Nieuws
13-11-2018
Wat zoeken investeerders in een crowdfundingpitch? Wat willen ze bereiken met hun investeringen? L...
lees verder
08-11-2018
Geldvoorelkaar.nl groeit! Op dit moment hebben we een vacature voor een accountmanager (m/v) en ee...
lees verder
08-11-2018
Met bijna 150 miljoen euro heeft Geldvoorelkaar verreweg het meeste geld via crowdfunding gefacili...
lees verder
30-10-2018
Voor wie niet wil wachten. De novembernieuwsbrief is verstuurd naar investeerders. En ook hier te ...
lees verder
30-10-2018
Vanaf 1 november biedt Geldvoorelkaar.nl een Vastgoedlening aan. Technisch is deze lening vergelij...
lees verder
Voorfinanciering voorraden
Q Watersports II
Project:
18782 Zakelijk
Leendoel:
Voorfinanciering voorraden
Classificatie:
n.v.t.
G-PD percentage:
1,50
Creditsafe score:
35
Zekerheden:
PRHAAV
Project is volgeschreven
Kredietbedrag:
€ 390.000
Geinvesteerd:
€ 390.000
Product:
Aflossingsvrij
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
12 maanden
100%
Algemeen
Branche:Watersport
Producten en/of diensten:Stand Up Paddle Boards
Social media:Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapporten.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 18782.pdf
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Vooraf
Q Watersports II is het vervolg op onze succesvolle crowdfundingactie van vorig jaar. In 2018 heeft het team van Q Watersports ruim boven verwachting gepresteerd en konden wij de lening vervroegd aflossen. Seizoen 2019 wordt nu voorbereid en daarom wendt Q Watersports zich wederom tot de investeerders van Geldvoorelkaar.nl.

Het Q Watersports team heet u als bestaande investeerder een hartelijk welkom terug ‘aan boord’, en nieuwe investeerders hartelijk welkom; Let’s ride this wave together!

De Onderneming
Wij, Gertjan en Pleuni Holthausen (vader en dochter) zijn in 2015 met Q Watersports gestart met de verkoop van SUP-boards (Stand Up Paddle boards) en daarnaast in 2016 gestart met de verkoop van opblaasbare jacuzzi’s en toebehoren.

2018 was het jaar waarin de interesse voor SUPs verbreed werd van watersportliefhebbers naar overige consumentdoelgroepen. Vakantiegangers nemen bijvoorbeeld een opblaasbare SUP mee op vakantie, stadsmensen staan ermee op de grachten en meren, en zowel jong als oud gebruikt de SUP steeds meer als ontspannen manier van sporten. De Europese kranten stonden het afgelopen jaar vol met foto’s van mensen op een SUP.

Profiel_18782_2_160409.jpg

Assortiment en verkoopkanalen
In 2018 werd in nauwe samenwerking met ontwerpers en SUP-fans een nieuwe lijn SUP-boards ontwikkeld. Dit eigen merk werd zeer goed ontvangen afgelopen seizoen, en voor komend seizoen wordt de lijn verder uitgebreid met populaire modellen. Met de opzet van het eigen merk en de uitbreiding van het assortiment is Q Watersports B.V. verder gegaan onder de naam Q31 B.V. Q Watersports blijft de handelsnaam voor alle verkoopactiviteiten. 

Q Watersports heeft een multichannel verkoopstrategie: 
 • DealernetwerkHet reeds opgebouwde offline dealernetwerk van 70+ retailers door heel Europa zorgt voor de afzet van containervolumes die ingekocht worden in China. Een dealernetwerk is, ondanks de voorfinanciering door dealers, kapitaalintensief met lagere marges. 
 • Dropshipping – Q Watersports heeft nauwe dropshippingsamenwerkingen met enkele webwinkels. De webwinkels verkopen onze producten en Q Watersports verzorgt de klantenservice, verzending en aftersales. Hiermee kunnen wij snel op nieuwe markten inspelen met minimale investeringskosten, maar ontvangen wij wel een lagere marge.   
 • E-commerce – Q Watersports is vanaf dit jaar in eigen beheer gaan verkopen via bestaande e-commerce platforms als Amazon, Ebay, Marktplaats en Bol.com. Via deze kanalen kunnen wij een snelle introductie op Europese markten realiseren met direct klantcontact en beperkte marketingkosten. Nadelen zijn de hoge afhankelijkheid van het beleid van de platforms en de relatief hoge kosten.  
 • Eigen webwinkels – In markten waar wij de sterkste groei merken, hebben wij onder eigen naam de webwinkels supboardsshop.com en opblaasbarejacuzzis.nl geïntroduceerd. Voordelen zijn de aanzienlijk hogere marges, beschikking over klantinformatie en onafhankelijkheid van anderen. Nadelig zijn de hoge investeringkosten in webdesign en marketing.
Q Watersports BV bereidt zich op dit moment voor op seizoen 2019. Elk jaar wordt het dealernetwerk en dropshipping netwerk uitgebreid. Ook is het assortiment uitgebreid met een eigen merk SUP-boardlijn en hebben wij het bestaande assortiment uitgebreid. 

Groeimarkt 
De fabrikanten van SUP's verwachten een doorzettende groei in 2019. Wij merken deze groei aan de verzoeken van onze klanten, de pre-orders van dealers, en de zoekresultaattrends (Google en Amazon) van consumenten die naar SUP's zoeken. Aanvullend zien we dat de early adaptors uit 2014 nu op zoek zijn naar een vervanging voor hun SUP-board.

De SUP-markt groeit zo hard, dat de vraag naar onze SUP-boards met de bestaande cashflow niet meer zelf te financieren is. Hierdoor moet Q Watersports gedurende het seizoen te vaak 'nee' verkopen aan klanten. Ondanks aanvullende liquiditeit uit onze vorige crowdfundlening, hadden wij 50% meer omzet kunnen maken als er extra liquiditeit voor handen was geweest.Onze marktanalyse voor 2019 geeft wederom flinke groeiverwachting aan voor SUP's en jacuzzi’s in Europa. Analisten verwachten zelfs een verdubbeling van de totale SUP-markt en aansluitend nog een groei van 12% tot 2028 (bronnen: Statista, Technavio en Fact.MR).

Door het aantrekken van een nieuwe, hogere financiering hoeven wij in seizoen 2019 minder “nee” meer te verkopen en kunnen we hierdoor onze onderneming laten groeien. 

Profiel_18782_2_160445.jpg

Automatisering en operatie 
Afgelopen jaar is het voorraadsysteem en boekhoudpakket volledig geautomatiseerd. Dit zorgde ervoor dat er veel meer tijd is vrijgekomen voor operationele taken. Er is een koppeling gemaakt tussen ons centrale voorraadsysteem en de verschillende e-commerce platforms, waardoor de voorraad te allen tijde actueel is en de pakbonnen gestandaardiseerd in het magazijn verwerkt worden. Ook is het centrale voorraadsysteem gekoppeld aan de boekhouding, zodat we continu inzicht hebben in onze liquiditeit. Dit seizoen zal het inkoopproces geautomatiseerd worden in ons boekhoudpakket.

Organisatie

Profiel_18782_2_154219.jpg

Wij hebben allebei ruime ervaring met inkoopkanalen uit China en het opzetten van dealernetwerken in Europa en worden bijgestaan door vennoot Koen van Nistelrooij, die zich bezig houdt met de automatisering van de bedrijfsprocessen en de financiën. Voor seizoen 2019 hebben wij een marketing- en salesmedewerker aangenomen, die verantwoordelijkheid neemt voor de groei van het bedrijf. Deze persoon heeft een achtergond in B2C en B2B business development bij o.a. Apple, Nike en Ring.

Jaarcijfers en prognoses Q31 B.V. 

Boekjaar
Omzet
2015
€    432.000,-
2016
€    261.000,-
2017
€    634.000,-
2018 t/m Q3
€ 1.287.000,-
Prognoses
 
2018
€ 1.292.000,-
2019
€ 2.500.000,-
2020
€ 3.500.000,-

Q31 B.V. heeft sinds 2016 een positief bedrijfsresultaat en is sinds 2017 winstgevend. Uit concurrentieoverwegingen en vanwege onze onderhandelingspositie wordt verdere informatie niet openbaar gemaakt. Ten opzichte van de prognose ten tijde van de vorige crowdfundingactie heeft Q Watersports de omzet (en brutomarge) voor 2019 reeds in 2018 gerealiseerd. De prognoses zijn conservatief opgesteld. De jaarcijfers en prognoses zijn opgesteld door ACE Accounting uit Varsseveld. Meer financiële informatie over ons bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 018782’.

De Lening
Q Watersports heeft te maken met seizoensgebonden liquiditeitstekorten, wat betekent dat wij gedurende het 2018 hoogseizoen diverse keren 'nee' moesten verkopen aan klanten en genoodzaakt waren onze inkoop te spreiden. Tevens werd er afgelopen jaar een aantal producten in Europese warehouses ingekocht in plaats van direct bij de fabrikant in China om liquiditeit te winnen. Deze vorm van inkoop levert lagere marges op dan wanneer er direct bij de fabrikant ingekocht kan worden.

Om de inkoop voor seizoen 2019 te realiseren is er een voorfinancieringsbehoefte van € 400.000,-, die aan het einde van het seizoen volledig wordt afgelost. Dit bedrag zal aangewend worden om liquiditeitsgaten voor de inkoop van voorraad te financieren. De totale inkoop voor 2019 is geprognotiseerd op € 1.8 miljoen. Met meer liquiditeit kunnen wij groter en flexibeler inkopen, waarmee het verkoopseizoen 2019 wordt geoptimaliseerd. Orders voor nieuwe SUP-boards dienen uiterlijk in december geplaatst te worden en worden tussen maart en juli uitgeleverd. De laatste containers worden “last minute” besteld om zo bij te kunnen sturen. Door middel van de forecast van onze grootste dealers en onze eigen verkoopkanalen wordt incourante voorraad tot een minimum beperkt. Voorgaande jaren is het ons altijd gelukt om nagenoeg leeg te verkopen. Het SUP-seizoen eindigt in augustus; dan is alle voorraad verkocht en betaald.

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Inkoop voorraad seizoen 2019
€ 400.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 400.000,-

Profiel_18782_2_160530.jpg

Na de succesvolle crowdfundingactie voor seizoen 2018, willen we nu verder groeien met de Geldvoorelkaar.nl investeerders. Banken investeren niet snel in korte-termijn-leningen, en tot vorig jaar hebben wij ons met eigen middelen altijd kunnen redden. Maar de markt waar wij ons in bevinden groeit snel en het zou zonde zijn als wij hier niet in mee kunnen groeien.

Mochten we onverhoopt aan het einde van het seizoen nog met voorraad overblijven van goederen die het komende jaar niet meer verkocht zullen worden (bijvoorbeeld omdat de fabrikant het model niet meer zal produceren), dan kunnen deze gemakkelijk verkocht worden in een eindejaarsuitverkoop. 

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Aflossingsvrije lening met een looptijd van 12 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders bouwen gedurende de looptijd van de lening rente op. De volledige aflossing en de opgebouwde rente worden aan het einde van looptijd terugbetaald.

Geldnemer is Q31 B.V. (externe creditratings: Graydon 1,50% PD / Creditsafe 35). 

Medegeldnemers zijn:
 • Pepes Holding B.V. (Graydon 0,10% PD / Creditsafe 66)
 • Dream Big Holding B.V. (Graydon 0,06% PD / Creditsafe 74)
 • Karhod Holding B.V. (Graydon 1,18% PD / Creditsafe 62)
 • G.J.K.M. Holthausen (BKR score G - gemiddeld risico)
 • P. Holthausen (BKR score onbekend)
 • K.G.J. van Nistelrooij (BKR score onbekend)
Omdat bij de aflossingsvrije lening geen sprake is van een reeks van rente- en aflossingsverplichtingen die betaald dienen te worden uit een continue kasstroom, wordt bij de aflossingsvrije lening geen classificatie toegekend (classificatie "n.v.t."). 

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
G.J.K.M. Holthausen (op dit moment van morele waarde)
 
P. Holthausen (op dit moment van morele waarde)
 
K.G.J. van Nistelrooij (op dit moment van morele waarde)
Pandrecht (eerste rang) op
Debiteuren van Q31 B.V.
 
Bankrekeningen van Q31 B.V.
 
Bedrijfsinventaris van Q31 B.V.
 
Voorraad van Q31 B.V.
Achterstellingsverklaring
De lening van Karhod Holding B.V. ten bedrage van € 49.000,- wordt achtergesteld ten opzichte van de lening via Geldvoorelkaar.nl. Gedurende de looptijd mag uitsluitend rente betaald worden over deze lening.

Lening 17312 is na 8 maanden looptijd volledig afgelost. Het betrof een aflossingsvrije lening van 9 maanden. 

#ShareYourAmbition
Het is onze ambities een financieel gezonde onderneming te zijn, die uitgroeit tot een van de belangrijkste Europese SUP-distributeurs. Daarnaast willen wij bij alles wat wij doen verantwoorde keuzes maken voor de wereld van onze kinderen. Concreet betekent het dat wij voor ons eigen SUP-merk werken aan:
 • ecologisch verantwoorde producten en verpakkingen. 
 • de ontwikkeling van SUP onderdelen en accessoires van gerecycled PVC.
 • de organistatie van evenementen om meren, rivieren en zeeën schoon te maken, door te promoten dat afval uit het water gevist wordt door SUP'ers en door goede doelen hierin te steunen. 
 • recylcing van oude SUP's
Incentive 
 • Bij een investering vanaf € 100,- ontvangt u eenmalig 5% korting bij een aankoop in één van onze webshops. 
 • Bij een investering vanaf € 500,- ontvangt u eenmalig 15% korting bij een aankoop in één van onze webshops.
 • Onder de investeerders met een investering vanaf € 1.000,- zullen aanvullend drie SUP-boards ter waarde van € 600,- per stuk verloot worden.
Profiel_18782_2_160611.jpg


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 1.000028497maandag 22 oktober 2018
€ 1.000016836maandag 22 oktober 2018
€ 5.000023543maandag 22 oktober 2018
€ 1.000015148maandag 22 oktober 2018
€ 400012941maandag 22 oktober 2018
€ 100030174maandag 22 oktober 2018
€ 2.000009160maandag 22 oktober 2018
€ 400001403maandag 22 oktober 2018
€ 5.000020377maandag 22 oktober 2018
€ 500009166maandag 22 oktober 2018
€ 1.000024533maandag 22 oktober 2018
€ 500021597maandag 22 oktober 2018
€ 1.500030091maandag 22 oktober 2018
€ 1.000018228maandag 22 oktober 2018
€ 1.000024006maandag 22 oktober 2018
€ 100027794maandag 22 oktober 2018
€ 1.000010005maandag 22 oktober 2018
€ 300016780maandag 22 oktober 2018
€ 2.000026376maandag 22 oktober 2018
€ 200014263maandag 22 oktober 2018
€ 500026660maandag 22 oktober 2018
€ 1.000026260maandag 22 oktober 2018
€ 300027174maandag 22 oktober 2018
€ 2.000010036maandag 22 oktober 2018
€ 2.000005419maandag 22 oktober 2018
€ 100026649maandag 22 oktober 2018
€ 500029448maandag 22 oktober 2018
€ 500016568maandag 22 oktober 2018
€ 1.000027048maandag 22 oktober 2018
€ 200028066maandag 22 oktober 2018
€ 5.000018869maandag 22 oktober 2018
€ 400004991maandag 22 oktober 2018
€ 1.000011052maandag 22 oktober 2018
€ 500009875maandag 22 oktober 2018
€ 2.000022092maandag 22 oktober 2018
€ 200022808maandag 22 oktober 2018
€ 100020146maandag 22 oktober 2018
€ 2.000026626maandag 22 oktober 2018
€ 3.000016302maandag 22 oktober 2018
€ 100016026maandag 22 oktober 2018
€ 400026179maandag 22 oktober 2018
€ 300030463maandag 22 oktober 2018
€ 1.000012251maandag 22 oktober 2018
€ 2.500029483maandag 22 oktober 2018
€ 5.000021751maandag 22 oktober 2018
€ 1.000005916maandag 22 oktober 2018
€ 5.000025125maandag 22 oktober 2018
€ 1.000014478maandag 22 oktober 2018
€ 2.000025805maandag 22 oktober 2018
€ 5.000026725maandag 22 oktober 2018
€ 200028080maandag 22 oktober 2018
€ 1.000015197maandag 22 oktober 2018
€ 3.000028699maandag 22 oktober 2018
€ 500014415maandag 22 oktober 2018
€ 2.000015268maandag 22 oktober 2018
€ 500025118maandag 22 oktober 2018
€ 100021121maandag 22 oktober 2018
€ 2.500013136maandag 22 oktober 2018
€ 200029286maandag 22 oktober 2018
€ 5.000025313maandag 22 oktober 2018
€ 300028555maandag 22 oktober 2018
€ 100019392maandag 22 oktober 2018
€ 500017704maandag 22 oktober 2018
€ 200029041maandag 22 oktober 2018
€ 4.000028401maandag 22 oktober 2018
€ 500028161maandag 22 oktober 2018
€ 200003497maandag 22 oktober 2018
€ 1.000027660maandag 22 oktober 2018
€ 2.500013821maandag 22 oktober 2018
€ 400012014maandag 22 oktober 2018
€ 12.500024561maandag 22 oktober 2018
€ 200013905maandag 22 oktober 2018
€ 2.000026880maandag 22 oktober 2018
€ 500004835maandag 22 oktober 2018
€ 900025572maandag 22 oktober 2018
€ 1.200015916maandag 22 oktober 2018
€ 1.500028236maandag 22 oktober 2018
€ 100030372maandag 22 oktober 2018
€ 200028246maandag 22 oktober 2018
€ 500028233maandag 22 oktober 2018
€ 100030786maandag 22 oktober 2018
€ 4.000018150maandag 22 oktober 2018
€ 1.000009818maandag 22 oktober 2018
€ 1.500017338maandag 22 oktober 2018
€ 5.000017022maandag 22 oktober 2018
€ 200018641maandag 22 oktober 2018
€ 5.000023221maandag 22 oktober 2018
€ 1.500030890maandag 22 oktober 2018
€ 500008019maandag 22 oktober 2018
€ 2.000001799maandag 22 oktober 2018
€ 1.000025160maandag 22 oktober 2018
€ 2.000028529maandag 22 oktober 2018
€ 500027265maandag 22 oktober 2018
€ 200028694maandag 22 oktober 2018
€ 100026106maandag 22 oktober 2018
€ 5.000013712maandag 22 oktober 2018
€ 100021679maandag 22 oktober 2018
€ 1.000010076maandag 22 oktober 2018
€ 500030781maandag 22 oktober 2018
€ 4.000020188maandag 22 oktober 2018
€ 100005850maandag 22 oktober 2018
€ 300013643maandag 22 oktober 2018
€ 1.000021599maandag 22 oktober 2018
€ 200029684maandag 22 oktober 2018
€ 100030209maandag 22 oktober 2018
€ 300030824maandag 22 oktober 2018
€ 200009551maandag 22 oktober 2018
€ 5.000030937maandag 22 oktober 2018
€ 500016851maandag 22 oktober 2018
€ 200019020maandag 22 oktober 2018
€ 200014303maandag 22 oktober 2018
€ 20.000015826maandag 22 oktober 2018
€ 1.000004812maandag 22 oktober 2018
€ 100028582maandag 22 oktober 2018
€ 600023581maandag 22 oktober 2018
€ 100030938maandag 22 oktober 2018
€ 1.000025391maandag 22 oktober 2018
€ 1.000002092maandag 22 oktober 2018
€ 200017223maandag 22 oktober 2018
€ 2.000005029maandag 22 oktober 2018
€ 1.000027037maandag 22 oktober 2018
€ 200027473maandag 22 oktober 2018
€ 1.000027340maandag 22 oktober 2018
€ 300025967maandag 22 oktober 2018
€ 1.000015677maandag 22 oktober 2018
€ 200030719maandag 22 oktober 2018
€ 200026239maandag 22 oktober 2018
€ 500024142maandag 22 oktober 2018
€ 100008301maandag 22 oktober 2018
€ 10.000027019maandag 22 oktober 2018
€ 300004245maandag 22 oktober 2018
€ 1.300027090maandag 22 oktober 2018
€ 200013117maandag 22 oktober 2018
€ 100019318maandag 22 oktober 2018
€ 100027710maandag 22 oktober 2018
€ 1.000030285maandag 22 oktober 2018
€ 500016387maandag 22 oktober 2018
€ 1.000028212maandag 22 oktober 2018
€ 1.000008835maandag 22 oktober 2018
€ 200006439maandag 22 oktober 2018
€ 600023738maandag 22 oktober 2018
€ 10.000027939maandag 22 oktober 2018
€ 500020495maandag 22 oktober 2018
€ 300001939maandag 22 oktober 2018
€ 300014131maandag 22 oktober 2018
€ 500030807maandag 22 oktober 2018
€ 100002340maandag 22 oktober 2018
€ 1.500012907maandag 22 oktober 2018
€ 100004511maandag 22 oktober 2018
€ 300015721maandag 22 oktober 2018
€ 300007165maandag 22 oktober 2018
€ 2.500028085maandag 22 oktober 2018
€ 500027865maandag 22 oktober 2018
€ 500014163maandag 22 oktober 2018
€ 2.500025735maandag 22 oktober 2018
€ 1.000028077maandag 22 oktober 2018
€ 3.000021622maandag 22 oktober 2018
€ 1.000005650maandag 22 oktober 2018
€ 1.500025761maandag 22 oktober 2018
€ 200012728maandag 22 oktober 2018
€ 200028125maandag 22 oktober 2018
€ 1.000014474maandag 22 oktober 2018
€ 400026810maandag 22 oktober 2018
€ 100029722maandag 22 oktober 2018
€ 500030767maandag 22 oktober 2018
€ 2.000026761maandag 22 oktober 2018
€ 1.000025373maandag 22 oktober 2018
€ 300015595maandag 22 oktober 2018
€ 300010667maandag 22 oktober 2018
€ 200010915maandag 22 oktober 2018
€ 300015866maandag 22 oktober 2018
€ 200016223maandag 22 oktober 2018
€ 1.000028669maandag 22 oktober 2018
€ 1.000025496maandag 22 oktober 2018
€ 1.000017236maandag 22 oktober 2018
€ 1.000030939maandag 22 oktober 2018
€ 300028702maandag 22 oktober 2018
€ 500026966maandag 22 oktober 2018
€ 1.000010107maandag 22 oktober 2018
€ 200017243maandag 22 oktober 2018
€ 1.000014620maandag 22 oktober 2018
€ 100020573maandag 22 oktober 2018
€ 200023394maandag 22 oktober 2018
€ 200026700maandag 22 oktober 2018
€ 200020479maandag 22 oktober 2018
€ 3.000021479maandag 22 oktober 2018
€ 500014808maandag 22 oktober 2018
€ 500006704maandag 22 oktober 2018
€ 200003116maandag 22 oktober 2018
€ 200012541maandag 22 oktober 2018
€ 2.500025427maandag 22 oktober 2018
€ 100023445maandag 22 oktober 2018
€ 400007876maandag 22 oktober 2018
€ 200025728maandag 22 oktober 2018
€ 100019361maandag 22 oktober 2018
€ 1.000003237maandag 22 oktober 2018
€ 2.000004807maandag 22 oktober 2018
€ 500014030maandag 22 oktober 2018
€ 200024973maandag 22 oktober 2018
€ 200018537maandag 22 oktober 2018
€ 2.000010176maandag 22 oktober 2018
€ 1.000027584maandag 22 oktober 2018
€ 1.000028402maandag 22 oktober 2018
€ 200028216maandag 22 oktober 2018
€ 200004126maandag 22 oktober 2018
€ 300004875maandag 22 oktober 2018
€ 500006141maandag 22 oktober 2018
€ 1.000028500maandag 22 oktober 2018
€ 200030881maandag 22 oktober 2018
€ 2.000024622maandag 22 oktober 2018
€ 100022667maandag 22 oktober 2018
€ 100023713maandag 22 oktober 2018
€ 100015865maandag 22 oktober 2018
€ 200017578maandag 22 oktober 2018
€ 100027448maandag 22 oktober 2018
€ 1.000014637maandag 22 oktober 2018
€ 200004870maandag 22 oktober 2018
€ 200013410maandag 22 oktober 2018
€ 200003538maandag 22 oktober 2018
€ 1.000018759maandag 22 oktober 2018
€ 400022900maandag 22 oktober 2018
€ 200015401maandag 22 oktober 2018
€ 200024702maandag 22 oktober 2018
€ 100028348maandag 22 oktober 2018
€ 500017205maandag 22 oktober 2018
€ 4.000019954maandag 22 oktober 2018
€ 300025289maandag 22 oktober 2018
€ 200006472maandag 22 oktober 2018
€ 400019802maandag 22 oktober 2018
€ 5.000013131maandag 22 oktober 2018
€ 200028843maandag 22 oktober 2018
€ 600012186maandag 22 oktober 2018
€ 1.000001419maandag 22 oktober 2018
€ 500003712maandag 22 oktober 2018
€ 500005289maandag 22 oktober 2018
€ 100017101maandag 22 oktober 2018
€ 1.500022037maandag 22 oktober 2018
€ 2.500023494maandag 22 oktober 2018
€ 500002802maandag 22 oktober 2018
€ 1.000023406maandag 22 oktober 2018
€ 100019048maandag 22 oktober 2018
€ 500008193maandag 22 oktober 2018
€ 2.500025600maandag 22 oktober 2018
€ 300018145maandag 22 oktober 2018
€ 200016312maandag 22 oktober 2018
€ 500013177maandag 22 oktober 2018
€ 2.500027556maandag 22 oktober 2018
€ 500028184maandag 22 oktober 2018
€ 100015028maandag 22 oktober 2018
€ 1.000029943maandag 22 oktober 2018
€ 200014340maandag 22 oktober 2018
€ 100005995maandag 22 oktober 2018
€ 200017544maandag 22 oktober 2018
€ 300009711maandag 22 oktober 2018
€ 300014058maandag 22 oktober 2018
€ 100030561maandag 22 oktober 2018
€ 300009571maandag 22 oktober 2018
€ 5.000013881maandag 22 oktober 2018
€ 500027853maandag 22 oktober 2018
€ 200021666maandag 22 oktober 2018
€ 500020963maandag 22 oktober 2018
€ 2.000003646maandag 22 oktober 2018
€ 2.000012128maandag 22 oktober 2018
€ 200001389maandag 22 oktober 2018
€ 10.000003090maandag 22 oktober 2018
€ 5.000002390maandag 22 oktober 2018
€ 100018639maandag 22 oktober 2018
€ 200002465maandag 22 oktober 2018
€ 100003198maandag 22 oktober 2018
€ 500002621maandag 22 oktober 2018
€ 500027279maandag 22 oktober 2018
€ 500012101maandag 22 oktober 2018
€ 500004869maandag 22 oktober 2018
€ 5.000016852maandag 22 oktober 2018
€ 1.000016511maandag 22 oktober 2018
€ 500029230maandag 22 oktober 2018
€ 1.000011481maandag 22 oktober 2018
€ 1.000019797maandag 22 oktober 2018
€ 1.000012751maandag 22 oktober 2018
€ 100025120maandag 22 oktober 2018
€ 1.000004295maandag 22 oktober 2018
€ 5.000010557maandag 22 oktober 2018
€ 10.000002848maandag 22 oktober 2018
€ 500026842maandag 22 oktober 2018
€ 500030919maandag 22 oktober 2018
€ 500030940maandag 22 oktober 2018
€ 200003878maandag 22 oktober 2018
€ 1.000028939maandag 22 oktober 2018
€ 1.000013298maandag 22 oktober 2018
€ 1.000011837maandag 22 oktober 2018
€ 200021358maandag 22 oktober 2018
€ 2.000025075maandag 22 oktober 2018
€ 1.000006522maandag 22 oktober 2018
€ 1.000016980maandag 22 oktober 2018
€ 500025879maandag 22 oktober 2018
€ 500008426maandag 22 oktober 2018
€ 300027978maandag 22 oktober 2018
€ 100017839maandag 22 oktober 2018
€ 200007695maandag 22 oktober 2018
€ 100030322maandag 22 oktober 2018
€ 500015017maandag 22 oktober 2018
€ 200005818maandag 22 oktober 2018
€ 1.000024245maandag 22 oktober 2018
€ 900001617maandag 22 oktober 2018
€ 300026708maandag 22 oktober 2018
€ 1.000026540maandag 22 oktober 2018
€ 200012519maandag 22 oktober 2018
€ 500029876maandag 22 oktober 2018
€ 1.000028222maandag 22 oktober 2018
€ 100015767maandag 22 oktober 2018
€ 2.000007456maandag 22 oktober 2018
€ 200009488maandag 22 oktober 2018
€ 500028644maandag 22 oktober 2018
€ 10.000029415maandag 22 oktober 2018
€ 500009082maandag 22 oktober 2018
€ 1.000028846maandag 22 oktober 2018
€ 200030504maandag 22 oktober 2018
€ 300003114maandag 22 oktober 2018
€ 100017241maandag 22 oktober 2018
€ 500030849maandag 22 oktober 2018
€ 200012445maandag 22 oktober 2018
€ 500014878maandag 22 oktober 2018
€ 200009134maandag 22 oktober 2018
€ 500002912maandag 22 oktober 2018
€ 100021608maandag 22 oktober 2018
€ 400004680maandag 22 oktober 2018
€ 500030248maandag 22 oktober 2018
€ 500028397maandag 22 oktober 2018
€ 2.000004186maandag 22 oktober 2018
€ 300015685maandag 22 oktober 2018
€ 200016908maandag 22 oktober 2018
€ 200008054maandag 22 oktober 2018
€ 500014951woensdag 24 oktober 2018
€ 500015904woensdag 24 oktober 2018