Nieuws
13-09-2019
... en u kunt hem hier lezen!   ...
lees verder
12-09-2019
Op vrijdag 1 november 2019 organiseert Flanderijn, het incassobureau waar Geldvoorelkaar...
lees verder
10-09-2019
Erkend MKB Financier- keurmerk bevestigt professionalisering financieringsmarkt Om kwaliteit, p...
lees verder
09-09-2019
Geldvoorelkaar.nl is genomineerd voor de Cashcow Award 2019 in de categorie beste crowdfundplatfor...
lees verder
03-09-2019
Investeerders en ondernemers koppelen via whitelabel crowdfundingtechnologie Verschenen op F...
lees verder
Opstart onderneming
Top1Toys Nijverdal
Project:
20120 Zakelijk
Leendoel:
Opstart onderneming
Classificatie:
5s
G-PD percentage:
0,26
Creditsafe score:
45
Zekerheden:
PRDRHAAV
Project is tot stand gekomen
Kredietbedrag:
€ 74.700
Geinvesteerd:
€ 74.700
Product:
Annuïteit
Rente per jaar:
8,5%
Looptijd:
60 maanden
100%
Algemeen
Branche:Detailhandel
Producten en/of diensten:Speelgoed
Social media:Facebook  Twitter
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Creditsafe rapport.pdf
Aanvullende informatie:Download Adobe Reader  Aanvullende informatie bij pitch 20120.pdf
Aanvraag mede mogelijk gemaakt door
 
Toelichting van de aanvrager
Uw naam
Uw E-mailadres
De naam van uw vriend
Het E-mailadres van uw vriend
Uw persoonlijke tekst (optioneel)
Verstuur
Over de formule | Toelichting van de Franchisegever
Top1Toys telt ruim 100 speelgoedwinkels in Nederland. De formule is ontstaan uit het samenbrengen van de speelgoedformules Wigwam en Speelboom, beide beheerd door Otto Simon B.V. te Almelo. Bij Top1Toys kan men terecht voor de grootste collectie speelgoed, merken en exclusieve artikelen. Door de slimme indeling van productgroepen blijft de winkel overzichtelijk en winkel je prettig. Dankzij de klantvriendelijkheid en deskundigheid van de medewerkers staat Top1Toys al meer dan 10 jaar garant voor service, advies en kwaliteit. 

De in 2016 vernieuwde formule van Top1Toys kent drie aanvullende prijsconcepten: Actie, Budget en Sale. Top1Toys is daarmee een speelgoedspeciaalzaak, die ook voor kleine prijzen iets te bieden heeft. Het prijsniveau is concurrerend met webwinkels en discounters. Los van de prijs is de beleving in de winkel belangrijk. Dit vertaalt zich in beeldschermen, demonstratiemodellen en vakkundig advies van personeel in samenwerking met verschillende leveranciers. Met ons gevarieerde assortiment kunnen we inspelen op de verschillende bedrijfsactiviteiten van de ondernemer. Daarnaast hebben wij een eigen logistiek systeem, bieden wij continu nieuwe artikelen aan en geven wij veel persoonlijke ondersteuning aan de winkelier. De inkoop van de Top1Toys winkels wordt onder andere geregeld via Otto Simon, een complete leverancier met veel inkoopvoordelen.

Profiel_20120_2_104635.jpg

Profiel_20120_2_104649.jpg


Over dit project | Toelichting van de Franchisenemer
In Nijverdal is de enige speelgoedwinkel gesloten als gevolg van het faillissement van de speelgoedketen Intertoys. De nieuwe organisatie van Intertoys besloot om niet verder te gaan met dit filiaal, ook al was het wel een winstgevende winkel. Dit biedt voor ons, Christiaan Hoek en Ramon Prenger, een uitgelezen kans om onze droom waar te maken en in dit pand onze eigen speelgoedwinkel te beginnen. In Nijverdal openen wij daarom een Top1Toys-filiaal. 

Christiaan: Ik heb 17 jaar ervaring in de speelgoedbranche en ben de afgelopen tien jaar filiaalleider van de Intertoys-winkel in Nijverdal geweest. Daardoor wordt ik door veel klanten herkend als het vaste gezicht van de winkel. In mijn jaren bij Intertoys heb ik veel kennis opgebouwd over speelgoed en de lokale markt van Nijverdal en heb een vaste klantenkring opgebouwd. 

Ramon: Ik ben ondernemer in hart en nieren. In verschillende kapperszaken ben ik bedrijfsleider geweest en in 2012 heb ik mijn een eigen kapsalon geopend. Ik merkte dat ik als ondernemer veel succes had met mijn salon, en dat klanten bleven terugkomen voor de gemoedelijke sfeer, mijn advies, en het feit dat ik altijd bereid was om de klanten net wat meer service te bieden. De laatste jaren heb ik parttime bij verschillende Intertoys-filialen gewerkt. 

We kiezen bewust voor Top1Toys vanwege het assortiment en de vrijheid die de formule ons geeft om de winkel en het assortiment door het jaar aan te passen aan de klanten in ons marktgebied. Samen vormen wij een sterk team, dat elkaar wat betreft commerciële en zakelijke vaardigheden uitstekend aanvult. Daar waar Christiaan een zeer ruime kennis heeft van de producten, de lokale markt en de wensen van de klanten, heeft Ramon meer ervaring met financiën, zakelijke contacten en inkoop. We zijn als team een goede match, met alle kwaliteiten om onze onderneming tot een succes te maken.

Profiel_20120_2_104729.jpg
Profiel_20120_2_104747.jpg

Missie en visie
Het is onze missie om een speelgoedzaak te openen, die een begrip is in de regio, en waar klanten specifiek naartoe komen voor bijzondere producten en de beleving. In de winkel is klantgerichtheid heel belangrijk. De klant krijgt de service die hij mag verwachten. Hiervoor worden ook activiteiten georganiseerd, zoals knutselmiddagen, kleurwedstrijden en demonstraties.

De winkel in Nijverdal kent een trouwe, vaste klantenkring, waar wij van kunnen profiteren bij de opening van ons Top1Toys-filiaal op precies dezelfde locatie in het dorp. Ook zijn wij erg actief op social media. Wij hebben een Facebook-pagina met meer dan 1000 volgers, waar klanten ook buiten openingstijden terecht kunnen met hun vragen en voor informatie. Verder zijn wij van plan een webshop online te zetten, waar klanten onze producten kunnen kopen. Dit kan binnen het concept van Top1Toys. 

Inmiddels is er contact gelegd met een twintigtal lokale bedrijven, die eerder bij Christiaan hun inkopen deden voor de Sinterklaasperiode. Er zijn ook nieuwe bedrijven die hebben aangegeven dat zij hun inkopen willen doen bij de nieuwe speelgoedwinkel. 

Locatie
De winkel ligt op een A1-locatie, aan een drukke, autoluwe winkelstraat in het centrum van Nijverdal. Het centrum van Nijverdal is in de laatste jaren meerdere keren aangepakt, waardoor het nu een nieuwe en uitnodigende uitstraling heeft. Het jaar door worden er veel activiteiten georganiseerd door onder meer de winkeliersvereniging Op naar Nijverdal en de Stichting Evenementen Nijverdal. Sinds vorige maand is er ook de mogelijkheid om 's zondags de winkel te openen. Dit geeft de mogelijkheid om op zondagen leuke activiteiten of demonstraties in de winkel te organiseren, waarmee veel klanten naar de winkel worden getrokken.

Profiel_20120_2_105630.jpg

Prognoses

BoekjaarOmzetResultaat voor belastingVrij beschikbare cashflowBetaalverplichting Geldvoorelkaar.nl t.o.v. vrij beschikbare cashflow
2019 (vanaf 1/7)€ 330.000,-€ 42.000,-€ 32.000,-57%
2020€ 550.000,-€ 71.000,-€ 35.000,-52%
2021€ 600.000,-€ 89.000,-€ 42.000,- 44%

De prognoses zijn opgesteld door onszelf in samenwerking met Interestium. Meer financiële informatie over ons bedrijf leest u in de bijlage ‘Aanvullende informatie bij pitch 020120’.

De Lening
In totaal investeren wij meer dan € 150.000,-, waarvan ruim € 50.000,- uit eigen middelen. Een lokale ondernemer financiert € 25.000,- en aan de crowd vragen wij een bedrag van € 75.000,-. De te verkrijgen financiering wordt aangewend voor de start van onze winkel en in 5 jaar terugbetaald. We kiezen voor crowdfunding, omdat dit voortkomt uit ondernemerschap en passie, en dat past heel goed bij de manier waarop wij met en voor onze klanten werken. 

Investeringsbegroting

Bestedingsdoel
Bedrag
Voorraad, inventaris en bedrijfsmiddelen
€   91.000,-
Voorfinanciering BTW
€   22.000,-
Huurgarantie €   12.000,-
Aanloopkosten en onvoorzien
€   10.000,-
Financieringskosten en depotregeling
€   15.000,-
Totaal
€ 150.000,-
Af: Achtergestelde lening lokale ondernemer€   25.000,-
Af: Eigen middelen€   50.000,-
Benodigd via Geldvoorelkaar.nl
€   75.000,-

Profiel_20120_2_105044.jpg

Toelichting van Geldvoorelkaar.nl
De lening wordt aangevraagd als Annuïtaire lening met een looptijd van 60 maanden en een bruto jaarrente van 8,5% (lees meer over uw effectieve rendement). Investeerders ontvangen vanaf de start van de lening maandelijks een vast bedrag, dat opgebouwd is uit een deel rente en een deel aflossing.

Bepalingen omtrent vervroegde aflossing: standaard (zie productpagina)

Geldnemer is Speelgoedwinkel Nijverdal vof (externe creditratingsGraydon 0,26% PD / Creditsafe score 45). Dit is de vennootschap onder firma van de heer C. Hoek (BKR score onbekend) en de heer R. Prenger (BKR score C - laag risico), die tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé.

De classificatie van dit project is berekend op basis van de uit de prognoses resulterende betaalcapaciteit. In dat geval hanteert Geldvoorelkaar.nl standaard een risicoclassificatie 5 / 5s. Meer uitleg hierover leest u op de pagina Onze Werkwijze

Onderstaande zekerheden zijn van toepassing op deze lening.

Zekerheid (meer uitleg)
Toelichting
Hoofdelijke aansprakelijkheid in privé
C. Hoek (op dit moment van morele waarde)
 
R. Prenger (op dit moment van morele waarde)
Depotregeling
2 maandtermijnen
Pandrecht (1e rang) op
Bankrekeningen van de geldnemer
 Voorraden van de geldnemer
 
Overlijdensrisicoverzekering op het leven van C. Hoek en R. Prenger, voor een verzekerd bedrag van € 75.000,-.
AchterstellingsverklaringBetaling van aflossing op de lening van de lokale ondernemer ad € 25.000,- wordt achtergesteld aan de lening van Geldvoorelkaar.nl. Gedurende de volledige looptijd van de lening bij Geldvoorelkaar.nl mag op deze leningen uitsluitend rente betaald worden.

#ShareYourAmbition
Het is onze ambitie om een speelgoedzaak te hebben, die een begrip is in de regio en waar klanten terecht kunnen voor bijzondere producten en een totaalbeleving. Daartoe organiseren wij activiteiten als knutselmiddagen, kleurwedstrijden en demonstraties. We hebben inmiddels ervaren adviseurs om ons heen, met veel kennis van het runnen van bedrijven, winkels en het voeren van de administratie.  

Incentive 
Bij een investering vanaf € 200,- ontvangt u 15% korting op uw aankoopbedrag (max. aankoopbedrag van € 150,-) in onze winkel.

Profiel_20120_2_131556.jpg


Terug naar overzicht

Geïnvesteerd bedragDatum
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 600maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 2.000maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 400maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 400maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 400maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 5.000maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 1.500maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 400maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 2.000maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 4.000maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 600maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 800maandag 22 juli 2019
€ 300maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 400maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 1.000maandag 22 juli 2019
€ 200maandag 22 juli 2019
€ 400maandag 22 juli 2019
€ 500maandag 22 juli 2019
€ 100maandag 22 juli 2019
€ 200dinsdag 30 juli 2019
€ 100dinsdag 30 juli 2019
€ 300dinsdag 30 juli 2019
€ 100dinsdag 30 juli 2019
€ 100dinsdag 30 juli 2019
€ 300dinsdag 30 juli 2019
€ 200dinsdag 30 juli 2019
€ 100dinsdag 30 juli 2019
€ 100dinsdag 30 juli 2019
€ 300dinsdag 30 juli 2019
€ 100dinsdag 30 juli 2019
€ 100dinsdag 30 juli 2019