Nieuws
06-09-2018
APOC Aviation is gekozen als project van de maand op Geldvoorelkaar.nl. Natuurlijk vanwege de fund...
lees verder
06-09-2018
VACATURE JUNIOR MARKETEER (m/v) 32-40 uur Voor op ons kantoor in Veenendaal Enthousiasme, do...
lees verder
30-08-2018
De samenwerking tussen crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl en factormaatschappij Svea Finans is...
lees verder
27-08-2018
Recent in het FD: Bedrijven die geld nodig hebben, hoeven daarvoor allang niet meer naar de bank. ...
lees verder
23-08-2018
De investeerdersnieuwsbrief van augustus wordt nu verstuurd. Lees hem ook hier. ...
lees verder
Opstart onderneming
De Reüniecommissie
Project:
17340 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,87
Creditsafe score:
21
Zekerheden:
PRDRHA
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 99.600
Geinvesteerd:
€ 99.600
Product:
Groeilening
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
Aflosvrij periode
12 maanden
100%
Algemeen
Branche:Evenementenorganisatie
Producten en/of diensten:Schoolreünies
Aantal medewerkers:2 + stagiairs
Oprichtingsdatum:27-08-2014 (nieuwe activiteit sinds 1-4-2016)
Leeftijd:54
Gezinssituatie:Alleenstaand, 3 kinderen (co-ouderschap)
Woonsituatie:Koopwoning
Opleiding:HBO Hogere Hotelschool
BKR score:Laag risico (C)
BKR score:Onbekend
Social media:LinkedIn
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe G.G.I.R. B.V..pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Van Wermeskerken Holding B.V..pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Van Wermeskerken Beheer B.V..pdf
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming?
De Reüniecommissie is de enige professionele full-service organisator van reünies voor scholen in Nederland. De school wordt volledig door ons ontzorgd: 
 • Wij speuren voor de school zoveel mogelijk oudleerlingen en -medewerkers op via onze speursoftware en een unieke, gepersonaliseerde webportal voor de school. 
 • Wij zorgen voor bekendheid van de reünie op alle sociale media en in regionale dagbladen. 
 • Wij beantwoorden alle e-mail en telefoontjes van de reünisten en zorgen voor de verkoop van de kaartjes. 
 • Wij zorgen voor alle benodigde vergunningen en de contacten met politie, brandweer en gemeente.
 • Tijdens het feest in de school zelf op de dag van de reünie regelen wij o.a. het personeel, de disco, licht en geluid, de fotograaf, het warme buffet, de bar, de beveiliging, de toegangscontrole, de schoonmaak en het weer netjes maken van alle gebruikte ruimtes.
USP's:
 • Een full-service aanpak 
 • Een gepersonaliseerde webportal voor de school
 • Door onze geavanceerde software kunnen wij het maximale aantal mensen bij elkaar krijgen op reünies.
 • De school is gevrijwaard van alle aansprakelijkheid ten aanzien van privacy
De Reüniecommissie wordt betaald uit de opbrengst van eten en drinken en een bijdrage van de reünist voor de organisatie.

Profiel_17340_2_162747.jpg

Waar wordt de financiering voor aangewend?
De totale financiering wordt aangewend voor uitbreiding van de webapplicatie, het inrichten van representatieve werkpleken en marketingacties. 

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Webapplicatie
€   35.000,-
Kantoor + inrichting
€   20.000,-
Marketing
€   36.000,-
Kosten financiering
€     8.500,-
Voorfinanciering BTW
€   17.500,-
Onvoorziene kosten
€   10.000,-
Totaal
€ 127.000,-
Af: Eigen middelen
€   27.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 100.000,-
Wat is uw professionele achtergrond en ervaring in de branche?
Mijn naam is Henri van Wermeskerken en ik ben ondernemer in hart en nieren. Toen ik op het Atheneum zat organiseerde ik al regelmatig feesten in de voetbalkantine of het speeltuingebouw. Tijdens de Hogere Hotelschool heb ik mijn studie zelf betaald door het opzetten van een cateringbedrijfje en het regelen van werk voor medestudenten bij o.a. horecabedrijven en ambassades. In deze periode heb ik voor meerdere hotels in binnen- en buitenland gewerkt en bij meerdere horecabedrijven leiding gegeven aan de parttimers die door mij  bemiddeld waren.

Direct daarna ben ik gaan werken voor een kleine keten Oosterse restaurants in de Randstad. Met in mijn achterhoofd dat ik ondernemer wilde zijn, ben ik daar begonnen als Assistent Bedrijfsleider. Na een jaar was ik eindverantwoordelijke van een exploitatie met ruim 50 medewerkers. Aansluitend heb ik bijna een jaar gewerkt in de sales, omdat ik ook dat aspect van het ondernemerschap wilde beheersen.

In 1991 ben ik een Mexicaans restaurant Cantina Mexicana in de stad Groningen begonnen. In een ander deel van hetzelfde pand ben ik in 2009 het Spaanse restaurant Tapasco gestart. Deze beide exploitaties zijn door mij per 1 april 2017 verkocht. Daarnaast heb ik in de jaren 2013-2016 het horecabedrijf Lola in Groningen opgezet. Hiervoor heb ik destijds een crowdfundingcampagne opgezet bij CrowdAboutNow. Dit bedrijf heb ik in augustus 2016 verkocht aan het management.

Wat is uw drive om voor uzelf te beginnen?
Tijdens het organiseren van de reünie van mijn klas van de lagere school in 1996 werd mij gevraagd om dit ook voor mijn middelbare school te doen. Toen werd ik gegrepen door het reünievirus. Mijn vakkennis op het gebied van gastvrijheid en het organiseren van evenementen, gecombineerd met de passie voor reünies, resulteerde al vrij snel in "De Reüniecommissie". Van 1997 tot begin 2002 heb ik deze voorloper van de huidige Reüniecommissie opgezet en gerund. In deze jaren heb ik tientallen reünies georganiseerd - variërend van 150 tot 2.500 reünisten - voor het Voortgezet Onderwijs, Middelbaar- en Hoger Beroeps Onderwijs en basisscholen door heel Nederland. 

De tijd was echter nog niet rijp voor een grote uitrol van mijn idee, door een onderontwikkeld internet, doordat weinig particulieren e-mail hadden, en doordat sociale media en Ideal nog niet bestonden. Deze factoren zorgden voor een niet rendabele exploitatie. Vanaf juni 2004 heb ik de bedrijfsactiviteiten deels verkocht en het dagelijks bestuur overgedragen. Daarna was het bedrijf voor mij als mede-aandeelhouder alleen nog een belegging. Op 13 april 2007 is helaas het faillissement uitgesproken, waarmee mijn belegging geen waarde meer had. Het faillissement is volledig afgewikkeld.

Met de huidige stand van de techniek, het internet en de sociale media is het nu echter een heel ander verhaal. De grootste kosten zaten destijds in het opsporen van oudleerlingen, het verwerken van alle gegevens in een callcenter, het versturen van facturen en entreebewijzen en het invoeren van betalingsgegevens. Deze zaken kunnen nu grotendeels door de reünisten zelf online gedaan worden. Dit maakt dat ik dit geweldige idee samen met mijn zoon opnieuw leven in wil blazen, gebruikmakend van al mijn ervaring en de moderne techniek. 

Profiel_17340_2_163656.jpg

Waarom kiest u voor crowdfunding?
Wij hebben gekozen voor crowdfunding, omdat wij graag een alternatief willen voor een lening bij een bank. Geldvoorelkaar.nl biedt een efficiënte manier om een grote groep investeerders te bereiken en mensen in aanraking te laten komen met ons merk, onze diensten en de emoties en mogelijkheden die daar bij horen. Deze innovatieve manier van financieren past goed bij wat wij doen: mensen bij elkaar brengen en verbinden. Daarnaast is het voor ons een enorme motivator wanneer er een groep is die in ons succes investeert en ons daarmee steunt en vertrouwen geeft. Daarnaast is de transparante aanpak van Geldvoorelkaar.nl voor de Reüniecommissie erg belangrijk, aangezien het strikt volgens de wet omgaan met de privacy van de aan ons toevertrouwde data hier ook op berust.

Hoe is organisatorische structuur van de onderneming ingericht? 
Ik run De Reüniecommissie samen met mijn zoon. Mijn verantwoordelijkheid ligt bij de acquisitie van opdrachtgevers en het onderhouden van de relaties. Mijn zoon neemt het operationele stuk van de feesten voor zijn rekening, en onderhoudt het contact met de conciërges en de leveranciers. 

Wij hebben een pool van parttimers die helpen op de reünie, en thuiswerkers die helpen met het invoeren van data, het bijhouden van sociale media, het beantwoorden van vragen van reünisten e.d. Op de reünie worden ook de huidige leerlingen van de school als vrijwilliger ingezet als ‘couleur local’. Door onze goede contacten met de Hanze Hogeschool hebben wij regelmatig studenten van de minor Eventmanagement in ons bedrijf rondlopen, die 20 weken meewerken of een stage-onderzoek doen.

De rechtsvorm is en Besloten Vennootschap. Enig aandeelhouder van de B.V. is mijn zoon Yord van Wermeskerken, en ik ben bestuurder. 

Profiel_17340_2_170931.jpg

Wat is het verwachte omzetniveau en resultaat van de onderneming?

Jaar
Omzetprognose
Winst na Belasting
2018
€ 222.000,-
€   47.000,-
2019
€ 324.000,-
€ 163.000,-
2020
€ 324.000,-
€ 164.000,-

De heer P. Scholten van SBA financieel management te Groningen heeft de begrotingen en prognoses opgesteld.

Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?
In de openingsbalans is het eigen vermogen € 28.000,- op een balanstotaal van € 40.300,-, wat een solvabiliteit van 69,5% betekent. Dit zal na investeringen € 62.700,- op een balanstotaal van € 162.700,- worden, wat een solvabiliteit van 38,5% oplevert.

Wat zijn de korte- en lange termijn vooruitzichten van de onderneming?
In april 2016 kreeg ik opdracht van het ‘Praedinius Gymnasium’ in Groningen om een reünie in oktober 2017 te organiseren. Deze opdracht heb ik direct aangenomen, en toen ik twee weken daarna via hen de opdracht binnen kreeg voor een reünie van het ‘Werkman Stadslyceum’ , heb ik besloten een webapplicatie laten bouwen. 

Inmiddels staat de marketingcampange klaar, is de website van de Reüniecommissie gereed en werkt de webapplicatie voor het organiseren van de reünies. Wij hebben 1 getekend contract en 2 toezeggingen, door mond tot mond reclame tussen rectoren. Zonder dat wij dus nog maar iets aan acquisitie gedaan hebben, komen de opdrachten al binnen. 

Profiel_17340_2_171539.jpg
Profiel_17340_2_171557.jpg

Wij verwachten de komende 5 jaar de volgende aantallen reünies te organiseren:

Doelgroep
Reünisten
2018
2019
2020
2021
2022
Basisonderwijs
350
4
8
8
8
8
Voortgezet onderwijs
1000 
6
8
8
8
8

Zijn er nog overige vaste bronnen van inkomsten?
Ik heb een vast inkomen uit het pand dat ik verhuur aan de nieuwe eigenaar van de door mij verkochte horeca-exploitaties. Ik haal het eerste half jaar in ieder geval geen inkomen uit de Reüniecommissie. Om deze reden hebben wij ook gekozen voor een groeilening, waarbij wij in de aanloopperiode alleen rente hoeven te betalen. Het opvangen van de opstartfase is ook meegenomen in de investeringsbegroting.

Heeft u uw bedrijfspand in eigendom of huurt u dit?
Wij houden kantoor in een pand dat ik in eigendom heb en dat wij zullen verbouwen en inrichten tot een representatieve kantoorruimte met ontvangstmogelijkheden.

Welke specifieke zekerheden kunt u inbrengen?
Naast hoofdelijke aansprakelijkheid in privé van mijzelf (bestuurder) en mijn zoon (enig aandeelhouder) verpand ik de bankrekeningen van G.G.I.R. B.V. Mijn onroerend goed B.V. tekent als medegeldnemer voor de lening. In deze B.V. zit een overwaarde van meer dan 1 miljoen euro. Daarnaast is de depotregeling van toepassing voor het geval ik tijdelijk niet aan de betaalverplichting van een maandtermijn kan voldoen.

Incentive
Bij een investering vanaf € 500,- ontvangt u bij een door De Reüniecommissie georganiseerde reünie van uw school gratis entree en een gratis warm buffet..

Profiel_17340_2_164010.jpg

Noot van Geldvoorelkaar.nl
De in de aanhef weergegeven G-PD% en Creditsafe score zijn van geldnemer G.G.I.R. B.V. t.h.o.d.n. De Reüniecommissie.

Medegeldnemers zijn:
 • De heer H.A. van Wermeskerken, die hiermee tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Deze is op dit moment van morele waarde.
 • De heer Y.P.W. van Wermeskerken, die hiermee tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Deze is op dit moment van morele waarde.
 • Van Wermeskerken Holding B.V. (G-PD% 0,12% en Creditsafe score 81)
 • Van Wermeskerken Beheer B.V. (G-PD% 0,84% en Creditsafe score 63)
De beide B.V.’s zijn eigendom van de heer H.A. van Wermeskerken en tekenen mee in verband met de materiële waarde aan stille reserve op het daarin aanwezige onroerend goed en de daaruit voortvloeiende huuropbrengsten.

Dit is een Groeilening. Gedurende de eerste 12 maanden wordt alleen rente betaald, die per kwartaal wordt uitgekeerd. De betaling van de annuïtaire rente en aflossing start vanaf maand 13.

De verpanding van de bankrekeningen zal worden vastgelegd in een pandakte met als pandhouder namens de investeerders de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl. Uitboeking van de lening zal pas geschieden als de genoemde zekerheden ten behoeve van de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl zijn gevestigd.

Op deze lening is de Depotregeling van toepassing (twee maandtermijnen). De Stichting Klantengelden Geldvoorelkaar.nl houdt dit bedrag in Depot voor het geval de Geldnemer kortstondig niet aan zijn verplichting kan voldoen. Bij de Geldnemer rust de verplichting het Depot onmiddellijk aan te zuiveren.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 100020146maandag 5 februari 2018
€ 2.000006704maandag 5 februari 2018
€ 5.000024561maandag 5 februari 2018
€ 1.000010669maandag 5 februari 2018
€ 100026179maandag 5 februari 2018
€ 1.000026007maandag 5 februari 2018
€ 100001403maandag 5 februari 2018
€ 100012921maandag 5 februari 2018
€ 300015595maandag 5 februari 2018
€ 100028296maandag 5 februari 2018
€ 100028347maandag 5 februari 2018
€ 2.000028918maandag 5 februari 2018
€ 100021679maandag 5 februari 2018
€ 100016721maandag 5 februari 2018
€ 300008201maandag 5 februari 2018
€ 100017368maandag 5 februari 2018
€ 500010621maandag 5 februari 2018
€ 200021441maandag 5 februari 2018
€ 100026623maandag 5 februari 2018
€ 100003232maandag 5 februari 2018
€ 100010731maandag 5 februari 2018
€ 500014164maandag 5 februari 2018
€ 500013177maandag 5 februari 2018
€ 5.000012372maandag 5 februari 2018
€ 100025827maandag 5 februari 2018
€ 100023675maandag 5 februari 2018
€ 100021767maandag 5 februari 2018
€ 200018187maandag 5 februari 2018
€ 1.000025291maandag 5 februari 2018
€ 500004704maandag 5 februari 2018
€ 500025423maandag 5 februari 2018
€ 100028843maandag 5 februari 2018
€ 200007300maandag 5 februari 2018
€ 100018639maandag 5 februari 2018
€ 500027517dinsdag 6 februari 2018
€ 100019020dinsdag 6 februari 2018
€ 300018458dinsdag 6 februari 2018
€ 100016135dinsdag 6 februari 2018
€ 200025333dinsdag 6 februari 2018
€ 300011477dinsdag 6 februari 2018
€ 100027584dinsdag 6 februari 2018
€ 300028924woensdag 7 februari 2018
€ 100021341woensdag 7 februari 2018
€ 100025436woensdag 7 februari 2018
€ 200026933woensdag 7 februari 2018
€ 500028996donderdag 8 februari 2018
€ 300027389donderdag 8 februari 2018
€ 500026820donderdag 8 februari 2018
€ 100027128donderdag 8 februari 2018
€ 100014422donderdag 8 februari 2018
€ 700008378donderdag 8 februari 2018
€ 100009350vrijdag 9 februari 2018
€ 500029032vrijdag 9 februari 2018
€ 200022621zondag 11 februari 2018
€ 500003483maandag 12 februari 2018
€ 200027473maandag 12 februari 2018
€ 200012541dinsdag 13 februari 2018
€ 100028576dinsdag 13 februari 2018
€ 200016278dinsdag 13 februari 2018
€ 500020449dinsdag 13 februari 2018
€ 100024381woensdag 14 februari 2018
€ 100027197donderdag 15 februari 2018
€ 1.000024607donderdag 15 februari 2018
€ 2.000024947donderdag 15 februari 2018
€ 5.000027034donderdag 15 februari 2018
€ 100028585donderdag 15 februari 2018
€ 200028855zaterdag 17 februari 2018
€ 100027404zaterdag 17 februari 2018
€ 1.000025730zondag 18 februari 2018
€ 600005381maandag 19 februari 2018
€ 500020406maandag 19 februari 2018
€ 500027346dinsdag 20 februari 2018
€ 100029090donderdag 22 februari 2018
€ 400014966zaterdag 24 februari 2018
€ 300029160maandag 26 februari 2018
€ 500029163maandag 26 februari 2018
€ 100015014dinsdag 27 februari 2018
€ 400021448dinsdag 27 februari 2018
€ 500010981woensdag 28 februari 2018
€ 100028628woensdag 28 februari 2018
€ 1.000006201donderdag 1 maart 2018
€ 400020317donderdag 1 maart 2018
€ 2.500007762vrijdag 2 maart 2018
€ 3.000029213zaterdag 3 maart 2018
€ 300029165zondag 4 maart 2018
€ 2.000008024zondag 4 maart 2018
€ 100029230dinsdag 6 maart 2018
€ 100015785woensdag 7 maart 2018
€ 1.000015495donderdag 8 maart 2018
€ 100023559zondag 11 maart 2018
€ 500028543zondag 11 maart 2018
€ 200023817maandag 12 maart 2018
€ 100001212maandag 12 maart 2018
€ 200009711donderdag 15 maart 2018
€ 500004308vrijdag 16 maart 2018
€ 500026479maandag 19 maart 2018
€ 200028549dinsdag 20 maart 2018
€ 100011599woensdag 21 maart 2018
€ 100029388zondag 25 maart 2018
€ 100028405maandag 26 maart 2018
€ 200029410dinsdag 27 maart 2018
€ 500006529dinsdag 27 maart 2018
€ 300016655donderdag 29 maart 2018
€ 200027608zaterdag 31 maart 2018
€ 500007447zondag 1 april 2018
€ 500010557maandag 2 april 2018
€ 100014321dinsdag 3 april 2018
€ 100024631woensdag 4 april 2018
€ 200001373woensdag 4 april 2018
€ 100029498vrijdag 6 april 2018
€ 40.900024417zaterdag 7 april 2018