Nieuws
18-12-2018
De tweede investeerdersnieuwsbrief van december is verstuurd! U kunt hem hier lezen. In...
lees verder
12-12-2018
De dagen tussen kerst en oud & nieuw zijn we geopend op onze reguliere openingstijden....
lees verder
10-12-2018
De economie zit weer in de lift; goed voor ondernemend Nederland. Alleen kampen snelgroeiende MK...
lees verder
04-12-2018
Podcast: Edwin Adams over mijlpaal €150 miljoen Geldvoorelkaar.nl tikte op 3 december 2018 d...
lees verder
29-11-2018
De franchiser Fit20 biedt High-Intensity fitnesstraining aan in steeds meer landen. Oprichter en...
lees verder
Financiering werkkapitaal
Active Ants
Project:
13142 Zakelijk
Leendoel:
Financiering werkkapitaal
Classificatie:
5
G-PD percentage:
1,16
Creditsafe score:
59
Zekerheden:
Zie pitch
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 592.900
Geinvesteerd:
€ 592.900
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
7,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche: E-commerce
Producten en of diensten: Logistieke diensten
Aantal medewerkers: 110
Oprichtingsdatum: 01-01-1988
Leeftijd: 40
Gezinssituatie: Samenwonend met kinderen
Opleiding: HBO en WO
Hobbys: Windsurfen
BKR score: Onbekend (beiden)
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe ACTIVE ANTS BV.pdf
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe ANTHILL BV.pdf
Social media: Twitter  Facebook  LinkedIn
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
   
Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming?
Active Ants BV (voorheen Alpak Shopservices BV) is al 28 jaar een gezond en groeiend logistiek bedrijf. Vanaf 2011 heeft Active Ants zich volledig gericht op het verzorgen van logistieke diensten voor e-commerce bedrijven (webwinkels). We verzorgen opslag, verzendklaar maken, verzending, en retourenverwerking voor webwinkels. Daarnaast kunnen webwinkels ook gebruik maken van onze additionele diensten zoals webshopontwikkeling, betalingsafhandeling, produktfotografie en klantenservice.
 
Waar wordt de financiering voor aangewend?
Het doel van de kredietbehoefte is tweeledig:
 
1) Werkkapitaal
Door de sterke omzetgroei neemt de werkkapitaal behoefte ook toe. Omzet stijgt, klanten betalen na het einde van de maand gemiddeld op 20 dagen, maar alle bedrijfskosten moeten al veel eerder door Active Ants worden betaald aan de leveranciers. Met name vervoerskosten om de pakketjes te versturen moeten vrijwel meteen worden betaald aan vervoerders als PostNL en DHL, terwijl de betaling hiervan door webwinkels aan Active Ants pas 30-60 dagen later geschieden. Om het verschil tussen de uitgaande geldstroom en de inkomende geldstroom te kunnen overbruggen is steeds meer werkkapitaal nodig. 

De verhoging van de werkkapitaalpositie wil Active Ants financieren middels crowdfunding. Active Ants heeft hiervoor 450.000 euro nodig en is bereid 7% rente te betalen op deze lening.
 
Profiel_13142_2_090644.jpg
 
2) Investeringen
Daarnaast heeft Active Ants geïnvesteerd in een automatische opslag- en orderpicking machine. Momenteel figureert het bedrijf in de nieuwe Rabobank commercial met deze investering. Deze investering is volledig gefinancierd door de Rabobank ten bedrage van ongeveer 2,5 miljoen euro. Het gaat hier dan om de opslagmachine en alle apparatuur eromheen. Echter, om het bedrijfspand klaar te maken voor deze machine moet Active Ants nog de nodige investeringen doen. Zo moet de vloer worden vlakgemaakt volgens een bepaalde normering, moeten er forse aanpassingen gedaan worden in het elektriciteitsnetwerk binnen het bedrijf en moet er een nieuwe toegangspoort tot het magazijn gemaakt worden. Deze investeringen waren geen onderdeel van de Rabobank investering en wil Active Ants financieren via crowdfunding. Het gaat hierbij om een bedrag van 150.000 euro.

Wat is uw ervaring in deze branche?
De directie van de onderneming wordt gevoerd door Jeroen Dekker en Jean Lahaye. Beiden ervaren en succesvolle ondernemers. 

Jeroen Dekker (1975) was eind jaren 90 directeur bij de eerste webwinkel in Nederland: Shop.nl. Daarna startte hij zijn eigen keten van webwinkels in voedingssupplementen die hij succesvol verkocht in 2006. In 2003 startte hij een offshore ICT bedrijf dat groeide tot 100 FTE en dat hij verkocht in 2010. Daarnaast is Jeroen oprichter en 50% eigenaar van Grafi Offshore B.V., een full service productiehuis voor digitale media met 90 FTE. Jeroen heeft een hogeschool opleiding in Retail Management & Marketing. In 2011 heeft hij samen met Jean Lahaye het e-fulfilmentbedrijf Active Ants overgenomen waar hij nu managing partner is. Samen met Jean Lahaye realiseerde hij met Active Ants in 4 jaar tijd een groei van 25 naar ruim 100 FTE en van een omzet van 2,2 naar bijna 6 miljoen euro (2015). 

Jean Lahaye (1971) is een ervaren ondernemer die zijn opleiding tot bedrijfseconoom voltooide aan de Universiteit van Tilburg. Hierna volgde hij de opleiding tot register controller aan de Universiteit van Nijenrode. Voor zijn directeurschap bij Active Ants was Jean Lahaye DGA van Shopservices B.V., één van de twee bedrijven waaruit Active Ants is ontstaan. Jean startte twee succesvolle webwinkels: Groenestroomshop en Toolbusters die respectievelijk in 2011 en 2012 zijn verkocht. Samen met Jeroen Dekker is hij verantwoordelijk voor de groei in de huidige onderneming. De onderneming dankt haar succes mede doordat de ondernemers elkaar zeer goed aanvullen. Jeroen Dekker neemt voornamelijk de marketing & sales voor zijn rekening en Jean Lahaye de operatie en financiën.

Profiel_13142_2_162610.jpg
 Door op bovenstaande foto de klikken, wordt u doorverwezen naar de tv-commercial van Active Ants

Wat zijn de korte termijn vooruitzichten van de onderneming?
De e-commerce markt is jaar na jaar sterk groeiende en Active Ants profiteert van deze trend. Active Ants laat in de afgelopen 3 jaar groeicijfers zien van gemiddeld 38% per jaar (omzetgroei), waarmee ze het nog beter doet dan de e-commerce gemiddelde marktgroei.
De e-commerce markt is nog lang niet uitgegroeid. Het aantal webwinkels neemt nog steeds toe, webwinkels worden groter, professioneler en meer en meer productgroepen komen online. Het is de verwachting van brancheorganisatie Thuiswinkel.org (shopping 2020) dat deze markt tot 2020 nog met ongeveer 9% per jaar blijft groeien. Onderzoeksorganisaties zoals Forrester Research en Euromonitor bevestigen dit, zij voorspellen groeicijfers van respectievelijk 9% per jaar in Nederland tot 18% in andere Europese landen.

Om de forse groei van het bedrijf goed te kunnen opvangen en ook om klaar te zijn voor de toekomst heeft Active Ants besloten te investeren in een goods-to-man orderpicking en opslagsysteem. Dit systeem, bestaande uit 30.000 productbakken, zorgt ervoor dat webwinkel orders razendsnel verzameld kunnen worden door robotjes die bovenop het systeem rijden en die de juiste productbakken naar orderpickers brengen. Met de opzet van dit systeem is een investering gemoeid van 2,5 miljoen euro. Het systeem zal in april 2016 operationeel zijn en veel efficiencyvoordelen voor de onderneming met zich mee brengen. De huisbankier van Active Ants, Rabobank, financiert deze automatisering volledig. Dit bewijst een groot vertrouwen van de bank in het Active Ants business model, de organisatie, haar financiële resultaten en het management. Omdat de investering innovatief en aantrekkelijk is heeft de Rabobank Active Ants gevraagd met deze investering te figureren in de nieuwe Rabobank commercial op nationale televisie. De link naar deze commercial is hierboven ingevoegd. 
Meer achtergronden over deze investering vindt u in dit filmpje gemaakt door de Rabobank. 
 
Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming?
De organisatie bestaat uit een werkmaatschappij Active Ants BV en een holdingmaatschappij Anthill BV. Waarbij laatstgenoemde 100% van de aandelen van de werkmaatschappij bezit. De DGA’s Jeroen Dekker en Jean Lahaye bezitten allebei via hun holdingmaatschappijen 50% van de aandelen van Anthill BV.
 
Wat is globaal het omzetniveau van de onderneming?

 2012  € 2.300.000
 2013  € 3.500.000
 2014  € 5.700.000
 2015  € 6.000.000
 2016  € 7.900.000

Active Ants won recentelijk de FD Gazelle awards regio Utrecht met deze resultaten. De onderneming is in juli 2015 verhuisd van haar oude locatie in Lopik (6.000m2) naar een nieuwe locatie in Nieuwegein (13.000m2) de omzet in 2015 laat door deze verhuizing een lagere groei zien. In de eerste helft van 2015 heeft Active Ants een klantenstop gekend omdat de locatie in Lopik te klein was, gevolgd door een verhuisoperatie van enkele maanden die ook de aandacht heeft afgehouden van groei. Echter, in de laatste drie maanden van 2015 heeft Active Ants alweer maar liefst 10 nieuwe klanten, waarvan 3 top 10 klanten aangesloten, waardoor door omzetgroei voor 2016 realistisch geprognosticeerd kan worden op wederom ongeveer 40%.

Profiel_13142_2_140433.jpg
 
Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl?
Onze huisbankier, de Rabobank, heeft ons goed geholpen met de overnamefinanciering van het bedrijf in 2011. Recentelijk is zij wederom bereid gevonden om 2,5 miljoen te financieren in de aanschaf van een goods-to-man systeem. De financieringsbetrokkenheid van de Rabobank bij Active Ants heeft momenteel een grens bereikt waarop de Rabobank ons zelf heeft geadviseerd om financieringsvormen te stapelen en naar alternatieve vormen te zoeken voor onze additionele financieringsbehoefte bijvoorbeeld via crowdfunding. We zijn dat in de markt gaan zoeken en vonden in crowdfunding voor ons op dit moment de beste financieringsvorm. Het stelt ons in staat om klanten en leveranciers ook in ons bedrijf te laten investeren. Geldvoorelkaar.nl is in crowdfunding het grootste platform in Nederland met de meeste investeerders en een gedegen acceptatietraject. De keuze voor Geldvoorelkaar was voor ons daarom een voor de hand liggende keuze.
 
Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?
Het eigen vermogen van Active Ants per 31-12-2015 bedraagt ca. € 1.050.000 bij een balanstotaal van ca. € 3.500.000
(in de balanstelling zijn alle nieuwe verplichtingen meegenomen).
 
Is er voldoende cashflow om aan de verplichtingen te voldoen?
Doordat ons bedrijf winst maakt zal er voldoende ruimte zijn om te voldoen aan de extra verplichtingen die voortvloeien uit deze financiering. Zie hiervoor onderstaande staat met ontwikkeling van de ebitda.
 
 2013  €    351.000
 2014  €    407.000
 2015  €    176.000
 2016  €    735.000
 2017  € 1.000.000
 
Zijn er naast deze lening externe partijen die participeren in het verkrijgen van de benodigde middelen?
Behoudens de huisbankier zijn er geen andere partijen die participeren.

Noot van Geldvoorelkaar.nl:
In de aanhef zijn het G-PD% en Creditsafe score van geldnemer Active Ants BV weergegeven. Medegeldnemer Anthill BV heeft een Creditsafe score van 52 punten en G-PD% van 0,38%. Beide aandeelhouders tekenen niet voor hoofdelijke aansprakelijkheid maar geven ieder een borg af van € 25.000,00. Daarnaast geven zij een non-dividend verklaring af waarin wordt verklaard geen dividend onttrekkingen te doen gedurende de looptijd van de lening.
De weergegeven risicoclassificatie is gebaseerd op de (voorlopige) cijfers 2015. Bij de vraag ' wat is het omzetniveau van de onderneming' wordt uiteengezet waarom het afgelopen jaar het resultaat en dus de afloscapaciteit niet representatief is voor Active Ants. Op basis van de realistisch geprognosticeerde cijfers 2016 zou risicoclassificatie lager uitvallen.

 


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 100021660woensdag 27 januari 2016
€ 1.000000300woensdag 27 januari 2016
€ 400019461woensdag 27 januari 2016
€ 100005267woensdag 27 januari 2016
€ 1.000020185woensdag 27 januari 2016
€ 500013177woensdag 27 januari 2016
€ 500010468woensdag 27 januari 2016
€ 1.000004910woensdag 27 januari 2016
€ 1.200008784woensdag 27 januari 2016
€ 500021557woensdag 27 januari 2016
€ 100007695woensdag 27 januari 2016
€ 200008726woensdag 27 januari 2016
€ 4.900021807woensdag 27 januari 2016
€ 300009683woensdag 27 januari 2016
€ 100017078woensdag 27 januari 2016
€ 500020131woensdag 27 januari 2016
€ 100020146woensdag 27 januari 2016
€ 600006079woensdag 27 januari 2016
€ 500021336woensdag 27 januari 2016
€ 500004595woensdag 27 januari 2016
€ 500001403woensdag 27 januari 2016
€ 100018105woensdag 27 januari 2016
€ 200018150woensdag 27 januari 2016
€ 300001939woensdag 27 januari 2016
€ 100018058woensdag 27 januari 2016
€ 500010494woensdag 27 januari 2016
€ 500021134woensdag 27 januari 2016
€ 200016221woensdag 27 januari 2016
€ 500021855woensdag 27 januari 2016
€ 200018641woensdag 27 januari 2016
€ 100008301woensdag 27 januari 2016
€ 100000823woensdag 27 januari 2016
€ 500020464woensdag 27 januari 2016
€ 500019438woensdag 27 januari 2016
€ 200021189woensdag 27 januari 2016
€ 300015103woensdag 27 januari 2016
€ 500010327woensdag 27 januari 2016
€ 200007940woensdag 27 januari 2016
€ 1.000020484woensdag 27 januari 2016
€ 300003271woensdag 27 januari 2016
€ 100013350woensdag 27 januari 2016
€ 500005094woensdag 27 januari 2016
€ 100021775woensdag 27 januari 2016
€ 100015092woensdag 27 januari 2016
€ 200021708woensdag 27 januari 2016
€ 100004670woensdag 27 januari 2016
€ 200008481woensdag 27 januari 2016
€ 200013610woensdag 27 januari 2016
€ 300016535woensdag 27 januari 2016
€ 500008566woensdag 27 januari 2016
€ 1.000011837woensdag 27 januari 2016
€ 300017067woensdag 27 januari 2016
€ 200021242woensdag 27 januari 2016
€ 1.000011289woensdag 27 januari 2016
€ 200015965woensdag 27 januari 2016
€ 300016879woensdag 27 januari 2016
€ 200010935woensdag 27 januari 2016
€ 200006347woensdag 27 januari 2016
€ 200013981woensdag 27 januari 2016
€ 400013088woensdag 27 januari 2016
€ 100012591woensdag 27 januari 2016
€ 500015135woensdag 27 januari 2016
€ 100008935woensdag 27 januari 2016
€ 500017929woensdag 27 januari 2016
€ 500005021woensdag 27 januari 2016
€ 200011557woensdag 27 januari 2016
€ 300014380woensdag 27 januari 2016
€ 200020550woensdag 27 januari 2016
€ 500009573woensdag 27 januari 2016
€ 200021338woensdag 27 januari 2016
€ 100008201woensdag 27 januari 2016
€ 200021858woensdag 27 januari 2016
€ 500021859woensdag 27 januari 2016
€ 300017701woensdag 27 januari 2016
€ 300012449woensdag 27 januari 2016
€ 2.000008738woensdag 27 januari 2016
€ 1.000007445woensdag 27 januari 2016
€ 1.000019249woensdag 27 januari 2016
€ 700021537woensdag 27 januari 2016
€ 300013986woensdag 27 januari 2016
€ 1.000020731woensdag 27 januari 2016
€ 500021114woensdag 27 januari 2016
€ 2.000021066woensdag 27 januari 2016
€ 200021445woensdag 27 januari 2016
€ 2.000007660woensdag 27 januari 2016
€ 100017580woensdag 27 januari 2016
€ 500014812woensdag 27 januari 2016
€ 500021705woensdag 27 januari 2016
€ 500015564woensdag 27 januari 2016
€ 700018566woensdag 27 januari 2016
€ 500021266woensdag 27 januari 2016
€ 1.500009023woensdag 27 januari 2016
€ 500012148woensdag 27 januari 2016
€ 500017732woensdag 27 januari 2016
€ 200021860woensdag 27 januari 2016
€ 500018878woensdag 27 januari 2016
€ 200021828woensdag 27 januari 2016
€ 200013670woensdag 27 januari 2016
€ 100008487woensdag 27 januari 2016
€ 4.500013697woensdag 27 januari 2016
€ 2.000015104woensdag 27 januari 2016
€ 200020164woensdag 27 januari 2016
€ 1.500008562woensdag 27 januari 2016
€ 1.000021329woensdag 27 januari 2016
€ 100018628woensdag 27 januari 2016
€ 100011427woensdag 27 januari 2016
€ 400017553woensdag 27 januari 2016
€ 1.000012759woensdag 27 januari 2016
€ 200019959woensdag 27 januari 2016
€ 100021101woensdag 27 januari 2016
€ 1.000021864woensdag 27 januari 2016
€ 1.000008024woensdag 27 januari 2016
€ 500015871woensdag 27 januari 2016
€ 700009818woensdag 27 januari 2016
€ 100020344donderdag 28 januari 2016
€ 1.000019250donderdag 28 januari 2016
€ 300010498donderdag 28 januari 2016
€ 100021064donderdag 28 januari 2016
€ 100013699donderdag 28 januari 2016
€ 1.000002952donderdag 28 januari 2016
€ 200019212donderdag 28 januari 2016
€ 500015227donderdag 28 januari 2016
€ 500014805donderdag 28 januari 2016
€ 300016774donderdag 28 januari 2016
€ 200015782donderdag 28 januari 2016
€ 200003973donderdag 28 januari 2016
€ 500021358donderdag 28 januari 2016
€ 300021594donderdag 28 januari 2016
€ 1.000014937donderdag 28 januari 2016
€ 400017243donderdag 28 januari 2016
€ 3.000010835donderdag 28 januari 2016
€ 500021103donderdag 28 januari 2016
€ 200004906donderdag 28 januari 2016
€ 2.000005289donderdag 28 januari 2016
€ 1.000009763donderdag 28 januari 2016
€ 1.000019930donderdag 28 januari 2016
€ 300008904donderdag 28 januari 2016
€ 3.000011380donderdag 28 januari 2016
€ 100015695donderdag 28 januari 2016
€ 1.000017652donderdag 28 januari 2016
€ 1.000016026donderdag 28 januari 2016
€ 500010353donderdag 28 januari 2016
€ 1.000020643donderdag 28 januari 2016
€ 100019392donderdag 28 januari 2016
€ 200012519donderdag 28 januari 2016
€ 100019020donderdag 28 januari 2016
€ 100021848donderdag 28 januari 2016
€ 1.000015173donderdag 28 januari 2016
€ 1.000013292donderdag 28 januari 2016
€ 1.000019005donderdag 28 januari 2016
€ 700014422donderdag 28 januari 2016
€ 100009551donderdag 28 januari 2016
€ 500010294donderdag 28 januari 2016
€ 2.500013712donderdag 28 januari 2016
€ 100003232donderdag 28 januari 2016
€ 400005880donderdag 28 januari 2016
€ 100016971donderdag 28 januari 2016
€ 100010226donderdag 28 januari 2016
€ 200021495donderdag 28 januari 2016
€ 500016068donderdag 28 januari 2016
€ 100021869donderdag 28 januari 2016
€ 100009762donderdag 28 januari 2016
€ 500013429donderdag 28 januari 2016
€ 200009166donderdag 28 januari 2016
€ 600004502donderdag 28 januari 2016
€ 200018333donderdag 28 januari 2016
€ 100009350donderdag 28 januari 2016
€ 2.000008273donderdag 28 januari 2016
€ 1.200014614donderdag 28 januari 2016
€ 200012728donderdag 28 januari 2016
€ 100015168donderdag 28 januari 2016
€ 3.000020567donderdag 28 januari 2016
€ 2.500021856donderdag 28 januari 2016
€ 300021838donderdag 28 januari 2016
€ 1.000015266donderdag 28 januari 2016
€ 100004126donderdag 28 januari 2016
€ 200009678donderdag 28 januari 2016
€ 500003283donderdag 28 januari 2016
€ 500019007donderdag 28 januari 2016
€ 100021518donderdag 28 januari 2016
€ 2.000010476donderdag 28 januari 2016
€ 200009817donderdag 28 januari 2016
€ 500013436donderdag 28 januari 2016
€ 100012163donderdag 28 januari 2016
€ 300018047donderdag 28 januari 2016
€ 200008094donderdag 28 januari 2016
€ 500016206donderdag 28 januari 2016
€ 2.000000530donderdag 28 januari 2016
€ 1.500003237donderdag 28 januari 2016
€ 500006421donderdag 28 januari 2016
€ 1.000020292donderdag 28 januari 2016
€ 200011756donderdag 28 januari 2016
€ 1.500011529donderdag 28 januari 2016
€ 200012490donderdag 28 januari 2016
€ 500008664donderdag 28 januari 2016
€ 200011190donderdag 28 januari 2016
€ 2.000008211donderdag 28 januari 2016
€ 500016922donderdag 28 januari 2016
€ 1.000020285donderdag 28 januari 2016
€ 500014062donderdag 28 januari 2016
€ 200012355donderdag 28 januari 2016
€ 300021388donderdag 28 januari 2016
€ 100021421donderdag 28 januari 2016
€ 200006978donderdag 28 januari 2016
€ 2.000019163donderdag 28 januari 2016
€ 1.000019680donderdag 28 januari 2016
€ 1.000017228donderdag 28 januari 2016
€ 300009393donderdag 28 januari 2016
€ 500007909donderdag 28 januari 2016
€ 400006176donderdag 28 januari 2016
€ 2.000011413donderdag 28 januari 2016
€ 1.000018421donderdag 28 januari 2016
€ 100015067donderdag 28 januari 2016
€ 300016908donderdag 28 januari 2016
€ 200014442donderdag 28 januari 2016
€ 2.500018445donderdag 28 januari 2016
€ 2.500015885donderdag 28 januari 2016
€ 500004172donderdag 28 januari 2016
€ 300005881donderdag 28 januari 2016
€ 2.500020930donderdag 28 januari 2016
€ 300014303donderdag 28 januari 2016
€ 400012872donderdag 28 januari 2016
€ 100012721donderdag 28 januari 2016
€ 100006556donderdag 28 januari 2016
€ 400007893donderdag 28 januari 2016
€ 200013840donderdag 28 januari 2016
€ 500016312donderdag 28 januari 2016
€ 2.000018176donderdag 28 januari 2016
€ 100014639donderdag 28 januari 2016
€ 2.000010915donderdag 28 januari 2016
€ 1.000021616donderdag 28 januari 2016
€ 1.000003046donderdag 28 januari 2016
€ 300017891donderdag 28 januari 2016
€ 3.000021284donderdag 28 januari 2016
€ 2.000021304donderdag 28 januari 2016
€ 500012049donderdag 28 januari 2016
€ 500006438donderdag 28 januari 2016
€ 400004509donderdag 28 januari 2016
€ 1.000015016donderdag 28 januari 2016
€ 100018871donderdag 28 januari 2016
€ 500006021donderdag 28 januari 2016
€ 1.500015049donderdag 28 januari 2016
€ 500014671donderdag 28 januari 2016
€ 3.000018136donderdag 28 januari 2016
€ 1.000014985donderdag 28 januari 2016
€ 100010010donderdag 28 januari 2016
€ 2.000010009donderdag 28 januari 2016
€ 200014531donderdag 28 januari 2016
€ 100013190donderdag 28 januari 2016
€ 2.000006772donderdag 28 januari 2016
€ 300016136donderdag 28 januari 2016
€ 100018146donderdag 28 januari 2016
€ 500015754donderdag 28 januari 2016
€ 100011219donderdag 28 januari 2016
€ 1.500014633donderdag 28 januari 2016
€ 500020849donderdag 28 januari 2016
€ 1.000021851donderdag 28 januari 2016
€ 100006327donderdag 28 januari 2016
€ 100012564donderdag 28 januari 2016
€ 500016481donderdag 28 januari 2016
€ 300003198donderdag 28 januari 2016
€ 200018879donderdag 28 januari 2016
€ 1.000013626donderdag 28 januari 2016
€ 100018065donderdag 28 januari 2016
€ 400016591donderdag 28 januari 2016
€ 300014187donderdag 28 januari 2016
€ 2.000019469vrijdag 29 januari 2016
€ 400007919vrijdag 29 januari 2016
€ 100018048vrijdag 29 januari 2016
€ 200002213vrijdag 29 januari 2016
€ 100015265vrijdag 29 januari 2016
€ 2.500010677vrijdag 29 januari 2016
€ 500010676vrijdag 29 januari 2016
€ 100019685vrijdag 29 januari 2016
€ 1.500018127vrijdag 29 januari 2016
€ 500018537vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000015794vrijdag 29 januari 2016
€ 200007205vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000015807vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000013138vrijdag 29 januari 2016
€ 200021530vrijdag 29 januari 2016
€ 5.000008365vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000019642vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000008917vrijdag 29 januari 2016
€ 200009782vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000017058vrijdag 29 januari 2016
€ 2.000009876vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000006498vrijdag 29 januari 2016
€ 500021881vrijdag 29 januari 2016
€ 3.500020257vrijdag 29 januari 2016
€ 5.000019991vrijdag 29 januari 2016
€ 400021597vrijdag 29 januari 2016
€ 100008621vrijdag 29 januari 2016
€ 500021882vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000009737vrijdag 29 januari 2016
€ 800018490vrijdag 29 januari 2016
€ 500021845vrijdag 29 januari 2016
€ 100012234vrijdag 29 januari 2016
€ 300011125vrijdag 29 januari 2016
€ 200015682vrijdag 29 januari 2016
€ 500001998vrijdag 29 januari 2016
€ 500014043vrijdag 29 januari 2016
€ 100013785vrijdag 29 januari 2016
€ 100005479vrijdag 29 januari 2016
€ 800006679vrijdag 29 januari 2016
€ 700019330vrijdag 29 januari 2016
€ 300005818vrijdag 29 januari 2016
€ 200012204vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000008122vrijdag 29 januari 2016
€ 2.000021886vrijdag 29 januari 2016
€ 2.500008425vrijdag 29 januari 2016
€ 300020031vrijdag 29 januari 2016
€ 100012102vrijdag 29 januari 2016
€ 700004568vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000017118vrijdag 29 januari 2016
€ 200021564vrijdag 29 januari 2016
€ 500021483vrijdag 29 januari 2016
€ 300021888vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000005425vrijdag 29 januari 2016
€ 100015579vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000010748vrijdag 29 januari 2016
€ 500004481vrijdag 29 januari 2016
€ 3.000009328vrijdag 29 januari 2016
€ 300009137vrijdag 29 januari 2016
€ 500018873vrijdag 29 januari 2016
€ 2.000021889vrijdag 29 januari 2016
€ 5.000015205vrijdag 29 januari 2016
€ 900004384vrijdag 29 januari 2016
€ 5.000020758vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000021387vrijdag 29 januari 2016
€ 200010526vrijdag 29 januari 2016
€ 100021890vrijdag 29 januari 2016
€ 200021116vrijdag 29 januari 2016
€ 2.000010406vrijdag 29 januari 2016
€ 5.000021891vrijdag 29 januari 2016
€ 100008757vrijdag 29 januari 2016
€ 200006189vrijdag 29 januari 2016
€ 200012538vrijdag 29 januari 2016
€ 500014665vrijdag 29 januari 2016
€ 3.000006829vrijdag 29 januari 2016
€ 11.000021218zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000016729zaterdag 30 januari 2016
€ 500021257zaterdag 30 januari 2016
€ 5.000021286zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000021384zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000021805zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000004350zaterdag 30 januari 2016
€ 100021386zaterdag 30 januari 2016
€ 400016700zaterdag 30 januari 2016
€ 500017629zaterdag 30 januari 2016
€ 200020350zaterdag 30 januari 2016
€ 200001945zaterdag 30 januari 2016
€ 100021522zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000021846zaterdag 30 januari 2016
€ 500018911zaterdag 30 januari 2016
€ 500016111zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000021324zaterdag 30 januari 2016
€ 3.500011225zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000018380zaterdag 30 januari 2016
€ 200017606zaterdag 30 januari 2016
€ 1.300019182zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000011662zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000018232zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000008919zaterdag 30 januari 2016
€ 500016511zaterdag 30 januari 2016
€ 100018953zaterdag 30 januari 2016
€ 500015864zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000017175zaterdag 30 januari 2016
€ 300017771zaterdag 30 januari 2016
€ 5.000008431zaterdag 30 januari 2016
€ 200015047zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000013742zaterdag 30 januari 2016
€ 300017758zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000021896zaterdag 30 januari 2016
€ 10.000008763zaterdag 30 januari 2016
€ 500008679zaterdag 30 januari 2016
€ 3.000019018zaterdag 30 januari 2016
€ 6.000008768zaterdag 30 januari 2016
€ 500009516zaterdag 30 januari 2016
€ 2.000021899zaterdag 30 januari 2016
€ 500018872zaterdag 30 januari 2016
€ 500015290zaterdag 30 januari 2016
€ 500021900zaterdag 30 januari 2016
€ 100021428zaterdag 30 januari 2016
€ 500021346zaterdag 30 januari 2016
€ 200015865zaterdag 30 januari 2016
€ 200005995zaterdag 30 januari 2016
€ 200005427zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000021834zaterdag 30 januari 2016
€ 300021170zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000012932zaterdag 30 januari 2016
€ 600006020zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000021902zaterdag 30 januari 2016
€ 200002949zaterdag 30 januari 2016
€ 300014972zaterdag 30 januari 2016
€ 300012737zaterdag 30 januari 2016
€ 200013507zaterdag 30 januari 2016
€ 200008609zaterdag 30 januari 2016
€ 8.500017227zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000017776zaterdag 30 januari 2016
€ 400020783zaterdag 30 januari 2016
€ 3.000014003zaterdag 30 januari 2016
€ 900021904zaterdag 30 januari 2016
€ 300016915zaterdag 30 januari 2016
€ 300015872zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000021905zaterdag 30 januari 2016
€ 500007601zaterdag 30 januari 2016
€ 200016851zaterdag 30 januari 2016
€ 500009171zondag 31 januari 2016
€ 200012515zondag 31 januari 2016
€ 1.000017241zondag 31 januari 2016
€ 500011328zondag 31 januari 2016
€ 300012951zondag 31 januari 2016
€ 200012183zondag 31 januari 2016
€ 500014783zondag 31 januari 2016
€ 300016581zondag 31 januari 2016
€ 1.500001386zondag 31 januari 2016
€ 3.000014340zondag 31 januari 2016
€ 3.000010002zondag 31 januari 2016
€ 5.000015844zondag 31 januari 2016
€ 500020960zondag 31 januari 2016
€ 100021911zondag 31 januari 2016
€ 500021760zondag 31 januari 2016
€ 200021106zondag 31 januari 2016
€ 300012912zondag 31 januari 2016
€ 500006678zondag 31 januari 2016
€ 1.000001455zondag 31 januari 2016
€ 100008304zondag 31 januari 2016
€ 500012012zondag 31 januari 2016
€ 100021679zondag 31 januari 2016
€ 2.000019170zondag 31 januari 2016
€ 200010785zondag 31 januari 2016
€ 1.000016296zondag 31 januari 2016
€ 200011606zondag 31 januari 2016
€ 1.000021915zondag 31 januari 2016
€ 200021827zondag 31 januari 2016
€ 300015621zondag 31 januari 2016
€ 2.000021916zondag 31 januari 2016
€ 1.000021917zondag 31 januari 2016
€ 1.000018545zondag 31 januari 2016
€ 500007622zondag 31 januari 2016
€ 100009711zondag 31 januari 2016
€ 1.500015534zondag 31 januari 2016
€ 5.000018292zondag 31 januari 2016
€ 100010512zondag 31 januari 2016
€ 2.800021622zondag 31 januari 2016
€ 100005798zondag 31 januari 2016
€ 1.000017910zondag 31 januari 2016
€ 5.000019341zondag 31 januari 2016
€ 300013255zondag 31 januari 2016
€ 100013061zondag 31 januari 2016
€ 100018187zondag 31 januari 2016
€ 200002025zondag 31 januari 2016
€ 1.500021872zondag 31 januari 2016
€ 2.500021797zondag 31 januari 2016
€ 1.000009571zondag 31 januari 2016
€ 500019247zondag 31 januari 2016
€ 700013722zondag 31 januari 2016
€ 2.000012879zondag 31 januari 2016
€ 2.000011361zondag 31 januari 2016
€ 1.000010157maandag 1 februari 2016
€ 500013254maandag 1 februari 2016
€ 500016966maandag 1 februari 2016
€ 100016561maandag 1 februari 2016
€ 10.000000799maandag 1 februari 2016
€ 1.000016295maandag 1 februari 2016
€ 300020016maandag 1 februari 2016
€ 900012088maandag 1 februari 2016
€ 500019396maandag 1 februari 2016
€ 1.000021923maandag 1 februari 2016
€ 100019318maandag 1 februari 2016
€ 100021925maandag 1 februari 2016
€ 400016348maandag 1 februari 2016
€ 2.000021535maandag 1 februari 2016
€ 1.000021926maandag 1 februari 2016
€ 600009931maandag 1 februari 2016
€ 5.000010486maandag 1 februari 2016
€ 10.000021927maandag 1 februari 2016
€ 2.000019257maandag 1 februari 2016
€ 3.000012094maandag 1 februari 2016
€ 300021877maandag 1 februari 2016
€ 2.000021928maandag 1 februari 2016
€ 500021129maandag 1 februari 2016
€ 1.000005674maandag 1 februari 2016
€ 100021782maandag 1 februari 2016
€ 5.000021224maandag 1 februari 2016
€ 100014398maandag 1 februari 2016
€ 100014155maandag 1 februari 2016
€ 100014620maandag 1 februari 2016
€ 2.000021932maandag 1 februari 2016
€ 400011643maandag 1 februari 2016
€ 3.000021277maandag 1 februari 2016
€ 300015551maandag 1 februari 2016
€ 2.000008065maandag 1 februari 2016
€ 2.500021933maandag 1 februari 2016
€ 2.000020632maandag 1 februari 2016
€ 1.000006008maandag 1 februari 2016
€ 5.000019615maandag 1 februari 2016
€ 400018221maandag 1 februari 2016
€ 1.000021260maandag 1 februari 2016
€ 300017916maandag 1 februari 2016
€ 100012673maandag 1 februari 2016
€ 1.500014876maandag 1 februari 2016
€ 5.000018681maandag 1 februari 2016
€ 1.000003794maandag 1 februari 2016
€ 500020002maandag 1 februari 2016
€ 200016771maandag 1 februari 2016
€ 2.000021046maandag 1 februari 2016
€ 1.000010846maandag 1 februari 2016
€ 100005609maandag 1 februari 2016
€ 2.000021233maandag 1 februari 2016
€ 500021695maandag 1 februari 2016
€ 500011287maandag 1 februari 2016
€ 500011133maandag 1 februari 2016
€ 500021946maandag 1 februari 2016
€ 1.000021948maandag 1 februari 2016
€ 2.500021949maandag 1 februari 2016
€ 100014996maandag 1 februari 2016
€ 1.000003526maandag 1 februari 2016
€ 300016135maandag 1 februari 2016
€ 1.000008980maandag 1 februari 2016
€ 800007404maandag 1 februari 2016
€ 1.000012062maandag 1 februari 2016
€ 1.000021875maandag 1 februari 2016
€ 300011480maandag 1 februari 2016
€ 500014606maandag 1 februari 2016
€ 200021953maandag 1 februari 2016
€ 1.500014989maandag 1 februari 2016
€ 500017068maandag 1 februari 2016
€ 100016428maandag 1 februari 2016
€ 200021702maandag 1 februari 2016
€ 1.500001364maandag 1 februari 2016
€ 100017059maandag 1 februari 2016
€ 1.000016258maandag 1 februari 2016
€ 100014198maandag 1 februari 2016
€ 1.000014722maandag 1 februari 2016
€ 500016904maandag 1 februari 2016
€ 500016901maandag 1 februari 2016
€ 10.000021958maandag 1 februari 2016
€ 2.000019313maandag 1 februari 2016
€ 1.000021534maandag 1 februari 2016
€ 200015494maandag 1 februari 2016
€ 100016740maandag 1 februari 2016
€ 400013597maandag 1 februari 2016
€ 100009477maandag 1 februari 2016
€ 400008278maandag 1 februari 2016
€ 1.000021959maandag 1 februari 2016
€ 800011229maandag 1 februari 2016
€ 300002505maandag 1 februari 2016
€ 2.500017901dinsdag 2 februari 2016
€ 500016260dinsdag 2 februari 2016
€ 400002026dinsdag 2 februari 2016
€ 400005905dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000021164dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000019537dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000021480dinsdag 2 februari 2016
€ 100009693dinsdag 2 februari 2016
€ 500021968dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000013643dinsdag 2 februari 2016
€ 2.500003906dinsdag 2 februari 2016
€ 200013615dinsdag 2 februari 2016
€ 200009360dinsdag 2 februari 2016
€ 500013147dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000013062dinsdag 2 februari 2016
€ 500017146dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000016043dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000021558dinsdag 2 februari 2016
€ 100008913dinsdag 2 februari 2016
€ 5.500021970dinsdag 2 februari 2016
€ 500021160dinsdag 2 februari 2016
€ 100015568dinsdag 2 februari 2016
€ 500004916dinsdag 2 februari 2016
€ 500021973dinsdag 2 februari 2016
€ 200015148dinsdag 2 februari 2016
€ 1.500003866dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000021974dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000018530dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000020162dinsdag 2 februari 2016
€ 200012379dinsdag 2 februari 2016
€ 100013808dinsdag 2 februari 2016
€ 100011696dinsdag 2 februari 2016
€ 100011320dinsdag 2 februari 2016
€ 200021605dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000021976dinsdag 2 februari 2016
€ 2.500019243dinsdag 2 februari 2016
€ 500021977dinsdag 2 februari 2016
€ 500004055dinsdag 2 februari 2016
€ 500011724dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000021273dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000020406dinsdag 2 februari 2016
€ 100006004dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000004206dinsdag 2 februari 2016
€ 200015945dinsdag 2 februari 2016
€ 500013406dinsdag 2 februari 2016
€ 100021767dinsdag 2 februari 2016
€ 300009140dinsdag 2 februari 2016
€ 2.500017524dinsdag 2 februari 2016
€ 200019131dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000013771dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000003568dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000021980dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000009688dinsdag 2 februari 2016
€ 500020226dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000004163dinsdag 2 februari 2016
€ 200014983dinsdag 2 februari 2016
€ 200011914dinsdag 2 februari 2016
€ 100006026dinsdag 2 februari 2016
€ 400006505dinsdag 2 februari 2016
€ 600010856dinsdag 2 februari 2016
€ 4.000004807dinsdag 2 februari 2016
€ 200020773dinsdag 2 februari 2016
€ 2.500021983dinsdag 2 februari 2016
€ 300002912dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000011514dinsdag 2 februari 2016
€ 500015440dinsdag 2 februari 2016
€ 2.300021985dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000017239dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000008905dinsdag 2 februari 2016
€ 200020901dinsdag 2 februari 2016
€ 2.500020589dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000016852dinsdag 2 februari 2016
€ 1.200013581dinsdag 2 februari 2016
€ 300019581dinsdag 2 februari 2016
€ 100015815dinsdag 2 februari 2016
€ 3.300021987woensdag 3 februari 2016
€ 100022011donderdag 11 februari 2016
€ 600011661donderdag 11 februari 2016
€ 1.000021479donderdag 11 februari 2016
€ 200021697donderdag 11 februari 2016