Nieuws
22-01-2019
Onze Algemene Voorwaarden zijn gewijzigd! In het kort: De Flexlening en de Vastgoedlening zijn ...
lees verder
15-01-2019
Wat zoeken investeerders in een crowdfundingpitch? Wat willen ze bereiken met hun inves...
lees verder
10-01-2019
De investeerdersnieuwsbrief van januari is verstuurd. U kunt hem hier lezen. ...
lees verder
08-01-2019
Wat zoeken investeerders in een crowdfundingpitch? Wat willen ze bereiken met hun investeringen? ...
lees verder
02-01-2019
Vijf jaar geleden richtten Dick Visch en Robert Panman De Kapitaalfabriek op in Groningen. Dagelij...
lees verder
Overname
Orange BOB | klantenbinder.app
Project:
19153 Zakelijk
Leendoel:
Overname
Classificatie:
5
G-PD percentage:
0,24
Creditsafe score:
66
Zekerheden:
PRDRHAPNNO
Inschrijfperiode nog 16 dagen
Kredietbedrag:
€ 75.000
Geinvesteerd:
€ 49.200
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
9,0%
Looptijd:
60 maanden
Algemeen
Branche:Informatietechnologie
Producten en/of diensten:Ontwikkeling en verkoop van een app
Social media:Twitter  LinkedIn
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapporten.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 19153.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
De Onderneming
De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van de ontwikkeling van de klantenbinder.app. Retailers kunnen met deze app direct invloed uitoefenen op het koopgedrag van consumenten in de winkel. De app leidt consumenten naar de winkel, waarbij de winkelier extra kassa-omzet realiseert. Zie hiervoor ook de bijgevoegde animatie van de franchise-organisatie ‘De Dierenspecialist’. 

De klantenbinder.app heeft zich in eerste instantie bewezen bij zelfstandige winkeliers en heeft zich nu bewezen bij een grote franchise-organisatie. Voor retailketens is het belangrijk om zichtbaar te zijn en te blijven én dit kan via de klantenbinder.app op de smartphone van hun klanten. Er zijn op dit moment (vergaande) gesprekken met verschillende franchise-organisaties/retailketens. 

Het verdienmodel van Orange BOB is een eenmalige entreefee die voldoende dekkend is om de klantenbinder.app werkbaar te maken voor de nieuwe retailketen. Daarnaast wordt een maandelijkse vergoeding per retailer geïncasseerd voor een periode van 3 tot 5 jaar. Dit leidt tot een voldoende rendabele kasstroom om de financieringslasten te kunnen voldoen.

Profiel_19153_2_095040.jpg

“Klantenbinder.app is de meest betrouwbare bron van gegevens, die op klantniveau beschikbaar is.”

Het klantenbinder.app platform is ontwikkeld vanuit een marketing-communicatievisie i.p.v. van wat er technisch mogelijk is. Dat zorgt ervoor dat er een enorme diversiteit aan relevante functionaliteiten is ingebouwd, die actief bijdraagt aan het rendement van de retailer. Klantenbinder.app geeft invulling aan de volgende onderwerpen, die bij retailers op de agenda staan:
 • Eén-op-één communicatie op basis van relevantie
 • Actiemarketing
 • Activatie 
 • Retentie
 • Loyaliteit
 • Sampling
 • Storytelling
 • Optimaliseren van winkelbeleving
 • Enquête (onderzoek)
 • Toevoegen diensten
 • Leren van het (aankoop)gedrag van klanten
Kortom: met de klantenbinder.app vindt de retailer aansluiting bij de hedendaagse tijdgeest en creëert effectieve invulling aan klantenbinding en groei.

Profiel_19153_2_094616.jpg

Waarom de consument de app blijft gebruiken
App-gebruikers genieten een voorkeursbehandeling van de retailer. Klanten gebruiken de app omdat zij positief worden verrast, relevante aanbiedingen ontvangen, financieel voordeel behalen en worden beloond voor het gebruik van de app. Om de app attractief en top-of-mind te houden, zijn er verrassende spelelementen ingebouwd.

De communicator in de app verlaagt de drempel tot het stellen van vragen en zorgt ervoor dat de retailer ook buiten de openingstijden bereikbaar is. 

Om de klant bij het merk betrokken te houden worden spelsituaties in niet-spelomgevingen gecreëerd. De app is extreem snel en biedt een fijne gebruikservaring. Klantenbinder.app inspireert en zet aan tot actie. 

Profiel_19153_2_105412.jpg

Waarom retailers klantenbinder.app kiezen
Het begeleiden van wat iemand echt wilt, wordt de waardepropositie van veel retailers. Helpen klanten tevreden te zijn maakt onderdeel uit van de nieuwe strategie van retailers, die het verschil willen maken t.o.v de prijsvechters. Klantenbinder.app biedt volop ruimte voor menselijk contact. We voegen met de geavanceerde communicator een diepere servicelaag toe. Maar de app is ook een uitgekiend (actie)marketinginstrument.

Eén-op-één communiceren, verleiden, verrassen en belonen in allerlei varianten. Leren van het (aan-koop)gedrag van offline klanten. De retailer bouwt een schat aan waarde op én het maakt nieuwe verdienmodellen mogelijk.

Kostenefficient en korte time-to-market
De klantenbinder.app is een platform dat ontwikkeld is om geavanceerde ‘mobile engagement automation apps’ bug-vrij in een kort tijdsbestek op te leveren tegen een fractie van de kosten van een maatwerkproject.

Orange BOB levert met klantenbinder.app een totaalconcept waarmee retailers volledig in het project worden ontzorgt. Kennis, kunde, snelheid én kwaliteit onder één dak. Retailers zijn zich bewust van de noodzaak van het inzetten ervan, maar hebben geen ervaring met deze materie. Wil je een mobile engagement app van deze omvang laten maken, dan wordt het een uitermate complex ICT-traject. Decision makers willen het afbreukrisico minimaliseren. Dat doen we met klantenbinder.app dan ook. 

Profiel_19153_2_094957.jpg

Opdrachtgevers profiteren van beproefde en stabiele technologie. Men hoeft met het inzetten van klantenbinder.app geen complex ICT-project op te starten. U kent vast de verhalen dat ICT-projecten 3x zoveel tijd kosten, 3x over budget gaan en 3x meer inspanning vergen van de organisatie dan vooraf gepland. Dat is bij klantenbinder.app niet aan de orde. 

De time-to-market wordt minimaal met 8 maanden verkort (1+ jaar is gebruikelijk) en de slagkracht van retailers aanzienlijk vergroot. De app draagt actief bij aan het rendement van de retailer en kent een hoge marketing ROI. 

Klantenbinder.app wordt volledig naar klantwens uitgevoerd, aansluitend op de bedrijfsidentiteit en geïntegreerd met POS-kassasystemen, ERP, CRM en/of e-mailmarketingsoftware.

Focus in verkoop
Wij richten ons op de top 300 retailers in Nederland en België.

Launching customer
Retailketen Dierspecialist (80 winkels) werkt vanaf juli 2018 met de klantenbinder.app en behaalt vanaf het eerste uur 23% conversie op de verdeelde coupons en vouchers. Highlights van deze app zijn coupons (actiemarketing), weeg programma (dienst), dierencoach (communicator), gezondheidscheck (dienst), in-store klantherkenning (service), dierenpaspoort (service) en animal alert.

Dierspecialist positioneert zich hiermee als specialist en autoriteit op het vlak van huisdierenwelzijn en biedt ‘baasjes’ een instrument waarmee zij het best mogelijke leven van hun huisdier kunnen faciliteren. 

Resultaat
Klantenbinder.app is de meest betrouwbare bron van gegevens die op klantniveau beschikbaar zijn. Elke dag ervaren retailers een stabiel werkend mobiel platform dat:
 • Uitblinkt in gebruiksgemak
 • Verrassende inzichten geeft
 • Nieuwe verdienmodellen mogelijk maakt, en
 • Faciliteert in stijgende verkoopresultaten, zelfs meetbaar in dubbele cijfers
Profiel_19153_2_104309.jpg

Het businessmodel
 • Schaalbaar
 • Maandelijkse licentie fee 
 • Contractduur: 3 en 5 jaar
 • Flexibel kostenmodel
 • Vendor lock-in
 • Platform biedt continue toegevoegde waarde voor de opdrachtgever.
Organisatie

Profiel_19153_2_112551.jpg

Jaarcijfers en prognoses 
De jaarcijfers 2015 t/m 2017 betreffen de eenmanszaak Orange BOB, en laten een resultaat voor belasting zien. De activiteiten zijn vanaf 2018 overgegaan van de eenmanszaak naar Orange BOB B.V. en laten vanaf dat moment een resultaat na belasting zien.

Boekjaar
Omzet
Resultaat voor/na belasting
Vrij beschikbare cashflow
Betaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2015
€   60.000,-
€   16.000,-
 
 
2016
€   89.000,-
€   22.000,-
- €     8.000,-
 
2017
€   70.000,-
€   34.000,-
- €   15.000,-
 
2018 t/m Q3
€   63.000,-
€     5.000,-
  €     8.000,-
 
Prognoses
 
 
 
 
2018
€   84.000,-
€     7.000,-
  €   11.000,-

2019 
€ 184.000,-
€   46.000,-
  €   58.000,- 
32%
2020
€ 274.000,-
€ 118.000,-
  € 131.000,-
14%

De jaarcijfers zijn opgesteld door Stuurman Administratieve Dienstverlening en de prognoses zijn in samenwerking met Het Financieringsgilde opgesteld. Meer financiële informatie over Orange BOB leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 19153'.

De Lening
De lening wordt aangewend voor de overname van de aandelen van mijn compagnon, waarmee tegelijkertijd zijn lening aan ons bedrijf wordt afgelost. Daarnaast wordt een deel van de gelden gebruikt als werkkapitaal.

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Overname aandelen en aflossing compagnon
€ 51.000,-
Werkkapitaal en financieringskosten
€ 15.000,-
Onvoorzien
€   9.000,-
Totaal
€ 75.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€ 75.000,-

Klantenbinder.app is dé app voor retailers die consumenten op hun telefoon kunnen installeren. Vergroting van de marktbekendheid van deze app via crowdfunding zal leiden tot grotere marktacceptatie. 

Profiel_19153_2_095608.jpg

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuïtaire lening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 9,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Geldnemer is Orange BOB B.V. (externe creditratings: Graydon 0,24% PD / Creditsafe score 66)

Medegeldnemers zijn:
 • Bobster B.V. (Graydon 0,44% PD / Creditsafe score 74)
 • de eenmanszaak Orange BOB (Graydon 0,05% PD / Creditsafe score 53)
 • de heer R. Huisma (BKR score onbekend), die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
 • mevrouw B. Both (BKR score C - laag risico), die tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
R. Huisma (op dit moment van morele waarde)
 
B. Both (op dit moment van morele waarde)
Depotregeling
2 maandtermijnen
Pandrecht (1e recht) op
Debiteuren van alle (mede)geldnemers
 
Bankrekeningen van alle (mede)geldnemers
 
IE-rechten van alle (mede)geldnemers
 
Overlijdensrisicoverzekering op het leven van R. Huisma, voor een verzekerd bedrag van € 75.000,-, annuïtair dalend in 60 maanden. 
Positieve-Negatieve hypotheekverklaring
Op de privéwoning te Leusden, met een WOZ-waarde van 271.000,- (peildatum 1-1-2017). Hierop rust een 1e hypothecaire inschrijving van € 428.000,- met een pro resto schuld van € 302.000,-.
Non-onttrekkingsverklaring
De ondernemer mag dividenden onttrekken of de managementfee verhogen, wanneer er sprake is, en blijft na onttrekking, van een eigen vermogen >25% op het balanstotaal, door Geldvoorelkaar.nl vast te stellen op basis van definitieve jaarcijfers

#ShareYourAmbition
In de 10 jaar voordat ik (in 2014) met Orange BOB startte, heb ik als meewerkend voorman met verschillende start-ups succes gehad, maar ook veel fout zien gaan. De dynamiek, de werkdruk, leren van fouten en direct doorpakken spreekt mij bijzonder aan. Ik vind het een fijne manier van werken en saai is het nooit.

De praktijk, dáár is het waar het gebeurt. Orange BOB vervult inmiddels een echte voortrekkersrol. We liggen mijlenver op de markt voor, omdat we de afgelopen jaren enorm veel in de praktijk hebben geleerd en in de keuken van diverse spelers in de markt hebben kunnen kijken. We weten waar we staan, wat er speelt, wat relevant is en wat niet. De hoeveelheid learnings in de retailbranche maken van ons experts. De opgebouwde kennis samen met de fijne en professionele samenwerking met de softwareontwikkelaars zorgt ervoor dat aan alle voorwaarden wordt voldaan om van klantenbinder.app een daverend succes te maken. 

Profiel_19153_2_094856.jpg

Het is prachtig om een bedrijf neer te zetten waarvan je weet dat het dag in dag uit toegevoegde waarde levert aan onze opdrachtgevers. Orange BOB zal daarmee relevant worden en blijven voor de retailer. Het is de ambitie van Orange BOB is om binnen 3 jaar een top-3 speler te zijn in mobile marketing automation apps in Nederland en om nu het momentum te pakken. 

Investeren in Orange BOB is investeren in een bedrijf met een heldere visie en een ijzersterk businessmodel. 
Klantenbinder.app:
 • heeft zich inmiddels bewezen
 • heeft betalende klanten
 • doet aan bootstrapped entreprneurship
 • hanteert een flexibel kostenmodel
 • is schaalbaar
 • kent een subscription based businessmodel
 • heeft een stabiele inkomstenstroom
 • zorgt voor vendor lock-in


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 300maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 1.000maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 400maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500maandag 10 december 2018
€ 300maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 200maandag 10 december 2018
€ 3.000maandag 10 december 2018
€ 100maandag 10 december 2018
€ 500dinsdag 11 december 2018
€ 500dinsdag 11 december 2018
€ 500dinsdag 11 december 2018
€ 1.000dinsdag 11 december 2018
€ 500woensdag 12 december 2018
€ 500woensdag 12 december 2018
€ 500woensdag 12 december 2018
€ 500woensdag 12 december 2018
€ 200woensdag 12 december 2018
€ 300woensdag 12 december 2018
€ 1.000donderdag 13 december 2018
€ 300donderdag 13 december 2018
€ 100donderdag 13 december 2018
€ 500donderdag 13 december 2018
€ 500vrijdag 14 december 2018
€ 100vrijdag 14 december 2018
€ 100vrijdag 14 december 2018
€ 200vrijdag 14 december 2018
€ 300zaterdag 15 december 2018
€ 100zaterdag 15 december 2018
€ 100zondag 16 december 2018
€ 200maandag 17 december 2018
€ 500maandag 17 december 2018
€ 200maandag 17 december 2018
€ 300dinsdag 18 december 2018
€ 500dinsdag 18 december 2018
€ 100dinsdag 18 december 2018
€ 2.000dinsdag 18 december 2018
€ 1.000dinsdag 18 december 2018
€ 100woensdag 19 december 2018
€ 300woensdag 19 december 2018
€ 100donderdag 20 december 2018
€ 500donderdag 20 december 2018
€ 500zaterdag 22 december 2018
€ 100zaterdag 22 december 2018
€ 500zaterdag 22 december 2018
€ 100zaterdag 22 december 2018
€ 100zondag 23 december 2018
€ 1.000maandag 24 december 2018
€ 100maandag 24 december 2018
€ 1.400maandag 24 december 2018
€ 500donderdag 27 december 2018
€ 2.000donderdag 27 december 2018
€ 1.000donderdag 27 december 2018
€ 200vrijdag 28 december 2018
€ 100zaterdag 29 december 2018
€ 100zaterdag 29 december 2018
€ 100zaterdag 29 december 2018
€ 300dinsdag 1 januari 2019
€ 100woensdag 2 januari 2019
€ 300woensdag 2 januari 2019
€ 500donderdag 3 januari 2019
€ 500donderdag 3 januari 2019
€ 100vrijdag 4 januari 2019
€ 300zaterdag 5 januari 2019
€ 500zaterdag 5 januari 2019
€ 100zondag 6 januari 2019
€ 200maandag 7 januari 2019
€ 500maandag 7 januari 2019
€ 500woensdag 9 januari 2019
€ 100woensdag 9 januari 2019
€ 500donderdag 10 januari 2019
€ 100vrijdag 11 januari 2019
€ 400vrijdag 11 januari 2019
€ 100vrijdag 11 januari 2019
€ 200vrijdag 11 januari 2019
€ 500zaterdag 12 januari 2019
€ 200zaterdag 12 januari 2019
€ 500zondag 13 januari 2019
€ 100zondag 13 januari 2019
€ 500maandag 14 januari 2019
€ 100maandag 14 januari 2019
€ 200dinsdag 15 januari 2019
€ 2.000dinsdag 15 januari 2019
€ 500dinsdag 15 januari 2019
€ 1.000dinsdag 15 januari 2019
€ 200donderdag 17 januari 2019
€ 200donderdag 17 januari 2019
€ 200vrijdag 18 januari 2019
€ 400vrijdag 18 januari 2019
€ 300vrijdag 18 januari 2019
€ 100zaterdag 19 januari 2019
€ 2.000maandag 21 januari 2019
€ 300maandag 21 januari 2019
€ 300maandag 21 januari 2019
€ 200maandag 21 januari 2019
€ 100dinsdag 22 januari 2019