Nieuws
26-03-2019
Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfunding platform van Nederland, blijft een sterke groei doorm...
lees verder
21-03-2019
Waar moet je op letten als je investeert via crowdfunding? En wat is belangrijk voor ondernemers d...
lees verder
20-03-2019
Accountants hebben alle bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis in huis om een prominentere ...
lees verder
19-03-2019
In onderstaande factsheet presenteren wij u de cijfers vanaf de start van Geldvoorelkaar.nl tot 1 ...
lees verder
12-03-2019
Key West draait best Hoe gaat het nu met…. Jos van der Lee? Geldvoorelkaar.nl portretteert onder...
lees verder
Voorfinanciering voorraden
APOC Project N
Project:
18922 Zakelijk
Leendoel:
Voorfinanciering voorraden
Classificatie:
n.v.t.
G-PD percentage:
0,25
Creditsafe score:
18
Zekerheden:
PRBSNO
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 1.375.000
Geinvesteerd:
€ 1.375.000
Product:
Flexlening
Rente per jaar:
7,0%
Looptijd:
24 maanden
100%
Algemeen
Branche:Luchtvaartindustrie
Producten en/of diensten:Verkoop van vliegtuigonderdelen
Social media:LinkedIn  Twitter  LinkedIn
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport borgsteller.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 18922.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Belangrijk
Dit is een FLEXLENING - Lees meer over deze nieuwe leenvorm bij de Toelichting bij Geldvoorelkaar.nl in deze pitch.

Vooraf
APOC Aviation gaat na 5 eerdere succesvolle crowdfundingcampagnes graag opnieuw de samenwerking aan met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. 

“De samenwerking met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl is ontstaan in 2016. Vanaf dat moment hebben de investeerders een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het realiseren van onze groei-ambities. Maar liefst vijf projecten zijn met dank aan de investeerders volgeschreven, waarbij het onze verwachting is dat we in het eerste kwartaal van 2019 de derde crowdfundingcampagne vervroegd zullen aflossen. Een succesvolle samenwerking, waarbij we de investeerders danken voor het vertrouwen! Deze nieuwe crowdfundingcampagne (Project N) betreft wederom een part-out project en heeft als doel om een Airbus A320 aan te kopen. We betrekken hierbij graag weer de investeerders van Geldvoorelkaar.nl.” - directeur Max Lutje Wooldrik

Aflossing van de derde crowdfundingcampagne 17151 APOC Project J (publicatiedatum 31 oktober 2017) wordt uiterlijk 31 maart 2019 verwacht. Inmiddels is circa 40% van de geplande omzet in project J gerealiseerd. De komende maanden zullen de resterende onderdelen verkocht worden, waardoor vervroegde aflossing wederom mogelijk zal zijn. Afhankelijk van het exacte omzetverloop zal het leenbedrag inclusief rente naar verwachting binnen 6 maanden vanaf heden terugbetaald worden aan investeerders. In de bijlage bij de pitch treft u een nadere toelichting op de doorlooptijd per project aan. 

Profiel_18922_2_120839.jpg

De Onderneming
APOC Aviation is een onderneming (besloten vennootschap) die zich bezighoudt met de levering van gebruikte onderdelen afkomstig uit de demontage van vliegtuigen die door (lease)maatschappijen uit de vaart zijn genomen. Zij koopt hiertoe vliegtuigen, laat deze demonteren en verkoopt vervolgens de onderdelen. Deze markt staat internationaal bekend als de aviation part-out markt. Als aanvulling op de part-out projecten heeft APOC Aviation recent een aparte lease-entiteit opgericht onder de naam APOC Leasing. APOC Leasing voorziet in de behoefte van luchtvaartmaatschappijen om onderdelen, zoals bijvoorbeeld landingsgestellen, middels een leaseconstructie flexibel in te kunnen zetten. De combinatie van part-out projecten met lease-oplossingen zorgt ervoor dat APOC haar klanten optimaal kan bedienen. Daarbij kunnen periodieke inkomsten uit part-out projecten gecombineerd worden met een continue kasstroom uit leaseprojecten. 

Businessmodel
Om tot een aankoopprijs van een uit de vaart genomen vliegtuig te komen, dient eerst een potentiële opbrengst bepaald te worden. Wij gebruiken hiervoor zelf ontwikkelde geavanceerde softwaretools die de prijs conservatief benaderen. Hierbij wordt onder andere via verschillende online databases rekening gehouden met historisch betaalde prijzen voor vliegtuigonderdelen. Belangrijke factoren hierbij zijn de vliegtuigspecificaties, zoals het type vliegtuig, de leeftijd van het vliegtuig en de staat van het vliegtuig (in verband met kwaliteit van de onderdelen). 

Na aanschaf van het vliegtuig volgt demontage. Dit onderdeel besteden wij uit aan tear-down bedrijven. Zij zijn gespecialiseerd in het demonteren van vliegtuigen en gevestigd op diverse Europese vliegvelden. De periode om een vliegtuig te demonteren bedraagt ongeveer drie tot zes weken. De onderdelen worden vervolgens naar ons magazijn in Delft verzonden.

Onze afnemers zijn onder meer MRO (Maintenance, Repair and Overhaul) bedrijven, tussenhandelaren en in toenemende mate luchtvaartmaatschappijen met in-house onderhoud. Naast directe verkoop vanuit de vraag van onze klanten verkopen wij ook onderdelen via ons eigen online webportal en via publieke, internationale online databases als ILS en AeroXchange. 

APOC Aviation is gestart in 2014 en opgericht door Max Lutje Wooldrik, een ondernemer in hart en nieren. Vanaf 2014 is APOC Aviation uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de internationale part-out markt. In 2017 is een jaaromzet van ruim € 9 miljoen gerealiseerd. De actuele omzet tot en met 31 augustus 2018 bedraagt € 5,6 miljoen, waarbij APOC Aviation een forecast afgeeft met een omzetvolume van € 10,9 miljoen over geheel 2018. APOC Aviation is inmiddels goedgekeurd als directe toeleverancier van een aantal gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. 

Belangrijke aandeelhouders van APOC Aviation zijn participatiemaatschappij Antea en een betrokken groep informal investors. Antea Participaties verstrekt risicodragend vermogen aan ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een track record van enkele jaren. APOC Aviation financiert haar groei verder in samenwerking met investeerders van Geldvoorelkaar.nl en ABN AMRO

De groei wordt gestimuleerd door het groeiende aantal vluchten in met name Azië. Zowel Airbus als Boeing hebben een grote orderportefeuille. Mede daardoor is de part-out markt sterk groeiend. Dit wordt versterkt door zowel de opkomst van low cost airlines die voor veel concurrentie zorgt als de focus van luchtvaartmaatschappijen op kostenreductie. Het verschil in de prijs van een nieuw onderdeel en een gebruikt onderdeel is fors. Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen gebruiken inmiddels gebruikte onderdelen bij reparatie of onderhoud aan hun vloot. Een bedrijf als APOC Aviation profiteert sterk van deze trend en draagt hiermee ook bij aan de circulaire economie. 

Profiel_18922_2_120955.jpg

APOC Project N
De A320-familie is samen met de Boeing 737-familie wereldwijd een van de meest ingezette vliegtuigen. Vanwege dit grote volume is de vraag naar gebruikte A320-onderdelen zeer constant. Het aan te kopen vliegtuig is het twaalfde toestel dat wij uit de A320-familie gaan aanschaffen. Alle voorgaande Airbusprojecten draaien op of boven prognose. 

Het vliegtuig zal medio oktober officieel eigendom van APOC worden, waarna de demontage zo spoedig mogelijk wordt opgestart. De verkoop van de eerste onderdelen start naar verwachting nog in 2018. Het merendeel van de omzet zal echter in 2019 worden gerealiseerd. De doorloopsnelheid zal naar verwachting vergelijkbaar zijn met eerdere A320-projecten. Wij verwachten dat ook voor dit project het break even point snel bereikt wordt. 

Profiel_18922_2_101342.jpg

Indicatieve tijdslijn APOC Project N B.V.

Moedermaatschappij APOC Aviation opereert vanuit de entiteit Aircraft Part-Out Company Europe B.V. Aandeelhouders van deze entiteit zijn de algemeen directeur (51%), Antea Participaties (30%) en een groep informele investeerders (19%). Er is in 2017 een Raad van Commissarissen geïnstalleerd van leden met onder andere ervaring in de luchtvaartindustrie en snelgroeiende bedrijven.

Profiel_18922_2_092801.jpg

Voor de eerdere succesvolle crowdfundingcampagnes via Geldvoorelkaar.nl zijn aparte project B.V.’s opgericht. Dat is bij Project N ook weer het geval. In deze project B.V.’s zijn specifieke part-out projecten ondergebracht. Deze project B.V.’s gaan leningen aan met bijvoorbeeld de crowd of (informele) investeerders, waarbij de zekerheden van de leningen bestaan uit een pandrecht op activa van de desbetreffende project B.V. APOC Aviation voert vervolgens de demontage, revisie en verkoop van onderdelen ten behoeve van de project B.V.’s uit. Deze structuur geeft de investeerders de zekerheden voor de specifieke projecten.

Ten aanzien van de projectfinancieringen gaat het om de project B.V.’s E, F, J, L en voor dit project APOC Project N B.V. Zie bijlage bij de pitch voor extra toelichting. Projecten E en F zijn succesvol gerealiseerd en hierbij zijn de investeerders van Geldvoorelkaar.nl vervroegd afgelost. Naast de project B.V.’s is APOC Leasing B.V. opgericht als dochtermaatschappij voor de lease-activiteiten van Aircraft Part-Out Company Europe B.V.

Omzetontwikkeling APOC Aviation
Oprichting van APOC Aviation vond medio 2014 plaats. Er werd dat jaar nog geen vliegtuig gekocht en zodoende nog geen omzet behaald. Ten tijde van de vorige campagne op Geldvoorelkaar.nl ging APOC Aviation uit van een omzet voor 2017 van € 9,5 miljoen. De gerealiseerde omzet over 2017 is uiteindelijk op € 9 miljoen uitgekomen. De verwachte omzet over 2018 bedraagt € 10,9 miljoen. De gerealiseerde omzet t/m augustus 2018 bedraagt € 5,6 miljoen. De verwachte omzetstijging voor de jaren 2018 en 2019 is gebaseerd op een conservatieve groei in het aantal part-out en leaseprojecten dat APOC Aviation jaarlijks zal opstarten. 

Profiel_18922_2_101437.jpg

In de prognose 2019 is rekening gehouden met de start van de verkoop van vliegtuigmotoren. Indien dit op een later tijdstip zal starten, zal de omzet 2019 lager uitkomen. 

De jaarcijfers 2017 zijn door HLB Den Hartog Accountants en Adviseurs gecontroleerd en van een goedkeurende accountantsverklaring voorzien. De prognoses zijn door ons zelf opgesteld. Meer informatie leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 18922’.
 
De Lening
De financiering zal worden aangewend voor een specifiek nieuw part-out project. Een part-out project betreft de aanschaf van een uit de vaart genomen vliegtuig, de demontage ervan, revisie van een deel van de onderdelen door een gecertificeerd revisiebedrijf en de verkoop van de onderdelen. Doorgaans duurt een dergelijk project 24 tot 36 maanden, waarbij het break-even punt doorgaans na circa 12 maanden wordt bereikt. Aan het einde van een part-out project worden de resterende onverkochte onderdelen ofwel in bulk onderhands verkocht, ofwel geveild. 
 
Het te financieren part-out project is een Airbus A320, genoemd Project N. Het serienummer van de betreffende A320, alsmede de specifieke projectcalculatie is bekend bij Geldvoorelkaar.nl. Het vliegtuig is tot voor kort gebruikt geweest door een gerenommeerde Europese luchtvaartmaatschappij met een uitstekende reputatie voor wat betreft het onderhoud van haar vloot.

Profiel_18922_2_092843.jpg

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Aankoop, demontage en revisie AIRBUS A320
€ 1.700.000,-
Af: eigen middelen€    325.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 1.375.000,-

Na de aankoop van het vliegtuig wordt door de moedermaatschappij Aircraft Part-Out Company Europe B.V. de demontage, revisie en verkoop van onderdelen ten behoeve van APOC Project N B.V. verzorgd. Hiervoor brengt de moedermaatschappij 10% van de gerealiseerde omzet van APOC Project N B.V. in rekening. Daarnaast wordt een deel van de verkoopopbrengst ingehouden voor de door de moedermaatschappij gemaakte kosten voor demontage en revisie van onderdelen. 

Aircraft Part-Out Company Europe B.V. financiert de kosten van de demontage, revisie en verkoop van de onderdelen ten behoeve van APOC Project N B.V. 

Aangezien normaliter op part-out projecten een brutomarge van 30% of meer gerealiseerd wordt, is er ook na aftrek van de management fee en overige genoemde kosten ruim voldoende capaciteit om de aflossing en verschuldigde rente terug te betalen. Er is vastgelegd dat pas nadat de projectfinanciering en de verschuldigde rente geheel is betaald, de resterende opbrengst van het project uitgekeerd kan worden aan het moederbedrijf.

Profiel_18922_2_090811.jpg

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als een Flexlening* met een maximale looptijd van 24 maanden en een bruto jaarrente van 7,0%. De effectieve rente voor investeerders zal afhangen van het moment van aflossing en is daarom op voorhand niet te berekenen.

Uitgangspunten van deze Flexlening zijn:
  1. Investeerders ontvangen gedurende de looptijd uitsluitend rente per kwartaal.
  2. De Geldnemer mag op ieder moment gedurende de looptijd van de lening de lening in één keer in het geheel vervroegd aflossen, waarbij aan de investeerders ten minste 8 maanden rente wordt vergoed (bijv. bij volledige aflossing na 6 maanden is de rentevergoeding 8 maanden; vindt de aflossing na 10 maanden plaats dan is de rentevergoeding 10 maanden).
  3. Indien de lening in de eerste 12 maanden niet in zijn geheel is afgelost (zoals bepaald in punt 2), zal de Geldnemer in maand 12 € 700.000,- aflossen. Daardoor zal vanaf maand 13 rente betaald worden over de pro resto schuld van € 675.000,-.
  4. De Geldnemer mag vervolgens vanaf maand 13 de pro resto schuld op ieder moment in zijn geheel boetevrij vervroegd aflossen.
Geldnemer is APOC Project N B.V. (externe creditratings: 0,25% PD / Creditsafe 18). Er is bij deze lening geen sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.

Omdat bij deze lening geen sprake is van een reeks van rente- en aflossingsverplichtingen die betaald dienen te worden uit een continue kasstroom, wordt bij in dit geval geen classificatie toegekend (classificatie "n.v.t.").

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Pandrecht (eerste in rang)
Voorraden
 
Debiteuren
Non-ontrekkingsverklaring
Af te geven door de aandeelhouders van APOC Project N B.V. Hierin wordt vastgelegd dat er geen dividenden worden uitgekeerd of terug storting van kapitaal zal plaatsvinden, voordat de lening van Geldvoorelkaar.nl geheel is afgelost. Het is Geldnemer toegestaan om de vrij beschikbare cashflow uit APOC Project N B.V. aan Aircraft Part-Out Company Europe B.V en haar dochtermaatschappijen ter beschikking te stellen.
Borgstelling**Door Aircraft Part-Out Company Europe B.V. (externe creditratings: Graydon 0,70% PD / Creditsafe 51) wordt voor de betaalverplichting van de pro resto schuld en de overeengekomen renteverplichtingen gedurende de volledige looptijd van de lening een borgstelling afgegeven. 

De Flexlening is een nieuwe leenvorm van Geldvoorelkaar.nl, waarbij een combinatie gemaakt wordt van verschillende leenvormen (Annuïtair, Aflossingsvrij en/of Groeilening). Iedere Flexlening is anders; de uitgangspunten van de lening, de risicoclassificatie, aanvullende afspraken en het effectieve rendement voor investeerders zullen altijd duidelijk omschreven worden in de Toelichting van Geldvoorelkaar.nl. 

** Bij eerdere APOC-projecten is overeengekomen dat de vrij beschikbare cashflow binnen de project-B.V. moet blijven (door middel van een non-onttrekkingsverklaring). Van die afspraak wordt bij deze aanvraag afgeweken. Dit risico wordt gecompenseerd door een volledige borgstelling van de moedermaatschappij. 

#ShareYourAmbition
Max: Toen ik 21 was, startte ik mijn eerste onderneming. Dit was erg leerzaam (en voor studentenbegrippen ook zeer lucratief). Dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Sindsdien heb ik het ondernemerschap nooit meer losgelaten. Na mijn studie Small Business & Retail Management startte ik een bedrijf in telecommunicatie en tevens diverse softwareprojecten, die ik uiteindelijk verkocht heb aan concurrenten in de markt. 

De verkoop van mijn vorige bedrijf werd aangewakkerd door mijn passie voor vliegen. Sinds 2009 heb ik mijn vliegbrevet. Ik haalde zoveel lol uit het vliegen dat ik had besloten om mijn toenmalige bedrijf te verkopen om iets in de luchtvaart te gaan doen. Na een freelance-opdracht bij een bedrijf dat handelde in vliegtuigonderdelen, heb ik in augustus 2014 besloten om APOC Aviation op te zetten. 

Ik vind het werkelijk fantastisch wat ik doe: ik run een hard groeiende internationale organisatie in een sector waar ik echt van droomde om in te werken!

Profiel_18922_2_120918.jpg


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 800vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.800vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.900vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 600vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 7.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 25.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 15.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 800vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 15.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 15.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 800vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 600vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.600vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 800vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.700vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 800vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 600vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.100vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 8.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.200vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 700vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 40.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 12.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 7.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 700vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 900vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 8.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.700vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.900vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 700vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 15.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 600vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 800vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 700vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 25.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 8.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.200vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.200vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.700vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 4.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 25.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 700vrijdag 5 oktober 2018
€ 600vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 600vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 800vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 55.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 800vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 7.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 20.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.400vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 7.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 17.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 3.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.400vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 300vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 700vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 2.500vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 400vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 5.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 1.000vrijdag 5 oktober 2018
€ 200vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 500vrijdag 5 oktober 2018
€ 100vrijdag 5 oktober 2018
€ 10.000woensdag 10 oktober 2018