Nieuws
01-08-2019
Crowdfunder helpt bedrijf verder Jan Kas, Reformatorisch Dagblad, 31-7-2019 - themartikel in de s...
lees verder
29-07-2019
Redactionele opmerking Geldvoorelkaar.nl: In het FD stond deze week een artikel over Rik Breur, de...
lees verder
26-07-2019
Vandaag, vrijdag 26 juli, is Geldvoorelkaar.nl telefonisch bereikbaar tot 16:00 uur. Na die tijd z...
lees verder
19-07-2019
Nais Brands zomercollectie 2020 zeer goed ontvangen Bericht van de ondernemers: Op de vakbeurs '...
lees verder
19-07-2019
Vandaag op Vastgoedjournaal.nl  (19-7-2019) Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de b...
lees verder
Financiering werkkapitaal
Active Ants
Project:
13142 Zakelijk
Leendoel:
Financiering werkkapitaal
Classificatie:
5
G-PD percentage:
1,16
Creditsafe score:
59
Zekerheden:
Zie pitch
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 592.900
Geinvesteerd:
€ 592.900
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
7,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche: E-commerce
Producten en of diensten: Logistieke diensten
Aantal medewerkers: 110
Oprichtingsdatum: 01-01-1988
Leeftijd: 40
Gezinssituatie: Samenwonend met kinderen
Opleiding: HBO en WO
Hobbys: Windsurfen
BKR score: Onbekend (beiden)
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe ACTIVE ANTS BV.pdf
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe ANTHILL BV.pdf
Social media: Twitter  Facebook  LinkedIn
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
   
Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming?
Active Ants BV (voorheen Alpak Shopservices BV) is al 28 jaar een gezond en groeiend logistiek bedrijf. Vanaf 2011 heeft Active Ants zich volledig gericht op het verzorgen van logistieke diensten voor e-commerce bedrijven (webwinkels). We verzorgen opslag, verzendklaar maken, verzending, en retourenverwerking voor webwinkels. Daarnaast kunnen webwinkels ook gebruik maken van onze additionele diensten zoals webshopontwikkeling, betalingsafhandeling, produktfotografie en klantenservice.
 
Waar wordt de financiering voor aangewend?
Het doel van de kredietbehoefte is tweeledig:
 
1) Werkkapitaal
Door de sterke omzetgroei neemt de werkkapitaal behoefte ook toe. Omzet stijgt, klanten betalen na het einde van de maand gemiddeld op 20 dagen, maar alle bedrijfskosten moeten al veel eerder door Active Ants worden betaald aan de leveranciers. Met name vervoerskosten om de pakketjes te versturen moeten vrijwel meteen worden betaald aan vervoerders als PostNL en DHL, terwijl de betaling hiervan door webwinkels aan Active Ants pas 30-60 dagen later geschieden. Om het verschil tussen de uitgaande geldstroom en de inkomende geldstroom te kunnen overbruggen is steeds meer werkkapitaal nodig. 

De verhoging van de werkkapitaalpositie wil Active Ants financieren middels crowdfunding. Active Ants heeft hiervoor 450.000 euro nodig en is bereid 7% rente te betalen op deze lening.
 
Profiel_13142_2_090644.jpg
 
2) Investeringen
Daarnaast heeft Active Ants geïnvesteerd in een automatische opslag- en orderpicking machine. Momenteel figureert het bedrijf in de nieuwe Rabobank commercial met deze investering. Deze investering is volledig gefinancierd door de Rabobank ten bedrage van ongeveer 2,5 miljoen euro. Het gaat hier dan om de opslagmachine en alle apparatuur eromheen. Echter, om het bedrijfspand klaar te maken voor deze machine moet Active Ants nog de nodige investeringen doen. Zo moet de vloer worden vlakgemaakt volgens een bepaalde normering, moeten er forse aanpassingen gedaan worden in het elektriciteitsnetwerk binnen het bedrijf en moet er een nieuwe toegangspoort tot het magazijn gemaakt worden. Deze investeringen waren geen onderdeel van de Rabobank investering en wil Active Ants financieren via crowdfunding. Het gaat hierbij om een bedrag van 150.000 euro.

Wat is uw ervaring in deze branche?
De directie van de onderneming wordt gevoerd door Jeroen Dekker en Jean Lahaye. Beiden ervaren en succesvolle ondernemers. 

Jeroen Dekker (1975) was eind jaren 90 directeur bij de eerste webwinkel in Nederland: Shop.nl. Daarna startte hij zijn eigen keten van webwinkels in voedingssupplementen die hij succesvol verkocht in 2006. In 2003 startte hij een offshore ICT bedrijf dat groeide tot 100 FTE en dat hij verkocht in 2010. Daarnaast is Jeroen oprichter en 50% eigenaar van Grafi Offshore B.V., een full service productiehuis voor digitale media met 90 FTE. Jeroen heeft een hogeschool opleiding in Retail Management & Marketing. In 2011 heeft hij samen met Jean Lahaye het e-fulfilmentbedrijf Active Ants overgenomen waar hij nu managing partner is. Samen met Jean Lahaye realiseerde hij met Active Ants in 4 jaar tijd een groei van 25 naar ruim 100 FTE en van een omzet van 2,2 naar bijna 6 miljoen euro (2015). 

Jean Lahaye (1971) is een ervaren ondernemer die zijn opleiding tot bedrijfseconoom voltooide aan de Universiteit van Tilburg. Hierna volgde hij de opleiding tot register controller aan de Universiteit van Nijenrode. Voor zijn directeurschap bij Active Ants was Jean Lahaye DGA van Shopservices B.V., één van de twee bedrijven waaruit Active Ants is ontstaan. Jean startte twee succesvolle webwinkels: Groenestroomshop en Toolbusters die respectievelijk in 2011 en 2012 zijn verkocht. Samen met Jeroen Dekker is hij verantwoordelijk voor de groei in de huidige onderneming. De onderneming dankt haar succes mede doordat de ondernemers elkaar zeer goed aanvullen. Jeroen Dekker neemt voornamelijk de marketing & sales voor zijn rekening en Jean Lahaye de operatie en financiën.

Profiel_13142_2_162610.jpg
 Door op bovenstaande foto de klikken, wordt u doorverwezen naar de tv-commercial van Active Ants

Wat zijn de korte termijn vooruitzichten van de onderneming?
De e-commerce markt is jaar na jaar sterk groeiende en Active Ants profiteert van deze trend. Active Ants laat in de afgelopen 3 jaar groeicijfers zien van gemiddeld 38% per jaar (omzetgroei), waarmee ze het nog beter doet dan de e-commerce gemiddelde marktgroei.
De e-commerce markt is nog lang niet uitgegroeid. Het aantal webwinkels neemt nog steeds toe, webwinkels worden groter, professioneler en meer en meer productgroepen komen online. Het is de verwachting van brancheorganisatie Thuiswinkel.org (shopping 2020) dat deze markt tot 2020 nog met ongeveer 9% per jaar blijft groeien. Onderzoeksorganisaties zoals Forrester Research en Euromonitor bevestigen dit, zij voorspellen groeicijfers van respectievelijk 9% per jaar in Nederland tot 18% in andere Europese landen.

Om de forse groei van het bedrijf goed te kunnen opvangen en ook om klaar te zijn voor de toekomst heeft Active Ants besloten te investeren in een goods-to-man orderpicking en opslagsysteem. Dit systeem, bestaande uit 30.000 productbakken, zorgt ervoor dat webwinkel orders razendsnel verzameld kunnen worden door robotjes die bovenop het systeem rijden en die de juiste productbakken naar orderpickers brengen. Met de opzet van dit systeem is een investering gemoeid van 2,5 miljoen euro. Het systeem zal in april 2016 operationeel zijn en veel efficiencyvoordelen voor de onderneming met zich mee brengen. De huisbankier van Active Ants, Rabobank, financiert deze automatisering volledig. Dit bewijst een groot vertrouwen van de bank in het Active Ants business model, de organisatie, haar financiële resultaten en het management. Omdat de investering innovatief en aantrekkelijk is heeft de Rabobank Active Ants gevraagd met deze investering te figureren in de nieuwe Rabobank commercial op nationale televisie. De link naar deze commercial is hierboven ingevoegd. 
Meer achtergronden over deze investering vindt u in dit filmpje gemaakt door de Rabobank. 
 
Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming?
De organisatie bestaat uit een werkmaatschappij Active Ants BV en een holdingmaatschappij Anthill BV. Waarbij laatstgenoemde 100% van de aandelen van de werkmaatschappij bezit. De DGA’s Jeroen Dekker en Jean Lahaye bezitten allebei via hun holdingmaatschappijen 50% van de aandelen van Anthill BV.
 
Wat is globaal het omzetniveau van de onderneming?

 2012  € 2.300.000
 2013  € 3.500.000
 2014  € 5.700.000
 2015  € 6.000.000
 2016  € 7.900.000

Active Ants won recentelijk de FD Gazelle awards regio Utrecht met deze resultaten. De onderneming is in juli 2015 verhuisd van haar oude locatie in Lopik (6.000m2) naar een nieuwe locatie in Nieuwegein (13.000m2) de omzet in 2015 laat door deze verhuizing een lagere groei zien. In de eerste helft van 2015 heeft Active Ants een klantenstop gekend omdat de locatie in Lopik te klein was, gevolgd door een verhuisoperatie van enkele maanden die ook de aandacht heeft afgehouden van groei. Echter, in de laatste drie maanden van 2015 heeft Active Ants alweer maar liefst 10 nieuwe klanten, waarvan 3 top 10 klanten aangesloten, waardoor door omzetgroei voor 2016 realistisch geprognosticeerd kan worden op wederom ongeveer 40%.

Profiel_13142_2_140433.jpg
 
Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl?
Onze huisbankier, de Rabobank, heeft ons goed geholpen met de overnamefinanciering van het bedrijf in 2011. Recentelijk is zij wederom bereid gevonden om 2,5 miljoen te financieren in de aanschaf van een goods-to-man systeem. De financieringsbetrokkenheid van de Rabobank bij Active Ants heeft momenteel een grens bereikt waarop de Rabobank ons zelf heeft geadviseerd om financieringsvormen te stapelen en naar alternatieve vormen te zoeken voor onze additionele financieringsbehoefte bijvoorbeeld via crowdfunding. We zijn dat in de markt gaan zoeken en vonden in crowdfunding voor ons op dit moment de beste financieringsvorm. Het stelt ons in staat om klanten en leveranciers ook in ons bedrijf te laten investeren. Geldvoorelkaar.nl is in crowdfunding het grootste platform in Nederland met de meeste investeerders en een gedegen acceptatietraject. De keuze voor Geldvoorelkaar was voor ons daarom een voor de hand liggende keuze.
 
Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?
Het eigen vermogen van Active Ants per 31-12-2015 bedraagt ca. € 1.050.000 bij een balanstotaal van ca. € 3.500.000
(in de balanstelling zijn alle nieuwe verplichtingen meegenomen).
 
Is er voldoende cashflow om aan de verplichtingen te voldoen?
Doordat ons bedrijf winst maakt zal er voldoende ruimte zijn om te voldoen aan de extra verplichtingen die voortvloeien uit deze financiering. Zie hiervoor onderstaande staat met ontwikkeling van de ebitda.
 
 2013  €    351.000
 2014  €    407.000
 2015  €    176.000
 2016  €    735.000
 2017  € 1.000.000
 
Zijn er naast deze lening externe partijen die participeren in het verkrijgen van de benodigde middelen?
Behoudens de huisbankier zijn er geen andere partijen die participeren.

Noot van Geldvoorelkaar.nl:
In de aanhef zijn het G-PD% en Creditsafe score van geldnemer Active Ants BV weergegeven. Medegeldnemer Anthill BV heeft een Creditsafe score van 52 punten en G-PD% van 0,38%. Beide aandeelhouders tekenen niet voor hoofdelijke aansprakelijkheid maar geven ieder een borg af van € 25.000,00. Daarnaast geven zij een non-dividend verklaring af waarin wordt verklaard geen dividend onttrekkingen te doen gedurende de looptijd van de lening.
De weergegeven risicoclassificatie is gebaseerd op de (voorlopige) cijfers 2015. Bij de vraag ' wat is het omzetniveau van de onderneming' wordt uiteengezet waarom het afgelopen jaar het resultaat en dus de afloscapaciteit niet representatief is voor Active Ants. Op basis van de realistisch geprognosticeerde cijfers 2016 zou risicoclassificatie lager uitvallen.

 


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 400woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 1.200woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 4.900woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 600woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 400woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 2.000woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 700woensdag 27 januari 2016
€ 300woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 2.000woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 2.000woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 700woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 1.500woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 4.500woensdag 27 januari 2016
€ 2.000woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 1.500woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 400woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 200woensdag 27 januari 2016
€ 100woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 1.000woensdag 27 januari 2016
€ 500woensdag 27 januari 2016
€ 700woensdag 27 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 400donderdag 28 januari 2016
€ 3.000donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 3.000donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 700donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 2.500donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 400donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 600donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.200donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 3.000donderdag 28 januari 2016
€ 2.500donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.500donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 1.500donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 400donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 2.500donderdag 28 januari 2016
€ 2.500donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 2.500donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 400donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 400donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 3.000donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 400donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 1.500donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 3.000donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 2.000donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 1.500donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 500donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 200donderdag 28 januari 2016
€ 1.000donderdag 28 januari 2016
€ 100donderdag 28 januari 2016
€ 400donderdag 28 januari 2016
€ 300donderdag 28 januari 2016
€ 2.000vrijdag 29 januari 2016
€ 400vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 2.500vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 1.500vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 5.000vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 2.000vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 3.500vrijdag 29 januari 2016
€ 5.000vrijdag 29 januari 2016
€ 400vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 800vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 300vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 800vrijdag 29 januari 2016
€ 700vrijdag 29 januari 2016
€ 300vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 2.000vrijdag 29 januari 2016
€ 2.500vrijdag 29 januari 2016
€ 300vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 700vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 300vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 3.000vrijdag 29 januari 2016
€ 300vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 2.000vrijdag 29 januari 2016
€ 5.000vrijdag 29 januari 2016
€ 900vrijdag 29 januari 2016
€ 5.000vrijdag 29 januari 2016
€ 1.000vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 2.000vrijdag 29 januari 2016
€ 5.000vrijdag 29 januari 2016
€ 100vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 200vrijdag 29 januari 2016
€ 500vrijdag 29 januari 2016
€ 3.000vrijdag 29 januari 2016
€ 11.000zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 5.000zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 100zaterdag 30 januari 2016
€ 400zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 100zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 3.500zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 1.300zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 100zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 300zaterdag 30 januari 2016
€ 5.000zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 300zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 10.000zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 3.000zaterdag 30 januari 2016
€ 6.000zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 2.000zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 100zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 300zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 600zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 300zaterdag 30 januari 2016
€ 300zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 8.500zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 400zaterdag 30 januari 2016
€ 3.000zaterdag 30 januari 2016
€ 900zaterdag 30 januari 2016
€ 300zaterdag 30 januari 2016
€ 300zaterdag 30 januari 2016
€ 1.000zaterdag 30 januari 2016
€ 500zaterdag 30 januari 2016
€ 200zaterdag 30 januari 2016
€ 500zondag 31 januari 2016
€ 200zondag 31 januari 2016
€ 1.000zondag 31 januari 2016
€ 500zondag 31 januari 2016
€ 300zondag 31 januari 2016
€ 200zondag 31 januari 2016
€ 500zondag 31 januari 2016
€ 300zondag 31 januari 2016
€ 1.500zondag 31 januari 2016
€ 3.000zondag 31 januari 2016
€ 3.000zondag 31 januari 2016
€ 5.000zondag 31 januari 2016
€ 500zondag 31 januari 2016
€ 100zondag 31 januari 2016
€ 500zondag 31 januari 2016
€ 200zondag 31 januari 2016
€ 300zondag 31 januari 2016
€ 500zondag 31 januari 2016
€ 1.000zondag 31 januari 2016
€ 100zondag 31 januari 2016
€ 500zondag 31 januari 2016
€ 100zondag 31 januari 2016
€ 2.000zondag 31 januari 2016
€ 200zondag 31 januari 2016
€ 1.000zondag 31 januari 2016
€ 200zondag 31 januari 2016
€ 1.000zondag 31 januari 2016
€ 200zondag 31 januari 2016
€ 300zondag 31 januari 2016
€ 2.000zondag 31 januari 2016
€ 1.000zondag 31 januari 2016
€ 1.000zondag 31 januari 2016
€ 500zondag 31 januari 2016
€ 100zondag 31 januari 2016
€ 1.500zondag 31 januari 2016
€ 5.000zondag 31 januari 2016
€ 100zondag 31 januari 2016
€ 2.800zondag 31 januari 2016
€ 100zondag 31 januari 2016
€ 1.000zondag 31 januari 2016
€ 5.000zondag 31 januari 2016
€ 300zondag 31 januari 2016
€ 100zondag 31 januari 2016
€ 100zondag 31 januari 2016
€ 200zondag 31 januari 2016
€ 1.500zondag 31 januari 2016
€ 2.500zondag 31 januari 2016
€ 1.000zondag 31 januari 2016
€ 500zondag 31 januari 2016
€ 700zondag 31 januari 2016
€ 2.000zondag 31 januari 2016
€ 2.000zondag 31 januari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 10.000maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 300maandag 1 februari 2016
€ 900maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 400maandag 1 februari 2016
€ 2.000maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 600maandag 1 februari 2016
€ 5.000maandag 1 februari 2016
€ 10.000maandag 1 februari 2016
€ 2.000maandag 1 februari 2016
€ 3.000maandag 1 februari 2016
€ 300maandag 1 februari 2016
€ 2.000maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 5.000maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 2.000maandag 1 februari 2016
€ 400maandag 1 februari 2016
€ 3.000maandag 1 februari 2016
€ 300maandag 1 februari 2016
€ 2.000maandag 1 februari 2016
€ 2.500maandag 1 februari 2016
€ 2.000maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 5.000maandag 1 februari 2016
€ 400maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 300maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 1.500maandag 1 februari 2016
€ 5.000maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 200maandag 1 februari 2016
€ 2.000maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 2.000maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 2.500maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 300maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 800maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 300maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 200maandag 1 februari 2016
€ 1.500maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 200maandag 1 februari 2016
€ 1.500maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 500maandag 1 februari 2016
€ 10.000maandag 1 februari 2016
€ 2.000maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 200maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 400maandag 1 februari 2016
€ 100maandag 1 februari 2016
€ 400maandag 1 februari 2016
€ 1.000maandag 1 februari 2016
€ 800maandag 1 februari 2016
€ 300maandag 1 februari 2016
€ 2.500dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 400dinsdag 2 februari 2016
€ 400dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 100dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000dinsdag 2 februari 2016
€ 2.500dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000dinsdag 2 februari 2016
€ 100dinsdag 2 februari 2016
€ 5.500dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 100dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 1.500dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 100dinsdag 2 februari 2016
€ 100dinsdag 2 februari 2016
€ 100dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 2.500dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 100dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 100dinsdag 2 februari 2016
€ 300dinsdag 2 februari 2016
€ 2.500dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 100dinsdag 2 februari 2016
€ 400dinsdag 2 februari 2016
€ 600dinsdag 2 februari 2016
€ 4.000dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 2.500dinsdag 2 februari 2016
€ 300dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 500dinsdag 2 februari 2016
€ 2.300dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000dinsdag 2 februari 2016
€ 1.000dinsdag 2 februari 2016
€ 200dinsdag 2 februari 2016
€ 2.500dinsdag 2 februari 2016
€ 2.000dinsdag 2 februari 2016
€ 1.200dinsdag 2 februari 2016
€ 300dinsdag 2 februari 2016
€ 100dinsdag 2 februari 2016
€ 3.300woensdag 3 februari 2016
€ 100donderdag 11 februari 2016
€ 600donderdag 11 februari 2016
€ 1.000donderdag 11 februari 2016
€ 200donderdag 11 februari 2016