Nieuws
18-12-2018
De tweede investeerdersnieuwsbrief van december is verstuurd! U kunt hem hier lezen. In...
lees verder
12-12-2018
De dagen tussen kerst en oud & nieuw zijn we geopend op onze reguliere openingstijden....
lees verder
10-12-2018
De economie zit weer in de lift; goed voor ondernemend Nederland. Alleen kampen snelgroeiende MK...
lees verder
04-12-2018
Podcast: Edwin Adams over mijlpaal €150 miljoen Geldvoorelkaar.nl tikte op 3 december 2018 d...
lees verder
29-11-2018
De franchiser Fit20 biedt High-Intensity fitnesstraining aan in steeds meer landen. Oprichter en...
lees verder
Overname
Cruise Travel Nederland
Project:
18263 Zakelijk
Leendoel:
Overname
Classificatie:
5
G-PD percentage:
0,04
Creditsafe score:
45
Zekerheden:
PRDRBSAVNO
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 400.000
Geinvesteerd:
€ 400.000
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
10,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Toerisme
Producten en/of diensten:Cruisevakanties
Aantal medewerkers:38
Oprichtingsdatum:1986
Social media:Twitter  LinkedIn  Facebook
Advies en Begeleiding:Goud pakket (60 uur)
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  BMB Beheer B.V..pdf
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  FB Holding B.V..pdf
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  Travel-IT B.V..pdf
Creditsafe rapport:Download Adobe Reader  Cruise Travel Nederland B.V..pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
  
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Deze financiering is opgedeeld in twee delen: annuïtaire lening 18263 en aflossingsvrije lening 18368, die uitsluitend gezamenlijk tot stand kunnen komen. Bij de annuïtaire lening met 10% rente wordt een borgstelling van € 100.000,- en pandrecht op activa geboden; de aflossingsvrije lening met 6% rente wordt volledig gedekt door een bankgarantie ter waarde van € 650.000,- (uitboekingsvoorwaarde). Onder investeerders die in beide projecten investeren wordt een volledig verzorgde cruise verloot.

***

Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming?
Cruise Travel is een vooraanstaand bedrijf in de cruisebranche. Door passie, innovatie en ondernemerschap heeft het bedrijf een flinke ontwikkeling doorgemaakt tot het in 2011 werd verkocht aan ANWB. Nu het wordt terug verkocht aan de oude eigenaar, is een versterking van haar financiële (investering)positie nodig.

Cruise Travel heeft de afgelopen 32 jaar al ruim 400.000 passagiers een zorgeloze en onvergetelijke cruisevakantie bezorgd. Als grootste onafhankelijke cruisespecialist bieden wij meer dan 13.000 verschillende cruisevakanties aan. Wij zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruisevakantie is en gebruiken daarom de slogan: ‘Vertel ons wie u bent en wij hebben de juiste cruise voor u’. Wij leveren maatwerk: in overleg met de klant bepalen we wat de juiste cruise is, welke vliegreis het beste past en of er hotels, transfers, verzekeringen of andere diensten zijn gewenst. En dat heeft ons gemaakt tot een van de grootste cruiseaanbieders van Nederland.

Profiel_18263_2_151826.jpg

De ruim 13.000 cruises verzorgen wij in samenwerking met ruim 20 rederijen. Iedere rederij heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Bij de een zijn kinderen niet welkom, bij de ander zijn ze juist zeer welkom. De ene rederij biedt de meest idyllische havens, de ander heeft op zijn schepen veel vermaak en is daarom meer tijd op zee. Galakleding is meestal niet meer verplicht, maar behoort zeker nog tot de mogelijkheden. Zoveel mensen, zoveel wensen - maar voor iedere cruise geldt: het is de meest comfortabele wijze van rondreizen! Je pakt slechts 1 keer je koffer in en uit ontdekt toch de wereld omdat je hotel met je meereist. Overdag ben je op ontdekkingstocht om vervolgens weer ‘thuis’ te komen. ’s Avonds ga je culinair genieten, naar het theater, casino, lounge, discotheek of je geniet van een goed glas wijn op je eigen balkon met uitzicht over zee.

Het onderscheidend vermogen van Cruise Travel zit niet in de diverse rederijen, want die werken ook samen met onze concurrenten. Nee, het onderscheidend vermogen begint bij onze cruisespecialisten. Zij weten precies waar ze naar moeten vragen en koppelen iedere klant moeiteloos aan de juiste rederij. Dit kan omdat wij onafhankelijk zijn. Ons enige doel is de klant blij maken met goed advies, goede service en daaruit vloeit een zorgeloze en onvergetelijke vakantie.

1 op de 3 Nederlanders geeft aan wel eens een cruisevakantie te willen maken maar toch zien wij dat zij hier niet snel toe beslissen. Zo’n twee jaar geleden heeft manager Chris Mulder daarom het productlabel Cruise&More in het leven geroepen. Zoals de naam al zegt, bieden wij onder dit label cruises aan die  meer omvatten. Momenteel doen we dat vooral op verre bestemmingen. Er zijn fantastische cruises rondom Alaska, maar daarmee ziet de klant het land niet volledig. Wij stellen daarom met lokale aanbieders een landarrangement samen en combineren dit met een cruisevakantie. Te land, ter zee en in de lucht! Wij zien dat onder dit label veel klanten voor het eerst een cruisevakantie maken. Het gaat namelijk niet meer om de cruise. Nee, het gaat om het optimaal zien en beleven van het (ei)land van bestemming. Dat een cruisevakantie daar ‘toevallig’ onderdeel van uitmaakt, is van ondergeschikt belang. Met dit label zijn we onderscheidend en dat kunnen we nog veel meer uitbreiden. Behalve op verre bestemmingen willen we dit label graag uitbreiden met bestemmingen in Europa. Cruises kunnen namelijk fantastisch gecombineerd worden met een city trip, een strandvakantie of een verblijf op de camping.

Profiel_18263_2_151424.jpg
Profiel_18263_2_152534.jpg

Onze verdiensten bestaan uit een vooraf afgesproken commissiepercentage per cruise. Door meer cruises te combineren met vliegreizen en andere diensten, kunnen wij zelf een totaalpakket samenstellen inclusief bijbehorende marge. Met name op aanvullende diensten als hotels, transfers, excursies en verzekeringen is de marge goed.

Onze cruises verkopen wij via twee kanalen. Wij hebben onze eigen specialisten, die de klant telefonisch, via e-mail of fysiek bij ons reisbureau in Ermelo adviseren. Daarnaast werken wij samen met de grote, gerenommeerde reisbureaus in Nederland. Denk hierbij aan D-Reizen, VakantieXperts en The Travel Club. Zij brengen hun cruisevakantieboekingen veelal bij Cruise Travel onder en krijgen hiervoor een vooraf afgesproken commissie.

Waar wordt de financiering voor aangewend?
In de zomer van 2017 werd bekendgemaakt dat de ANWB Cruise Travel wilde verkopen. Wij zijn toen begonnen met de terugkoop van dit bedrijf, dat in 1986 opgericht is door de vader van Fleur Broer. Wij zijn erg trots dat Cruise Travel nu weer terug is in de familie!

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Aankoop aandelen Cruise Travel
€ 1.500.000,-
Versterking eigen vermogen Cruise Travel Nederland B.V.
€    750.000,-
Af: eigen middelen
€    200.000,-
Af: Achtergestelde lening ANWB*
€ 1.000.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 1.050.000,-
Waarvan Aflossingsvrij (18368)
€    650.000,-
Waarvan Annuïtair (18263)
€    400.000,-

* Een deel van de koopsom wordt voldaan in de vorm een lening van de ANWB die wordt achtergesteld ten opzichte van andere financiers en crediteuren. Deze lening zal vanaf 2020 in kwartaaltermijnen worden afgelost, waarbij geldt dat deze alleen mag worden afgelost als de solvabiliteit op Cruise Travel Nederland van minimaal 25% is, en alle verplichtingen naar de investeerders van Geldvoorelkaar.nl volgens afspraak zijn nagekomen. Deze achterstelling illustreert het vertrouwen van de ANWB in de ondernemers.

Profiel_18263_2_152737.jpg

Chris Mulder (geheel links) en Fleur Broer (links) bij het tekenen van de koopakte op 4 juni jl.

Wat is uw professionele achtergrond?
Fleur Broer: ‘Cruise Travel  is in 1986 opgericht aan de keukentafel van mijn ouders. Mijn vader heeft destijds een try-out gedaan door met een specifieke cruise in de krant te adverteren. Binnen een paar uur waren de beschikbare hutten verkocht en dit was voor mijn vader dé bevestiging om hier meer mee te doen. Vanaf 1991 ben ik zelf bij Cruise Travel in dienst gekomen en in de beginjaren groeiden we 25% per jaar. In 2002 ben ik directeur en eigenaar geworden van Cruise Travel. Vanuit puur ondernemerschap heb ik van Cruise Travel de grootste cruise-aanbieder van Nederland kunnen maken. De klant, investeren in automatisering en de kennis en expertise van personeel hebben bij mij altijd centraal gestaan. In 2011 heb ik besloten om Cruise Travel aan de ANWB te verkopen om op deze wijze gecontroleerd verder te groeien’.

Chris Mulder: ‘In 2006 ben ik op 17-jarige leeftijd bij Cruise Travel komen werken. Fleur had al snel door dat ik steeds de wil had om dingen te begrijpen, te leren en te verbeteren, wat wel eens van toegevoegde waarde kon zijn voor Cruise Travel. Op mijn beurt had ik al snel door dat het cruiseproduct mij fascineerde. 57 landen, 71 cruiseschepen en diverse functies verder heb ik Cruise Travel en de reisbranche tot in detail leren kennen. Ook heb ik vanuit het Management Team helaas ervaren dat het familiebedrijf Cruise Travel nooit de cultuurverschillen met het corporate ANWB heeft kunnen overbruggen. Het ondernemerschap, de korte lijntjes en de investeringen in automatisering werden steeds minder’.

Fleur: ‘Nadat ik Cruise Travel in 2014 als directeur heb verlaten, hebben Chris en ik altijd contact gehouden en gesproken over de toen nog theoretische mogelijkheid om samen eigenaar te worden van Cruise Travel. Wij zagen toen al dat Cruise Travel niet tot haar recht kwam binnen een grote, ietwat logge organisatie. Nu we daadwerkelijk de kans krijgen, grijpen we deze met beide handen aan! De drie pijlers van ondernemersgeest, automatisering en expertise van de medewerkers zijn onverminderd belangrijk. Het is prettig dat Chris tot de dag van vandaag bij Cruise Travel is gebleven zodat hij alle ins & outs kent en voor mij is het prettig om met een frisse blik terug te keren bij het bedrijf dat toch mijn kindje is’.

Waarom kiest u voor crowdfunding?
Wij kiezen voor crowdfunding omdat dit  goed past bij een online georiënteerd bedrijf als Cruise Travel. Crowdfunding is een gelijkwaardig alternatief voor een bancaire financiering, met het grote voordeel dat wij hiermee nieuwe ambassadeurs aan ons bedrijf kunnen verbinden.

Hoe is de organisatorische structuur van de onderneming? 

Profiel_18263_2_151657.jpg

BMB Beheer B.V. koopt  de aandelen in Cruise Travel Nederland B.V. en verkrijgt van ANWB hiervoor een Vendor Loan ter hoogte van € 1.000.000,-. Nadat wij met BMB Beheer B.V. Cruise Travel Nederland B.V. hebben gekocht zal het  bestaande bedrijf Travel-IT ingebracht worden  in de Cruise Travel organisatie. Deze onderneming genereert per jaar voor circa € 500.000,- omzet. 

Wat is globaal het omzetniveau en resultaat van de onderneming?
Het bedrijf is eind 2011 door de ANWB gekocht. Bij overname was de omzet circa € 40 miljoen op jaarbasis met een EBITDA van circa € 1,1 miljoen. In de jaren daarna heeft men CTN geprobeerd te integreren in ANWB reizen, wat toch lastiger bleek te zijn dan verwacht. CTN was een familiebedrijf en was sterk in het inspelen op kansen in de markt. De snelheid waarmee acties kunnen worden ingezet, is cruciaal bij het aanbieden van cruises. ANWB was door haar bedrijfsstructuur niet goed in staat deze snelheid te handhaven, waardoor investeringen minder rendement opleverden dan bij andere ANWB ondernemingen. Vanuit haar verantwoordelijkheid heeft ANWB gezien dat het beter is om Cruise Travel weer aan ondernemers te verkopen.  

In de omzet vanaf 2017 en verder is nog geen rekening gehouden met cruise-omzet (ca. € 5 miljoen) die waarschijnlijk door ANWB zal worden doorgezet bij CTN. CTN zal in dat geval aangeklede cruisereizen voor ANWB leden via CTN blijven uitvoeren en ontvangt hiervoor een commissie. 

Boekjaar
Omzet
EBITDA
Vermogensmutatie*
2013
€ 40.094.000,-
€ 1.171.000,-
€ 520.000,-
2014
€ 35.076.000,-
€    110.000,-
€ 266.000,- negatief
2015
€ 33.870.000,-
€    171.000,- negatief
€ 421.000,- negatief
2016
€ 30.095.000,-
€        1.000,-
€ 593.000,-
2017
€ 23.139.000,-**
€    557.000,- negatief
€ 231.000,-

Boekjaar
Omzetprognose
EBITDA
Vermogensmutatie*
2018
€ 19.460.000,-
€ 134.000,-
€ 980.000,-
2019
€ 20.830.000,-
€ 305.000,-
€ 112.000,-
2020
€ 22.650.000,- 
€ 515.000,-
€ 255.000,-
2021
€ 23.500.000,-
€ 565.000,-
€ 265.000,-
2022 
€ 24.200.000,-
€ 575.000,-
€ 279.000,-
2023
€ 24.700.000,-
€ 610.000,-
€ 350.000,-

Vermogensmutaties zijn de resultanten van de nettowinsten minus onttrekkingen, vermeerderd met stortingen door de aandeelhouder (ANWB).
** Vanaf het moment dat ANWB besloten heeft Cruise Travel te verkopen (2017) is de omzet van ANWB cruisereizen niet meer bij Cruise Travel Nederland geboekt. Dit verklaart het grote omzetverschil tussen 2016 en 2017.

De grootste reden van de daling in omzet tussen 2013 en 2017 is het gebrek aan doorontwikkeling van de website, waardoor CTN achterbleef bij haar directe concurrenten en daarmee de reisbureaus minder goed kon bedienen.

De financiering is gebaseerd op het informatiememorandum dat Rembrandt Fusies en Overnames heeft opgesteld namens ANWB reizen. Wij hebben naar aanleiding van deze informatie samen met Valor Corporate Finance en Credion een eigen investeringsmemorandum en financieringsplan opgesteld. Daarnaast hebben wij de prognoses doorgerekend en hierbij een conservatief scenario gehanteerd. Net als Geldvoorelkaar.nl vinden wij het belangrijk dat de adviseurs van Valor Corporate Finance nauw bij ons bedrijf betrokken zullen blijven in de komende jaren.

Profiel_18263_2_152831.jpg

Wat zijn de korte- en lange termijn vooruitzichten van de onderneming?
Allereerst is het enorm belangrijk om de organisatie weer als MKB-onderneming i.p.v. corporate onderneming in te richten. Dat betekent een platte organisatie met dito kosten, waar beslissingen snel genomen kunnen worden. In alles komt de klant centraal te staan en de ondernemersgeest er vanaf spatten. De expertise die het personeel heeft zal verder worden uitgebouwd en de marketing zal actief worden benut. Hiermee krijgt Cruise Travel meer een eigen gezicht en een eigen identiteit. 

De marketing wordt datagericht met de focus op online kanalen, waarmee het doelgerichter en efficiënter wordt. Het personeel zal ondersteund worden met innovatieve en geautomatiseerde systemen. Naast efficiency zorgt dit voor een meer klantgerichte werkwijze. Tot slot komt er in 2018 een nieuwe website. Voor al deze punten zijn de laatste 6 maanden van 2018 gereserveerd. 

2019 staat in het teken van het optimaliseren van de nieuwe website, zowel qua marketing als online conversie. In 2019 zal een groei van +/- 20% gerealiseerd moeten worden. De boekingen die reeds gemaakt zijn voor 2019 zijn in lijn met deze groeidoelstelling.  

De markt is sinds 2017 weer aan het groeien tot zo'n 110.000 cruisereizigers per jaar ten opzicht van de 100.000 reizigers in de jaren daarvoor. Wij hebben hoge verwachtingen voor de komende jaren, mede omdat er een toename is van aantrekkelijke vaarschema's vanuit Nederland. 

Wat is uw eigen vermogen ten opzichte van uw balanstotaal?
Met CTN hebben we een solvabiliteitseis van 20% voor SGR (Stichting Garantie Reisgelden). Wij nemen de onderneming 'going concern' over per 1-1-2018, waarbij het garantievermogen eind 2017 8% bedraagt. Met de financiering die wij ophalen via Geldvoorelkaar.nl, de inbreng van de onderneming van Fleur en een herwaardering van de activa, is het garantievermogen per einde 2018 naar verwachting circa 23%. Dit is boven de eis van SGR en nog onder het niveau van 25%, waarop de lening van ANWB afgelost mag worden. Overigens is de eerste aflossing daarvan niet eerder gepland dan in 2020. 

Profiel_18263_2_151625.jpg
Profiel_18263_2_152214.jpg

Welk percentage van de vrij beschikbare cashflow zal worden besteed aan de betaalverplichting van deze lening?
Gebaseerd op de prognosecijfers van 2019 (het eerste volledige boekjaar van deze lening) zal 66% van de vrij beschikbare cashflow worden besteed aan de betaalverplichting van de annuïteiten en de renten van de aflossingsvrije lening. 

Zijn er nog overige vaste bronnen van inkomsten?
Voor ANWB doen wij in ieder geval dit jaar nog de afhandeling van hun Ledenreizen. Over deze omzet krijgen wij een vooraf afgesproken commissiepercentage. ANWB beslist later dit jaar of zij de afhandeling via ons willen blijven laten lopen. 

Heeft u uw bedrijfspand in eigendom of huurt u dit?
Ons bedrijfspand in Ermelo wordt gehuurd.  

Welke specifieke zekerheden kunt u inbrengen voor deze annuïtaire lening?
Aan de investeerders van Geldvoorelkaar.nl wordt eerste pandrecht op de debiteuren, de bedrijfsinventaris en de bankrekeningen van BMB Beheer en Cruise Travel Nederland B.V. geboden. Daarnaast geeft Fleur Broer een persoonlijke borgstelling af ter waarde van € 100.000,-. De aandeelhouders van BMB Beheer B.V. tekenen een non-onttrekkingsverklaring, waarin wordt vastgelegd dat er geen dividenden worden uitgekeerd of terugstorting van kapitaal zal plaatsvinden, voordat de lening van Geldvoorelkaar.nl geheel is afgelost. Tevens wordt de lening van de verkoper achtergesteld aan de lening van Geldvoorelkaar.nl. Hierop mag vanaf 2020 per kwartaal worden afgelost, wanneer het eigen vermogen minimaal 25% van de balanstotaal is en de betaalverplichtingen correct worden nagekomen. Tenslotte is de depotregeling van toepassing voor het geval wij tijdelijk niet aan de betaalverplichting van een maandtermijn kunnen voldoen. 

Incentive 
Onder alle investeerders die in zowel project 18263 als 18368 investeren verloten wij één volledig verzorgde 8-daagse cruisevakantie voor twee personen in de Middellandse Zee t.w.v. € 2.500,-. 

Daarnaast profiteert u van de volgende voordelen:

Investering
Korting op uw eigen cruiseboeking*
Cashback bonus bij het aandragen
van een nieuwe klant**
Vanaf €      500,-
€   75,-
€   50,-
Vanaf €   1.000,-
€ 150,-
€   75,-
Vanaf €   5.000,-
€ 250,-
€ 100,-
Vanaf € 10.000,-***
€ 500,-
€ 150,-

* De korting is uitsluitend te verzilveren op nieuw te maken boekingen. U mag de korting op 1 boeking per kalenderjaar claimen gedurende de looptijd van deze lening; deze kan maximaal 10% van de factuurwaarde bedragen.
** Zodra u een nieuwe klant aanbrengt bij Cruise Travel en hij/zij een cruisevakantie boekt, spaart u voor een cashback bonus, die u op uw eigen cruisevakantie kunt verzilveren of aan het einde van het jaar kunt laten uitbetalen.
*** De directie en medewerkers van Cruise Travel nodigen u jaarlijks uit voor een exclusieve VIP-avond!

Profiel_18263_2_151241.jpg

Noot van Geldvoorelkaar.nl
De in de aanhef weergegeven G-PD% en Creditsafe score zijn van geldnemer BMB Beheer B.V.

Medegeldnemers zijn: 
  • FB Holding B.V. (G-PD% 0,04%  en Creditsafe score 47)
  • Travel-IT B.V. (G-PD% 0,31%  en Creditsafe score 56)
  • CMCT B.V. Omdat deze vennootschap zeer recent is opgericht, zijn hiervoor nog geen G-PD% en Creditsafe score beschikbaar.
  • Cruise Travel Nederland B.V. (G-PD% 1,19% en Creditsafe score 67). Deze entiteit wordt met een Addendum na de aandelenoverdracht als medegeldnemer toegevoegd.
Bij deze lening is geen sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Wel geeft mevrouw M.H.F.D. Broer in privé een borgtocht af van € 100.000,- gedurende de volledige looptijd van deze lening. Deze borgtocht is op dit moment van morele waarde.

Deze lening bestaat uit twee delen, zijnde lening 18263 en 18368, die uitsluitend gezamenlijk tot stand kunnen komen. Uitboeking van de gelden zal geschieden wanneer alle zekerheden ten behoeve van Geldvoorelkaar.nl zijn gevestigd naar de derdengeldenrekening van de notaris die de aandelentransactie begeleidt. De zekerheden
die genoemd worden in de pitches wijken echter van elkaar af en gelden alleen voor de lening van de betreffende pitch.  

De classificatie van deze lening is gebaseerd op de betaalcapaciteit. Hierin is echter ook meegewogen dat het gaat om de overname van een bestaand bedrijf door een onderneemster die het bedrijf in het verleden reeds heeft geleid. De onderneemster is zeer ervaren in de branche en wordt daarom niet als starter beschouwd door Geldvoorelkaar.nl.

De verpanding van de debiteuren, bedrijfsinventaris en bankrekeningen zal worden vastgelegd in een pandakte met als pandhouder namens de investeerders de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl. 

Op deze lening is de Depotregeling van toepassing (twee maandtermijnen). De Stichting Klantengelden Geldvoorelkaar.nl houdt dit bedrag in depot voor het geval de geldnemer kortstondig niet aan zijn verplichting van een maandtermijn kan voldoen. Bij de geldnemer rust de verplichting het depot onmiddellijk aan te zuiveren.

De lening van ANWB ten bedrage van € 1.000.000,- wordt achtergesteld ten opzichte van de lening van Geldvoorelkaar.nl. Er mag uitsluitend op deze lening afgelost worden wanneer Cruise Travel Nederland B.V. een minimaal buffervermogen (eigen vermogen + achtergestelde lening) van 25% op de balanstotaal (vast te stellen op basis van definitieve jaarrekeningen) en verplichtingen tegenover Geldvoorelkaar.nl correct worden nagekomen. 

De aandeelhouders van BMB Beheer B.V. tekenen een non-onttrekkingsverklaring, waarin wordt vastgelegd dat er geen dividenden worden uitgekeerd of terugstorting van kapitaal zal plaatsvinden, voordat de lening van Geldvoorelkaar.nl geheel is afgelost.

Bij deze lening wordt een advies- en begeleidingspakket (Goud) met Valor Corporate Finance afgesloten. 


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 100020146zondag 10 juni 2018
€ 500023480zondag 10 juni 2018
€ 800015470zondag 10 juni 2018
€ 10.100026926zondag 10 juni 2018
€ 200006679zondag 10 juni 2018
€ 500013176zondag 10 juni 2018
€ 1.000005916zondag 10 juni 2018
€ 200025507zondag 10 juni 2018
€ 200014303zondag 10 juni 2018
€ 1.600020573zondag 10 juni 2018
€ 100025298zondag 10 juni 2018
€ 100023650zondag 10 juni 2018
€ 100013969zondag 10 juni 2018
€ 700009160zondag 10 juni 2018
€ 10.000029415zondag 10 juni 2018
€ 100028582zondag 10 juni 2018
€ 200027128zondag 10 juni 2018
€ 200028694zondag 10 juni 2018
€ 10.000021599zondag 10 juni 2018
€ 500018869zondag 10 juni 2018
€ 100022854zondag 10 juni 2018
€ 500027731zondag 10 juni 2018
€ 2.000029327zondag 10 juni 2018
€ 400008824zondag 10 juni 2018
€ 100020030zondag 10 juni 2018
€ 500028843zondag 10 juni 2018
€ 500024006zondag 10 juni 2018
€ 500025118zondag 10 juni 2018
€ 500006505zondag 10 juni 2018
€ 500023673zondag 10 juni 2018
€ 100013905zondag 10 juni 2018
€ 200027473zondag 10 juni 2018
€ 100017851zondag 10 juni 2018
€ 500012241zondag 10 juni 2018
€ 1.500026722zondag 10 juni 2018
€ 500014165zondag 10 juni 2018
€ 400014500zondag 10 juni 2018
€ 1.000027571zondag 10 juni 2018
€ 200018736zondag 10 juni 2018
€ 300015595zondag 10 juni 2018
€ 4.000029368zondag 10 juni 2018
€ 200018641zondag 10 juni 2018
€ 10.000029941zondag 10 juni 2018
€ 100009969zondag 10 juni 2018
€ 100029560zondag 10 juni 2018
€ 300021679zondag 10 juni 2018
€ 2.000028060zondag 10 juni 2018
€ 200018452zondag 10 juni 2018
€ 400012636zondag 10 juni 2018
€ 500015197zondag 10 juni 2018
€ 100016464zondag 10 juni 2018
€ 400014287zondag 10 juni 2018
€ 200021666zondag 10 juni 2018
€ 200028555zondag 10 juni 2018
€ 2.500011361zondag 10 juni 2018
€ 200008800zondag 10 juni 2018
€ 5.000025955zondag 10 juni 2018
€ 100024751zondag 10 juni 2018
€ 200016884zondag 10 juni 2018
€ 400025547zondag 10 juni 2018
€ 100029950zondag 10 juni 2018
€ 1.000012543zondag 10 juni 2018
€ 4.000029213zondag 10 juni 2018
€ 1.500010820zondag 10 juni 2018
€ 3.000026880zondag 10 juni 2018
€ 100026179zondag 10 juni 2018
€ 5.000029690zondag 10 juni 2018
€ 2.000014163zondag 10 juni 2018
€ 100003447zondag 10 juni 2018
€ 5.000000300zondag 10 juni 2018
€ 100029626zondag 10 juni 2018
€ 500028233zondag 10 juni 2018
€ 200029952zondag 10 juni 2018
€ 1.500029951zondag 10 juni 2018
€ 100020131zondag 10 juni 2018
€ 500005650zondag 10 juni 2018
€ 1.000029953zondag 10 juni 2018
€ 300018187zondag 10 juni 2018
€ 200008688zondag 10 juni 2018
€ 4.000024561zondag 10 juni 2018
€ 100015933zondag 10 juni 2018
€ 100019392zondag 10 juni 2018
€ 100008773zondag 10 juni 2018
€ 500025373zondag 10 juni 2018
€ 1.000008100zondag 10 juni 2018
€ 3.000002874zondag 10 juni 2018
€ 500013177zondag 10 juni 2018
€ 500014131zondag 10 juni 2018
€ 400002931zondag 10 juni 2018
€ 500004349zondag 10 juni 2018
€ 100002213zondag 10 juni 2018
€ 3.000029891zondag 10 juni 2018
€ 100011863zondag 10 juni 2018
€ 400001799zondag 10 juni 2018
€ 300005466zondag 10 juni 2018
€ 2.000025586zondag 10 juni 2018
€ 400001617zondag 10 juni 2018
€ 500014836zondag 10 juni 2018
€ 500005707zondag 10 juni 2018
€ 3.200029954zondag 10 juni 2018
€ 500029955zondag 10 juni 2018
€ 200005077zondag 10 juni 2018
€ 100023394zondag 10 juni 2018
€ 200026708zondag 10 juni 2018
€ 500029581zondag 10 juni 2018
€ 100012389zondag 10 juni 2018
€ 300024958zondag 10 juni 2018
€ 200001939zondag 10 juni 2018
€ 4.000028408zondag 10 juni 2018
€ 2.500015629zondag 10 juni 2018
€ 100005850zondag 10 juni 2018
€ 2.000015268zondag 10 juni 2018
€ 100013403zondag 10 juni 2018
€ 5.000028971zondag 10 juni 2018
€ 300023437zondag 10 juni 2018
€ 100025736zondag 10 juni 2018
€ 100028547zondag 10 juni 2018
€ 100024236zondag 10 juni 2018
€ 500021266zondag 10 juni 2018
€ 100028074zondag 10 juni 2018
€ 100019985zondag 10 juni 2018
€ 200018152zondag 10 juni 2018
€ 100018639zondag 10 juni 2018
€ 100026247zondag 10 juni 2018
€ 200010915zondag 10 juni 2018
€ 100009551zondag 10 juni 2018
€ 100019020zondag 10 juni 2018
€ 2.000008273zondag 10 juni 2018
€ 500003878zondag 10 juni 2018
€ 1.000028190zondag 10 juni 2018
€ 200025746zondag 10 juni 2018
€ 300003064zondag 10 juni 2018
€ 100025827zondag 10 juni 2018
€ 100025331zondag 10 juni 2018
€ 100021735zondag 10 juni 2018
€ 1.000014164zondag 10 juni 2018
€ 300027174zondag 10 juni 2018
€ 1.000018636zondag 10 juni 2018
€ 500025391zondag 10 juni 2018
€ 500014087zondag 10 juni 2018
€ 400005185zondag 10 juni 2018
€ 100004627zondag 10 juni 2018
€ 500024517zondag 10 juni 2018
€ 500028079zondag 10 juni 2018
€ 100028498zondag 10 juni 2018
€ 200019959zondag 10 juni 2018
€ 300019976zondag 10 juni 2018
€ 200018484zondag 10 juni 2018
€ 100025559zondag 10 juni 2018
€ 600022316zondag 10 juni 2018
€ 300029738zondag 10 juni 2018
€ 500017236zondag 10 juni 2018
€ 200010236zondag 10 juni 2018
€ 500004812zondag 10 juni 2018
€ 100007292zondag 10 juni 2018
€ 200002934zondag 10 juni 2018
€ 2.500024341zondag 10 juni 2018
€ 200029834zondag 10 juni 2018
€ 500026831zondag 10 juni 2018
€ 3.000024556zondag 10 juni 2018
€ 100023821zondag 10 juni 2018
€ 500025685zondag 10 juni 2018
€ 400022675zondag 10 juni 2018
€ 300006852zondag 10 juni 2018
€ 300025320zondag 10 juni 2018
€ 100028125zondag 10 juni 2018
€ 1.000026072zondag 10 juni 2018
€ 300029956zondag 10 juni 2018
€ 200028325zondag 10 juni 2018
€ 1.000004807zondag 10 juni 2018
€ 500027175zondag 10 juni 2018
€ 300019005zondag 10 juni 2018
€ 600014961zondag 10 juni 2018
€ 1.000028183zondag 10 juni 2018
€ 1.000015279zondag 10 juni 2018
€ 900029448zondag 10 juni 2018
€ 200022127zondag 10 juni 2018
€ 100023713zondag 10 juni 2018
€ 2.500025125zondag 10 juni 2018
€ 500025879zondag 10 juni 2018
€ 100021106zondag 10 juni 2018
€ 2.700029943zondag 10 juni 2018
€ 300016565zondag 10 juni 2018
€ 800004333zondag 10 juni 2018
€ 500004264zondag 10 juni 2018
€ 500028119zondag 10 juni 2018
€ 300010905zondag 10 juni 2018
€ 2.000005419zondag 10 juni 2018
€ 300013374zondag 10 juni 2018
€ 500012649zondag 10 juni 2018
€ 1.000012232zondag 10 juni 2018
€ 500023395zondag 10 juni 2018
€ 100009350zondag 10 juni 2018
€ 100013941zondag 10 juni 2018
€ 1.000027783zondag 10 juni 2018
€ 200021448zondag 10 juni 2018
€ 100015721zondag 10 juni 2018
€ 100025436zondag 10 juni 2018
€ 500029959zondag 10 juni 2018
€ 500024755zondag 10 juni 2018
€ 100010347zondag 10 juni 2018
€ 100021767zondag 10 juni 2018
€ 200028274zondag 10 juni 2018
€ 500004502zondag 10 juni 2018
€ 200023841zondag 10 juni 2018
€ 100004683zondag 10 juni 2018
€ 300013643zondag 10 juni 2018
€ 1.500009571zondag 10 juni 2018
€ 100022881zondag 10 juni 2018
€ 500027660zondag 10 juni 2018
€ 1.000028935zondag 10 juni 2018
€ 300000506zondag 10 juni 2018
€ 500028567maandag 11 juni 2018
€ 200028361maandag 11 juni 2018
€ 100027633maandag 11 juni 2018
€ 500021847maandag 11 juni 2018
€ 500007638maandag 11 juni 2018
€ 400012753maandag 11 juni 2018
€ 1.100023504maandag 11 juni 2018
€ 800023672maandag 11 juni 2018
€ 100012684maandag 11 juni 2018
€ 1.000006704maandag 11 juni 2018
€ 1.000021616maandag 11 juni 2018
€ 100005479maandag 11 juni 2018
€ 1.000014474maandag 11 juni 2018
€ 100022226maandag 11 juni 2018
€ 300017243maandag 11 juni 2018
€ 500026845maandag 11 juni 2018
€ 100018125maandag 11 juni 2018
€ 200021630maandag 11 juni 2018
€ 200020016maandag 11 juni 2018
€ 400007893maandag 11 juni 2018
€ 500029161maandag 11 juni 2018
€ 500020495maandag 11 juni 2018
€ 200003497maandag 11 juni 2018
€ 200023804maandag 11 juni 2018
€ 200023149maandag 11 juni 2018
€ 100012686maandag 11 juni 2018
€ 100022371maandag 11 juni 2018
€ 1.000029963maandag 11 juni 2018
€ 200024631maandag 11 juni 2018
€ 200016312maandag 11 juni 2018
€ 300014043maandag 11 juni 2018
€ 200002922maandag 11 juni 2018
€ 500010531maandag 11 juni 2018
€ 500007507maandag 11 juni 2018
€ 400026478maandag 11 juni 2018
€ 1.000026937maandag 11 juni 2018
€ 500010621maandag 11 juni 2018
€ 1.000027195maandag 11 juni 2018
€ 500024142maandag 11 juni 2018
€ 2.500001863maandag 11 juni 2018
€ 200028852maandag 11 juni 2018
€ 300023576maandag 11 juni 2018
€ 100010006maandag 11 juni 2018
€ 500011650maandag 11 juni 2018
€ 800009905maandag 11 juni 2018
€ 1.000017607maandag 11 juni 2018
€ 2.000029157maandag 11 juni 2018
€ 100014278maandag 11 juni 2018
€ 1.000001386maandag 11 juni 2018
€ 500018124maandag 11 juni 2018
€ 2.000022800maandag 11 juni 2018
€ 400004749maandag 11 juni 2018
€ 200026674maandag 11 juni 2018
€ 300019563maandag 11 juni 2018
€ 800008915maandag 11 juni 2018
€ 100014784maandag 11 juni 2018
€ 1.000025636maandag 11 juni 2018
€ 100027542maandag 11 juni 2018
€ 200009134maandag 11 juni 2018
€ 500016278maandag 11 juni 2018
€ 1.000011352maandag 11 juni 2018
€ 600007342maandag 11 juni 2018
€ 300006451maandag 11 juni 2018
€ 300017253maandag 11 juni 2018
€ 1.000021358maandag 11 juni 2018
€ 100016919maandag 11 juni 2018
€ 100005094maandag 11 juni 2018
€ 400022335maandag 11 juni 2018
€ 2.000004021maandag 11 juni 2018
€ 500023819maandag 11 juni 2018
€ 500015017maandag 11 juni 2018
€ 500019642maandag 11 juni 2018
€ 300021110maandag 11 juni 2018
€ 600023767maandag 11 juni 2018
€ 200012564maandag 11 juni 2018
€ 300015685maandag 11 juni 2018
€ 1.000022146maandag 11 juni 2018
€ 100021421maandag 11 juni 2018
€ 100015637maandag 11 juni 2018
€ 1.500026838maandag 11 juni 2018
€ 100015916maandag 11 juni 2018
€ 1.000027703maandag 11 juni 2018
€ 200017344maandag 11 juni 2018
€ 2.000028815maandag 11 juni 2018
€ 500013794maandag 11 juni 2018
€ 5.000020482maandag 11 juni 2018
€ 1.000029966maandag 11 juni 2018
€ 200022059maandag 11 juni 2018
€ 1.000028574maandag 11 juni 2018
€ 500025416maandag 11 juni 2018
€ 500023740maandag 11 juni 2018
€ 200026561maandag 11 juni 2018
€ 200028333maandag 11 juni 2018
€ 100005320maandag 11 juni 2018
€ 1.000022584maandag 11 juni 2018
€ 500027572maandag 11 juni 2018
€ 100005374maandag 11 juni 2018
€ 1.000011406maandag 11 juni 2018
€ 200027980maandag 11 juni 2018
€ 500029852maandag 11 juni 2018
€ 1.000006079maandag 11 juni 2018
€ 5.000009530maandag 11 juni 2018
€ 100017970maandag 11 juni 2018
€ 100017101maandag 11 juni 2018
€ 500020274maandag 11 juni 2018
€ 200012728maandag 11 juni 2018
€ 2.000029394maandag 11 juni 2018
€ 700011171maandag 11 juni 2018
€ 200023549maandag 11 juni 2018
€ 1.000028711maandag 11 juni 2018
€ 400026910maandag 11 juni 2018
€ 1.000001869maandag 11 juni 2018
€ 1.000025760maandag 11 juni 2018
€ 100005233maandag 11 juni 2018
€ 200017983maandag 11 juni 2018
€ 200019048maandag 11 juni 2018
€ 100012076maandag 11 juni 2018
€ 300019361maandag 11 juni 2018
€ 300024616maandag 11 juni 2018
€ 200015028maandag 11 juni 2018
€ 200004991maandag 11 juni 2018
€ 200029969maandag 11 juni 2018
€ 500022017maandag 11 juni 2018
€ 100029017maandag 11 juni 2018
€ 100026711maandag 11 juni 2018
€ 500023473maandag 11 juni 2018
€ 100008301maandag 11 juni 2018
€ 100028428maandag 11 juni 2018
€ 300026809maandag 11 juni 2018
€ 100028353maandag 11 juni 2018
€ 100025698maandag 11 juni 2018
€ 1.200014876maandag 11 juni 2018
€ 100027276maandag 11 juni 2018
€ 100003232maandag 11 juni 2018
€ 100009693maandag 11 juni 2018
€ 100021695maandag 11 juni 2018
€ 500029970maandag 11 juni 2018
€ 100026798maandag 11 juni 2018
€ 1.000010966maandag 11 juni 2018
€ 100004393maandag 11 juni 2018
€ 100025817maandag 11 juni 2018
€ 100019951maandag 11 juni 2018
€ 100014858maandag 11 juni 2018
€ 100021900maandag 11 juni 2018
€ 1.000028184maandag 11 juni 2018
€ 300028491maandag 11 juni 2018
€ 500025381maandag 11 juni 2018
€ 200004906maandag 11 juni 2018
€ 500002621maandag 11 juni 2018
€ 100025344maandag 11 juni 2018
€ 100003525maandag 11 juni 2018
€ 100015785maandag 11 juni 2018
€ 500006979maandag 11 juni 2018
€ 5.000018316maandag 11 juni 2018
€ 200028216maandag 11 juni 2018
€ 700026660maandag 11 juni 2018
€ 700004621maandag 11 juni 2018
€ 300009844maandag 11 juni 2018
€ 200027422maandag 11 juni 2018
€ 500019008maandag 11 juni 2018
€ 200029092maandag 11 juni 2018
€ 200021387maandag 11 juni 2018
€ 500006588maandag 11 juni 2018
€ 300018878maandag 11 juni 2018
€ 200009488maandag 11 juni 2018
€ 1.000021750maandag 11 juni 2018
€ 1.000024470maandag 11 juni 2018
€ 300005880maandag 11 juni 2018
€ 100029353maandag 11 juni 2018
€ 100015815maandag 11 juni 2018
€ 700028941maandag 11 juni 2018
€ 100025120maandag 11 juni 2018
€ 200025335maandag 11 juni 2018
€ 100029971maandag 11 juni 2018
€ 100004914dinsdag 12 juni 2018
€ 500015587dinsdag 12 juni 2018
€ 600028846dinsdag 12 juni 2018
€ 400005648dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000010107dinsdag 12 juni 2018
€ 100028296dinsdag 12 juni 2018
€ 100028629dinsdag 12 juni 2018
€ 100029058dinsdag 12 juni 2018
€ 100029463dinsdag 12 juni 2018
€ 3.000029743dinsdag 12 juni 2018
€ 100008508dinsdag 12 juni 2018
€ 300028702dinsdag 12 juni 2018
€ 100018719dinsdag 12 juni 2018
€ 2.000023509dinsdag 12 juni 2018
€ 100024348dinsdag 12 juni 2018
€ 200004384dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000007450dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000028816dinsdag 12 juni 2018
€ 500019930dinsdag 12 juni 2018
€ 3.000015498dinsdag 12 juni 2018
€ 100023538dinsdag 12 juni 2018
€ 100026951dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000014312dinsdag 12 juni 2018
€ 100018681dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000026755dinsdag 12 juni 2018
€ 200029976dinsdag 12 juni 2018
€ 100023885dinsdag 12 juni 2018
€ 200023263dinsdag 12 juni 2018
€ 300027197dinsdag 12 juni 2018
€ 50.000024417dinsdag 12 juni 2018
€ 500007888dinsdag 12 juni 2018
€ 1.300016071dinsdag 12 juni 2018
€ 2.000029978dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000010494dinsdag 12 juni 2018
€ 500028708dinsdag 12 juni 2018
€ 2.500029981dinsdag 12 juni 2018
€ 1.500029876dinsdag 12 juni 2018
€ 100012379dinsdag 12 juni 2018
€ 500028623dinsdag 12 juni 2018
€ 700025409dinsdag 12 juni 2018
€ 100017882dinsdag 12 juni 2018
€ 100029684dinsdag 12 juni 2018
€ 100028319dinsdag 12 juni 2018
€ 300008587dinsdag 12 juni 2018
€ 100020011dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000011481dinsdag 12 juni 2018
€ 300011781dinsdag 12 juni 2018
€ 500029746dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000023684dinsdag 12 juni 2018
€ 500016729dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000005025dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000027138dinsdag 12 juni 2018
€ 500012209dinsdag 12 juni 2018
€ 100028755dinsdag 12 juni 2018
€ 100007854dinsdag 12 juni 2018
€ 700009818dinsdag 12 juni 2018
€ 100015565dinsdag 12 juni 2018
€ 2.800007634dinsdag 12 juni 2018
€ 500028041dinsdag 12 juni 2018
€ 2.000027939dinsdag 12 juni 2018
€ 800027865dinsdag 12 juni 2018
€ 200018562dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000026810dinsdag 12 juni 2018
€ 100010512dinsdag 12 juni 2018
€ 300014442dinsdag 12 juni 2018
€ 2.000026352dinsdag 12 juni 2018
€ 200019267dinsdag 12 juni 2018
€ 500009613dinsdag 12 juni 2018
€ 200015148dinsdag 12 juni 2018
€ 500023719dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000025034dinsdag 12 juni 2018
€ 5.000029986dinsdag 12 juni 2018
€ 100029520dinsdag 12 juni 2018
€ 200003319dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000016836dinsdag 12 juni 2018
€ 1.000029983dinsdag 12 juni 2018
€ 200019533dinsdag 12 juni 2018
€ 4.000019954vrijdag 15 juni 2018