Nieuws
01-08-2019
Crowdfunder helpt bedrijf verder Jan Kas, Reformatorisch Dagblad, 31-7-2019 - themartikel in de s...
lees verder
29-07-2019
Redactionele opmerking Geldvoorelkaar.nl: In het FD stond deze week een artikel over Rik Breur, de...
lees verder
26-07-2019
Vandaag, vrijdag 26 juli, is Geldvoorelkaar.nl telefonisch bereikbaar tot 16:00 uur. Na die tijd z...
lees verder
19-07-2019
Nais Brands zomercollectie 2020 zeer goed ontvangen Bericht van de ondernemers: Op de vakbeurs '...
lees verder
19-07-2019
Vandaag op Vastgoedjournaal.nl  (19-7-2019) Vastgoed financieren zonder tussenkomst van de b...
lees verder
Opstart onderneming
Speedheat Zeist
Project:
19747 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,03
Creditsafe score:
55
Zekerheden:
PRDRHAPN
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 70.000
Geinvesteerd:
€ 70.000
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,0%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Duurzame energie
Producten en/of diensten:Infraroodverwarming voor vloer, wand en plafond
Social media:LinkedIn  Twitter  Facebook
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 19747.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Toelichting van de Franchisegever
Speedheat is al meer dan 30 jaar dé specialist in elektrisch verwarmen, met als kernproduct de installatie van elektrische vloerverwarming van slechts 1 millimeter dun! De keuze voor een franchiseorganisatie is ontstaan vanuit de visie om regionaal de klant zo goed mogelijk te bedienen en daarmee een hoog serviceniveau te realiseren. 

Speedheat is begin jaren tachtig in Zuid-Afrika ontwikkeld en is sinds 1996 actief in Nederland. De kansen voor de elektrische vloerverwarming van Speedheat zijn met de huidige energietransitie groot. Gasloos verwarmen is de toekomst en Speedheat elektrische verwarming is daarvoor één van de beste oplossingen. 

Profiel_19747_2_102231.jpg

Juist dit maakt Speedheat uniek!
  • Al 30 jaar ervaring in advies, levering en installatie van 1 mm dunne elektrische (infrarood) vloerverwarming
  • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie 
  • Past onder elk type vloer en is geschikt als plaatselijke verwarming of hoofdverwarming 
  • Duurzaam, energiebesparend en toekomstbestendig
  • Uniek, gepatenteerd product, dat voldoet aan internationale veiligheidsnormen
  • Snelle opwarmtijd, geruisloos, ruimtebesparend, geen onderhoud en gaat een huizenleven lang mee
  • Persoonlijke aandacht voor uw situatie en een verwarming op maat 
  • Professionele installatie met 10 jaar fabrieksgarantie
  • Samen sterker, dankzij een de overkoepelende franchiseorganisatie
Infraroodverwarming
De meeste traditionele verwarmingssystemen verwarmen water in een gasgestookte CV ketel, waarna het warme water wordt rondgepompt naar radiatoren, die de warmte afgeven aan de lucht. De warme lucht stijgt op en gaat circuleren door de ruimte. Dit is niet heel efficiënt, omdat voornamelijk het plafond wordt verwarmd en je zelf met je voeten in de koude luchtstroom zit. Infraroodverwarming daarentegen geeft directe warmte af. Doordat er geen tocht is, wordt 50% minder stof verplaatst en kan de thermostaat zelfs 1 of 2 graden omlaag. De warmte bestaat uit veilige infraroodstraling, die wordt opgewekt in een systeem in uw vloer, wand of plafond. Infraroodverwarming is eigenlijk hetzelfde als de warmte van de zon. Zonnestraling bestaat uit UV-licht (kleuren die u ziet) en warmte. Infraroodverwarming is stralingswarmte zonder licht. U kunt het daarom niet zien, horen of ruiken. 

De bekendste vorm van infraroodverwarming is de traditionele watervloerverwarming, waarbij een gasgestookte CV-ketel water door een buizenstelsel in de betonvloer pompt. Duurzamere varianten warmen het water op met een warmtepomp, die echter ook elektrisch aangedreven wordt. Bovendien gaat veel warmte verloren in de betonlaag van de vloer. De meest efficiënte en duurzame vorm van infraroodverwarming is de 100% elektrische verwarming. In een systeem van elektrische draden wordt veilige stralingswarmte opgewekt, waarbij geen warmte verloren gaat door montage bovenop de ondervloer. De snelheid van opwarmen is op deze manier 15 maal hoger. De vloerverwarming van Speedheat gaat een huizenleven lang mee en heeft ten opzichte van andere systemen geen jaarlijkse onderhoudskosten, waarmee Speedheat ook prijstechnisch een interessant systeem is.

Profiel_19747_2_152059.jpg

Links: reactiesnelheid van conventionele verwarming vs Speedheat 
Rechts: de verwarming wordt op de ondervloer gelegd en is slechts 1 mm dik

Markt
Er zijn vele kansen op de markt voor Speedheat. Zo wordt bijvoorbeeld in nieuwbouwwoningen geen gasaansluiting meer aangelegd, waardoor er een alternatief verwarmingssysteem moet komen. De elektrische vloerverwarming van Speedheat is één van die alternatieven. De vloerverwarming in combinatie met eigen opgewekte groene stroom (via bijv. zonnepanelen) maakt een all electric toekomst haalbaar. Naast nieuwbouwwoningen zal ook de renovatiemarkt een omschakeling moeten maken. Ook hier biedt Speedheat de uitkomst. Met de geringe opbouwhoogte is de vloerverwarming in elk huis toe te passen. Zeker nu de bouw weer aantrekt en mensen willen verduurzamen liggen de kansen voor het oprapen.

Profiel_19747_2_150230.jpg

Franchiseorganisatie
Speedheat Nederland is onderdeel van de internationale organisatie Speedheat International, die zijn oorsprong heeft in Zuid Afrika, Johannesburg, waar ook de productie plaatsvindt (Klimax Pty Ltd.). Speedheat International is de overkoepelende franchiseorganisatie van alle franchisegevers in de landen waar Speedheat actief is (o.a. NL, AU, VS, UK).

Profiel_19747_2_115447.jpg

De Nederlandse franchisegever ondersteunt haar franchisenemers met specialistische kennis op het gebied van verwarmen en alle aspecten van het ondernemerschap. Franchisenemers worden bij aanvang zeer intensief begeleid en opgeleid tot ware specialisten op het gebied van verwarmen met het Speedheat-systeem. Na de opleiding kan de franchisenemer aan de slag met een zelfstandige Speedheat-vestiging. Dankzij onze toegewijde franchisenemers en ons unieke product - waarbij advies, kwaliteit en service voorop staan - is Speedheat een sterk merk gebleken, met landelijke naamsbekendheid in een groeiende markt. 

De 6 bestaande Nederlandse vestigingen behaalden in 2018 een gezamenlijke omzet van € 2,2 miljoen. Vestigingen worden gestimuleerd om samenwerkingsverbanden aan te gaan met lokale bouwbedrijven en aannemers, om zo een klantenkring op te bouwen. Om deze partners tegemoet te komen wordt er gewerkt op provisiebasis, waarbij de partners een percentage van de opdracht ontvangen. Via onze webshop verkopen we daarnaast losse verwarmingsproducten aan bedrijven en consumenten. Daarnaast wordt een deel van de omzet afgedragen aan de franchisegever (6% management fee ten behoeve van de organisatie en 3% advertentie fee voor landelijke marketing).

Voor een goede vindbaarheid heeft iedere Speedheat-vestiging zijn eigen webpagina, waarbij ze profiteren van de landelijke naamsbekendheid. Offerte-aanvragen worden in eerste instantie centraal opgepakt. De klanten ontvangen een informatiebrochure en de franchisenemer uit die regio ontvangt contactgegevens van de aanvrager. Wij merken een stabiele stijging van het aantal offerte-aanvragen. 

Profiel_19747_2_150456.jpg

De huidige 6 franchisenemers van Speedheat Nederland

Over dit project | Toelichting van de Franchisenemer
Ik, Marcel de Greeff, ben eind 2018 in contact gekomen met Speedheat, omdat ik mijn eigen huis wilde verbouwen en op zoek was naar een leverancier van duurzame vloerverwarming. Toen ik mij verder ging verdiepen in het product, las ik dat de organisatie op zoek was naar franchisenemers. Na een oriënterend gesprek met de franchisegever en een bestaande franchisenemer ben ik ervan overtuigd geraakt dat ik dit concept wil exploiteren. Met ondersteuning van een ervaren franchisegever en de mogelijkheid te sparren met de 6 bestaande franchisenemers, weet ik mij verzekerd van een goede start. Ik zie er dan ook naar uit te starten met mijn eigen Speedheat-vestiging. 

Investeringsbegroting

BestedingsdoelBedrag
Entreefee Franchisegever€ 10.000,-
Bedrijfsbus€ 18.000,-
Voorraad€ 11.000,-
Voorfinanciering BTW€ 10.000,-
Apparatuur€   8.000,-
Inrichting kantoor€   7.000,-
Financieringskosten en depotregeling€   6.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl € 70.000,-

Profiel_19747_2_125156.jpg

Het product maakt mij enthousiast, omdat het verantwoord en duurzaam is, een eenvoudiger alternatief is voor gas dan een warmtepomp, en goed gecombineerd kan worden met zonne- en windenergie. In mijn regio zal ik mijn opgebouwde netwerk inzetten om Speedheat meer bekendheid te geven. Als ondernemer (sinds 2001) en als vrijwilliger ben ik regionaal actief binnen Fair Trade Zeist en Samen Duurzaam Zeist. De regio vergrijst, de inwoners hebben een bovengemiddeld inkomen en er is behoefte aan luxe en comfort in combinatie met een duurzaam klimaat. Een goede plek dus voor Speedheat!

Prognoses 

BoekjaarOmzetResultaat voor belastingVrij beschikbare cashflowBetaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
Jaar 1€   96.000,-€ 17.000,-€ 28.000,-60%
Jaar 2€ 120.000,-€ 35.000,-€ 47.000,-36%
Jaar 3€ 150.000,-€ 54.000,-€ 66.000,- 26%

De prognoses zijn opgesteld door Claassen, Moolenbeek & Partners Roermond. Meer financiële informatie over mijn bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 019747’.

Profiel_19747_2_102308.jpg

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuïtaire lening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,0% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Bepalingen omtrent vervroegde aflossing: standaard (zie productpagina)

Geldnemer is M.A. de Greeff (externe creditratingsGraydon 0,03% PD/ Creditsafe 55). Dit is de eenmanszaak van de heer M.A. de Greeff (BKR score J - verhoogd risico), die hiermee tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Met betrekking tot de BKR score heeft Geldvoorelkaar.nl geen onregelmatigheden aangetroffen. 

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
1. Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
M.A. de Greeff (op dit moment van materiële waarde)
2. Depotregeling
2 maandtermijnen
3. Positieve - Negatieve hypotheekverklaringOp de eigen woning te Zeist, met een WOZ-waarde van € 410.000,- (peildatum 1-1-2018), met twee hypothecaire inschrijvingen van totaal € 272.000,- en een restschuld van € 221.000,-. De overwaarde bedraagt € 410.000,- minus € 221.000,- = € 189.000,-.

Hierin wordt vastgelegd dat de ondernemer (1) op eerste verzoek van Geldvoorelkaar.nl meewerkt aan het vestigen van een derde hypotheekrecht (2) geen additioneel hypotheekrecht aan overige financiers verstrekt naast de bestaande hypothecaire inschrijvingen (3) binnen de huidige hypothecaire inschrijvingen niet aanvullend zal lenen. 
4. Pandrecht (1e rang) op
Bankrekeningen van de geldnemer
 
Bedrijfsinventaris van de geldnemer
 Voorraden van de geldnemer
 
Overlijdensrisicoverzekering op het leven van M.A. de Greeff, voor een verzekerd bedrag van € 70.000,-.

#ShareYourAmbition
Veel mensen zijn bezig hun huis te verduurzamen. Door de groeiende hoeveelheid aanvragen is het met slechts 6 vestigingen een grote uitdaging om heel Nederland te bedienen en daarbij het hoge serviceniveau te waarborgen. Als franchisegever zijn wij om deze reden hard op zoek naar gedreven ondernemers, die als franchisenemer van Speedheat aan de slag willen gaan. Onze ambitie is om zo'n 20 vestigingen te begeleiden, zodat heel Nederland kan genieten van onze comfortabele warme vloeren. Speedheat Zeist kan een succesvolle 7e vestiging worden met uw hulp!

Als franchisenemer in Zeist is het mijn ambitie om spoedig met ondernemers uit de regio samen te werken en in 2 jaar een begrip te zijn als het gaat om elektrische infraroodverwarming. Samen met mijn collega’s wil ik het merk Speedheat nóg succesvoller maken. 

Incentive
Iedere investeerder ontvangt 10% korting op het totale orderbedrag bij Speedheat Zeist.

Profiel_19747_2_102345.jpg


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 300vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 3.000vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 300vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 1.500vrijdag 7 juni 2019
€ 15.000vrijdag 7 juni 2019
€ 700vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 400vrijdag 7 juni 2019
€ 700vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 600vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 300vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 2.000vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 300vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 400vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 600vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 400vrijdag 7 juni 2019
€ 400vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 300vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 2.500vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 2.500vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 400vrijdag 7 juni 2019
€ 300vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 700vrijdag 7 juni 2019
€ 600vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 5.000vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 1.500vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 1.000vrijdag 7 juni 2019
€ 500vrijdag 7 juni 2019
€ 300vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 200vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019
€ 100vrijdag 7 juni 2019