Nieuws
18-12-2018
De tweede investeerdersnieuwsbrief van december is verstuurd! U kunt hem hier lezen. In...
lees verder
12-12-2018
De dagen tussen kerst en oud & nieuw zijn we geopend op onze reguliere openingstijden....
lees verder
10-12-2018
De economie zit weer in de lift; goed voor ondernemend Nederland. Alleen kampen snelgroeiende MK...
lees verder
04-12-2018
Podcast: Edwin Adams over mijlpaal €150 miljoen Geldvoorelkaar.nl tikte op 3 december 2018 d...
lees verder
29-11-2018
De franchiser Fit20 biedt High-Intensity fitnesstraining aan in steeds meer landen. Oprichter en...
lees verder
Opstart onderneming
Curves Meppel
Project:
18582 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,06
Creditsafe score:
67
Zekerheden:
DRHANO
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 70.000
Geinvesteerd:
€ 70.000
Product:
Groeilening
Rente per jaar:
8,5%
Looptijd:
60 maanden
Aflosvrij periode
6 maanden
100%
Algemeen
Branche:Fitness branche
Producten en/of diensten:Personal training/coaching in sport en voeding.
Social media:LinkedIn  Facebook  LinkedIn  
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsaferapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Informatie bij Pitch 18582.pdf
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Update 14-8-2018 van Geldvoorelkaar.nl: 
Toegevoegd dat de prognoses zijn opgesteld door de ondernemer met ondersteuning van de accountant en Curves Holland.

 
De Onderneming
Curves; 30 minuten fitness voor vrouwen komt nu ook naar Meppel! 

Curves is een 30 minuten fitnessprogramma voor vrouwen. Met het circuit van toestellen dat speciaal voor vrouwen is ontwikkeld krijgen de leden een complete work-out waarin kracht- en cardiotraining wordt gecombineerd. Binnen een half jaar voegen we daar tevens het unieke Curves Complete programma aan toe; een volledig voedingsprogramma met weekmenu's en continue ondersteuning van de Curves coaches. Bij Curves Meppel vinden de leden dan een totale begeleiding bij hun weg naar een gezondere levensstijl. Doordat er bij Curves alleen maar gelijkgestemde vrouwen sporten ontstaat er snel een 'community' gevoel en staat Curves bekend om de vriendschappen die er in de club worden gesloten. Leden zoeken elkaar ook buiten de club regelmatig op om samen diverse activiteiten te ondernemen en motiveren elkaar om de gezonde levensstijl beter vol te houden. Dat de leden van Curves trouw zijn aan de formule blijkt uit het lage verloop bij bestaande Curves clubs en dat zij massaal hebben gestemd op Curves als hun favoriete sportschool. Dit jaar werd Curves door de Dutch Fitness Awards uitgeroepen tot beste fitnessketen van het jaar

Met de komst van een Curves club in Meppel kunnen wij ook deze vrouwen de optimale sportbeleving bieden en een belangrijke rol gaan spelen in hun weg naar een gezonder en gelukkiger leven. We willen een club neerzetten waar alle vrouwen van Meppel zich welkom en op hun gemak voelen terwijl ze aan het sporten zijn, ongeacht hun leeftijd, uiterlijk of gewicht. Bij Curves Meppel is iedere vrouw welkom en werken we samen aan een gezondere toekomst! 

Profiel_18582_2_081402.jpg

The Blue Ocean van Curves 
Uit brancheonderzoek van de Rabobank blijkt dat zo'n 20% van de Nederlanders staat ingeschreven bij een sportschool. Curves richt zich echter op de vrouwen van de overige 80% die zich niet thuis voelen in de reguliere sportschool en niet bediend worden in het huidige aanbod. De Curves doelgroep is bovendien de grootste bevolkingsgroep in Nederland. 40% van de Nederlandse vrouwen beweegt minder dan de landelijke bewegingsnorm. Deze doelgroep moet vaak een aantal barrières overwinnen om in beweging te komen. Het Curves programma is speciaal ontwikkeld om het voor alle vrouwen gemakkelijk te maken bewegen tot een gezonde gewoonte te maken. 

Profiel_18582_2_081636.jpg

De doelgroep van Curves valt onder de grootste leeftijdsgroep in Nederland. 
 De gemiddelde leeftijd van een Curves lid is 52 jaar. 

De ondersteuning en persoonlijke begeleiding van vrouwen maakt Curves uniek. Het gemeenschapsgevoel binnen Curves is een sterk bindende factor wat ook tot uiting komt in het zeer lage verloop van leden. Uit data-analyse blijkt dat de gemiddelde duur van een lidmaatschap bij Curves drie keer langer is dan reguliere fitnesscentra. Curves onderscheidt zich van een reguliere sportschool. 

Belangrijke voordelen van Curves
  • Curves is de bedenker van de 30 minuten work-out voor vrouwen en richt zich op een doelgroep die niet bediend wordt door de huidige aanbieders. Het is een uniek concept en heeft een wetenschappelijk bewezen programma ( Exercise and Sports Nutrition Labarotory van de Baylor University in Texas, Verenigde Staten). 
  • Curves is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en biedt een meer dan gemiddelde focus op service, individuele begeleiding en aanmoediging. Het programma is volledig afgestemd om vrouwen snel en effectief te laten bewegen en zo bewegen tot een gezonde gewoonte te maken. Curves is de grootste fitnessfranchise ter wereld en actief in meer dan 80 landen. Het lidmaatschap van Curves is geldig bij alle 6.000 clubs wereldwijd. 
  • Curves draait vooral om gemeenschapsgevoel. De Curves leden hebben een sociaal netwerk ontwikkeld dat verder gaat dan het gezamenlijke doel, afvallen. Ze vinden bij Curves nieuwe vrienden en die vriendschap zet zich voort in hun sociale leven. 
  • Tot slot is nog het vermelden waard dat het speciaal voor vrouwen ontwikkelde programma een veilige omgeving creëert waarin begeleiding en ondersteuning wordt geboden aan vrouwen. 
Bekijk ook eens dit filmpje ter illustratie.

Profiel_18582_2_082234.jpg

Ik ga Curves Meppel starten als eenmanszaak. De inkomsten van de club komen voort uit de lidmaatschappen die de vrouwen bij ons afnemen. Het eerste half jaar is dit alleen het Curves lidmaatschap, maar na een half jaar gaan we ook het Curves Complete programma voor gewichtsbeheersing toevoegen. 

Uit een uitgebreide data-analyse van de inwoners van Meppel is gebleken dat er voldoende potentiële leden woonachtig zijn in de omgeving. Hierbij is onder andere gekeken naar de leeftijden, gezinssamenstelling, opleidingsniveau en besteedbaar inkomen. Tevens is de prognose gebaseerd op de 'best practice experience' van Curves Holland, die al meer dan 10 jaar meer dan 50 clubs heeft helpen opbouwen en ondersteund. Deze begeleiding is voor mij dé reden om voor Curves te kiezen. Doordat tijdrovende activiteiten als marketing en administratie al centraal geregeld zijn, heb ik meer tijd op mij volledig te richten op het laten groeien van mijn onderneming. 

Curves Meppel zal een sfeervol gezondheidscentrum voor vrouwen worden, waarbij onze focus ligt op een uitmuntende service en intensieve begeleiding van de leden om op individueel niveau te sturen op persoonlijk succes. We gaan ons inzetten voor een gezellige club, met leden die elkaar aanmoedigen geven, zodat zij uitkijken naar hun volgende training bij Curves Meppel. Ik heb zelf ervaren dat sporten dan leuker is en je er meer positieve energie van krijgt. Dit is ook het onderscheidend vermogen van een Curves club ten opzichte van een reguliere sportclub waar meestal individueel gesport wordt. Dat je van het sporten ook slanker en fitter wordt is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Het succes van deze formule overbrengen op onze leden moet met mijn ervaring in het begeleiden/coachen van mensen lukken. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik samen met Curves Holland een succesvolle club ga neerzetten in Meppel. 

Prognoses  

Boekjaar
Omzet
Resultaat voor belasting
Vrij beschikbare cashflow
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2018 Q4
€   15.000,- 
€ -18.000,-
€  -9.000,-
NA*
2019
€ 101.000,-
€    4.000,- 
€  10.000,-
NA*
2020
€ 148.000,- 
€  43.000,- 
€  37.000,-
50 %
2021
€ 166.000,-
€  55.000,-
€  36.000,-
51 %
* De verplichtingen in de eerste 12 maanden worden voor een deel voldaan uit het werkkapitaal (eigen inbreng)

De prognoses zijn opgesteld door de ondernemer met ondersteuning van de accountant en Curves Holland. Meer financiële informatie van de onderneming leest u in de bijlage ‘Informatie bij pitch 18582’.

De Lening
De lening wordt gebruikt om mijn eerste Curves club te starten. Diverse franchisenemers van Curves hebben hun financiering van de club gerealiseerd via het platform van Geldvoorelkaar.nl. Gezien hun enthousiasme heb ook ik gekozen voor het platform van Geldvoorelkaar.nl. Door te kiezen voor crowdfunding kan ik mijn club financieren en vrouwen in Meppel gaan helpen om fit en gezond te worden. 

Het is mijn doel om binnen een half jaar 200 leden te hebben, zodat we break-even draaien. Daarna gaan we het aanbod verder uitbreiden met het Curves Complete programma. Door het Curves Complete programma, een volledig voedingsprogramma aanvullend op het krachttrainingsprogramma, aan te bieden, bieden we bestaande leden een extra service voor het ledenbehoud en zullen er tevens nieuwe leden getrokken worden. De doelstelling is om hiermee na 18 maanden op 300 leden te zitten en dit binnen het daar opvolgende jaar uit te breiden naar ruim 400 leden. 

Op basis van deze prognose en de formule die zich al succesvol heeft bewezen, verwachten wij onze betaalverplichting te kunnen voldoen. Tevens storten wij twee maandtermijnen in depot. Wij hebben gekozen voor een aflossing vanaf 6 maanden, zodat wij eerst een voldoende groot ledenbestand op kunnen bouwen om voldoende liquiditeitsruimte te behouden. 

Investeringsbegroting 

Bestedingsdoel 
Bedrag
Curves toestellen en computer
€   9.500,-
Studie/trainingskosten
€   6.000,-
Franchise Fee
€ 21.000,-
Verbouw- en inrichtingskosten
€ 25.000,-
Huurgarantie
€   5.000,-
Marketingkosten
€   5.000,-
Financieringskosten
€   5.000,-
Werkkapitaal
€ 16.000,-
Totaal
€ 92.500,-
Af: Lening verhuurder
€   7.500,-
Af: Eigen middelen 
€ 15.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl 
€ 70.000,- 
    
Mijn eigen inbreng, zal ik benutten als werkkapitaal en inzetten voor de kosten in het eerste jaar, zoals huisvesting en personeel. Na 1 jaar ben ik het kantelpunt voorbij en zal mijn kapitaal weer gaan groeien, omdat dan de opbrengsten uit het contributiegeld van de leden de kosten overstijgen. De eerste maanden doe ik geen onttrekkingen voor privé en in 2019 beperk ik dit tot € 500,- per maand. De begeleiding van Curves ervaar ik als een extra zekerheid voor mijn succes.
 
Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als groeilening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,5 % (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen tijdens de eerste 6 maanden uitsluitend rente per kwartaal. Vanaf maand 7 ontvangen investeerders iedere maand een vast bedrag, bestaande uit een deel rente en een deel aflossing. 

Geldnemer is Janine van der Sluis t.h.o.d.n Curves Meppel (externe creditratings: Graydon 0,06% PD / Creditsafe 67). Dit is de eenmanszaak van mevrouw J. van der Sluis (BKR C – gemiddeld risico) die hiermee tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Advies en begeleiding worden door Curves Holland ingevuld. 

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. Hiervoor hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 (of 5s). Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn toepassing op deze lening. 

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
Mevrouw J. van der Sluis (op dit moment van morele waarde)
Depotregeling
Twee maandtermijnen
Non-onttrekkingsverklaringIn 2018 worden geen privé onttrekkingen gedaan. In 2019 zijn maandelijkse onttrekkingen van € 500,- toegestaan, mits de prognose resultaten worden gerealiseerd. 


#Share Your Ambition
Ik heb van jongs af aan in familiekring ziekte meegemaakt en dat heeft mij geleerd dat gezondheid niet vanzelfsprekend hoeft te zijn. Daarom zet ik mij in voor mijn eigen gezondheid door 3 tot 4 keer per week te sporten, verdiep ik mij in voeding, gebruik weinig toegevoegde suikers en probeer op deze manier een sterk en gezond lichaam te houden. 

Het is mijn ambitie om een Curves club op te zetten die vrouwen in Meppel kan helpen aan een betere gezondheid. Gezien mijn ervaring met franchise, mijn enthousiasme voor beweging en voeding ben ik ervan overtuigd dat het kiezen voor een Curves franchise voor mij de juiste keuze is. Met mijn eigen ondernemerskwaliteiten en de ervaring die Curves mij biedt met het opzetten van de club moet dit het gewenste resultaat opleveren. 
Dat resultaat is, om als eerste de "Curves" doelgroep in Meppel, vrouwen te helpen naar een nieuwe, gezonde levensstijl met een bijpassend gewicht en gezondheidsniveau. Daarnaast wil ik mijn eigen ontwikkeling verdiepen en met de onderneming een gezond inkomen en pensioen opbouwen. 

Kijk voor meer informatie ook dit filmpje eens.Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 200011665zaterdag 11 augustus 2018
€ 600014500zaterdag 11 augustus 2018
€ 100029058zaterdag 11 augustus 2018
€ 400013176zaterdag 11 augustus 2018
€ 1.000024036zaterdag 11 augustus 2018
€ 1.000014937zaterdag 11 augustus 2018
€ 500015197zaterdag 11 augustus 2018
€ 200027473zaterdag 11 augustus 2018
€ 300006439zaterdag 11 augustus 2018
€ 200012085zaterdag 11 augustus 2018
€ 200028843zaterdag 11 augustus 2018
€ 100021679zaterdag 11 augustus 2018
€ 300019191zaterdag 11 augustus 2018
€ 100001403zaterdag 11 augustus 2018
€ 200028408zaterdag 11 augustus 2018
€ 3.000024183zaterdag 11 augustus 2018
€ 100030420zaterdag 11 augustus 2018
€ 300028846zaterdag 11 augustus 2018
€ 300015595zaterdag 11 augustus 2018
€ 100009551zaterdag 11 augustus 2018
€ 100005850zaterdag 11 augustus 2018
€ 100019020zaterdag 11 augustus 2018
€ 100021735zaterdag 11 augustus 2018
€ 100020146zaterdag 11 augustus 2018
€ 100028125zaterdag 11 augustus 2018
€ 500028060zaterdag 11 augustus 2018
€ 300004680zaterdag 11 augustus 2018
€ 100028707zaterdag 11 augustus 2018
€ 100020579zaterdag 11 augustus 2018
€ 100014442zaterdag 11 augustus 2018
€ 100030054zaterdag 11 augustus 2018
€ 100024006zaterdag 11 augustus 2018
€ 200030316zaterdag 11 augustus 2018
€ 500014163zaterdag 11 augustus 2018
€ 500025628zaterdag 11 augustus 2018
€ 1.000028183zaterdag 11 augustus 2018
€ 500004384zaterdag 11 augustus 2018
€ 200019959zaterdag 11 augustus 2018
€ 1.000007622zaterdag 11 augustus 2018
€ 100018639zaterdag 11 augustus 2018
€ 100025120zaterdag 11 augustus 2018
€ 100030209zondag 12 augustus 2018
€ 600029743zondag 12 augustus 2018
€ 200023804zondag 12 augustus 2018
€ 300015685zondag 12 augustus 2018
€ 500021221zondag 12 augustus 2018
€ 100011016zondag 12 augustus 2018
€ 200028333zondag 12 augustus 2018
€ 100030372zondag 12 augustus 2018
€ 500023395zondag 12 augustus 2018
€ 1.400024341zondag 12 augustus 2018
€ 100028127zondag 12 augustus 2018
€ 300026657zondag 12 augustus 2018
€ 500026079zondag 12 augustus 2018
€ 100028119zondag 12 augustus 2018
€ 100030426zondag 12 augustus 2018
€ 200028497zondag 12 augustus 2018
€ 100007713zondag 12 augustus 2018
€ 100027580zondag 12 augustus 2018
€ 200022427zondag 12 augustus 2018
€ 100023559maandag 13 augustus 2018
€ 500013177maandag 13 augustus 2018
€ 300011477maandag 13 augustus 2018
€ 500006021maandag 13 augustus 2018
€ 300030279maandag 13 augustus 2018
€ 300007592maandag 13 augustus 2018
€ 100027633maandag 13 augustus 2018
€ 2.000030343maandag 13 augustus 2018
€ 500024142maandag 13 augustus 2018
€ 200017236maandag 13 augustus 2018
€ 300024631maandag 13 augustus 2018
€ 1.000008331maandag 13 augustus 2018
€ 300022145maandag 13 augustus 2018
€ 200021386maandag 13 augustus 2018
€ 1.000028574maandag 13 augustus 2018
€ 100008806maandag 13 augustus 2018
€ 100019361maandag 13 augustus 2018
€ 1.000028632maandag 13 augustus 2018
€ 100024616maandag 13 augustus 2018
€ 300014531maandag 13 augustus 2018
€ 500015288maandag 13 augustus 2018
€ 300020589maandag 13 augustus 2018
€ 100016754maandag 13 augustus 2018
€ 200023480maandag 13 augustus 2018
€ 100016306maandag 13 augustus 2018
€ 200021666maandag 13 augustus 2018
€ 100030437maandag 13 augustus 2018
€ 100027151maandag 13 augustus 2018
€ 100018125maandag 13 augustus 2018
€ 500017467maandag 13 augustus 2018
€ 200003963maandag 13 augustus 2018
€ 200017482maandag 13 augustus 2018
€ 200030439maandag 13 augustus 2018
€ 1.500005319maandag 13 augustus 2018
€ 1.000021254dinsdag 14 augustus 2018
€ 100029722dinsdag 14 augustus 2018
€ 800021750dinsdag 14 augustus 2018
€ 200024755dinsdag 14 augustus 2018
€ 100022645dinsdag 14 augustus 2018
€ 100003525dinsdag 14 augustus 2018
€ 300005133dinsdag 14 augustus 2018
€ 100030440dinsdag 14 augustus 2018
€ 200012541dinsdag 14 augustus 2018
€ 1.000024019dinsdag 14 augustus 2018
€ 500023509dinsdag 14 augustus 2018
€ 500011171dinsdag 14 augustus 2018
€ 100021767dinsdag 14 augustus 2018
€ 1.000030446dinsdag 14 augustus 2018
€ 200010935dinsdag 14 augustus 2018
€ 500030447woensdag 15 augustus 2018
€ 200025636woensdag 15 augustus 2018
€ 300026540woensdag 15 augustus 2018
€ 300010676woensdag 15 augustus 2018
€ 1.000023406woensdag 15 augustus 2018
€ 2.000008445donderdag 16 augustus 2018
€ 300007292donderdag 16 augustus 2018
€ 200028621donderdag 16 augustus 2018
€ 500021599donderdag 16 augustus 2018
€ 100013615donderdag 16 augustus 2018
€ 300008605donderdag 16 augustus 2018
€ 100030463vrijdag 17 augustus 2018
€ 100024673vrijdag 17 augustus 2018
€ 300018641vrijdag 17 augustus 2018
€ 500014164vrijdag 17 augustus 2018
€ 200017758vrijdag 17 augustus 2018
€ 400025879vrijdag 17 augustus 2018
€ 100009711vrijdag 17 augustus 2018
€ 500025711vrijdag 17 augustus 2018
€ 100005466vrijdag 17 augustus 2018
€ 200002418vrijdag 17 augustus 2018
€ 300023819vrijdag 17 augustus 2018
€ 500017736vrijdag 17 augustus 2018
€ 500004685vrijdag 17 augustus 2018
€ 200028435zaterdag 18 augustus 2018
€ 100021597zaterdag 18 augustus 2018
€ 2.000011648zaterdag 18 augustus 2018
€ 100026988zaterdag 18 augustus 2018
€ 1.000026435zaterdag 18 augustus 2018
€ 200027453zaterdag 18 augustus 2018
€ 200026722zondag 19 augustus 2018
€ 100022275zondag 19 augustus 2018
€ 200005001zondag 19 augustus 2018
€ 300011699zondag 19 augustus 2018
€ 200029768zondag 19 augustus 2018
€ 200026831zondag 19 augustus 2018
€ 100030480zondag 19 augustus 2018
€ 300023215maandag 20 augustus 2018
€ 100029696maandag 20 augustus 2018
€ 500010966maandag 20 augustus 2018
€ 500025648maandag 20 augustus 2018
€ 200030204maandag 20 augustus 2018
€ 200024029maandag 20 augustus 2018
€ 500008915dinsdag 21 augustus 2018
€ 400022531dinsdag 21 augustus 2018
€ 100003319dinsdag 21 augustus 2018
€ 200022010woensdag 22 augustus 2018
€ 1.000030077woensdag 22 augustus 2018
€ 1.000030489woensdag 22 augustus 2018
€ 1.000002143woensdag 22 augustus 2018
€ 100005232woensdag 22 augustus 2018
€ 300028500woensdag 22 augustus 2018
€ 300030501woensdag 22 augustus 2018
€ 1.000007862woensdag 22 augustus 2018
€ 100030378woensdag 22 augustus 2018
€ 100017067woensdag 22 augustus 2018
€ 500028841woensdag 22 augustus 2018
€ 100030293woensdag 22 augustus 2018
€ 100023583donderdag 23 augustus 2018
€ 1.000005104donderdag 23 augustus 2018
€ 700015495donderdag 23 augustus 2018
€ 1.000028215donderdag 23 augustus 2018
€ 500016206donderdag 23 augustus 2018
€ 100030504donderdag 23 augustus 2018
€ 500025885donderdag 23 augustus 2018
€ 100028347donderdag 23 augustus 2018
€ 200018452donderdag 23 augustus 2018
€ 100017008donderdag 23 augustus 2018
€ 1.800025131donderdag 23 augustus 2018
€ 400013721maandag 3 september 2018
€ 100028629maandag 3 september 2018