Nieuws
26-03-2019
Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfunding platform van Nederland, blijft een sterke groei doorm...
lees verder
21-03-2019
Waar moet je op letten als je investeert via crowdfunding? En wat is belangrijk voor ondernemers d...
lees verder
20-03-2019
Accountants hebben alle bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis in huis om een prominentere ...
lees verder
19-03-2019
In onderstaande factsheet presenteren wij u de cijfers vanaf de start van Geldvoorelkaar.nl tot 1 ...
lees verder
12-03-2019
Key West draait best Hoe gaat het nu met…. Jos van der Lee? Geldvoorelkaar.nl portretteert onder...
lees verder
Voorfinanciering voorraden
Q Watersports II
Project:
18782 Zakelijk
Leendoel:
Voorfinanciering voorraden
Classificatie:
n.v.t.
G-PD percentage:
1,50
Creditsafe score:
35
Zekerheden:
PRHAAV
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 390.000
Geinvesteerd:
€ 390.000
Product:
Aflossingsvrij
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
12 maanden
100%
Algemeen
Branche:Watersport
Producten en/of diensten:Stand Up Paddle Boards
Social media:Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapporten.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 18782.pdf
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Vooraf
Q Watersports II is het vervolg op onze succesvolle crowdfundingactie van vorig jaar. In 2018 heeft het team van Q Watersports ruim boven verwachting gepresteerd en konden wij de lening vervroegd aflossen. Seizoen 2019 wordt nu voorbereid en daarom wendt Q Watersports zich wederom tot de investeerders van Geldvoorelkaar.nl.

Het Q Watersports team heet u als bestaande investeerder een hartelijk welkom terug ‘aan boord’, en nieuwe investeerders hartelijk welkom; Let’s ride this wave together!

De Onderneming
Wij, Gertjan en Pleuni Holthausen (vader en dochter) zijn in 2015 met Q Watersports gestart met de verkoop van SUP-boards (Stand Up Paddle boards) en daarnaast in 2016 gestart met de verkoop van opblaasbare jacuzzi’s en toebehoren.

2018 was het jaar waarin de interesse voor SUPs verbreed werd van watersportliefhebbers naar overige consumentdoelgroepen. Vakantiegangers nemen bijvoorbeeld een opblaasbare SUP mee op vakantie, stadsmensen staan ermee op de grachten en meren, en zowel jong als oud gebruikt de SUP steeds meer als ontspannen manier van sporten. De Europese kranten stonden het afgelopen jaar vol met foto’s van mensen op een SUP.

Profiel_18782_2_160409.jpg

Assortiment en verkoopkanalen
In 2018 werd in nauwe samenwerking met ontwerpers en SUP-fans een nieuwe lijn SUP-boards ontwikkeld. Dit eigen merk werd zeer goed ontvangen afgelopen seizoen, en voor komend seizoen wordt de lijn verder uitgebreid met populaire modellen. Met de opzet van het eigen merk en de uitbreiding van het assortiment is Q Watersports B.V. verder gegaan onder de naam Q31 B.V. Q Watersports blijft de handelsnaam voor alle verkoopactiviteiten. 

Q Watersports heeft een multichannel verkoopstrategie: 
 • DealernetwerkHet reeds opgebouwde offline dealernetwerk van 70+ retailers door heel Europa zorgt voor de afzet van containervolumes die ingekocht worden in China. Een dealernetwerk is, ondanks de voorfinanciering door dealers, kapitaalintensief met lagere marges. 
 • Dropshipping – Q Watersports heeft nauwe dropshippingsamenwerkingen met enkele webwinkels. De webwinkels verkopen onze producten en Q Watersports verzorgt de klantenservice, verzending en aftersales. Hiermee kunnen wij snel op nieuwe markten inspelen met minimale investeringskosten, maar ontvangen wij wel een lagere marge.   
 • E-commerce – Q Watersports is vanaf dit jaar in eigen beheer gaan verkopen via bestaande e-commerce platforms als Amazon, Ebay, Marktplaats en Bol.com. Via deze kanalen kunnen wij een snelle introductie op Europese markten realiseren met direct klantcontact en beperkte marketingkosten. Nadelen zijn de hoge afhankelijkheid van het beleid van de platforms en de relatief hoge kosten.  
 • Eigen webwinkels – In markten waar wij de sterkste groei merken, hebben wij onder eigen naam de webwinkels supboardsshop.com en opblaasbarejacuzzis.nl geïntroduceerd. Voordelen zijn de aanzienlijk hogere marges, beschikking over klantinformatie en onafhankelijkheid van anderen. Nadelig zijn de hoge investeringkosten in webdesign en marketing.
Q Watersports BV bereidt zich op dit moment voor op seizoen 2019. Elk jaar wordt het dealernetwerk en dropshipping netwerk uitgebreid. Ook is het assortiment uitgebreid met een eigen merk SUP-boardlijn en hebben wij het bestaande assortiment uitgebreid. 

Groeimarkt 
De fabrikanten van SUP's verwachten een doorzettende groei in 2019. Wij merken deze groei aan de verzoeken van onze klanten, de pre-orders van dealers, en de zoekresultaattrends (Google en Amazon) van consumenten die naar SUP's zoeken. Aanvullend zien we dat de early adaptors uit 2014 nu op zoek zijn naar een vervanging voor hun SUP-board.

De SUP-markt groeit zo hard, dat de vraag naar onze SUP-boards met de bestaande cashflow niet meer zelf te financieren is. Hierdoor moet Q Watersports gedurende het seizoen te vaak 'nee' verkopen aan klanten. Ondanks aanvullende liquiditeit uit onze vorige crowdfundlening, hadden wij 50% meer omzet kunnen maken als er extra liquiditeit voor handen was geweest.Onze marktanalyse voor 2019 geeft wederom flinke groeiverwachting aan voor SUP's en jacuzzi’s in Europa. Analisten verwachten zelfs een verdubbeling van de totale SUP-markt en aansluitend nog een groei van 12% tot 2028 (bronnen: Statista, Technavio en Fact.MR).

Door het aantrekken van een nieuwe, hogere financiering hoeven wij in seizoen 2019 minder “nee” meer te verkopen en kunnen we hierdoor onze onderneming laten groeien. 

Profiel_18782_2_160445.jpg

Automatisering en operatie 
Afgelopen jaar is het voorraadsysteem en boekhoudpakket volledig geautomatiseerd. Dit zorgde ervoor dat er veel meer tijd is vrijgekomen voor operationele taken. Er is een koppeling gemaakt tussen ons centrale voorraadsysteem en de verschillende e-commerce platforms, waardoor de voorraad te allen tijde actueel is en de pakbonnen gestandaardiseerd in het magazijn verwerkt worden. Ook is het centrale voorraadsysteem gekoppeld aan de boekhouding, zodat we continu inzicht hebben in onze liquiditeit. Dit seizoen zal het inkoopproces geautomatiseerd worden in ons boekhoudpakket.

Organisatie

Profiel_18782_2_154219.jpg

Wij hebben allebei ruime ervaring met inkoopkanalen uit China en het opzetten van dealernetwerken in Europa en worden bijgestaan door vennoot Koen van Nistelrooij, die zich bezig houdt met de automatisering van de bedrijfsprocessen en de financiën. Voor seizoen 2019 hebben wij een marketing- en salesmedewerker aangenomen, die verantwoordelijkheid neemt voor de groei van het bedrijf. Deze persoon heeft een achtergond in B2C en B2B business development bij o.a. Apple, Nike en Ring.

Jaarcijfers en prognoses Q31 B.V. 

Boekjaar
Omzet
2015
€    432.000,-
2016
€    261.000,-
2017
€    634.000,-
2018 t/m Q3
€ 1.287.000,-
Prognoses
 
2018
€ 1.292.000,-
2019
€ 2.500.000,-
2020
€ 3.500.000,-

Q31 B.V. heeft sinds 2016 een positief bedrijfsresultaat en is sinds 2017 winstgevend. Uit concurrentieoverwegingen en vanwege onze onderhandelingspositie wordt verdere informatie niet openbaar gemaakt. Ten opzichte van de prognose ten tijde van de vorige crowdfundingactie heeft Q Watersports de omzet (en brutomarge) voor 2019 reeds in 2018 gerealiseerd. De prognoses zijn conservatief opgesteld. De jaarcijfers en prognoses zijn opgesteld door ACE Accounting uit Varsseveld. Meer financiële informatie over ons bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 018782’.

De Lening
Q Watersports heeft te maken met seizoensgebonden liquiditeitstekorten, wat betekent dat wij gedurende het 2018 hoogseizoen diverse keren 'nee' moesten verkopen aan klanten en genoodzaakt waren onze inkoop te spreiden. Tevens werd er afgelopen jaar een aantal producten in Europese warehouses ingekocht in plaats van direct bij de fabrikant in China om liquiditeit te winnen. Deze vorm van inkoop levert lagere marges op dan wanneer er direct bij de fabrikant ingekocht kan worden.

Om de inkoop voor seizoen 2019 te realiseren is er een voorfinancieringsbehoefte van € 400.000,-, die aan het einde van het seizoen volledig wordt afgelost. Dit bedrag zal aangewend worden om liquiditeitsgaten voor de inkoop van voorraad te financieren. De totale inkoop voor 2019 is geprognotiseerd op € 1.8 miljoen. Met meer liquiditeit kunnen wij groter en flexibeler inkopen, waarmee het verkoopseizoen 2019 wordt geoptimaliseerd. Orders voor nieuwe SUP-boards dienen uiterlijk in december geplaatst te worden en worden tussen maart en juli uitgeleverd. De laatste containers worden “last minute” besteld om zo bij te kunnen sturen. Door middel van de forecast van onze grootste dealers en onze eigen verkoopkanalen wordt incourante voorraad tot een minimum beperkt. Voorgaande jaren is het ons altijd gelukt om nagenoeg leeg te verkopen. Het SUP-seizoen eindigt in augustus; dan is alle voorraad verkocht en betaald.

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Inkoop voorraad seizoen 2019
€ 400.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 400.000,-

Profiel_18782_2_160530.jpg

Na de succesvolle crowdfundingactie voor seizoen 2018, willen we nu verder groeien met de Geldvoorelkaar.nl investeerders. Banken investeren niet snel in korte-termijn-leningen, en tot vorig jaar hebben wij ons met eigen middelen altijd kunnen redden. Maar de markt waar wij ons in bevinden groeit snel en het zou zonde zijn als wij hier niet in mee kunnen groeien.

Mochten we onverhoopt aan het einde van het seizoen nog met voorraad overblijven van goederen die het komende jaar niet meer verkocht zullen worden (bijvoorbeeld omdat de fabrikant het model niet meer zal produceren), dan kunnen deze gemakkelijk verkocht worden in een eindejaarsuitverkoop. 

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Aflossingsvrije lening met een looptijd van 12 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders bouwen gedurende de looptijd van de lening rente op. De volledige aflossing en de opgebouwde rente worden aan het einde van looptijd terugbetaald.

Geldnemer is Q31 B.V. (externe creditratings: Graydon 1,50% PD / Creditsafe 35). 

Medegeldnemers zijn:
 • Pepes Holding B.V. (Graydon 0,10% PD / Creditsafe 66)
 • Dream Big Holding B.V. (Graydon 0,06% PD / Creditsafe 74)
 • Karhod Holding B.V. (Graydon 1,18% PD / Creditsafe 62)
 • G.J.K.M. Holthausen (BKR score G - gemiddeld risico)
 • P. Holthausen (BKR score onbekend)
 • K.G.J. van Nistelrooij (BKR score onbekend)
Omdat bij de aflossingsvrije lening geen sprake is van een reeks van rente- en aflossingsverplichtingen die betaald dienen te worden uit een continue kasstroom, wordt bij de aflossingsvrije lening geen classificatie toegekend (classificatie "n.v.t."). 

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
G.J.K.M. Holthausen (op dit moment van morele waarde)
 
P. Holthausen (op dit moment van morele waarde)
 
K.G.J. van Nistelrooij (op dit moment van morele waarde)
Pandrecht (eerste rang) op
Debiteuren van Q31 B.V.
 
Bankrekeningen van Q31 B.V.
 
Bedrijfsinventaris van Q31 B.V.
 
Voorraad van Q31 B.V.
Achterstellingsverklaring
De lening van Karhod Holding B.V. ten bedrage van € 49.000,- wordt achtergesteld ten opzichte van de lening via Geldvoorelkaar.nl. Gedurende de looptijd mag uitsluitend rente betaald worden over deze lening.

Lening 17312 is na 8 maanden looptijd volledig afgelost. Het betrof een aflossingsvrije lening van 9 maanden. 

#ShareYourAmbition
Het is onze ambities een financieel gezonde onderneming te zijn, die uitgroeit tot een van de belangrijkste Europese SUP-distributeurs. Daarnaast willen wij bij alles wat wij doen verantwoorde keuzes maken voor de wereld van onze kinderen. Concreet betekent het dat wij voor ons eigen SUP-merk werken aan:
 • ecologisch verantwoorde producten en verpakkingen. 
 • de ontwikkeling van SUP onderdelen en accessoires van gerecycled PVC.
 • de organistatie van evenementen om meren, rivieren en zeeën schoon te maken, door te promoten dat afval uit het water gevist wordt door SUP'ers en door goede doelen hierin te steunen. 
 • recylcing van oude SUP's
Incentive 
 • Bij een investering vanaf € 100,- ontvangt u eenmalig 5% korting bij een aankoop in één van onze webshops. 
 • Bij een investering vanaf € 500,- ontvangt u eenmalig 15% korting bij een aankoop in één van onze webshops.
 • Onder de investeerders met een investering vanaf € 1.000,- zullen aanvullend drie SUP-boards ter waarde van € 600,- per stuk verloot worden.
Profiel_18782_2_160611.jpg


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 400maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 400maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 400maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 3.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 400maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 2.500maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 3.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 2.500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 4.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 2.500maandag 22 oktober 2018
€ 400maandag 22 oktober 2018
€ 12.500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 900maandag 22 oktober 2018
€ 1.200maandag 22 oktober 2018
€ 1.500maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 4.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.500maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 4.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 20.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 600maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 10.000maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 1.300maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 600maandag 22 oktober 2018
€ 10.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 1.500maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 2.500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 2.500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 3.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 400maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 3.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 2.500maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 400maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 400maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 4.000maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 400maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 600maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 1.500maandag 22 oktober 2018
€ 2.500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 2.500maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 2.500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 10.000maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 5.000maandag 22 oktober 2018
€ 10.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 900maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 10.000maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 1.000maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 100maandag 22 oktober 2018
€ 400maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 500maandag 22 oktober 2018
€ 2.000maandag 22 oktober 2018
€ 300maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 200maandag 22 oktober 2018
€ 500woensdag 24 oktober 2018
€ 500woensdag 24 oktober 2018