Nieuws
18-10-2018
Wij zijn recent door Creditsafe geïnformeerd dat zij haar scoremodellen heeft vervangen. Alle bedr...
lees verder
12-10-2018
De gemiddelde leeftijd van de Geldvoorelkaar.nl-investeerders is 46 jaar. Twintig procent van de i...
lees verder
02-10-2018
 Vanaf 2 oktober is het ook mogelijk om via Geldvoorelkaar.nl te investeren in Flexleningen. ...
lees verder
01-10-2018
De investeerdersnieuwsbrief van oktober is verschenen. Met veel projecten en een paar vooruitblikk...
lees verder
28-09-2018
Opvallend verschil tussen de leningnemers  en  investeerders  bij Geldvoorelkaar.n...
lees verder
Opstart onderneming
Street & Luxury
Project:
18726 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,49
Creditsafe score:
24
Zekerheden:
PRDRHA
Inschrijfperiode nog 47 dagen
Kredietbedrag:
€ 120.000
Geinvesteerd:
€ 18.600
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
9,0%
Looptijd:
60 maanden
Algemeen
Branche:Retail
Producten en/of diensten:High End Concept Store, Webshop en Videokanaal
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 18726.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Updates
12-10-2018
Geldnemers hebben de rente verhoogd van 8,0% naar 9,0%. Deze wijiziging heeft geen invloed op de risicoclassificatie.

De Onderneming
T-shirts waarin na één keer wassen gaatjes zitten, verveelde verkopers voor wie elke vraag te veel is, of weer net naast een kledingstuk grijpen omdat het niet op voorraad is. De kwaliteit, voorraad, en vooral ook de service in modewinkels en detailhandel laten vaak te wensen over. Marktonderzoeken bevestigen dit, en als klant merken wij het ook. Dit moet en kan beter. Street & Luxury speelt in op deze behoefte. Wij zijn een modebedrijf met  exclusieve merken, een uitzonderlijke customer experience, en service zoals we niet meer gewend zijn. Onze stijl kenmerkt zich als luxe met een rauw randje. Deze stijl dragen wij uit in een flagship store in het centrum van Amsterdam, een webshop en een YouTube kanaal, waarin BN’ers hun duurste, mooiste en gekste kleding laten zien. 

Street & Luxury Winkel
Onze winkelmedewerkers zijn nog net geen butlers. Klanten worden ontvangen met hapjes, drankjes en, waar gewenst, een luchtig praatje. Met als gouden regel: behulpzaam en commercieel, maar niet opdringerig. Geen schreeuwerige muziek, maar een ontspannen ervaring. Samen met een exclusieve collectie van gerenommeerde modemerken vormt dat onze succesformule. 

Profiel_18726_2_095149.jpg

Ons winkelpand in Amsterdam

Street & Luxury Webshop
In de webshop vinden klanten dezelfde hoge kwaliteit als in de winkel. Een complete easy-on-the-eye webshop, waarmee je uit je luie stoel de collectie bekijkt, informatie vindt over maten en pasvorm (inclusief mogelijkheden van een kleermaker), en waar je op de hoogte blijft van de laatste modeontwikkelingen.

Street & Luxury TV (YouTube kanaal)
In Street & Luxury TV geeft presentator Juvat Westendorp (bekend van onder meer GTST) een kijkje in de garderobes van BN’ers. Voor BN’ers is dit dé kans zichzelf te laten zien en zich te tonen in de juweeltjes uit hun garderobe. In het gesprek vertellen ze over hun kledingstijl, mode-invloeden en favoriete kledingstukken.

USP’s 
Street & Luxury onderscheidt zich door een exclusief aanbod, betere kwaliteit, maar vooral ook: uitzonderlijke service. In-store creëren wij klantenbinding door een unieke shopper-ervaring. Deze beleving zetten wij online door met onze webshop en Street & Luxury TV. 

Street & Luxury TV biedt ons brede bestaande netwerk van (inter)nationale beroemdheden de kans zich te presenteren, en biedt ons een unieke merkpositionering en interactie met influencers op modegebied.

Profiel_18726_2_140112.jpg

Impressie 1

Verdienmodel
Naast de (online) verkoop van exclusieve kleding verkrijgt Street & Luxury inkomsten uit YouTube video’s en advertenties. Onderstaande cijfers geven een indruk van de gemiddelde inkomsten van een goed lopend YouTube-kanaal in Nederland (gebaseerd op 100.000 abonnees en meer dan 1 miljoen views per maand).

Views vs Watch time
€ 1.000,-
Advertenties / gesponsorde video’s
€ 3.000,-
Merchandise
€ 1.000,-
Totaal
€ 5.000,-

Markt en Strategie 
Wij raadpleegden statistieken van het CBS en interviewden winkeliers, financieel adviseurs, BN’ers en potentiële klanten. Daaruit bleek dat het voor veel Amsterdammers erg belangrijk is goed voor de dag te komen. Miljardenindustrieën spelen in op deze vraag: plastisch chirurgen, schoonheidsspecialisten, kappers, horloge- en zonnebrilaanbieders, etc. In het hogere segment is de vraag naar kleding echter heel specifiek: alleen de beste merken en de meest modebewuste merken voldoen.

Street & Luxury bedient naast klanten met zeer hoge inkomens ook beroemdheden. Door steeds de verwachtingen van onze klanten te overtreffen willen we een loyale klantenkring opbouwen, met een bereik dat door zowel mond-tot-mond reclame als online exposure steeds verder uitbreidt. En hoewel de winkel is gevestigd in Amsterdam richten wij ons via de webshop en ons YouTube-kanaal ook op klanten buiten Amsterdam. 

Wij willen klanten bereiken via ons netwerk, dat bestaat uit een grote groep (inter)nationale bekendheden uit de voetbalwereld en media. Omdat we (ook online) met hen bevriend zijn, hebben wij via Instagram een eenvoudig direct bereik tot hun volledige online achterban met ruim 100.000.000 volgers! Om ons bedrijf te promoten starten we daarom binnenkort een Instagramcampagne. Zo maken deze duizenden potentiële klanten op een ongedwongen manier en via vertrouwde gezichten kennis met Street & Luxury.

Prognoses 

Boekjaar
Omzet
Resultaat na belasting
Vrij beschikbare cashflow
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2019
€    774.000,-
€   80.000,-
€   92.000,-
32%
2020
€ 1.176.000,-
€ 200.000,-
€ 210.000,-
14%
2021
€ 1.260.000,-
€ 225.000,-
€ 233.000,-
12%

De prognoses zijn opgesteld door Remco Ketelaar van StartboardMeer financiële informatie over ons bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 18726’.

Wij zijn allebei 50% aandeelhouder van Street & Luxury B.V. Ons team zal bestaan uit professionals op het gebied van marketing en strategie, financiën en backoffice. In de winkel staat een kundig team, dat elke klant een boven-verwachting-winkelervaring meegeeft. 

Profiel_18726_2_102917.jpg

De Lening
De lening wordt gebruikt om de bedrijfsactiviteiten op te starten. De voornaamste investeringen betreffen de aanschaf van voorraad, inventaris, bedrijfsmiddelen en de investering in het pand. Daarnaast is een bedrag aan werkkapitaal gereserveerd, waarmee de onderneming over voldoende kassaldo beschikt om alle uitgaven in de eerste periode te kunnen dekken. De totale eigen inbreng bedraagt 20% van het investeringsbedrag. De overige 80% vragen wij graag via Geldvoorelkaar.nl aan. 

Het is tegenwoordig erg moeilijk om bij de bank een financiering te krijgen. Een vriend wees ons op Geldvoorelkaar.nl. Zelf financierde hij daar een aantal jaren geleden succesvol een project, en inmiddels is zijn bedrijf met meer dan 100% gegroeid. Dat was voor ons reden om te kijken naar de mogelijkheden van crowdfunding. 

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Voorraad
€   50.000,-
Werkkapitaal
€   40.000,-
Verbouwing pand
€   20.000,-
Borg huur (3 mnd)
€   21.000,-
Inventaris / bedrijfsmiddelen
€   16.000,-
Diversen
€     3.000,-
Totaal
€ 150.000,-
Af: Eigen middelen
€   30.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 120.000,-

Profiel_18726_2_140144.jpg

Impressie 2
Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuïtaire lening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing. 

Geldnemer is Street & Luxury B.V. (externe creditratings: Graydon 0,49% PD / Creditsafe 24). Medegeldnemers zijn de heer S.J. Tremour (BKR C – laag risico) en L.R.M. Macnack (BKR I - hoog risico), die hiermee tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. De BKR score I is het gevolg van een betaalachterstand uit 2003 op een studielening; deze lening is in 2013 volledig afgelost. Sindsdien is er geen sprake geweest van negatieve betaalervaringen of achterstanden. 

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
S.J. Tremour (op dit moment van morele waarde)
 
L.R.M. Macnack (op dit moment van morele waarde)
Depotregeling
2 maandtermijnen
Pandrecht (eerste rang) op
Bankrekeningen van Street & Luxury B.V.
 
Bedrijfsinventaris van Street & Luxury B.V.
 
Voorraad van Street & Luxury B.V.
 
Overlijdenrisicoverzekering op het leven van S.J. Tremour voor een verzekerd bedrag van € 60.000,-
 
Overlijdenrisicoverzekering op het leven van L.R.M. Macnack voor een verzekerd bedrag van € 60.000,-

#ShareYourAmbition
Wij hebben als ondernemers grootse plannen met Street & Luxury. Dat we zelf aan het roer staan van dit bedrijf en zelf gaan bepalen welke koers we varen, is een droom die uitkomt. Allereerst willen wij een stevige fundering neerzetten, voordat wij verder kunnen bouwen. De fundering bestaat volgens ons uit het samenstellen van een sterk team. Wij willen binnen een jaar een begrip in Amsterdam worden. Street & Luxury heeft een direct netwerk bestaande uit nationale en internationale sterren die we direct kunnen inzetten om naamsbekendheid te genereren. Dit gaat naast onze eigen marketingcampagnes van groot belang zijn om bekend te worden bij onze doelgroep. Binnen 3 jaar willen we de volgende grote stad overtuigen van ons winkelconcept, met de winkel in hartje Amsterdam als vlaggenschip.  

Incentive
  • Bij een investering vanaf €    200,- ontvangt u een memberpas op naam incl. 10% korting op uw eerste aankoop
  • Bij een investering vanaf €    500,- ontvangt u een memberpas op naam incl. 15% korting op uw eerste aankoop
  • Bij een investering vanaf € 1.000,- ontvangt u een memberpas op naam incl. 20% korting op uw eerste aankoop 


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 100021679zaterdag 6 oktober 2018
€ 100020146zaterdag 6 oktober 2018
€ 200003497zaterdag 6 oktober 2018
€ 200016565zaterdag 6 oktober 2018
€ 500029876zaterdag 6 oktober 2018
€ 200012128zaterdag 6 oktober 2018
€ 100001389zaterdag 6 oktober 2018
€ 100021386zaterdag 6 oktober 2018
€ 1.500005319zaterdag 6 oktober 2018
€ 100030660zaterdag 6 oktober 2018
€ 500020774zaterdag 6 oktober 2018
€ 500007188zaterdag 6 oktober 2018
€ 100028707zaterdag 6 oktober 2018
€ 500013177zaterdag 6 oktober 2018
€ 100028125zaterdag 6 oktober 2018
€ 500016700zaterdag 6 oktober 2018
€ 300012101zaterdag 6 oktober 2018
€ 200021369zaterdag 6 oktober 2018
€ 500023509zondag 7 oktober 2018
€ 100009551zondag 7 oktober 2018
€ 100019020zondag 7 oktober 2018
€ 100023065zondag 7 oktober 2018
€ 100010207zondag 7 oktober 2018
€ 100005707zondag 7 oktober 2018
€ 100024631zondag 7 oktober 2018
€ 100023718zondag 7 oktober 2018
€ 100016566zondag 7 oktober 2018
€ 500030116zondag 7 oktober 2018
€ 200030035zondag 7 oktober 2018
€ 100021421maandag 8 oktober 2018
€ 100020552maandag 8 oktober 2018
€ 200027136maandag 8 oktober 2018
€ 100021599maandag 8 oktober 2018
€ 200012541maandag 8 oktober 2018
€ 100017241maandag 8 oktober 2018
€ 500025711maandag 8 oktober 2018
€ 100030209maandag 8 oktober 2018
€ 500021847maandag 8 oktober 2018
€ 100015028dinsdag 9 oktober 2018
€ 200026540dinsdag 9 oktober 2018
€ 800030852dinsdag 9 oktober 2018
€ 300008915dinsdag 9 oktober 2018
€ 500030859dinsdag 9 oktober 2018
€ 100010785woensdag 10 oktober 2018
€ 200015480vrijdag 12 oktober 2018
€ 500002934vrijdag 12 oktober 2018
€ 500013699vrijdag 12 oktober 2018
€ 100030881vrijdag 12 oktober 2018
€ 500025483vrijdag 12 oktober 2018
€ 100024649vrijdag 12 oktober 2018
€ 500028841vrijdag 12 oktober 2018
€ 100022645vrijdag 12 oktober 2018
€ 200014164vrijdag 12 oktober 2018
€ 200021625zaterdag 13 oktober 2018
€ 1.000023185zaterdag 13 oktober 2018
€ 100026072zaterdag 13 oktober 2018
€ 500027346maandag 15 oktober 2018
€ 100017851maandag 15 oktober 2018
€ 300030191maandag 15 oktober 2018
€ 300008485maandag 15 oktober 2018
€ 100023935maandag 15 oktober 2018
€ 100030892dinsdag 16 oktober 2018
€ 100010226woensdag 17 oktober 2018
€ 100010006woensdag 17 oktober 2018
€ 1.000030068woensdag 17 oktober 2018
€ 300027263donderdag 18 oktober 2018