Nieuws
13-11-2018
Wat zoeken investeerders in een crowdfundingpitch? Wat willen ze bereiken met hun investeringen? L...
lees verder
08-11-2018
Geldvoorelkaar.nl groeit! Op dit moment hebben we een vacature voor een accountmanager (m/v) en ee...
lees verder
08-11-2018
Met bijna 150 miljoen euro heeft Geldvoorelkaar verreweg het meeste geld via crowdfunding gefacili...
lees verder
30-10-2018
Voor wie niet wil wachten. De novembernieuwsbrief is verstuurd naar investeerders. En ook hier te ...
lees verder
30-10-2018
Vanaf 1 november biedt Geldvoorelkaar.nl een Vastgoedlening aan. Technisch is deze lening vergelij...
lees verder
Overname
Theehuis Mon-Chouette
Project:
18751 Zakelijk
Leendoel:
Overname
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,06
Creditsafe score:
45
Zekerheden:
HYPRDRHANH
Inschrijfperiode nog 52 dagen
Kredietbedrag:
€ 290.000
Geinvesteerd:
€ 85.600
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
84 maanden
Algemeen
Branche:Horeca
Producten en/of diensten:Theehuis 
Social media:Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 18751.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
De Onderneming
Theehuis Mon-Chouette is een verbouwde boerderij middenin het prachtige groene achterland van Leusden, met uitzicht op het Valleikanaal. Het theehuis bestaat al twaalf jaar en is een gewilde tussenstop voor wandelaars en fietsers, die genieten van de rust en natuur. Mon-Chouette dankt zijn naam aan de vele steenuilen die zich rondom het theehuis bevinden (Chouette is de Franse benaming voor steenuil). De stad Amersfoort en de historische Grebbelinie liggen om de hoek. Ook ligt Mon-Chouette aan fietsknooppunten en is het een Toeristisch Overstap Punt (TOP), ANWB Fietsservicepunt (met oplaadmogelijkheid voor de elektrische fiets) en ANWB Gastvrij Plus punt. Wij zijn het gehele jaar 7 dagen per week geopend.

Theehuis Mon-Chouette is door de ANWB uitgeroepen tot gezelligste fietsterras van 2017 én topterras van 2018. Ook is het aangesloten bij Happen&Trappen en Happen&Stappen, waarbij fietsers en wandelaars de omgeving per fiets of te voet verkennen en een gerecht eten bij restaurants die op de route liggen. 

Profiel_18751_2_140858.jpg
Profiel_18751_2_092708.jpg

Naast een plek voor recreanten is Theehuis Mon-Chouette uitermate geschikt voor zakelijke ontmoetingen. Het Theehuis beschikt over ruimten om buiten de werkomgeving rustig te overleggen met volledig verzorgde catering. Ook weten steeds meer medewerkers van internationaal georiënteerde bedrijven zoals, PON Automobielen, AFAS Software en Intergamma vanuit het nabij gelegen bedrijven terrein Leusden de weg naar het theehuis goed te vinden voor een praktische lunch. Dit is een doelgroep waar wij ons nog meer op willen richten.  

Ons huisgemaakte gebak is beroemd. Maar de keuken is meer dan taart. Er wordt volop gebruikgemaakt van lokale en regionale en fairtrade producten, zoals onze koffie en thee van Peeze, bier van bierbrouwerij De Volle Maat uit Leusden en het fairtrade-ijs van IJshoeve Ruitenbeek uit Leusden. Hiermee bereiden de kok en leerling-koks de meest verrassende en smaakvolle gerechten. Theehuis Mon-Chouette is een erkend leerbedrijf, waar jonge koks het vakmanschap leren. 

Profiel_18751_2_142916.jpg

Overname
Wij, Niels en Iris Erkens, zijn beiden werkzaam bij Theehuis Mon-Chouette. Wij hebben de gelegenheid gekregen het bedrijf over te nemen van de huidige eigenaresse, die een stapje terug wil doen. Dat is een kans die wij graag met beide handen aangrijpen! 

Wij zullen het theehuis exploiteren vanuit onze nieuw opgerichte V.O.F. Theehuis Monchouette, waar wij de vennoten van zijn. Samen zullen wij verantwoordelijk zijn voor het aannemen en aansturen van het team, menukaart en inkoop. Ook voor boekingen voor feesten en vergaderingen zijn wij beiden aanspreekbaar. Wij zullen ook samen veel op de werkvloer te vinden zijn en meewerken in het team. Iris is als gediplomeerd leermeester Horeca verantwoordelijk voor de personeelszaken. Zij voert de voortgang- en evaluatiegesprekken en heeft contact met de opleiding van de leerling-koks. Niels is verantwoordelijk voor de administratie, financiën roosters en marketing. 

Naast het theehuis exploiteert de oud-eigenaresse ook een Bed&Breakfast in een naastgelegen verbouwde schapenstal. De Bed&Breakfast wordt niet door ons overgenomen. 

Onze plannen
Naast het huidige theehuis, waar wij gasten voorzien van koffie, lunch en diner, zullen wij ons meer gaan richten op de verhuur als feest- of vergaderlocatie (er is een nieuwe aanbouw gerealiseerd in 2018). Om online goed vindbaar te zijn, melden wij ons aan op toptrouwlocaties.nl en vergaderlocaties.nl en zullen wij marketingacties uitvoeren via kranten en sociale media. 

Leusden werd in 2017 wandelgemeente en wil in 2018 fietsgemeente worden. Wij spelen hierop in door een samenwerking aan te gaan met een fietsverhuurbedrijf. Zo bieden we arrangementen aan die bestaan uit de huur van een fiets en een lunch, diner of borrel bij terugkomst. 

Het team is belangrijk voor ons. Naast het opleiden en begeleiden van leerling-koks willen we medewerkers de kans geven om binnen het bedrijf door te groeien. Ideeën van medewerkers willen we de ruimte geven en hier ons voordeel mee doen. Op deze manier kunnen we het voor mensen interessant maken om bij ons te komen werken.

Wij willen ons onderscheiden door het aanbieden van all-in arrangementen: duidelijk omlijnde pakketten, waarbij de gast precies weet wat hij kan verwachten en voor welk bedrag. Gasten hoeven niet zelf een optelling te maken van de verschillende onderdelen van hun huwelijksfeest of teamuitje en weten meteen waar zij aan toe zijn. 

Profiel_18751_2_092537.jpg

Jaarcijfers en prognoses 
Onderstaande historische en tussentijdse cijfers betreffen de exploitatie van de oud-eigenaar van Theehuis Mon-Chouette. De prognoses zijn gebaseerd op deze resultaten en betreffen de situatie na overname door onze V.O.F. Theehuis Monchouette.

Boekjaar
Omzet
Resultaat voor belasting
Vrij beschikbare cashflow
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2016
€ 214.000,-
€   22.000,-
 
 
2017
€ 254.000,-
€   32.000,-
 
 
2018 Q1+Q2
€ 151.000,-
€   27.000,-

 
Prognoses
 
 
 
2018
€ 338.000,-
€ 50.000,-

2019
€ 523.000,-
€ 119.000,-
€ 69.000,-
60%
2020
€ 703.000,-
€ 182.000,-
€ 129.000,-
32%

De jaarcijfers zijn opgesteld door F.N.J. Huijser AA van Stipt Accountants. De prognoses zijn getoetst door Credion op haalbaarheid. De prognose van 2018 hebben wij al ruim gehaald. Dit leert ons dat de verwachte groei realistisch is. Meer financiële informatie over Mon-Chouette leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 18751’.

In 2018 is een belangrijke uitbouw gerealiseerd, waardoor Mon-Chouette nu beschikt over een ruime locatie om feesten en partijen te organiseren. Hiermee kunnen wij aan een veel gestelde vraag voldoen, waarmee wordt verwacht dat de aanvullende ruimte voor een belangrijke verbetering van het bedrijfsresultaat zal zorgen.

Profiel_18751_2_142116.jpg

De Lening
Dankzij onze financieel adviseur zijn wij terechtgekomen bij crowdfunding als manier om de overname te financieren. Door een stapelfinanciering van Geldvoorelkaar.nl en Mogelijk B.V. kunnen wij onze plannen realiseren. 

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Bedrijfs onroerend goed 
€ 395.000,-
Goodwill
€   52.500,-
Inventaris en website
€   25.000,-
Voorraad
€     2.500,-
Werkkapitaal
€   22.000,-
Financieringskosten en depotregeling
€   28.000,-
Totaal
€ 525.000,-
Af: Eigen middelen
€   10.000,- 
Af: Lening via Mogelijk B.V.*
€ 225.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 290.000,-

* De lening via Mogelijk B.V. betreft een lineair dalende lening ter hoogte van € 225.000,- met een rente van 5,98% en een looptijd van 20 jaar. Als zekerheid vestigt Mogelijk B.V. een eerste hypotheekrecht op het bedrijfspand ten bedrage van € 225.000,-.

Profiel_18751_2_092628.jpg

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuïtaire lening met een looptijd van 84 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing. 

Geldnemer is Theehuis Monchouette (externe creditratings: Graydon 0,06% PD / Creditsafe 45). Dit is de vennootschap onder firma van de heer N.J.C. Erkens (BKR onbekend) en de mevrouw I.C. Juffer (BKR onbekend), die hiermee tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
N.J.C. Erkens (op dit moment van morele waarde)
 
I.C. Juffer (op dit moment van morele waarde)
Depotregeling
2 maandtermijnen
Tweede hypotheek
Op het bedrijfspand, met een marktwaarde van € 485.000,-(taxatiedatum 21-8-2018). De eerste hypothecaire inschrijving door Mogelijk B.V. bedraagt € 225.000,-.
Negatieve Hypotheekverklaring
Aanvullend op de 2e hypotheek zal worden vastgelegd dat binnen de hypothecaire inschrijvingen niet aanvullend geleend mag worden en het pand niet verder belast zal worden met nieuwe hypotheekrechten. 
Pandrecht (eerste rang) op
Bankrekeningen van de V.O.F.
 
Inventaris van de V.O.F.
 
Voorraad van de V.O.F.
 
Overlijdensrisicoverzekering op het leven van beide vennoten voor een verzekerd bedrag van € 290.000,-

#ShareYourAmbition
Wij zijn een ambitieus (kersvers) horeca-echtpaar, met veel kennis van het vak én het bedrijf. Ons doel is om Theehuis Mon-Chouette samen met het team te laten groeien, want daarvoor hebben we onze medewerkers meer dan nodig! Van successen groei je, en hoe mooi is het om dat gezamenlijk te doen.

Theehuis Mon-Chouette is een bekende naam in de omgeving. Wij willen het succes en de kwaliteit van de vorige eigenaresse hooghouden, en daarnaast uitbreiden met feesten en vergaderingen. Omdat wij beiden al bij het theehuis werken, is het relatief eenvoudig om op dezelfde voet verder te gaan. Wij weten wat onze klanten willen en kunnen hen daarmee ook behouden. 

Profiel_18751_2_143036.jpg

Incentive 
  • Bij een investering vanaf € 100,- ontvangt u een gratis kop koffie of thee met een specialiteit van het huis.
  • Bij een investering vanaf € 300,- ontvangt u een goedgevulde picknickrugzak.
  • Bij een investering vanaf € 500,- ontvangt u 10% korting op iedere rekening gedurende de eerste 6 maanden van de looptijd van deze lening.
  • Bij een investering vanaf € 1.000,- ontvangt u 10% korting op iedere rekening gedurende de eerste 12 maanden van de looptijd van deze lening. 
Updates
5-11-2018: Op verzoek is de naam verwijderd van de partij die de prognoses heeft opgesteld.

6-11-2018Abusievelijk is vanaf vrijdag 2 november tot en met maandag 5 november 2018 gemeld dat Kracht Acht de prognoses heeft opgesteld. Dit is onjuist, evenals de nadien geplaatste rectificatie op 5 november 2018. De prognoses zijn opgesteld door Niels en Iris als kopers en door Credion getoetst op haalbaarheid. Kracht Acht is uitsluitend betrokken geweest bij de overname van Theehuis Mon-Chouette als adviseur van de verkoper en heeft ook uitsluitend binnen deze kaders adviesdiensten verricht aan en gericht op het belang van de verkoper.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 500026877maandag 5 november 2018
€ 200027473maandag 5 november 2018
€ 100018353maandag 5 november 2018
€ 200015933maandag 5 november 2018
€ 500011837maandag 5 november 2018
€ 400023480maandag 5 november 2018
€ 500030985maandag 5 november 2018
€ 1.000029012maandag 5 november 2018
€ 100020191maandag 5 november 2018
€ 500008915maandag 5 november 2018
€ 1.000028060maandag 5 november 2018
€ 100025572maandag 5 november 2018
€ 1.500007496maandag 5 november 2018
€ 100021679maandag 5 november 2018
€ 100010955maandag 5 november 2018
€ 100005320maandag 5 november 2018
€ 300028119maandag 5 november 2018
€ 500006704maandag 5 november 2018
€ 1.000026660maandag 5 november 2018
€ 700009818maandag 5 november 2018
€ 200018641maandag 5 november 2018
€ 100019959maandag 5 november 2018
€ 500008771maandag 5 november 2018
€ 300028555maandag 5 november 2018
€ 500024142maandag 5 november 2018
€ 100024236maandag 5 november 2018
€ 100028074maandag 5 november 2018
€ 200014531maandag 5 november 2018
€ 500021750maandag 5 november 2018
€ 100020146maandag 5 november 2018
€ 100024784maandag 5 november 2018
€ 1.000011954maandag 5 november 2018
€ 500013177maandag 5 november 2018
€ 200003783maandag 5 november 2018
€ 200004683maandag 5 november 2018
€ 1.500031005maandag 5 november 2018
€ 500025381maandag 5 november 2018
€ 100007205maandag 5 november 2018
€ 100030881maandag 5 november 2018
€ 100030054maandag 5 november 2018
€ 500018537maandag 5 november 2018
€ 300008605maandag 5 november 2018
€ 300003572maandag 5 november 2018
€ 1.000026845maandag 5 november 2018
€ 300028500maandag 5 november 2018
€ 2.000025281maandag 5 november 2018
€ 100011455maandag 5 november 2018
€ 100010226maandag 5 november 2018
€ 500030882maandag 5 november 2018
€ 200026966maandag 5 november 2018
€ 100019020maandag 5 november 2018
€ 100009551maandag 5 november 2018
€ 1.000011125maandag 5 november 2018
€ 200016566maandag 5 november 2018
€ 100031055maandag 5 november 2018
€ 300016565maandag 5 november 2018
€ 200014500maandag 5 november 2018
€ 200024649maandag 5 november 2018
€ 200003878maandag 5 november 2018
€ 100014442maandag 5 november 2018
€ 300009360maandag 5 november 2018
€ 300010307maandag 5 november 2018
€ 300030790maandag 5 november 2018
€ 100014792maandag 5 november 2018
€ 500021413maandag 5 november 2018
€ 1.000022271maandag 5 november 2018
€ 100010785maandag 5 november 2018
€ 100023718maandag 5 november 2018
€ 100017311maandag 5 november 2018
€ 1.500005319maandag 5 november 2018
€ 800012560maandag 5 november 2018
€ 300026072maandag 5 november 2018
€ 400021448maandag 5 november 2018
€ 500015754maandag 5 november 2018
€ 10.000024561maandag 5 november 2018
€ 300005133maandag 5 november 2018
€ 500005094maandag 5 november 2018
€ 100023859maandag 5 november 2018
€ 400028239maandag 5 november 2018
€ 1.000029681maandag 5 november 2018
€ 100022399maandag 5 november 2018
€ 200012541maandag 5 november 2018
€ 1.000029743dinsdag 6 november 2018
€ 200018878dinsdag 6 november 2018
€ 500030807dinsdag 6 november 2018
€ 900014164dinsdag 6 november 2018
€ 300029448dinsdag 6 november 2018
€ 100021767dinsdag 6 november 2018
€ 300030191dinsdag 6 november 2018
€ 100030151dinsdag 6 november 2018
€ 500020495dinsdag 6 november 2018
€ 5.000025549dinsdag 6 november 2018
€ 300029768dinsdag 6 november 2018
€ 300006498dinsdag 6 november 2018
€ 100031067dinsdag 6 november 2018
€ 500031003dinsdag 6 november 2018
€ 500021847dinsdag 6 november 2018
€ 100022275dinsdag 6 november 2018
€ 1.000017067dinsdag 6 november 2018
€ 200016135dinsdag 6 november 2018
€ 500002587dinsdag 6 november 2018
€ 1.000013626dinsdag 6 november 2018
€ 200015480woensdag 7 november 2018
€ 300026532woensdag 7 november 2018
€ 100015701woensdag 7 november 2018
€ 500011383woensdag 7 november 2018
€ 100014303woensdag 7 november 2018
€ 100015265woensdag 7 november 2018
€ 300026252woensdag 7 november 2018
€ 100020497woensdag 7 november 2018
€ 300022645donderdag 8 november 2018
€ 2.500017901donderdag 8 november 2018
€ 500012101donderdag 8 november 2018
€ 500003963vrijdag 9 november 2018
€ 2.000031001vrijdag 9 november 2018
€ 100016306vrijdag 9 november 2018
€ 100022397vrijdag 9 november 2018
€ 5.000030593vrijdag 9 november 2018
€ 300001403zaterdag 10 november 2018
€ 200026700zaterdag 10 november 2018
€ 1.000000446zaterdag 10 november 2018
€ 100018639zaterdag 10 november 2018
€ 300011688zaterdag 10 november 2018
€ 300014783zondag 11 november 2018
€ 2.000006001zondag 11 november 2018
€ 5.000031126zondag 11 november 2018
€ 400030959zondag 11 november 2018
€ 100030209maandag 12 november 2018
€ 500019537maandag 12 november 2018
€ 100014985maandag 12 november 2018
€ 200031154maandag 12 november 2018
€ 2.000028632dinsdag 13 november 2018
€ 200026355dinsdag 13 november 2018
€ 800006989dinsdag 13 november 2018
€ 200031162dinsdag 13 november 2018
€ 100013615dinsdag 13 november 2018
€ 200031163dinsdag 13 november 2018
€ 1.500002641dinsdag 13 november 2018
€ 1.000031170woensdag 14 november 2018