Nieuws
13-11-2018
Wat zoeken investeerders in een crowdfundingpitch? Wat willen ze bereiken met hun investeringen? L...
lees verder
08-11-2018
Geldvoorelkaar.nl groeit! Op dit moment hebben we een vacature voor een accountmanager (m/v) en ee...
lees verder
08-11-2018
Met bijna 150 miljoen euro heeft Geldvoorelkaar verreweg het meeste geld via crowdfunding gefacili...
lees verder
30-10-2018
Voor wie niet wil wachten. De novembernieuwsbrief is verstuurd naar investeerders. En ook hier te ...
lees verder
30-10-2018
Vanaf 1 november biedt Geldvoorelkaar.nl een Vastgoedlening aan. Technisch is deze lening vergelij...
lees verder
Voorfinanciering omzet
APOC Leasing
Project:
18795 Zakelijk
Leendoel:
Voorfinanciering omzet
Classificatie:
n.v.t.
Zekerheden:
PRNO
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 1.150.000
Geinvesteerd:
€ 1.150.000
Product:
Aflossingsvrij
Rente per jaar:
7,0%
Looptijd:
24 maanden
100%
Algemeen
Branche:Luchtvaartindustrie
Producten en/of diensten:Verkoop en lease van vliegtuigonderdelen
Social media:LinkedIn  Twitter  LinkedIn
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Informatie bij pitch 18795.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
APOC Aviation gaat na 4 eerdere succesvolle crowdfundingcampagnes graag opnieuw de samenwerking aan met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. 

“De samenwerking met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl is ontstaan in 2016. Vanaf dat moment hebben de investeerders een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het realiseren van onze groei-ambities. Maar liefst vier part-out projecten zijn met dank aan de investeerders tot stand gekomen, waarbij wij in staat zijn gebleken om de eerste twee leningen vervroegd af te lossen. Een succesvolle samenwerking! Deze nieuwe crowdfundingcampagne heeft als doel om de dienstverlening van APOC Aviation verder uit te breiden. Wij betrekken hierbij graag weer de investeerders van Geldvoorelkaar.nl”. - Max Lutje Wooldrik, directeur APOC Aviation

De Onderneming
APOC Aviation houdt zich bezig met de levering van gebruikte vliegtuigonderdelen uit de demontage van vliegtuigen die door (lease)maatschappijen uit de vaart zijn genomen. Wij kopen vliegtuigen, laten deze demonteren en verkopen vervolgens de onderdelen. Deze markt staat internationaal bekend als de aviation part-out markt. Als aanvulling op de part-out projecten heeft APOC Aviation recent een aparte lease-entiteit opgericht onder de naam APOC Leasing. APOC Leasing voorziet in de behoefte van luchtvaartmaatschappijen om onderdelen (bijv. landingsgestellen) door middel van een leaseconstructie flexibel in te kunnen zetten en zo een optimale inzet van hun vloot te realiseren. De afgelopen jaren hebben wij veel specifieke productkennis opgedaan, ervaren medewerkers aangetrokken en ons netwerk verder uitgebreid. Vanuit Aircraft Part-Out Company Europe B.V. zijn reeds enkele landingsgestellen aangekocht en na een korte leaseperiode weer verkocht. Met het introduceren van APOC Leasing verbeteren wij onze positie in de markt.  

Profiel_18795_2_142524.jpg
Profiel_18795_2_142601.jpg

APOC Aviation is in 2014 opgericht door Max Lutje Wooldrik, een ondernemer in hart en nieren. Vanaf 2014 is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de internationale part-out markt. In 2017 is een jaaromzet van ruim € 9 miljoen gerealiseerd. De actuele omzet tot en met 31 juli 2018 bedraagt € 4,6 miljoen, waarbij APOC Aviation voor geheel 2018 een prognose afgeeft voor een omzet van € 10,9 miljoen en een EBITDA van circa € 1,3 miljoen. APOC Aviation is inmiddels approved als directe toeleverancier van een aantal gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. 

Belangrijke stakeholders bij APOC Aviation zijn participatiemaatschappij Antea Participaties en een betrokken groep informal investors. Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een track record van enkele jaren. APOC Aviation financiert haar groei verder in samenwerking met investeerders van Geldvoorelkaar.nl en ABN AMRO

De groei wordt gestimuleerd door het toenemende aantal vluchten in met name Azië. Zowel Airbus als Boeing hebben een grote orderportefeuille. Mede daardoor is de part-out markt sterk groeiende. Dit wordt versterkt door zowel de opkomst van low cost airlines, die voor veel concurrentie zorgt, als de focus van luchtvaartmaatschappijen op kostenreductie. Het verschil in de prijs van een nieuw onderdeel en een gebruikt onderdeel is fors. Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen gebruiken inmiddels gebruikte onderdelen bij reparatie of onderhoud aan hun vloot. Een bedrijf als APOC Aviation profiteert van deze trend en draagt hiermee ook bij aan de circulaire economie. Naast de behoefte aan gebruikte onderdelen is er in de markt ook een grote vraag naar tijdelijke beschikbaarheid van duurdere onderdelen, zoals landingsgestellen. 

Profiel_18795_2_143713.jpg

APOC Leasing
Luchtvaartmaatschappijen streven naar een minimalisatie van downtime (periode dat vliegtuigen voor onderhoud aan de grond staan). Verplicht onderhoud aan landingsgestellen vraagt echter een relatief lange periode, vooral wanneer het landingsgestel toe is aan revisie (na 10 jaar). In dat geval wordt het onderhoud en revisie uitbesteed aan een gespecialiseerde MRO (Maintenance, Repair & Overhaul) shop. Grote luchtvaartmaatschappijen beschikken vaak over een eigen interne shop. Kleine luchtvaartmaatschappijen zijn afhankelijk van externe shops, waar de landingsgestellen op locatie worden gereviseerd. De periode dat het landingsgestel uit de roulatie is, kan hiermee aanzienlijk zijn. MRO shops opereren in de huidige markt op de top van hun capaciteit, waardoor doorlooptijden langer worden. Gecombineerd met het toenemende aantal vluchten en de oplopende bezetting van de vloot van luchtvaartmaatschappijen, is er grote vraag naar flexibele inzetbaarheid van landingsgestellen om continuïteit van vluchten te waarborgen. 

APOC Leasing B.V. speelt hier op in door landingsgestellen aan te kopen en met een leasecontract te verhuren aan luchtvaartmaatschappijen, waarbij die partij vaak ook de optie heeft om het landingsgestel na de leasetermijn definitief over te nemen. In de huidige markt zijn er slechts een beperkt aantal landingsgestellen beschikbaar voor tijdelijke inzet, waardoor de vraag nu hoger is dan het aanbod. 

Profiel_18795_2_103516.jpg

Organisatiestructuur
Moedermaatschappij APOC Aviation opereert vanuit de entiteit Aircraft Part-Out Company Europe B.V. Aandeelhouders van deze entiteit zijn de algemeen directeur (51%), Antea Participaties (30%) en een groep informele investeerders (19%). Er is in 2017 een Raad van Commissarissen geïnstalleerd, bestaande uit ervaren leden met onder andere ervaring in de luchtvaartindustrie en snelgroeiende bedrijven.

Profiel_18795_2_142713.jpg
 
Omzetontwikkeling APOC Aviation
Oprichting van APOC Aviation vond medio 2014 plaats. Er werd dat jaar nog geen vliegtuig gekocht en zodoende nog geen omzet behaald. Ten tijde van de vorige campagne op Geldvoorelkaar.nl was de verwachte omzet voor 2017 berekend op € 9,5 miljoen, en werd er € 9,0 miljoen gerealiseerd. De verwachte omzet over 2018 bedraagt € 10,9 miljoen, met een gerealiseerde omzet t/m juli 2018 van € 4,6 miljoen. 

De verwachte omzetstijgingen voor de jaren 2018 en 2019 zijn gebaseerd op een conservatieve groei in het aantal part-out en leaseprojecten dat APOC Aviation jaarlijks zal opstarten. In de prognose 2019 is rekening gehouden met de start van de verkoop van vliegtuigmotoren. 

Profiel_18795_2_103008.jpg
De jaarcijfers 2015-2016 zijn door HLB Den Hartog Accountants en Adviseurs opgesteld; de cijfers 2017 zijn door dit bedrijf gecontroleerd en van een goedkeurende accountantsverklaring voorzien. De prognoses zijn door ons zelf opgesteld. Meer informatie leest u in de bijlage ‘Informatie bij pitch 18795’.
 
De Lening
Net zoals bij de aankoop van vliegtuigen is voor de investering in courante landingsgestellen relatief veel kapitaal benodigd. Daarom doen wij graag opnieuw een beroep op de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. 

De financiering zal worden aangewend voor de aankoop van een BOEING 737-800 landingsgestel. Het landingsgestel wordt ondergebracht in APOC Leasing B.V. 
 
Investeringsbegroting 

Bestedingsdoel
Bedrag
Aankoop landingsgestel
€ 1.150.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 1.150.000,-
 
Projectkenmerken
  • Aankoop BOEING 737-800 landingsgestel. Het landingsgestel is voorafgaand aan de aankoop door APOC volledig gereviseerd. Dit houdt in dat het landingsgestel opnieuw een levensduur heeft van circa 10 jaar.
  • Er zijn concrete vooruitzichten op een eerste leasecontract voor 6 maanden.
  • Het leasecontract is opgesteld en getoetst door een ervaren Aviation jurist. 
  • De Boeing 737 is samen met de Airbus A 320 het meest ingezette vliegtuig ter wereld. 
  • Verzekering van het landingsgestel is in het leasecontract geregeld, waarbij de luchtvaartmaatschappij de verplichting heeft om het landingsgestel voor een vastgestelde waarde te verzekeren. Daarnaast verzekert APOC Leasing B.V. het landingsgestel tijdens perioden waarin geen lease plaatsvindt.
  • De restwaarde van het landingsgestel is door de uitgevoerde revisie relatief hoog (levensduur tot volgende revisie 10 jaar). Afschrijving gedurende de looptijd van de lening (2 jaar) is dus zeer beperkt, waardoor ook bij verkoop een goed bedrijfsresultaat gerealiseerd kan worden.
Profiel_18795_2_143625.jpg

Voor de eerdere succesvolle crowdfundingcampagnes via Geldvoorelkaar.nl zijn aparte project-B.V.’s opgericht. In deze project-B.V.’s zijn specifieke part-out projecten ondergebracht. De project-B.V.’s gaan leningen aan met bijvoorbeeld de crowd of informele investeerders, waarbij de zekerheden van de leningen bestaan uit een pandrecht op activa van de desbetreffende project-B.V. APOC Aviation voert vervolgens de demontage, revisie en verkoop van onderdelen ten behoeve van de project-B.V. uit. Deze structuur geeft de investeerders de zekerheden voor een specifiek project. Zie bijlage bij de pitch voor extra toelichting over de reeds tot stand gekomen projecten. Projecten E en F zijn succesvol gerealiseerd en vervroegd afgelost. 

Naast de project-B.V.’s is APOC Leasing B.V. in oprichting als dochtermaatschappij voor de lease-activiteiten van Aircraft Part-Out Company Europe B.V. In APOC Leasing B.V. zal het aan te kopen landingsgestel worden ondergebracht. Dit landingsgestel zal, tezamen met de rechten van het leasecontact en de verzekeringspenningen daarvan, worden verpand aan Geldvoorelkaar.nl. 

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als een aflossingsvrije lening met een looptijd van 24 maanden en een bruto jaarrente van 7,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen gedurende de looptijd van de lening uitsluitend rente, die per kwartaal uitgekeerd wordt. De volledige aflossing wordt aan het einde van looptijd terugbetaald.

Het is Geldnemer toegestaan vervroegd af te lossen. Bijvoorbeeld in het geval dat het landingsgestel na afloop van het leasecontract en vóór het einde van de looptijd van de lening wordt verkocht. Hierbij wordt aan de investeerders ten minste 6 maanden rente vergoed (bijv. bij aflossing na 4 maanden is de rentevergoeding 6 maanden; vindt de aflossing na 14 maanden plaats dan is de rentevergoeding 14 maanden).

Geldnemer is APOC Leasing B.V. (externe creditratings: 0,50% PD / Creditsafe 55). Er is bij deze lening geen sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.
 
Omdat bij de aflossingsvrije lening geen sprake is van een reeks van rente- en aflossingsverplichtigingen die betaald dienen te worden uit een continue kasstroom, wordt bij de aflossingsvrije lening geen classificatie toegekend (classificatie "n.v.t.").

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.
 
Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Pandrecht (eerste rang)
Voorraad, zijnde het aangekochte landingsgestel.
 
Overige rechten, zijnde de rechten uit leasecontracten met betrekking tot dit specifieke landingsgestel.
 
Overige rechten, zijnde de verzekeringspenningen betreffende dit specifieke landingsgestel.
Non-onttrekkingsverklaring
Door de aandeelhouders van APOC Leasing B.V. Hierin wordt vastgelegd dat er geen dividenden worden uitgekeerd of terugstorting van kapitaal zal plaatsvinden, voordat de lening van Geldvoorelkaar.nl geheel is afgelost.
  
Uitboekingsvoorwaarden:
  • APOC Leasing B.V. dient opgericht dient te zijn vóór uitboeking van de lening
  • De moedermaatschappij Aircraft Part-Out Europe B.V. dient een garantie af te geven voor de betaalverplichting van de rentebetalingen voor de volledige looptijd. 
  • Het aan te kopen landingsgestel dient door APOC Leasing B.V. verzekerd te zijn vanaf het moment van aankoop.
#Share Your Ambition
Max: Toen ik 21 was, startte ik mijn eerste onderneming. Dit was erg leerzaam (en voor studentenbegrippen ook zeer lucratief). Dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Sindsdien heb ik het ondernemerschap nooit meer losgelaten. Na mijn studie Small Business & Retail Management startte ik een bedrijf in telecommunicatie en tevens diverse software projecten, welke ik uiteindelijk verkocht heb aan concurrenten in die markten. 

De verkoop van mijn vorige bedrijf werd aangewakkerd door mijn passie voor vliegen. Sinds 2009 heb ik mijn vliegbrevet. Ik haalde zoveel lol uit het vliegen dat ik had besloten om mijn toenmalige bedrijf te verkopen om iets in de luchtvaart te gaan doen. Na een freelance opdracht bij een bedrijf dat handelde in vliegtuigonderdelen, heb ik in augustus 2014 besloten om APOC Aviation op te zetten. 

Ik vind het werkelijk fantastisch wat ik doe: ik run een hard groeiende internationale organisatie in een sector waar ik echt van droomde om in te werken!


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 5.000008900vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.200001403vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000028702vrijdag 31 augustus 2018
€ 500018736vrijdag 31 augustus 2018
€ 300014088vrijdag 31 augustus 2018
€ 15.700008720vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000016221vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000006679vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000024328vrijdag 31 augustus 2018
€ 500027978vrijdag 31 augustus 2018
€ 200004683vrijdag 31 augustus 2018
€ 300005622vrijdag 31 augustus 2018
€ 500004819vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000025422vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000014624vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000025112vrijdag 31 augustus 2018
€ 300012941vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000009818vrijdag 31 augustus 2018
€ 600015148vrijdag 31 augustus 2018
€ 100027448vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000022918vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000012636vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000022600vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000013208vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000028497vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000026366vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000017073vrijdag 31 augustus 2018
€ 500017223vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000023596vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000021106vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000014614vrijdag 31 augustus 2018
€ 500022572vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000024753vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000027572vrijdag 31 augustus 2018
€ 400017411vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000026937vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000010966vrijdag 31 augustus 2018
€ 20.000024561vrijdag 31 augustus 2018
€ 500022371vrijdag 31 augustus 2018
€ 200028066vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000003032vrijdag 31 augustus 2018
€ 100017376vrijdag 31 augustus 2018
€ 39.000028499vrijdag 31 augustus 2018
€ 100019392vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500012724vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.000010036vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000024637vrijdag 31 augustus 2018
€ 25.000002390vrijdag 31 augustus 2018
€ 200018353vrijdag 31 augustus 2018
€ 500021101vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.500025438vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000021282vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000023767vrijdag 31 augustus 2018
€ 100030372vrijdag 31 augustus 2018
€ 500007411vrijdag 31 augustus 2018
€ 200009693vrijdag 31 augustus 2018
€ 100028547vrijdag 31 augustus 2018
€ 500014165vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.200007634vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000002730vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000020377vrijdag 31 augustus 2018
€ 500027382vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000015197vrijdag 31 augustus 2018
€ 200021099vrijdag 31 augustus 2018
€ 700023738vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000025099vrijdag 31 augustus 2018
€ 100022822vrijdag 31 augustus 2018
€ 600022900vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000026770vrijdag 31 augustus 2018
€ 500001983vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000008211vrijdag 31 augustus 2018
€ 500028353vrijdag 31 augustus 2018
€ 20.000003444vrijdag 31 augustus 2018
€ 100020146vrijdag 31 augustus 2018
€ 100008972vrijdag 31 augustus 2018
€ 500027894vrijdag 31 augustus 2018
€ 500025507vrijdag 31 augustus 2018
€ 100012242vrijdag 31 augustus 2018
€ 19.000023497vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000012649vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000019163vrijdag 31 augustus 2018
€ 500023201vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500009690vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500010468vrijdag 31 augustus 2018
€ 200030396vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000023481vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000015425vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000012490vrijdag 31 augustus 2018
€ 200019141vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000015629vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000009052vrijdag 31 augustus 2018
€ 700013759vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000015595vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000023543vrijdag 31 augustus 2018
€ 300019685vrijdag 31 augustus 2018
€ 7.500026880vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000026116vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000023917vrijdag 31 augustus 2018
€ 200003525vrijdag 31 augustus 2018
€ 600025320vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000019087vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000005104vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000010544vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000011765vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000024006vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000019931vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000028401vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000030279vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.200004126vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000012018vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500023494vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000025391vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000018902vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000009013vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000027169vrijdag 31 augustus 2018
€ 500016780vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000019930vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000020963vrijdag 31 augustus 2018
€ 500029041vrijdag 31 augustus 2018
€ 100022226vrijdag 31 augustus 2018
€ 300025344vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000007473vrijdag 31 augustus 2018
€ 20.000003090vrijdag 31 augustus 2018
€ 500017970vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000025611vrijdag 31 augustus 2018
€ 100028707vrijdag 31 augustus 2018
€ 500021597vrijdag 31 augustus 2018
€ 300026708vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500028977vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000026531vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000025296vrijdag 31 augustus 2018
€ 400009782vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000001927vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000028971vrijdag 31 augustus 2018
€ 400008800vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000028085vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000023720vrijdag 31 augustus 2018
€ 100028629vrijdag 31 augustus 2018
€ 500016908vrijdag 31 augustus 2018
€ 100025775vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000008331vrijdag 31 augustus 2018
€ 100014858vrijdag 31 augustus 2018
€ 200016223vrijdag 31 augustus 2018
€ 600026260vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000025373vrijdag 31 augustus 2018
€ 500026618vrijdag 31 augustus 2018
€ 600025289vrijdag 31 augustus 2018
€ 500018773vrijdag 31 augustus 2018
€ 300001617vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500026810vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000011723vrijdag 31 augustus 2018
€ 15.000025572vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000028856vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000013374vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500005021vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000025955vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000024702vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500023576vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000010307vrijdag 31 augustus 2018
€ 400023804vrijdag 31 augustus 2018
€ 200001592vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000030468vrijdag 31 augustus 2018
€ 15.000015173vrijdag 31 augustus 2018
€ 8.000025600vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000027016vrijdag 31 augustus 2018
€ 200022275vrijdag 31 augustus 2018
€ 14.000020933vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000016312vrijdag 31 augustus 2018
€ 20.000030546vrijdag 31 augustus 2018
€ 400022499vrijdag 31 augustus 2018
€ 500005818vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000028872vrijdag 31 augustus 2018
€ 300011914vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000025381vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000018641vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500021807vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000023483vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.500021395vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000001918vrijdag 31 augustus 2018
€ 500016740vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000012014vrijdag 31 augustus 2018
€ 500013133vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000003163vrijdag 31 augustus 2018
€ 300027325vrijdag 31 augustus 2018
€ 500006030vrijdag 31 augustus 2018
€ 500027263vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000028060vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500027788vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000027584vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000013350vrijdag 31 augustus 2018
€ 500009844vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.700009551vrijdag 31 augustus 2018
€ 300025321vrijdag 31 augustus 2018
€ 500008694vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000028402vrijdag 31 augustus 2018
€ 500027128vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000022474vrijdag 31 augustus 2018
€ 300028938vrijdag 31 augustus 2018
€ 200028080vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000012519vrijdag 31 augustus 2018
€ 100030561vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000019186vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000011413vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000021483vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000014415vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000016730vrijdag 31 augustus 2018
€ 100030174vrijdag 31 augustus 2018
€ 200011252vrijdag 31 augustus 2018
€ 200030251vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000014620vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000010496vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.600012128vrijdag 31 augustus 2018
€ 700017205vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000015721vrijdag 31 augustus 2018
€ 200017839vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.200025322vrijdag 31 augustus 2018
€ 400030504vrijdag 31 augustus 2018
€ 500007507vrijdag 31 augustus 2018
€ 200030417vrijdag 31 augustus 2018
€ 200008777vrijdag 31 augustus 2018
€ 200022007vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000009164vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000012251vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000021413vrijdag 31 augustus 2018
€ 300013176vrijdag 31 augustus 2018
€ 700012728vrijdag 31 augustus 2018
€ 9.000019991vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000023221vrijdag 31 augustus 2018
€ 700016026vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500023829vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000025620vrijdag 31 augustus 2018
€ 200028216vrijdag 31 augustus 2018
€ 8.000013131vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000026326vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000008980vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000011481vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000019180vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500022078vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500009381vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.800028041vrijdag 31 augustus 2018
€ 500029591vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000016980vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000026566vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500007466vrijdag 31 augustus 2018
€ 500009082vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.000006201vrijdag 31 augustus 2018
€ 200024751vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000008605vrijdag 31 augustus 2018
€ 500013117vrijdag 31 augustus 2018
€ 500024087vrijdag 31 augustus 2018
€ 500026617vrijdag 31 augustus 2018
€ 500026660vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000021750vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500021358vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000025749vrijdag 31 augustus 2018
€ 200003447vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000027666vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000007601vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000004621vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000024960vrijdag 31 augustus 2018
€ 300019959vrijdag 31 augustus 2018
€ 500029230vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000007512vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000021616vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000012932vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000027789vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000009447vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000030558vrijdag 31 augustus 2018
€ 100030322vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000024108vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000029724vrijdag 31 augustus 2018
€ 500007165vrijdag 31 augustus 2018
€ 100020573vrijdag 31 augustus 2018
€ 400030204vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500022059vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500013849vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500023671vrijdag 31 augustus 2018
€ 500027982vrijdag 31 augustus 2018
€ 500008117vrijdag 31 augustus 2018
€ 500024616vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000002465vrijdag 31 augustus 2018
€ 15.000025037vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000016906vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000005970vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000024470vrijdag 31 augustus 2018
€ 500004511vrijdag 31 augustus 2018
€ 500015091vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000019147vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000023599vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500010353vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.200014439vrijdag 31 augustus 2018
€ 100025996vrijdag 31 augustus 2018
€ 800004680vrijdag 31 augustus 2018
€ 500029319vrijdag 31 augustus 2018
€ 200011665vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000022093vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000003271vrijdag 31 augustus 2018
€ 100027794vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500015810vrijdag 31 augustus 2018
€ 300019191vrijdag 31 augustus 2018
€ 500020719vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.300001657vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000027060vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000010176vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.000019267vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000005995vrijdag 31 augustus 2018
€ 100030562vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000011993vrijdag 31 augustus 2018
€ 500019396vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000015685vrijdag 31 augustus 2018
€ 500026079vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000029999vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000014163vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500000546vrijdag 31 augustus 2018
€ 100011916vrijdag 31 augustus 2018
€ 500029286vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000030466vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000024622vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000013821vrijdag 31 augustus 2018
€ 200016561vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500012232vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000006848vrijdag 31 augustus 2018
€ 100023650vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000003208vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000007184vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000028715vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000009725vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000010677vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000018566vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000007509vrijdag 31 augustus 2018
€ 500026066vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000026877vrijdag 31 augustus 2018
€ 400026179vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.000026909vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000004906vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.200014663vrijdag 31 augustus 2018
€ 500009488vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500014951vrijdag 31 augustus 2018
€ 25.000013681vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000025549vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000013823vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000022961vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.600025427vrijdag 31 augustus 2018
€ 500024188vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.000026755vrijdag 31 augustus 2018
€ 500010687vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.500018869vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000009675vrijdag 31 augustus 2018
€ 100025833vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500028236vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000001869vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000001419vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000011052vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000001803vrijdag 31 augustus 2018
€ 300021666vrijdag 31 augustus 2018
€ 300004914vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000030551vrijdag 31 augustus 2018
€ 500004835vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000019985vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.300019020vrijdag 31 augustus 2018
€ 100021518vrijdag 31 augustus 2018
€ 300029448vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000019256vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000008546vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000024036vrijdag 31 augustus 2018
€ 200028555vrijdag 31 augustus 2018
€ 700012839vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000006141vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000013494vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000025805vrijdag 31 augustus 2018
€ 500028554vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000007450vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000030482vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000024868vrijdag 31 augustus 2018
€ 500025654vrijdag 31 augustus 2018
€ 300027774vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000007505vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000023582vrijdag 31 augustus 2018
€ 200006026vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000030091vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000002143vrijdag 31 augustus 2018
€ 500018536vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500022493vrijdag 31 augustus 2018
€ 500022943vrijdag 31 augustus 2018
€ 200003453vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000028233vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000015268vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500017243vrijdag 31 augustus 2018
€ 500027660vrijdag 31 augustus 2018
€ 500014303vrijdag 31 augustus 2018
€ 500013427vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500030012vrijdag 31 augustus 2018
€ 200014896vrijdag 31 augustus 2018
€ 200010915vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500020271vrijdag 31 augustus 2018
€ 7.500023673vrijdag 31 augustus 2018
€ 500025192vrijdag 31 augustus 2018
€ 500015017vrijdag 31 augustus 2018
€ 100014786vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000030548vrijdag 31 augustus 2018
€ 300003898vrijdag 31 augustus 2018
€ 500028553vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000024224vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500030072vrijdag 31 augustus 2018
€ 500016428vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000024338vrijdag 31 augustus 2018
€ 300027434vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000019015vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000025125vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000019687vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000024172vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000025585vrijdag 31 augustus 2018
€ 500015865vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.900012543vrijdag 31 augustus 2018
€ 500025059vrijdag 31 augustus 2018
€ 200008517vrijdag 31 augustus 2018
€ 500012843vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000028694vrijdag 31 augustus 2018
€ 100021888vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000011361vrijdag 31 augustus 2018
€ 100012158vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000025075vrijdag 31 augustus 2018
€ 300022808vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.800024029vrijdag 31 augustus 2018
€ 400011901vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000001417vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500005880vrijdag 31 augustus 2018
€ 500002802vrijdag 31 augustus 2018
€ 200027473vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500005077vrijdag 31 augustus 2018
€ 100017556vrijdag 31 augustus 2018
€ 200017101vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000024968vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000021417vrijdag 31 augustus 2018
€ 500002838vrijdag 31 augustus 2018
€ 100021767vrijdag 31 augustus 2018