Nieuws
Geldvoorelkaar.nl introduceert 48-uurs termijn
01-11-2017
Vanaf 1 november 2017 zullen crowdfundingprojecten op Geldvoorelkaar.nl gepubliceerd worden met in...
lees verder
Aanpassing Algemene Voorwaarden
06-10-2017
Per 6 oktober 2017 zijn de Algemene Voorwaarden aangepast. De wijzigingen betreffen artikelen 15...
lees verder
Project Beroepsonderwijs voor jongeren in Guatemala is succesvol afgerond! MDF blikt terug op het afgelopen jaar
21-09-2017
Het project Beroepsonderwijs voor jongeren in Guatemala is een van de eerste aflossingsvrije...
lees verder
Crowdfunding in beweging: groei en regulering moeten samengaan
14-09-2017
Met name kritiek moet gekoesterd en benut worden om de branche verder te ontwikkelen. ...
lees verder
Ons nieuwe pand in Ondernemend Nederland op RTL7
11-09-2017
Ondernemend Nederland RTL7 Afgelopen zondag 10 september was ons nieuwe pand VONK360 in ...
lees verder
Opstart onderneming
CWM Service
Project:
17041 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
3,04
Creditsafe score:
23
Zekerheden:
DRHAAVNO
Inschrijfperiode nog 51 dagen
Kredietbedrag:
€ 250.000
Geinvesteerd:
€ 68.100
Product:
Groeilening
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
Aflosvrij periode
9 maanden
Over mij
Branche:Automotive / carwash
Producten en/of diensten:Non-Stop Carwash, washcard, pay as you go
Aantal medewerkers:2
Oprichtingsdatum:07-04-2017
Leeftijd:35
Gezinssituatie:Samenwonend
Woonsituatie:Koopwoning
Opleiding:HBO
Hobby's:Mijn bedrijf, ICT-techniek, puzzelen, lezen, lekker eten, reizen
BKR score:Gemiddeld risico (G)
Social media:LinkedIn  LinkedIn
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe CWM Service B.V.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Cloud9 Holding B.V.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe BelleVille Holding B.V.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Like Friday.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming?
CWM Service B.V. (hierna CWM) richt zich op de carwash markt en heeft innoverende producten en diensten om autowassen vooral eenvoudiger te maken. Denk hierbij aan wassen met kentekenherkenning, in combinatie met onbeperkt je auto wassen voor een vast bedrag per maand, en dan ook nog het béste wasprogramma. CWM levert zijn diensten net als Netflix en Basic Fit: eenvoudig, makkelijk en snel. Straks kun je zelfs met een app de wasstraat aanzetten en je favoriete wasprogramma kiezen. Tevens leveren wij betaalterminals voor het faciliteren van (contactloze) betalingen voor allerlei diensten op locatie, en heeft CWM inmiddels een platform gebouwd voor onder andere AVIA, waar men met eigen waspassen kan betalen, online alle transacties kan inzien, en tegen een mooie korting de waspas kan opwaarderen.

CWM vindt zijn oorsprong in Like Friday, een onderneming waarvan ik voor 40% mede-eigenaar ben. Met Like Friday ondersteunen wij bedrijven in voornamelijk sales en marketing. Via Like Friday maakte ik kennis met de carwash branche en zag dat hier nog mogelijkheden waren om verder te automatiseren en te innoveren. Ongeveer 3 jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt om een totaalproduct te ontwikkelen voor de carwash branche. Naast deze producten ondersteunen wij bij marketing, sales en vangen we alle eerstelijns service af. Dit complete pakket van diensten en producten is absoluut uniek in de markt.

Binnen CWM is gekozen voor een partner approach, dat wil zeggen dat wij de wasstraathouder als een businesspartner zien. Samen met de businesspartner bepalen we hoe we de markt (bedrijven en consumenten) gaan benaderen en welke producten en diensten daar voor nodig zijn. Tevens werken wij samen met tankpasbedrijven (MKB Brandstof) en benaderen wij deze klantendatabase om lid te worden van onze diensten. Dat houdt in dat we daadwerkelijk een klantendatabase aanbrengen bij nieuwe wasstraathouders.

Omdat CWM de enige partij is die deze mix van (technische) producten en diensten levert, hebben we toegang tot ruim 85% van de wasstratenmarkt. Inmiddels zijn we actief voor locaties van Shell, AVIA en Tango. Met Total zijn er vergevorderde gesprekken gaande voor een uitrol van onze producten. Het is voor de technische partijen die momenteel in deze markt opereren lastig om ook marketing en sales op zich te nemen. Verder is het huidige servicelevel in de markt erg laag. CWM is in dat “gat” gedoken.

Profiel_17041_2_203507.jpg

Wasstraat met kentekenherkenning

De verdienmodellen zijn als volgt:

Hardware
CWM zorgt ervoor dat de juiste hardware wordt besteld voor een locatie. Wij leveren NFC passen, Payters (contactloze units), pinterminals, camera’s (ten behoeve van kentekenherkenning) en andere benodigdheden.

WashCard
Als de locatie de hardware heeft aangeschaft, moet voor het afhandelen van waspassen onze cloudoplossing worden afgenomen. Dat wil zeggen dat de transacties op locatie moeten worden geregistreerd en consumenten moeten met pre- of postpaid waspassen kunnen betalen. Wij ontvangen hiervoor een aansluitvergoeding en tevens een doorlopende stroom van commissies van de wastegoeden.

Non-Stop Carwash
Dit verdienmodel bestaat uit de bovenstaande pijlers aangevuld met een platform waarin wij non-stop carwash faciliteren. De klant betaalt een vast bedrag per maand en kan hierdoor zijn auto onbeperkt wassen. Voor deze service generen wij inkomsten middels verkoop van hardware, commissie en inschrijfgeld per abonnee.  

Profiel_17041_2_191945.jpg

Waar wordt de financiering voor aangewend?

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Ontwikkeling software / platform
€ 150.000,-
Hardware
€   20.000,-
Sales team
€   30.000,-
Werkkapitaal
€   22.500,-
Kosten financiering
€   17.500,-
Depotregeling
€   10.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 250.000,-

Om de start van CWM te faciliteren is er reeds € 200.000,- geïnvesteerd: 
  • In Like Friday is circa € 100.000,- aan kosten gemaakt ten behoeve van CWM (personeel, huur, algemene kosten e.d.)
  • Door twee aandeelhouders is € 102.000,- ingebracht als achtergestelde lening. Het betreft een advocaat met ruim 20 jaar ervaring in ondernemingsrecht op een groot internationaal kantoor en een directeur / ondernemer die leiding geeft aan een multinational. Beide stakeholders zijn medeverantwoordelijk voor de interne operatie en voor alle contractuele afspraken met onze klanten.
Wat is uw professionele achtergrond?
Na de afronding van mijn HBO-opleiding Communicatie heb ik diverse werkgevers gehad. Uiteindelijk heb ik bij KPN (YES Telecom) als marketeer veel ervaring opgedaan in het positioneren van diverse nieuwe diensten. Tevens heb ik mij het organiseren van grote evenementen eigen gemaakt. Na 5 jaar ben ik vervolgens voor mijzelf begonnen als project- / marketingmanager, omdat ik zag dat vooral kleinere bedrijven zoals start-ups daarom verlegen zaten. 

Uiteindelijk ben ik gaan participeren bij een van mijn opdrachtgevers (Like Friday) en ben ik inmiddels mede-eigenaar. Binnen dit bedrijf hield ik mij vooral bezig met het in goede banen leiden van marketingtrajecten. Vanuit deze activiteit is inmiddels CWM Service B.V. ontstaan. In deze nieuwe onderneming ben ik enig bestuurster en kan ik al mijn kwaliteiten kwijt. Binnen Like Friday zorg ik momenteel alleen nog voor een laatste boekhoudingcheck en kijk ik mee met grote marketingtrajecten.

Profiel_17041_2_205452.jpg

Waarom kiest u voor crowdfunding?
Op aanraden van onze accountant ben ik in contact gekomen met Geldvoorelkaar.nl. Omdat CWM wil groeien met het huidige team en we geen nieuwe aandeelhouders willen, is het een logisch gevolg dat er vreemd vermogen wordt aangetrokken. Doordat onze diensten en producten uiteindelijk heel dicht bij de consument (de crowd) staan, leek ons deze stap de beste. Verder verwachten wij dat de mensen die ons gaan steunen direct ambassadeurs worden (als ze een auto hebben) en om dat te promoten geven we ook twee maanden gratis onbeperkt autowassen weg bij een investering van € 500,- of meer. 

Hoe zal de organisatorische structuur van de onderneming worden ingericht? 
Er is gekozen voor een B.V. met daarnaast een Stichting. De Stichting is er om vertrouwen te geven aan wasstraathouders dat de geldstroom veilig en goed is geregeld. In deze Stichting Derdengelden worden de wastegoeden van de klanten ontvangen. De gelden worden doorgestort naar de wasstraathouders minus de fee voor CWM. Momenteel zijn er drie aandeelhouders van de B.V. De Stichting staat los van de B.V.

Profiel_17041_2_093349.jpg
 
Wat is het verwachte omzetniveau en resultaat van de onderneming?

Boekjaar
Omzet
Resultaat na belasting
2017 t/m oktober
€    132.000,-
€     2.500,-
2018 prognose
€ 1.160.000,-
€   11.000,-
2019 prognose
€ 2.180.000,-
€   61.000,-
2020 prognose
€ 2.860.000,-
€ 106.000,-
Deze prognoses zijn opgesteld in samenwerking met TeamcaptainsDe omzet loopt in een snel tempo op, doordat de wastegoeden van klanten door de onderneming (stichting) lopen. Het grootste gedeelte van de omzet is bestemd voor de klanten van CWM, dit wordt doorgestort na inhouding van de commissie van CWM.

Wat zijn de korte- en lange termijn vooruitzichten van de onderneming?
CWM is in april 2017 gestart met de daadwerkelijke verkoop van hardware. CWM draait momenteel circa € 40.000,- omzet per maand en de pijplijn (€ 650.000,- t/m Q1 2018) vult zich flink. De omzet is de laatste paar maanden op gang gekomen. Momenteel is er € 132.000,- aan omzet gegenereerd, waarvan de meeste omzet afkomstig is van aanbetalingsfacturen. Nadat de hardware geleverd is, kunnen we starten met de verkoop van abonnementen. Het is dus eigenlijk een soort tweetrapsraket. Dit is tevens de reden dat we om een aflosvrije periode vragen. De abonnementen moeten nu immers opgebouwd worden om straks voor een constante omzetstroom te zorgen (recurring omzet). We verwachten na Q1/Q2 2018 flink te kunnen besparen in de ontwikkelkosten aangezien ons platform dan klaar moet zijn.

De vervangingsmarkt van wasstraten is ongeveer 120 machines per jaar en wij verwachten hiervan zeker een groot deel aan te kunnen sluiten op onze systemen, aangezien de huidige wasstraten niet zijn voorzien van kentekenherkenningssystemen en betaalterminals van deze tijd. Dat betekent dat we onze prognoses ruimschoots moeten gaan halen. Verder zitten alle kosten (buiten de inkoop) in mijn andere bedrijf Like Friday. Doordat Like Friday deze kosten draagt, kan CWM Service B.V. sneller groeien. Er wordt momenteel geen management fee onttrokken. De afspraak met Geldvoorelkaar.nl is dat de maandtermijn voorrang heeft op de management fee. Uit mijn andere onderneming kan ik aan mijn privé verplichtingen voldoen. 

Er zijn reeds 15.000 waspassen in omloop. De commissie die wij hierover ontvangen loopt door zonder inspanningsverplichting. Op basis van deze inkomsten kan de aflossing en rente verplichtingen al betaald worden.
Profiel_17041_2_211046.jpg

Hardware terminal

Zijn er nog overige vaste bronnen van inkomsten?
De inkomsten binnen Like Friday worden aangewend om de salarissen te betalen. Op deze manier houdt CWM alle marge binnen CWM, zodat er blijvend geïnvesteerd kan worden in de groei.

Heeft u uw bedrijfspand in eigendom of huurt u dit?
CWM is gevestigd in Scheveningen – Den Haag in hetzelfde huurpand als Like Friday. Like Friday betaalt hiervoor huurkosten.

Welke specifieke zekerheden kunt u inbrengen?
Voor de lening teken ik voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Door twee aandeelhouders is een lening verstrekt van € 102.000,-. Deze lening zal worden achtergesteld ten opzichte van de lening van Geldvoorelkaar.nl. Tevens is de depotregeling van 2 maandtermijnen van toepassing, voor het geval ik tijdelijk niet aan de betaalverplichting kan voldoen.

Naast deze zekerheden vinden wij het belangrijk te melden dat vrijwel de enige kosten die CWM heeft de inkoopkosten zijn. De andere kosten worden door Like Friday gedragen. De inkoopkosten van CWM staan in direct verband met de omzet. Als er geen omzet gedraaid wordt, zal er niks worden ingekocht. Daarnaast heeft CWM geen lopende verplichtingen. De annuïteit die betaald zal moeten worden na de aflosvrije periode kan betaald worden uit de reeds verkochte waspassen; hierover krijgen wij een vaste commissie.

Incentive
Bij een investering van € 500,- of meer bieden wij u 2 maanden gratis onbeperkt autowassen voor 1 kenteken aan.

Noot van Geldvoorelkaar.nl
De in de aanhef weergegeven G-PD% en Creditsafe score zijn van geldnemer CWM Service B.V. 
Met betrekking tot het G-PD% van C.W.M. Service B.V.: deze score houdt verband met het gemiddelde van de branche (autodiensten). Geldvoorelkaar.nl heeft contact opgenomen met Graydon, welke heeft bevestigd dat er voor C.W.M. Service B.V. geen negatieve ervaringen zijn geregistreerd.

Medegeldnemers zijn:
  • Cloud9 Holding B.V. (G-PD% 0,05% en Creditsafe score 60)
  • BelleVille Holding B.V. (G-PD% 0,06% en Creditsafe score 56)
  • Mevrouw S.N. van Zijl, die hiermee tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Deze is op dit moment van morele waarde.
Als bijlage bij deze pitch is tevens ter informatie het Creditsafe rapport van Like Friday toegevoegd. Deze V.O.F. is géén medegeldnemer. 

Dit is een Groeilening. Gedurende de eerste 9 maanden wordt alleen rente betaald, die per kwartaal wordt uitgekeerd. De betaling van de annuïtaire rente en aflossing start vanaf maand 10.

Door twee aandeelhouders is een lening verstrekt van totaal € 102.000,-. Beide leningen zullen worden achtergesteld ten opzichte van de lening van Geldvoorelkaar.nl.

Inzake een eventuele management fee is het volgende afgesproken. Eerst wordt per maand de annuïteit aan de investeerders uitbetaald. Indien er dan nog ruimte over is, is het toegestaan om een management fee te onttrekken. Deze afspraak zal worden vastgelegd in een Non-onttrekkingsverklaring.

Op deze lening is de Depotregeling van toepassing (twee maandtermijnen). De Stichting Klantengelden Geldvoorelkaar.nl houdt dit bedrag in Depot voor het geval de Geldnemer kortstondig niet aan zijn verplichting kan voldoen. Bij de Geldnemer rust de verplichting het Depot onmiddellijk aan te zuiveren.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 500027731vrijdag 10 november 2017
€ 300026552vrijdag 10 november 2017
€ 1.000028100vrijdag 10 november 2017
€ 1.000028174vrijdag 10 november 2017
€ 2.000008211vrijdag 10 november 2017
€ 200003497vrijdag 10 november 2017
€ 500027340vrijdag 10 november 2017
€ 200016312vrijdag 10 november 2017
€ 200013632vrijdag 10 november 2017
€ 100027980vrijdag 10 november 2017
€ 200006679vrijdag 10 november 2017
€ 100027473vrijdag 10 november 2017
€ 100020146vrijdag 10 november 2017
€ 100025698vrijdag 10 november 2017
€ 400021448vrijdag 10 november 2017
€ 200019959vrijdag 10 november 2017
€ 1.000018599vrijdag 10 november 2017
€ 100028074vrijdag 10 november 2017
€ 1.000028143vrijdag 10 november 2017
€ 500024111vrijdag 10 november 2017
€ 500027263vrijdag 10 november 2017
€ 500021117vrijdag 10 november 2017
€ 500004186vrijdag 10 november 2017
€ 2.500025571vrijdag 10 november 2017
€ 500025038vrijdag 10 november 2017
€ 100021599vrijdag 10 november 2017
€ 1.000009969vrijdag 10 november 2017
€ 100005320vrijdag 10 november 2017
€ 1.000028183vrijdag 10 november 2017
€ 100027542vrijdag 10 november 2017
€ 1.000010712vrijdag 10 november 2017
€ 500025823vrijdag 10 november 2017
€ 1.000021616vrijdag 10 november 2017
€ 500025900vrijdag 10 november 2017
€ 5.000028060vrijdag 10 november 2017
€ 100027881vrijdag 10 november 2017
€ 500006916vrijdag 10 november 2017
€ 200003963vrijdag 10 november 2017
€ 1.000012759vrijdag 10 november 2017
€ 1.000027487vrijdag 10 november 2017
€ 500021834vrijdag 10 november 2017
€ 200001403vrijdag 10 november 2017
€ 200026561vrijdag 10 november 2017
€ 100015721vrijdag 10 november 2017
€ 500021896vrijdag 10 november 2017
€ 2.000010726vrijdag 10 november 2017
€ 200005829vrijdag 10 november 2017
€ 300027853vrijdag 10 november 2017
€ 100028125vrijdag 10 november 2017
€ 600020933vrijdag 10 november 2017
€ 200021900vrijdag 10 november 2017
€ 500008546vrijdag 10 november 2017
€ 200018187vrijdag 10 november 2017
€ 500002621vrijdag 10 november 2017
€ 200016348vrijdag 10 november 2017
€ 4.000024561vrijdag 10 november 2017
€ 100007100vrijdag 10 november 2017
€ 500014985vrijdag 10 november 2017
€ 100013615vrijdag 10 november 2017
€ 200005094vrijdag 10 november 2017
€ 100027633vrijdag 10 november 2017
€ 100015480vrijdag 10 november 2017
€ 200025797vrijdag 10 november 2017
€ 100026072vrijdag 10 november 2017
€ 500007921vrijdag 10 november 2017
€ 500028119vrijdag 10 november 2017
€ 1.000026937vrijdag 10 november 2017
€ 500017359vrijdag 10 november 2017
€ 500027027vrijdag 10 november 2017
€ 200016428vrijdag 10 november 2017
€ 100021679vrijdag 10 november 2017
€ 1.000017654vrijdag 10 november 2017
€ 500017736vrijdag 10 november 2017
€ 500025711vrijdag 10 november 2017
€ 100028127vrijdag 10 november 2017
€ 100010785zaterdag 11 november 2017
€ 100024565zaterdag 11 november 2017
€ 3.000009783zaterdag 11 november 2017
€ 1.600027578zaterdag 11 november 2017
€ 500012649zaterdag 11 november 2017
€ 1.000028130zaterdag 11 november 2017
€ 500023819zaterdag 11 november 2017
€ 200002441zaterdag 11 november 2017
€ 100021735zaterdag 11 november 2017
€ 500024338zaterdag 11 november 2017
€ 5.000004422zondag 12 november 2017
€ 100023835zondag 12 november 2017
€ 1.000014164zondag 12 november 2017
€ 200004680zondag 12 november 2017
€ 100015028maandag 13 november 2017
€ 300011477maandag 13 november 2017
€ 500027346maandag 13 november 2017
€ 500023395maandag 13 november 2017
€ 500021847maandag 13 november 2017
€ 100025796maandag 13 november 2017
€ 500013177maandag 13 november 2017
€ 400013085maandag 13 november 2017
€ 100025883maandag 13 november 2017
€ 1.000025291maandag 13 november 2017
€ 100018639maandag 13 november 2017
€ 500026820dinsdag 14 november 2017
€ 500014158dinsdag 14 november 2017
€ 300015470dinsdag 14 november 2017
€ 700001386dinsdag 14 november 2017
€ 200012943dinsdag 14 november 2017
€ 300025743dinsdag 14 november 2017
€ 100016915dinsdag 14 november 2017
€ 100009551woensdag 15 november 2017
€ 100019020woensdag 15 november 2017
€ 500027926woensdag 15 november 2017
€ 100023437woensdag 15 november 2017
€ 1.200027549woensdag 15 november 2017
€ 100010531donderdag 16 november 2017
€ 100024616donderdag 16 november 2017
€ 100008201donderdag 16 november 2017
€ 500018310vrijdag 17 november 2017
€ 100023666vrijdag 17 november 2017
€ 100005049zondag 19 november 2017
€ 100001899zondag 19 november 2017