Nieuws
12-12-2018
De dagen tussen kerst en oud & nieuw zijn we geopend op onze reguliere openingstijden....
lees verder
10-12-2018
De economie zit weer in de lift; goed voor ondernemend Nederland. Alleen kampen snelgroeiende MK...
lees verder
04-12-2018
Podcast: Edwin Adams over mijlpaal €150 miljoen Geldvoorelkaar.nl tikte op 3 december 2018 d...
lees verder
30-11-2018
De investeerdersnieuwsbrief van december is verstuurd. U kunt hem ook hier lezen. Voor het ee...
lees verder
29-11-2018
De franchiser Fit20 biedt High-Intensity fitnesstraining aan in steeds meer landen. Oprichter en...
lees verder
Overname
Cristal Cleaning Rotterdam
Project:
19127 Zakelijk
Leendoel:
Overname
Classificatie:
5
G-PD percentage:
0,05
Creditsafe score:
66
Zekerheden:
HYPRDRHANH
Inschrijfperiode nog 56 dagen
Kredietbedrag:
€ 150.000
Geinvesteerd:
€ 144.600
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
Algemeen
Branche:Textielreiniging
Producten en/of diensten:Textielreiniging en stomerij
Social media:Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 19127.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Vooraf
Cristal Cleaning gaat na 2 eerdere succesvolle crowdfundcampagnes graag opnieuw de samenwerking aan met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. De samenwerking tussen Geldvoorelkaar.nl en franchisegever Cristal Cleaning is begonnen in 2015. Investeerders hebben met de twee eerdere crowdfundingcampagnes de overname van de vestiging Eindhoven en Huizen mogelijk gemaakt. Deze nieuwe aanvraag betreft de financiering van de overname van de vestiging Rotterdam.  

Toelichting van de franchisegever
Cristal Cleaning is een textielreinigingsbedrijf dat sinds 1990 in franchiseverband opereert. Onze 16 vestigingen zijn te vinden in heel Nederland. Wij zijn doorgaans gevestigd op goed bereikbare locaties, zoals winkelcentra of in winkelstraten. Goede parkeermogelijkheden zijn erg belangrijk voor onze particuliere klanten.

De meeste consumenten kennen Cristal Cleaning als stomerij. Wij spreken liever van textielreiniging, omdat dat een beter beeld geeft van de veelomvattende reinigingsmethoden en diensten die wij aan consumenten en bedrijven aanbieden. 

Profiel_19127_2_132904.jpg

De Cristal Cleaning organisatie ondersteunt franchisenemers in de breedste zin van het woord. In alle gevallen nemen wij bestaande stomerijwinkels over, wanneer er een opvolgingsprobleem is. Een bedrijf waarbij de omzet niet in juiste verhouding staat tot de kosten nemen wij niet over. Wij zijn alleen geïnteresseerd in bedrijven met een gezonde omzet, waar op termijn ook mogelijkheden zijn om deze uit te bouwen. Voor de start van een overname begeleiden wij samen met Syfers de aankoop van de over te nemen onderneming en zoeken op dat moment, via een professioneel bureau, contact met potentiële franchisenemers. 

Wij zoeken ‘doeners’ die graag met hun handen werken en creatief zijn. Enige technische en vakmatige kennis is handig, maar niet per se noodzakelijk. Wij brengen deze kennis via interne opleidingen over aan de potentiële ondernemers. Dit opleidingstraject volgt men in een bestaande vestiging in samenwerking met een franchisenemer, die al vele jaren ervaring heeft. Dit zal ook de coach worden gedurende het eerste jaar dat de franchisenemer gestart is. Daarnaast volgen franchisenemers externe trainingen om verschillende certificaten te behalen. 

Direct na een overname brengen wij de presentatie van de winkel en aanwezige apparatuur op het niveau van de standaard van een Cristal Cleaning winkel. Een frisse groene uitstraling in de winkel en apparatuur die voldoet aan de kwaliteit- en milieueisen van de overheid. De voltallige personele bezetting krijgt bedrijfskleding om een uniforme uitstraling te creëren, waarbij betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Profiel_19127_2_135020.jpg

De Cristal Cleaning organisatie zal direct na de start behulpzaam zijn bij het opstarten van de winkel. Voor de startfase worden zaken als een marketingplan op regionaal niveau afgestemd. Acties worden aangepast aan de lokale omstandigheden. In een grote stad hebben wij over het algemeen andere consumenten dan in de wat kleineren plaatsen. 

Naast aandacht voor de consument aan de toonbank geven wij ook service aan de business-to-business markt. Denk hierbij aan lopende landelijke contracten met hotels, restaurants, salvage-bedrijven, verzekeringen, supermarkten, kantoren en autodealers. 

In het afgelopen half jaar heeft Cristal Cleaning groep een nieuwe website gebouwd met daaraan gekoppeld een chatfunctie en een App. De chat was nodig om klanten nog sneller te antwoorden op vragen die zij hebben. Onze ervaring leert dat klant niet meer de telefoon pakt voor het opvragen van informatie. De ontwikkelde App, gekoppeld aan deze nieuwe website, is te gebruiken voor zowel de particuliere als ook de zakelijke klant. Voor de consument makkelijk om via de App thuis de kleding op te laten komen halen en het binnen 2-3 dagen weer retour te laten brengen. Betaling gaat heel eenvoudig met de iDeal functie.

Profiel_19127_2_134827.jpg

Voor de zakelijke klant hanteren wij een ander proces. Wij komen op vaste momenten in het bedrijf de te reinigen kleding ophalen en terugbrengen. Tijdens hetzelfde bezoek nemen we dan ook de kleding van de medewerker mee. Betalingen verlopen per factuur.

Over dit project | Toelichting van de franchisenemer
Overname vestiging Rotterdam
De Cristal Cleaning vestiging in Rotterdam is gevestigd in Winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam Zuid, deelgemeente IJsselmonde. In Rotterdam wonen 640.000 inwoners, met in de deelgemeente IJsselmonde ruim 60.000 inwoners. De naastgelegen deelgemeentes hebben ongeveer 140.000 inwoners. Verder bezoeken veel bewoners uit de gemeente Ridderkerk (45.000 inwoners) het Winkelcentrum Keizerswaard. Het winkelcentrum dateert uit 1969 en heeft ca. 85 winkels, met een totale oppervlakte ruim 16.000 m2. Per jaar bezoeken ca. 3 miljoen bezoekers het centrum. Na de grote renovatie in 1994 staat het komende jaar een verfrissing van de binnen- en buitenzijde van het centrum in de planning.

Profiel_19127_2_134914.jpg

Cristal Cleaning heeft eind 1990 het bedrijf overgenomen van de eerste eigenaar. Deze locatie van Cristal Cleaning behoort tot de grotere vestigingen binnen de groep. De eerste franchisenemer in Rotterdam is de huidige directeur van Cristal Cleaning. De huidige franchisenemers hebben de winkel ruim 16 jaar in franchiseverband succesvol geëxploiteerd en hebben het bedrijf te koop aangeboden vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van een van de vennoten.

Wij, Ton en Jolanda Rubio Rijsdijk, zijn de huidige franchisenemers van de vestiging Cristal Cleaning in Krimpen aan den IJssel en gaan de winkel in Rotterdam overnmen. De wisseling van Krimpen aan den IJssel naar Rotterdam heeft uitsluitend te maken met het feit dat het winkelcentrum in Krimpen aan den IJssel al jaren in de planning staat om verbouwd te worden, maar deze verbouwing wordt telkens - als gevolg van wisseling van eigenaar - op de lange termijn geschoven. 

Door het aflopen van het huurcontract krijgen wij de kans dit pand te verlaten en te verhuizen naar een grotere locatie met meer mogelijkheden. De grote klanten gaan mee naar de vestiging in Rotterdam. De service voor de consumenten wordt daarnaast ondergebracht bij een collega winkelier ServicePunt. Jolanda, het gezicht van de winkel in Krimpen aan den IJssel, zal de ondernemer van ServicePunt ondersteunen met het op peil houden van het klantenbestand. Verder gaan we in Krimpen aan den IJssel ook van start met de service via de App, zodat we de klanten thuis kunnen bezoeken.

Wij zullen in Rotterdam worden bijgestaan door een derde firmant, Puck de Vries. Een jonge ambitieuze ondernemer, die voornamelijk de verantwoordelijkheid zal krijgen voor de buitendienst. Puck is daarnaast (maar niet minder belangrijk) onze schoonzoon.

Het klantenbestand, de winkel, alle servicepunten, horeca, salvagebedrijven en andere bedrijven in Rotterdam blijven met de overname in de vestiging aanwezig en zullen worden uitgebreid met de omzet uit Krimpen aan den IJssel. Daarnaast zal gewerkt worden aan verdere uitbreiding van het klantenbestand in Rotterdam en omgeving. 

Profiel_19127_2_135337.jpgProfiel_19127_2_135323.jpg

Jaarcijfers Krimpen aan den IJssel
BoekjaarOmzetResultaat voor belastingVrij beschikbare
cashflow
2016€ 165.000,-€ 70.000,-€ 71.000,-
2017€ 131.000,-€ 41.000,-€ 45.000,-

Jaarcijfers Rotterdam
BoekjaarOmzetResultaat voor belastingVrij beschikbare
cashflow
2016€ 358.000,-€ 89.000,-€ 93.000,-
2017€ 355.000,-€ 64.000,-€ 69.000,-

Prognoses geconsolideerd
Boekjaar
Omzet
Resultaat voor belasting
Vrij beschikbare cashflow
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2019
€ 410.000,-
€ 108.000,-
€   67.000,-
54%
2020
€ 443.000,-
€ 141.000,-
€ 102.000,-
36%
2021
€ 455.000,-
€ 150.000,-
€ 101.000,- 
37%

Jaarcijfers en prognoses zijn opgesteld door Syfers in samenwerking met de franchisegever.

De Lening
De lening wordt aangevraagd om de overname van vestiging Rotterdam te financieren. Ook wordt een deel van het bedrag aangewend om de zaak op te knappen en een modern en fris uiterlijk te geven.  

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Goodwill
€   65.000,-
Inventaris en renovatie
€   85.000,-
Financieringskosten en depotregeling
€   15.000,-
Totaal
€ 165.000,-
Af: Eigen middelen
€   15.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 150.000,-

De franchisegever heeft goede ervaringen met crowdfunding ten behoeve van overnames van andere vestigingen binnen de franchiseformule van Cristal Cleaning. Wij maken graag gebruik van het platform van Geldvoorelkaar.nl voor de financiering van onze overname, en geven daarmee tegelijkertijd invulling aan de marketing.  

Profiel_19127_2_135156.jpgProfiel_19127_2_135242.jpg

Jolanda en Ton

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuïtaire lening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Geldnemer is Cristal Cleaning Krimpen aan de IJssel (externe creditratingsGraydon 0,05% PD / Creditsafe 66). Dit is de vennootschap onder firma van de heer A.M.G. Rubio Rijsdijk (BKR score A - laag risico), mevrouw J.G. Rubio Rijsdijk-Van der PIank (BKR score B - laag risico) en de heer P.V.J. de Vries (BKR score G - gemiddeld risico), die hiermee tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
A.M.G. Rubio Rijsdijk (op dit moment van morele waarde)
 
J.G. Rubio Rijsdijk – Van der Plank (op dit moment van morele waarde)
 
P.V.J. de Vries (op dit moment van morele waarde)
Depotregeling
2 maandtermijnen
Derde hypotheek
Op de privéwoning te Krimpen a/d IJssel, met een marktwaarde van € 350.000,- (taxatie 29-11-2018). Hierop rust een eerste hypotheek van € 280.000,- en een tweede hypotheek van € 14.000,- met een totale pro resto schuld ter hoogte van de inschrijvingen. De waarde van een gekoppelde spaarpolis bedraagt € 67.000,-.
Negatieve Hypotheekverklaring
Aanvullend op de 3e hypotheek zal worden vastgelegd dat binnen de hypothecaire inschrijvingen niet aanvullend geleend mag worden en het pand niet verder belast zal worden met nieuwe hypotheekrechten. 
Pandrecht (1e rang) op
Debiteuren van de v.o.f.
 
Bankrekeningen van de v.o.f.
 
Inventaris van de v.o.f.

#ShareYourAmbition
Incentive 
Bij een investering van minimaal € 700,- ontvangt u een strippenkaart voor het reinigen van 10 pantalons in het jaar 2019. Deze kaart is alleen geldig in de winkel in Rotterdam.

Profiel_19127_2_145611.jpgTerug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragInvesteerderDatum
€ 500023431maandag 10 december 2018
€ 300013176maandag 10 december 2018
€ 2.000011648maandag 10 december 2018
€ 100024236maandag 10 december 2018
€ 300003497maandag 10 december 2018
€ 100028582maandag 10 december 2018
€ 2.000007634maandag 10 december 2018
€ 500014287maandag 10 december 2018
€ 500015197maandag 10 december 2018
€ 300028702maandag 10 december 2018
€ 200023437maandag 10 december 2018
€ 300024006maandag 10 december 2018
€ 500030182maandag 10 december 2018
€ 400026660maandag 10 december 2018
€ 1.000025055maandag 10 december 2018
€ 2.000031291maandag 10 december 2018
€ 200022808maandag 10 december 2018
€ 2.000012791maandag 10 december 2018
€ 400019959maandag 10 december 2018
€ 200024087maandag 10 december 2018
€ 500005161maandag 10 december 2018
€ 100002922maandag 10 december 2018
€ 100020146maandag 10 december 2018
€ 500028041maandag 10 december 2018
€ 300027174maandag 10 december 2018
€ 300022854maandag 10 december 2018
€ 300004464maandag 10 december 2018
€ 300026755maandag 10 december 2018
€ 100017059maandag 10 december 2018
€ 300018641maandag 10 december 2018
€ 400023480maandag 10 december 2018
€ 400014531maandag 10 december 2018
€ 500023829maandag 10 december 2018
€ 500013177maandag 10 december 2018
€ 100016851maandag 10 december 2018
€ 100012941maandag 10 december 2018
€ 500028644maandag 10 december 2018
€ 100017983maandag 10 december 2018
€ 100018736maandag 10 december 2018
€ 700020288maandag 10 december 2018
€ 200015721maandag 10 december 2018
€ 1.000016836maandag 10 december 2018
€ 100030372maandag 10 december 2018
€ 200012728maandag 10 december 2018
€ 100026056maandag 10 december 2018
€ 500021622maandag 10 december 2018
€ 200022371maandag 10 december 2018
€ 500031378maandag 10 december 2018
€ 500031292maandag 10 december 2018
€ 300016278maandag 10 december 2018
€ 200027591maandag 10 december 2018
€ 600013310maandag 10 december 2018
€ 1.000014478maandag 10 december 2018
€ 100029041maandag 10 december 2018
€ 500012819maandag 10 december 2018
€ 100014442maandag 10 december 2018
€ 200027757maandag 10 december 2018
€ 500030882maandag 10 december 2018
€ 200021599maandag 10 december 2018
€ 500026966maandag 10 december 2018
€ 700009818maandag 10 december 2018
€ 100024371maandag 10 december 2018
€ 300022737maandag 10 december 2018
€ 10.000024561maandag 10 december 2018
€ 300003878maandag 10 december 2018
€ 100016312maandag 10 december 2018
€ 200028555maandag 10 december 2018
€ 100018353maandag 10 december 2018
€ 200015595maandag 10 december 2018
€ 500024338maandag 10 december 2018
€ 700009690maandag 10 december 2018
€ 300006989maandag 10 december 2018
€ 800009437maandag 10 december 2018
€ 100017851maandag 10 december 2018
€ 200027473maandag 10 december 2018
€ 100023885maandag 10 december 2018
€ 100022667maandag 10 december 2018
€ 2.000003646maandag 10 december 2018
€ 100029245maandag 10 december 2018
€ 100004245maandag 10 december 2018
€ 100026237maandag 10 december 2018
€ 100016884maandag 10 december 2018
€ 1.000003046maandag 10 december 2018
€ 100024507maandag 10 december 2018
€ 100003319maandag 10 december 2018
€ 200027542maandag 10 december 2018
€ 100020191maandag 10 december 2018
€ 100021485maandag 10 december 2018
€ 1.500002641maandag 10 december 2018
€ 100024634maandag 10 december 2018
€ 500022600maandag 10 december 2018
€ 500029969maandag 10 december 2018
€ 1.000027064maandag 10 december 2018
€ 3.000009421maandag 10 december 2018
€ 200020497maandag 10 december 2018
€ 500017704maandag 10 december 2018
€ 500025483maandag 10 december 2018
€ 1.000031046maandag 10 december 2018
€ 300003963maandag 10 december 2018
€ 500020500maandag 10 december 2018
€ 5.000025634maandag 10 december 2018
€ 500021266maandag 10 december 2018
€ 100014784maandag 10 december 2018
€ 500020495maandag 10 december 2018
€ 1.000029012maandag 10 december 2018
€ 300013142maandag 10 december 2018
€ 300014452maandag 10 december 2018
€ 500025628maandag 10 december 2018
€ 100017900maandag 10 december 2018
€ 100024751maandag 10 december 2018
€ 400027090maandag 10 december 2018
€ 300024649maandag 10 december 2018
€ 100025698maandag 10 december 2018
€ 100025572maandag 10 december 2018
€ 300005001maandag 10 december 2018
€ 100018639maandag 10 december 2018
€ 200030862maandag 10 december 2018
€ 100012379maandag 10 december 2018
€ 500012101maandag 10 december 2018
€ 200010785maandag 10 december 2018
€ 100029286maandag 10 december 2018
€ 100021870maandag 10 december 2018
€ 300004978maandag 10 december 2018
€ 600005684maandag 10 december 2018
€ 100017253maandag 10 december 2018
€ 1.000004807maandag 10 december 2018
€ 500003762maandag 10 december 2018
€ 2.000006548maandag 10 december 2018
€ 300011688maandag 10 december 2018
€ 200003271maandag 10 december 2018
€ 200004736maandag 10 december 2018
€ 100027584maandag 10 december 2018
€ 200028408maandag 10 december 2018
€ 500031177maandag 10 december 2018
€ 100028074maandag 10 december 2018
€ 400030790maandag 10 december 2018
€ 300031258maandag 10 december 2018
€ 1.000020292maandag 10 december 2018
€ 1.000022468maandag 10 december 2018
€ 1.000028183maandag 10 december 2018
€ 2.000031385maandag 10 december 2018
€ 200006498maandag 10 december 2018
€ 100004511maandag 10 december 2018
€ 500011849maandag 10 december 2018
€ 100014408maandag 10 december 2018
€ 500031343maandag 10 december 2018
€ 100014858maandag 10 december 2018
€ 100012686maandag 10 december 2018
€ 300014500maandag 10 december 2018
€ 200005818maandag 10 december 2018
€ 500020178maandag 10 december 2018
€ 800024885maandag 10 december 2018
€ 500025075maandag 10 december 2018
€ 500025131maandag 10 december 2018
€ 200026877maandag 10 december 2018
€ 200020445maandag 10 december 2018
€ 500027265maandag 10 december 2018
€ 1.000017067maandag 10 december 2018
€ 200028876maandag 10 december 2018
€ 100012564maandag 10 december 2018
€ 100025120maandag 10 december 2018
€ 400012753maandag 10 december 2018
€ 1.000020087maandag 10 december 2018
€ 100022572maandag 10 december 2018
€ 2.000025571maandag 10 december 2018
€ 200006075maandag 10 december 2018
€ 500030946maandag 10 december 2018
€ 500014163maandag 10 december 2018
€ 2.000018900maandag 10 december 2018
€ 200019563maandag 10 december 2018
€ 2.000006001dinsdag 11 december 2018
€ 100016306dinsdag 11 december 2018
€ 300026810dinsdag 11 december 2018
€ 100023758dinsdag 11 december 2018
€ 100008508dinsdag 11 december 2018
€ 500009969dinsdag 11 december 2018
€ 100031089dinsdag 11 december 2018
€ 1.000023406dinsdag 11 december 2018
€ 1.000030920dinsdag 11 december 2018
€ 400005417dinsdag 11 december 2018
€ 1.700027578dinsdag 11 december 2018
€ 500029448dinsdag 11 december 2018
€ 100011550dinsdag 11 december 2018
€ 500012839dinsdag 11 december 2018
€ 100000519dinsdag 11 december 2018
€ 100026561dinsdag 11 december 2018
€ 100007292dinsdag 11 december 2018
€ 1.000022639dinsdag 11 december 2018
€ 100028843dinsdag 11 december 2018
€ 500028100dinsdag 11 december 2018
€ 400025879dinsdag 11 december 2018
€ 100031390dinsdag 11 december 2018
€ 1.000012119dinsdag 11 december 2018
€ 100019685dinsdag 11 december 2018
€ 1.000016420dinsdag 11 december 2018
€ 500031392dinsdag 11 december 2018
€ 500005059dinsdag 11 december 2018
€ 100015265dinsdag 11 december 2018
€ 1.000031101dinsdag 11 december 2018
€ 200025097dinsdag 11 december 2018
€ 100009551dinsdag 11 december 2018
€ 100019020dinsdag 11 december 2018
€ 200011413dinsdag 11 december 2018
€ 100027789dinsdag 11 december 2018
€ 2.000031126dinsdag 11 december 2018
€ 300011477woensdag 12 december 2018
€ 100013981woensdag 12 december 2018
€ 100028561woensdag 12 december 2018
€ 1.000025518woensdag 12 december 2018
€ 2.000023741woensdag 12 december 2018
€ 1.000011469woensdag 12 december 2018
€ 200030388woensdag 12 december 2018
€ 5.000013443woensdag 12 december 2018
€ 200030466woensdag 12 december 2018
€ 100021767woensdag 12 december 2018
€ 600009774woensdag 12 december 2018
€ 1.000030972woensdag 12 december 2018
€ 100030619woensdag 12 december 2018
€ 1.000028403woensdag 12 december 2018
€ 100031278woensdag 12 december 2018
€ 500031112woensdag 12 december 2018
€ 100030054woensdag 12 december 2018
€ 500018484woensdag 12 december 2018
€ 200030447woensdag 12 december 2018
€ 100026072donderdag 13 december 2018
€ 100022399donderdag 13 december 2018
€ 500008667donderdag 13 december 2018
€ 500007592donderdag 13 december 2018
€ 100028125donderdag 13 december 2018
€ 100015014donderdag 13 december 2018
€ 200005880donderdag 13 december 2018
€ 100028707donderdag 13 december 2018
€ 300016883donderdag 13 december 2018
€ 200028491donderdag 13 december 2018
€ 500023395donderdag 13 december 2018
€ 500024328donderdag 13 december 2018
€ 300028941donderdag 13 december 2018
€ 100009215donderdag 13 december 2018
€ 200025547donderdag 13 december 2018
€ 1.000010009donderdag 13 december 2018
€ 400011643donderdag 13 december 2018
€ 500021847donderdag 13 december 2018
€ 500017736donderdag 13 december 2018
€ 100030786donderdag 13 december 2018
€ 500028741donderdag 13 december 2018
€ 300027522donderdag 13 december 2018
€ 100019077vrijdag 14 december 2018
€ 200002195vrijdag 14 december 2018
€ 100008800vrijdag 14 december 2018
€ 100031383vrijdag 14 december 2018
€ 500021448vrijdag 14 december 2018
€ 1.000024491vrijdag 14 december 2018
€ 400001403vrijdag 14 december 2018
€ 400008915vrijdag 14 december 2018
€ 100010307vrijdag 14 december 2018
€ 1.000016511vrijdag 14 december 2018
€ 100030209vrijdag 14 december 2018
€ 100023394vrijdag 14 december 2018
€ 1.000028636vrijdag 14 december 2018
€ 2.000016071vrijdag 14 december 2018
€ 200031413vrijdag 14 december 2018
€ 500014161vrijdag 14 december 2018
€ 500018809vrijdag 14 december 2018
€ 2.500001935vrijdag 14 december 2018
€ 200031166vrijdag 14 december 2018
€ 600031414vrijdag 14 december 2018
€ 200021712vrijdag 14 december 2018
€ 100027448vrijdag 14 december 2018
€ 200031415vrijdag 14 december 2018
€ 100030570vrijdag 14 december 2018
€ 200015446vrijdag 14 december 2018
€ 600024341vrijdag 14 december 2018
€ 500031416vrijdag 14 december 2018