Nieuws
13-06-2019
En u kunt hem hier lezen.   ...
lees verder
12-06-2019
Mario (52) is investeerder en in het dagelijks leven werkzaam in de goede doelen sector. Met zijn...
lees verder
07-06-2019
In onderstaande factsheet presenteren wij u de cijfers vanaf de start van Geldvoorelkaar.nl tot 1 ...
lees verder
05-06-2019
Investeerder wint e-bike met incentive Jan Terpstra Cycling World Dat is nog eens een sportieve a...
lees verder
04-06-2019
Het project van de maand is RibX! RibX richt zich op de import, verkoop, verhuur en het onderhoud ...
lees verder
Opstart onderneming
Locally Loyalty
Project:
19590 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,71
Creditsafe score:
48
Zekerheden:
PRDRHA
Project is volgeschreven
Kredietbedrag:
€ 32.500
Geinvesteerd:
€ 32.500
Product:
Groeilening
Rente per jaar:
8,5%
Looptijd:
60 maanden
Aflosvrij periode
6 maanden
100%
Algemeen
Branche:Zakelijke dienstverlening
Producten en/of diensten:Loyaliteitsapplicatie
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 19590.pdf
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
De Onderneming
Locally richt zich op de lokale ondernemer die de band met zijn klant wil versterken. Wij hebben voor deze ondernemers een loyaliteitsapplicatie bedacht, die als krachtig instrument kan worden ingezet voor klantenbinding. Met deze digitale spaarkaart hebben consumenten geen fysieke spaarkaart meer nodig, maar uitsluitend een QR-code op de telefoon of in de vorm van een sticker. Met deze unieke code kunnen consumenten sparen bij alle aangesloten winkels, waarmee allerlei verschillende papieren spaarkaarten en pasjes verleden tijd zijn. 

Profiel_19590_2_091900.jpg

Voor ondernemers
Met de applicatie die Locally op dit moment ontwikkelt, kunnen aangesloten bedrijven voor een vast bedrag per maand hun klanten makkelijk en laagdrempelig belonen en informeren. De app is geschikt voor alle soorten horecabedrijven en retailers, waar herhaalaankopen worden gedaan.

Lokale ondernemers hebben vaak te maken met online concurrentie van ketens met hun grote marketingbudgetten. Locally is ervan overtuigd dat samenwerking tussen lokale ondernemers hierop het antwoord is. Door gezamenlijk gebruik te maken van Locally wordt een winkelgebied aantrekkelijker gemaakt voor winkelend publiek, doordat zij overal makkelijk en laagdrempelig gratis kunnen sparen. Krachten op de juiste manier bundelen, dat is onze missie! 

Natuurlijk willen we resultaat kunnen meten. Daarom heeft de app een dashboard, waarop ondernemers precies kunnen zien hoeveel extra omzet er is gegenereerd, hoeveel openstaande punten er zijn, de (potentiële) doelgroep in de directe omgeving en de gemiddelde besteding per klant. Ook kan via het dashboard een ‘influencer’ gekozen worden. Deze klant kan bijvoorbeeld 1 keer per maand verkozen worden tot ‘shopper van de maand’, waarbij de klant extra punten krijgt. Hiermee kan extra publiciteit gegenereerd worden. Tenslotte hebben aangesloten bedrijven de mogelijkheid om direct te communiceren met hun klanten: eenvoudig nieuwsbrieven of persoonlijke verjaardagsmails versturen en deals promoten via push-berichten. 

Voor consumenten
Consumenten kunnen met Locally sparen bij al hun favoriete bedrijven, die te herkennen zijn aan de Locally-quotes op kartonnen kaartjes aan het pinapparaat. Bij iedere besteedde euro ontvangen zij gratis punten, en bij iedere aangesloten winkel wordt een apart 'spaarpotje’ aangemaakt. In het persoonlijke account zien zij per shop hoeveel punten er nog nodig zijn totdat het spaardoel is bereikt. Wanneer het gewenste spaardoel is behaald, kunnen de punten worden verzilverd. Naast leuke producten of kortingen, kunnen consumenten ook exclusieve deals van hun favoriete shops verwachten. Op basis van geselecteerde persoonlijke voorkeuren worden de deals via push-berichten onder de aandacht gebracht. Dat betekent dat de consument niet lastig gevallen wordt met deals die niet aanspreken. 

Jong geleerd, oud gedaan
Locally vindt dat niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kennis moeten kunnen maken met bedrijven. Daarom kunnen zij bij aangesloten ondernemers leuke plaatjes en stickers ontvangen. Ieder kwartaal wordt een nieuwe spaaractie bedacht, aansluitend op de trends. Kinderen kunnen samen met familie sparen om hun verzamelingen compleet te krijgen. 

Profiel_19590_2_085833.jpg
Profiel_19590_2_085851.jpg


Verdienmodel
Locally brengt alleen kosten in rekening bij de ondernemer en niet bij de consument. Volgens een abonnementenmodel kunnen ondernemers zelf kiezen uit verschillende looptijden (12 of 24 maanden) en functionaliteiten en betalen zij hiervoor maandelijks een vast bedrag. Bij verlenging van het contract ontvangt de ondernemer 1 maand gratis. Nieuw aangesloten bedrijven krijgen persoonlijk uitleg over het systeem en het account wordt door Locally ingericht. Daarna kan de klant hier zelf aanpassingen op doen via het online dashboard. Ondernemers mogen zelf bepalen welke producten zij als spaardoel willen aanbieden aan de consument, passend binnen de gestelde randvoorwaarden van Locally. 

Markt en marketing
Er zijn vergelijkbare aanbieders van loyaliteitsprogramma's in Nederland actief. Toch zijn het deze aanbieders nog niet gelukt op grote schaal ondernemers aan te sluiten. Er is dus nog genoeg marktaandeel over voor Locally, waarbij wij ons onderscheiden door extra functionaliteiten (Day Deals, sparen voor kinderen en op termijn een gezamenlijk spaardoel voor vrienden) en gebruiksgemak.

De app wordt ontwikkeld door DTT | apps – web – games, een gerenommeerd app-bedrijf uit Amsterdam, dat na veel onderzoek en vergelijken voor mij als beste uit de bus is gekomen. DTT heeft veel ervaring met het maken van succesvolle loyalty-apps voor sterke merken in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft DTT ook apps gemaakt voor bedrijven en instanties als Randstad, Greenpeace, ING bank, Rijksoverheid en Porsche.

De app is in de laatste fase van ontwikkeling. Veel potentiële klanten zijn in de voorfase al persoonlijk benaderd en daardoor kunnen wij inmiddels zo’n 500 ondernemers in omgeving van Breda ‘warm’ benaderen. In het voortraject hebben wij de tijdslijn van geplande ontwikkelingen geschetst, zodat klanten weten wat zij op termijn kunnen verwachten van Locally. Ondernemers en consumenten kunnen laagdrempelig met ons in contact komen en suggesties doen voor aanvullende functionaliteiten. Ook kunnen consumenten hun favoriete bedrijf introduceren bij Locally, zodat wij dat bedrijf kunnen benaderen voor deelname. 

Locally zal haar diensten dit jaar (in november) op de West- Brabant Business beurs in Breda promoten. Onze reeds aangesloten klanten worden voor deze gelegenheid in staat gesteld om hun bedrijf te promoten in het Locally magazine. Dit magazine wordt samen met een goedgevulde (lokale) goodiebag uitgedeeld aan beursbezoekers.  

Profiel_19590_2_091057.jpg

Profiel_19590_2_091115.jpg


Prognoses - betreft uitsluitend de omzet uit de loyaliteitsapplicatie van Locally 

Locally zal opgestart worden vanuit de bestaande eenmanszaak van mij, Saide Kampfraath. De prognoses zijn opgesteld door mijzelf en zijn getoetst door mijn accountant Hoogendonk Belastingadvies en Administratie. Hierin is de omzet van mijn werkzaamheden als verkoper van zakelijke energiecontracten buiten beschouwing gelaten. In de opstartfase zal ik deze werkzaamheden nog wel blijven doen. In eerste instantie run ik Locally vanuit huis. Zodra er (vanaf jaar 2) personeel aangenomen wordt, zal ik een externe bedrijfslocatie huren

BoekjaarOmzetResultaat voor belastingVrij beschikbare cashflowBetaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2019€   56.000,-€   44.000,-€   11.000,-12%*
2020€ 223.000,-€ 139.000,-€ 102.000,-  8%

* De betaalverplichting bestaat in 2019 uit 2 maal kwartaalrente in verband met de aflossingsvrije aanloopperiode. Vanaf 2020 start de annuïtaire aflossing.

Meer informatie over mijn persoonlijke achtergrond en financiële positie van mijn bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 019590’.

Profiel_19590_2_091829.jpg

De Lening
De lening wordt gebruikt voor de opstart van Locally. Hieronder wordt verstaan het (reeds gedane) vooronderzoek, de software-ontwikkeling en app-design, promotiekosten en overige bedrijfskosten. De Locally app en website worden nu gebouwd. 

De verwachting is dat Locally over 4 maanden klaar is voor gebruik. Daarom is gekozen voor een Groeilening. In de tussentijd kunnen wij al met een demonstratieversie van de app klanten werven. 

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Vooronderzoek en ontwikkeling app
€ 31.000,-
Werkkapitaal
€   1.500,-
Financieringskosten en depotregeling
€   2.500,-
Totaal
€ 35.000,-
Af: Eigen middelen€   2.500,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl 
€ 32.500,-

Wij hebben bewust gekozen voor Crowdfunding omdat wij hiermee hopen ambassadeurs en klanten te bereiken die, net als wij, in het concept geloven. Daarnaast vinden wij dit een mooie manier van financiering, omdat zo ook de directe omgeving en ons bestaande netwerk de kans krijgt om hieraan een bijdrage te leveren. 

Incentive 
  • Bij een investering vanaf €    500,- krijgt u de goedgevulde beurs-goodiebag in november opgestuurd 
  • Bij een investering vanaf € 1.000,- ontvangt u 2 toegangskaarten + goodiebags voor de beurs in november
Profiel_19590_2_091332.jpg


Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Groeilening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,5% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen gedurende de eerste 6 maanden van  de looptijd uitsluitend rente per kwartaal en vanaf maand 7 maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Bepalingen omtrent vervroegde aflossing: standaard (zie productpagina)

Geldnemer is Locally Loyalty (externe creditratingsGraydon 0,71% PD/ Creditsafe score 48). Dit is de eenmanszaak van mevrouw S. Kampfraath (BKR score U1 - telefoonabonnement), die hiermee tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. 

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
1. Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
S. Kampfraath (op dit moment van morele waarde)
2. Depotregeling
2 maandtermijnen
3. Pandrecht (1e rang) op
Bankrekeningen van de geldnemer 
 
Overlijdensrisicoverzekering op het leven van S. Kampfraath, voor een verzekerd bedrag van € 32.500,-.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 1.000maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 1.000maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 400maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 1.000maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 300maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 300maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 1.000maandag 27 mei 2019
€ 1.000maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 300maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 300maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 500maandag 27 mei 2019
€ 200maandag 27 mei 2019
€ 300maandag 27 mei 2019
€ 100maandag 27 mei 2019
€ 100dinsdag 28 mei 2019
€ 300dinsdag 28 mei 2019
€ 200dinsdag 28 mei 2019
€ 100dinsdag 28 mei 2019
€ 500dinsdag 28 mei 2019
€ 100dinsdag 28 mei 2019
€ 200dinsdag 28 mei 2019
€ 500dinsdag 28 mei 2019
€ 500dinsdag 28 mei 2019
€ 200dinsdag 28 mei 2019
€ 500dinsdag 28 mei 2019
€ 300dinsdag 28 mei 2019
€ 200dinsdag 28 mei 2019
€ 300dinsdag 28 mei 2019
€ 200dinsdag 28 mei 2019
€ 100dinsdag 28 mei 2019
€ 100woensdag 29 mei 2019
€ 200woensdag 29 mei 2019
€ 100woensdag 29 mei 2019
€ 200woensdag 29 mei 2019
€ 200woensdag 29 mei 2019
€ 100woensdag 29 mei 2019
€ 100woensdag 29 mei 2019
€ 200donderdag 30 mei 2019
€ 100donderdag 30 mei 2019
€ 100donderdag 30 mei 2019
€ 300donderdag 30 mei 2019
€ 100donderdag 30 mei 2019
€ 3.200donderdag 30 mei 2019
€ 500vrijdag 31 mei 2019