwoningen. Wij selecteren dan via een van onze verhuurmakelaars een geschikte huurder.

Profiel_19345_2_162852.jpg

Dertien jaar geleden kocht ik, Danny van der Horst, mijn eerste pand in privé. Vier jaar later ben ik zelfstandig ondernemer geworden en begonnen met beleggen in zakelijk vastgoed en projectontwikkeling. 

Financieel Adviesbureau Danny van der Horst is op 1 januari 2013 gestart met de exploitatie van Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld. Sindsdien heb ik veel ervaring opgebouwd. Niet alleen heb ik de lokale markt en haar spelers goed leren kennen, maar ben ik ook intensief betrokken geweest bij het realiseren van vastgoedfinancieringen. Op deze ruime ervaring bouw ik sinds eind 2016 voort door voor eigen rekening vastgoedtransacties te realiseren. De eerste projecten hiervan zijn in 2017 succesvol afgerond. 

Organisatorische structuur

Profiel_20827_2_161056.jpg

De verschillende bedrijfsactiviteiten zijn als volgt ondergebracht:
 • Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V.: voorheen waren de activiteiten van De Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld hierin ondergebracht, maar deze zijn in 2017 overgegaan naar NIEUWE ENERGIE I B.V. Op dit moment zit er alleen vastgoed in deze B.V.
 • DWOR Holding B.V.: persoonlijke holding
 • Horst Belegging B.V.: hierin zijn de activiteiten van De Hypotheekshop Den Haag - Scheveningen en De Beleggershypotheek ondergebracht
 • Horst Vastgoed Den Haag B.V.: hierin zijn de activiteiten van DH-Property ondergebracht. 
 • NIEUWE ENERGIE I B.V.: hierin zijn de activiteiten van De Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld ondergebracht.  
 • The Hague Real Estate Development B.V.: hierin worden aanneemactiviteiten uitgevoerd
 • Brughorst B.V. (Voorheen: Horst Vastgoed Den Haag Bezit B.V.): op dit moment inactief. 50% van de aandelen zijn onlangs verkocht aan een externe partij. Dit heeft geen impact op de balanspositie of de betaalcapaciteit van deze aanvraag en lopende projecten. 
Overzicht jaarlijkse cashflow

Vrije cashflow van de verhuurde objecten in privé  €   98.000,-
Vrije cashflow van de verhuurde objecten zakelijk   €   54.000,- *
Subtotaal  € 152.000,-
Af: Betaalverplichting van de reeds lopende leningen  €   72.000,-
Vrije cashflow voor deze aanvraag  €   80.000,-
Betaalverplichting van nieuwe aanvraag 20827  €     3.500,-
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow              4%

* De geconsolideerde vrije cashflow van de ondernemingen is in 2018 negatief beïnvloed door de opstart van de Hypotheekshop Scheveningen. De kosten liepen hierbij voor de baten uit. Derhalve is de omzetstroom pas 3-4 maanden later op gang gekomen. De vestiging draait inmiddels cashflow positief.

Bovenstaand overzicht is door mijzelf opgesteld en getoetst door intermediair TeamcaptainsDe vrije cashflow van de ondernemingen is gebaseerd op de geconsolideerde jaarcijfers 2018, die zijn opgesteld en ondertekend door de accountant. Meer financiële informatie over mijn bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 20827’.

De Lening
Het gaat erg goed met DH-Property en het Haagse vastgoed. Om geen kansen mis te lopen en snel te kunnen handelen in de aankoop en renovatie van nieuw vastgoed, vraag ik deze financiering aan. Dit werkkapitaal is nodig om te kunnen blijven vernieuwen en de portefeuille uit te kunnen breiden. Door mijn reeds opgebouwde netwerk heb ik als een van de eersten zicht op interessante kansen in de markt en krijg ik regelmatig objecten aangeboden, die waarde aan het bedrijf kunnen toevoegen. 

Investeringsbegroting 

BestedingsdoelBedrag
Werkkapitaal€   40.000,-
Financieringskosten en depotregeling€     4.000,-
Totaal€   44.000,-
Af: eigen inbreng €     4.000,- 
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl€   40.000,-

Profiel_19345_2_163336.jpg
Profiel_19345_2_163249.jpg
Profiel_20643_2_094837.jpg

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Flexlening, met een looptijd van 120 maanden en een bruto jaarrente van 5,0% (de effectieve rente wordt zichtbaar bij het doen van uw investering). 

Rente en aflossing zullen als volgt worden betaald:
 • €  20.000,- van de leensom zal annuïtair afgelost worden, met een maandelijkse betaling van vast bedrag, bestaande uit een deel rente en een deel aflossing
 • €  20.000,- zal aflossingsvrij worden verstrekt, waarbij de rente maandelijks wordt voldaan en de volledige aflossing aan het einde van de looptijd 
 • Voorwaarden voor vervroegde aflossing: standaard (zie productpagina)
Geldnemer is Horst Vastgoed Den Haag B.V. t.h.o.d.n. dh-property (externe credit ratings: Graydon 0,75% PD / Creditsafe 55).

Medegeldnemers zijn:
 • DWOR Holding B.V. (Graydon 0,24% PD / Creditsafe 63)
 • NIEUWE ENERGIE I B.V. (Graydon 0,25% PD / Creditsafe 71)
 • Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V. t.h.o.d.n. De Hypotheekshop Wateringse Veld (Graydon 1,17% PD / Creditsafe 70) 
 • Horst Belegging B.V. t.h.o.d.n. De Hypotheekshop (Graydon 0,31% PD / Creditsafe 68)
 • The Hague Real Estate Development B.V. (Graydon 0,46% PD / Creditsafe 41)
 • D.Q.A. van der Horst (BKR score G - gemiddeld risico) 
De classificatie van dit project is berekend op de geconsolideerde cijfers 2018 van de ondernemingen, tezamen met de vrije cashflow van de verhuurde objecten in privé. De betaalverplichting is op basis van deze resultaten 4% van de vrij beschikbare cashflow, wat een classificatie 1 oplevert. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)Toelichting
1. Hoofdelijke aansprakelijkheid in privéD.Q.A. van der Horst (op dit moment van materiële waarde)
2. Depotregeling2 maandtermijnen
3. Pos-Neg hypotheekverklaringop een beleggingspand te Den Haag, met een marktwaarde in verhuurde staat van € 160.000,- (peildatum 16-4-2019). Hierop rust een eerste hypothecaire inschrijving van € 160.000,- en een restschuld van € 120.000,-. Er is op dit moment een overwaarde van € 40.000,-.

Hierin wordt vastgelegd (1) dat de geldnemer op eerste verzoek van Geldvoorelkaar.nl zal meewerken aan het vestigen van een hypotheekrecht, (2) dat er geen additioneel hypotheekrecht aan overige financiers verstrekt wordt naast de bestaande hypothecaire inschrijving, en (3) dat binnen de huidige hypothecaire inschrijving niet aanvullend geleend zal worden. 

#ShareYourAmbition
DH-Property werkt nu veel samen met andere ontwikkelaars, waardoor kosten kunnen worden gedeeld, maar de winst ook verdeeld moet worden. Met extra werkkapitaal kunnen er meer projecten zelfstandig worden gedaan, waardoor de winstmarges omhoog zullen gaan. De vraag naar turn-key woningen neemt alleen maar toe, omdat de financieringsmogelijkheden voor eindkopers steeds moeilijker worden. Daarnaast is er een tekort aan huurwoningen in Den Haag, waardoor onroerend goed vrijwel altijd direct is verhuurd. Via Geldvoorelkaar.nl wil ik samen met u blijven investeren in een gezonde vastgoedportefeuille. 

Profiel_19345_2_163053.jpg
Profiel_19345_2_163111.jpg


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 300maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 300maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 400maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 5.000maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 400maandag 21 oktober 2019
€ 300maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 2.000maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 2.000maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 300maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 300maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 300maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 2.000maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 200maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 500maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 100maandag 21 oktober 2019
€ 1.000maandag 21 oktober 2019
€ 1.300maandag 21 oktober 2019
€ 300maandag 21 oktober 2019