Nieuws
01-08-2019
Crowdfunder helpt bedrijf verder Jan Kas, Reformatorisch Dagblad, 31-7-2019 - themartikel in de s...
lees verder
29-07-2019
Redactionele opmerking Geldvoorelkaar.nl: In het FD stond deze week een artikel over Rik Breur, de...
lees verder
26-07-2019
Vandaag, vrijdag 26 juli, is Geldvoorelkaar.nl telefonisch bereikbaar tot 16:00 uur. Na die tijd z...
lees verder
19-07-2019
Nais Brands zomercollectie 2020 zeer goed ontvangen Bericht van de ondernemers: Op de vakbeurs '...
lees verder
19-07-2019
Vandaag op Vastgoedjournaal.nl  (19-7-2019) Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de b...
lees verder
Transport
MBS La Providence
Project:
19564 Zakelijk
Leendoel:
Transport
Classificatie:
5s
Zekerheden:
HYPRDRHAAVNH
Project is niet tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 149.500
Geinvesteerd:
€ 148.500
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
84 maanden
LTV:
70%
99%
Algemeen
Branche:Transport
Producten en/of diensten:Binnenvaart
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 19564.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
  
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
De Onderneming
Mijn naam is Anton Hovestadt en ik ben van plan om weer een eigen schip aan te kopen: het motorbeunschip La Providence. Bewust schrijf ik weer, want ik heb heel wat jaren een eigen schip gehad. Ik kom namelijk uit een varende familie, dus het varen zit mij in het bloed. Na de middelbare school ben ik in 2002 als matroos begonnen op een zandzuiger. In 2008 heb ik samen met mijn vrouw Carrol het mbs Confianza gekocht. 

In september 2017 hebben wij dit schip verkocht om aan de wal verder te gaan. Mijn vrouw en ik zijn toen het bedrijf A.C.H. Auto Complete in Sliedrecht gestart, dat zich bezighoudt met gespecialiseerde autoverzorging zoals belettering en reclame, reiniging en car wrapping. De werkzaamheden worden echter vooral door mijn vrouw gedaan. Omdat het water blijft trekken ben ik al snel weer gaan werken op schepen en kwam de wens weer boven om een eigen schip te kopen. Op het schip dat ik nu gekocht heb ben ik ondertussen al werkzaam als aflosschipper en daardoor ken ik het schip goed en weet ik wat ik koop. 

Het schip is zeer goed inzetbaar, vanwege het grote laadvermogen en een gunstige kruiphoogte. Door de lage kruiphoogte van het schip kan het schip op plaatsen komen waar veel andere schepen niet kunnen komen, zoals de route naar Brussel. Ook heeft het schip een aparte voorwoning, waar het personeel kan verblijven, zodat mijn vrouw en kinderen in het weekend mee aan boord kunnen en toch hun privacy hebben. 

Profiel_19564_2_111628.jpg

De combinatie van een breed inzetbaar schip en het verwachte rendement hebben mij doen besluiten om dit schip te kopen. Ook bevrachters zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van het schip. En juist omdat er steeds minder kleine(re) schepen zijn - terwijl de vraag naar dit soort schepen juist toeneemt gezien de nodige grote infrastructurele werken - zijn de vooruitzichten ook voor de langere termijn goed. 

Specificaties MBS La Providence
 
ScheepstypeMotorbeunschip 
Bouwjaar1965
BouwwerfDe Wachter, Hemiksem
Afmetingen73,30 x 7,60 x 2,91 meter
Laadvermogen1007 ton
HoofdmotorCaterpillar 3412*

* Het schip wordt geleverd met een nieuw certificaat van Onderzoek (CvO) en tevens zal een koprevisie van de hoofdmotor worden uitgevoerd.

Profiel_19564_2_112153.jpg

Het aan te kopen schip is een beunschip: een motorvrachtschip speciaal gebouwd voor het vervoer van (nat) zand (spuitzand, ophoogzand) en verontreinigde bagger (baggerspecie). Nederland telt ongeveer 350 van dit soort actieve beunschepen, die vervolgens weer onder te verdelen zijn in verschillende afmetingen en tonnenmaten. 

De La Providence meet 1000 ton en behoort tot de 20% van de West Europese binnenvaartvloot met schepen van max 1000 ton. Dit aantal neemt jaarlijks af, doordat er in dit segment niet of nauwelijks nieuwe schepen bijkomen, maar wel worden gesloopt. Het perspectief voor dit soort kleine schepen is goed, omdat er in West-Europa nog steeds veel vaarwegen zijn waar de grote schepen niet kunnen komen. Het aan te kopen schip kan in principe op alle bestemmingen komen. 

In veel rapporten over de toekomst van de binnenvaart (onder andere van het onderzoeksinstituut Panteia), worden de kansen van de kleine schepen in de markt als positief ingeschat. Zeker waar het de beunschepen betreft, die een specifiek deel van de binnenvaartmarkt bedienen. Door de nog steeds gunstige economische omstandigheden en daardoor grotere behoefte aan bouwstoffen, stijgt de behoefte aan vervoer. Bovendien heeft de overheid genoeg grote infrastructurele projecten lopen die het ladingaanbod stimuleren (Ruimte voor de Rivier, Maaswerken) en nog in het vooruitzicht (bijvoorbeeld alle werkzaamheden die te maken hebben met het op hoogte brengen van de dijken). Er zal eerder een tekort ontstaan door de schepen die gesloopt worden, dan dat er in dit segment een overschot is aan schepen/tonnage. Nieuwbouw van dergelijke schepen vindt nagenoeg niet plaats. Hierdoor neemt de vlootomvang binnen het beunschepensegment af.

Wij blijven met het schip varen voor Rapide Bevrachtingen in Werkendam. De La Providence vaart al jaren voor deze bevrachter in Nederland en België. Rapide onderstreept het vertrouwen in ons door ons een lening te verstrekken, waarmee deze aankoop mede mogelijk wordt gemaakt. Rapide is opgericht in 1995 en gespecialiseerd in de meest uiteenlopende soorten en maten van watertransport. Daarvoor beschikken zij over een diversiteit aan schepen, variërend van 300 tot 5.000 ton. Jaarlijks wordt door Rapide tussen de 3.5 en 4 miljoen ton getransporteerd. Rapide heeft met schepen zoals de La Providence veel ervaring.

Profiel_19564_2_111712.jpg

We hebben inzage gekregen in de exploitatie van de huidige eigenaar via zijn accountant. Daarnaast heeft de bevrachter ons aangegeven welke mogelijkheden hij ziet. Op basis hiervan zijn onderstaande prognoses opgesteld.  

Prognoses 

BoekjaarOmzetResultaat voor belastingVrij beschikbare cashflowBetaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
Jaar 1€ 350.000,-€ 117.000,-€ 60.000,-46%
Jaar 2€ 359.000,-€ 125.000,-€ 61.000,-46%
Jaar 3€ 368.000,-€ 134.000,-€ 63.000,- 44%

Mijn jaarcijfers worden opgesteld door het gerenommeerde en in de binnenvaart gespecialiseerde accountantskantoor Riegman & Klaverdijk die ook de prognose heeft opgeteld, samen met mijn financieel adviseur die deze financiering voor ons regelt namelijk Henk Schoonderwoerd van Schoonderwoerd Consultancy & BedrijfsadviseringHenk Schoonderwoerd is een in de binnenvaart gespecialiseerd intermediair. Meer financiële informatie over mijn bedrijf leest in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 19564’.

De Lening
Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Aankoop MBS La Providence
€ 550.000,-
Aankoopkosten (taxatie, keuring, advies en notaris)
€   12.500,-
Werkkapitaal
€   21.000,-
Financieringskosten en depotregeling
€   16.500,-
Totaal
€ 600.000,-
Af: Overige financiers*
€ 450.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl 
€ 150.000,-

* Door een particuliere investeerder wordt een lening op basis van een eerste hypotheekrecht verstrekt van € 350.000,-. Daarnaast verstrekken zowel de bevrachter als de verkoper een achtergestelde lening van € 50.000,- Voor het restant wil ik graag een beroep doen op de crowd via Geldvoorelkaar.nl.

Onze eigen middelen hebben we in 2017 geïnvesteerd in ons autobedrijf. Ter meerdere zekerheid van u als investeerder via Geldvoorelkaar.nl bieden wij naast een tweede hypotheekrecht op het schip ook een tweede hypotheek op ons woonhuis. Het financieren van kleine schepen zonder concrete eigen inbreng, is bij de banken niet mogelijk. Daarom zijn we op zoek gegaan naar alternatieven en al snel hebben we een particuliere investeerder gevonden die vertrouwen in ons had en in de exploitatie van het aan te kopen schip. De verkoper en de bevrachter hadden al eerder aangegeven bereid te zijn om financieel ook mee te doen, waarmee zij hun vertrouwen in ons willen benadrukken. We komen echter nog € 150.000,- tekort en dat geld willen we graag via een crowdfundingcampagne ophalen. Wij zijn erg blij dat er ondertussen crowdfundingplatforms zoals Geldvoorelkaar.nl zijn, waar we kunnen aankloppen. Deze crowdfundingplatforms hebben ondertussen al meerdere schepen met succes gefinancierd. 

Profiel_19564_2_111753.jpg

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuïtaire lening met een looptijd van 84 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Bepalingen omtrent vervroegde aflossing: standaard (zie productpagina)

Geldnemer is de recent opgerichte Svo Confianza (externe creditratings nog onbekend - Geldvoorelkaar.nl zal deze aan de pitch toevoegen zodra de ratings beschikbaar zijn). Dit is de vennootschap onder firma van de heer A. Hovestadt en mevrouw C. Hovestadt-Prins (beiden BKR score I - hoog risico), die hiermee tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.

Toelichting op BKR score I: er zijn geen betaalachterstanden of onregelmatigheden geconstateerd. 

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
1. Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
A. Hovestadt (op dit moment van materiële waarde, op basis van het hypotheekrecht)
 
C. Hovestadt-Prins (op dit moment van materiële waarde, op basis van het hypotheekrecht)
2. Depotregeling
2 maandtermijnen
3. Tweede Hypotheek
ten bedrage van € 150.000,- op het woonhuis te Sliedrecht, met een marktwaarde van € 237.000,- (taxatiedatum 8-3-2019), een eerste hypothecaire inschrijving van € 183.000,- en een restschuld op de eerste hypothecaire lening van € 173.000,-. De overwaarde bedraagt € 237.000,- minus € 173.000,- = € 64.000,-. 
 ten bedrage van € 150.000,- op het aan te kopen schip. Vóór uitboeking dient Geldvoorelkaar.nl in bezit te zijn gesteld van een taxatierapport dat een marktwaarde van minimaal het aankoopbedrag (€ 550.000,-) bevestigt. Doordat er ook een derde en een vierde hypotheekrecht door de bevrachter en de verkoper wordt gevestigd, is er geen sprake van overwaarde op het schip.
 Samenvatting: de lening is voor meer dan 100% gedekt door de hypotheekrechten: € 64.000,- + € 150.000,- = € 214.000,- (dat is € 64.000,- meer dan de leensom bij aanvang). Dit levert een Loan-to-Value op van 70%.
4. Negatieve hypotheekverklaringter aanvulling op de tweede hypotheek op het woonhuis, waarin wordt vastgelegd dat het pand niet met aanvullende hypotheekrechten verzwaard mag worden en dat binnen de eerste hypothecaire inschrijving niet aanvullend geleend mag worden.
5. Pandrecht (1e rang) op
Overlijdensrisicoverzekering op het leven van A. Hovestadt, voor een verzekerd bedrag van € 100.000,-.
6. Achterstellingsverklaring
De aflossing op de leningen van de bevrachter (€ 50.000,-) en de verkoper (€ 50.000,-) worden achtergesteld aan de lening van Geldvoorelkaar.nl

Er wordt een Advies- en Begeleidingspakket Zilver (40 uren) afgesloten met de intermediair Schoonderwoerd Consultancy & Bedrijfsadvisering.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 2.500vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 400vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 700vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 2.300vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 700vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 800vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 2.000vrijdag 22 maart 2019
€ 700vrijdag 22 maart 2019
€ 600vrijdag 22 maart 2019
€ 5.000vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 400vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 2.500vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 400vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 400vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 2.000vrijdag 22 maart 2019
€ 10.000vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 1.500vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 600vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 400vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 2.500vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 1.400vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 800vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 600vrijdag 22 maart 2019
€ 4.000vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 700vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 5.000vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 1.500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 2.500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 2.000vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 2.500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 10.000vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 2.000vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 400vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 400vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 400vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 400vrijdag 22 maart 2019
€ 1.000vrijdag 22 maart 2019
€ 300vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 5.000vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 500vrijdag 22 maart 2019
€ 400vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 200vrijdag 22 maart 2019
€ 100vrijdag 22 maart 2019
€ 1.300dinsdag 26 maart 2019