Hoe werkt investeren?

Via Geldvoorelkaar.nl investeert u eenvoudig en gemakkelijk in projecten naar keuze. Hoe het investeren precies in zijn werk gaat, leest u hieronder. Of bekijk onze video Hoe werkt de website? 

Hoe werkt de website?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe projecten? Meld u dan aan voor onze Investeringsalert via Whatsapp of e-mail!

Stap 1 | Aanmelden als investeerder

Bent u nieuw bij Geldvoorelkaar.nl? Meldt u dan aan als investeerder via Registreren. Met uw eigen investeerdersaccount kunt u de projecten bekijken en uw eigen investeerdersportefeuille volgen.

Daarnaast vragen we u om ons eenmalig een kopie van uw ID-bewijs te sturen en om een investeringsovereenkomst te ondertekenen. U ontvangt hierover een automatische e-mail nadat u voor het eerst een investering heeft toegezegd.

Stap 2 | Projecten kiezen

Op onze homepage treft u alle projecten waarin u kunt investeren. Voordat een project open gaat voor investeringen, wordt het eerst 48 uur voorgepubliceerd op de site. Er kan tijdens de voorpublicatie nog niet geïnvesteerd worden. Zo heeft u de tijd om het project rustig door te nemen. Na 48 uur gaat het project open voor investeringen en kunt u een investering toezeggen.

Let op: investeren brengt een risico met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Daarom raden wij aan, conform de richtlijn van de AFM, om maximaal 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding en om uw investeringen te spreiden over verschillende projecten.

Stap 3 | Investering toezeggen

Tijdens de inschrijfperiode van projecten kunt u investeringen toezeggen. U hoeft de gelden nog niet over te maken. Pas wanneer een project is volgeschreven (er zijn voldoende toezeggingen gedaan), gaan we over tot het verzamelen van de gelden. Dat gebeurt als volgt:

3a. Het project is volgeschreven. Wij vragen alle nieuwe investeerders om hun ondertekende investeringsovereenkomsten naar ons te sturen.

3b. Zijn alle investeringsovereenkomsten binnen? Dan maken wij een contract op voor de geldnemer, dat hij of zij ondertekend terugstuurt.

3c. Als het contract door de geldnemer is ondertekend, dan sturen wij de investeerders het ondertekende contract en vragen wij om de toegezegde investeringsbedragen over te maken. De investeringen worden verzameld en in één keer overgemaakt naar de geldnemer.

Stap 4 | Rendement behalen

Als alle investeringsbedragen bij ons binnen zijn, boeken we het totaalbedrag in één keer over naar de geldnemer. Vanaf dan start de looptijd van de lening en krijgt u de lening maandelijks terugbetaald volgens de afgesproken voorwaarden. In Mijn Geldvoorelkaar.nl kunt u de status van uw betaalschema en het rendement van uw portefeuille volgen.

De beste tip voor investeerders? Spreid uw inleg!
De AFM adviseert om uw inleg te spreiden over minimaal 10 projecten. Gemiddeld investeren mensen bij Geldvoorelkaar.nl in 17 projecten. Investeren kan al vanaf € 100,- per project.

Naast spreiden over het aantal projecten, is het ook raadzaam te spreiden over verschillende risicoclassifaties, branches, looptijden en geboden zekerheden per project. 

Daarnaast is het raadzaam alleen te investeren met geld dat u kunt missen. De AFM adviseert niet meer dan 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren. 

Slimmer investeren

Investeren via Geldvoorelkaar.nl gaat gemakkelijk, snel en comfortabel. Maak rendement op uw vermogen via het grootste en meest ervaren crowdfunding platform van Nederland. 

Zo werkt crowdfunding
Voor ondernemers
Voor investeerders
Stap 1
Financiering aanvragen

U kunt vrijblijvend een zakelijke financiering aanvragen via onze website.

Stap 2
Beoordeling van de aanvraag

Een persoonlijke crowdfunding beoordelaar behandelt uw aanvraag en beoordeelt of de financiering verantwoord is.

Stap 3
Publicatie van de pitch

Groen licht? Uw pitch komt op de website en investeerders kunnen zich inschrijven op uw crowdfunding project.

Stap 4
Succesvolle funding!

Gefeliciteerd, uw project is volgeschreven door investeerders. Na ondertekening van de contracten is de financiering rond.

Stap 1
Een account aanmaken

Maak vrijblijvend een account aan op Geldvoorelkaar.nl, zodat u kunt investeren.

Stap 2
Projecten kiezen

Bekijk de openstaande projecten op de website en kies zelf in welke ondernemers u investeert.

Stap 3
Investering toezeggen

Zeg uw investering toe. U hoeft het geld pas over te maken nadat alle contracten ondertekend zijn.

Stap 4
Behaal een mooi rendement

U krijgt uw investeringen terugbetaald inclusief rente. Spreid uw investeringen en behaal een mooi rendement.