Nieuws
Nieuwsbrief investeerders (feb18) verschenen
15-02-2018
Lees de nieuwsbrief over gefunde projecten, over ondernemers die nog funding zoeken, over de netto...
lees verder
Wijzigingen tarieven
14-02-2018
Per 15 februari is de succes-fee voor investeerders aangepast. U vindt de geldende tarieven o...
lees verder
Gezocht: Commercieel talent
02-02-2018
Je bent verantwoordelijk voor het acquireren van nieuwe crowdfundingprojecten voor Geldvoorelkaa...
lees verder
Jaarrendement bijgewerkt tot 1 januari
02-02-2018
Benieuwd naar het rendement van uw portefeuille over het jaar 2017? In MijnGeldvoorelkaar zijn d...
lees verder
Betaalkenmerk veranderd
23-01-2018
Een wijziging bij de ING Bank maakt dat het kenmerk van onze betalingen er anders uit gaat zie...
lees verder
Innovatie
OrgaNext Research
Project:
14571 Zakelijk
Leendoel:
Innovatie
Classificatie:
6
G-PD percentage:
2,59
Creditsafe score:
17
Zekerheden:
Zie pitch
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 393.000
Geinvesteerd:
€ 393.000
Product:
Conv. Lening
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Over mij
Branche: Farmaceutische industrie
Producten en/of diensten: Recovery Booster NDD
Aantal medewerkers: 3
Oprichtingsdatum: 23-06-2009
Social media: Twitter  LinkedIn  LinkedIn
Aanvullende informatie: Download Adobe Reader  Creditsafe OrgaNext Research BV.pdf
BKR score: Laag risico (C)
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Profiel_14571_2_142622.jpg

Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming?
OrgaNext Research (‘OrgaNext’) is in 2009 opgericht door Marjanne Prins, voormalig Organon topmanager. OrgaNext ontwikkelt een ‘Recovery Booster’ medicijn voor ouderen dat het herstel na een heupfractuur ondersteunt en helpt bij het aanmaken van nieuwe spieren.

Achtergrond
Iedere 27 minuten breekt een oudere in Nederland een heup. Naast al het persoonlijk leed brengt dit enorme zorgkosten met zich mee: in Nederland per jaar € 400 miljoen, in Europa € 21 miljard en in de Verenigde Staten $15 miljard. Op dit moment zijn er geen medicijnen die het herstel na een heupfractuur ondersteunen en blijft circa 50% van de mensen die voor het breken van hun heup nog zelfstandig woonden, afhankelijk van intensieve zorg.

Het is OrgaNext gelukt om het eerste medicijn ter wereld te ontwikkelen dat het herstel van deze patiënten ondersteunt en versnelt. Het gebruik van onze ‘Recovery Booster’ kan voor patiënten het verschil maken tussen het belanden in een rolstoel of lopen achter een rollator. Iedereen met een ouder familielid of een oudere kennis weet dat het zo lang mogelijk behouden van zelfstandigheid en zelfredzaamheid van onschatbare waarde is voor ouderen. 

Het product is NDD: een combinatie van een anabole steroïde en vitamine D in één wekelijkse injectie. We noemen het een ‘Recovery Booster’ omdat NDD het proces van spierafbraak stopt en de revalidatie inspanningen van de patiënt versterkt. Net als insuline en prednison zijn anabole steroïden hormoonachtige stoffen die uitsluitend onder medisch toezicht mogen worden toegediend.

De testen in het laboratorium en in gezonde ouderen zijn succesvol afgerond, patenten zijn verleend en de farmaceutische formulering is stabiel. Nu kan OrgaNext het nieuwe medicijn in een kleine groep patiënten gaan testen (‘Proof of Concept’ studie). Daarna volgen nog meer testen om te kijken welke dosering het beste werkt. OrgaNext gaat ervan uit dat zij kort voor of na de succesvolle afronding van de ‘Proof of Concept’ fase een overeenkomst zal sluiten met een groter farmaceutisch bedrijf.

OrgaNext is sinds 2009 gefinancierd door oprichter en informal investors en heeft inmiddels ca. 3,5 miljoen euro in het nieuwe medicijn geïnvesteerd, inclusief zo’n 600k door de oprichter.

Wat is uw ervaring in deze branche?
Profiel_14571_2_095714.jpg

Marjanne Prins, directeur en oprichter van OrgaNext, heeft ruim 25 jaar ervaring in de farmaceutische industrie. Marjanne is een gedreven ondernemer, resultaatgericht en ervaren in het aansturen van succesvolle teams in o.a. Europa en de Verenigde Staten. Haar passie is het vertalen van wetenschappelijke inzichten in slimme en praktische producten die behoud van zelfstandigheid tot op hoge leeftijd ondersteunen. Het management team van OrgaNext is gepokt en gemazeld en heeft gezamenlijk ruim 75 jaar ervaring in het ontwikkelen en succesvol naar de markt brengen van nieuwe geneesmiddelen. Marjanne is van oorsprong diëtist en een bekende van Geldvoorelkaar.nl; ze heeft ook BonDuo ontwikkeld; een eiwitrijk ontbijtproduct wat bij dagelijks gebruik bijdraagt aan behoud van sterke botten, soepele spieren en een goede weerstand. In december 2015 werd BonDuo bij Geldvoorelkaar.nl binnen 6 uur volgeschreven!

Indrukwekkend trackrecord OrgaNext
Het bedrijf heeft in 2010 een belangrijke ontdekking over de aanmaak van nieuwe spiercellen gedaan. Deze bevindingen zijn gepresenteerd tijdens wetenschappelijke congressen in Amerika. In 2013 was OrgaNext winnaar van zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Nederlandse private investeerders. In 2014 riep het gezaghebbende Amerikaanse vaktijdschrift ‘Life Science Leader’ uit tot ‘Company to Watch’. Het bedrijf heeft haar uitvinding gepatenteerd in vele landen, waaronder Europa, China, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, en Mexico. Wereldwijd is er belangstelling voor het nieuwe medicijn.

Profiel_14571_2_134846.jpg


Validatie van de business case
Het LifeTrack team van Deloitte heeft de business case en wetenschappelijke resultaten van OrgaNext grondig geëvalueerd en geconcludeerd dat de kansen voor de Recovery Booster van OrgaNext Research er goed voorstaan omdat:
 1. Het innovatieve medicijn een dringende medische noodzaak in een snel groeiende markt adresseert.
 2. Het een relatief laag risico geneesmiddelen ontwikkeling betreft omdat er al heel veel bekend is over gebruik van de twee werkzame stoffen in andere medische toepassingen.
 3. OrgaNext erin geslaagd is wereldwijde patenten voor het medicijn te verkrijgen.
 4. Het management team van OrgaNext ervaren is in het ontwikkelen en naar de markt brengen van medicijnen. OrgaNext is er vanaf de oprichting in geslaagd om met een klein team een medicijn van wereldklasse te ontwikkelen.

Profiel_14571_2_134940.jpg
Waar wordt de financiering voor aangewend?
De financiering wordt aangewend voor een ‘Proof of Concept’ studie bij een kleine groep patiënten. Het doel van deze studie is om aan te tonen dat het medicijn werkt. OrgaNext gaat een studie bij 150 patiënten doen, de helft van deze patiënten zal het nieuwe medicijn geïnjecteerd krijgen en de andere helft een placebo. De verwachte tijdsduur van de proof of concept fase is 2 jaar. De kosten van deze studie bedragen € 900.000,-

Investering  
Screening
€   55.000,-
Medicatie (bereiding en toediening)
€ 310.000,-
Bepalingen/testen patiënten (bloed, scans, etc) 
€ 227.000,-
Monitoring en documentatie
€ 190.000,-
Onderzoekers en verzekering   
€ 118.000,-   +
Totaal
€ 900.000,-             
   
Financiering  
Innovatiekrediet € 400.000,-       
Aantrekken aandelenkapitaal € 200.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl € 300.000,-  +         
Totaal € 900.000,-

Het innovatiekrediet is een overheidsregeling. Hieruit komt € 400.000,- beschikbaar. De resterende € 500.000,- willen we graag binnenhalen via een combinatie van de converteerbare lening van Geldvoorelkaar.nl (minimaal € 300.000,-) en het aantrekken van aandelenkapitaal (maximaal € 200.000,-). Daarom hebben we een minimumbedrag via Geldvoorelkaar.nl van € 300.000,- nodig. Met Geldvoorelkaar.nl is afgesproken dat, zodra het bedrag van € 300.000, - gerealiseerd is, het doelbedrag in stappen van € 100.000,- zal worden verhoogd tot een maximum van € 500.000,- In geval uiteindelijk de € 500.000,- volledig via Geldvoorelkaar.nl wordt gerealiseerd, zal het aantrekken van aandelenkapitaal niet nodig zijn. 

Wat zijn de kansen en risico’s van de onderneming?
Zo’n 3,7 miljoen patiënten in de VS, Europa en Japan kunnen naar verwachting baat hebben bij het nieuwe medicijn. Het marktpotentieel wordt ingeschat op 4,8 miljard euro. De eerste patiënten voor wie dit medicijn beschikbaar zal zijn, betreft vrouwen van 65 jaar of ouder die een heupoperatie hebben ondergaan. OrgaNext verwacht verkopen van tenminste 500 miljoen euro voor alleen al deze toepassing. Het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen wordt over het algemeen beschouwd als een ‘high risk- high return’ business.

Het risico zit vooral in het al dan niet behalen van het gewenste therapeutische effect, de bijwerkingen van het medicijn en marktexclusiviteit. Daarnaast bestaat de kans dat gezondheidsautoriteiten of zorgverzekeraars aanvullend onderzoek willen zien. De onderzoeksopzet sluit aan bij de vereisten van de gezondheidsautoriteiten in Europa (EMA) en de Verenigde Staten (FDA). Veranderende regelgeving en procedures van gezondheidsautoriteiten en verzekeraars kunnen soms voor vertraging zorgen.

Tot op heden is er geen door de FDA goedgekeurd product/medicijn voor een vergelijkbare indicatie beschikbaar en zijn er geen octrooien bekend die de marktintroductie van NDD zouden kunnen belemmeren. OrgaNext gaat ervan uit dat zij kort voor of na de succesvolle afronding van ‘Proof of Concept’ fase een overeenkomst kan sluiten met een groter farmaceutisch bedrijf. De uiteindelijke uitkomst van deze overeenkomst is onder andere afhankelijk van het succes van de ontwikkeling en de onderhandelingspositie van OrgaNext.

Aandelen OrgaNext Research BV zijn niet beursgenoteerd. Dit kan tot gevolg hebben dat aandeelhouders die aandelen willen verkopen dat niet, niet meteen, niet volledig en/of niet tegen een prijs kunnen doen die op een openbare markt tot stand had kunnen komen.
 
Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming?
OrgaNext Research B.V. is een private onderneming opgericht in 2009 door de holding Kushog B.V. van mevrouw Prins. Kushog bezit 40% van de aandelen, de overige aandelen zijn in handen van 12 private investeerders, bijna allemaal met expertise in de medische of financiële sector. In deze fase wordt nog geen Raad van Commissarissen ingesteld, maar ligt het toezicht bij de AVA.

Profiel_14571_2_140818.jpg

OrgaNext werkt vanuit een 'virtueel business model': een kleine groep specialisten, met bewezen trackrecord, is verantwoordelijk voor strategie, project management en opbouwen en onderhouden van een netwerk met externe specialisten. Simpel gezegd bedenken en ontwikkelen wij zelfstandig medicijnen, tot en met het bewijs dat het medicijn werkt (‘proof-of-concept’) in patiënten. Daarna zoeken we naar een samenwerking met grotere farma bedrijven voor de laatste fase van testen en commercialisatie. Dit organisatiemodel heeft als groot voordeel dat de organisatie flexibel is en dat er geen investeringen in laboratoria, kantoren en fabrieken nodig zijn. Op deze manier houdt OrgaNext de vaste kosten laag en heeft het bedrijf direct toegang tot de meest up-to-date kennisfaciliteiten.
 
Peter Schot PhD is Executive Director Product Development. De heer Schot heeft ruim twintig jaar ervaring met het ontwikkelen en naar de markt brengen van innovatieve geneesmiddelen in zowel Amerika als Europa. Bij het voormalige Organon (nu Merck) was Schot als Vice President R&D direct betrokken bij alle aspecten van geneesmiddelenontwikkeling en registratie. De opstelling en uitvoering van de Drug Development Plannen vallen onder zijn verantwoordelijkheid.

Lenus Kloosterboer PhD, voormalig hoofd van de R&D-afdeling Endocrinologie van het gewezen Organon, is vanaf de voorstudies en oprichting van OrgaNext Research nauw betrokken bij het bedrijf. Als wetenschappelijk adviseur met een uitgebreid netwerk op het gebied van zowel hormoon- als vitamine D-research is hij degene die het management adviseert over de opzet van de pre-klinische onderzoeken en de beste partijen om mee samen te werken. Dr. Kloosterboer is direct betrokken bij de dagelijkse gang van zaken en aandeelhouder. In 2014 werd OrgaNext als voorbeeld van het moderne bedrijfsmodel genoemd door het Financieele Dagblad.

Profiel_14571_2_145045.jpg
Waarom vraagt u een achtergestelde converteerbare lening aan?
De ‘Proof of Concept’ studie van onze Recovery Booster vraagt om aanvullende financiering. De aard van de branche, alsmede de mogelijke upside van onze propositie bij exit, maken een converteerbare lening bij uitstek geschikt als financieringsinstrument. Immers bij een converteerbare lening delen de participanten mee in de winstkansen.
Onze onderneming is uniek omdat alle aandelen nog steeds in handen zijn van een kleine groep informal investors die allen affiniteit met de financiële en/of medische markt hebben. Door gebruik te maken van crowdfunding krijgen we niet alleen toegang tot aanvullend kapitaal, maar behouden we ook onze onafhankelijkheid, waarbij we keuzevrijheid voor bijvoorbeeld exit scenario’s behouden. In een markt waar grote partijen op zoek zijn naar versterking van hun eigen portfolio, is iedere stap die onafhankelijk kan worden gemaakt, van grote invloed op de uiteindelijke waardering van het product en bedrijf.

Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl?
Crowdfunding past bij de aard van OrgaNext. We zijn een transparante organisatie met heldere doelen, en spelen in op een belangrijke onvervulde behoefte waar de grotere farma partijen nog geen oog voor hebben. Geldvoorelkaar.nl is een ervaren en betrouwbare partner en heeft een goed track record. Ons zusterbedrijf heeft met BonDuo vorig jaar positieve ervaringen met Geldvoorelkaar.nl opgedaan. De grondige evaluatie van proposities door Geldvoorelkaar.nl past bij het vertrouwen dat wij zoeken en zelf ook uit willen dragen. Wij vinden het mooi dat Geldvoorelkaar.nl nu ook "The Crowd" de gelegenheid biedt om op laagdrempelige wijze te investeren in innovatieve en snelgroeiende ondernemingen, zoals OrgaNext. De koppeling van de substantiële eigen investeringen als ook de potentiële kracht van The Crowd vormen een gezonde basis waarmee de verdere ontwikkeling van het geneesmiddel gefinancierd kan worden. Voor de investeerders is dit een mogelijkheid om bij te dragen aan een innovatie die niet alleen in de directe omgeving maar in de gehele maatschappij een positieve impact kan hebben. 

Incentive
Omdat de ‘Crowd’ een cruciale rol speelt in de onafhankelijke onderhandelingspositie bij een exit, is de incentive exit gerelateerd: indien OrgaNext Research binnen 3 jaar (geheel of gedeeltelijk) overgenomen wordt voor een bedrag van tenminste 25 miljoen euro, zal OrgaNext de deelnemers aan deze converteerbare lening een bonus uitkeren van 100% van het ingelegde bedrag. Deze bonus komt bovenop het uitstaande leenbedrag plus de opgebouwde rente of certificaten van aandelen indien er al voor conversie is gekozen.

Nederlandse biotech behoort tot de wereldtop
Steeds meer gevestigde ondernemingen maken een drastische omslag: in plaats van alle research en ontwikkeling in eigen huis te houden, werken ze nu steeds meer samen met wetenschappelijke instituten en innovatieve start-ups. In de praktijk betekent dit dat nieuwe medicijnen steeds vaker bedacht worden door kleinere, innovatieve ondernemingen, waarna een gerenommeerd farmaceutisch bedrijf pas na bewezen klinische effecten (‘proof of concept’) een belang in het product of de onderneming probeert te verkrijgen. Nederlandse bedrijven maken de ene klapper naar de andere. Om dit te onderschrijven volgt hieronder een artikel uit het Algemeen Dagblad over dit onderwerp.

“Overnames zijn niet bij te benen; sinds 2013 kwam al 15 miljard euro binnen voor Nederlandse bedrijven. Het is een schier onafzienbare lijst, en de bedrijfjes die er op staan hebben een paar dingen gemeen. Ze doen iets met biotechnologie - vaak geneesmiddelen. Ze luisteren naar ingewikkelde namen, met opvallend veel x-en en q's. Ze zijn recent voor miljoenen of zelfs miljarden overgenomen. En tenslotte: de kans is groot dat u er nog nooit van hebt gehoord. Dat is niet zo vreemd: vaak bestaan de biotechbedrijfjes nog maar een paar jaar, hebben ze niet veel werknemers en zijn hun activiteiten dermate specifiek dat alleen de knapste koppen enigszins begrijpen waar ze mee bezig zijn.” (Sander van Mersbergen, Algemeen Dagblad, 13 februari 2016)

Profiel_14571_2_141236.jpg

bron: Algemeen Dagblad

Wanneer kunnen investeerders de lening aan OrgaNext Research BV omzetten in certificaten van aandelen?
Investeerders hebben eenmalig het recht de lening vermeerderd met opgelopen rente te converteren in nieuw uit te geven certificaten van aandelen in Organext Research BV en wel in de volgende gevallen:
 1. Een externe investeerder verwerft een aandelenbelang in Organext Research BV van een totaalbedrag van € 750.000,- of meer.
 2. Er vindt een overname plaats van Organext Research BV.
 3. Indien geval 1 en 2 zich niet voordoen moet 3 (drie) jaar na de startdatum van de lening conversie worden aangeboden. De prijs per certificaat waartegen zal worden geconverteerd wordt vastgesteld door een onafhankelijk, gekwalificeerd register valuator.

Als investeerder krijgt u de keuze tot conversie voorgelegd en het is aan u om te beslissen of u geheel, ten dele of niet wilt converteren. Indien u niet (geheel) converteert loopt de lening met rente-bijschrijving door en wordt deze aan het einde van de looptijd afgelost.

Welke korting op de aandelenprijs ontvangen investeerders, wanneer ze gebruik maken van hun conversierecht? 
 1. Vindt de conversiegebeurtenis binnen 2 maanden na de startdatum van de lening plaats, dan is de korting op de aandelenprijs 0%
 2. Vindt de conversiegebeurtenis tussen 2 maanden en 1 jaar na de startdatum van de lening plaats, dan is de korting op de aandelenprijs 15%.
 3. Vindt de conversiegebeurtenis tussen 1 jaar en 18 maanden na de startdatum van de lening plaats, dan is de korting op de aandelenprijs 20%.
 4. Vindt de conversiegebeurtenis 18 maanden of later na de startdatum van de lening plaats, dan is de korting op de aandelenprijs 30%.

Noot van Geldvoorelkaar.nl:
Geldnemer van deze achtergestelde converteerbare lening is Organext Research BV. Er zijn geen borgstellingen van andere (rechts)personen op deze lening.

Indien het doelkapitaal van € 300.000,- binnen de beschikbare periode wordt gerealiseerd, heeft Organext Research BV de mogelijkheid de aanvraag in stappen van € 100.000,- te verhogen tot maximaal € 500.000,-

Meer uitleg over de achtergestelde converteerbare lening vindt u
hier

Voor converteerbare leningen maken wij een uitzondering op de minimumvereisten voor wat betreft het G-PD% en de Creditsafe score. Bij bedrijven in de ontwikkelfase is het namelijk niet ongebruikelijk dat ze niet aan de ratingeisen voldoen. Dit komt doordat er substantieel is geïnvesteerd, terwijl er nog geen of weinig inkomsten zijn gegegereerd, met als consequentie dat de ratio's van de onderneming nog niet op het gewenste niveau zijn.

Update dd. 27 mei 2016:
De opbouw van de financiering via innovatiekrediet, eventueel aandelenkapitaal en het doelbedrag via Geldvoorelkaar.nl is aangepast. Zie ook tekst in publicatie onder het investerings- en financieringsoverzicht.

Update d.d. 9 juni 2016:
Het doelbedrag is conform de toelichting in de pitch verhoogd naar € 400.000,-
 
Update d.d. 29 juni 2016:
Op basis van de huidige stand van zaken met betrekking tot de resterende financiering heeft Organext Research BV besloten het doelbedrag niet verder te verhogen.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 2.000011225dinsdag 24 mei 2016
€ 100022399dinsdag 24 mei 2016
€ 100022918dinsdag 24 mei 2016
€ 5.000016726dinsdag 24 mei 2016
€ 100020931dinsdag 24 mei 2016
€ 5.000023465dinsdag 24 mei 2016
€ 200019132dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000021460dinsdag 24 mei 2016
€ 100012234dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000008398dinsdag 24 mei 2016
€ 500016206dinsdag 24 mei 2016
€ 5.000004459dinsdag 24 mei 2016
€ 300013177dinsdag 24 mei 2016
€ 400016348dinsdag 24 mei 2016
€ 2.000008100dinsdag 24 mei 2016
€ 500013191dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000021847dinsdag 24 mei 2016
€ 200018221dinsdag 24 mei 2016
€ 100017853dinsdag 24 mei 2016
€ 500009931dinsdag 24 mei 2016
€ 500008091dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000011385dinsdag 24 mei 2016
€ 200011145dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000003922dinsdag 24 mei 2016
€ 100023404dinsdag 24 mei 2016
€ 400002323dinsdag 24 mei 2016
€ 5.000008848dinsdag 24 mei 2016
€ 1.500006421dinsdag 24 mei 2016
€ 200015695dinsdag 24 mei 2016
€ 400001983dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000012091dinsdag 24 mei 2016
€ 400023516dinsdag 24 mei 2016
€ 100012379dinsdag 24 mei 2016
€ 100020710dinsdag 24 mei 2016
€ 3.000023517dinsdag 24 mei 2016
€ 700022961dinsdag 24 mei 2016
€ 300017478dinsdag 24 mei 2016
€ 200019461dinsdag 24 mei 2016
€ 300021977dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000013292dinsdag 24 mei 2016
€ 500010498dinsdag 24 mei 2016
€ 200008861dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000012791dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000023520dinsdag 24 mei 2016
€ 100021441dinsdag 24 mei 2016
€ 100023189dinsdag 24 mei 2016
€ 200007088dinsdag 24 mei 2016
€ 500013461dinsdag 24 mei 2016
€ 500016700dinsdag 24 mei 2016
€ 200007261dinsdag 24 mei 2016
€ 500017775dinsdag 24 mei 2016
€ 200023476dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000023525dinsdag 24 mei 2016
€ 100013923dinsdag 24 mei 2016
€ 2.500023526dinsdag 24 mei 2016
€ 700022376dinsdag 24 mei 2016
€ 200010234dinsdag 24 mei 2016
€ 500014287dinsdag 24 mei 2016
€ 500004509dinsdag 24 mei 2016
€ 300016588dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000014147dinsdag 24 mei 2016
€ 700014187dinsdag 24 mei 2016
€ 100015772dinsdag 24 mei 2016
€ 500021413dinsdag 24 mei 2016
€ 400022010dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000023529dinsdag 24 mei 2016
€ 1.000023473dinsdag 24 mei 2016
€ 500008001woensdag 25 mei 2016
€ 1.000021568woensdag 25 mei 2016
€ 200010812woensdag 25 mei 2016
€ 200003198woensdag 25 mei 2016
€ 100012251woensdag 25 mei 2016
€ 100011509woensdag 25 mei 2016
€ 200013634woensdag 25 mei 2016
€ 200018065woensdag 25 mei 2016
€ 100000519woensdag 25 mei 2016
€ 500007496woensdag 25 mei 2016
€ 1.000023224woensdag 25 mei 2016
€ 500010484woensdag 25 mei 2016
€ 1.000021751woensdag 25 mei 2016
€ 1.000009718woensdag 25 mei 2016
€ 100023215woensdag 25 mei 2016
€ 100010226woensdag 25 mei 2016
€ 500006509woensdag 25 mei 2016
€ 100001212woensdag 25 mei 2016
€ 100019301woensdag 25 mei 2016
€ 5.000022487woensdag 25 mei 2016
€ 200017237woensdag 25 mei 2016
€ 1.000020185woensdag 25 mei 2016
€ 500010531woensdag 25 mei 2016
€ 1.000014326woensdag 25 mei 2016
€ 500008720woensdag 25 mei 2016
€ 200015721woensdag 25 mei 2016
€ 500001998woensdag 25 mei 2016
€ 1.000021304woensdag 25 mei 2016
€ 500020495woensdag 25 mei 2016
€ 1.000011481woensdag 25 mei 2016
€ 1.000017810woensdag 25 mei 2016
€ 200015028woensdag 25 mei 2016
€ 100023518woensdag 25 mei 2016
€ 300017701woensdag 25 mei 2016
€ 500009372woensdag 25 mei 2016
€ 100011405woensdag 25 mei 2016
€ 1.000017243woensdag 25 mei 2016
€ 500004991woensdag 25 mei 2016
€ 100022722woensdag 25 mei 2016
€ 300005829woensdag 25 mei 2016
€ 3.000006264woensdag 25 mei 2016
€ 1.000010748woensdag 25 mei 2016
€ 200003836woensdag 25 mei 2016
€ 100004502woensdag 25 mei 2016
€ 100007100woensdag 25 mei 2016
€ 200013259woensdag 25 mei 2016
€ 100012679woensdag 25 mei 2016
€ 1.000007404woensdag 25 mei 2016
€ 300005370woensdag 25 mei 2016
€ 100023537woensdag 25 mei 2016
€ 200014985woensdag 25 mei 2016
€ 200008201woensdag 25 mei 2016
€ 1.000014360woensdag 25 mei 2016
€ 100004301woensdag 25 mei 2016
€ 100016312woensdag 25 mei 2016
€ 500011043woensdag 25 mei 2016
€ 500015866woensdag 25 mei 2016
€ 2.000009065woensdag 25 mei 2016
€ 100019392woensdag 25 mei 2016
€ 5.000013494woensdag 25 mei 2016
€ 500017702woensdag 25 mei 2016
€ 500004481woensdag 25 mei 2016
€ 300021054woensdag 25 mei 2016
€ 1.000009818woensdag 25 mei 2016
€ 100008987woensdag 25 mei 2016
€ 300015767woensdag 25 mei 2016
€ 500023541woensdag 25 mei 2016
€ 1.500023527woensdag 25 mei 2016
€ 5.000002902donderdag 26 mei 2016
€ 100021842donderdag 26 mei 2016
€ 100009687donderdag 26 mei 2016
€ 300005185donderdag 26 mei 2016
€ 200008094donderdag 26 mei 2016
€ 1.000001267donderdag 26 mei 2016
€ 100006503donderdag 26 mei 2016
€ 200014461donderdag 26 mei 2016
€ 500014620donderdag 26 mei 2016
€ 1.000005201donderdag 26 mei 2016
€ 1.000021284donderdag 26 mei 2016
€ 2.000019469donderdag 26 mei 2016
€ 100019046donderdag 26 mei 2016
€ 200005818donderdag 26 mei 2016
€ 200004661donderdag 26 mei 2016
€ 200014996donderdag 26 mei 2016
€ 1.000018537donderdag 26 mei 2016
€ 500023256donderdag 26 mei 2016
€ 1.000020150donderdag 26 mei 2016
€ 100021518donderdag 26 mei 2016
€ 500018421donderdag 26 mei 2016
€ 500013429donderdag 26 mei 2016
€ 100023395donderdag 26 mei 2016
€ 2.000016703donderdag 26 mei 2016
€ 1.000023080donderdag 26 mei 2016
€ 100021386donderdag 26 mei 2016
€ 100015092donderdag 26 mei 2016
€ 500015871donderdag 26 mei 2016
€ 500015629donderdag 26 mei 2016
€ 2.500023551donderdag 26 mei 2016
€ 1.000011171donderdag 26 mei 2016
€ 100006005donderdag 26 mei 2016
€ 500009052donderdag 26 mei 2016
€ 300021266donderdag 26 mei 2016
€ 500020960donderdag 26 mei 2016
€ 200007374donderdag 26 mei 2016
€ 1.000023553donderdag 26 mei 2016
€ 200004963vrijdag 27 mei 2016
€ 1.000019642vrijdag 27 mei 2016
€ 100012712vrijdag 27 mei 2016
€ 200015697vrijdag 27 mei 2016
€ 200013644vrijdag 27 mei 2016
€ 500021725vrijdag 27 mei 2016
€ 200021138vrijdag 27 mei 2016
€ 100020949vrijdag 27 mei 2016
€ 200017391vrijdag 27 mei 2016
€ 1.000022145vrijdag 27 mei 2016
€ 200023566vrijdag 27 mei 2016
€ 300023567vrijdag 27 mei 2016
€ 5.000023568vrijdag 27 mei 2016
€ 500003386vrijdag 27 mei 2016
€ 500019147zaterdag 28 mei 2016
€ 200006740zaterdag 28 mei 2016
€ 500016385zaterdag 28 mei 2016
€ 500020406zaterdag 28 mei 2016
€ 500005289zaterdag 28 mei 2016
€ 500018911zaterdag 28 mei 2016
€ 1.000022526zaterdag 28 mei 2016
€ 200022318zaterdag 28 mei 2016
€ 1.000003238zaterdag 28 mei 2016
€ 1.000014805zaterdag 28 mei 2016
€ 500023509zondag 29 mei 2016
€ 300015820zondag 29 mei 2016
€ 200023579zondag 29 mei 2016
€ 1.500002437zondag 29 mei 2016
€ 100017667zondag 29 mei 2016
€ 100023580zondag 29 mei 2016
€ 2.000015135zondag 29 mei 2016
€ 1.000012907zondag 29 mei 2016
€ 5.000016273zondag 29 mei 2016
€ 100023582zondag 29 mei 2016
€ 200010757zondag 29 mei 2016
€ 1.000023585zondag 29 mei 2016
€ 2.500023586zondag 29 mei 2016
€ 500023587zondag 29 mei 2016
€ 1.000010107maandag 30 mei 2016
€ 200009166maandag 30 mei 2016
€ 500016415maandag 30 mei 2016
€ 1.000006297maandag 30 mei 2016
€ 500013912maandag 30 mei 2016
€ 1.000010505maandag 30 mei 2016
€ 2.000023592maandag 30 mei 2016
€ 100023593maandag 30 mei 2016
€ 1.800005845maandag 30 mei 2016
€ 1.000005381maandag 30 mei 2016
€ 1.000003032maandag 30 mei 2016
€ 500011688maandag 30 mei 2016
€ 100022881maandag 30 mei 2016
€ 300022105maandag 30 mei 2016
€ 1.000022006maandag 30 mei 2016
€ 500007693maandag 30 mei 2016
€ 500011562maandag 30 mei 2016
€ 1.000023600maandag 30 mei 2016
€ 2.000013737maandag 30 mei 2016
€ 200013840maandag 30 mei 2016
€ 100008688dinsdag 31 mei 2016
€ 300001739dinsdag 31 mei 2016
€ 100008806dinsdag 31 mei 2016
€ 1.000001902dinsdag 31 mei 2016
€ 500004929dinsdag 31 mei 2016
€ 100005733dinsdag 31 mei 2016
€ 500010607dinsdag 31 mei 2016
€ 2.000012768dinsdag 31 mei 2016
€ 1.200006838dinsdag 31 mei 2016
€ 2.500003906dinsdag 31 mei 2016
€ 300012490dinsdag 31 mei 2016
€ 1.000014722dinsdag 31 mei 2016
€ 200006748dinsdag 31 mei 2016
€ 2.500005276dinsdag 31 mei 2016
€ 100022531dinsdag 31 mei 2016
€ 500018367dinsdag 31 mei 2016
€ 1.000017118dinsdag 31 mei 2016
€ 2.500021262dinsdag 31 mei 2016
€ 200012082dinsdag 31 mei 2016
€ 500011864dinsdag 31 mei 2016
€ 500004486dinsdag 31 mei 2016
€ 200011190dinsdag 31 mei 2016
€ 5.000020257dinsdag 31 mei 2016
€ 1.000007418dinsdag 31 mei 2016
€ 100020599dinsdag 31 mei 2016
€ 300003229dinsdag 31 mei 2016
€ 1.000003283woensdag 1 juni 2016
€ 5.000019243woensdag 1 juni 2016
€ 1.000023521woensdag 1 juni 2016
€ 1.000013853woensdag 1 juni 2016
€ 200014158woensdag 1 juni 2016
€ 2.000010912woensdag 1 juni 2016
€ 100014786woensdag 1 juni 2016
€ 1.000002060woensdag 1 juni 2016
€ 2.000023634woensdag 1 juni 2016
€ 300017067woensdag 1 juni 2016
€ 200003999woensdag 1 juni 2016
€ 5.000020758woensdag 1 juni 2016
€ 300008485woensdag 1 juni 2016
€ 500013585donderdag 2 juni 2016
€ 1.000012759donderdag 2 juni 2016
€ 500023523donderdag 2 juni 2016
€ 200020901donderdag 2 juni 2016
€ 500018806donderdag 2 juni 2016
€ 300017926donderdag 2 juni 2016
€ 500023646donderdag 2 juni 2016
€ 500011352donderdag 2 juni 2016
€ 100011016vrijdag 3 juni 2016
€ 500018878vrijdag 3 juni 2016
€ 100023655vrijdag 3 juni 2016
€ 200007831vrijdag 3 juni 2016
€ 500005541vrijdag 3 juni 2016
€ 300010843vrijdag 3 juni 2016
€ 1.000022474vrijdag 3 juni 2016
€ 200023659vrijdag 3 juni 2016
€ 1.000002641vrijdag 3 juni 2016
€ 500022007vrijdag 3 juni 2016
€ 100014544vrijdag 3 juni 2016
€ 1.000023660vrijdag 3 juni 2016
€ 100020955vrijdag 3 juni 2016
€ 100013615vrijdag 3 juni 2016
€ 100023661vrijdag 3 juni 2016
€ 500023663vrijdag 3 juni 2016
€ 500019886vrijdag 3 juni 2016
€ 100023666vrijdag 3 juni 2016
€ 100022397zaterdag 4 juni 2016
€ 100023228zaterdag 4 juni 2016
€ 100005462zaterdag 4 juni 2016
€ 300012232zaterdag 4 juni 2016
€ 100019533zaterdag 4 juni 2016
€ 300023668zaterdag 4 juni 2016
€ 400016293zaterdag 4 juni 2016
€ 1.500017001zaterdag 4 juni 2016
€ 500023669zondag 5 juni 2016
€ 200023670zondag 5 juni 2016
€ 1.000020819zondag 5 juni 2016
€ 1.000023672zondag 5 juni 2016
€ 2.500023674zondag 5 juni 2016
€ 400023681maandag 6 juni 2016
€ 100011485dinsdag 7 juni 2016
€ 500018445dinsdag 7 juni 2016
€ 1.000009381dinsdag 7 juni 2016
€ 100022514dinsdag 7 juni 2016
€ 100019307dinsdag 7 juni 2016
€ 2.500023481dinsdag 7 juni 2016
€ 100013671dinsdag 7 juni 2016
€ 500023697dinsdag 7 juni 2016
€ 200022667dinsdag 7 juni 2016
€ 500023699dinsdag 7 juni 2016
€ 2.500008052dinsdag 7 juni 2016
€ 300020317dinsdag 7 juni 2016
€ 500018566woensdag 8 juni 2016
€ 300018345woensdag 8 juni 2016
€ 100007622woensdag 8 juni 2016
€ 100023715woensdag 8 juni 2016
€ 7.500008613woensdag 8 juni 2016
€ 5.000023719woensdag 8 juni 2016
€ 5.000022219woensdag 8 juni 2016
€ 500018174woensdag 8 juni 2016
€ 1.000016693woensdag 8 juni 2016
€ 5.000023723donderdag 9 juni 2016
€ 100011520donderdag 9 juni 2016
€ 1.000012672donderdag 9 juni 2016
€ 200023726donderdag 9 juni 2016
€ 1.000010022donderdag 9 juni 2016
€ 1.000003646donderdag 9 juni 2016
€ 300008517donderdag 9 juni 2016
€ 300009507donderdag 9 juni 2016
€ 500023716donderdag 9 juni 2016
€ 400008117donderdag 9 juni 2016
€ 100019253donderdag 9 juni 2016
€ 100011756donderdag 9 juni 2016
€ 3.000023732donderdag 9 juni 2016
€ 1.000003929donderdag 9 juni 2016
€ 500019294donderdag 9 juni 2016
€ 200009069donderdag 9 juni 2016
€ 100011369donderdag 9 juni 2016
€ 100011382donderdag 9 juni 2016
€ 500013771donderdag 9 juni 2016
€ 500011722donderdag 9 juni 2016
€ 1.000000446vrijdag 10 juni 2016
€ 200004906vrijdag 10 juni 2016
€ 100002343vrijdag 10 juni 2016
€ 3.000001819vrijdag 10 juni 2016
€ 1.000023744vrijdag 10 juni 2016
€ 2.500023749vrijdag 10 juni 2016
€ 1.500023750vrijdag 10 juni 2016
€ 100007954vrijdag 10 juni 2016
€ 500018869vrijdag 10 juni 2016
€ 100022500vrijdag 10 juni 2016
€ 1.000018364zaterdag 11 juni 2016
€ 1.000013527zondag 12 juni 2016
€ 500005758zondag 12 juni 2016
€ 200017643zondag 12 juni 2016
€ 1.500005592zondag 12 juni 2016
€ 1.000022089maandag 13 juni 2016
€ 1.000019249maandag 13 juni 2016
€ 500021537dinsdag 14 juni 2016
€ 200009571dinsdag 14 juni 2016
€ 300015065dinsdag 14 juni 2016
€ 500016980dinsdag 14 juni 2016
€ 200000469dinsdag 14 juni 2016
€ 100023758woensdag 15 juni 2016
€ 300021182woensdag 15 juni 2016
€ 400022427woensdag 15 juni 2016
€ 100023812woensdag 15 juni 2016
€ 500021369woensdag 15 juni 2016
€ 300002505donderdag 16 juni 2016
€ 100023765donderdag 16 juni 2016
€ 100023823donderdag 16 juni 2016
€ 500023825donderdag 16 juni 2016
€ 1.500021061vrijdag 17 juni 2016
€ 500018318vrijdag 17 juni 2016
€ 200013208zaterdag 18 juni 2016
€ 300012905zaterdag 18 juni 2016
€ 200015616zaterdag 18 juni 2016
€ 500015712zaterdag 18 juni 2016
€ 300012524zaterdag 18 juni 2016
€ 1.000003269zaterdag 18 juni 2016
€ 3.000002186zaterdag 18 juni 2016
€ 1.000023838zaterdag 18 juni 2016
€ 100023839zaterdag 18 juni 2016
€ 100009025zaterdag 18 juni 2016
€ 500023841zaterdag 18 juni 2016
€ 500013141zaterdag 18 juni 2016
€ 5.000001932zaterdag 18 juni 2016
€ 1.000011271zaterdag 18 juni 2016
€ 500009010zaterdag 18 juni 2016
€ 100016512zaterdag 18 juni 2016
€ 500023844zaterdag 18 juni 2016
€ 1.000021164zondag 19 juni 2016
€ 500016441zondag 19 juni 2016
€ 300011477zondag 19 juni 2016
€ 1.500003823zondag 19 juni 2016
€ 200003783maandag 20 juni 2016
€ 2.500016914maandag 20 juni 2016
€ 500007721maandag 20 juni 2016
€ 200020570maandag 20 juni 2016
€ 200013596maandag 20 juni 2016
€ 500023852maandag 20 juni 2016
€ 4.000006176maandag 20 juni 2016
€ 1.000023854maandag 20 juni 2016
€ 100023859maandag 20 juni 2016
€ 500010978maandag 20 juni 2016
€ 1.000023861maandag 20 juni 2016
€ 2.000009972dinsdag 21 juni 2016
€ 100023878dinsdag 21 juni 2016
€ 3.000008118dinsdag 21 juni 2016
€ 100023884dinsdag 21 juni 2016
€ 3.000023887dinsdag 21 juni 2016
€ 2.500023888dinsdag 21 juni 2016
€ 500001899dinsdag 21 juni 2016
€ 1.500018630woensdag 22 juni 2016
€ 500002508woensdag 22 juni 2016
€ 300017205woensdag 22 juni 2016
€ 500005974woensdag 22 juni 2016
€ 2.500014076woensdag 22 juni 2016
€ 500006704woensdag 22 juni 2016
€ 100023907donderdag 23 juni 2016
€ 200015148donderdag 23 juni 2016
€ 100003898donderdag 23 juni 2016
€ 1.000009082donderdag 23 juni 2016
€ 100020215donderdag 23 juni 2016
€ 500002961donderdag 23 juni 2016
€ 500017946donderdag 23 juni 2016
€ 2.500023913donderdag 23 juni 2016
€ 100022107donderdag 23 juni 2016
€ 500023777donderdag 23 juni 2016
€ 5.000013167donderdag 23 juni 2016
€ 100023917donderdag 23 juni 2016
€ 200023919donderdag 23 juni 2016
€ 100019442vrijdag 24 juni 2016
€ 200014972vrijdag 24 juni 2016
€ 1.000023806vrijdag 24 juni 2016
€ 1.000010929vrijdag 24 juni 2016
€ 5.000023939vrijdag 24 juni 2016
€ 200017192zaterdag 25 juni 2016
€ 100023724zaterdag 25 juni 2016
€ 100015815zaterdag 25 juni 2016
€ 500011306zaterdag 25 juni 2016
€ 200006908zondag 26 juni 2016
€ 100019239zondag 26 juni 2016
€ 500010468maandag 27 juni 2016
€ 1.000023827maandag 27 juni 2016
€ 100004759maandag 27 juni 2016
€ 100023971maandag 27 juni 2016
€ 200007300maandag 27 juni 2016
€ 500023977maandag 27 juni 2016
€ 500021210maandag 27 juni 2016
€ 500020017maandag 27 juni 2016
€ 100019005dinsdag 28 juni 2016
€ 3.000009848dinsdag 28 juni 2016
€ 300010847dinsdag 28 juni 2016
€ 500023985dinsdag 28 juni 2016
€ 1.000023986dinsdag 28 juni 2016
€ 200003447dinsdag 28 juni 2016
€ 500023979dinsdag 28 juni 2016
€ 500016482dinsdag 28 juni 2016
€ 1.500001946dinsdag 28 juni 2016
€ 300011011woensdag 29 juni 2016
€ 700022076woensdag 29 juni 2016
€ 100023997woensdag 29 juni 2016
€ 700024000woensdag 29 juni 2016
€ 1.000024119maandag 11 juli 2016
€ 100018183maandag 11 juli 2016
€ 500010846maandag 11 juli 2016
€ 400021387maandag 11 juli 2016
€ 300006075maandag 11 juli 2016
€ 500008647maandag 11 juli 2016
€ 500014163maandag 11 juli 2016
€ 300024093maandag 11 juli 2016
€ 1.000012417maandag 11 juli 2016
€ 500020226dinsdag 12 juli 2016
€ 500024108dinsdag 12 juli 2016
€ 500004089dinsdag 12 juli 2016
€ 200024132dinsdag 12 juli 2016
€ 100006247dinsdag 12 juli 2016
€ 300012597dinsdag 12 juli 2016
€ 200015782dinsdag 12 juli 2016
€ 1.500014131dinsdag 12 juli 2016
€ 200013632dinsdag 12 juli 2016
€ 1.500012839dinsdag 12 juli 2016
€ 1.100006438dinsdag 12 juli 2016