Nieuws
14-05-2019
Kom jij ons team versterken? Op dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe collega's voor de functie...
lees verder
13-05-2019
Als eerste crowdfunding platform bij € 175 miljoen De crowdfundmarkt groeit hard, met als voortr...
lees verder
09-05-2019
Gisteren verscheen een artikel in het FD, waarin werd gesteld dat crowdfundingplatformen te gunsti...
lees verder
07-05-2019
De maand mei staat bij Geldvoorelkaar.nl in het teken van vastgoedfinanciering. Zo verzorgt Edwin ...
lees verder
07-05-2019
In het onderstaande overzicht vindt u de data waarop de verzamelbetalingen plaats zullen vinden to...
lees verder
Overname
Cristal Cleaning Rotterdam
Project:
19127 Zakelijk
Leendoel:
Overname
Classificatie:
5
G-PD percentage:
0,05
Creditsafe score:
66
Zekerheden:
HYPRDRHANH
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 149.800
Geinvesteerd:
€ 149.800
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Textielreiniging
Producten en/of diensten:Textielreiniging en stomerij
Social media:Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 19127.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Vooraf
Cristal Cleaning gaat na 2 eerdere succesvolle crowdfundcampagnes graag opnieuw de samenwerking aan met de investeerders van Geldvoorelkaar.nl. De samenwerking tussen Geldvoorelkaar.nl en franchisegever Cristal Cleaning is begonnen in 2015. Investeerders hebben met de twee eerdere crowdfundingcampagnes de overname van de vestiging Eindhoven en Huizen mogelijk gemaakt. Deze nieuwe aanvraag betreft de financiering van de overname van de vestiging Rotterdam.  

Toelichting van de franchisegever
Cristal Cleaning is een textielreinigingsbedrijf dat sinds 1990 in franchiseverband opereert. Onze 16 vestigingen zijn te vinden in heel Nederland. Wij zijn doorgaans gevestigd op goed bereikbare locaties, zoals winkelcentra of in winkelstraten. Goede parkeermogelijkheden zijn erg belangrijk voor onze particuliere klanten.

De meeste consumenten kennen Cristal Cleaning als stomerij. Wij spreken liever van textielreiniging, omdat dat een beter beeld geeft van de veelomvattende reinigingsmethoden en diensten die wij aan consumenten en bedrijven aanbieden. 

Profiel_19127_2_132904.jpg

De Cristal Cleaning organisatie ondersteunt franchisenemers in de breedste zin van het woord. In alle gevallen nemen wij bestaande stomerijwinkels over, wanneer er een opvolgingsprobleem is. Een bedrijf waarbij de omzet niet in juiste verhouding staat tot de kosten nemen wij niet over. Wij zijn alleen geïnteresseerd in bedrijven met een gezonde omzet, waar op termijn ook mogelijkheden zijn om deze uit te bouwen. Voor de start van een overname begeleiden wij samen met Syfers de aankoop van de over te nemen onderneming en zoeken op dat moment, via een professioneel bureau, contact met potentiële franchisenemers. 

Wij zoeken ‘doeners’ die graag met hun handen werken en creatief zijn. Enige technische en vakmatige kennis is handig, maar niet per se noodzakelijk. Wij brengen deze kennis via interne opleidingen over aan de potentiële ondernemers. Dit opleidingstraject volgt men in een bestaande vestiging in samenwerking met een franchisenemer, die al vele jaren ervaring heeft. Dit zal ook de coach worden gedurende het eerste jaar dat de franchisenemer gestart is. Daarnaast volgen franchisenemers externe trainingen om verschillende certificaten te behalen. 

Direct na een overname brengen wij de presentatie van de winkel en aanwezige apparatuur op het niveau van de standaard van een Cristal Cleaning winkel. Een frisse groene uitstraling in de winkel en apparatuur die voldoet aan de kwaliteit- en milieueisen van de overheid. De voltallige personele bezetting krijgt bedrijfskleding om een uniforme uitstraling te creëren, waarbij betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Profiel_19127_2_135020.jpg

De Cristal Cleaning organisatie zal direct na de start behulpzaam zijn bij het opstarten van de winkel. Voor de startfase worden zaken als een marketingplan op regionaal niveau afgestemd. Acties worden aangepast aan de lokale omstandigheden. In een grote stad hebben wij over het algemeen andere consumenten dan in de wat kleineren plaatsen. 

Naast aandacht voor de consument aan de toonbank geven wij ook service aan de business-to-business markt. Denk hierbij aan lopende landelijke contracten met hotels, restaurants, salvage-bedrijven, verzekeringen, supermarkten, kantoren en autodealers. 

In het afgelopen half jaar heeft Cristal Cleaning groep een nieuwe website gebouwd met daaraan gekoppeld een chatfunctie en een App. De chat was nodig om klanten nog sneller te antwoorden op vragen die zij hebben. Onze ervaring leert dat klant niet meer de telefoon pakt voor het opvragen van informatie. De ontwikkelde App, gekoppeld aan deze nieuwe website, is te gebruiken voor zowel de particuliere als ook de zakelijke klant. Voor de consument makkelijk om via de App thuis de kleding op te laten komen halen en het binnen 2-3 dagen weer retour te laten brengen. Betaling gaat heel eenvoudig met de iDeal functie.

Profiel_19127_2_134827.jpg

Voor de zakelijke klant hanteren wij een ander proces. Wij komen op vaste momenten in het bedrijf de te reinigen kleding ophalen en terugbrengen. Tijdens hetzelfde bezoek nemen we dan ook de kleding van de medewerker mee. Betalingen verlopen per factuur.

Over dit project | Toelichting van de franchisenemer
Overname vestiging Rotterdam
De Cristal Cleaning vestiging in Rotterdam is gevestigd in Winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam Zuid, deelgemeente IJsselmonde. In Rotterdam wonen 640.000 inwoners, met in de deelgemeente IJsselmonde ruim 60.000 inwoners. De naastgelegen deelgemeentes hebben ongeveer 140.000 inwoners. Verder bezoeken veel bewoners uit de gemeente Ridderkerk (45.000 inwoners) het Winkelcentrum Keizerswaard. Het winkelcentrum dateert uit 1969 en heeft ca. 85 winkels, met een totale oppervlakte ruim 16.000 m2. Per jaar bezoeken ca. 3 miljoen bezoekers het centrum. Na de grote renovatie in 1994 staat het komende jaar een verfrissing van de binnen- en buitenzijde van het centrum in de planning.

Profiel_19127_2_134914.jpg

Cristal Cleaning heeft eind 1990 het bedrijf overgenomen van de eerste eigenaar. Deze locatie van Cristal Cleaning behoort tot de grotere vestigingen binnen de groep. De eerste franchisenemer in Rotterdam is de huidige directeur van Cristal Cleaning. De huidige franchisenemers hebben de winkel ruim 16 jaar in franchiseverband succesvol geëxploiteerd en hebben het bedrijf te koop aangeboden vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van een van de vennoten.

Wij, Ton en Jolanda Rubio Rijsdijk, zijn de huidige franchisenemers van de vestiging Cristal Cleaning in Krimpen aan den IJssel en gaan de winkel in Rotterdam overnmen. De wisseling van Krimpen aan den IJssel naar Rotterdam heeft uitsluitend te maken met het feit dat het winkelcentrum in Krimpen aan den IJssel al jaren in de planning staat om verbouwd te worden, maar deze verbouwing wordt telkens - als gevolg van wisseling van eigenaar - op de lange termijn geschoven. 

Door het aflopen van het huurcontract krijgen wij de kans dit pand te verlaten en te verhuizen naar een grotere locatie met meer mogelijkheden. De grote klanten gaan mee naar de vestiging in Rotterdam. De service voor de consumenten wordt daarnaast ondergebracht bij een collega winkelier ServicePunt. Jolanda, het gezicht van de winkel in Krimpen aan den IJssel, zal de ondernemer van ServicePunt ondersteunen met het op peil houden van het klantenbestand. Verder gaan we in Krimpen aan den IJssel ook van start met de service via de App, zodat we de klanten thuis kunnen bezoeken.

Wij zullen in Rotterdam worden bijgestaan door een derde firmant, Puck de Vries. Een jonge ambitieuze ondernemer, die voornamelijk de verantwoordelijkheid zal krijgen voor de buitendienst. Puck is daarnaast (maar niet minder belangrijk) onze schoonzoon.

Het klantenbestand, de winkel, alle servicepunten, horeca, salvagebedrijven en andere bedrijven in Rotterdam blijven met de overname in de vestiging aanwezig en zullen worden uitgebreid met de omzet uit Krimpen aan den IJssel. Daarnaast zal gewerkt worden aan verdere uitbreiding van het klantenbestand in Rotterdam en omgeving. 

Profiel_19127_2_135337.jpgProfiel_19127_2_135323.jpg

Jaarcijfers Krimpen aan den IJssel
BoekjaarOmzetResultaat voor belastingVrij beschikbare
cashflow
2016€ 165.000,-€ 70.000,-€ 71.000,-
2017€ 131.000,-€ 41.000,-€ 45.000,-

Jaarcijfers Rotterdam
BoekjaarOmzetResultaat voor belastingVrij beschikbare
cashflow
2016€ 358.000,-€ 89.000,-€ 93.000,-
2017€ 355.000,-€ 64.000,-€ 69.000,-

Prognoses geconsolideerd
Boekjaar
Omzet
Resultaat voor belasting
Vrij beschikbare cashflow
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2019
€ 410.000,-
€ 108.000,-
€   67.000,-
54%
2020
€ 443.000,-
€ 141.000,-
€ 102.000,-
36%
2021
€ 455.000,-
€ 150.000,-
€ 101.000,- 
37%

Jaarcijfers en prognoses zijn opgesteld door Syfers in samenwerking met de franchisegever.

De Lening
De lening wordt aangevraagd om de overname van vestiging Rotterdam te financieren. Ook wordt een deel van het bedrag aangewend om de zaak op te knappen en een modern en fris uiterlijk te geven.  

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Goodwill
€   65.000,-
Inventaris en renovatie
€   85.000,-
Financieringskosten en depotregeling
€   15.000,-
Totaal
€ 165.000,-
Af: Eigen middelen
€   15.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 150.000,-

De franchisegever heeft goede ervaringen met crowdfunding ten behoeve van overnames van andere vestigingen binnen de franchiseformule van Cristal Cleaning. Wij maken graag gebruik van het platform van Geldvoorelkaar.nl voor de financiering van onze overname, en geven daarmee tegelijkertijd invulling aan de marketing.  

Profiel_19127_2_135156.jpgProfiel_19127_2_135242.jpg

Jolanda en Ton

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuïtaire lening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Geldnemer is Cristal Cleaning Krimpen aan de IJssel (externe creditratingsGraydon 0,05% PD / Creditsafe 66). Dit is de vennootschap onder firma van de heer A.M.G. Rubio Rijsdijk (BKR score A - laag risico), mevrouw J.G. Rubio Rijsdijk-Van der PIank (BKR score B - laag risico) en de heer P.V.J. de Vries (BKR score G - gemiddeld risico), die hiermee tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
A.M.G. Rubio Rijsdijk (op dit moment van morele waarde)
 
J.G. Rubio Rijsdijk – Van der Plank (op dit moment van morele waarde)
 
P.V.J. de Vries (op dit moment van morele waarde)
Depotregeling
2 maandtermijnen
Derde hypotheek
Op de privéwoning te Krimpen a/d IJssel, met een marktwaarde van € 350.000,- (taxatie 29-11-2018). Hierop rust een eerste hypotheek van € 280.000,- en een tweede hypotheek van € 14.000,- met een totale pro resto schuld ter hoogte van de inschrijvingen. De waarde van een gekoppelde spaarpolis bedraagt € 67.000,-.
Negatieve Hypotheekverklaring
Aanvullend op de 3e hypotheek zal worden vastgelegd dat binnen de hypothecaire inschrijvingen niet aanvullend geleend mag worden en het pand niet verder belast zal worden met nieuwe hypotheekrechten. 
Pandrecht (1e rang) op
Debiteuren van de v.o.f.
 
Bankrekeningen van de v.o.f.
 
Inventaris van de v.o.f.

#ShareYourAmbition
Incentive 
Bij een investering van minimaal € 700,- ontvangt u een strippenkaart voor het reinigen van 10 pantalons in het jaar 2019. Deze kaart is alleen geldig in de winkel in Rotterdam.

Profiel_19127_2_145611.jpgTerug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 500maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 2.000maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 2.000maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 400maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 2.000maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 2.000maandag 10 december 2018
€ 400maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 400maandag 10 december 2018
€ 400maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 700maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 600maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 700maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 10.000maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 700maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 800maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 2.000maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 1.500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 3.000maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 5.000maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 400maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 600maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 2.000maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 400maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 2.000maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 800maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 400maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 2.000maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 2.000maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 2.000dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 300dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 500dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 1.000dinsdag 11 december 2018
€ 1.000dinsdag 11 december 2018
€ 400dinsdag 11 december 2018
€ 1.700dinsdag 11 december 2018
€ 500dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 500dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 1.000dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 500dinsdag 11 december 2018
€ 400dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 1.000dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 1.000dinsdag 11 december 2018
€ 500dinsdag 11 december 2018
€ 500dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 1.000dinsdag 11 december 2018
€ 200dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 200dinsdag 11 december 2018
€ 100dinsdag 11 december 2018
€ 2.000dinsdag 11 december 2018
€ 300woensdag 12 december 2018
€ 100woensdag 12 december 2018
€ 100woensdag 12 december 2018
€ 1.000woensdag 12 december 2018
€ 2.000woensdag 12 december 2018
€ 1.000woensdag 12 december 2018
€ 200woensdag 12 december 2018
€ 5.000woensdag 12 december 2018
€ 200woensdag 12 december 2018
€ 100woensdag 12 december 2018
€ 600woensdag 12 december 2018
€ 1.000woensdag 12 december 2018
€ 100woensdag 12 december 2018
€ 1.000woensdag 12 december 2018
€ 100woensdag 12 december 2018
€ 500woensdag 12 december 2018
€ 100woensdag 12 december 2018
€ 500woensdag 12 december 2018
€ 200woensdag 12 december 2018
€ 100donderdag 13 december 2018
€ 100donderdag 13 december 2018
€ 500donderdag 13 december 2018
€ 500donderdag 13 december 2018
€ 100donderdag 13 december 2018
€ 100donderdag 13 december 2018
€ 200donderdag 13 december 2018
€ 100donderdag 13 december 2018
€ 300donderdag 13 december 2018
€ 200donderdag 13 december 2018
€ 500donderdag 13 december 2018
€ 500donderdag 13 december 2018
€ 300donderdag 13 december 2018
€ 100donderdag 13 december 2018
€ 200donderdag 13 december 2018
€ 1.000donderdag 13 december 2018
€ 400donderdag 13 december 2018
€ 500donderdag 13 december 2018
€ 500donderdag 13 december 2018
€ 100donderdag 13 december 2018
€ 500donderdag 13 december 2018
€ 300donderdag 13 december 2018
€ 100vrijdag 14 december 2018
€ 200vrijdag 14 december 2018
€ 100vrijdag 14 december 2018
€ 100vrijdag 14 december 2018
€ 500vrijdag 14 december 2018
€ 1.000vrijdag 14 december 2018
€ 400vrijdag 14 december 2018
€ 400vrijdag 14 december 2018
€ 100vrijdag 14 december 2018
€ 1.000vrijdag 14 december 2018
€ 100vrijdag 14 december 2018
€ 100vrijdag 14 december 2018
€ 1.000vrijdag 14 december 2018
€ 2.000vrijdag 14 december 2018
€ 200vrijdag 14 december 2018
€ 500vrijdag 14 december 2018
€ 500vrijdag 14 december 2018
€ 2.500vrijdag 14 december 2018
€ 200vrijdag 14 december 2018
€ 600vrijdag 14 december 2018
€ 200vrijdag 14 december 2018
€ 100vrijdag 14 december 2018
€ 200vrijdag 14 december 2018
€ 100vrijdag 14 december 2018
€ 200vrijdag 14 december 2018
€ 600vrijdag 14 december 2018
€ 500vrijdag 14 december 2018
€ 500zaterdag 15 december 2018
€ 200zaterdag 15 december 2018
€ 100zaterdag 15 december 2018
€ 300zaterdag 15 december 2018
€ 400zaterdag 15 december 2018
€ 100zaterdag 15 december 2018
€ 100zaterdag 15 december 2018
€ 1.500zaterdag 15 december 2018
€ 100zaterdag 15 december 2018
€ 500zaterdag 15 december 2018
€ 600zaterdag 15 december 2018
€ 1.000zaterdag 15 december 2018