Nieuws
18-12-2018
De tweede investeerdersnieuwsbrief van december is verstuurd! U kunt hem hier lezen. In...
lees verder
12-12-2018
De dagen tussen kerst en oud & nieuw zijn we geopend op onze reguliere openingstijden....
lees verder
10-12-2018
De economie zit weer in de lift; goed voor ondernemend Nederland. Alleen kampen snelgroeiende MK...
lees verder
04-12-2018
Podcast: Edwin Adams over mijlpaal €150 miljoen Geldvoorelkaar.nl tikte op 3 december 2018 d...
lees verder
29-11-2018
De franchiser Fit20 biedt High-Intensity fitnesstraining aan in steeds meer landen. Oprichter en...
lees verder
Overname
Lavelle
Project:
18546 Zakelijk
Leendoel:
Overname
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,51
Creditsafe score:
24
Zekerheden:
PRDRHANH
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 98.700
Geinvesteerd:
€ 98.700
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Groothandel in parfums en cosmetica
Producten en/of diensten:Cosmetische producten
Social media:Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Informatie bij Pitch 18546.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
De Onderneming
Lavelle B.V. is een recent opgestarte onderneming in de cosmeticabranche. De huidverzorgingsproducten van Lavelle (dag- en nachtcrème, reinigingsmelk, scrubcrème, maskers e.a.) bevatten alle Rooibosextract als hoofdingrediënt. Dit unieke ingrediënt groeit volop in Zuid-Afrika. Iedereen kent wel de Rooibosthee, maar niet iedereen weet dat Rooibos ook erg gezond is voor de huid. Wetenschappelijk onderzoek van de Cape Peninsula University of Technology in Kaapstad heeft aangetoond dat de anti-oxidanten in Rooibos een sterk herstellend effect hebben op de huid. In Zuid-Afrika is dit al jaren bekend en zijn er diverse grote cosmeticabedrijven die met Rooibos werken en daar veel succes mee boeken. In Nederland worden de gezonde eigenschappen van Rooibos ook steeds bekender.  

Profiel_18546_2_160509.jpg

De merknaam en receptuur van Lavelle waren reeds ontwikkeld door het bedrijf van mijn vader Bosveld Rooibosthee, dat Rooibos importeert, als thee verwerkt en verkoopt aan supermarkten en andere retailers. Dit bedrijf heeft al veel onderzoek verricht en voorwerk gedaan, maar kan de introductie van de huidverzorgingslijn niet de aandacht en prioriteit geven die het nodig heeft. Ik, Ilse Klaassen, heb de kans gekregen mijn eigen visie en strategie los te laten op dit product en heb Lavelle in 2017 overgenomen. 

Alle producten van Lavelle worden in Nederland door een professionele cosmeticafabriek geproduceerd. Deze fabrikant voldoet aan alle Europese normen en regels en maakt de producten exclusief voor ons. Op dit moment is er geen andere fabriek in Nederland die een extract van Rooibos kan trekken dat geschikt is voor de verwerking in cosmetische producten. Lavelle is daarmee uniek in de Nederlandse markt. Alle recepturen en formules van de producten zijn eigendom van Lavelle en alleen gedeeld met de producent. 

Profiel_18546_2_160603.jpg
Profiel_18546_2_163227.jpg


Het afgelopen jaar heb ik op kleine schaal reeds producten verkocht en de reacties zijn unaniem positief en enthousiast! Er is zelfs een aantal schoonheidssalons dat Lavelle getest heeft en niet kan wachten om het volledige assortiment van Lavelle te introduceren. Naast schoonheidssalons zal ik gaan werken met een workshopsysteem. Dit verkoopmodel biedt een consulent de mogelijkheid een workshop te geven bij een gastvrouw thuis. Tijdens de workshop wordt uitleg over Rooibos en Lavelle gegeven en kunnen gasten de producten proberen, evalueren, en aan het einde van de workshop ter plekke aanschaffen. Op deze manier bouwt een consulent aan een eigen klantenkring van mensen die de producten bij haar zullen blijven kopen. De consulenten kopen de producten bij Lavelle in en ontvangen daarbij een korting van 35% op de verkoopprijs. Er is inmiddels een aantal vrouwen dat graag op deze basis van start wil gaan. 

Op deze manier maakt Lavelle het mogelijk voor vrouwen om eigen inkomsten te genereren op een tijd dat het hun het beste uitkomt. Daarnaast voorzien wij mensen met huidproblemen van een goede oplossing en bieden wij een compleet verzorgingsassortiment voor het grootste zintuig van het menselijk lichaam – de huid. 

Profiel_18546_2_160759.jpg

Naast de verkopen via salons en consulenten, zullen de producten aangeboden worden via een mooie website (www.lavelle.nl) en een webshop. De website en een marketingcampagne staan klaar voor lancering. Naast advertenties en doelgerichte social media marketing, zal Lavelle genoemd worden op alle verpakkingen van Bosveld Rooibosthee.

Organisatiestructuur 
Lavelle wordt geëxploiteerd vanuit Lavelle B.V., waarvan ik de enig aandeelhouder ben. Alle verantwoordelijkheden zullen bij mij liggen, maar ik krijg hulp van mijn echtgenoot, mijn vader en moeder en mijn zwager en schoonzus. Hiermee houd ik de kosten in de opstartfase zo laag mogelijk, waardoor risico’s tot een minimum beperkt worden, zonder dat de kwaliteit van de producten daaronder lijdt.

Prognoses 

Boekjaar
Omzet
Resultaat na belasting
Vrij beschikbare cashflow
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2018
€    125.000,-
- €   26.000,-
Negatief
Negatief
2019
€    733.000,-
  € 126.000,-
€ 138.000,-
17%

De prognoses zijn opgesteld door Drs. Alex van Oort MBA van Business GripMeer financiële informatie over mijn bedrijf leest u in de bijlage ‘Informatie bij pitch 18546’.

Profiel_18546_2_160902.jpg

De Lening
De financiering wordt voornamelijk aangewend voor de afronding van de productlijn van Lavelle: het ontwerpen en drukken van de verpakkingen, maar ook het vastleggen van alle recepturen en de voorfinanciering van voorraad. Een tweede belangrijke investering is marketing. Hieronder vallen de kosten van de website (met een portal voor consulenten) en webshop, drukwerk van folders en handleidingen, de marketingcampagne en training van consulenten. 

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Productontwikkeling en voorraad
€   35.000,-
Marketing en training consulenten
€   50.000,-
Werkkapitaal
€   20.000,-
Overname
€   25.000,-
Totaal 
€ 130.000,-
Af: eigen inbreng
€   30.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 100.000,-

Ik denk dat crowdfunding goed bij mijn bedrijf past. Het voelt goed om te weten dat er meer mensen betrokken zijn bij het project en achter mij staan! Op deze manier maakt Lavelle aan nog meer mensen bekend wat Rooibos is en doet voor de mens. En dat verhaal wil ik zo breed mogelijk vertellen! 

Profiel_18546_2_161441.jpg

De eerste jaren zal ik mij vooral richten op de markt in Nederland en België. Op langere termijn wil ik investeren in de export van Lavelle naar andere landen als Duitsland en Engeland, waar Rooibos ook heel populair is. 

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als annuïtaire lening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing. 

Geldnemer is Lavelle B.V. (externe creditratings: Graydon 0,51% PD / Creditsafe 24). 

Medegeldnemers zijn mevrouw I. Didden (BKR F - gemiddeld risico) de heer M.S. Klaassen (BKR H - hoog risico). De verhoogde risico's bij BKR hebben te maken met twee leningen die zijn aangewend voor het energiezuiniger maken van de woning.

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
I. Didden (deze is op dit moment van morele waarde)
 
M.S. Klaassen (deze is op dit moment van morele waarde)
Depotregeling
2 termijnen 
Negatieve Hypotheekverklaring
Op de eigen woning. Deze heeft een WOZ-waarde van € 296.000,- (peildatum 1-1-2017) en een pro resto schuld € 240.000,-.
Pandrecht op
Voorraad van Lavelle B.V.
 
Bankrekeningen van Lavelle B.V.
 
Overlijdenrisicoverzekering op het leven van I. Didden voor een verzekerd bedrag van € 100.000,-
 
#Share Your Ambition
Nadat ik mijn opleiding tot schoonheidsspecialist succesvol had afgerond, heb ik mij gespecialiseerd in de werking van grondstoffen van verschillende huidverzorgingsproducten. Mijn passie lag in het overbrengen van mijn kennis hiervan. Uiteindelijk besloot ik mij meer te gaan richten op commercie, door de opleiding tot drogist te volgen en bij een drogisterij te gaan werken, waar ik de verantwoordelijkheid had om de consument over de werking van de producten te vertellen. 

Profiel_18546_2_160940.jpg

Mijn ambitie is nu om mijn kennis en ervaring om te zetten in een eigen Rooibos huidverzorgingslijn. Vanuit mijn jarenlange ervaring in de drogisterij weet ik dat het niet verstandig is om een nieuwe huidverzorgingslijn te introduceren in dat marktsegment. Ik heb mij daarom verdiept in alternatieve verkoopmodellen en heb uiteindelijk een keuze gemaakt voor het verkoopmodel dat in deze tijd het meest succesvol blijkt te zijn! 

Incentive 
  • Iedere investeerder ontvangt een gratis tube Lavelle Rooiboscrème om zelf te proberen. 
  • Bij een investering vanaf € 500,- ontvangt u een 'Afrika' basispakket met allerlei Zuid-Afrikaanse producten. 
  • Bij een investering vanaf € 1.000,- ontvangt u een 'Afrika XL' pakket, met onder andere Zuid-Afikaanse wijn, Rooibosthee en Boboti.
Profiel_18546_2_161525.jpgTerug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 1.000028497zaterdag 4 augustus 2018
€ 200003497zaterdag 4 augustus 2018
€ 500017970zaterdag 4 augustus 2018
€ 100016306zaterdag 4 augustus 2018
€ 1.000024470zaterdag 4 augustus 2018
€ 500025004zaterdag 4 augustus 2018
€ 200011665zaterdag 4 augustus 2018
€ 100021679zaterdag 4 augustus 2018
€ 200015595zaterdag 4 augustus 2018
€ 300001983zaterdag 4 augustus 2018
€ 1.000022584zaterdag 4 augustus 2018
€ 100030252zaterdag 4 augustus 2018
€ 1.000005970zaterdag 4 augustus 2018
€ 300005417zaterdag 4 augustus 2018
€ 1.000027847zaterdag 4 augustus 2018
€ 200006189zaterdag 4 augustus 2018
€ 7.500024561zaterdag 4 augustus 2018
€ 100021073zaterdag 4 augustus 2018
€ 100027982zaterdag 4 augustus 2018
€ 300028408zaterdag 4 augustus 2018
€ 2.500029368zaterdag 4 augustus 2018
€ 100028707zaterdag 4 augustus 2018
€ 1.000021750zaterdag 4 augustus 2018
€ 400027522zaterdag 4 augustus 2018
€ 200023804zaterdag 4 augustus 2018
€ 500020365zaterdag 4 augustus 2018
€ 100020146zaterdag 4 augustus 2018
€ 100028074zaterdag 4 augustus 2018
€ 100030209zaterdag 4 augustus 2018
€ 100009817zaterdag 4 augustus 2018
€ 500004186zaterdag 4 augustus 2018
€ 100030054zaterdag 4 augustus 2018
€ 100005320zaterdag 4 augustus 2018
€ 100028125zaterdag 4 augustus 2018
€ 700008378zaterdag 4 augustus 2018
€ 500029876zaterdag 4 augustus 2018
€ 100021767zaterdag 4 augustus 2018
€ 500006010zaterdag 4 augustus 2018
€ 500029690zaterdag 4 augustus 2018
€ 100023675zaterdag 4 augustus 2018
€ 500018316zaterdag 4 augustus 2018
€ 100001403zaterdag 4 augustus 2018
€ 100026072zaterdag 4 augustus 2018
€ 500002964zaterdag 4 augustus 2018
€ 500013177zaterdag 4 augustus 2018
€ 100020552zaterdag 4 augustus 2018
€ 500022427zaterdag 4 augustus 2018
€ 300028846zaterdag 4 augustus 2018
€ 100005850zaterdag 4 augustus 2018
€ 200005707zondag 5 augustus 2018
€ 300011477zondag 5 augustus 2018
€ 500011406zondag 5 augustus 2018
€ 200014500zondag 5 augustus 2018
€ 200026561zondag 5 augustus 2018
€ 200021386zondag 5 augustus 2018
€ 100014784zondag 5 augustus 2018
€ 100028582zondag 5 augustus 2018
€ 100025698zondag 5 augustus 2018
€ 100018639zondag 5 augustus 2018
€ 100028685zondag 5 augustus 2018
€ 400016700zondag 5 augustus 2018
€ 100030372zondag 5 augustus 2018
€ 100025344zondag 5 augustus 2018
€ 100010559zondag 5 augustus 2018
€ 500023509zondag 5 augustus 2018
€ 200024631zondag 5 augustus 2018
€ 100021735zondag 5 augustus 2018
€ 400015721zondag 5 augustus 2018
€ 300008694zondag 5 augustus 2018
€ 100009551zondag 5 augustus 2018
€ 100019020zondag 5 augustus 2018
€ 100023835zondag 5 augustus 2018
€ 500026252zondag 5 augustus 2018
€ 600007496zondag 5 augustus 2018
€ 500025885zondag 5 augustus 2018
€ 500020010zondag 5 augustus 2018
€ 500007762zondag 5 augustus 2018
€ 200026947maandag 6 augustus 2018
€ 100022645maandag 6 augustus 2018
€ 200025636maandag 6 augustus 2018
€ 500025055maandag 6 augustus 2018
€ 100021580maandag 6 augustus 2018
€ 200026566maandag 6 augustus 2018
€ 100028984maandag 6 augustus 2018
€ 500025037maandag 6 augustus 2018
€ 100024616maandag 6 augustus 2018
€ 500004872maandag 6 augustus 2018
€ 100015265maandag 6 augustus 2018
€ 200027473maandag 6 augustus 2018
€ 1.000014164maandag 6 augustus 2018
€ 500006421maandag 6 augustus 2018
€ 100004245maandag 6 augustus 2018
€ 200025416maandag 6 augustus 2018
€ 200000506maandag 6 augustus 2018
€ 100023065maandag 6 augustus 2018
€ 1.500005319maandag 6 augustus 2018
€ 100030378maandag 6 augustus 2018
€ 100002465maandag 6 augustus 2018
€ 100021900maandag 6 augustus 2018
€ 200015148maandag 6 augustus 2018
€ 100015028maandag 6 augustus 2018
€ 100006498maandag 6 augustus 2018
€ 100014531maandag 6 augustus 2018
€ 200012541maandag 6 augustus 2018
€ 300015470maandag 6 augustus 2018
€ 200018869maandag 6 augustus 2018
€ 100012564maandag 6 augustus 2018
€ 100019048maandag 6 augustus 2018
€ 100019361maandag 6 augustus 2018
€ 1.500011372maandag 6 augustus 2018
€ 100026574maandag 6 augustus 2018
€ 500026540maandag 6 augustus 2018
€ 100001899maandag 6 augustus 2018
€ 200017481maandag 6 augustus 2018
€ 300030285maandag 6 augustus 2018
€ 100028843maandag 6 augustus 2018
€ 1.000023185dinsdag 7 augustus 2018
€ 500014312dinsdag 7 augustus 2018
€ 500004842dinsdag 7 augustus 2018
€ 200029558dinsdag 7 augustus 2018
€ 500030101dinsdag 7 augustus 2018
€ 500030386dinsdag 7 augustus 2018
€ 100014419dinsdag 7 augustus 2018
€ 100023958dinsdag 7 augustus 2018
€ 1.000026435dinsdag 7 augustus 2018
€ 100021106dinsdag 7 augustus 2018
€ 100009225dinsdag 7 augustus 2018
€ 200013208dinsdag 7 augustus 2018
€ 500025711dinsdag 7 augustus 2018
€ 100023718dinsdag 7 augustus 2018
€ 500017430dinsdag 7 augustus 2018
€ 500007622woensdag 8 augustus 2018
€ 100001250woensdag 8 augustus 2018
€ 200014808woensdag 8 augustus 2018
€ 300025690woensdag 8 augustus 2018
€ 500024300woensdag 8 augustus 2018
€ 1.000027340woensdag 8 augustus 2018
€ 100018489woensdag 8 augustus 2018
€ 100022667woensdag 8 augustus 2018
€ 100023583woensdag 8 augustus 2018
€ 500013721woensdag 8 augustus 2018
€ 100030151woensdag 8 augustus 2018
€ 100024784woensdag 8 augustus 2018
€ 200023757woensdag 8 augustus 2018
€ 1.000028311woensdag 8 augustus 2018
€ 500004295woensdag 8 augustus 2018
€ 100027633donderdag 9 augustus 2018
€ 500022784donderdag 9 augustus 2018
€ 200024649donderdag 9 augustus 2018
€ 300016703donderdag 9 augustus 2018
€ 200019991donderdag 9 augustus 2018
€ 500030195donderdag 9 augustus 2018
€ 200007292donderdag 9 augustus 2018
€ 500029482vrijdag 10 augustus 2018
€ 300002961vrijdag 10 augustus 2018
€ 200004491vrijdag 10 augustus 2018
€ 100005094vrijdag 10 augustus 2018
€ 100006472vrijdag 10 augustus 2018
€ 1.500027027vrijdag 10 augustus 2018
€ 500021221vrijdag 10 augustus 2018
€ 500020484vrijdag 10 augustus 2018
€ 300005104vrijdag 10 augustus 2018
€ 200007592vrijdag 10 augustus 2018
€ 100013981vrijdag 10 augustus 2018
€ 1.000028574vrijdag 10 augustus 2018
€ 300008605vrijdag 10 augustus 2018
€ 500015290vrijdag 10 augustus 2018
€ 100002418vrijdag 10 augustus 2018
€ 100009952vrijdag 10 augustus 2018
€ 500008915vrijdag 10 augustus 2018
€ 100007713vrijdag 10 augustus 2018
€ 500026479vrijdag 10 augustus 2018
€ 500025341vrijdag 10 augustus 2018
€ 100009693vrijdag 10 augustus 2018
€ 500028119zaterdag 11 augustus 2018
€ 200011016zaterdag 11 augustus 2018
€ 100030419zaterdag 11 augustus 2018
€ 1.000026937zaterdag 11 augustus 2018
€ 500026322zaterdag 11 augustus 2018
€ 100020579zaterdag 11 augustus 2018
€ 200013406zaterdag 11 augustus 2018
€ 100025674zondag 12 augustus 2018
€ 300013742zondag 12 augustus 2018
€ 100030427zondag 12 augustus 2018
€ 200025086zondag 12 augustus 2018
€ 100023559maandag 13 augustus 2018
€ 100030279maandag 13 augustus 2018
€ 100027780maandag 13 augustus 2018
€ 500011481maandag 13 augustus 2018
€ 100025436maandag 13 augustus 2018
€ 500014065maandag 13 augustus 2018
€ 500005684maandag 13 augustus 2018
€ 100005818maandag 13 augustus 2018
€ 100029696maandag 13 augustus 2018
€ 100020783maandag 13 augustus 2018
€ 100030438maandag 13 augustus 2018
€ 100017482maandag 13 augustus 2018
€ 500027342dinsdag 14 augustus 2018
€ 100018048dinsdag 14 augustus 2018
€ 200021448dinsdag 14 augustus 2018
€ 500030450woensdag 15 augustus 2018
€ 1.000016511woensdag 15 augustus 2018
€ 1.000023406woensdag 15 augustus 2018
€ 500030068woensdag 15 augustus 2018
€ 200006020donderdag 16 augustus 2018
€ 200021599donderdag 16 augustus 2018
€ 100013615donderdag 16 augustus 2018
€ 100014442donderdag 16 augustus 2018
€ 100010667vrijdag 17 augustus 2018
€ 100020589vrijdag 17 augustus 2018
€ 500028500vrijdag 17 augustus 2018
€ 200028435zaterdag 18 augustus 2018
€ 2.000022080zaterdag 18 augustus 2018
€ 300030476zaterdag 18 augustus 2018
€ 400021266zaterdag 18 augustus 2018
€ 300026660zaterdag 18 augustus 2018
€ 1.000027139zondag 19 augustus 2018
€ 100022275zondag 19 augustus 2018
€ 200020960zondag 19 augustus 2018
€ 300026831zondag 19 augustus 2018
€ 1.000028222maandag 20 augustus 2018
€ 500030298maandag 20 augustus 2018
€ 500014158maandag 20 augustus 2018
€ 100002922dinsdag 21 augustus 2018
€ 500002626dinsdag 21 augustus 2018
€ 500012148dinsdag 21 augustus 2018
€ 100003319dinsdag 21 augustus 2018
€ 1.000030077woensdag 22 augustus 2018
€ 200030499woensdag 22 augustus 2018
€ 1.000026855woensdag 22 augustus 2018
€ 200030501woensdag 22 augustus 2018
€ 100028347woensdag 22 augustus 2018
€ 200020933woensdag 22 augustus 2018
€ 100029114donderdag 23 augustus 2018
€ 1.000028215donderdag 23 augustus 2018
€ 300010731donderdag 23 augustus 2018
€ 100020153donderdag 23 augustus 2018
€ 500023093donderdag 23 augustus 2018
€ 300025743donderdag 23 augustus 2018
€ 100021712donderdag 23 augustus 2018
€ 1.000017837vrijdag 24 augustus 2018
€ 200027168vrijdag 24 augustus 2018
€ 200002128vrijdag 24 augustus 2018
€ 500003174vrijdag 24 augustus 2018
€ 100026700vrijdag 24 augustus 2018
€ 500015288vrijdag 24 augustus 2018
€ 100030510vrijdag 24 augustus 2018
€ 500029204vrijdag 24 augustus 2018
€ 200011781vrijdag 24 augustus 2018
€ 200030316vrijdag 24 augustus 2018
€ 200021445vrijdag 24 augustus 2018
€ 500003866vrijdag 24 augustus 2018
€ 200005297vrijdag 24 augustus 2018
€ 4.300030189vrijdag 24 augustus 2018