Nieuws
15-02-2019
'Handel is mijn passie' De propositie van Pawn De Luxe is nu open voor investering. Lees meer ove...
lees verder
12-02-2019
De investeerdersnieuwsbrief van februari is verstuurd! Lees hem hier. In de nieuwsbrief staat ond...
lees verder
05-02-2019
Wat zoeken investeerders in een crowdfundingpitch? Wat willen ze bereiken met hun investeringen? I...
lees verder
01-02-2019
In de uitzending van  Andere Tijden Sport  van zondag 27 januari jl. was oud-boxer Rudi ...
lees verder
31-01-2019
De jaaropgaaf van 2018 van Geldvoorelkaar.nl is beschikbaar. In Mijn geldvoorelkaar vindt u o...
lees verder
Financiering werkkapitaal
Human Alloy
Project:
12038 Zakelijk
Leendoel:
Financiering werkkapitaal
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,15
Creditsafe score:
45
Zekerheden:
Zie pitch
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 114.700
Geinvesteerd:
€ 114.700
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:ICT
Producten en of diensten:Digitale menselijke 3D modellen
Aantal medewerkers:3 (inclusief directie)
Oprichtingsdatum:1 oktober 2015
Leeftijd:35 en 38
Gezinssituatie:Samenwonend en gehuwd
Opleiding:Universitair en Grafisch Lyceum
BKR score Bisschop:Gemiddeld risico (C)
BKR score Bethe:Gemiddeld risico (E)
Advies- en begeleidingspakket:Goud (60 uur)
Social media: Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  12038 Creditsaferapport Bisschop Beheer BV.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  12038 Creditsaferapport Bethe Beheer BV.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  12038 Creditsaferapport Th3rd BV.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming?
Th3rd is een bedrijf gericht op 3D scannen. In Amsterdam heeft Th3rd met 136 spiegelreflex camera’s één van de grootste 3D scanners ter wereld gebouwd gericht op fotogrammetrie.

Met deze 3D scanner worden hoogwaardige en zeer gedetailleerde 3D scans gemaakt. We werken vaak op projectbasis als onderaannemer in de zakelijke markt voor reclame bureaus, architecten, multinationals en e-learningbedrijven. Dit projectmatige werk willen we nu aanvullen door een wereldwijd uniek concept te lanceren: een database met realistische menselijke 3D modellen genaamd Human Alloy

Ons doel is om in de komende vijf jaar een database op te bouwen met 1.200 menselijke modellen. Het verwerken van een 3D scan tot een hoogwaardig 3D model vergt ongeveer een dag werk, waardoor we verwachten 20 modellen per maand toe te voegen aan de database. Daarnaast kunnen we dankzij de gevraagde financiering ook het projectmatige werk verder uitbreiden.

Profiel_12038_2_151728.jpg

Waar wordt de financiering voor gebruikt?
De financiering wordt gebruikt voor de op- en uitbouw van de database met menselijke 3D modellen. De menselijke 3D modellen worden in 3 fases gemaakt. Eerst wordt de 3D scan gemaakt. Door onze 3D scanner te gebruiken kunnen we meer en gedetailleerdere 3D scans maken dan onze concurrenten. Hoe goed de 3D scanner ook is, er zal altijd ruis achter blijven in het digitale model. Om dit weg te werken zal Tristan Bethe, een pionier op het gebied van 3D scannen, het 3D model nabewerken. Nu hebben we een zeer gedetailleerde (digitale) “huls” van een menselijk 3D model. 

Om dit realistisch in een visualisatie te plaatsen is er nog één stap nodig: het maskeren van de verschillende materialen. Wat we daarmee bedoelen is het identificeren van de verschillende onderdelen op het 3D model zodat het (kunstmatige) licht in een 3D visualisatie op een realistische manier op het 3D model valt. Denk hierbij aan het aangeven van het verschil tussen een glimmend metalen horloge, een menselijke huid of een wollen trui. Alle materialen worden apart geïdentificeerd en zoveel mogelijk voorbereid.

De combinatie van de gedetailleerde 3D scan, de artistieke kunsten van Tristan Bethe en het maskeren van de materialen op het 3D model zorgen dat we de potentie hebben om een wereldwijde marktleider te worden. De 3D modellen worden door ons volledig voorbereid zodat ze gemakkelijk en realistisch in 3D illustraties, animaties en (serious)games te gebruiken zijn.
 
Het gehele proces om één menselijk 3D model te maken duurt ongeveer één dag en daar zijn 2 werknemers full time mee bezig. We willen iedere werkdag een model toevoegen. We verwachten dat we de 3D modellen minimaal 5 jaar kunnen blijven verkopen, of zolang ze relevant blijven, waardoor we zeer snel een winstgevende database hebben.

De financiering wordt aangewend voor de op- en uitbouw van de voorraad 3D modellen, het aannemen van werknemers (productie en marketing) en de webshop. We verwachten binnen anderhalf jaar winstgevend te zijn en voldoende geldstromen te genereren om aan onze verplichtingen te voldoen.
 Profiel_12038_2_151836.jpg
 Profiel_12038_2_151903.jpg
Wat bedraagt de totale financieringsvraag?
De totale financieringsvraag bedraagt € 180.000,-. Een derde van de financiering is reeds toegezegd door private investeerders (€ 15.000,- ) en Qredits microfinanciering (€ 50.000,-). Het overige gedeelte willen we via deze crowdfunding campagne financieren. 

Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming?
Th3rd is een BV met 2 aandeelhouders, Tristan Bethe en Rudo Bisschop, die ieder 50% van de aandelen in eigendom hebben. Beide aandeelhouders zijn actief betrokken bij de opbouw van het bedrijf. Tristan Bethe is al sinds 1998 actief als 3D visualizer en staat inmiddels bekend als een van de betere artiesten op dit vlak. Hij zal met name de training van de medewerkers en de operationele activiteiten voor zijn rekening nemen. Rudo Bisschop heeft een financiële en economische achtergrond en zal verantwoordelijk zijn voor strategische planning, marketing en administratie.

Dit concept, Human Alloy, zal onder Th3rd komen te hangen. Th3rd behoudt hierdoor de mogelijkheid meerdere concepten op te zetten zoals een 3D print service en een 3D scanning projecten bureau. Hier zijn geen extra investeringen voor nodig, waardoor alle inkomsten aangewend worden voor de afbetaling van deze lening.
Een voorbeeld van deze concepten betreft het ontwikkelen van een app, HoloMe, gericht op de consumentenmarkt. Voor de ontwikkeling van deze app zijn we een crowdfunding project gestart via Crowdaboutnow.nl (www.crowdaboutnow.nl/HoloMe). Dit betreft de voorfinanciering van de ontwikkeling van de app en de verkoop van persoonlijke 3D scans. Dit project vormt geen belasting voor de liquiditeit van Th3rd. Omdat dit project gericht is op de consumentenmarkt zal dit de ontwikkeling van de Human Alloy database niet in de weg staan. Een andere voorbeeld van dergelijke activiteiten betreft het scannen van maatpakken of lingerie voor mode bedrijven.

Wat zijn de korte termijn vooruitzichten van de onderneming?
Op korte termijn zal eerst de voorraad 3D modellen uitgebouwd moeten worden tot een rendabele hoeveelheid. In de eerste periode wordt met grote regelmaat 3D modellen aan de database toegevoegd, om uiteindelijk iedere werkdag een model te plaatsen. 

Th3rd bedient de branche van 3D visualisaties, inclusief het 3D modelleren, 3D scannen, 3D renderen, layout, animatie en beeldreconstructie. De klanten van Th3rd bestaan met name uit reclame bureaus, architecten en makelaars, game developers en multinationals. We hebben al 3D scans gemaakt voor de reclame (3FM awards), modeshoots (Ilja Visser), special effects voor films, animatie en speciale toepassingen zoals het 3D scannen voor 3D printen. Tristan Bethe heeft binnen de markt een zeer goed netwerk dankzij zijn jarenlange ervaring als 3D visualizer. Marketsandmarkets voorspelt dat deze branche tussen 2013 en 2018 groeit met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 26,7% van 3 miljard in 2013 naar bijna 10 miljard in 2018.
 Profiel_12038_2_151947.jpg
 Profiel_12038_2_152027.jpg
Wat is uw verwacht omzetniveau?
Jaar 1: € 190.750,-, Verlies: € 146.300,-
Jaar 2: € 650.900,-, Winst: € 190.450,-
Jaar 3: € 946.600,-, Winst: € 484.300,-

Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl?
Th3rd is een innovatief bedrijf en kijkt graag naar de nieuwe ontwikkelingen binnen een branche. De nieuwste trend voor startende bedrijven is het gebruiken van een zogenoemde gestapelde lening, wat wij hier ook gedaan hebben. We hebben reeds € 65.000,- opgehaald, en willen de rest graag via crowdfunding financieren. Crowdfunding is een manier van lenen die ons direct aan de investeerder koppelt. Op die manier zal de investeerder hier maximaal voordeel uit kunnen halen.
 Profiel_12038_2_152059.jpg
 Profiel_12038_2_152123.jpg
Op welke wijze zal u uw verplichtingen nakomen?
In het financieel plan hebben we een cashflow berekening meegenomen. Deze is nagerekend en goedgekeurd door onze adviseur Alfa Consultants en Qredits microfinanciering. De verwachtte cashflows zijn voldoende om aan de rente en aflossingsverplichtingen te voldoen. Naast dit concept zijn meerdere toepassingen met de 3D scanner mogelijk waar geen extra investering voor nodig is. Denk hierbij aan het scannen voor 3D geprinte beeldjes en grotere 3D scan projecten voor reclames, mode en films. De inkomsten hiervan kunnen ook voor onze financiële verplichtingen gebruikt worden.

Incentive voor investeerders: 
Als men € 1.500,- euro investeert krijgt men 25% korting bij de bestelling van een 3D geprint beeldje (scan + print)
Als men € 2.500,- euro investeert krijgt men 50% korting bij de bestelling van een 3D geprint beeldje (scan + print)
Bij een investering van € 5.000,- euro krijgt men een persoonlijk 3D geprint beeldje aangeboden (scan + print)


Noot van Geldvoorelkaar.nl:
Het in de aanhef genoemde G-PD percentage en Creditsafescore zijn die van Bisschop Beheer BV. Deze heeft 50% van de aandelen Th3rd BV. De andere 50% zijn in handen van Bethe Beheer BV. Deze heeft een G-PD percentage van 0,14% en een Creditsafescore van 57. Werkmaatschappij Th3rd BV heeft een G-PD percentage van 1,84% en Creditsafescore van 57. De crowdfunding wordt aan de drie BV's gezamenlijk verstrekt.
Th3rd BV en Alfa Accountants hebben een begeleidingspakket afgesproken, waarvan de kosten zijn meegefinancierd.

Wijziging per 6.10.2015: tijdens het op 25 en 26 september georganiseerde Crowdfest in Amsterdam heeft Tr3rd BV een specifiek crowdfundingsproject voor een consumentenapp met 3D-beelden gelanceerd. Deze redelijk spontane actie is niet onmiddellijk in de pitch hierboven gemeld. We doen dit nu alsnog; de extra tekst is cursief weergegeven.
Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 500vrijdag 2 oktober 2015
€ 400vrijdag 2 oktober 2015
€ 500vrijdag 2 oktober 2015
€ 300vrijdag 2 oktober 2015
€ 100vrijdag 2 oktober 2015
€ 100vrijdag 2 oktober 2015
€ 5.000vrijdag 2 oktober 2015
€ 100vrijdag 2 oktober 2015
€ 200vrijdag 2 oktober 2015
€ 200vrijdag 2 oktober 2015
€ 500vrijdag 2 oktober 2015
€ 100vrijdag 2 oktober 2015
€ 500vrijdag 2 oktober 2015
€ 100vrijdag 2 oktober 2015
€ 300vrijdag 2 oktober 2015
€ 400vrijdag 2 oktober 2015
€ 100vrijdag 2 oktober 2015
€ 200vrijdag 2 oktober 2015
€ 800zaterdag 3 oktober 2015
€ 500zaterdag 3 oktober 2015
€ 500zaterdag 3 oktober 2015
€ 200zaterdag 3 oktober 2015
€ 100zaterdag 3 oktober 2015
€ 300zaterdag 3 oktober 2015
€ 100zaterdag 3 oktober 2015
€ 300zaterdag 3 oktober 2015
€ 1.500zaterdag 3 oktober 2015
€ 100zaterdag 3 oktober 2015
€ 2.500zaterdag 3 oktober 2015
€ 500zaterdag 3 oktober 2015
€ 100zaterdag 3 oktober 2015
€ 300zaterdag 3 oktober 2015
€ 200zaterdag 3 oktober 2015
€ 100zaterdag 3 oktober 2015
€ 300zaterdag 3 oktober 2015
€ 200zaterdag 3 oktober 2015
€ 100zaterdag 3 oktober 2015
€ 200zaterdag 3 oktober 2015
€ 500zaterdag 3 oktober 2015
€ 200zaterdag 3 oktober 2015
€ 500zaterdag 3 oktober 2015
€ 200zondag 4 oktober 2015
€ 100zondag 4 oktober 2015
€ 500zondag 4 oktober 2015
€ 500zondag 4 oktober 2015
€ 300zondag 4 oktober 2015
€ 100zondag 4 oktober 2015
€ 500zondag 4 oktober 2015
€ 5.000zondag 4 oktober 2015
€ 200zondag 4 oktober 2015
€ 100zondag 4 oktober 2015
€ 500zondag 4 oktober 2015
€ 500zondag 4 oktober 2015
€ 200zondag 4 oktober 2015
€ 100zondag 4 oktober 2015
€ 200zondag 4 oktober 2015
€ 400zondag 4 oktober 2015
€ 200zondag 4 oktober 2015
€ 2.000zondag 4 oktober 2015
€ 100zondag 4 oktober 2015
€ 200zondag 4 oktober 2015
€ 500maandag 5 oktober 2015
€ 500maandag 5 oktober 2015
€ 100maandag 5 oktober 2015
€ 500maandag 5 oktober 2015
€ 200maandag 5 oktober 2015
€ 200maandag 5 oktober 2015
€ 100maandag 5 oktober 2015
€ 100maandag 5 oktober 2015
€ 100maandag 5 oktober 2015
€ 200maandag 5 oktober 2015
€ 300maandag 5 oktober 2015
€ 500maandag 5 oktober 2015
€ 200maandag 5 oktober 2015
€ 300maandag 5 oktober 2015
€ 1.000maandag 5 oktober 2015
€ 100maandag 5 oktober 2015
€ 500maandag 5 oktober 2015
€ 300maandag 5 oktober 2015
€ 1.000maandag 5 oktober 2015
€ 100maandag 5 oktober 2015
€ 100maandag 5 oktober 2015
€ 1.000maandag 5 oktober 2015
€ 1.000maandag 5 oktober 2015
€ 1.000maandag 5 oktober 2015
€ 500maandag 5 oktober 2015
€ 1.000maandag 5 oktober 2015
€ 700maandag 5 oktober 2015
€ 1.300maandag 5 oktober 2015
€ 100maandag 5 oktober 2015
€ 200maandag 5 oktober 2015
€ 100maandag 5 oktober 2015
€ 1.000maandag 5 oktober 2015
€ 100dinsdag 6 oktober 2015
€ 100dinsdag 6 oktober 2015
€ 300dinsdag 6 oktober 2015
€ 100dinsdag 6 oktober 2015
€ 1.000dinsdag 6 oktober 2015
€ 100dinsdag 6 oktober 2015
€ 100dinsdag 6 oktober 2015
€ 500dinsdag 6 oktober 2015
€ 500dinsdag 6 oktober 2015
€ 500dinsdag 6 oktober 2015
€ 200dinsdag 6 oktober 2015
€ 500dinsdag 6 oktober 2015
€ 200dinsdag 6 oktober 2015
€ 1.000dinsdag 6 oktober 2015
€ 400dinsdag 6 oktober 2015
€ 200dinsdag 6 oktober 2015
€ 300dinsdag 6 oktober 2015
€ 100dinsdag 6 oktober 2015
€ 100woensdag 7 oktober 2015
€ 100woensdag 7 oktober 2015
€ 200woensdag 7 oktober 2015
€ 100woensdag 7 oktober 2015
€ 500woensdag 7 oktober 2015
€ 1.000woensdag 7 oktober 2015
€ 400woensdag 7 oktober 2015
€ 1.000woensdag 7 oktober 2015
€ 100woensdag 7 oktober 2015
€ 200woensdag 7 oktober 2015
€ 100woensdag 7 oktober 2015
€ 1.000woensdag 7 oktober 2015
€ 200woensdag 7 oktober 2015
€ 400woensdag 7 oktober 2015
€ 200woensdag 7 oktober 2015
€ 500woensdag 7 oktober 2015
€ 200woensdag 7 oktober 2015
€ 300woensdag 7 oktober 2015
€ 200woensdag 7 oktober 2015
€ 100woensdag 7 oktober 2015
€ 100woensdag 7 oktober 2015
€ 100woensdag 7 oktober 2015
€ 200donderdag 8 oktober 2015
€ 300donderdag 8 oktober 2015
€ 500donderdag 8 oktober 2015
€ 100donderdag 8 oktober 2015
€ 100donderdag 8 oktober 2015
€ 1.000donderdag 8 oktober 2015
€ 200donderdag 8 oktober 2015
€ 100donderdag 8 oktober 2015
€ 100donderdag 8 oktober 2015
€ 200donderdag 8 oktober 2015
€ 1.000donderdag 8 oktober 2015
€ 200donderdag 8 oktober 2015
€ 100donderdag 8 oktober 2015
€ 500donderdag 8 oktober 2015
€ 500donderdag 8 oktober 2015
€ 500donderdag 8 oktober 2015
€ 1.000donderdag 8 oktober 2015
€ 1.000donderdag 8 oktober 2015
€ 100donderdag 8 oktober 2015
€ 500donderdag 8 oktober 2015
€ 200donderdag 8 oktober 2015
€ 100donderdag 8 oktober 2015
€ 500donderdag 8 oktober 2015
€ 100donderdag 8 oktober 2015
€ 1.000donderdag 8 oktober 2015
€ 300vrijdag 9 oktober 2015
€ 1.000vrijdag 9 oktober 2015
€ 2.000vrijdag 9 oktober 2015
€ 200vrijdag 9 oktober 2015
€ 100vrijdag 9 oktober 2015
€ 800vrijdag 9 oktober 2015
€ 100vrijdag 9 oktober 2015
€ 1.000vrijdag 9 oktober 2015
€ 2.000vrijdag 9 oktober 2015
€ 1.000vrijdag 9 oktober 2015
€ 100vrijdag 9 oktober 2015
€ 500vrijdag 9 oktober 2015
€ 100vrijdag 9 oktober 2015
€ 400vrijdag 9 oktober 2015
€ 1.000vrijdag 9 oktober 2015
€ 1.000vrijdag 9 oktober 2015
€ 2.000vrijdag 9 oktober 2015
€ 100vrijdag 9 oktober 2015
€ 500vrijdag 9 oktober 2015
€ 500vrijdag 9 oktober 2015
€ 100zaterdag 10 oktober 2015
€ 1.500zaterdag 10 oktober 2015
€ 500zaterdag 10 oktober 2015
€ 200zaterdag 10 oktober 2015
€ 5.000zaterdag 10 oktober 2015
€ 500zaterdag 10 oktober 2015
€ 500zaterdag 10 oktober 2015
€ 100zaterdag 10 oktober 2015
€ 400zaterdag 10 oktober 2015
€ 100zaterdag 10 oktober 2015
€ 100zaterdag 10 oktober 2015
€ 1.000zaterdag 10 oktober 2015
€ 1.000zaterdag 10 oktober 2015
€ 200zaterdag 10 oktober 2015
€ 100zaterdag 10 oktober 2015
€ 100zaterdag 10 oktober 2015
€ 1.000zaterdag 10 oktober 2015
€ 500zondag 11 oktober 2015
€ 300zondag 11 oktober 2015
€ 500zondag 11 oktober 2015
€ 1.000zondag 11 oktober 2015
€ 2.000zondag 11 oktober 2015
€ 300zondag 11 oktober 2015
€ 2.000zondag 11 oktober 2015
€ 100zondag 11 oktober 2015
€ 500zondag 11 oktober 2015
€ 100zondag 11 oktober 2015
€ 1.000zondag 11 oktober 2015
€ 200zondag 11 oktober 2015
€ 500zondag 11 oktober 2015
€ 1.000zondag 11 oktober 2015
€ 100zondag 11 oktober 2015
€ 100maandag 19 oktober 2015
€ 100maandag 19 oktober 2015
€ 100maandag 19 oktober 2015
€ 200maandag 19 oktober 2015
€ 100maandag 19 oktober 2015
€ 200maandag 19 oktober 2015
€ 1.000maandag 19 oktober 2015
€ 2.000maandag 19 oktober 2015
€ 100maandag 19 oktober 2015
€ 200maandag 19 oktober 2015
€ 1.500maandag 19 oktober 2015
€ 1.000maandag 19 oktober 2015
€ 300maandag 19 oktober 2015
€ 500maandag 19 oktober 2015
€ 300maandag 19 oktober 2015