Nieuws
26-03-2019
Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfunding platform van Nederland, blijft een sterke groei doorm...
lees verder
21-03-2019
Waar moet je op letten als je investeert via crowdfunding? En wat is belangrijk voor ondernemers d...
lees verder
20-03-2019
Accountants hebben alle bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis in huis om een prominentere ...
lees verder
19-03-2019
In onderstaande factsheet presenteren wij u de cijfers vanaf de start van Geldvoorelkaar.nl tot 1 ...
lees verder
12-03-2019
Key West draait best Hoe gaat het nu met…. Jos van der Lee? Geldvoorelkaar.nl portretteert onder...
lees verder
Onroerend goed
Den Haag Property 3
Project:
17489 Zakelijk
Leendoel:
Onroerend goed
Classificatie:
n.v.t.
G-PD percentage:
0,11
Creditsafe score:
38
Zekerheden:
HANH
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 125.000
Geinvesteerd:
€ 125.000
Product:
Aflossingsvrij
Rente per jaar:
6,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Onroerend goed
Producten en/of diensten:Verhuur en handel in vastgoed
Aantal medewerkers:1
Oprichtingsdatum:20-07-2016
Leeftijd:34
Gezinssituatie:Alleenstaand
Woonsituatie:Koopwoning
Opleiding:HBO
BKR score:Hoog risico (H)
Social media:LinkedIn  LinkedIn  Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Horst Vastgoed Den Haag B.V..pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe DWOR Holding B.V..pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe NIEUWE ENERGIE I B.V..pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V..pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming?
DH-Property is een actieve en ervaren bouwonderneming. Ons doel is het herontwikkelen en renoveren van verouderde woningen, om hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de randstad. Met oog voor detail en met aandacht voor de eventuele woonwensen van de eindgebruiker stellen wij een plan van aanpak op om een woning of kantoor de volgende fase in te loodsen. 

De deskundigen van DH-Property bewijzen zich dagelijks in de praktijk. Wij werken met een vast team van aannemers, constructeurs, architecten, bouwkundigen en adviseurs. Na renovatie verkopen wij het vastgoed via één van de aan ons kantoor gelieerde makelaars of wij voegen het vastgoed toe aan onze beleggingsportefeuille met huurwoningen. Wij selecteren dan via een van onze verhuurmakelaars een geschikte huurder.

Profiel_17489_2_102519.jpg

Deze activiteiten hebben wij recent ondergebracht in een nieuwe B.V. (Horst Vastgoed B.V. t.h.o.d.n. DH-Property). Voorheen hebben de transacties in andere B.V.’s of in privé plaatsgevonden. Dit is ook de reden waarom er meerdere B.V.’s meetekenen voor deze lening. Omdat wij willen groeien in de aankoop en renovatie van onroerend goed, hebben wij besloten deze werkzaamheden onder te brengen in de bovengenoemde B.V. 

Elf jaar geleden kocht ik mijn eerste pand in privé. Vier jaar later ben ik zelfstandig ondernemer geworden en begonnen met beleggen in zakelijk vastgoed en projectontwikkeling.

Financieel Adviesbureau Danny van der Horst is op 1 januari 2013 gestart met de exploitatie van Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld. Sindsdien heb ik veel ervaring opgebouwd. Niet alleen heb ik de lokale markt en haar spelers goed leren kennen, maar ook ben ik intensief betrokken geweest bij het realiseren van vastgoedfinancieringen. Op deze ruime ervaring bouw ik sinds eind 2016 voort door voor eigen rekening vastgoedtransacties te realiseren. De eerste projecten hiervan zijn in 2017 succesvol afgerond. 

In juli 2017 is het eerste project bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Dit betrof een annuïtaire lening van € 125.000,- met een looptijd van 10 jaar en een rente van 7,0%. Als zekerheid voor het eerste project is een pos/neg-verklaring afgegeven op een viertal panden, te weten: Lindelaan 191 te Rijswijk en Badhuisstraat 126 (A en B) en de Frans Halskade 87 te Den Haag. De opbrengst is voornamelijk gebruikt voor een grote verbouwing van een mooi herenhuis in Den Haag. Dit pand kon ik erg voordelig inkopen, doordat het flink verouderd was. Het taxatierapport en koopcontract zijn aanwezig bij Geldvoorelkaar.nl. Er is hier inmiddels een mooie waardeontwikkeling gerealiseerd.

In september 2017 is het tweede project bij Geldvoorelkaar.nl succesvol gefund. Dit betrof een aflossingsvrije lening van € 125.000,- met een looptijd van 5 jaar en een rente van 6,5%. Als zekerheid voor het tweede project is een pos/neg-verklaring afgegeven op een tweetal panden, te weten: Regentesselaan 265-265c (4 appartementen) te Den Haag en Medemblikstraat 308 A en B (2 Appartementen) te Den Haag. De opbrengst van deze financiering is volgens plan geïnvesteerd in diverse vastgoedprojecten, welke goed renderen.

Profiel_17489_2_100721.jpgProfiel_17489_2_101127.jpg
Profiel_17489_2_101140.jpgProfiel_17489_2_101154.jpg

Waar wordt de financiering voor aangewend?
Het gaat momenteel erg goed met zowel het bedrijf als het Haagse vastgoed. Ik wil geen kansen mislopen door niet snel kunnen beslissen tot eventuele aankoop. Deze financiering biedt mij daarvoor de aanvullende groeimogelijkheden die ik wil realiseren. Door het reeds opgebouwde netwerk heb ik als een van de eersten zicht op interessante kansen in de markt. Ik ben daarom wederom op zoek naar extra kapitaal om de slagkracht van DH-Property verder te vergroten. De financiering wordt aangewend voor het inkopen en renoveren van woningen. Via mijn netwerk krijg ik regelmatig objecten aangeboden, die ik nu niet altijd kan aankopen, maar die zeker waarde aan het bedrijf kunnen toevoegen. 

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Werkkapitaal
€ 125.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 125.000,-
Waarom kiest u voor crowdfunding?
DH-Property heeft behoefte aan werkkapitaal om het aanbod te kunnen blijven vernieuwen en om onze portefeuille uit te kunnen breiden. Op dit moment zijn er meerdere projecten waarin DH-Property actief is, waardoor er tijdelijk kapitaal vast zit. Zoals in de vorige pitch aangegeven, willen wij vaker gebruik maken van crowdfunding als vast financieringsinstrument. De eerste en tweede aanvraag zijn erg goed bevallen, zodat wij wederom gebruik willen maken van het platform Geldvoorelkaar.nl.
 
Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming? 
DH-Property (Horst Vastgoed Den Haag B.V.) is 100% eigendom van DWOR Holding B.V. DWOR Holding B.V. is de persoonlijke holding van D.Q.A. van der Horst en heeft nog één andere actieve dochteronderneming, NIEUWE ENERGIE I B.V., waarin de activiteiten van de Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld vallen, een onderneming die al 8 jaar succesvol en winstgevend bestaat. Horst Belegging B.V. is op dit moment niet actief. 

Profiel_17489_2_101333.jpg


De 3 B.V.’s Horst Vastgoed Den Haag, NIEUWE ENERGIE I en DWOR Holding tekenen alle voor deze lening. Daarnaast tekent ook Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V., waarin de activiteiten van De Beleggershypotheek vallen. Deze B.V. is een losse entiteit, die ook vastgoed met overwaarde bezit. Danny van der Horst is eigenaar van Financieel Advies Bureau Danny van der Horst B.V. 

Samengevat zijn de activiteiten per B.V.:
  • DWOR Holding B.V. – houdstermaatschappij
  • Horst Belegging B.V. – niet actief
  • Horst Vastgoed Den Haag B.V. (t.h.o.d.n. DH-Property) – handel en renovatie in vastgoed
  • NIEUWE ENERGIE I B.V. – Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld. Deze activiteiten zijn in 2016 overgeheveld vanuit Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V. naar deze B.V.
  • Financieel Advies Bureau Danny van der Horst B.V. – De Beleggershypotheek 
Wat is globaal het omzetniveau en resultaat van de onderneming?
De totale vastgoedportefeuille (zakelijk en privé) vertegenwoordigt een waarde van meer dan € 1.600.000,-. In het eerste half jaar van 2017 is er een geconsolideerd positief resultaat behaald van € 140.000,-, waarvan € 35.000,- voor rekening kwam van NIEUWE ENERGIE I B.V. 

NIEUWE ENERGIE I B.V. heeft op basis van de voorlopige jaarcijfers in heel 2017 een positief resultaat behaald van € 51.000,-. De geconsolideerde cijfers van alle B.V.’s voor heel 2017 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

In privé ben ik sinds 2013 actief in de verhuur van onroerend goed. De maandelijkse inkomsten uit privé kunnen als volgt worden samengevat:  

 
Inkomsten
Uitgaven
Overschot
Privé
€ 22.704,-
€ 14.350,-*
€ 8.354,-

*Van de uitgaven wordt er een bedrag van € 5.933,- afgelost op de uitstaande hypotheken.

De huurinkomsten zijn ten opzichte van de vorige aanvraag substantieel toegenomen. Dit komt omdat de verhuurportefeuille inmiddels fors is uitgebreid; enerzijds met nieuwe panden en anderzijds doordat panden die wij in ontwikkeling hadden inmiddels zijn verhuurd. 

De cijfers zijn getoetst door intermediair Teamcaptains.

Wat zijn de korte- en lange termijn vooruitzichten van de onderneming?
DH-Property werkt nu veel samen met andere ontwikkelaars, waardoor kosten kunnen worden gedeeld. Met extra werkkapitaal kunnen er meer projecten zelfstandig worden gedaan, waardoor de winstmarges omhoog zullen gaan. De vraag naar Turn-Key woningen neemt alleen maar toe, omdat de financieringsmogelijkheden voor eindkopers steeds moeilijker worden. Daarnaast is er een tekort aan huurwoningen in Den Haag, waardoor onroerend goed vrijwel altijd direct is verhuurd.

Profiel_17489_2_101433.jpg
Profiel_17489_2_101453.jpg

Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?
Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V., voormalig eigenaar van de activiteiten van Hypotheekshop Den Haag - Wateringse Veld, heeft per ultimo 2016 een eigen vermogen van € 279.000,- op een balanstotaal van € 573.000,-. De solvabiliteit is daarmee 49%. 

Hoe gaat u aan het einde van de looptijd de lening aflossen?
Er wordt een negatieve hypotheekverklaring afgegeven op 2 panden, te weten: Herderslaan 3 en 3a en de Hattemlaan 137 I en II in Den Haag. Dit zijn andere panden dan als zekerheid gesteld in project 1 & 2. 

Op basis van recente taxatierapporten, is de huidige overwaarde op deze 2 panden in verhuurde staat is circa € 120.000,-. In de komende vijf jaar wordt er verplicht circa € 45.000,- op de panden afgelost bij de bank. De overwaarde na 5 jaar bedraagt derhalve bij gelijkblijvende marktomstandigheden circa € 165.000,-. Op basis hiervan zal een herfinanciering goed haalbaar zijn. Een aflossing uit eigen middelen of verkoop behoort ook tot de mogelijkheden. Uit de huidige huurstroom kunnen de hypotheeklasten en de rente aan Geldvoorelkaar.nl betaald worden. Het overschot zal opnieuw worden geïnvesteerd, wat zich vertaalt in een sterkere positie in box 3.

Profiel_17489_2_101557.jpg

Heeft u uw bedrijfspand in eigendom of huurt u dit?
Het bedrijfspand is eigendom van Financieel Advies Bureau Danny van der Horst B.V. en wordt gehuurd door NIEUWE ENERGIE I B.V. t.h.o.d.n. De Hypotheekshop Den Haag – Wateringse Veld.

Welke specifieke zekerheden kunt u inbrengen?  
Naast de hoofdelijke aansprakelijkheid in privé wordt er een negatieve hypotheekverklaring afgegeven op twee vastgoedbezittingen in privé. Het gaat om de Herderslaan 3 en 3a met een getaxeerde waarde van € 215.000,- en een restschuld van € 170.000,- en de Hattemlaan 137 I en II te Den Haag met een getaxeerde waarde van € 215.000,- en een restschuld van € 140.000,-.

De overwaarde op deze twee panden gezamenlijk komt momenteel uit op € 120.000,-. Per jaar wordt er op deze twee panden € 9.000,- afgelost, waardoor de overwaarde verder toeneemt. Deze twee panden zijn belast met een eerste hypotheek bij de bank en zullen niet verder belast worden. Ik heb geen bezwaar tegen een aanvullende hypotheekinschrijving, maar helaas staat de eerste hypotheeknemer dit niet toe.
 
Noot van Geldvoorelkaar.nl
De in de aanhef weergegeven G-PD% en Creditsafe score zijn van Horst Vastgoed Den Haag B.V. t.h.o.d.n. DH-Property. 

Medegeldnemers zijn:
  • DWOR Holding B.V. (G-PD% 0,83% en Creditsafe score 53)
  • NIEUWE ENERGIE I B.V. (G-PD% 1,16% en Creditsafe score 28)
  • Financieel Adviesbureau Danny van der Horst B.V. (G-PD% 0,29% en Creditsafe score 60)
  • De heer D.Q.A. van der Horst die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Deze is op dit moment van materiële waarde.  
Er wordt er een negatieve hypotheekverklaring afgegeven op twee vastgoedbezittingen in privé. Deze bezittingen hebben een getaxeerde waarde van € 430.000,- en een restschuld van € 310.000,-. De taxatierapporten zijn in bezit van Geldvoorelkaar.nl. 

Ten opzichte van de vorige aanvraag is de BKR score gelijk gebleven. De score H houdt verband met de lease van een motorfiets en de zakelijke auto. Er is geen sprake van achterstanden of andere negatieve kredietervaringen.

De eerste (annuïtaire) lening 16635 loopt sinds 16 augustus 2016. De nakoming van de betaalverplichting  verloopt volgens afspraak. De tweede (aflossingsvrije) lening 16975 loopt sinds oktober 2017. Ook bij deze lening verloopt de betaling van de renteverplichting volgens afspraak. 


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 400maandag 22 januari 2018
€ 2.000maandag 22 januari 2018
€ 2.000maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 2.000maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 3.000maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 700maandag 22 januari 2018
€ 3.100maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 2.500maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 2.000maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 400maandag 22 januari 2018
€ 2.000maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 1.500maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 1.400maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 1.500maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 1.500maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 600maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 500maandag 22 januari 2018
€ 200maandag 22 januari 2018
€ 300maandag 22 januari 2018
€ 1.500maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 1.000maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 100maandag 22 januari 2018
€ 1.000dinsdag 23 januari 2018
€ 200dinsdag 23 januari 2018
€ 500dinsdag 23 januari 2018
€ 100dinsdag 23 januari 2018
€ 100dinsdag 23 januari 2018
€ 100dinsdag 23 januari 2018
€ 500dinsdag 23 januari 2018
€ 2.000dinsdag 23 januari 2018
€ 1.000dinsdag 23 januari 2018
€ 100dinsdag 23 januari 2018
€ 500woensdag 24 januari 2018
€ 5.000woensdag 24 januari 2018
€ 500woensdag 24 januari 2018
€ 1.000woensdag 24 januari 2018
€ 300woensdag 24 januari 2018
€ 200woensdag 24 januari 2018
€ 200woensdag 24 januari 2018
€ 200donderdag 25 januari 2018
€ 200donderdag 25 januari 2018
€ 100donderdag 25 januari 2018
€ 100donderdag 25 januari 2018
€ 500donderdag 25 januari 2018
€ 1.000donderdag 25 januari 2018
€ 300donderdag 25 januari 2018
€ 200vrijdag 26 januari 2018
€ 100vrijdag 26 januari 2018
€ 200vrijdag 26 januari 2018
€ 500vrijdag 26 januari 2018
€ 100vrijdag 26 januari 2018
€ 100vrijdag 26 januari 2018
€ 700vrijdag 26 januari 2018
€ 100vrijdag 26 januari 2018
€ 200zaterdag 27 januari 2018
€ 2.000zaterdag 27 januari 2018
€ 100zaterdag 27 januari 2018
€ 100zaterdag 27 januari 2018
€ 300zaterdag 27 januari 2018
€ 400zaterdag 27 januari 2018
€ 200zaterdag 27 januari 2018
€ 100zaterdag 27 januari 2018
€ 500zaterdag 27 januari 2018
€ 1.000zaterdag 27 januari 2018
€ 500zondag 28 januari 2018
€ 300zondag 28 januari 2018
€ 100zondag 28 januari 2018
€ 200zondag 28 januari 2018
€ 2.500zondag 28 januari 2018
€ 500maandag 29 januari 2018
€ 100maandag 29 januari 2018
€ 100maandag 29 januari 2018
€ 1.000maandag 29 januari 2018
€ 200maandag 29 januari 2018
€ 500maandag 29 januari 2018
€ 100maandag 29 januari 2018
€ 100maandag 29 januari 2018
€ 500dinsdag 30 januari 2018
€ 1.000dinsdag 30 januari 2018
€ 500dinsdag 30 januari 2018
€ 500dinsdag 30 januari 2018
€ 100dinsdag 30 januari 2018
€ 500woensdag 31 januari 2018
€ 100woensdag 31 januari 2018
€ 200woensdag 31 januari 2018
€ 100woensdag 31 januari 2018
€ 200woensdag 31 januari 2018
€ 100woensdag 31 januari 2018
€ 500woensdag 31 januari 2018
€ 500woensdag 31 januari 2018
€ 1.000woensdag 31 januari 2018
€ 1.400woensdag 31 januari 2018
€ 1.000woensdag 31 januari 2018
€ 200donderdag 1 februari 2018
€ 200donderdag 1 februari 2018
€ 300donderdag 1 februari 2018
€ 500donderdag 1 februari 2018
€ 2.000donderdag 1 februari 2018
€ 300donderdag 1 februari 2018
€ 700vrijdag 2 februari 2018
€ 100vrijdag 2 februari 2018
€ 100vrijdag 2 februari 2018
€ 100vrijdag 2 februari 2018
€ 500vrijdag 2 februari 2018
€ 100vrijdag 2 februari 2018
€ 400zaterdag 3 februari 2018
€ 5.000zaterdag 3 februari 2018
€ 1.000zaterdag 3 februari 2018
€ 2.500zaterdag 3 februari 2018
€ 100zaterdag 3 februari 2018
€ 100zaterdag 3 februari 2018
€ 500zaterdag 3 februari 2018
€ 1.000zondag 4 februari 2018
€ 300zondag 4 februari 2018
€ 300zondag 4 februari 2018
€ 300zondag 4 februari 2018
€ 100maandag 12 februari 2018
€ 200maandag 12 februari 2018