Nieuws
21-06-2018
Gehoord? Vrijdagmorgen 22 juni was Hennepplaza.com te gast bij BNR Nieuwsradio. "Wij willen heel ...
lees verder
21-06-2018
Sinds vandaag staan de bijgewerkte statistieken over de rendementen van de gehele portefuille van ...
lees verder
21-06-2018
Nieuw op Geldvoorelkaar.nl: nadere uitleg over converteerbare leningen. Ook van toepassing op het ...
lees verder
11-06-2018
Cruise Travel: koers op een zonnige toekomst Fleur Broer (49) is terug op de brug van Cruise Trav...
lees verder
05-06-2018
De Kamer van Koophandel inspireert groeiende ondernemers, en daar dragen wij graag aan bij. Tijden...
lees verder
Groei
Hennepplaza.com
Project:
18057 Zakelijk
Leendoel:
Groei
Classificatie:
6s
G-PD percentage:
0,46
Creditsafe score:
24
Zekerheden:
NO
Inschrijfperiode nog 30 dagen
Kredietbedrag:
€ 325.000
Geinvesteerd:
€ 82.200
Product:
Conv. Lening
Rente per jaar:
9,0%
Looptijd:
60 maanden
Over mij
Branche:E-commerce Marktplaats | Software & IT development
Producten en/of diensten:Marketing en promotie van duurzame producten en merken
Aantal medewerkers:7
Aantal investeerders:3
Oprichtingsdatum:27-09-2017
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  Hennepplaza B.V..pdf
Aanvullende informatie pitch:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie Hennepplaza.pdf
Over de leenvorm:Download Adobe Reader  Toelichting Investeren in een Converteerbare Lening.pdf
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Dit is een converteerbare lening; meer uitleg over deze leenvorm leest u in de bijlage "Toelichting Investeren in een Converteerbare Lening". In de bijlage “Aanvullende informatie Hennepplaza.com” kunt u uitgebreide, aanvullende informatie terugvinden over de markt, doelgroep, leveranciers, marketingstrategie, customer journey en de organisatie van Hennepplaza.com, evenals de uitgangspunten van deze converteerbare lening (i.e. conversiemomenten en korting op de aandelenprijs). 

***
Hennepplaza is gespecialiseerd in Marketing, E-commerce en IT development. In het bedrijf werken dedicated professionals, die samen een Europees platform ontwikkelen à la marktplaats en bol.com: een etalage voor duurzame producten van leveranciers uit de hele wereld. Hennepplaza werkt volgens een business-to-business model, waarbij de specialisten van Hennepplaza leveranciers en producenten actief promoten op het platform door middel van een zeer actief pr- en mediabeleid. Daarnaast bieden wij producenten en leveranciers van producten van duurzame grondstoffen zoals hennep (kleding, voedsel, bouwmaterialen, etc.) een actieve marketingondersteuning, waardoor buitenlandse merken en leveranciers hun merk en product in Nederland en Belgie (daarna Europa) kunnen lanceren. Het platform www.hennepplaza.com levert aan consumenten en veel achtergrondinformatie over duurzame grondstoffen zoals hennep, bio-katoen en bamboe. Hiermee ondersteunt Hennepplaza de wereldwijde bewustwording van de noodzaak van duurzame producten. 

Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming?
Wist u dat hennep een zeer duurzaam gewas is? Hennep is de grondstof voor veel duurzame en gezonde producten. Dit bracht de initiatiefnemers van Hennepplaza.com ertoe om het grootste online verkoopplatform van hennepproducten in Europa te starten. 

Het duurzame multivendor platform Hennepplaza.com is in het leven geroepen om voor alle fabrikanten en verkopende partijen van duurzame, op hennep gebaseerde producten een etalage naar een enorme groep potentiële klanten te zijn. In de toekomst zal Hennepplaza.com andere duurzame producten zoals bamboe gaan toevoegen, waardoor het volume aan producten vanaf 2019 sterk zal toenemen. Op het platform worden onder andere beautyproducten, superfoods, fashion, accessoires, dierenverzorgingsproducten en zelfs een scooter gemaakt van hennep aangeboden. 

De doelgroep voor dit soort duurzame producten zijn tenminste 2,6 miljoen mensen in Nederland, blijkende uit doelgroeponderzoeken van Hennepplaza.com in samenwerking met BengelMedia, een gespecialiseerd Amsterdams pr/mediabureau. 

Kortom: de duurzame markt is een ‘emerging market’. Op dit moment is er geen groot multivendorplatform gericht op Europa en producten uit de gehele wereld. De markt is gefragmenteerd en men is zoekende. Hennepplaza.com is het antwoord voor verkopende partijen die zich op deze ‘emerging market’ storten: een absolute kans voor Hennepplaza.com met behulp van The Crowd!
        
Profiel_18057_2_165547.jpg
Profiel_18057_2_165601.jpg

“Je hoeft absoluut geen expert te zijn om te zien dat duurzame en gezonde producten duidelijk terrein winnen in de huidige markt. Wisten jullie dat hennep, naast soja, het enige gewas ter wereld is dat belangrijke en noodzakelijke aminozuren bevat die mensen die bewust eten (o.a. minder vlees) nodig hebben? En dat plastic van duurzame gewassen gemaakt kan worden zonder gebruik van chemicaliën? Ja, ik ben een fervent voorstander van duurzame producten en wij gaan voor een groen en duurzaam Europa.”  

Mike de Vree, General Manager

Wet- en regelgeving
Van de toegestane industriële hennep wordt o.a. kleding, schoenen, voedsel, papier, bouwmaterialen, dierenverzorgings producten, cosmetica, touw, plastic en CBD-olie gemaakt. Hennep heeft helaas geen onverdeeld positief imago. Het verschil tussen hennep, wiet en cannabis is niet voor iedereen duidelijk. Het zijn allemaal woorden voor dezelfde plantensoort, de cannabis sativa. Cannabis is dus het juiste woord voor de plantensoort in al haar facetten. Wiet is een woord voor vrouwelijke bloemen van de cannabisplant, die hoge concentraties van de stof THC bevatten, waar je stoned van kunt worden. Hennep is een woord voor cannabisplanten die industriële doeleinden dienen. In het noorden van ons land groeit ongeveer 6000 hectare legale hennep, ook wel vezelhennep. Frankrijk is de grootste hennepproducent van Europa. De 51 wettelijk toegestane henneprassen hebben één ding met elkaar gemeen: ze bevatten nagenoeg geen THC. In plaats van THC maken deze henneprassen CBD aan, dat juist een medicinale werking heeft. CBD-olie is gewoon verkrijgbaar bij de drogist. Hennepplaza.com richt zich uitsluitend op de industriële hennep en dus legale producten.

Verdienmodel 
Hennepplaza.com hanteert een open en flexibel verdienmodel. Wij berekenen een vaste lage vergoeding over iedere productcategorie die door een leverancier wordt aangeboden, en een percentage van de verkoopprijs van ieder verkocht product, variërend van 4% tot 15%. Zodoende koppelt Hennepplaza.com het succes van het platform aan het succes van de leveranciers en is het een prima model om gezamenlijk met de leveranciers op te schalen. De uitrol van aanvullende verdienmodellen (op het gebied van logistiek, marketing, fulfillment met added value, advertising en promotie) staan voor de komende periode op de planning. 

Waar wordt de financiering voor aangewend?

Investeringsbegroting 2018

Bestedingsdoel
Bedrag
Doorontwikkeling platform
€   55.000,-
In-house IT-ontwikkelaars
€   65.000,-
Computers en hardware
€   30.000,-
Pr- en mediacampagnes
€ 100.000,-
Operationeel, organisatie en onderzoeken
€ 100.000,-
Acquisitie verkopende partijen
€   25.000,-
Onderhanden werk / operationeel (mei/juni ’18)
€   48.000,-
Totaal
€ 423.000,-
Af: eigen middelen*
€   48.000,-
Af: overige financiers**
€   50.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 325.000,-

* Eigen middelen zijn de middelen die de aankomende periode nog besteed zullen worden aan zowel operationeel als onderhanden werk. Er is daarnaast reeds € 170.000,- geïnvesteerd door de aandeelhouders.

** Hennepplaza.com heeft een extra commitment van een aandeelhouder van € 50.000,- in de vorm van een (converteerbare) lening. Deze lening zal tegen dezelfde voorwaarden verstrekt worden als de lening via Geldvoorelkaar.nl.

Vanaf € 325.000,- is de crowdfundingcampagne succesvol. Bij gebleken interesse willen wij graag opschalen naar € 450.000,- in tranches van € 25.000,-. Hennepplaza.com kan door dit extra bedrag nog meer versnellen door de pr- en mediacampagnes al eerder uit te voeren en daarmee de brutomarge sterk te verbeteren.

Profiel_18057_2_165649.jpg

Waarom een converteerbare lening?
Hennepplaza B.V. heeft bewust gekozen voor deze converteerbare leenvorm, omdat de waarde van de onderneming op een later moment kan worden vastgesteld en de investeerders met deze leenvorm meeprofiteren van de toenemende waarde van de onderneming. Alle aandelen zijn in handen van de huidige aandeelhouders, die uit eigen middelen reeds aanzienlijk hebben geïnvesteerd. 

Hennepplaza.com kent diverse toekomstige investeringsbehoeftemomenten (uitbreiding naar andere landen, uitbreiding platform, additionele verdienmodellen), waardoor in de exitstrategie een zo hoog mogelijk rendement voor u als investeerder behaald wordt. The Crowd investeert in de start-up doorgroeifase van Hennepplaza B.V., waarbij de duidelijke scale-upmomenten van Hennepplaza.com met informal investors en venture capitalists tevens mogelijke conversiemomenten voor The Crowd kunnen zijn. Hennepplaza.com voert al concrete gesprekken, doet onderzoeken en treft voorbereidingen voor deze fase.

Profiel_18057_2_165301.jpg
  
Klik op het plaatje voor een animatiefilmpje
over de converteerbare lening

Waarom kiest u voor crowdfunding?
Hennepplaza.com kiest voor crowdfunding vanwege de positieve werking van crowdfunding op de toekomstige betrokkenheid van aandeelhouders. Crowdfunding past bij de publieke doelstellingen van Hennepplaza.com. Wij zijn een transparante organisatie met heldere doelen en spelen in op een belangrijke onvervulde behoefte, waar alle duurzame producten en merken van kunnen profiteren. Een duidelijke boodschap voor groener en gezonder leven. Geldvoorelkaar.nl is een ervaren en betrouwbare partner en heeft een bewezen trackrecord. 

Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming? 

Profiel_18057_2_092332.jpg

Hoe schat u de omzet en het resultaat voor de komende jaren in?

Boekjaar
Bruto marge
Resultaat na belasting
2018
€    172.700,-
€ -  681.700,-
2019
€ 2.008.600,-
€      76.800,-
2020
€ 5.744.700,-
€ 1.155.700,-

De bruto marge bestaat uit:
  • Opbrengst van de verkoop van de hennepproducten minus inkoopkosten producten
  • Opbrengst van advertenties van derden op Hennepplaza.com
  • Opbrengst fulfillment (= afhandeling van webshoporders) en logistieke dienstverlening minus de kosten van deze diensten
De prognosecijfers zijn tot stand gekomen op basis van de diverse verdienmodellen, onderzoeksrapporten, marktonderzoeken en de resultaten van de testlaunch van het platform. In deze prognosecijfers is de uitbreiding naar andere landen niet meegenomen. De prognoses en het investeringsplan zijn door accountantskantoor Visser & Visser getoetst op redelijkheid. 

Wat zijn de korte- en langetermijnvooruitzichten van de onderneming?
Hennepplaza.com zal in de komende periode vooral veel investeren in het uitbreiden van het IT-platform met op maat gemaakte toepassingen, en in pr- en mediacampagnes. Tot en met het eerste kwartaal 2019 wordt vooral gebouwd aan een succesvolle en goed onderzochte bedrijfsformule. 

Hennepplaza.com zal zich in 2018 volledig concentreren op Nederland, het platform finetunen en uitbreiden, tenminste 100 vendors (verkopers van producten) en 10.000 producten bevatten, waardoor het model van Hennepplaza.com door middel van extra investeringen te dupliceren is naar andere landen. Vanaf 2019 willen wij uitbreiden naar England, Duitsland, Frankrijk en Spanje, en vanaf 2020 naar andere landen. Per land wordt een introductieplan gemaakt, waarmee inwoners van het uitbreidingsland op de juiste wijze volgens lokale gebruiken worden benaderd met pr- en mediacampagnes die aansluiten bij de specifieke cultuur. 

Waarom investeren in een achtergestelde converteerbare lening aan Hennepplaza?
De achtergestelde converteerbare lening biedt investeerders de mogelijkheid hun lening in een latere fase van de looptijd te converteren naar certificaten van de aandelen en zo op laagdrempelige wijze mede-eigenaar te worden van Hennepplaza. Naast mogelijke dividenduitkering kan dit in de toekomst een hoog rendement opleveren bij bijvoorbeeld een (gedeeltelijke) verkoop van de aandelen in Hennepplaza. Hennepplaza heeft de ambitie sterk in waarde te groeien. 

Voorbeeld
Stel, u investeert € 1.000,- in onze onderneming door middel van deze achtergestelde converteerbare lening, met een rente van 9% en een looptijd van 5 jaar. Na 2 jaar investeert een externe investeerder € 750.000,- in de onderneming tegen een aandelenprijs van € 10,- per aandeel. Aangezien investeerders via Geldvoorelkaar.nl in dit geval 30% korting krijgen op de aandelenprijs betaalt u bij conversie € 7,- per certificaat van een aandeel. Uw opgebouwde rente bedraagt op dat moment € 180,- en wordt opgeteld bij het uitstaande leningbedrag van € 1.000,-. In totaal is er dus € 1.180,- beschikbaar voor conversie. Indien u kiest voor conversie ontvangt u (€ 1.180,- / € 7,-) 168 certificaten van aandelen (afronding naar beneden, het resterende bedrag wordt door geldnemer aan u uitgekeerd). Na twee jaar is de waarde van uw investering dus, indien u heeft gekozen voor conversie, (168 * €10,-) € 1.680,- aan certificaten van aandelen.

Let op: dit is een voorbeeldscenario. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. 

Hennepplaza heeft de ambitie om binnen 19 maanden de conversie aan te bieden aan de investeerders via Geldvoorelkaar.nl. Hennepplaza B.V. zal het platform hennepplaza.com in 2019 gaan uitbreiden in diverse landen. Daartoe heeft zij op dat moment aanvullend kapitaal nodig. Omdat Hennepplaza.com een duidelijk scaling model businesscase is, wordt ook deze fase reeds voorbereid en vinden er reeds gesprekken plaats met grotere investeerders, venture capitalists en equity clubs. Bekijk ook onderstaande incentive die ingaat op de extra bonus die mogelijk uitgekeerd wordt bij verkoop van een meerderheid van de aandelen in Hennepplaza B.V.

Incentive 
  • Bij een investering vanaf € 200,- ontvangt u een exclusieve kortingsbon van 10% voor uw eerste aankoop op Hennepplaza.com 
  • Bij een investering vanaf € 2.500,- ontvangt u een goodiebag met hennepproducten
  • Bij een investering vanaf € 5.000,- ontvangt u een hennepartikel op maat, een goodiebag en een extra bonus van 100% op het geïnvesteerde kapitaal, indien Hennepplaza.com na crowdfunding en conversie aanbieding een meerderheidspakket (50,1%+) verkoopt aan derden met een waarde van tenminste € 6 miljoen.

Profiel_18057_2_165859.jpg


Noot van Geldvoorelkaar.nl
Geldnemer van deze achtergestelde converteerbare lening is Hennepplaza B.V. Er zijn geen borgstellingen van andere (rechts)personen op deze lening.

De aandeelhouders van Hennepplaza B.V. tekenen een non-onttrekkingsverklaring, waarin wordt vastgelegd dat er tot het moment van conversie geen dividenden worden uitgekeerd of terugstorting van kapitaal zal plaatsvinden.
 
Indien het doelkapitaal van € 325.000,- binnen de inschrijfperiode van 60 dagen wordt gerealiseerd, heeft Hennepplaza B.V. de mogelijkheid de aanvraag in stappen van € 25.000,- te verhogen tot maximaal € 450.000,-. 


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 1.000029331vrijdag 25 mei 2018
€ 200023480vrijdag 25 mei 2018
€ 100029825vrijdag 25 mei 2018
€ 200021117vrijdag 25 mei 2018
€ 300011477vrijdag 25 mei 2018
€ 100019533vrijdag 25 mei 2018
€ 2.000014164vrijdag 25 mei 2018
€ 100027633vrijdag 25 mei 2018
€ 200011016vrijdag 25 mei 2018
€ 100028707vrijdag 25 mei 2018
€ 1.500013310vrijdag 25 mei 2018
€ 100005466vrijdag 25 mei 2018
€ 100029827vrijdag 25 mei 2018
€ 100004680vrijdag 25 mei 2018
€ 100016312vrijdag 25 mei 2018
€ 200011665vrijdag 25 mei 2018
€ 100025674vrijdag 25 mei 2018
€ 100002323zaterdag 26 mei 2018
€ 500027517zaterdag 26 mei 2018
€ 200024954zaterdag 26 mei 2018
€ 200025636zaterdag 26 mei 2018
€ 2.500029521zaterdag 26 mei 2018
€ 300001983zaterdag 26 mei 2018
€ 1.000012907zaterdag 26 mei 2018
€ 200028119zaterdag 26 mei 2018
€ 1.000021254zaterdag 26 mei 2018
€ 100015028zaterdag 26 mei 2018
€ 200018869zaterdag 26 mei 2018
€ 500013177zondag 27 mei 2018
€ 100027731zondag 27 mei 2018
€ 1.000026845maandag 28 mei 2018
€ 200025436maandag 28 mei 2018
€ 100029430maandag 28 mei 2018
€ 100004530maandag 28 mei 2018
€ 100029849dinsdag 29 mei 2018
€ 200001260dinsdag 29 mei 2018
€ 200012541woensdag 30 mei 2018
€ 100029058woensdag 30 mei 2018
€ 100022961woensdag 30 mei 2018
€ 300004509woensdag 30 mei 2018
€ 100029626donderdag 31 mei 2018
€ 200029482donderdag 31 mei 2018
€ 300005185donderdag 31 mei 2018
€ 500002902donderdag 31 mei 2018
€ 300021679zondag 3 juni 2018
€ 2.500005076maandag 4 juni 2018
€ 500021106dinsdag 5 juni 2018
€ 100029917dinsdag 5 juni 2018
€ 200029927woensdag 6 juni 2018
€ 200025117donderdag 7 juni 2018
€ 2.000029929donderdag 7 juni 2018
€ 100029684donderdag 7 juni 2018
€ 200029933donderdag 7 juni 2018
€ 200025728donderdag 7 juni 2018
€ 1.000028222vrijdag 8 juni 2018
€ 300001899vrijdag 8 juni 2018
€ 100029937vrijdag 8 juni 2018
€ 500025284vrijdag 8 juni 2018
€ 600005381vrijdag 8 juni 2018
€ 300026474vrijdag 8 juni 2018
€ 200025547zaterdag 9 juni 2018
€ 1.000009013zondag 10 juni 2018
€ 100029967maandag 11 juni 2018
€ 300013406maandag 11 juni 2018
€ 3.000029980dinsdag 12 juni 2018
€ 200013208dinsdag 12 juni 2018
€ 100029992dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000022137woensdag 13 juni 2018
€ 200018719donderdag 14 juni 2018
€ 500030026zaterdag 16 juni 2018
€ 1.000030031zondag 17 juni 2018
€ 1.000025955maandag 18 juni 2018
€ 100030042maandag 18 juni 2018
€ 500021228dinsdag 19 juni 2018
€ 200030052dinsdag 19 juni 2018
€ 300029956woensdag 20 juni 2018
€ 100030075donderdag 21 juni 2018
€ 2.500030077donderdag 21 juni 2018
€ 500021847donderdag 21 juni 2018
€ 500030080donderdag 21 juni 2018
€ 500008001donderdag 21 juni 2018
€ 400030082vrijdag 22 juni 2018
€ 7.600029935vrijdag 22 juni 2018
€ 1.000010224vrijdag 22 juni 2018
€ 200027658vrijdag 22 juni 2018
€ 5.500029826vrijdag 22 juni 2018
€ 10.000027034vrijdag 22 juni 2018
€ 3.000004847vrijdag 22 juni 2018
€ 200028852zaterdag 23 juni 2018
€ 1.500005319zaterdag 23 juni 2018
€ 10.000029886zaterdag 23 juni 2018
€ 300028435zondag 24 juni 2018
€ 2.500029878zondag 24 juni 2018
€ 200029923zondag 24 juni 2018