Nieuws
08-08-2018
De ondernemer trekt alles uit de kast om te kunnen openen voor de evenementen Appelpop en het Frui...
lees verder
16-07-2018
Nederlandse crowdfundingplatforms willen dat beleggers in start-ups hun aandelen en schuldpapier k...
lees verder
13-07-2018
Martijn van Schelven neemt per 1 augustus afscheid als bestuurder/aandeelhouder van Geldvoorelkaar...
lees verder
03-07-2018
Cursus helpt doelgerichter te adviseren over Crowdfunding voor het MKB Bij de 150 deelnemers aa...
lees verder
03-07-2018
Onderzocht: beweegredenen om te kiezen voor crowdfunding Wat zijn de belangrijkste redenen van ...
lees verder
Overname
Lavelle
Project:
18546 Zakelijk
Leendoel:
Overname
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,51
Creditsafe score:
24
Zekerheden:
PRDRHANH
Inschrijfperiode nog 51 dagen
Kredietbedrag:
€ 100.000
Geinvesteerd:
€ 73.700
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
Algemeen
Branche:Groothandel in parfums en cosmetica
Producten en/of diensten:Cosmetische producten
Social media:Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Informatie bij Pitch 18546.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
De Onderneming
Lavelle B.V. is een recent opgestarte onderneming in de cosmeticabranche. De huidverzorgingsproducten van Lavelle (dag- en nachtcrème, reinigingsmelk, scrubcrème, maskers e.a.) bevatten alle Rooibosextract als hoofdingrediënt. Dit unieke ingrediënt groeit volop in Zuid-Afrika. Iedereen kent wel de Rooibosthee, maar niet iedereen weet dat Rooibos ook erg gezond is voor de huid. Wetenschappelijk onderzoek van de Cape Peninsula University of Technology in Kaapstad heeft aangetoond dat de anti-oxidanten in Rooibos een sterk herstellend effect hebben op de huid. In Zuid-Afrika is dit al jaren bekend en zijn er diverse grote cosmeticabedrijven die met Rooibos werken en daar veel succes mee boeken. In Nederland worden de gezonde eigenschappen van Rooibos ook steeds bekender.  

Profiel_18546_2_160509.jpg

De merknaam en receptuur van Lavelle waren reeds ontwikkeld door het bedrijf van mijn vader Bosveld Rooibosthee, dat Rooibos importeert, als thee verwerkt en verkoopt aan supermarkten en andere retailers. Dit bedrijf heeft al veel onderzoek verricht en voorwerk gedaan, maar kan de introductie van de huidverzorgingslijn niet de aandacht en prioriteit geven die het nodig heeft. Ik, Ilse Klaassen, heb de kans gekregen mijn eigen visie en strategie los te laten op dit product en heb Lavelle in 2017 overgenomen. 

Alle producten van Lavelle worden in Nederland door een professionele cosmeticafabriek geproduceerd. Deze fabrikant voldoet aan alle Europese normen en regels en maakt de producten exclusief voor ons. Op dit moment is er geen andere fabriek in Nederland die een extract van Rooibos kan trekken dat geschikt is voor de verwerking in cosmetische producten. Lavelle is daarmee uniek in de Nederlandse markt. Alle recepturen en formules van de producten zijn eigendom van Lavelle en alleen gedeeld met de producent. 

Profiel_18546_2_160603.jpg
Profiel_18546_2_163227.jpg


Het afgelopen jaar heb ik op kleine schaal reeds producten verkocht en de reacties zijn unaniem positief en enthousiast! Er is zelfs een aantal schoonheidssalons dat Lavelle getest heeft en niet kan wachten om het volledige assortiment van Lavelle te introduceren. Naast schoonheidssalons zal ik gaan werken met een workshopsysteem. Dit verkoopmodel biedt een consulent de mogelijkheid een workshop te geven bij een gastvrouw thuis. Tijdens de workshop wordt uitleg over Rooibos en Lavelle gegeven en kunnen gasten de producten proberen, evalueren, en aan het einde van de workshop ter plekke aanschaffen. Op deze manier bouwt een consulent aan een eigen klantenkring van mensen die de producten bij haar zullen blijven kopen. De consulenten kopen de producten bij Lavelle in en ontvangen daarbij een korting van 35% op de verkoopprijs. Er is inmiddels een aantal vrouwen dat graag op deze basis van start wil gaan. 

Op deze manier maakt Lavelle het mogelijk voor vrouwen om eigen inkomsten te genereren op een tijd dat het hun het beste uitkomt. Daarnaast voorzien wij mensen met huidproblemen van een goede oplossing en bieden wij een compleet verzorgingsassortiment voor het grootste zintuig van het menselijk lichaam – de huid. 

Profiel_18546_2_160759.jpg

Naast de verkopen via salons en consulenten, zullen de producten aangeboden worden via een mooie website (www.lavelle.nl) en een webshop. De website en een marketingcampagne staan klaar voor lancering. Naast advertenties en doelgerichte social media marketing, zal Lavelle genoemd worden op alle verpakkingen van Bosveld Rooibosthee.

Organisatiestructuur 
Lavelle wordt geëxploiteerd vanuit Lavelle B.V., waarvan ik de enig aandeelhouder ben. Alle verantwoordelijkheden zullen bij mij liggen, maar ik krijg hulp van mijn echtgenoot, mijn vader en moeder en mijn zwager en schoonzus. Hiermee houd ik de kosten in de opstartfase zo laag mogelijk, waardoor risico’s tot een minimum beperkt worden, zonder dat de kwaliteit van de producten daaronder lijdt.

Prognoses 

Boekjaar
Omzet
Resultaat na belasting
Vrij beschikbare cashflow
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2018
€    125.000,-
- €   26.000,-
Negatief
Negatief
2019
€    733.000,-
  € 126.000,-
€ 138.000,-
17%

De prognoses zijn opgesteld door Drs. Alex van Oort MBA van Business GripMeer financiële informatie over mijn bedrijf leest u in de bijlage ‘Informatie bij pitch 18546’.

Profiel_18546_2_160902.jpg

De Lening
De financiering wordt voornamelijk aangewend voor de afronding van de productlijn van Lavelle: het ontwerpen en drukken van de verpakkingen, maar ook het vastleggen van alle recepturen en de voorfinanciering van voorraad. Een tweede belangrijke investering is marketing. Hieronder vallen de kosten van de website (met een portal voor consulenten) en webshop, drukwerk van folders en handleidingen, de marketingcampagne en training van consulenten. 

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Productontwikkeling en voorraad
€   35.000,-
Marketing en training consulenten
€   50.000,-
Werkkapitaal
€   20.000,-
Overname
€   25.000,-
Totaal 
€ 130.000,-
Af: eigen inbreng
€   30.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 100.000,-

Ik denk dat crowdfunding goed bij mijn bedrijf past. Het voelt goed om te weten dat er meer mensen betrokken zijn bij het project en achter mij staan! Op deze manier maakt Lavelle aan nog meer mensen bekend wat Rooibos is en doet voor de mens. En dat verhaal wil ik zo breed mogelijk vertellen! 

Profiel_18546_2_161441.jpg

De eerste jaren zal ik mij vooral richten op de markt in Nederland en België. Op langere termijn wil ik investeren in de export van Lavelle naar andere landen als Duitsland en Engeland, waar Rooibos ook heel populair is. 

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als annuïtaire lening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing. 

Geldnemer is Lavelle B.V. (externe creditratings: Graydon 0,51% PD / Creditsafe 24). 

Medegeldnemers zijn mevrouw I. Didden (BKR F - gemiddeld risico) de heer M.S. Klaassen (BKR H - hoog risico). De verhoogde risico's bij BKR hebben te maken met twee leningen die zijn aangewend voor het energiezuiniger maken van de woning.

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
I. Didden (deze is op dit moment van morele waarde)
 
M.S. Klaassen (deze is op dit moment van morele waarde)
Depotregeling
2 termijnen 
Negatieve Hypotheekverklaring
Op de eigen woning. Deze heeft een WOZ-waarde van € 296.000,- (peildatum 1-1-2017) en een pro resto schuld € 240.000,-.
Pandrecht op
Voorraad van Lavelle B.V.
 
Bankrekeningen van Lavelle B.V.
 
Overlijdenrisicoverzekering op het leven van I. Didden voor een verzekerd bedrag van € 100.000,-
 
#Share Your Ambition
Nadat ik mijn opleiding tot schoonheidsspecialist succesvol had afgerond, heb ik mij gespecialiseerd in de werking van grondstoffen van verschillende huidverzorgingsproducten. Mijn passie lag in het overbrengen van mijn kennis hiervan. Uiteindelijk besloot ik mij meer te gaan richten op commercie, door de opleiding tot drogist te volgen en bij een drogisterij te gaan werken, waar ik de verantwoordelijkheid had om de consument over de werking van de producten te vertellen. 

Profiel_18546_2_160940.jpg

Mijn ambitie is nu om mijn kennis en ervaring om te zetten in een eigen Rooibos huidverzorgingslijn. Vanuit mijn jarenlange ervaring in de drogisterij weet ik dat het niet verstandig is om een nieuwe huidverzorgingslijn te introduceren in dat marktsegment. Ik heb mij daarom verdiept in alternatieve verkoopmodellen en heb uiteindelijk een keuze gemaakt voor het verkoopmodel dat in deze tijd het meest succesvol blijkt te zijn! 

Incentive 
  • Iedere investeerder ontvangt een gratis tube Lavelle Rooiboscrème om zelf te proberen. 
  • Bij een investering vanaf € 500,- ontvangt u een 'Afrika' basispakket met allerlei Zuid-Afrikaanse producten. 
  • Bij een investering vanaf € 1.000,- ontvangt u een 'Afrika XL' pakket, met onder andere Zuid-Afikaanse wijn, Rooibosthee en Boboti.
Profiel_18546_2_161525.jpgTerug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 1.000028497zaterdag 4 augustus 2018
€ 200003497zaterdag 4 augustus 2018
€ 500017970zaterdag 4 augustus 2018
€ 100016306zaterdag 4 augustus 2018
€ 1.000024470zaterdag 4 augustus 2018
€ 500025004zaterdag 4 augustus 2018
€ 200011665zaterdag 4 augustus 2018
€ 100021679zaterdag 4 augustus 2018
€ 200015595zaterdag 4 augustus 2018
€ 300001983zaterdag 4 augustus 2018
€ 1.000022584zaterdag 4 augustus 2018
€ 100030252zaterdag 4 augustus 2018
€ 1.000005970zaterdag 4 augustus 2018
€ 300005417zaterdag 4 augustus 2018
€ 1.000027847zaterdag 4 augustus 2018
€ 200006189zaterdag 4 augustus 2018
€ 7.500024561zaterdag 4 augustus 2018
€ 100021073zaterdag 4 augustus 2018
€ 100027982zaterdag 4 augustus 2018
€ 300028408zaterdag 4 augustus 2018
€ 2.500029368zaterdag 4 augustus 2018
€ 100028707zaterdag 4 augustus 2018
€ 1.000021750zaterdag 4 augustus 2018
€ 400027522zaterdag 4 augustus 2018
€ 200023804zaterdag 4 augustus 2018
€ 500020365zaterdag 4 augustus 2018
€ 100020146zaterdag 4 augustus 2018
€ 100028074zaterdag 4 augustus 2018
€ 100030209zaterdag 4 augustus 2018
€ 100030316zaterdag 4 augustus 2018
€ 100009817zaterdag 4 augustus 2018
€ 500004186zaterdag 4 augustus 2018
€ 100030054zaterdag 4 augustus 2018
€ 100005320zaterdag 4 augustus 2018
€ 100028125zaterdag 4 augustus 2018
€ 700008378zaterdag 4 augustus 2018
€ 500029876zaterdag 4 augustus 2018
€ 100021767zaterdag 4 augustus 2018
€ 500006010zaterdag 4 augustus 2018
€ 500029690zaterdag 4 augustus 2018
€ 100023675zaterdag 4 augustus 2018
€ 500018316zaterdag 4 augustus 2018
€ 100001403zaterdag 4 augustus 2018
€ 100026072zaterdag 4 augustus 2018
€ 500002964zaterdag 4 augustus 2018
€ 500013177zaterdag 4 augustus 2018
€ 100020552zaterdag 4 augustus 2018
€ 500022427zaterdag 4 augustus 2018
€ 300028846zaterdag 4 augustus 2018
€ 100005850zaterdag 4 augustus 2018
€ 200005707zondag 5 augustus 2018
€ 300011477zondag 5 augustus 2018
€ 500011406zondag 5 augustus 2018
€ 200014500zondag 5 augustus 2018
€ 200026561zondag 5 augustus 2018
€ 200021386zondag 5 augustus 2018
€ 100014784zondag 5 augustus 2018
€ 100028582zondag 5 augustus 2018
€ 100025698zondag 5 augustus 2018
€ 100018639zondag 5 augustus 2018
€ 100028685zondag 5 augustus 2018
€ 400016700zondag 5 augustus 2018
€ 100030372zondag 5 augustus 2018
€ 100025344zondag 5 augustus 2018
€ 100010559zondag 5 augustus 2018
€ 500023509zondag 5 augustus 2018
€ 200024631zondag 5 augustus 2018
€ 100021735zondag 5 augustus 2018
€ 400015721zondag 5 augustus 2018
€ 300008694zondag 5 augustus 2018
€ 100009551zondag 5 augustus 2018
€ 100019020zondag 5 augustus 2018
€ 100023835zondag 5 augustus 2018
€ 500026252zondag 5 augustus 2018
€ 600007496zondag 5 augustus 2018
€ 500025885zondag 5 augustus 2018
€ 500020010zondag 5 augustus 2018
€ 500007762zondag 5 augustus 2018
€ 200026947maandag 6 augustus 2018
€ 100022645maandag 6 augustus 2018
€ 200025636maandag 6 augustus 2018
€ 500025055maandag 6 augustus 2018
€ 100021580maandag 6 augustus 2018
€ 200026566maandag 6 augustus 2018
€ 100028984maandag 6 augustus 2018
€ 500025037maandag 6 augustus 2018
€ 100024616maandag 6 augustus 2018
€ 500004872maandag 6 augustus 2018
€ 100015265maandag 6 augustus 2018
€ 200027473maandag 6 augustus 2018
€ 1.000014164maandag 6 augustus 2018
€ 500006421maandag 6 augustus 2018
€ 100004245maandag 6 augustus 2018
€ 200025416maandag 6 augustus 2018
€ 200000506maandag 6 augustus 2018
€ 100023065maandag 6 augustus 2018
€ 1.500005319maandag 6 augustus 2018
€ 100030378maandag 6 augustus 2018
€ 100002465maandag 6 augustus 2018
€ 100021900maandag 6 augustus 2018
€ 200015148maandag 6 augustus 2018
€ 100015028maandag 6 augustus 2018
€ 100006498maandag 6 augustus 2018
€ 100014531maandag 6 augustus 2018
€ 1.000012541maandag 6 augustus 2018
€ 300015470maandag 6 augustus 2018
€ 200018869maandag 6 augustus 2018
€ 100012564maandag 6 augustus 2018
€ 100019048maandag 6 augustus 2018
€ 100019361maandag 6 augustus 2018
€ 1.500011372maandag 6 augustus 2018
€ 100026574maandag 6 augustus 2018
€ 500026540maandag 6 augustus 2018
€ 100001899maandag 6 augustus 2018
€ 200017481maandag 6 augustus 2018
€ 300030285maandag 6 augustus 2018
€ 100028843maandag 6 augustus 2018
€ 1.000023185dinsdag 7 augustus 2018
€ 500014312dinsdag 7 augustus 2018
€ 500004842dinsdag 7 augustus 2018
€ 200029558dinsdag 7 augustus 2018
€ 500030101dinsdag 7 augustus 2018
€ 500026497dinsdag 7 augustus 2018
€ 500030386dinsdag 7 augustus 2018
€ 100014419dinsdag 7 augustus 2018
€ 100023958dinsdag 7 augustus 2018
€ 1.000026435dinsdag 7 augustus 2018
€ 100021106dinsdag 7 augustus 2018
€ 100009225dinsdag 7 augustus 2018
€ 200013208dinsdag 7 augustus 2018
€ 500025711dinsdag 7 augustus 2018
€ 100023718dinsdag 7 augustus 2018
€ 500017430dinsdag 7 augustus 2018
€ 500007622woensdag 8 augustus 2018
€ 100001250woensdag 8 augustus 2018
€ 200014808woensdag 8 augustus 2018
€ 300025690woensdag 8 augustus 2018
€ 500024300woensdag 8 augustus 2018
€ 1.000027340woensdag 8 augustus 2018
€ 100018489woensdag 8 augustus 2018
€ 100022667woensdag 8 augustus 2018
€ 100023583woensdag 8 augustus 2018
€ 500013721woensdag 8 augustus 2018
€ 100030151woensdag 8 augustus 2018
€ 100024784woensdag 8 augustus 2018
€ 200023757woensdag 8 augustus 2018
€ 1.000028311woensdag 8 augustus 2018
€ 500004295woensdag 8 augustus 2018
€ 100027633donderdag 9 augustus 2018
€ 500022784donderdag 9 augustus 2018
€ 200024649donderdag 9 augustus 2018
€ 300016703donderdag 9 augustus 2018
€ 200019991donderdag 9 augustus 2018
€ 500030195donderdag 9 augustus 2018
€ 200007292donderdag 9 augustus 2018
€ 500029482vrijdag 10 augustus 2018
€ 300002961vrijdag 10 augustus 2018
€ 200004491vrijdag 10 augustus 2018
€ 100005094vrijdag 10 augustus 2018
€ 100006472vrijdag 10 augustus 2018
€ 1.500027027vrijdag 10 augustus 2018
€ 500021221vrijdag 10 augustus 2018
€ 500020484vrijdag 10 augustus 2018
€ 300005104vrijdag 10 augustus 2018
€ 200007592vrijdag 10 augustus 2018
€ 100013981vrijdag 10 augustus 2018
€ 1.000028574vrijdag 10 augustus 2018
€ 300008605vrijdag 10 augustus 2018
€ 500015290vrijdag 10 augustus 2018
€ 100002418vrijdag 10 augustus 2018
€ 100009952vrijdag 10 augustus 2018
€ 500008915vrijdag 10 augustus 2018
€ 100007713vrijdag 10 augustus 2018
€ 500026479vrijdag 10 augustus 2018
€ 500025341vrijdag 10 augustus 2018
€ 100009693vrijdag 10 augustus 2018
€ 500028119zaterdag 11 augustus 2018
€ 200011016zaterdag 11 augustus 2018
€ 100030419zaterdag 11 augustus 2018
€ 1.000026937zaterdag 11 augustus 2018
€ 500026322zaterdag 11 augustus 2018
€ 100020579zaterdag 11 augustus 2018
€ 100030421zaterdag 11 augustus 2018
€ 200013406zaterdag 11 augustus 2018
€ 400030425zondag 12 augustus 2018
€ 100025674zondag 12 augustus 2018
€ 300013742zondag 12 augustus 2018
€ 100030427zondag 12 augustus 2018
€ 200025086zondag 12 augustus 2018
€ 100023559maandag 13 augustus 2018
€ 100030279maandag 13 augustus 2018
€ 100027780maandag 13 augustus 2018
€ 500011481maandag 13 augustus 2018
€ 100025436maandag 13 augustus 2018
€ 500014065maandag 13 augustus 2018
€ 500005684maandag 13 augustus 2018
€ 100005818maandag 13 augustus 2018
€ 100029696maandag 13 augustus 2018
€ 100020783maandag 13 augustus 2018
€ 100030438maandag 13 augustus 2018
€ 100017482maandag 13 augustus 2018