Nieuws
26-03-2019
Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfunding platform van Nederland, blijft een sterke groei doorm...
lees verder
21-03-2019
Waar moet je op letten als je investeert via crowdfunding? En wat is belangrijk voor ondernemers d...
lees verder
20-03-2019
Accountants hebben alle bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis in huis om een prominentere ...
lees verder
19-03-2019
In onderstaande factsheet presenteren wij u de cijfers vanaf de start van Geldvoorelkaar.nl tot 1 ...
lees verder
12-03-2019
Key West draait best Hoe gaat het nu met…. Jos van der Lee? Geldvoorelkaar.nl portretteert onder...
lees verder
Voorfinanciering omzet
APOC Leasing
Project:
18795 Zakelijk
Leendoel:
Voorfinanciering omzet
Classificatie:
n.v.t.
Zekerheden:
PRNO
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 1.150.000
Geinvesteerd:
€ 1.150.000
Product:
Aflossingsvrij
Rente per jaar:
7,0%
Looptijd:
24 maanden
100%
Algemeen
Branche:Luchtvaartindustrie
Producten en/of diensten:Verkoop en lease van vliegtuigonderdelen
Social media:LinkedIn  Twitter  LinkedIn
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Informatie bij pitch 18795.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
APOC Aviation gaat na 4 eerdere succesvolle crowdfundingcampagnes graag opnieuw de samenwerking aan met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. 

“De samenwerking met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl is ontstaan in 2016. Vanaf dat moment hebben de investeerders een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het realiseren van onze groei-ambities. Maar liefst vier part-out projecten zijn met dank aan de investeerders tot stand gekomen, waarbij wij in staat zijn gebleken om de eerste twee leningen vervroegd af te lossen. Een succesvolle samenwerking! Deze nieuwe crowdfundingcampagne heeft als doel om de dienstverlening van APOC Aviation verder uit te breiden. Wij betrekken hierbij graag weer de investeerders van Geldvoorelkaar.nl”. - Max Lutje Wooldrik, directeur APOC Aviation

De Onderneming
APOC Aviation houdt zich bezig met de levering van gebruikte vliegtuigonderdelen uit de demontage van vliegtuigen die door (lease)maatschappijen uit de vaart zijn genomen. Wij kopen vliegtuigen, laten deze demonteren en verkopen vervolgens de onderdelen. Deze markt staat internationaal bekend als de aviation part-out markt. Als aanvulling op de part-out projecten heeft APOC Aviation recent een aparte lease-entiteit opgericht onder de naam APOC Leasing. APOC Leasing voorziet in de behoefte van luchtvaartmaatschappijen om onderdelen (bijv. landingsgestellen) door middel van een leaseconstructie flexibel in te kunnen zetten en zo een optimale inzet van hun vloot te realiseren. De afgelopen jaren hebben wij veel specifieke productkennis opgedaan, ervaren medewerkers aangetrokken en ons netwerk verder uitgebreid. Vanuit Aircraft Part-Out Company Europe B.V. zijn reeds enkele landingsgestellen aangekocht en na een korte leaseperiode weer verkocht. Met het introduceren van APOC Leasing verbeteren wij onze positie in de markt.  

Profiel_18795_2_142524.jpg
Profiel_18795_2_142601.jpg

APOC Aviation is in 2014 opgericht door Max Lutje Wooldrik, een ondernemer in hart en nieren. Vanaf 2014 is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de internationale part-out markt. In 2017 is een jaaromzet van ruim € 9 miljoen gerealiseerd. De actuele omzet tot en met 31 juli 2018 bedraagt € 4,6 miljoen, waarbij APOC Aviation voor geheel 2018 een prognose afgeeft voor een omzet van € 10,9 miljoen en een EBITDA van circa € 1,3 miljoen. APOC Aviation is inmiddels approved als directe toeleverancier van een aantal gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. 

Belangrijke stakeholders bij APOC Aviation zijn participatiemaatschappij Antea Participaties en een betrokken groep informal investors. Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een track record van enkele jaren. APOC Aviation financiert haar groei verder in samenwerking met investeerders van Geldvoorelkaar.nl en ABN AMRO

De groei wordt gestimuleerd door het toenemende aantal vluchten in met name Azië. Zowel Airbus als Boeing hebben een grote orderportefeuille. Mede daardoor is de part-out markt sterk groeiende. Dit wordt versterkt door zowel de opkomst van low cost airlines, die voor veel concurrentie zorgt, als de focus van luchtvaartmaatschappijen op kostenreductie. Het verschil in de prijs van een nieuw onderdeel en een gebruikt onderdeel is fors. Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen gebruiken inmiddels gebruikte onderdelen bij reparatie of onderhoud aan hun vloot. Een bedrijf als APOC Aviation profiteert van deze trend en draagt hiermee ook bij aan de circulaire economie. Naast de behoefte aan gebruikte onderdelen is er in de markt ook een grote vraag naar tijdelijke beschikbaarheid van duurdere onderdelen, zoals landingsgestellen. 

Profiel_18795_2_143713.jpg

APOC Leasing
Luchtvaartmaatschappijen streven naar een minimalisatie van downtime (periode dat vliegtuigen voor onderhoud aan de grond staan). Verplicht onderhoud aan landingsgestellen vraagt echter een relatief lange periode, vooral wanneer het landingsgestel toe is aan revisie (na 10 jaar). In dat geval wordt het onderhoud en revisie uitbesteed aan een gespecialiseerde MRO (Maintenance, Repair & Overhaul) shop. Grote luchtvaartmaatschappijen beschikken vaak over een eigen interne shop. Kleine luchtvaartmaatschappijen zijn afhankelijk van externe shops, waar de landingsgestellen op locatie worden gereviseerd. De periode dat het landingsgestel uit de roulatie is, kan hiermee aanzienlijk zijn. MRO shops opereren in de huidige markt op de top van hun capaciteit, waardoor doorlooptijden langer worden. Gecombineerd met het toenemende aantal vluchten en de oplopende bezetting van de vloot van luchtvaartmaatschappijen, is er grote vraag naar flexibele inzetbaarheid van landingsgestellen om continuïteit van vluchten te waarborgen. 

APOC Leasing B.V. speelt hier op in door landingsgestellen aan te kopen en met een leasecontract te verhuren aan luchtvaartmaatschappijen, waarbij die partij vaak ook de optie heeft om het landingsgestel na de leasetermijn definitief over te nemen. In de huidige markt zijn er slechts een beperkt aantal landingsgestellen beschikbaar voor tijdelijke inzet, waardoor de vraag nu hoger is dan het aanbod. 

Profiel_18795_2_103516.jpg

Organisatiestructuur
Moedermaatschappij APOC Aviation opereert vanuit de entiteit Aircraft Part-Out Company Europe B.V. Aandeelhouders van deze entiteit zijn de algemeen directeur (51%), Antea Participaties (30%) en een groep informele investeerders (19%). Er is in 2017 een Raad van Commissarissen geïnstalleerd, bestaande uit ervaren leden met onder andere ervaring in de luchtvaartindustrie en snelgroeiende bedrijven.

Profiel_18795_2_142713.jpg
 
Omzetontwikkeling APOC Aviation
Oprichting van APOC Aviation vond medio 2014 plaats. Er werd dat jaar nog geen vliegtuig gekocht en zodoende nog geen omzet behaald. Ten tijde van de vorige campagne op Geldvoorelkaar.nl was de verwachte omzet voor 2017 berekend op € 9,5 miljoen, en werd er € 9,0 miljoen gerealiseerd. De verwachte omzet over 2018 bedraagt € 10,9 miljoen, met een gerealiseerde omzet t/m juli 2018 van € 4,6 miljoen. 

De verwachte omzetstijgingen voor de jaren 2018 en 2019 zijn gebaseerd op een conservatieve groei in het aantal part-out en leaseprojecten dat APOC Aviation jaarlijks zal opstarten. In de prognose 2019 is rekening gehouden met de start van de verkoop van vliegtuigmotoren. 

Profiel_18795_2_103008.jpg
De jaarcijfers 2015-2016 zijn door HLB Den Hartog Accountants en Adviseurs opgesteld; de cijfers 2017 zijn door dit bedrijf gecontroleerd en van een goedkeurende accountantsverklaring voorzien. De prognoses zijn door ons zelf opgesteld. Meer informatie leest u in de bijlage ‘Informatie bij pitch 18795’.
 
De Lening
Net zoals bij de aankoop van vliegtuigen is voor de investering in courante landingsgestellen relatief veel kapitaal benodigd. Daarom doen wij graag opnieuw een beroep op de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. 

De financiering zal worden aangewend voor de aankoop van een BOEING 737-800 landingsgestel. Het landingsgestel wordt ondergebracht in APOC Leasing B.V. 
 
Investeringsbegroting 

Bestedingsdoel
Bedrag
Aankoop landingsgestel
€ 1.150.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 1.150.000,-
 
Projectkenmerken
  • Aankoop BOEING 737-800 landingsgestel. Het landingsgestel is voorafgaand aan de aankoop door APOC volledig gereviseerd. Dit houdt in dat het landingsgestel opnieuw een levensduur heeft van circa 10 jaar.
  • Er zijn concrete vooruitzichten op een eerste leasecontract voor 6 maanden.
  • Het leasecontract is opgesteld en getoetst door een ervaren Aviation jurist. 
  • De Boeing 737 is samen met de Airbus A 320 het meest ingezette vliegtuig ter wereld. 
  • Verzekering van het landingsgestel is in het leasecontract geregeld, waarbij de luchtvaartmaatschappij de verplichting heeft om het landingsgestel voor een vastgestelde waarde te verzekeren. Daarnaast verzekert APOC Leasing B.V. het landingsgestel tijdens perioden waarin geen lease plaatsvindt.
  • De restwaarde van het landingsgestel is door de uitgevoerde revisie relatief hoog (levensduur tot volgende revisie 10 jaar). Afschrijving gedurende de looptijd van de lening (2 jaar) is dus zeer beperkt, waardoor ook bij verkoop een goed bedrijfsresultaat gerealiseerd kan worden.
Profiel_18795_2_143625.jpg

Voor de eerdere succesvolle crowdfundingcampagnes via Geldvoorelkaar.nl zijn aparte project-B.V.’s opgericht. In deze project-B.V.’s zijn specifieke part-out projecten ondergebracht. De project-B.V.’s gaan leningen aan met bijvoorbeeld de crowd of informele investeerders, waarbij de zekerheden van de leningen bestaan uit een pandrecht op activa van de desbetreffende project-B.V. APOC Aviation voert vervolgens de demontage, revisie en verkoop van onderdelen ten behoeve van de project-B.V. uit. Deze structuur geeft de investeerders de zekerheden voor een specifiek project. Zie bijlage bij de pitch voor extra toelichting over de reeds tot stand gekomen projecten. Projecten E en F zijn succesvol gerealiseerd en vervroegd afgelost. 

Naast de project-B.V.’s is APOC Leasing B.V. in oprichting als dochtermaatschappij voor de lease-activiteiten van Aircraft Part-Out Company Europe B.V. In APOC Leasing B.V. zal het aan te kopen landingsgestel worden ondergebracht. Dit landingsgestel zal, tezamen met de rechten van het leasecontact en de verzekeringspenningen daarvan, worden verpand aan Geldvoorelkaar.nl. 

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als een aflossingsvrije lening met een looptijd van 24 maanden en een bruto jaarrente van 7,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen gedurende de looptijd van de lening uitsluitend rente, die per kwartaal uitgekeerd wordt. De volledige aflossing wordt aan het einde van looptijd terugbetaald.

Het is Geldnemer toegestaan vervroegd af te lossen. Bijvoorbeeld in het geval dat het landingsgestel na afloop van het leasecontract en vóór het einde van de looptijd van de lening wordt verkocht. Hierbij wordt aan de investeerders ten minste 6 maanden rente vergoed (bijv. bij aflossing na 4 maanden is de rentevergoeding 6 maanden; vindt de aflossing na 14 maanden plaats dan is de rentevergoeding 14 maanden).

Geldnemer is APOC Leasing B.V. (externe creditratings: 0,50% PD / Creditsafe 55). Er is bij deze lening geen sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.
 
Omdat bij de aflossingsvrije lening geen sprake is van een reeks van rente- en aflossingsverplichtigingen die betaald dienen te worden uit een continue kasstroom, wordt bij de aflossingsvrije lening geen classificatie toegekend (classificatie "n.v.t.").

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.
 
Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Pandrecht (eerste rang)
Voorraad, zijnde het aangekochte landingsgestel.
 
Overige rechten, zijnde de rechten uit leasecontracten met betrekking tot dit specifieke landingsgestel.
 
Overige rechten, zijnde de verzekeringspenningen betreffende dit specifieke landingsgestel.
Non-onttrekkingsverklaring
Door de aandeelhouders van APOC Leasing B.V. Hierin wordt vastgelegd dat er geen dividenden worden uitgekeerd of terugstorting van kapitaal zal plaatsvinden, voordat de lening van Geldvoorelkaar.nl geheel is afgelost.
  
Uitboekingsvoorwaarden:
  • APOC Leasing B.V. dient opgericht dient te zijn vóór uitboeking van de lening
  • De moedermaatschappij Aircraft Part-Out Europe B.V. dient een garantie af te geven voor de betaalverplichting van de rentebetalingen voor de volledige looptijd. 
  • Het aan te kopen landingsgestel dient door APOC Leasing B.V. verzekerd te zijn vanaf het moment van aankoop.
#Share Your Ambition
Max: Toen ik 21 was, startte ik mijn eerste onderneming. Dit was erg leerzaam (en voor studentenbegrippen ook zeer lucratief). Dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Sindsdien heb ik het ondernemerschap nooit meer losgelaten. Na mijn studie Small Business & Retail Management startte ik een bedrijf in telecommunicatie en tevens diverse software projecten, welke ik uiteindelijk verkocht heb aan concurrenten in die markten. 

De verkoop van mijn vorige bedrijf werd aangewakkerd door mijn passie voor vliegen. Sinds 2009 heb ik mijn vliegbrevet. Ik haalde zoveel lol uit het vliegen dat ik had besloten om mijn toenmalige bedrijf te verkopen om iets in de luchtvaart te gaan doen. Na een freelance opdracht bij een bedrijf dat handelde in vliegtuigonderdelen, heb ik in augustus 2014 besloten om APOC Aviation op te zetten. 

Ik vind het werkelijk fantastisch wat ik doe: ik run een hard groeiende internationale organisatie in een sector waar ik echt van droomde om in te werken!


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.200vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 15.700vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 600vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 400vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 20.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 39.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 25.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.200vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 700vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 600vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 20.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 19.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 700vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 7.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 600vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.200vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 20.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 400vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 400vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 600vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 600vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 15.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 400vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 15.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 8.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 14.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 20.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 400vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.700vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.600vrijdag 31 augustus 2018
€ 700vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.200vrijdag 31 augustus 2018
€ 400vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 700vrijdag 31 augustus 2018
€ 9.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 700vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 8.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.800vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 400vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 15.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.200vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 800vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.300vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 400vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.200vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 25.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.600vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 6.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 3.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.300vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 700vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 7.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 5.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.900vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 4.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 300vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.800vrijdag 31 augustus 2018
€ 400vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 1.500vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018
€ 200vrijdag 31 augustus 2018
€ 2.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 10.000vrijdag 31 augustus 2018
€ 500vrijdag 31 augustus 2018
€ 100vrijdag 31 augustus 2018