Nieuws
01-08-2019
Crowdfunder helpt bedrijf verder Jan Kas, Reformatorisch Dagblad, 31-7-2019 - themartikel in de s...
lees verder
29-07-2019
Redactionele opmerking Geldvoorelkaar.nl: In het FD stond deze week een artikel over Rik Breur, de...
lees verder
26-07-2019
Vandaag, vrijdag 26 juli, is Geldvoorelkaar.nl telefonisch bereikbaar tot 16:00 uur. Na die tijd z...
lees verder
19-07-2019
Nais Brands zomercollectie 2020 zeer goed ontvangen Bericht van de ondernemers: Op de vakbeurs '...
lees verder
19-07-2019
Vandaag op Vastgoedjournaal.nl  (19-7-2019) Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de b...
lees verder
Overname
Toko An Dong
Project:
19618 Zakelijk
Leendoel:
Overname
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,06
Creditsafe score:
46
Zekerheden:
PRDRHA
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 145.000
Geinvesteerd:
€ 145.000
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Detailhandel
Producten en/of diensten:Toko
Social media:Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 19618.pdf
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
De Onderneming
Toko An Dong is een zeer ruim ingerichte, tropische supermarkt in Alkmaar, waar je enkele duizenden producten kunt vinden uit zowel de Aziatische, Antilliaanse, Surinaamse als de Amerikaanse keuken. Het is een lichte, ruime winkel (320 m2) met een op de omgeving toegespitst assortiment, waar wekelijks nieuwe producten aan toegevoegd worden. Uiteraard helpen we onze klanten graag op weg met nieuwe avonturen in de keuken en kunnen zij aangeven als zij iets nieuws in het assortiment zouden willen zien. Eén passie hebben we alvast gemeen: lekker eten!

'Toko' betekent 'winkel' in het Indonesisch en de kleurrijke, bruisende An Dong Market in het Vietnamese Ho Chi Minh City (vergelijkbaar met onze Albert Cuyp in Amsterdam) staat model voor deze winkel. De huidige eigenaar heeft de zaak zorgvuldig opgebouwd met alle kennis en ervaring die hij via zijn familie heeft doorgekregen. Deze kennis draagt hij al geruime tijd aan ons, Indri en Erik, over en inmiddels zijn wij goed op de hoogte van de ins en outs van de tokowereld.

Profiel_19618_2_151858.jpg

An Dong Market in Ho Chi Minh City

De winkel bevindt zich midden in het centrum van Alkmaar aan de Kanaalkade, een winkelstraat waar het openbaar vervoer voor de deur stopt en passagiersboten aanmeren. Er is voldoende mogelijkheid om te parkeren voor de deur. Zeven jaar geleden opende Toko An Dong hier haar deuren. Deze vestiging is een van 12 vestigingen in Nederland van een familie die al ruim 30 jaar actief is in de tokowereld. Iedere vestiging is autonoom en heeft tegelijkertijd de voordelen die een inkoopcombinatie ook heeft. Na de overname blijven wij deel uitmaken van deze 'familie' en genieten we het voordeel van extra leverancierskortingen en -kredieten, die je normaal gesproken pas na ruim 10 jaar kunt krijgen. 

Profiel_19618_2_091523.jpg

De tokowereld is geen snelle, maar wel een stabiele business. Dat blijkt ook uit het feit dat Toko An Dong en 3 andere vestigingen succesvol in de crisisjaren zijn gestart. 

De huidige onderneming biedt nog veel mogelijkheden tot groei. Zo gaan we door een zorgvuldige vernieuwing en verbreding van ons assortiment nog meer klanten aan ons binden. Door de ervaring die we inmiddels in Toko An Dong en daarbuiten hebben opgedaan, zien we dat we door wat simpele aanpassingen meerverkoop kunnen realiseren. Tevens kunnen we, door nog slimmer in te kopen en gezamenlijk met de familie producten te importeren uit Azië, nog betere marges op onze producten behalen. Ook willen we meer profiteren van de gunstige ligging van de onderneming in het centrum van Alkmaar, door lunches aan te bieden aan de toeristen die langskomen of aanmeren met passagiersboten. In de toekomst willen we catering verzorgen voor groepen van meer dan 30 personen.

Profiel_19618_2_122613.jpg

Instore afhaalgedeelte
Aanvullend zullen wij verse zelfgemaakte Indonesische maaltijden en snacks gaan verkopen in een instore afhaalgedeelte, op verzoek van veel klanten. De vraag naar heerlijke smaakvolle Indonesische maaltijden is nog steeds groeiende. Ondanks het huidige aanbod van afhaaleten in Alkmaar denken wij dat we met onze unieke smaak en kwalitatief hoogwaardige producten een verschil maken. Wij denken dat de consument dit op waarde weet te schatten. Wij gaan voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. 

Indri is van Indonesische afkomst. Zij heeft een goed ontwikkeld zakelijk instinct en kan ontzettend lekker koken. Dat bracht ons op het idee om een instore afhaalgedeelte in te richten, waarbij we voornamelijk producten gebruiken die we ook verkopen. Ons instore afhaalgedeelte zal veel exposure hebben door het hoge aantal klanten dat dagelijks de supermarkt bezoekt. De verwachting is dan ook dat onze heerlijke, authentieke Indonesische maaltijden gretig aftrek zullen vinden. De kwaliteit en smaak van het eten dat wij leveren overtreft de kwaliteit en smaak van omliggende afhaaltoko’s, doordat wij originele ingrediënten en bereidingswijzen gebruiken. Doordat wij de ingrediënten tegen inkoopsprijs kunnen afnemen, kunnen we concurreren met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.  

Profiel_19618_2_152312.jpg Profiel_19618_2_152332.jpg

Onze klantenkring is groeiende, en die groei hebben we ook in de cijfers meegenomen. Wij denken dat we door het afhaalgedeelte jaarlijks 5% meer omzet kunnen behalen in de supermarkt en elk jaar zal de omzet van de afhaalmaaltijden naar verwachting toenemen. We hebben de cijfers gebaseerd op de huidige cijfers van de supermarkt en de ervaring die we hebben met het werken van Indri in diverse toko’s in Bussum-Zuid, Amsterdam en Alkmaar. Erik zal zijn werkzaamheden als consultant vanuit zijn eenmanszaak voorlopig aanhouden, zodat dit aanvullende inkomen een soepele opstart mogelijk maakt. 

Jaarcijfers en prognoses 

BoekjaarOmzetResultaat voor belastingVrij beschikbare cashflowBetaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2019€ 370.000,-€   88.000,-€   59.000,-59%
2020€ 415.000,-€ 123.000,-€   89.000,-39%
2021€ 476.000,-€ 144.000,-€ 122.000,- 29%

De prognoses zijn door onszelf opgesteld in samenwerking met Monique Maas van Administratiekantoor VoorU. Meer financiële informatie over ons bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 019618’.

De Lening
Het grootste deel van de lening zal gebruikt worden voor aanschaf van inventaris en voorraden en de realisatie van het instore afhaalgedeelte. In de overnamesom is een klein bedrag voor goodwill en een eenmalige entreefee opgenomen. Er is bewust gekozen voor een looptijd van 60 maanden om liquiditeitsruimte te behouden.

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Overname
€   65.000,-
Voorraad
€   55.000,-
Huurgarantie
€   10.000,-
Instore afhaalsectie€     7.000,-
Werkkapitaal€     3.000,-
Financieringskosten en depotregeling
€   15.000,-
Totaal
€ 155.000,-
Af: Eigen middelen€   10.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl 
€ 145.000,-

Profiel_19618_2_122726.jpg Profiel_19618_2_122800.jpg 

Wij kiezen voor crowdfunding, omdat we naast het realiseren van de benodigde financiering voor de overname ook gebruik willen maken van de marketingwerking van crowdfunding en het grote netwerk van investeerders van Geldvoorelkaar.nl.

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuïtaire lening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Bepalingen omtrent vervroegde aflossing: standaard (zie productpagina)

Geldnemer is Toko Alkmaar (externe creditratingsGraydon 0,06% PD / Creditsafe score 46). Dit is de vennootschap onder firma van de heer E.M. Seine (BKR score D - laag risico) en mevrouw I. Yundari (onbekend bij BKR), die hiermee tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
1. Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
E.M. Seine (op dit moment van morele waarde)
 
I. Yundari (op dit moment van morele waarde)
2. Depotregeling
2 maandtermijnen
3. Pandrecht (1e rang) op
Bankrekeningen van de Geldnemer
 
Bedrijfsinventaris van de Geldnemer
 Voorraad van de Geldnemer
 
Overlijdensrisicoverzekering op het leven van E.M. Seine en I. Yundari, voor een verzekerd bedrag van € 145.000,-.

#ShareYourAmbition
Het is onze ambitie om de tropische supermarkt verder uit te bouwen en een smaakvol en moderne instore afhaalgedeelte te ontwikkelen, waar iedereen zich thuis voelt. Positieve ervaringen en waardering van onze klanten geven ons de meeste voldoening, naast de persoonlijke contacten en het vertrouwen dat we krijgen van onze klanten. Uiteraard hopen we u te mogen begroeten als (nieuwe) klant en staan we open voor uw ideeën en suggesties.

Profiel_19618_2_154214.jpg

Incentive 
  • Bij een investering vanaf € 100,- ontvangt u een korting van 5% op al uw afhaalmaaltijden bij Toko An Dong in de eerste 3 maanden na opening.
  • Bij een investering vanaf € 500,- ontvangt u een korting van 10% op al uw afhaalmaaltijden bij Toko An Dong in de eerste 3 maanden na opening.
  • Bij een investering vanaf € 2.500,- kunt u een gratis "Rijsttafel Toko An Dong" voor 2 personen ter waarde van € 32,- afhalen tot 3 maanden na de opening.


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 2.500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 2.500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 600vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 1.500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 1.500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 600vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 1.500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 2.000vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 4.000vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 900vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 2.500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 700vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 2.500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 2.000vrijdag 15 maart 2019
€ 400vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 5.000vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 400vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 400vrijdag 15 maart 2019
€ 2.500vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 400vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 400vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 400vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 600vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 400vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 5.000vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 1.500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 1.800vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 2.500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 400vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 400vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 1.500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 1.500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 300vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 2.000vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 200vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 2.500vrijdag 15 maart 2019
€ 400vrijdag 15 maart 2019
€ 100vrijdag 15 maart 2019
€ 1.000vrijdag 15 maart 2019
€ 500vrijdag 15 maart 2019
€ 2.500zaterdag 16 maart 2019
€ 1.000zaterdag 16 maart 2019
€ 1.500zaterdag 16 maart 2019
€ 200zaterdag 16 maart 2019
€ 1.000zaterdag 16 maart 2019
€ 1.900zaterdag 16 maart 2019
€ 300woensdag 1 mei 2019
€ 1.000woensdag 1 mei 2019